61665
Vélemények egyik legsikeresebb
csapatsportunkról.
-
#60024 Fradi közlemény
Teljesen jogos, hogy legyen utóélete a svéd edző megnyilatkozásának. -
#60023 NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NÉGYES DÖNTŐ (BUDAPEST)
ELŐDÖNTŐ
MÁJUS 6., SZOMBAT
15.15: Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)–Győri Audi ETO KC (magyar)
17.45: CSM Bucuresti (román)–Vardar Szkopje (macedón)
MÁJUS 7., VASÁRNAP
15.15: a 3. helyért
17.45: döntő -
#60022 Az ETO megkapta a Budot az elődöntőre, ahogyan tavaly is. Elvileg ez a legrosszabb sorsolás, mert már teljes kerettel fognak játszani, annak minden "ütőerejével". A legnagyobb fizikális terhelésű meccs lesz megint az elődöntőben. Az lesz még a hab a tortán, ha ez lesz a későbbi mérkőzés a kettő közül. Főleg figyelembe véve azt, hogy AM nem szokott nagyon cserélgetni, így embertelen terhelés nehezedik majd a kulcsjátékosokra. Tavaly is ennek köszönhették a románok, hogy a fáradó győrieket utol tudták érni a végén. -
primavis #60021 Csak az az érdekes, hogy mig a Vardar meg a Bud szinte mindig férfi párosokat kap, a Fradi meg szinte mindig nőket! Emlékszünk a lipcsei esetre, de a mostani bukaresti és a tegnapi is eléggé elokvens példa rá, hogy ami nem megy, azt nem kellene erőltetni! Nem vagyok himsovin, de a szakmámba vág, hogy tudjam, hogy a nők majdnem mindenhez érzelmi alapon viszonyulnak. A játékvezetés viszont objektivitást követel meg s nem a rendszeres szubjektív hozzáállást. S mivel jobb végrehajtók mint a férfiak, feltételezem, hogy bizonyos utasításokat is hajlamosabbak skrupulusok nélkül követni. S mivel az EHF-nem az érdeke, hogy két magyar csapat legyen a FF-ban.....igen kicsit valószínű, hogy két lengyel vagy norvég nőnek jobban dobogjon a szíve a románokért mint a magyarokért!
A férfiaknál ha van szubjektivizmus, az valamilyen nemzeti alapú, ezért nem várhatunk sohasem jót horvát, macedón vagy szlovén játékvezetőktől. -
#60020 Igazolódott a papírforma a mai két női BL meccsen.
A Fradinak a bravúrhoz az kellett volna, hogy szinte mindenki jól teljesítsen. Ehhez képest ez csak Bíró Blankáról és Schatzl Nadineról volt elmondható. Pena és Kovacsics haloványak voltak, Zácsik elég kevés szerepet kapott, Zizi sem tudott jelen állapotában érdemben hozzátenni. Így nem lehetett komolyabb esélyük. Ehhez jött még a két norvég hölgy nem éppen hazai csapatot támogató teljesítménye.
Az ETO az első félidőben eldöntötte a lényeget, a szünet után már csak annyit adott ki magából amennyi az eredmény tartásához kellett.
Idén ugyanaz a 4 csapat jutott a 4 közé mint tavaly, reméljük a végeredmény más lesz. Az elődöntők párosításának sorsolása kedden. -
#60019 Most legalább meglesz a kellő motíváció a visszavágóra. -
#60018 Ott voltam a Vác siófoki meccsén. Annak alapján nagyon tartottam a találkozótól. Nascimento már akkor is hiányzott a sérülése után, Jovetic szintén nem volt akkor sem. Ennyit számít, ha a csapat tényleg összekapja magát. A csúcs az volt, hogy a végén mindenki, játékosok, szurkolók, arcán volt egy kis csalódottság. Pedig meccs előtt mit nem adtunk volna egy 5 gólos győzelemért. Na de ez így jó. Mert valóban saját kezünkbe vettük a sorsunkat, ahogy írod. -
primavis #60017 S a második félidő elején már 11-el megy a BUD! -
primavis #60016 Ahogy nézem, a Larvikkal jobban jártunk volna! Most a BUD ellen is csak 11 játékost tudtak jelölni. -
#60015 A győriek bemutatták az évad leggyengébb védekezését. Sem a vonalon, sem az átlövések ellen nem tudtak érdemben sokat tenni. A 32 kapott gól ezt jól mutatja. Persze ez csak 1 gólos hátrányt eredményezett és a visszavágón simán megoldhatják a dolgot.
Ha májusra nem szedik össze magukat, akkor esélytelenek lesznek a BL győzelemre. -
Zóanagyvarázsló #60014 Én a skandináv "bíróinktól" nem várnék hazai pályát, de a lengyelekhez képest előrelépést jelenthetnek. Előre lehetett tudni, hogy ők borzalmasak lesznek.
Nagyon sok múlik azok, hogy lesz-e Zizi, mert ha egy kórházi osztály az átlövősorunk, úgy több mint nehéz lesz, de bízom a csapatomban, hogy tudunk csodát tenni. Kár a végéért, de benne volt, hogy a fáradtság után elviszi a hév a mieinket, és nem lesz ki lehiggassza őket. Minden hiba ellenére nagy meccset játszottunk, és ennek lehet őszintén örülni. -
#60013 Zizivel kapcsolatban nekem kételyeim vannak. Ez a vállsérülés nekem nagyon "gyanús". Nem hiszem, hogy valaki "élete meccsén" nem játszik egy vállfájdalom miatt. Beinjekciózzák és legalább védekezésben pályára mehet és segítheti csapatát, amelyik éppen hátul sem brillírozik. Zizi mentalitását amúgy is ismerjük, valami nekem itt nem kerek. Lehet a kihagyás hamarabb indul mint tervezték?
Ne legyen igazam és Zizi játsszon a visszavágón, mert ezzel a hátránnyal hatalmas szükség lenne rá. -
#60012 Mi pedig szerencsére felfelé mozdultunk el és simán vertük a váci csapatot. Mondjuk náluk hiányzott a jobb szél (Nascimento, Jovetic) így azért könnyebbedett a dolgunk. Igazából az első negyedóra után elkezdtük uralni a meccset és egyre nagyobb előnyre sikerült szert tenni. A szünet után még tovább nőtt az előny egészen 9 gólig (20-11). Amit egy ideig tartottunk (23-14), majd egy kicsit engedtünk belőle (30-23). Az utolsó 3 percben már csak a meccs végét vártuk, így "csak" 5 gólos lett a győzelem. Szerencsére egymás elleniben ez is elég, ha az idény végén azonos pontszám lenne. Most igazából 3 pont az előnyünk.
Szép győzelem volt ez a mai, ami jó helyzetbe hozta a csapatot a jövő évi nk-i kupaszereplés esélyét illetően. Most már a saját kezünkben a sorsunk, meg kell szerezni a 4. helyet. -
#60011 A MK bronz után a Loki leeresztett, mint a lufi?? Otthon ki tudtak kapni a M.óvártól! Miközben a Kisvárda megverte a Siófokot...Alakul az alsóház. -
#60010 A Fradi saját dolgát nehezítette meg, de ha Zizi tud játszani, nem tartom lehetetlennek a továbbutást. -
primavis #60009 Jól ellőtték a végét a lányok! Igaz, pocsék lengyel bíráskodás mellett. Hiába jött fel Szikora a második félidőre.
De ha kijön a lépés s kapnak egy ilyen bírói támogatást, akkor be lehet hozni a hátrányt. -
#60008 Sikerült 5 gólos vereséget csinálni a 2 gólosból, az utolsó 3 perc eszetlen játékával. Ez a továbbjutásába kerülhet a Fradinak. A szünet után jobb volt a védekezés, volt kapusteljesítmény is, komoly esély volt a visszavágón történő továbbjutásra. De 57 perc munkáját 3 perc alatt lerombolták 4 eladott labdával...
Innen a továbbjutás nagyon nagy bravúr lenne. Zizi 1 másodpercet sem volt pályán, nagyon hiányzott a csapatának. -
#60007 17-15 a félidő a románoknak
Sajnos nagyon szellős a védekezés és a kapusok is összesen 3 védést tudtak hozzátenni. Hátul kell összeszedni magukat, akkor jó eredményt lehet elérni a visszavágóra. -
#60006 Valóban jogos az, hogy a csapatnak nem. (Látva az igazolásokat, erősödni nem fogunk. Lehet, hogy a kevesebb több lenne...) A csapat körüli hangulatnak viszont, tapasztalatom szerint, jót tesz a nk. kupaszereplés. Anyagilag egyértelmű ráfizetés, egészen a döntőig. -
Gabess8 #60005 Hát igen a kapus poszt az kényes kérdés látva a produkciót és jelenlegi helyzet. -
Gabess8 #60004 Hát kérdés hogy ez mennyire tekinthető nagy pofonnak..., ennek a csapat most nem biztos hogy realitás a nemzetközi kupaszereplés. Lehet még egy év ráférne a csapara. Ráadásul szerintem anyagilag sem biztos hogy nyernek vele. 7
Persze drukkolni kell, hogy legyen. -
#60003 Biztos, hogy jól meggondolták ezt a Vasasnál? Na de ők tudják... Vagy még nem. -
#60002 Egyetértek mindenben. Remélem, elég nagy volt a pofon. -
#60001 A hétvégén akár el is dőlhet érdemben, hogy jövőre nem lesz nk-i kupaszereplés. Ha nem lesz drasztikus változás a csapat hozzáállásában és játékában akkor annyi.
Tomasevicsnek a 2 év komoly túlzás, én 1 évben gondolkodtam (max. 1+1-ben). Ha meg csak 2 évet akart, akkor meggondolni az egészet. Ez így nagyon nem tetszik. De ennek ugye mint korábban leírtuk, jelentősége nincsen. -
primavis #60000 Persze, de az aránylag az elején volt, utána végig 1-2, sőt 3 gólos vezetések voltak, időnként egy-egy döntetlenre állással. -
Gabess8 #59999 Ez már jó pár éve nem normális, nem is lesz az. A jelenlegi magyar keret nem alkalmas komoly nemzetközi szereplésre. Fel kellene adni a BL EHF reményeket jó pár évig, ezt pedig senki nem fogja. Szponzoráció és külföldiek nélkül pedig halott az egész.
Persze azon lehet vitatkozni, hol van az utánpótlás amíg félisten senkik dolgoznak mindkét szakágban. -
Gabess8 #59998 Hát a hétvégén és a mostanában nyújtott teljesítménnyel az EHF kupában is kár. -
#59997 Az ünneplésnél meg csak fél lábon ugrálgatott, van ott baj sztem. Meglátjuk, hogy lesz pénteken. -
#59996 Megérdemelten nyert a Fradi, jobbak voltak. A mi "teljesítményünket" inkább nem méltatnám... -
Igen, sztem is vezetett az ETO így ahogy írtad. A "kabala" most is működött Mondjuk teljesen váratlanul, de mégis. Nem akartok fizetni érte? -
Zóanagyvarázsló #59994 7-6-ra és 8-7-re szerintem az ETO vezetett, ezen kívül tényleg legfeljebb döntetetlen volt. Az efféle drámát pedig nagyon szeretem :) -
primavis #59993 A kupa döntő igen jó színvonalú volt, végig FTC vezetéssel s drámai befejezéssel! -
primavis #59992 Örömmel láttam, hogy ott ült a kispadon, s a térdén kötés sem volt, majd a járásán sem látszott! Tejhát nem volt igaz az első jelzése a súlyos sérülésnek. -
#59991 Jobbulást! -
primavis #59990 Zácsiknak porcleválása van (szerezte be az edzésen), ergo már holnap sem játszhat, de még inkább sajnos, hogy a románok ellen sem! -
#59989 A siófoki (független) polgármester tájékoztatójából:
"Megtárgyaltuk az épülő félben lévő sportcsarnok ügyét is. Az állam korábban vételi ajánlatot tett városunknak a területre és a rajta eddig megépült felépítményre. Siófoknak ez a beruházás eddig több mint 800 milliójába került, az állam ajánlata pedig 450 milliós összegről szól. Már korábban arra az álláspontra helyezkedtem -és ebben a testület maximálisan támogat is- hogy nyerészkedni, keresni nem akarunk, de legalább amit betettünk a projektbe, illetve részben az elődök betettek, azt kapjuk vissza. A döntés: tárgyaljunk az állam képviselőivel, hogy közösen bízzunk meg igazságügyi szakértőt a tényleges érték megállapításának céljából. Meglátjuk..."
-
#59988 Sajnos várhatóan nem, ahogyan ebben a cikkben is szó esik róla. -
#59987 Ez a kincstári duma Siófok városáról, meg a magyar bajnokságról! Kínomban nevetek. Na meg a fülemben cseng a csapattulaj. első tájékoztatója arról, hogyan képzeli el a csapatépítést...(Természetesen a környékbeli fiatalok összefogásával, stb.)
Nem normálisak azok az állapotok, amik ma a magyar kézilabdát jellemzik. A Szövetség dolga lenne ennek megfelelő szabályozása, de ez a jelek szerint senkinek sem igazán érdeke. Hogy mindez hova vezet? Azt majd meglátjuk. Nem biztos, hogy túl sok jóra. -
#59986 Akkor mindketten leírtuk a véleményünket, ami nem egyezik. Az 1+1-et én csak tippelem, a szokások alapján, lehet csak 1 éves lesz. A kiragadott idézetedhez meg annyit, hogy mindenkié az, de ezt leírtam lentebb.
Más: Siófokon láthatóan ismét habzsi-dőzsi van, költenek is rendesen. -
#59985 Nem érdekelnek mások. Bár tudnék mondani pozitív példát, ez azonban rajtunk nem segít.
A konkrét dologra visszatérve: nem mi indulunk pl. BL-ben. Ok, EHF-kupában remélhetőleg...Tomasevic alkalmazását fél évre tudom elfogadni, Te 1+1 évet írtál. Ez már túlbiztosítás, szerintem. Rendre látom az utánpótlás meccseket. Jobban kellene bízni a fiatalokban. Hosszú távon mindenképpen.
Egyébként ez csak valóban egy "felelőtlen szurkolói vélemény". Vannak azonban dolgok, amik számomra fontosak kedvenc klubomnál. Amikért ki is szoktam állni. Még akkor is, ha látszólag semmi értelme sincs...
(Ennyi.)