Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ma már jobb teljesitményt nyújtott eddig a Gyõr, de a gépezet még eléggé szaggatottan mûködik, igaz az ellenfelek se csillognak/villognak...
Vértennel és Rotissal is túl rövidnek tünik...egy Bl-ben jól szereplõ csapatnak teljes kettõs garniturával kell birnia...a Gyõrnek még teljes elsõ sincs (jobbátlövõ??? s Vértenig balszélsõ?).
kaloz174
Szerintem az ETO esetében sokat jelent majd Vérten Orsi csapatba kerülése. Rotisról még nem lehet tudni, mire lesz képes.

A Dunaferr esetében lehet tudni az okokat. Csak a csapatvezetési és gazdálkodási módszereket nem lehet megérteni, semmiképpen. <#levele>

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

háát, nekem nagyon rövidnek tünik mindkét csapat kispadja....ez így nemzetközi idény elõtt nem túl biztató...az hogy a Dunaferrr gyengült, ismert az ok, de a Gyõr miért?
kaloz174
Jövõ szerdán már bajnoki!😊

Egészen jót játszottunk az ETO ellen. Nem lett volna hátrány ennek a kivéreztetett csapatnak gyõzni ma. De még így is dícséret illeti õket.<#worship>
Berni jól megszórta volt csapatát.😊
Megfigyeltem: az olimpiát megjárt játékosok még nem tudtak újra igazán felpörögni. Ez szinte mindenkire jellemzõ volt.

hát velem sajnos nem 😞( majd a bajnokságban, talán 😊

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

kaloz174
+gy!😊

kaloz174
Na a csend, de remélem, azért többen gondoljátok, hogy holnap Újvárosban találkozunk. <#wink>

Isthy
Kicsit OFF, de:

A folytatásról...

Az utolsó mondat utolsó szavai kicsit reményt keltõek.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Csatlakozom és gratulálok én is és nagyon köszönöm, hogy a munkáiddal lehetõvé teszed kedvenc sportágunk nagyszerû pillanatainak megörökítését! <#taps><#worship>

Kívánom, hogy még nagyon sokáig folytathasd hasonló szinvonalon ezt a nagyszerû munkát!

DUNAFERR FOREVER!!!

Bár már megtettem, de csatlakozom Dubyhoz és itt is gratulálok Viktor!!!
Nagyon köszönjük, remélem lesz alkalmam megtekinteni a kiállítást!
Duby
Egy kiállítás képei

Az elismerés és nagyrabecsülés kifejezésébõl sosem lehet elég, ezért gratulálok itt is.

Nagy ember vagy, V-Man! <#taps><#worship>

Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)

A Kulcsár Anita Emléktorna végleges menetrendje

szeptember 5. péntek
17:30 Gyõri Audi ETO KC- Dunaferr NK
19:15 Lada Togliatti - CS Oltchim Valcea

szeptember 6. szombat
14:30 Gyõri Audi ETO KC- CS Oltchim Valcea
16.00 Dunaferr NK - Lada Togliatti
17:45 Gyõri Audi ETO KC - Lada Togliatti
19:15 Dunaferr NK- CS Oltchim Valcea

A jegyárakon is faragtak, tanulva a múlt heti gyõri érdektelenségbõl. Péntekre 2500 ft, szombatra a négy mérkõzésre 2500 ft, péntek-szombatra 3000 ft.
Anitáról csak a csarnokban emlékeznek meg, nem kaptak engedélyt a repülõs akcióra...ha kértek egyáltalán...

Isthy
Most már hivatalos

Isten hozott újra itthon Eszti!

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Arra a kérdésre, hogy a válogatottban már a decemberi Európa-bajnokságon sem láthatjuk, Pigniczki egyértelmû nemmel válaszolt, majd hozzáfûzte: „Komolyan gondoltam, amikor az olimpia után bejelentettem, hogy Pekingben viseltem utoljára a címeres mezt.”

Tehát Pigát illetõen sajnos nem tévedtem...

DUNAFERR FOREVER!!!

Duby
Kösz.
Úgy érzem, sajnos csak idõ kérdése, és oda jutunk, ahova a Krim, és fõleg a szlovén bajnokság.

Sorry a pesszimizmusért, de annyira elmegy a kedvem már az egész kézilabdától is ...

Isthy
Köszi ezt is! <#worship>

Sajnos én úgy érzem, hogy a Dunaferrnek esélye sem lesz a Podgoricával játszani a BL-ben. Pedig milyen jó lenne...
Én úgy gondolom, hogy Regional Ligát megnyerni a Hyponak van messze a legnagyobb esélye. Utánuk végez majd a Podravka és a Buducnost.

DUNAFERR FOREVER!!!

Akkor a szombati meccsekrõl:

Buducnost-Fehérép 30-29 (13-12)
A Fehérépben nem játszott az elõzõ napon térdsérülést szerzõ Triscsuk. Õt pihentették, talán a bajnokság kezdetéigfelépül. Az egész mérkõzésre jellemzõ volt, hogy a csapatok fej-fej mellett haladtak. A 2. félidõ közepén tudott a Podgorica 3 góllal meglépni, de a végét szorossá tette a Fehérvár. A meccs elején a Fehérvár betörésekkel próbálkozott Siti révén elõször több majd kevesebb szerencsével. Az FKC-ban jó teljesítményt nyújtottak az átlövõk (Laima és Mira). A jobb szélen a sérüléséig (2. fi. eleje) jól szerepelt Varga Kata is. Az FKC az egész meccsen küzdött, harcolt akarták a gyõzelmet, de sajnos nem sikerült nyerniük.
A Buducnost az elõzõ két meccsükhöz képest visszafogodtabb teljesítményt nyújtottak. Az elsõ félidõben Gabca csak védekezett a 2. félidõben már a támadásban is részt vett. A jobbátlövõ Bulatovic a jobbszélsõ Radicevic és az irányító Radovic játszott jól. A Podgorica gyengébb teljesítménye is elég volt a gyõzelemhez.

Podravka-Krim 36-30 (23-14)
A bemelegítésen részt vett, de a meccsen nem játszott Dokic.
A meccset a Krim harcossan kezdte, de csak 10 percig tartották a lépést a hazaiakkal. Ekkor lépést váltottak a kaproncaiak és labdaszerzésekbõl és a jobbszélsõ Todorovska kontráinak köszönhetõen a félidõ végére 9 gólra tornászták az elõnyüket. A 2. félidõben visszafogodtabban játszott a Podravka ezt megérezték a vendégek és próbáltak hátrányukból faragni, de 5 gólon belülre nem kerültek. A mérkõzés végén a Kapronca már csak a fiataljait szerepeltett, ezért úszták meg a ljubljanaiak a csúfos vereséget.
A Krimben Tréfi kb 25-30 percet játszott, a 2. fi.-ben volt pár szép védése. Mörtel a 2. félidõ utolsó 20 percében játszott a lõtt 3 gólt és lõtt kettõt 7 méteresbõl.

A torna végeredménye:
1. Podravka
2. Buducnost
3. Fehérép
4. Krim

Ezt tükrözte a mutatott játék.
A Podravkával komolyan kell számolni a BL selejtezõjében. A Paula-Zebic(Lovrak)-Franic(Bulath)-Tatari-Dokic(Palcic)-Penezic-Gace összetételû csapattal élég komoly játékerõt képviselnek.
A Buducnostnak is van esélye a BL-ben a csoportban 2. továbbjutó helyért lesznek harcban remélem a Dferr-el, de valószínübb, hogy az FKC-val. A védekezésük nagyon masszív, szinte átlõhetetlen. Van egy nagyon jó jobbátlövõjük (Bulatovic) és egy jó jobbszélsõjük (Radicevic). Nekik és a Podravkának is nagyon jó esélye van a Regionál liga megnyerésére. A Podravkának kicsit nehezebb a dolga mert neki a horvát bajnokságban az alapszakaszban is szerepelniük kell, míg a Buducnost csak a rájátszásban kapcsolódik be a bojnokságukban.
A Fehérép valószínüleg a bajnokság 2-5. helyéért lesz harban a Lokival, Fradival, Dferr-el. Az EHF kupa beli szereplésük attól függ mikor találkoznak a BL selejtezõbõl kiesõ csapatokkal.
A Krim nagyon átalakult, megfiataladott. A szlovén bajnokságot és kupát megnyerik és ennyi lesz a dicsõség listájuk. Azt kell jósolnom, hogy a BL csoportban még a KEK szereplést érõ 3. helyet sem érik el.

A torna gólkirálynõje: Kristina Franic (Podravka)
A torna legjobb játékosa: Miranda Tatari (Podravka)
A torna legjobb kapusa: Paula Ungureanu (Podravka)

Az utóbbihoz semmi kétség nem fért. A Kapronca nagyon jól járt vele.

Hajrá Magyar Kézilabda!

Isthy
Köszönünk mindent és sok sikert Franciaországban Piga! <#taps><#worship>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Köszi a beszámolót! <#worship>

A tegnapi 2 meccsrõl is lehetne kérnem ilyet? <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Szerintem is, de õk nem "szövetségi emberek", így várható volt.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Köszi a beszámolót! <#worship>
Vegyes érzésekkel olvastam, természetesen.
Egyrészt nagyon szurkolok, hogy a "magyarok" lehetõséget kapjanak és éljenek is vele. Másrészt viszont nagyon fájó tudni, hogy már nem a mi csapatunkat erõsítik.

Képek? 😊

Sziasztok!
Egy kis összefoglaló a kaproncai torna tegnapi napjáról:

Podravka-Fehérép 39-31 (19-17)
A Fehérvár jól kezdett a házigazdák ellen. A fehérvári csapatot jól mozgatta Triscsuk és Siti. A szélsõk (Kovács, Vaszari) és a beállósok (Vijunate és Nikolic) és a jobbátlövõ Bernataviciute is jól játszott támadásban. A FKC hiányposztja a balátlövõ. Siti, Triscsuk és Emberovics játszott ezen a poszton. Talán Triscsuk volt a legjobb.
A 2. félidõre a hazaiaknál beállt Paula a kapuba és azt kell mondani ez eldöntötte a meccset. Megfogott 3 hetest és 4-5 ziccert, így simán nyerte a Podravaka a meccset. A meccsen a Podravkában nem játszott Dokic (arcsérülés), Penezic jobbátlövõ (lábsérülés) és Zebic balszélsõ.
Az elsõ félidõben a jobszélsõ Gace bokája egy szerencsétlen eséstõl kifordult, így õ sem folytatthatta a játékot.

Buducnost-Krim 31-21 (11-10)
3 magyar játékos(Triffa, Mörtel, Kindl) és 1 magyar edzõ(Zsiga) meccse.
Továbbá érdekesség, hogy Gabca a volt csapattársai ellen játszott elsõ alkalommal. A meccsen nem játszotta Krim legjobbja Bodnieva sérülés miatt. Oder pedig nem is volt a Krim keretében.
A Krim kerete gyökeresen átalakult. Rengeteg fiatal és új játékosuk van akiket, még nem tudtak a csapatba beépíteni. Ez az évük rá fog menni a csapatépítésre és a BL-nek is hamar búcsút fognak mondani.
Az 1. félidõben a csapatok rengeteg technikai hibával, de harcosan játszottak. A második félidõre a Buducnost védekezése feljavult és lerohanásból sok gólt szereztek. Gabca fõleg csak védekezésben játszott, de amikor támadhatott akkor legtöbbször gólt szerzett(3 gól).
Reni is jól játszott, de a társai nem keresték labdákkal és nem kapott sok lehetõséget. Tréfi csak a 2. félidõ végére állt be, védett pár ziccert, sajnos a vereségrõl nem Õ tehetett.

Fehérép-Krim 32-30 (16-12)
Az elsõ félidõt jól kezdte a Fehérvár. A Krim csak az elsõ 5 percben tartotta a lépést. Mörtel és Tréfi kb. eddig játszottak. Az FKC védekezése jól mûködött, ennél fogva lerohanásokból is többször voltak eredményesek. A második félidõt jól kezdte a Krim, hamar kiegyenlítettek, majd sokáig fej-fej mellett mentek a csapatok. A hajrá a Fehérvárnak sikerült jobban és így megérdemelten nyerte a meccset. Mindent összevetve egy jó küzdelmes mérkõzés volt.

Podravka-Buducnost 38-31 (19-18)
A csapatok délelõtti játékát nézve a torna derbijének ígérkezett a meccs. Szerencsére nem kellett csalódni benne.
A mérkõzést a Buducnost kezdte jobban. A védekezésük nagyon jól mûködött. A horvát átlövõk (Franic, Tatari, Pasicnik, Bulath) csak szenvedtek a montenegróiak védekezõ falával. A Kindl-Bulatovic 3-as védõket nem tudták sem átlõni, sem a beálló Palcic-ot megjátszani. A szerzett labdákból a podgoricai szélsõk és az orosz beálló Mocsalina lerohanta a horvátokat.
A 2. félidõre Paula ismét beállt a horvátokhoz és ismét eldöntötte a meccset. A montenegróiak a végére elfáradtak és a játék képe alapján nem várható nagy arányú vereséget szenvedtek.
A meccs, BL mccseknek megfelelõ színvonalat hozott.

A Buducnosttal is számolni kell a BL-ben. A védekezésük masszív. 2 remek és gyors szélsõvel rendelkeznek. Beállóban Mocsalina, hozza a Ladá-ban nyújtott klasszisát és jobbátlövõben Bulatovic remekel. Ha jól sikerül a felkészülésük, akkor borsot törhetnek az FCK és a Hypo orra alá és nyílttá válhat a továbbjutás a BL B csoportjában.

A Podravka a mutatott játéka és a játékoskerete alapján szintén a BL-be várható. Nekik selejtezõt kell játszaniuk Spanyolországban az Itxako és a Lipcse ellen. Ami nem lehetetlen feladat.

Hajrá Magyar Kézilabda!

kaloz174
Ha ez így van, akkor ez teljesen igazságtalan - szerintem.<#levele>

Isthy
Ha a kézis szakvezetõkre gondoltál, akkor Hajdú kapott, de Konkoly Csaba és Imre Vilmos nem.

Itt a teljes névsor

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Igen, sztem mi az EHF-ben fogjuk folytatni. Igazából a mostani kerettel az inkább nekünk való. Sajnos...

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
<#eljen><#vigyor2>

kaloz174
Én is grat. nekik, szívbõl. <#taps> Valamint az egész csapatnak. <#worship>
A szakvezetõk is kaptak<#eljen> vajon kitûntetést? Remélem. <#wink>

kaloz174
Tulajdonképpen - a Dunaferr NK-nál történtek miatt - kevés a jelentõsége mindennek, ami a továbbjutást illeti. Sajnos. <#schmoll2>

Pedig mennyire feldobott sokakat - tapasztalatom szerint - hogy újra BL-meccsek lesznek Újvárosban. Délibáb volt. <#shakehead><#gun>

Isthy
Gratulálok Ginnek és Pigának a Magyar Köztársaság címerével ékesített aranygyûrûhöz! <#taps><#worship>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
BL selejtezõ

Mégis bejött az ami várható volt. Meggyõzõdésem, hogy nagyon jól tudták õk, hogy hol és miként kell eredményesen ösztönözni a rendezés érdekében. "Fáradozásaik" eredményre vezettek...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Miben nem vagyok következetes? Csak úgy okulásul <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Nem vagy következetes most. <#wink> De egyetértünk.
(De hogy Pigával mi lesz??...)

Isthy
Pont ezt olvastam és néztem én is az elõbb. Én még az EB-ben bíztam, a továbbiakban már nem nagyon. Most már nagyon úgy fest már az EB-n sem lesz... Dettinek sztem ez volt az utolsó világversenye, mint ahogy Pigának is... De jó lenne, ha tévednék...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Azok más idõk voltak... A mai "modern, európai Magyarországon" az már nem megy....

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174

Nem sokat játszott Gödön sem, gondolom eleve második számú játékosnak jött. Nem baj, szeretem nézni a kispadot is😊

Duby
Igen, Újvárosban a legvakabb vágányra terelõdtek a dolgok, és azon futnak. Nem tudom mit lehetne tenni. <#nemtudom>

...pedig ezelõtt 10 évvel... <#falbav>

Isthy
Én már remélni sem nagyon tudom, hogy nálunk meg képesek lennének az illetékesek ilyen téren is megváltozni...

DUNAFERR FOREVER!!!

igen, hallottam róla, és örültem neki, épp ezért lenne jó Lajosnak ha addig nyújtózkodna, míg a takarója ér, bár ahogy hallom, van segítsége, hogy tudja hol a határ 😉)

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

SomogyiG
Ez a szezon eddig nem az igérgetésekrõl szólt, s nagyon remélem, hogy ezután is így lesz!

A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.

Isthy
Asszem Pigának az ígérgetésekkel sajnos már van némi tapasztalata...

Más:

Interjúk az olimpiáról

Nem kicsit keltették fel a figyelmemet Gin második megszólalásában az ún. háttérrõl elmondott szavai... De sajnos akikre ez vonatkozna, azok továbbra sem hiszem, hogy megváltoznának...

DUNAFERR FOREVER!!!

csak nehogy Lajosotok másképp gondolja, és túlígérje magát 😊

SomogyiG
Kizárt! Az õ igényei és a mi lehetõségeink között több dimenziónyi különbség van.

A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.

Isthy
Piga is csapatot keres magának... Vajon képbe jöttök? <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

akkor csak aláírta 😄 gondolom a pénzhiány miatt jött el, reméljük a Fradiból nem távozik 1 hónap után ugyanilyen okokból!
én nagyon örülök neki, hogy így alakult.
csak egy kicsit Szádvárit sajnálom :S

SomogyiG
Közel egy hónapig volt kint, aláírt szerzõdéssel. Közös megegyezéssel bontották fel, és hazajött. Csapatot keresett magának, így jöttünk képbe mi.

mikor az NS megírta, még nem volt aláírt szerzõdés! (ezekszerint nem is lett? vagy? ) az tuti, mert még csak akkor ment ki aláírni 😄DD

szerintem is jó helyen van a Fradiban 😄

mintha olyant olvastam volna, hogy volt egy 2 éves szerzõdése a konstancaiakkal, vagy nem? Igaz, nem tudom, hogyan alkalmazkodott volna. Timurdzsinnal OK, neki vannak "rokonai" bõven (török, tatár, stb) a városban és környéken.-😊))
Fanni viszont jó helyen van a Fradinál, látom megnyerték a Siófok kupát, megverve a Debrecent is!