Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kaloz174
<#nevetes1><#eljen>
köszi!

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Isthy
Gondolom Gabca oldalának fórumára gondolsz: Fórum

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Pesten vagyok, kérek szépen egy linket, mert szeretném, bár tegnap volt aktuális, Gabcát köszönteni. <#wink>

Isthy

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Te már ezt láttad valahol?

Isthy
Én sem venném meg, de Brekihez hasonlóan lehet megkapom karácsonyra

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy

DUNAFERR FOREVER!!!

Az elején szeretném leszögezni, hogy kevés meccsünket láttam végig, a többibõl csak momentumokat!

Ismét egy korrekt nyilatkozat szövetségi kapitánytól. Szeretném megköszönni az MKSZ-nek az EB-n elért helyezést, mert szerintem ezt már akkor ha nem elõbb elcseszték mikor Hajdút odaültették, illetve meggyõzõdésem, hogy kicsi a felelõsségük a csajoknak az eredményt illetõen és a mutatott játék miatt, mert két hét alatt lehetetlen csapatot összerakni!
Imre nyilatkozatában írta, hogy szükség lenne Gin védéseire a selejtezõben, én meg azt mondom, hogy ezt a csapatott nélküle kell összerakni (Gin az egyik kedvenc játékosom)Õ már letette a névjegyét az asztalra, ami pedig Görbiczet illeti szerintem nagyon messze van régi önmagához és kíváncsi lettem volna ha õ nincs akkor mire képes a csapat!
Szerintem ez a helyezés a realitás, kár ámítani magunkat, hogy nincs összeszokva a csapat(folyamatosan ez megy és sajnos igaz) ez dumának jó semmi másnak, mert szerintem már egy éve de inkább több nincs is csapat, de nem tudom mit vagyok meglepve hisz Magyarországon vagyok...
U.I. Egyébként imádom a nõi kézilabdát!
kaloz174
36-33
Végig nyílt volt, 3 gól elõnyük régen volt a románoknak.

Isthy
36-33-ra nyertek a románok és õk végeztek az 5. helyen

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
A horvátoknak?
Breki33
75%-ban másnak tûnt, de nem volt idõ tüzetesebben átnézni, de jobb mint vártam

Persze lehet csak a képek nagyrésze más, de úgy láttam elég terjedelmesen foglalkozik az utóbbi évekkel.

Sztem menj be egy könyvesboltba és nézd meg

Mocsai könyvérõl eddig nem halottam
Mi a címe?
kaloz174
34-32

kaloz174
Egyébként meg azt gondolom, szerencsésebb és valahol tisztességesebb lett volna egy 2. kötetet megjelentetni, mint így együtt.
Nem hiszem, hogy megveszem, pontosan ezért.

kaloz174
Mennyiben új? Mocsai könyvét nem láttad?

Breki33
Amúgy ma voltam könyvesboltban és az Ezüstös Aranykort megnézni
azt hittem olyan lesz hogy az eleje teljesen ugyanaz aztán a végén lesz kisebb kiegészítés pár oldalon.

De kellemesen csalódtam mert eléggé más elég sok új anyag van benne.

Elkezdtem gondolkozni rajta erre kiderült hogy megkapom karácsonyra anyutól 😊

Bár lehet neten rendelve olcsóbb
kaloz174
29-29 egyelõre.

kaloz174
60. perc, 29-29, Románia idõt kért.

Breki33
Azt hiszem szurkoljunk a Horvátoknak 😛
kaloz174
54. perc: 27-26 a horvátoknak

kaloz174
49. perc. Vezetnek a horvátok.

kaloz174
A horvátoknak határozottan esélyük van a románok ellen. Bár most éppen 4 góllal a románok vezetnek, de volt már döntetlen, a félidõ is csak +2 volt a románoknak.
Sajnos, eléggé szaggat a net.

kaloz174
<#vigyor2>

?

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

Duby
Én mind a sportági-, mind az országos vezetõségnek csak annyit mondanék: EGYSZERÛEN SENKIK VAGYTOK!!!

Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)

kaloz174
Ott olvastam. Benne van a lényeg:
"Egyszerûen meg kell érteni hogy nagy eredményeket csakis profi szemlélettel és háttérrel lehet elérni."

Nagyon egyszerûnek tûnik, mégsem képes ezt megvalósítani a sportvezetés.

kaloz174
Na, most aztán lehetõség van elmondani a sok "okosságot" az illetékeseknek, valamint az illetékesek felé is, a kézi.hu jóvoltából.😊
Érdekes kezdeményezés. Vajon vezet valahová?😊

háát igen, ha :
1. nem háttal/félig háttal álnak neki, mive az irányitótól csak így tudják átvenni a labdát,
2. ha a szélsõ is a megszokott/begyakorllt helyén van.
No Tomori/Hornyák/Szûcs/Bulath jobboldali kalandozásainál pont ebbõl a két feltételbõl nem stimmelt az egyik, vayg egyik sem! Innen a sok rosz passz a jobbszélre. Ezt a feltételt még Görbe sem tudta sokszor jól teljesiteni!
az okosak azt szokták mondani jobbkezeseknek egy elõnyük van jobbátlövõben, hogy a szélretörténõ húzások gyorsabbak, és pontosabbak, pont azért mert a szélsõhöz közeli kezével tudják megjátszani a bogyót.

Az már máskérdés, hogy függ adott játékostól ki van ott, mennyire lát a pályán, itt említenék egy példát, talán nem veszik le a fejem. 😄
Hornyák -Baba indulnak, Babánál a labda szaggatottnál járhat, van rajta ember, kipasszolja a mellete jövõ jobblövõben érkezõ Áginak, majd húzódik középfele a vonalra, a védõje kilép Ágira, plusz Ági védõje is Ági felé tart, erre Ági ahelyett hogy látván kilépett Baba védõje, neki visszapasszolná, lehúzza szélre, ahol ott áll jobbszélsõnk elõtt a védõje, meg maga jobbszélsõnk is kb. 50 centire volt tõle.
Vele aztán gyakroltathatnánk egy életig a beállós megjátszását, mert akkor meg automatikusan odadobná, ha kell, ha nem. (lsd ahogy a szélsõnek 😄)

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

háát fõleg balkezesek számára, mert az tényleg luxus, hogy egy azért nem túl könnyû bajnokságban mint a maygar, egyetlen maygar balkezes átlövõ legyen, aki számba jöhet a válogatásnál!
Ami meg a jobbszélsõk foglalkoztatását illeti, ez megintcsak a hiányzó balkezes jobbátlövõ miat van. A jobkezes kényszer jobbátlövõink ugyanis nehezen passzolnak jobbar. Nem véletlen, hogy fengeteg az eladott labda és rosz passz pont ezen az oldalon! A jobszélsõ csak olyan ladbákkal tud valamit kezdeni, ha jól játszák meg. Nos azért lóttek 4x mert annyiszor voltak megjátszva. Azirányitónak sem jó, ha tõle jobbra egy jobbkezes van, ahogy a jobbkezes jobbátlövõ a beállóst is nehezebben tudja megjátszani. SA fenit hibák persze a másik odalon is bekövetkeztek, de nem törvényszerüen - mint amásik oldalon - hanem mert vagy nem volt figyelmes Szûcs vagy Tomori, vagy mert pl. Görbe és Bulath még elégé érti meg egymást, Szucsánszkival meg pláne! Ez Soprpnyival is bõven megmutakozott, ahogy pl. Balogh vagy Vincze megjátszásánál is! No eze az automatizmusig csiszolt összeszokottság az ami fõleg megkülönböztet a norvégoktól, de részben más csapatoktól is.
kaloz174
Remélem, nála is beválik az, ami több sportolónál, hogy szülés után jobb, mint elõtte fénykorában. Na és remélem, úgy dönt, hogy szeretne visszatérni, mert az azért nem biztos, ahogy ismerem.

😊)vissza
bár én neki adtam volna esélyt a rossz Vb szereplés után az olimpián is, csak addigra kiderült terhes. (miután meg hallottam olyanokat, hogy NA ott alázta Ibit a Vb-n, ahol tudta, azokután meg pláne...)

Breki33
visszasírjuk még Ibi-t P
mi vagyunk a nyolcadikak, hejj, hejj 😄DD

indítsunk egy átlövõ iskolát...

azért mindent elmond, hogy a 26 percet pályán töltõ Sopronyihoz képest, a többi átlövõnek csak 2szer annyi kísérlete volt. Régi igazság, hogy lövésbõl lesz a gól, ha kapura se mernek fordulni, akkor ne legyenek átlövõk. (a többi átlövõ minimum háromszor, de leginkább 5ször meg még többször ennyi idõt töltött pályán).

A jobbszélsõink, átlagosan 4szer lõttek kapura 1 meccsen, 4szer!!!

Iszonyat gyenge volt a támadásunk 😞(

Isthy
Sztem is az lesz a komolyabb elõdöntõ és még akár nyerhetsz is <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Minden szavaddal egyetértek, ahogy a helyzetet jellemezted....

Mielõtt Stilo kiment, vasárnap este beszélgettünk arról, hogy hová várjuk a csapatot. Mindketten a 7-8. helyet mondtuk és igazunk lett. Sztem ne legyenek komolyabb reményeink Londonnal kapcsolatban sem. Ne adj isten... de ezt már inkább le sem írom, mert nagyon rondán nézne ki <#shakehead><#szomoru1>

DUNAFERR FOREVER!!!

a spanyol-német derbit várom, kár hogy Marta sérült a spanyoloktól 😊 de remélem jó nagy oddsuk lesz, megteszem 😄D

Isthy
Lám csak igazam lett, amikor azt írtam, az EB elején, hogy a románok max. a 4-be juthatnak. Még oda sem sikerült nekik.

Mi pedig a 8. helyen végeztünk, éppen beleférve az általam várt 5-8. helybe.

DUNAFERR FOREVER!!!

szerintem a dánok erõsen túlértékeltek, egyszinten vannak velünk, sõt talán mi még jobbak vagyunk és náluk jóval fiatalabb játékosok vannak,mint nálunk, õk tényleg csapatot építenek. ( pl a tegnapi meccsükön láttam egy kis 17 éves-t, õ jött be a kapus helyett, gólt is lõtt 😄)

Isthy
Azért csak most írok, mert a meccsünk után rögtön indulnom kellett Kiskunhalasra Gabriellát köszönteni. Nagyon megérte <#wink><#vigyor2>

A mai meccs ismét csak megmutatta a támadójátékunk gyengeségét, ahogy azt végig az egész EB-n láthattuk. Igazából a védekezésünk javult az EB folyamán és hátul nem is teljesítettünk rosszul. Elöl nagyon sokat kell még javulnunk, Vilinek hihetetlen sok dolga lesz még a csapattal.

Yoccának sztem most fülig ér a szája, Sulland igencsak jól játszik a románok ellen.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Legalább nem hisszük, hogy minden rendben, amikor semmi sincs rendben.

kaloz174
Grat. nekik. Ez van.

Breki33
A Horvátok meg az ötödik helyért játszhatnak....
kaloz174
Azt mondta Kökény Bea, hogy fontos lenne a minél jobb eredmény, hogy a sportág megkapja a támogatást. Azt mondom erre, bár elméletileg talán igaza van, hogy nem jellemzõ, hogy ez az ország az igazi értékeket becsüli meg. <#schmoll2>

kaloz174
Sajnos, teljes mértékig egyetértek mindezzel. <#szomoru1>

Duby
Én gratulálok a Csapatnak. Továbbjutottak, és mentek egy bónusz-kört. Sztem ez értékelendõ, több semmiképpen nem volt nekünk ebben az EB-ben. Hogy ezt szépen vagy csúnyán értük el, tökmindegy. A lényeg, hogy ez a torna mindenkinek külön, és a csapatnak együttesen rengeteg tapasztalatot kellene, hogy jelentsen. Ki kell elemezni, el kell gondolkodni a dolgokon, és komoly következtetéseket kell levonni.
Nincsenek ábrándjaim azonban, hogy ez sikerülne.
Ugyanis mint ahogy eddig sem, gondolom, most sem szûri le pont a sportági vezetés azokat a súlyos problémákat ami általánosan egyre több kárt okoz a sportágban. Az egykoron jóval mögöttünk araszoló, ma már minket fényévekre lehagyó országok sportorvosi-, sportegészésgügyi rendszere, fizikoterápiás-, rekreációs-, táplálkozástudományos lehetõségei önmagában behozhatatlan elõnyt jelentenek számunkra. Az utánpótlás képzésünk, kiválasztási rendszerünk nem elég, hogy teljesen elavult, de atomjaira hullott a nagy pénztelenség miatt.

Õszintén szólva nem hiszem, hogy a fiatalításból és generációváltásból kiindulva bizakodhatnánk egy jobb folytatásban. Az elõbbiek alapján további hanyatlásra számítok attól függõen, hogy a következõ 1-2 évben hány válogatott játékos távozik külföldre, mert sztem Londonra már tuti több lesz a légiós a nemzeti mezben. Sokkal.

Mert mi másra számíthatna az ember ott, ahol ölbe tett kézzel nézi valamennyi sportági vezetõ a nemzeti bajnokságok csapatainak ellehetetlenülését, a rohamos színvonalhanyatlást, sõt tovább menve mire számítson az ember egy olyan országban, ahol t. "képviselõink" maguknak szempillantás alatt megszavaznak bármi alkotmányellenes kedvezményt, de rongyos pár száz milliót egy sporttörténelmi - és az év legnagyobb - sikert elérõ hokiválogatottnak basznak adni, hogy egyáltalán érdemben fel tudjanak készülni egy A csoportos világversenyre. <#violent>

Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)

kaloz174
Kicsit csalódtam. Az elsõ félidõ után azt gondoltam, nyerhetünk.
Sajnos, nem így történt.
Még mindig azt mondom: nagyon nehéz dolga lesz Imre Vilinek, mire ütõképes válogatottat épít, ezekkel a lehetõségekkel, feltételekkel. (Természetesen nagyon szurkolok neki.)
Azt gondolom, ez az az EB, amibõl ugyan tanulni kell, de mégis: sürgõsen túl kell rajta lépni.

kaloz174
Hajrá csajok!

kaloz174
Tomori szerintem tegnap sajnos, nagyon gyenge volt. Sokat is hibázott, valamint rosszul is lõtt. Különösen ahhoz teljesít gyengén az egész EB-n, hogy fizikai adottságait tekintve õ felveszi a versenyt bármelyik kiváló átlövõvel. Vele kapcsolatban hittem a csodában, de eddig ez még nem következett be.
(Itt már hallom is a szirén-hangokat: mit akarok tõle; még olyan fiatal...)

kaloz174
"tizenvalahány góllal kikapni nem papírforma eredmény..."
Igaz. Nem vígasztalásként, de a dánok, akik pedig már elég régóta várnak egy újabb jó eredményre, valamint nem tudok róla, hogy hasonló gondokkal küzdenének, mint mi jelenleg, szintén -12-re végeztek a norvégokkal. (Pedig nagy presztizscsata volt, gondolom.)

A meccs idõpontjában, azokkal a feltételekkel, amikkel most a magyar válogatott rendelkezik, ez volt a realitás, bármennyire fájó és nehezen elfogadható számunkra.