Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Legalább neked jó hétvégéd volt.
DUNAFERR FOREVER!!!
remélem még sokáig tudunk az élvonalba maradni, mindemellett remélem ebben sok magyar játékos vesz majd részt!
Lajossal megbeszéltük, hogy a BL döntõben jobban forgatja majd a csapatot, és ott sikerül nyerni! 😉))
jóhétvége volt, bántam volna ha nem jutok ki!
köszi Ippi!!!
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
Nem véletlenül egybõl õ lett a csk.
Örülök, hogy itthon játszik, még akkor is, ha ez egyik összetevõje volt tegnap a vereségünknek.
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
Nem így történt, de akkor is szép eredményt értek el.
A Veszprém története egyébként példaértékû. Azt hiszem, több helyen irigyelhetik azt a hosszú távon jól mûködõ csapatvezetést, ami ott van.
A csapatvezetõk és egyes szurkolók közül többen azt gondolták, elég felvenni a Dunaferr mezt és attól már klasszisaink lesznek.
A szituáció erõsen emlékeztet a 2006-ban elõállt állapotra, amikor szintén több játékos volt kénytelen távozni az alapcsapatból.
Akkor annyival voltunk jobb helyzetben, hogy legalább a köv. bajnokság elõtt végig tudott dolgozni a csapat egy teljes felkészülési idõszakot az új edzõvel, valamint visszatért Piga, jött Paula, akik nagyon nagy erõsítést jelentettek.
Piga példaértékû küzdenitudása, egy másik kapus tegnap nagyon hiányzott. (Az átlövõn kívül.) Félek, ez nem egyedi eset, sajnos.
Mindenesetre naív dolog volt azt hinni, hogy csak úgy, a semmibõl, lesz egy új csapat, ami gond nélkül a tavalyi helyébe lép.
A szörnyû, hogy a csapat kénytelen viselni a nyilvánosság felé az összes negatívumot, a közönség meg Újvárosban egyrészt elkényesztetett, másrészt már többször tapasztalhatta, hogy a csapatvezetés nincs a helyzet magaslatán, így elég nagy a kiábrándultság, pedig most nagy szükség lenne kiállni a csajok mellett. Sajnos azonban a legtöbb embernek a csapat együtt jelenti a csv-t és a csapattagokat. Nem értik, nem tudják (nem is kapnak tájékoztatást), mi zajlik a háttérben.
Van még valami, ami egyszerûen elképeszt, bármelyik edzõ mondja: lehet, hogy nem megy egy játékosnak, de bizonyos szint felett, sõt még alatta sem, nem tudom elképzelni, hogy valaki ne akarna jól teljesíteni.
Lehet görcsölni, lehet formán kívül lenni, de az nekem elképzelhetetlen - ezért az ezzel való vádaskodás elfogadhatatlan - hogy valaki ne akarna jól játszani.
(Különösen most, hogy a szövetségi kapitány elõtt teszi, teheti mindezt.)
A helyzet nem könnyû. Ennek ellenére a Dunaferr NK akkor is a mi csapatunk. Mellettük, a csajok mellett, a helyünk.
Azért én gratulálok a Veszprémnek és szép reményekre jogosító a csapat. A BL-ben a 8-ba várom õket és a 4-be kerülés sem lehetetlen.
DUNAFERR FOREVER!!!
Nagyon nehéz menet lesz Árpiék ellen. Óriási bravúrnak tartanám a gyõzelmet, de hátha. Tetszik az új csarnokotok, már ideje volt, hogy elkészüljön. Emlékezetessé kellene tenni a nk-i felavatását <#wink>#wink>
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)
szerdán már talán én is ott leszek, hátha ezegyszer segít 😉)
ma pedig hajrá Veszprém! 😄
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
A Fehérép szinte végig vezetve biztosan nyert. A borzasztó kezdésünk után egyszer értük utol õket, 24-24-nél. Utána egy 6-1-es szériával simán elléptek és behúzták a meccset.
A védekezésünk egy nagy nulla volt az egész meccsen. Az 5+1-et és a nyitottat simán átjátszották, mert lassúak voltunk, de nagyon. Ilyenkor nagyon éltek beállóból és szélrõl is. A zártabb hatosfalat meg úgy lõtte át Triscsuk és Eszti középen, ahogy akarták. Semmi kilépés, ütközés és gyenge sáncmunka. A visszarendezõdéseink hasonlóan "mûködtek". Nem fogtuk le a labdát felhozót, hogy ne tudjon passzolni és össze-vissza, nagyon lassan zártuk vissza. Több gólt kaptunk gyors középkezdés után is. Sajnos a védekezésünk mellé ma "felnõtt" Sanela is. Az egész meccsen talán 4-5 labdát fogott. Ahogy láttam rajta nagyon fásult volt. Érdemes elolvasni a vele készült interjút, amit nemrég linkeltem be ide, valahol választ ad bizonyos dolgokra.
Információim szerint kb. ez volt Halason is, de ugye ott egy jóval gyengébb csapat volt az ellenfél és Sanela fogott is, így ez ott egy sovány gyõzelemre jó volt.
A támadójátékunk közepesnek mondható, mondjuk inkább halvány közepesnek. Látszik itt is, hogy nincs összerakva a társaság. Nem nagyon tudják, hogy ki merre és hogyan mozogjon, figurák megvalósítása csak ritkábban sikerült. Szerencsére azért a Cori védekezése sem volt nagyon jó (persze sokkal jobb, mint a miénk), így sikerült összehoznunk 31 gólt. A beállójátékunk szintén egyenlõ volt a nullával és látszik, hogy hiányzik az igazi átlövõjáték. Meli és Detti dícsérhetõ és talán Azari Fruzsina, senki több.
Van még mit dolgozni és nem is keveset. Ha ez így folytatódik, akkor ezzel a megcsonkított csapattal a 4-6. helyért fogunk majd harcolni és az sem lesz egyszerû. Látszik az edzõ nélküli felkészülés és ugye Vili továbbra sem lesz majd ott a válogatott miatt sokszor a csapattal. A másodedzõnk pedig nagyon úgy tûnik, igencsak halovány helyettes. Szép kilátások...
Összefoglalva: Nagyon sokat kell még dolgozni ezzel a társasággal, hogy a felsõházi rájátszásba bekerülhessünk. Arról nem is beszélve, hogy nagyon nem vagyok meggyõzõdve arról, hogy Detti tavasszal lesz... Láthattuk, hogy a tisztelt klubtulajdonos és vezetõ urak "áldásos tevékenysége" mit eredményezett... Persze ma sem sikerült egyiküknek sem jelen lenni a meccsen, ahogy általában lenni is szokott... Bezzeg amikor jöttek az újságírók Vili válogatott kinevezése okán, akkor megjelentek "pózolgatni"... No comment...
Szerdán, ha nem kapjuk nagyon össze magunkat, akkor történelmi verést kapunk a Gyõrtõl. Ráadásul jönnek a többi komoly vetélytársak is sorban Újvárosba még az õsszel (DVSC, Fradi).
A rengeteg rájuk váró munkához sok erõt és kitartást kívánok a csapat tagjainak!
HAJRÁ DUNAFERR!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Sajnos, a csapat kapott egy nagy pofont, pedig nem õk érdemelték volna leginkább...
Szomorú voltam, mert sajnáltam a csajokat. Van egy helyzet, aminek õk most áldozataivá váltak. (A felk. meccsek után talán váratlanul.)
A csapat átgondolatlan "kivéreztetése", az edzõ nélkül végigdolgozott felkészülési idõszak ezt eredményezte. <#levele>#levele>
Ehhez még jött egy jól összerakott ellenfél, akik sokkal frissebbnek tûntek, mint a Dunaferr, sajnos. (Õk zavartalanul dolgozták végig a nyarat.) Grat. nekik a gyõzelemhez!
Hogy klasszikust idézzek: nincs más hátra, fel kell venni a munkásruhát. El kell kezdeni az igazi felkészülést a szezonra. Azzal a csapattal, amelyik rendelkezésre áll, valamint végre abban a felállásban, ahogy a szezont játszani fogja a csapat. (Edzõ: Imre Vili.)
Egyelõre ennyi... Majd talán holnap bõvebben...
Duby! Te nem voltál a meccsen? Kerestelek, de nem láttalak... Lehet te már sejtettél valamit...
DUNAFERR FOREVER!!!
Az ugyanitt (WRHL) szereplõ Podravkában játszó Buli és Paula sajnos sérültek. Mihamarabbi jobbulást nekik!
DUNAFERR FOREVER!!!
Veszprém-Nordhorn m1 és Eurosport2 15:50-tõl
Ciudad Real-Kiel Eurosport 17:55-tõl
DUNAFERR FOREVER!!!
ha van valami - nem sok - amit az amerikai életformában becsülök, az pont az edzõk hozzáállása. Európában sohasem lehetett volna magasugró Fossbury, olimpiai bajnok futó Michael Jackson vagy úszó Mark Spitz, stb....! Õk ugyanis a kánonokkal ellentétesen ugrottak/futottak/úsztak/stb., de ez az edzõket addig mig õk voltak a világ legjobbjai (illetve uton voltak afelé), a legcsekélyebb mértékben sem zavarta ("ha nekik így a legjobb, akkor legyen" alapon).
Mondhatnám,hogy európai országban ilyen nem szokás,dehát ugye mi a legsötétebb afrikai és közép-amerikai diktatúrákat idézzük,tehát semmi meglepõ nincs a dologban.
Rendet kellene már tenni ebben a qrvaországban <#violent>#violent>
Kovács büntetése
Finom kis húzás volt 1 héttel az olimpia elõtt... Persze gyanítható, hogy nem volt véletlen. Sztem Katiék simán megnyerik az ügyet, de vajon a "kitalálók" elérték a céljukat? Lehet ennyin múlott az egyes? Nem lennék meglepõdve, ha ez eredetileg nem az MTK elnökének a húzása volna...
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.
(Még Kulcsi is játszott. <#szomoru1>#szomoru1>)
Ez lenne az. Fradi- Kohász egyébként.
Ki a kicsit nem becsüli, az én vagyok...
(kérdezem mert ti vagytok a szakavatottak)
mert én így laikusként nem tartom rossz döntésnek.
https://www.facebook.com/ferfiklubb/
Hja, egyebkent biztos a mi hibank, a dobos is a mi emberunk, beepult a fradibekozepbe, es direkt dobta a palyara a dobot, megmutatva ezzel a masik beepult emberunknek, hogy hova dobja majd a faklyat. A fradistak probaltak lefogni oket, hogy ilyet nem szabad, de hat nem sikerult. Hat nocomment ez az egesz, kivancsi vagyok a fellebbezes vegeredmenyere...
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
kettõs érzéseim vannak ezzel kapcsolatban, egyrészt valahogy gátat kell szabni végre annak ami kezd elfajulni néhány lelátón,és végre cselekvésre kell bírni a klubokat, másrészt nyilván nem helyénvaló olyanért büntetni egy klubot amire nincs behatása -legalábbis jelen helyzetben...
Az már más kérdés kinek a felelõssége, hogy nincs behatása, lehetne e és milyen formában...
arra kíváncsi lennék legalább folyik e eljárás azon személy ellen aki bedobta a fáklyát...
Rosszul gondolom, hogy mindig a rendezõk az elsõdleges felelõsök?
Ebben az esetben a Loki által megbízottak. Tehát nem értem, miért kellene a Fradit, mint csapatot, megbûntetni.
Pl. a bajnoki döntõn viszont a tesók helyében simán lefújtam volna a meccset, Maglódiék annyira nem tudtak rendet csinálni.
Nem értem ezt a vitát. Meg az MKSZ-t sem. Biztosan megvannak a vonatkozó szabályok erre. Akkor meg azokat kellene alkalmazni, hivatkozva rájuk. (Nem értem, miért ez a felesleges félrebeszélés.)
Nem vígasz, Te is tudod, hogy mindez nem független a mai Magyarországtól. Itt be is fejezem, mert mindegyikünk tisztában van ezzel, még akkor is, ha a hétköznapok eseményei ennek ellenére rosszul esnek.
Inkább arra szeretném helyezni a hangsúlyt, hogy ez "csak" sport. Még akkor is, ha nagyon szeretjük, és így érzelmileg megérint bennünket, ami ezen a téren is történik.
Sokkal fontosabb, lényegesebb, intimebb területei vannak az ember életének, amik igazi értelmet és tartalmat adnak.
Ha például rád mosolyog a gyereked, vagy éppen magas láza van, az öröm, vagy másik esetben a tehetetlen aggódás simán kiüti a külsõ világ jelenlétét.
Magamnak is mondom: gondoljunk bele, mik azok, amik igazán számítanak az ember életében. Valamint mik azok, amik ugyan fontosak, de nem meghatározóak. Ráadásul utóbbiakra nincs túl sok ráhatásunk, max. drukkolni tudunk.
(Bocs' az okoskodásért!)
Egyébként meg ott lesz az "önéletrajzában" a szövetségi kapitányság, ami mindenhol jó ajánlólevél a jövõre nézve. Újváros nem úgy tûnik, hogy nyugdíjáig foglalkoztatni fogja. Sajnos.
Én nem fogok már sok mindent mondani se jövõ júliusba, se semmikor. Õszintén szólva már csak fásultan, kihunyó tûzzel, -érdeklõdéssel, -bizakodással viszonyulok az egész kézilabdához.
Azért kíváncsi leszek rá, hogy jövõ júniusban is ezt fogod-e mondani?
Megmondom õszintén, sajnos nem tudok nyugodt szívvel gratulálni neki...
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Sikerülni fog? Ha nem, mi lesz a megoldás?
Másrészt: rendelkezik-e már annyi tapasztalattal, ami ehhez a speciális szakvezetõi feladathoz szükséges?
Láttuk a példát: a sokkal több rutinnak bíró, szintén kiváló szakembernek (NA) sem sikerült a két feladatot összeegyeztetni, hosszú távon eredményesen ellátni.
Az elvárások:
- az elmúlt évek nyomán egyértelmû eredményesség - legalábbis a szurkolók részérõl, biztosan.
- a szakma részérõl: folyamatosan az élmezõny elérése a világversenyeken.
A feltételek:
- csökkenõ anyagi háttér,
- gyengülõ játékoskeret, részleges generációváltás,
- nem saját csapat játékosai adják a válogatott gerincét
- ...
Mindeközben mire támaszkodhat?
- Igen, kétsételenül jó szakember,
- Ott vol a válogatott mellett pár hónapig,
- A Szövetség 4 évre adott neki felhatalmazást.
Eközben pedig nem tagadhatom: önzõ módon arra is gondolok, hogy mi lesz a Kohásszal...Mert annak ellenére sem tudom ezt elfogultság nélkül megítélni, ha ismerem, mi történt az elmúlt 2-3 évben, sajnos.
Én így látom. Nem tagadom, nem tudom érzelmek nélkül nézni.
Hülye lett volna elutasítani jelen helyzetében.