Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kaloz174
Szia!😊 Régen láttunk.😞

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Békés, Boldog Karácsonyt a fórum lakóinak!

Duby
Köszi Lányok, Fiúk!

Nektek is, és mindenkinek: szép, csendes, nyugalmas Karácsonyt, áldott ünnepet kívánok!

Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)

Isthy
Csatlakozván az elõttem szólókhoz én is Békés, Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek!

Ahogy nem is olyan régen már utaltam rá, ma egy születésnapról is meg kell emlékeznem: éppen ma 5 éve, hogy elindult a fórumtopic. Még sokszor 5 évet kívánok neki! Legalább ennyire mozgalmasat, mint az elsõ 5 éve volt. Persze lehet jobb is! <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Békés, Boldog, Szeretetteljes Karácsonyt Kívánok mindenkinek!
Miért mik a hírek a kohásznál?
Minden kedves fórumozónak Békés, Boldog Karácsonyt kívánok és kézilabdában gazdag Boldogabb Új Évet...(bár ez nekünk Dunaferr szurkolóknak elég kilátástalan)
Elolvastam...szerintem kihagyom a vélemény írását, anélkül is ismered...
Pedig én próbálok az lenni...
Hallod ez nagyon jó kérdés, vagy ahogy mondani szokás 10 pontos kérdés, és nem vagy vele egyedül!
kaloz174
Természetesen értettem - magyarázat nélkül is. A szándékolt irónia nem volt véletlen....<#wink>

Isthy
Ezt

Na nem mintha eddig is nagy optimista lettél volna <#wink>

Ha már itt tartunk, mostanában azon kezdek lassan gondolkodni, hogy kedvenc csapatom a tavaszi idényt vajon milyen összetételben fogja végigjátszatni?

DUNAFERR FOREVER!!!

Mit kellene elolvasnom, hogy ne legyek optimista?
Csatlakozom én is Boldog névnapot kívánok Msenek!
Isthy
Tegnap Olimpia névnap volt, illett megemlékezni <#wink> Mi már néha poénból tartunk vezetéknévnapot is, ez magyarázza a másikat <#vigyor2>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Elolvastam SL blogját az elõbb. Amit vártam, azt kaptam. Csak megerõsített abban, hogy ne nagyon legyek feldobódva a jövõt illetõen...

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
"Ha már ünnepnél tartunk, akkor: Boldog Névnapot Kívánok a topikunknak! Plusz szintén ugyanezt kívánom Msenek is!"

Nekik is...? <#nevetes1> ok!<#vigyor2>

Hasonló jókat!😊

ja, reggel 5-kor sürgõs teendõd volt, persze... s a kommenteket sem hallottad...naná...magadtól itéled meg így a szitukat, OK.
Háát ha kérted, megkaptad...részemrõl ennyi.
Igen, nem néztem meg az ismétlést, mert hiszed vagy nem egyszerûen nincs rá idõm!!!! Egyébként azt hogy a sporik jól végzik e a dolgukat azt nem a kommnentátorok közvetítésébõl szoktam megítélni! Mind azt írtam is engem marhára nem érdekel, hogy hölgy vagy úr a bíró semmi kifogásom nincs a nõi bírók ellen, egyébként láttam én már pocsék férfi bírókat is!!
Azt pedig, hogy a tömegpszihózis egyik áldozata vagyok egyenesen kikérem magamnak!
Isthy
Ha már ünnepnél tartunk, akkor: Boldog Névnapot Kívánok a topikunknak! <#ravasz1><#wink><#vigyor> Plusz szintén ugyanezt kívánom Msenek is! <#wink><#vigyor2><#nyes>

Valamint nemsokára jön az elsõ szép jubileumi születésnap is itt nálunk <#wink>

De sajnos nem is olyan régen volt egy szomorú kerek jubileum is. Nem véletlenül írtam a #41441-es hozzászólásomban arról az eseményrõl. Vasárnap este volt pontosan 5 éve... <#shakehead><#sir>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ráadásul mindkét posztról eredményes volt, ahol játszott. Mocsalina távoztával lehet elsõ számú beállós lesz? <#wink> Mondjuk tegnap többet játszott lövõben és nem is rosszul. A Regional Liga gólkirálynõ Jovanovics sérüléssel bajlódik, így Gabca többet van fenn ballövõben mostanában az utóbbi 4-5 felkészülési meccsen. Nem is árt neki a meccsrutin és a terhelés, had gyakorolhasson minél többet. Ma este 7-tõl például épp az említett ligában játszanak a Lokomotív Zagreb ellen Zágrábban. 20-án pedig már Podgoricán fogadják a következõ Regional Liga ellenfelüket.

DUNAFERR FOREVER!!!

ja, és természetesen nem nézted meg az ismétlést - hang nélkül - így te is a tömegpszihózis egyik áldozata vagy! Egy bolond (itt kettõ volt) százat (szerintem sok tizezeret) csinál, alapon! Máskor tessék levenni a hangot, az elsõ árulkodó jelnél, amely közvetitõ/kommentátor elfogultságáról tanuskodik!
Hogy téged mi érdekel, az viszont az IHF-et és az EHF-et nem érdekli. Eszed, nem eszed, megkapod a nõi játékvezetõket rövid pár éven belül. Ez volt a nõi focinál is. Tessék szives lenni neked is alkalmazkodni a stilusukhoz. Ahogy ez fokozottan lesz érvényes a csapatokra és edzõikre nézve is.
kaloz174
Tetszik az ünnepi "dekoráció". <#taps>

kaloz174
Sajnos, a magyar csapat kapott ki, viszont legalább láttam Gabcát 6 gólt lõni (akcióból). <#wink>

(Köszi HunNet!)

Természetesen nagyon nem értek egyet a reagálásodra, azt pedig, hogy könnyû e megítélni, hogy belemenés volt vagy sem na nehogy már!!! Ha valaki nem bírja követni a játékot akkor ne legyen bíró, az pedig hogy hölgy vagy férfi a bíró az engem marhára nem érdekel, a lényeg hogy jól végezze a dolgát! Természetesen a nõi bírókat nem két pocsékul munkáját végzõ bíró miatt fogom megítélni!!
lehet, de akár be is jöhet 2 év múlva. nem biztos,hogy a norvégok töretlenül fogják tudni tartani mai formájuk, s azt sem , hogy a dánok hogyan fejlõdnek tovább. Pláne a mostani fiaskó után. S a döntõ szinhelye se mindegy (Oslo vagy Koppenhága).
mellesleg, ha a birók a norvégokat nyolják, akkor sem teljesül a vágyad az utolsó két perccel, mert hamarabb eldöntötték volna, min 5-6 góllal. mert annyival jobbak, ha álmukból keltik fel õket akkor is.
igaz, hogy a kommentárral együtt nézted a döntõt?
igaz, hogy nem nézted meg újra ,de már hang nélkül tegnap hajnalban?
ugyanis te is annak a tömegpszihózisnak vagy az egyik áldozata, amit a kommentárral kreáltak. Õk ugyanis minden birói itéletet a spanyolok ellen negativ szinben tüntetek fel, pedig még a fele sem volt az! De mivel volt olyan is, akár egymásután is, a többit is elhittétek nekik!
Ráadásul, mint irtam már, a birók felfogása és a spanyol cspat felfogása a szabályos játékról nem biztos, hogy egyezik! Érdekes módon, Maier, Jurack sérülése a velük levõ mecscen történt meg, de ezt megszenvedték a dánok és mi is (Görbe talán tudna róla mesélni!).
Mivel én személyesen jobban szeretem a szép és bár kemény, de fair play játékot, ezért aztán veletek szemben, a spanyolok nem tartoznak a kedvcenceim közé.
Duby
Nem az érdekel, hogy nõ vagy nem nõ. Sehol nem írtam a döntõ bíróinak nõiségérõl, vagy nem nõiségérõl. Egyszerûen szarok. Nyilván lehet magyarázni így is, úgy is. Aki sportolt valaha, annak egyértelmû, hogy pont azokban a pillanatokban szivatták a kis ítéletek a spanyolokat, amikor a leghatásosabb volt.
Nyilván gyõztek volna a norvégok, de nekem spec jobb lett volna, ha az utolsó 2 percben. Ehelyett egy csökevény szart csináltak a második félidõbõl 5 perc alatt, amire a kutya nem kíváncsi, sztem nem csak én hagytam ott.
Ha erre az útra lép a közkedvelt EHF - nincs arról naív reményem, hogy nem -, hogy ilyen stílusban vezetgetik a világversenyeket, akkor az nem csak engem nem fog érdekelni.

Breki33
Final Four lesz kézilabdában is

Csökkentik a BL-mezõnyét, 24 csapat küzd majd az elitligában

A kosárlabdázóktól koppintanak rendezési ötletet az európai kézilabdaszövetség vezetõi.

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHHF) a most zárult nõi Európa-bajnokság központjában, a macedóniai Szkopjében bejelentette: a 2009/10-es szezontól eddigi 32-es mezõny helyett 24 csapatos lesz a férfi Bajnokok Ligája.

A javaslat vélhetõen zöld utat kap a jövõ áprilisi elnökségi ülésen - ekkor fogadják el ugyanis véglegesen a tervezetet, melynek az is eleme lesz, hogy a kosárlabdázók Euroliga-küzdelmeihez hasonlóan itt is négyes döntõ (Final four) kínál majd két napos csúcstornát a sorozat zárásakor.
kaloz174
Elég baj az, hogy egyesek (öntelt "menedzserek") saját - elvont (agyamnet) - ötleteik kipróbálása érdekében elrontják sok ezer szurkoló szórakozását.

kaloz174
Most találtam:
"A VNKSE vezetõsége ma azonnali hatállyal felmondott Kenyeres Józsefnek"

Már elég régen volt õ az edzõ, ha jól tudom, így ez, egy ilyen kiscsapat életében, elég markáns változást jelenthet.

Isthy
Sajnos még sok ilyen "érdekes" ötletük van (volt), mint ez a 2 dolog is amirõl írtál. Nem a sportág érdekei mentén haladnak a dolgok, hanem egyesek (csoportok) zsebei mentén.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Na igen, az a németországi EB...

Sajnos Zágrábban a saját szememmel láttam, amikor a félidõben egy szürke öltönyös úriember "morcosan" odavágtat a kijáróban leballagó 2 izlandi bíróhoz és eléggé indulatosan magyaráz nekik. Az egész dolog csak azért tûnt fel, mert a csajok is akkor mentek lefelé mellettük és nem lehetett nem észrevenni az illetõ "mûködését". Akkor még nem tudtam, hogy ez a francia IHF alelnök volt, aki iránymutatást adott a sporiknak. A következményeket láthattuk Arnardsson és Vidarsson uraktól, amivel sajnos nem kis mértékben hozzájárultak ahhoz a fájdalmas vereséghez (persze más tényezõk is voltak, de az övéké volt a legnagyobb szelet). Már többször gondoltam rá, hogy visszanézem a felvételt, hátha a közvetítésben is látható a dolog, de még nem jutottam el odáig. Talán most az év végén lesz egy kis lazítás, lehet sort kerítek rá.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Breki azt írta, hogy norvégverést szeretne látni. Erre te írtad, hogy ez - ha nem a VB-n - akkor legfeljebb a másik szeretett csapattól a dántól lehet az EB-n. Erre én azt válaszoltam, hogy én ezt nem tudom elképzelni, hogy a dánok odáig jutnának, hogy megverik õket. A norvégok behúzzák a meccsüket mint a másik rendezõ (ugyanolyan elõnyöket fognak élvezni). Nem az EB megnyerésérõl beszéltünk, hanem norvégverésrõl, amit te a dánok esetében tartottál lehetségesnek az EB-n.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Nem gondolom, hogy szerencsés lesz, ha így lesz. Azt gondolom, hogy jó teljesítményét bizonyító bíró vezessen rangos meccseket.
Vannak a nemzetközi szövetségeknek naív elképzeléseik. Nõi meccs mõ bíró, legyen több ilyen, olyan származású, stb. Szerintem, bár támogatni kell a hátrányos helyzetû embereket, sportolókat, országokat, stb., ez nem jelenti azt, hogy pl. egy VB-n csak ezért kell vezetnie egy ilyan országból származó bírónak.
A támogatásnak sok módja van, az egy nagyon szerencsétlen megnyilvánulása, hogy egy gyenge bajnoksággal rendelkezõ ország bírói vezetnek kiemelkedõ fontosságú meccseket.
A döntõ bíróinak is az volt a legnagyobb gondja, hátránya, hogy ilyen országból érkeztek. Egyszerûen nem tudtak hol kellõ rutint szerezni.

nem mindegy, mert pl. a nõi kézilabdának - ahogy az már a nõi labdarugásban meg is történt - készülnie kell arra a közeljövõben bekövetkezõ helyzetre, hogy csak nõk fogják vezetni a nõi meccseket!
Aki ezt(is) félválról veszi, azt kellemetlen meglepetések érhetik majd!
S a biráskodás módja/stillusa meghatározza majd a játékstillust is, ugyanis a csapatok fognak alkalmazkodni és nem a birók!l
kaloz174
Teljesen mindegy, hogy ki és miért hibázik, dönt rosszul, adott esetben. A hiba mindenképpen hiba. Teljesen lényegtelen, hogy milyen nemû az, aki elköveti.

nem kell félreértelmezni az irtakat, ha nem haragszol.
Mivel a féfiak és a nõk gondolkodásmódja tudományosan és neurólógiasilag igazoltan eltérõ, (ld. MTE Hámori akadémikus elõadását is 2001 decemberében), nyilvánvaló, hogy biróként is másképpen viselkednek. Nem jobban, nem rosszabbul, másként! Ahogy játékosknt, vagy edõként is, ugyebár? Ehhez semmi köze egyes eseteknek, még túl kevés van ahhoz, hogy bárki megtehetné!
kaloz174
Volt már 1-2 elcsalt meccs, aminek - sajnos - szenvedõ alanyai voltunk, a kézitörténelemben. <#levele><#boxer>
Egyiket pl. Laurencz Laci bácsi is emlegette. Számomra a zágrábi VB döntõ is ilyen volt.

kaloz174
Ez azért így nem igaz, véleményem szerint. Nekem a szerb bírók kimondottan szimpatikusak voltak. Van 1 magyar páros (a nevüket fejbõl nem tudom), szerintem ffi társaikhoz viszonyítva jó teljesítményt nyújtanak.

A DT pl., kimondottan gyenge volt az EB-n. (is)
Nem szerencsés általánosítani, ha nem haragszol.

kaloz174
Remélhetõleg a HunNet nem sztrájkol.😊
Mert vonattal, ha lenne idõm, akkor sem tudnék eljutni Fehérvárra. Pedig szívesen mentem volna, viszont ez a du. 4 óra, munkanapon, nem szerencsés.

2 ünnep között is bajban leszek, mert - mivel Pesten idõztem volna 2 ünnep között, gondoltam, kilátogatok egy kedves profi szakértõ kíséretében, a dabasi bulira. <#vigyor2>
Közben azonban valaki egy csodás karácsonyi ajándékot szervezett nekem. <#eljen><#taps>
Íme😊

Siófokon egyébként edzõváltás történt. A Loki volt edzõje, Varga J. lesz az új mester. Nem sok jót hallottam eddig róla, de lehet, hogy csak nekem hiányosak az infóim. Remélem, megcáfolja a vele szemben jelenleg létezõ fenntartásaimat.
Egyébként az NB I/B-s bajnokság elég késõn, majd csak február végén folytatódik. Ez elég fura, így elsõ ránézésre.

nyugi, nyugi, irtam már, jön egyre több nõi játékvezetõ és egyre többször fogtok háborogni miatta.....
1. a nõk biróként is sokkal inkbb hajlandóak érzlmileg is hozáállni...
2. mechanikusabban vezetnek, illetve konzekvensek még a valós/vélt hibáikban is.... (szerintem ez történt a tegnap is).
nem azt mondtam, hogy õk nyerik, hanem könnyen jutnak a döntõbe mindketten, de az elõdöntõbe az fix.
nos én vettem a fáradságot és ma hajnalban megnéztem újra az ominózus biráskodást! Nos, megint nem láttam olyasmiket amelyeket bármely birópáros ne vállalna fel (a lépést nem könnyû megitélni, a belemenést úgyszintén, s az hogy sokszor közbefujtak s nem alkalmaztak elõnyszabályt, az pl.inkább a norvégokra nézve volt hátrányos)! Végeredményben, egy bizonyos stilusnak is felfogható, mivel konzekvensen fujtá ugyanazt ugyanúgy. Ez adott esetben súlythatta a spanyolokat, ahogy minket is számtalanszor súlytott, pl. az északi birók felfogása, amely pl. engedte a fizikailag jóval erõsebb oroszok vagy románok, vagy éppen brazilok erõkézilabdáját. Vagy az, amely a délkoreaiak játékmodorát részesitette elõnyben.
Nemigen értem a háborgókat, túlságosan is zsigerbõl fújnak a birókra, kik ráadásul nõk és hozzá kell szokni a jövõben,hogy egyre többen lesznek!
Ilyen piszkosul elcsalt Eb döntött! Egyébként valószínû, hogy a Norvégok nyertek volna de azért nem 100% ettõl függetlenül én azt mondom a sporik nagy mértékben okolhatók a Spanyol vereség miatt, ugyanis nagyon tudták mikor kell belenyúlni igazán a meccsbe, mert azt szerintem mindenki tudja, ha egyszer a Norvégok vezetést szereznek akkor azt visszavenni csapat legyen a talpán! Lehetett volna egy jó ki-ki meccs de hogy így elcsalták ez méltatlan volt mindenhez!
Isthy
Akit érdekel: holnap 16-tól a Hunnet Médián lehet nézni élõben a Fehérép-Podgorica felkészülési meccset.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Nagyfejûek! <#wink><#nyes>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Egyelõre még nem tudom elképzelni, hogy a dánok odáig jutnának. Sztem azt még behúzzák a norvégok, mint másik házigazdák.

DUNAFERR FOREVER!!!

Duby
Én csak annyit fûzök a döntõhöz, hogy a második félidõ elején elkapcsoltam. Az elsõ játékrész élvezetes, izgalmas volt, de így elk...ni egy jó meccset!!!
A játékvezetõi színvonal messze a sportág színvonala alatt van, s arra nagyon negatívan hat, vagy a látszattal sem törõdõ csalás megy.
Pekingi bronzmeccs ugyebár...

Megint jó ideig elegem van a kézibõl. Ki kíváncsi erre?

veréb? 😄
bagoly? 😄

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!