Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Isthy
A norvégok felébredtek és durván leiskolázták az ukránokat (33-20).

A románok a 2. félidõben simává tették a meccset a franciák ellen és továbbjutottak (30-25).

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Na igen, természetesen Baba is jó volt, érte kicsit aggódtam a betegsége miatt. Szerencsére 20 percet bírt. <#taps>

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

kaloz174
Nagyon jól játszott szerintem ma Görbe, Vincze Meli, Szamoránszky, Zizi is, amikor pályán volt. Az elején Hornyák is jó volt. Sajnos, csak 20 percig.
Én a végén talán megpróbálkoztam volna Sopronyival is.
A játékvezetõk, szvsz, nem befolyásolták a végeredmény jelentõsen, ami azért egy pozitív élmény, sajnos, esetünkben.

Isthy
Magyarország-Dánia 26-26

Sajnos azt kell mondjam odaadtunk 1 pontot a dánoknak a 2. félidei töketlen támadójátékunkkal. Görbét kivették követõvel és meghaltunk, mert ismét nem voltak átlövõink... A meccs utolsó 20 perce erre újabb ékes bizonyíték volt.
Babának gratulálok!!! <#taps>

Megint a franciák ellen kell ki-ki meccset játszanunk. Ez eddig nagyon nem ment nekünk, ideje lenne változtatni rajta.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Azt hittem az elsõ félidõben, hogy majd a végén meg kell dícsérnem Hornyák csodacsatár belemenés Ágit.
Sajnos, tévedtem.

Nagyot küzdött a csapat, ezért mindenképpen dícséret illeti õket. Több dolog hiányzott a gyõzelemhez. Gin halványabb volt a meccs középsõ felében, mint szokott lenni. Éppen gondoltam, cserélni kellene, amikor elkezdett újra védeni - szerencsére.
Akkor viszont jöttek Hornnyák és Tomori részérõl az eladott, elszórt labdák, innen csoda volt, hogy döntetlenre mentettük a meccset.
Ezt még visszanézem majd, de elsõre így láttam, viszont nem akarok igazságtalan lenni senkivel szemben sem.
Innen megint nagy meccsünk lesz a franciákkal...

Hajrá, hajrá, hajrá!!! Gyerünk csajok!

háát, ez már jobb volt mint a tegnap, de nem az igazi! Tomori és Hornyák megint gyengélkedtek. A végjáték továbbra is gyenge pontunk. Gratula Balogh Barbarának!
kell a gyõzelem nagyon, jól állunk csak igy tovább!!
az elsõ félidõben már idõnként egészen jól játszott a csapat, de még sok az idegesitõ hiba--nyugodtan vezethetnénk min. 3 góllal!
no mi van a francia gyalogkakukkokkal? lerohangászták a románokat? a francokat, az elsõ öt és utolsó tiz perc kivételével sehol sem voltak!
Isthy
A spanyolok 29-24-re verték a portugálokat, de 10 perccel a vége elõtt még 22-22 volt.

DUNAFERR FOREVER!!!

nemm tetszik LL véleménye a magyar csapatról! Ma délután/este eldõl, hogy tényleg mi voltunk annyira roszak átlövõben, vagy a román fal és Dinu teljesitett átlagon felül. Az a kijelentése, hogy micsoda reveláció volt számára a dán-francia, megdöbbentett! Egy õrült rohangálás volt és a kevesebbet hibázó csapat nyert. De ettõl a szinvonal nem volt jobb mind a román-magyar, csak gyorsabban rontottak sokat.
Ma kiderül, hogy a két lassabban játszó és a két gyalogkakukk csapat párbajából melyik páros jön ki jobban! Remélem a miénk!
R. Voina az edzõjük egy komoly játékos és franciaországi edzõmulttal rendelkezõ, higgadt pasas, nem egy hisztériás õrült mint Tadici. Ha sikerül lelkileg rendbehoznia a társaságot, sokra vihetik.
Duby
Egyetértek.

Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)

háát ahogy nézem ezeket a csapatokat, akkor a román csapatot -pláne ha elkezdenek jól is játszani - nehezen fogják megverni ezen az EB-n! Igaz nincs irányitójuk, de annyi átlövõjük, jó szélsõik, nem is rossz beállójuk és + Dinu a kapuban, hát nem semmi...
Isthy
A macedónok megérdemelt 31-29-es gyõzelmükkel a horvátok ellen óriási lépést tettek a továbbjutás felé. Ha a szerbeket megverik akkor ráadásul 2 pontot vihetnek is magukkal.
Az oroszok behúzták a kötelezõt 29-25-re a fehéroroszok ellen, de továbbra sem mutatnak valami jó játékot.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A németek végül 32-31-re nyertek az utolsó fél percben lõtt Althaus góllal. A szerbek nagyot küzdöttek, de ismét alulmaradtak.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ausztria-Svédország 10-24 (5-11)

Na ez a meccs sem a szinvonalról szólt... Az osztrákok nagyon gyengén muzsikáltak, a svédeknek nem kellett megerõltetni magukat.

A félidõben: Szerbia-Németország 15-17

14-12-re még a szerbek vezettek, de a végét nagyon megnyomták a németek.

DUNAFERR FOREVER!!!

Csak azt nem mond (az írás alapján nem), hogy te ezen meglepõdtél! Egyébként szerintem bár keveset láttam a meccsbõl, de kár temetni a csajokat messze még a vége!
Egyébként Imre Vili egyik Dferr meccs után nyilatkozata jut eszembe, kb így hangzott:
Sajnos ezek is mi vagyunk!
Hajrá csajok!
Isthy
Még gyorsan az én tippjeim:

Nõi EB 2008 - 3. játéknap
Dec. 4. 18:15: Ausztria - Svédország -6
Dec. 4. 20:15: Fehéroroszország - Oroszország -7
Dec. 4. 18:15: Szerbia - Németország -5
Dec. 4. 20:15: Macedónia - Horvátország -3

Nõi EB 2008 - 4. játéknap
Dec. 5. 18:15: Románia - Franciaország +1
Dec. 5. 20:15: Dánia - Magyarország -1
Dec. 5. 17:15: Spanyolország - Portugália +8
Dec. 5. 19:15: Ukrajna - Norvégia -8

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Na igen, már régóta mondtam, hogy felejtsük már el ezt az egy balszélsõs világversenyezgetést. Szerencsére Vili nem követte az elõdöket.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ott ez szokott menni mindig, nem is szoktam csak nagyon ritkán megjelenni arrafelé a hozzászólásoknál.
Általában az olimpia utáni EB-k ilyen színvonalúak szoktak lenni, lásd 2000-es romániai EB. Ott sem verdeste a színvonal az eget. Viszont mi nyertünk <#wink>
A hátralévõ 2 meccsen még valóban bármi lehet, viszont Orsi kiesése elég nagy érvágás és ez komoly hátrányt jelent.
Sztem a románok közel sem olyan esélyesek, tegnap is rengeteg hibát vétettek, csak mi nem voltunk képesek ezt semennyire sem kihasználni. Sztem max. az elõdöntõig juthatnak.

DUNAFERR FOREVER!!!

Ausztria - Svédország -3
Fehéroroszország - Oroszország -5
Szerbia - Németország -2
Macedónia - Horvátország -2

Románia - Franciaország +2
Dánia - Magyarország -1
Spanyolország - Portugália +10
Ukrajna - Norvégia -4

Hajrá Magyar Kézilabda!

kaloz174
Nagyon igazad van, nem is bírtam szó nélkül. 😊 A sok "okostojás"...<#levele>

Sajnos, úgy tûnik, elveszítettük legjobb formában lévõ játékosunkat is.
Vérten Orsi
Legalábbis a csoportmeccsekre.

Mielõbbi gyógyulást neki.

ps: most legalább ott van Vincze Meli.

Duby
Dec. 4. 18:15: Ausztria - Svédország -5
Dec. 4. 20:15: Fehéroroszország - Oroszország -3
Dec. 4. 18:15: Szerbia - Németország -2
Dec. 4. 20:15: Macedónia - Horvátország -1

Dec. 5. 18:15: Románia - Franciaország +5
Dec. 5. 20:15: Dánia - Magyarország -4
Dec. 5. 17:15: Spanyolország - Portugália +11
Dec. 5. 19:15: Ukrajna - Norvégia -6

Duby
Na basszus gondoltam, hogy így lesz. Mindenki várja a nagy csodát, diadalmenetet, alázást, aztán egy vesztes meccs után - az elsõ meccsnap után - élen a handballal elkezdõdik a nagy hõbörgés. Több kell, meg kevés lesz, meg ilyen építõ jellegû címek és hozzászólások. Ezért is keseredik bele az ember ebbe a kézis szurkolósdiba.
Kurvára semmi katasztrófa nem történt, aki nem rózsaszín szemüvegben tekint a világra, az azt kapta, amire reálisan számítani lehetett. De úgylátszik az ez iránt érdeklõdõ magyar populációra az önmagunk túlértékelése, túlzott elvárások és ebbõl fakadó kudarcélmény és örökös felelõsségkeresés a jellemzõ.
Én nem nagyon csalódtam, elsõ meccsen szarok szoktunk lenni, meg a románok, hogy megszabadultak Tadicitõl, ez szárnyakat fog nekik adni. Erre számítottam, és ezek után én mondom azt, hogy semmi katasztrófa nem történt, a románok mögött simán továbbmehetünk. Jobb is lenne, ha a földön tartaná a gárdát, és a t. szurkolókat is ez a vereség, mint hogy egybõl az aranyérmet várja mindenki az elsõ meccs után. A látott 4 meccs alapján kijelentem, még soha nem láttam ilyen alacsony színvonalú világversenyt. Éppen ezért bármire megvan az esélyünk, nem elképzelhetetlen, hogy még visszavágunk a románoknak ezen a tornán, simán legyõzhetõk õk is.
A mezõny szuperül kiegyenlített lefele, mint az nb1, így a közepes csapatok most bátran halászhatnak a zavarosban, akár egy cím is összejöhet. Nekem a románok tûnnek a legerõsebbnek, dán, német, norvég orosz nagy csalódás.

kaloz174
Ha nem ment el a kedvetek (remélem), akkor íme, a köv. napok meccsei:

Dec. 4. 18:15: Ausztria - Svédország -6
Dec. 4. 20:15: Fehéroroszország - Oroszország -10
Dec. 4. 18:15: Szerbia - Németország -4
Dec. 4. 20:15: Macedónia - Horvátország -5

Dec. 5. 18:15: Románia - Franciaország +3
Dec. 5. 20:15: Dánia - Magyarország -1
Dec. 5. 17:15: Spanyolország - Portugália +8
Dec. 5. 19:15: Ukrajna - Norvégia - 6

kaloz174
Ismétlésben láttam a meccsünket. Talán most méginkább érthetõ, hogy pl. miért is hiányzik Piga, Detti, valamint azok a játékosok, akik mentálisan olyan erõsek tudnak lenni. Sajnos, többeknek nem elég a tapasztalat, mások pedig még nagyon újoncok. Ráadásul nem láttam azt a gyors játékot sem, amit a Pannon kupán már megfigyelhettünk, tehát a csajok tudják.
Egyébként sokáig nyílt volt a csata, úgy a 40. percig. Ha akkor fordítani tudunk, a vége is szebb lehetett volna. Érnie kell a csapatnak, valamint támadásban sokkal bátrabb játékra lenne szükség, úgy gondolom.

Ami a többi eredményt illeti, nem tûnik "papírforma" EB-nek ez a mostani, ami egyáltalán nem baj.

ez az Ágai vagy ki, teljesen hülye?
Isthy
Bizony nem baj, hogy a dánok nyertek. Õket mindenképpen be fogják nyomni a továbbjutók közé a dán TV pénze miatt és így legalább pénteken nem kell mindenáron megveretni minket velük a továbbjutásuk érdekében.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Franciaország-Dánia 23-24 (13-10)

A végén a franciák egyenlíthettek volna, de nem tudták belõni, így nem jött be a tippem.

DUNAFERR FOREVER!!!

no nyertek kinkeservesen a dánok 24-23-ra! Egy õrült rohanás volt a meccs, mint két felhúzott gyalogkakukk! Ha azt nézzük, hogy birók némileg támogatták is a dánokat, akkor nem is baj, ha most nyertek.
Megverni meglehet õket, de jobb átlövésekre van szükség, mert ebben õk sem remekeltek.
Isthy
Egy újabb meglepõ eredmény: Norvégia-Spanyolország 21-21 (9-7)

DUNAFERR FOREVER!!!

a dánok és a franciák is kb. annyit hibáznak mint mi ma! nem tünnek verhetelennek.
Gyakorlatilag csak Pálinger, Szamoránszky és némileg Tomori hozta az átlag formáját. Görbicz, halvány, Szucsánszky éretlen, a jobbszélsõk közül támadásban egyik sem volt sehol, védekezésben meg Bódi nulla. Bullat nem több mint egy rossz Mellmann, Szûcsnél több az akarás....Ráadásul még Vérten is lesérült...no itt nem sok babér fog teremni, ha gyökeres változás nem áll be a játékba...
Isthy
Duby majdnem eltalálta, 27-21-re megérdemelten nyertek a románok.

Ez a mérkõzés tisztán megmutatta, hogy mennyire nincs átlövõjátékunk. Sajnos a szélsõinket se nagyon sikerült foglalkoztatnunk és ilyen gyenge középsõ teljesítményekkel törvényszerûen ez lett a vége. Dinunak mindent a kezeihez lõttünk továbbra is, nagyon naggyá tettük a meccsen. Ráadásul szerencsénk is kevés volt, mert 9-2-re sikerült nyernünk a kapufameccset. Ez a meccs a borzasztó támadójátékunkon ment el, egy kb. közepesen játszó román csapat ellen. A felgyorsított játékból semmi nem jött elõ, sõt inkább mi voltunk a lassúak. Senkit nem tudok kiemelni a csapatból, Ginnek is csak jó periódusai voltak, õ sem tudott igazán segíteni, mégis õt választották a legjobbnak. Ez is beszédes... Vérten Orsi sérülése is nagy csapás volt, remélem gyorsan rendbejön, mert nagy szükség lesz rá. Gyors gyógyulást kívánok neki!

Össze kell kapni magunkat, mert ha így folytatjuk, akkor kiesünk a további küzdelmekbõl. Gyerünk csajok!!!

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
Hát ezzel a játékkal a két mumusunk ellen nem sok esélyünk lesz.
sajnos, még ra is tetek a lányok egy lapáttal...ennyre rossz lövõteljesitményt rég nem láttam magyar csapattól!
Isthy
Végül az ukránok nagyon elverték a portugálokat (38-24).

A félidõben 9-11 a románok ellen. Ilyen eszetlenül lövöldözõ csapatot is ritkán látni, amit itt mi bemutatunk. Mindent Dinu kezeihez lövünk, átlövést és ziccert is. Az elsõ 15 perc védekezése is gyalázatos volt, az utolsó 10 percé már egész jó (akkor 2 gólt kaptunk csak). Igaz Gin is hozta már magát a félidõ második felében.
Remélem a 2. félidõben feljavulunk és próbálunk ésszel lõni Dinunak.

DUNAFERR FOREVER!!!

Miért nem állitják meg az orát a birok,egy hetessel elmegy másfél perc
Duby
na akkó hajrá Mi! <#eljen>

Isthy
Egyre több a nulla ebben a számlálóban <#wink>

A portugálok egyelõre jól tartják magukat az ukránok ellen. 20 perc után 11-10 az ukránoknak egy eddig fej-fej melletti meccsen.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Oroszország-Ausztria 31-22

Az osztrákok jól helytálltak és végre eltaláltam egy meccset <#wink> Az oroszoktól ez kevés lesz az éremhez.

Németország-Macedónia 25-22

A németek se brillíroztak, egyáltalán nem meggyõzõek. A macedónok 40 percig bírták. Jurack elég gyenge volt, Krause és Woltering hozta a meccset. Ráadásul Jurack borzasztóan tisztátalanul védekezik, de sajnos a bírók szinte mindent megengednek neki. Ma legalább 3-szor ki kellett volna állítani nyakra ütésért, de egyet sem kapott...

A mai meglepetés igazából a svédek pontvesztése, a többi meccs tulajdonképpen az esélyesek gyõzelmét hozta.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Igen, az eredmény: Svédország-Fehéroroszország 21-21 (13-7)

A svédek is leadták a félidei 6 gólos elõnyüket negyedóra alatt a 2. félidõ elején.

DUNAFERR FOREVER!!!

Duby
svéd-belorusz 21:21 állítólag. ez se jött be.

Isthy
Mindenki bukta. Aki nem is tippelt az meg ne kárörömködjön, semmi alapja rá <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Nem semmi meccs lett belõle. Végül 30-26-ra nyertek a horvátok. Nagy felzárkózást mutattak be a szerbek, képesek voltak visszajönni a meccsbe és felzárkóztak 26-25-re. Ekkor úgy tûnt még bármi lehet, de a szerbek ereje elfogyott a felzárkózásban és végül a horvátok biztosan nyerték az utolsó 5 percet és ezzel a mérkõzést is.

DUNAFERR FOREVER!!!

a Horvát-szerbet már buktad! -😊)
igen, de nem eléggé...
a "kedves" olimpiai lengyel birópárost katuk a románokkal való mérkõzésre! No comment....
Mi van itt kihelyezett tippmix, micsoda tippek!