Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

most olvasom a MH-ban IV nyilatkoatát. Háát, hogy Hornyákkal maximálisan elégedett...az érdekes. legfeljebb azért lehetne, mert nem állitoták ki annyizor mint elõzõleg, de sem védõként, sem támadóként semmiféle extrát nem mutatott.
Azt meg kerüli, mint macska a forró kását, hogy Sopronyit miért már csak a végén próbálta ki. Pl. a románok ellen a második félidõben miért nem küldte be?
Érdekes , dicséri Herr-t, de nem Pastrovicsot. Mikor benn volt, jól védett, s akkor? kitõl függött, hogy bemenjen?
Én megmondom õszintén,én nem várok már semmit kézilabda fronton vagy 10évig.
Adott egy ostoba vezetés,plusz a magyar edzõk - közöttük a legnagyobbak is - alkalmatlanok a nagy sikerek elérésére.Ugyanis folyamatos megalkuvással,handabandázással nem lehet nyerni semmit hosszútávon.
A játékosok szintjérõl meg mindent elmond,hogy a kabalaállat pozícióját jó ideig nem fenyegeti veszély,elnézve ezt az EB-t.
Vincze biztató, de Juhász kevésbé...
Orbánnál a puding próbája...ha ott folytatja ahol abbahagyta, talán...Temesben, akár Juhászban, sajnos nem látok extrát. Zizi fejlõdhet, de szerintem látszik a jó pszihológusi háttár hiánya a keretnél. Ugyanis - szakmámba vág - tudom, hogy a személyiség nem változik meg gyökeresen. Aki labilis, az labilis marad, legfeljebb nagyobb odafigyeléssel, önfegyelemmel elkerülhet hibákat. Ez viszont rendkivül fárasztó és a spontanietás kárára történik.Jó irányitó meg pont ebben jeleskedik, mivel ez kiszámithatatlan, nem lehet videózással felkészülni belõle. Viszont ehhez összeszokotság is kell, mert ha nem, túl sok lesz a rossz pasz....
Zácsiknál mi van a honositással?
Persze, a legbiztosabb reménység Tóth-nak a visszatérése lenne. DE akkor is még csak a kezdõ hetesnél tartunk és hol vannak még az azonos értékû tartalékok?
a balszélsõvel vitatkoznék, Juhász és Vincze is ott van.
Plusz irányítóban Temes odaérhet, és Orbán Anna is hamarosan visszatér. Így négyen -Görbe, Zizi -õt azért nem írnám le-, Temes, Orbán már meg fogják oldani az irányítót, sokkal jobban mint a mostani EB-n.

a lövõk kérdése már nehezebb, Szûcs nekem nagy talány, én mindig amellett voltam, hogy támadhasson is, de most azért kapott lehetõséget, mégsem sikerült neki bizonyítani.
Tomorinak mentálisan nagyon sokat kellene fejlõdni, persze akkor sem lesz egy Boki szintû lövõ, de mivel a védekezése jó, így benne mindenképpen van lehetõség.
Ide jöhet majd Zácsik -bár õ is elég rapszódikus.

Sopronyit meglátjuk, én látok benne lehetõséget.

kíváncsi vagyok az edzõtriónk mit tud belõlük kihozni, és kit tudunk még beépíteni.

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

jó jel, ha lát perspektivát amiért érdemes tovább vállalnia a feladatot. Kérdés, hogy mi a cél? Az élmezõny végén még ott vagyunk, ebben akar megmaradni, vagy magasabb célokat tûzött ki?
De akkor kérdés, hogy kivel, mert látható, hogy a keret jórésze csak ennyire - s a véletlenek szerencsés összejátszása esetén - egy-egy dobogós helyre képes.
1, kapusok: a Rácz/Farkas/Sudár/Sirina/Pálinger sort nem látszik követni senki, sem Herr sem Pastrovics jelenleg nem mutatja ezt a perspektivát, bár csalódnék...
2. szélsõk: csupán Vérten fér be a nemzetközi élmezõnybe
3. beálló: Szamoránszky nem eléggé erõs hozzá, Balogh még talány...de ha fejlódik...
4. irányitó: Görbicz még sokáig birhatja, de kellõ csere hiányában folyamatosan nem fog tudni bizonyitani. Szucsánszkitól jóval többet vártam, más meg nincs a láthatáron
5. átlövõk: nevralgikus pont, eddig a jobbátlövõ, de már a bal is. Kb. azt tudják teljesiteni amit Farkas Ági vagy Radulovics a leszálló ágában: néha-néha, egyikük másikuk. DE azt nem lehet lefogadni egyküknél sem, hogy a minimumot teljesiti e. Ráadásul a védõ és támadó feladatot is egyenlõtlenül látják el s mióta nem lehet folyamatosan cserélni a támadókat a védõkkel, ez már nagy luxus. Hornyáknak és Tomorinak nem áll oda/nem elég az esze, Szûcs nem fejlõdött semmit Valcean, sõt..., Bulath védelemben jónak igérkezik, támadásban bizonytalan (s persze nincs is öszeszokva a többiekkel), Sopronyi egyelõre csak igéret...
Ha ezt a helyzetet öszehasonlitjuk a norvég, orosz, német, román, spanyol, sõt dán és svéd kerettel, akkor bizony nem rózsás a jövõnk.
Igaz, az orosz és a román csapat várhatóan kicserõlõdik ebben az olimpiai ciklusban, de a dánok csak erõsödnek, a svédek úgyszintén, feljövõben van a horvát, montenegrói, francia csapat, mig a norvég, spanyol, német meg a csúcscson lesz még évekig.
Breki33
Nem használ a csapatnak, amit kapni fog

Nem volt balátlövõnk és jobbszélsõnk, és a túlértékelt csapattal szemben túlzottak voltak az elvárások Imre Vilmos szövetségi kapitány szerint. A macedóniai nõi kézilabda Európa-bajnokságon 8. helyen végzett válogatott vezetõedzõje szerint nincs tragédia, vannak pozitívumok, jó az utánpótlás. Csak dolgozni kell tovább, és lesz eredménye.

http://sportgeza.hu/kezilabda/2008/12/13/imrevilmos_interju/
Isthy
Ne feledjük el, hogy holnap 12:30-kor VB selejtezõ sorsolás. Elvileg még a franciákat és a dánokat is kaphatjuk. Utóbbiakat akkor ha a fehéroroszok kerülnek a mi kalapunkba. Meg Montenegrót is, aminek nem igazán örülnék, mert ki tudja...
Az oroszok, a norvégok és a spanyolok már ott vannak a VB-n.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Az volt a gond ezzel a meccsel, hogy az oroszok nem voltak elég 'variábilisak'.<#vigyor2>

Ritka sok hibával játszott mindkét csapat.

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Isthy
Kösz, de olyan magasan még nem vagyok <#wink><#vigyor><#nyes>

Sztem jó a PR-juk, mert ugye mindnyájan tudjuk, hogy ebben az MKSZ verhetetlen.

DUNAFERR FOREVER!!!

ÚRISTEN!
igen, ha nem tudnak fickándozni, akkor bajban vannak õk is! Csak tudni kell ellenük azt csinálni, amit a dánok 25 percig, mi meg 15-ig tudtak/unk.
Isthy
Nem volt az, ott vannak. Már vezettek vagy 3-4 meccset és valóban õk fújják a bronzmeccset.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Na azért ma nem voltak nagyon meggyõzõek, noha a villámrajtjuknak köszönhetõen végig vezetve hozták a meccset 24-18-ra. Az a negyedórás gólcsendjük az elsõ félidõben elárulta, hogy komolyabb felállt fal ellen van gondjuk nekik is bõven. Meg ugye a majd 20 technikai hiba is árulkodó.
Persze ez is belefért, mert védekezésben hozták a kiváló szintjüket és Lunde ismét pazar volt.

A döntõvel kapcsolatban sem látom teljesen esélytelennek a spanyolokat. Lehet nem volt véletlen az a 21-21, mert a spanyoloknak van olyan lábmunkájuk amivel képesek voltak lekövetni õket. Kérdés mennyire fáradtak el ma, tudják-e hozni ezt a mai játékukat. Mert azzal lenne esélyük.

DUNAFERR FOREVER!!!

Dobrovics Tájok kettõs Eb- bronzmecset vezet, ez ugye valami vicc??? Õk kint vannak az Eb -n ennyire alacsonyan van az EHF? ugye ez csak félrehallás volt??????????????????????????????
Duby
A norvégok minimum ott járnak a nõi kézibe, mint mi a férfi vízilabdába. Messze messze az egész világ elõtt.

Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)

passatgt
a két döntõs csapattól kikaptunk, jó körbe kerültünk...

😄DDDDDD

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

Isthy
Vagy mondjuk azt, hogy legyen jó az anticipatív képességünk <#wink><#nyes>

DUNAFERR FOREVER!!!

merjünk nagyot álmodni 😄

Isthy
Igen, egyik fel sem kímélte a másikat. <#wink>

Nekem az feltûnõ nagyon, hogy Juracknak szinte mindent megengednek. Ma is odanyúlt a ziccerben beugró játékos lövõ kezére, úgy, hogy az még hátra is feszült és semmit nem kapott érte. Ezt már többször megfigyeltem az elmúlt 2-3 évben, hogy ezeket neki simán elnézik.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Naja, nagyon jó lenne, de egyelõre legyen csapat elõször amibe jöhet.

Egyébként az õ 2. félidei pazar átlövõjátéka volt a sikerük egyik kulcsa.

DUNAFERR FOREVER!!!

mondjuk Marta is osztotta a torkosokat rendesen 😄DD

Beatriz-t nem lehet Mo-ra csábítani? mondjuk a Dunaferrbe 😄DD

Isthy
Meg a németek védekezésérõl is készülhetne oktatófilm, mert ma legalább 4 kristálytiszta 2 percet nem kaptak meg, Jurack ebbõl 2-t. De általában elmondható, hogy mostanában elég sokat engednek meg nekik a sporik.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Gratulálok a spanyoloknak, teljesen megérdemelten nyertek <#taps>

Ugye mondtam, hogy nyerhetsz Mse <#wink> Látom végigizgultad, gratulálok a nyereményedhez! <#eljen>
Úgy tûnik nem volt véletlen az a döntetlen a norvégok ellen az elsõ meccsen. Vajon ki gondolta volna akkor, hogy a döntõben ismét összekerülnek? Ez sztem olyan meglepetés, mint a fiúknál az izlandiak olimpiai döntõje, de ez is megérdemelt.
Egyetlen dolgot mondanék velük kapcsolatban: LÁBMUNKA!!! Ez az alapja a korszerû védekezõ és támadójátéknak.

DUNAFERR FOREVER!!!

a spanyolok megbüntettek mindenkit, aki alábecsülte õket! (norvégok, románok, magyarok, németek). Viszont egyiknél sem jobbak, sõt.... Ha róluk készült volna - a belemenéseikrõl - oktatófilm a birók számára, akkor feltehetõen azokat le is fújnák.....
nincs sport1 nálunk 😞

VIVA ESPANA!
kaloz174
Úgy átlalában beszélt errõl, de közben elemezte, mi az, amiben mi most gyengébbek vagyunk a kelletténél.
De jobb, ha nem idézek klasszikust, ajánlom az ismétlésben meghallgatni. Érdemes.😊
(Motívációs bázis nem volt, de elõvételezés igen.😊)

ez az 😄DDD gracias!

kaloz174
Azt hiszem, a spanyolokkal is számolni kell, a közeljövõben.
Lehet, hogy a németek (is) azt hitték, a spanyoloktól nem kaphatnak ki.

(Azért mégis úgy gondolom, mi megverhettük volna ezt a spanyol csapatot - akkor.)

eldõlt,
vamos, vamos 😄

na meg vissza is futhatnának 😄

gól kell a spanyoloknak, gyerünk!!

a mienktõl, vagy a többi csapatétól?
nekik van lábmunkájuk 😄

kaloz174
Nem, elmagyarázta, miben más a spanyolok játéka.😊

kaloz174
A spanyolok megint a 2. félidõben fordítanak?

Beatriz belejött 😄

azért a norvég birók mintha ügyködnének azon is, hogy a norvégok megkaphassák a revans lehetõségét!-😊 a csoportbeli döntetlenért az elsõ napon....
kapufa, kapufa, kapufa 😄

mit szakértett Mocsai?
nyernek a spanyolok? 😊)

Vamos Espana 😄

kaloz174
Hallottátok Mocsait?😊 Rácz Mariann is nagyon koncentrált mellette.😊

Isthy
Van esélyük a spanyoloknak, ahogy gondoltam is, nagyon sovány ez 13-12-es félidei német vezetés. Ezt is csak annak köszönhetik, hogy bizony a spanyolok tényleg szétlõtték a kapufákat. Én már eddig 6-ot számoltam, a németek talán 2-t lõttek.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
De sokat hibáztak itt a végén a csapatok és a sporik is.
Ha a spanyolok nem a kapufát célozzák <#wink>, akár vezethenének is.

kaloz174
A macedónok állítólag kaptak kedvezményt...

Isthy
Pfff... Ennyi nézõ egy EB elõdöntõn... Az EHF büszke lehet magára... Mondjuk 100 eurós jegyár mellett nem csoda, hogy nem sok macedón kíváncsi a meccsekre, ahol saját csapata nem érdekelt.

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
Engem érdekele
Isthy
Nem láttam, de nem is kerestem, ezért nem biztos, hogy nincs a boltokban.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Igazán kitûnõ gondolatolvasó vagy. <#taps><#worship>