Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Breki33
breki,nekem nem jeleníti meg a képeket!

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

Breki33
Breki33
passatgt
Grat😊

Viszont Herr Orsi megtanulhatná, hogy védéskor elõbb várja meg mi lesz a kipattanóból, utána örüljön😊

És nem reklámképpen, de ha valakinek nincs Sport1, akkor itt lehet majd nézni a meccseket élõbe, igaz dánul, de legalább van😊

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
http://www.i-tv.hu/index.php?chid=2128

na ugye, hogy lehet cserélni, Szûcs is, Bulath is tud támadni 😉))

HERR ORSI, HERR ORSI, HERR ORSI 😄DDD

szép volt csajok, Vilinek is gratula!!!!

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

kaloz174
Egyszerûen GRATULÁLOK! <#taps><#taps><#taps>
Ha lenne kalapom, nost levenném. Elsõsorban Herr Orsi elõtt, másodsorban Imre Vili elõtt, hogy tudott változtatni, amikor kellett, és megtalálta a megfelelõ taktikát és játékosokat.<#worship><#worship><#worship>

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Breki33
és végre megvertük újra a franciákat !
Breki33
Nem játszottunk jól de nagyot küzdöttek a csajok

SZÉP VOLT <#worship><#eljen>
Breki33
Huh a második félidõt nem birtam nézni csak a 20 perc után
köszi!

Isthy
Orsiról: Dr. Balogh Péter csapatorvos gyors diagnózisa: „Ugyanabban a bokájában, a balban, amely megsérült az olimpián, most is elszakadt részlegesen a szalag. Csúnyán bevérzett és bedagadt.”

Nagyon itt van már az ideje törleszteni nekik egy ki-ki meccsen, mert mostanában nem ment ellenük. Minden sorozat megszakad egyszer <#wink>
Remélem Vili kitalált valami megvalósíthatót, mert Görbe biztos komoly figyelmet fog kapni. Jó lenne, ha a többiek felnõnének a feladathoz, mert csak így lesz esélyünk a továbbjutásra. Sajnos Orsi még nem játszhat, aki nagyon sokat segíthetne, de elsõ az egészség!

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Mikor indulsz? Csak holnap?

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Franciaország - Magyarország -2
Dánia - Románia -2
Spanyolország - Ukrajna +2
Norvégia - Portugália +9 (sztem lesz pihentetés)

DUNAFERR FOREVER!!!

Franciaország - Magyarország -4
Dánia - Románia -7
Spanyolország - Ukrajna +3
Norvégia - Portugália +14

Franciaország - Magyarország -1
Dánia - Románia -3
Spanyolország - Ukrajna -1
Norvégia - Portugália +12

Hajrá Magyar Kézilabda!

Baba állóképességére vonatkozóakat visszaszívom 😊 most olvasom, hogy "valaki ráült a mellkasára" 😉)

Mivel ezt az egy meccset láttam eddig, ehhez annyit, hogy kellett volna legyen játékunk a "Görbe-nélküliségre", mert nem hiszem hogy valakit is meglepetésként ér, hogy Görbét emberfogással kiveszik. Szóval ez -1 Vilinek, plusz az örök kérdésem, minek viszünk embereket ha nem merjük bevetni õket? Mindig azt mondjuk univerzális játékosok kellenek, és akkor Szûcs Gabit leszoktatjuk a támadásról?
Kb 15 percnyi totyogás alatt, lehetett volna kockáztatni is... -1 Vilinek 😞((
+1 Babáért 😊 Csak így tovább: felszántani a pályát! -még egy kis állóképességfejlesztés, és ász lesz 😉
+1 Meli miatt: 5+1 védekezése -kb 3 labdát szereztünk ebbõl!
(végre valaki aki nem labdát akar halászni elõl, hanem ténylegesen -szerintem- azt csinálja ami a +1 nek a feladata, megakadályozza hogy lendületbõl tudjanak falratörni a külsõ játékosok!)

Kár azért a 2. félidei tanácstalanságért, és az uccsó támadásért -igazán elõadhatta volna Görbe a tavalyi németek elleni lövõcselét, és lövethetett volna Babával még egy gólt ;( remélem majd a döntõben a norvégoknak 😄DDD

Vérten Orsinak milyen sérülése van? Jobbulást neki!
Errõl jut eszembe, megkérném a csapattársait hogy bízzanak Meliben is, meg hogy Meli is magában, és merjen néha egy-egyben is vállalkozni!

Holnap lenyomjuk a franciákat!!! Hajrá!!!

kaloz174
Szerintem ugyan az idõpont nem jó a listában (magyar meccs), mert aza program szerint 18,15-kor lesz.
Ha ez lenne a legnagyobb gondunk, örülnék neki.😊

kaloz174
Akkor a folytatás, ami nagyon nehéznek ígérkezik.
6. játéknap:
Dec. 7. 15:15: Franciaország - Magyarország -1
Dec. 7. 17:15: Dánia - Románia -5
Dec. 7. 17:15: Spanyolország - Ukrajna +5
Dec. 7. 19:15: Norvégia - Portugália +8

kaloz174
A horvátok elképeztõen hullámzó teljesítményre képesek, miközben egészen tehetséges játékosaik (pl. átlövõk) vannak.

32-27 a németeknek
orosz-svéd 19-19, az osztrákok még ezután jönnek.
30-25
nem hallottam, a svédek vezetnek az oroszok ellen. most megint 28-25 a németeknek.
utána meg 20-13 és 25-25!
Breki33
Ha kikapnak sztem kieshettek volna megfelelõ eredmények alakulása esetén

Amúgy ha jól halottam az osztrákok meg már továbbjutottak?
a német - horvát mecs az õrület határán van! 7-0 a németeknek, 10-10, majd 19-13 ismét s németeknek!
továbbjutónak továbbjutók lettek volna akkor is, csak ez a pontjuk hiányozna...
Breki33
meg akkor a Dánok nem tuvábbjutok.

És különbenis olyan jó dánokat verni
végeredménben a döntetlen csak abból a szempontból rosz, hogy egy pontot vihetünk magukkal s nem kettõt a középdöntõbe!
Ha nyertünk volna is, akkor is a franciák elleni mecs döntött volna!
Breki33
Szûcsöt nemis igen engedték támadni, de lehet védõfeledatai miatt.....
nem igen értem a fanyalgást. abból fõzünk, ami a kamrában van! nem hsiezm,hogy azok közül aki otthnmardat bárki is tudna hozzátenni lényegest az eddigi teljesitményhez.
Egyrészt bebozonyosodott, hogy ettõl a román csapattól nem szégyen kikapni és jóval hosszabb ideig voltunk velük paszban mint a franciák.
Másrészt, kiderült, hogy nem eszik olyan forrón a kását, ahogy a franci-dán mecs után sokan állitották.
Gin sohasem az átlövések védésében jeleskedett, akkor most miért várják el tõle? szélrõl, beállóból, ellentámadásból egyedül jövõ ellenfelet tud zseniálisan semlegesiteni. A védõfalunk nem teszi a kötelességét. Egyrészt rossz idõben ( a lövés elindulása után) igyekeznek blokkolni, rendzerint elkésve, nem kilépve idõben a lövõre, másrészt ketten hárman ugyanarra a támadóra koncentrálva, szabadon hagynak másokat.
Átlövõ játék most sem volt, Hornyák csak a szokott formáját hozta, de Tomori jelentõsen visszaesett, akárcsak Szûcs is. Miért kell akkor erõltetni õket? A szélsõk, beállósok, irányitók teszik a dolgukat, de ez kevés egy kontinensviadalon, ahol másoknak minden posztra klaszissaik ülnek a kispadon is.
Breki33
Átlövõkkel kapcsolatban ha belegondolok, hogy milyen volt mikor Radulovics lövéseitõl reszketett egész európa.

Hány meg hány mecs volt ahol megszoktuk, hogy fölment lõtt és máris gól

De jóis lenne 2003-as Radulovics és természetesen Kulcsi is ebbe a válogatottba

Persze legyenek a maiak is legalább ilyen jók ezt kívánom.
Breki33
Az a gond hogy nincs egy Sugár Timi akit nyugodtan be lehetne hozni és a megfelelõ egyenletes szintet hozná majdnem biztos.
Vagy Sirina , hogy róla se feledkezzünk el.

Azzal énis egyetértek hogy cserélni kéne mecs közben ha nem magy neki
kaloz174
Nyilván - önmagához képest - nem olyan jó mostanában. (Magasan van a mérce.)
De a lehetséges helyettesek, sajnos, még gyengébbek lennének.
Herr Orsi sosem lesz klassazis. Egy nagyon szorgalmas, rendes emberke, de egyszerûen nem zseni, nincs meg benne az a +, ami a klasszist megkülönbözteti a jó kapustól.
Pasi talán kicsit jobb ezen a téren, neki viszont nagyon szélsõséges volt eddig a teljesítménye, évekre visszatekintve.

Duby
Lehet hogy csak én látom így, de sem BL meccseken, sem az eddigi EB meccseken nem látom olyan motiváltan állni a kapuban, mint régebben. Szerintem magához képest halvány az utóbbi idõben.

"A dán szélsõk megfogásában Ginnek komoly szerepe volt(van) már csak magával a nevével is." Így érzem, hogy VOLT, és már csak a nevével VAN.

Mind Herr, mind Pastrovics rám jó benyomást tett a pannon kupán, az ott mutatott formájuk alapján gondolom, amit írtam.
Ez egy szubjektív vélemény. Nem támadás, nem világigazság, nem szakvélemény, csak egy szimpla meglátás. Bizonyítani vagy megcáfolni a jogosságát nem lehet, ami volt elmúlt, hogy mi lett volna HA, arról polemizálni nem érdemes.

Számomra a válogatott tisztességesen teljesít, nyilván csikó még a csapat, csikó még a vezetés, majd belejönnek. TÜRELMET NEKIK LONDONIG LEGALÁBB!

Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)

kaloz174
A meccs elején Gin jól kezdett, bravúrokat is bemutatott. Aztán tényleg egyre rosszabbul ment neki. Hogy ebben mennyi szerepe volt az elégtelen védekezésnek, azt elemezni kellene. (Mátéfi Eszti biztos ezt teszi éppen.😊)
Az indexen valaki betámadta õt, mint utóbb rájöttem, Herr Orsi fan az illetõ, talán családtag. (Borzasztó elfogult.) Nem tudtam megállni, beírtam erre, mert annyira méltatlan, ráadásul zagyva volt a támadás.
Látva a tegnapi meccset is, eszembe jutott nekem is, hogy talán mégsem kellett volna Ginnek bevállalnia az EB-t. Több elõnye lett volna, tényleg.
A meccs 2. félidejében már én is azt gondoltam, hogy cserélni kellene, de szerencsére ezt követõen elkapta a fonalat, jelentõs részben ennek köszönhetõ, hogy a döntetlent legalább sikerült elérni.

Szívbõl kívánok neki nagyon boldog szülinapot, hálásan gondolva arra a sok csodálatos élményre, amit tõle kaptunk, hosszú éveken keresztül. <#worship><#eljen>

Isthy
Még az elõzõhöz:

Inkább végre 10 év után itthon, családja és szerettei körében kellene pihennie és kikapcsolódnia. Többek között így ünnepelve éppen ma az egyik kerek születésnapját. Boldog Születésnapot kívánok neki!

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Igen, a #41123-ban én is utaltam rá, hogy Ginnek nagyon nem ment sokáig. A 2. félidõben azonban nem kis része volt a pontszerzésben. Abban is egyetértek, hogy nálunk nem divat cserélni, pedig az elsõ 18-20 perc után most is kellett volna. Azután, ha nem sikerült a csere, akkor a 2. félidõben vissza lehet cserélni. Ráadásul ebbõl rengeteget profitál a lecserélt kapus, mert ilyenkor kívülrõl jól láthatja egy más aspektusból a történéseket, amit azután visszaállva kamatoztathat. Anja ezt mindig nagyon jól csinálta a Slagelseben és ennek sajnos meg is ittuk mindig a levét. Ebben a kérdésben kalóz biztos tud majd okosat mondani <#wink>

"Erre a %-ra Herr Orsi és Pastrovics is bõven képes, nagyságrendekkel több motivációval."

Ezt te mire alapozod? Nagyon biztosan állítod, kíváncsi vagyok, hogy miért? Mert ezzel viszont én nem értek egyet. A dán szélsõk megfogásában Ginnek komoly szerepe volt(van) már csak magával a nevével is. De tegnap a védéseivel is eléggé megfogta õket. Nem hiszem, hogy ezt az említett 2 kapus elérte volna velük szemben, márpedig tudjuk, hogy az õ szélsõik milyen veszélyesek és mennyire szeretik használni õket (Touray, Mikkelsen és Aen nem gyenge kezdõk).
Most nagyon kíváncsivá tettél, hogy miért gondolod azt, hogy az átlövõkkel szemben õk jobbak lettek volna ilyen, szinte semmilyen középsõ "védekezés" mellett. Mert ugye a szélen lévõ hátrányukat ott kellett volna behozniuk jobb teljesítménnyel. De jó lenne, ha erre válaszolnál.

Egyébként még most is tartom azt a véleményemet, hogy Ginnek nem is kéne itt lennie az EB-n. A 2 másik kapusnak kéne bizonyítania és játszania végre. Talán bizonyítanák azt is amit gondolsz <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Duby
Én azért megfogalmazok egy olyan véleményt, hogy hiányzott a kapusteljesítmény. Csak, hogy ilyen is legyen itt a változatosság kedvéért. Erre a %-ra Herr Orsi és Pastrovics is bõven képes, nagyságrendekkel több motivációval.
Nem akarom, hogy ezért megharagudjatok, nem sértésnek szántam, csak így gondolom a tegnapi meccs alapján. Én max negyed óra után cseréltem volna.

Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)

Isthy
Igen, én is azt gondolom, hogy a két említett játékos helyett nyugodtan megpróbálkozhattunk volna velük, mert rosszabbak valszeg úgy sem lettünk volna. Lehet egyikük ugyanúgy bejött volna, mint Baba cseréje. Az utolsó 15 percben hátulról nem is lõttünk gólt, csak szélrõl illetve beállóból összesen 4-et (Meli, Berni és Baba 2x). Már maga a mindössze 4 gól is kevés, de a NULLA a lövõktõl nagyon beszédes...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Így van, csak az a gond ezzel, hogy nekünk eddig ezen az Eb-n nincs átlövõnk. Többen sejtettük már ezt az EB elõtt is és ennek fényében nyilatkoztunk a csapatról. A Vb-s Sopival és az olimpiás Dettivel komoly éremesélyesek lennénk (sõt, döntõsök is ebben a mezõnyben), de így nélkülük most csak azt láthatjuk, hogy mekkora ûr van mögöttük.

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
Ezt a meccset nyernünk kellett volna, egy-két jó átlövõvel pedig sztem meglehetõsen simán.
Breki33
Imre Vilmos: Közelebb álltunk a gyõzelemhez

Taktikailag két remekül felkészített csapat találkozott egymással. Úgy érzem, közelebb álltunk a gyõzelemhez - értékelt Imre Vilmos a mérkõzés után az MTI-nek. - Az elsõ félidõben a támadójátékunk nagyon jól, a tervek szerint mûködött. A folytatásban a dánok változtattak a védekezésükön, amihez nehezen tudtunk alkalmazkodni. A mérkõzés legnagyobb tanulság, hogy a társaknak több terhet kell levenniük Görbicz válláról. Úgy lesz, ahogy sejtettük: vasárnap ki-ki meccset játszunk a franciákkal."
kaloz174
"...ne legyünk fegyelmezetlenek, mert ezen igenis pontok mehetnek el"

Mennyire igaza van.

kaloz174
Megnéztem az ismétlést. Azzal veszítettük el az esélyünket a gyõzelemre, hogy Tomori és Hornyák, valamint ugyan kevesebbet, mint az elõzõ kettõ, de Kovacsicz és Bódi is, fegyelmezetlen volt többször támadásokban.
Nyilván kevesen voltunk, de talán mégis be kellett volna hozni támadásban Gabicát, Sopit is, mert õk fejben jobb teljesítményre lehettek volna képesek, Buli sajnos nem jelentett igazi megoldást.

Mindennek ellenére jó volt látni, mennyire akart a csapat. Leginkább ezt várom tõlük.

Isthy
Gin interjú a meccs után

Nagyon igaza van abban, hogy hihetetlen volt látni azt, ahogyan a dán átlövõk simán átlõtték a falunkat, leginkább az elsõ félidõben. Sajnos 3x is eljátszottuk azt, hogy passzívnál nem léptünk ki a lõni készülõ dán játékosra, hanem össze-vissza kalamoltunk a hatoson... Így persze neki is sokkal nehezebb dolga volt az elsõ 30 percben. Mindemellett neki sem ment, nem voltak meg a szokásos bravúrjai sem. Azután a 2. félidõben már hozta magát.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Jogos, elírtam.😊 Nagyon szorítottam érte.😊

Isthy
6 perc volt az a 20 <#wink> Ennyi idõ alatt lõtt 2 gólt és szerzett egy labdát <#eljen><#worship>

Az átlövésmutatónk 9-rõl ma 3/16 volt, a dánoké pedig 13/22. Amirõl beszéltem...

DUNAFERR FOREVER!!!