Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nektek is, és mindenkinek: szép, csendes, nyugalmas Karácsonyt, áldott ünnepet kívánok!
Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)
Ahogy nem is olyan régen már utaltam rá, ma egy születésnapról is meg kell emlékeznem: éppen ma 5 éve, hogy elindult a fórumtopic. Még sokszor 5 évet kívánok neki! Legalább ennyire mozgalmasat, mint az elsõ 5 éve volt. Persze lehet jobb is! <#wink>#wink>
DUNAFERR FOREVER!!!
Pedig én próbálok az lenni...
Hallod ez nagyon jó kérdés, vagy ahogy mondani szokás 10 pontos kérdés, és nem vagy vele egyedül!
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
Na nem mintha eddig is nagy optimista lettél volna <#wink>#wink>
Ha már itt tartunk, mostanában azon kezdek lassan gondolkodni, hogy kedvenc csapatom a tavaszi idényt vajon milyen összetételben fogja végigjátszatni?
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Nekik is...? <#nevetes1>#nevetes1> ok!<#vigyor2>#vigyor2>
Hasonló jókat!😊
Háát ha kérted, megkaptad...részemrõl ennyi.
Azt pedig, hogy a tömegpszihózis egyik áldozata vagyok egyenesen kikérem magamnak!
Valamint nemsokára jön az elsõ szép jubileumi születésnap is itt nálunk <#wink>#wink>
De sajnos nem is olyan régen volt egy szomorú kerek jubileum is. Nem véletlenül írtam a #41441-es hozzászólásomban arról az eseményrõl. Vasárnap este volt pontosan 5 éve... <#shakehead>#shakehead><#sir>#sir>
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Hogy téged mi érdekel, az viszont az IHF-et és az EHF-et nem érdekli. Eszed, nem eszed, megkapod a nõi játékvezetõket rövid pár éven belül. Ez volt a nõi focinál is. Tessék szives lenni neked is alkalmazkodni a stilusukhoz. Ahogy ez fokozottan lesz érvényes a csapatokra és edzõikre nézve is.
(Köszi HunNet!)
igaz, hogy nem nézted meg újra ,de már hang nélkül tegnap hajnalban?
ugyanis te is annak a tömegpszihózisnak vagy az egyik áldozata, amit a kommentárral kreáltak. Õk ugyanis minden birói itéletet a spanyolok ellen negativ szinben tüntetek fel, pedig még a fele sem volt az! De mivel volt olyan is, akár egymásután is, a többit is elhittétek nekik!
Ráadásul, mint irtam már, a birók felfogása és a spanyol cspat felfogása a szabályos játékról nem biztos, hogy egyezik! Érdekes módon, Maier, Jurack sérülése a velük levõ mecscen történt meg, de ezt megszenvedték a dánok és mi is (Görbe talán tudna róla mesélni!).
Mivel én személyesen jobban szeretem a szép és bár kemény, de fair play játékot, ezért aztán veletek szemben, a spanyolok nem tartoznak a kedvcenceim közé.
Nyilván gyõztek volna a norvégok, de nekem spec jobb lett volna, ha az utolsó 2 percben. Ehelyett egy csökevény szart csináltak a második félidõbõl 5 perc alatt, amire a kutya nem kíváncsi, sztem nem csak én hagytam ott.
Ha erre az útra lép a közkedvelt EHF - nincs arról naív reményem, hogy nem -, hogy ilyen stílusban vezetgetik a világversenyeket, akkor az nem csak engem nem fog érdekelni.
Csökkentik a BL-mezõnyét, 24 csapat küzd majd az elitligában
A kosárlabdázóktól koppintanak rendezési ötletet az európai kézilabdaszövetség vezetõi.
A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHHF) a most zárult nõi Európa-bajnokság központjában, a macedóniai Szkopjében bejelentette: a 2009/10-es szezontól eddigi 32-es mezõny helyett 24 csapatos lesz a férfi Bajnokok Ligája.
A javaslat vélhetõen zöld utat kap a jövõ áprilisi elnökségi ülésen - ekkor fogadják el ugyanis véglegesen a tervezetet, melynek az is eleme lesz, hogy a kosárlabdázók Euroliga-küzdelmeihez hasonlóan itt is négyes döntõ (Final four) kínál majd két napos csúcstornát a sorozat zárásakor.
"A VNKSE vezetõsége ma azonnali hatállyal felmondott Kenyeres Józsefnek"
Már elég régen volt õ az edzõ, ha jól tudom, így ez, egy ilyen kiscsapat életében, elég markáns változást jelenthet.
DUNAFERR FOREVER!!!
Sajnos Zágrábban a saját szememmel láttam, amikor a félidõben egy szürke öltönyös úriember "morcosan" odavágtat a kijáróban leballagó 2 izlandi bíróhoz és eléggé indulatosan magyaráz nekik. Az egész dolog csak azért tûnt fel, mert a csajok is akkor mentek lefelé mellettük és nem lehetett nem észrevenni az illetõ "mûködését". Akkor még nem tudtam, hogy ez a francia IHF alelnök volt, aki iránymutatást adott a sporiknak. A következményeket láthattuk Arnardsson és Vidarsson uraktól, amivel sajnos nem kis mértékben hozzájárultak ahhoz a fájdalmas vereséghez (persze más tényezõk is voltak, de az övéké volt a legnagyobb szelet). Már többször gondoltam rá, hogy visszanézem a felvételt, hátha a közvetítésben is látható a dolog, de még nem jutottam el odáig. Talán most az év végén lesz egy kis lazítás, lehet sort kerítek rá.
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Vannak a nemzetközi szövetségeknek naív elképzeléseik. Nõi meccs mõ bíró, legyen több ilyen, olyan származású, stb. Szerintem, bár támogatni kell a hátrányos helyzetû embereket, sportolókat, országokat, stb., ez nem jelenti azt, hogy pl. egy VB-n csak ezért kell vezetnie egy ilyan országból származó bírónak.
A támogatásnak sok módja van, az egy nagyon szerencsétlen megnyilvánulása, hogy egy gyenge bajnoksággal rendelkezõ ország bírói vezetnek kiemelkedõ fontosságú meccseket.
A döntõ bíróinak is az volt a legnagyobb gondja, hátránya, hogy ilyen országból érkeztek. Egyszerûen nem tudtak hol kellõ rutint szerezni.
Aki ezt(is) félválról veszi, azt kellemetlen meglepetések érhetik majd!
S a biráskodás módja/stillusa meghatározza majd a játékstillust is, ugyanis a csapatok fognak alkalmazkodni és nem a birók!l
Mivel a féfiak és a nõk gondolkodásmódja tudományosan és neurólógiasilag igazoltan eltérõ, (ld. MTE Hámori akadémikus elõadását is 2001 decemberében), nyilvánvaló, hogy biróként is másképpen viselkednek. Nem jobban, nem rosszabbul, másként! Ahogy játékosknt, vagy edõként is, ugyebár? Ehhez semmi köze egyes eseteknek, még túl kevés van ahhoz, hogy bárki megtehetné!
Egyiket pl. Laurencz Laci bácsi is emlegette. Számomra a zágrábi VB döntõ is ilyen volt.
A DT pl., kimondottan gyenge volt az EB-n. (is)
Nem szerencsés általánosítani, ha nem haragszol.
Mert vonattal, ha lenne idõm, akkor sem tudnék eljutni Fehérvárra. Pedig szívesen mentem volna, viszont ez a du. 4 óra, munkanapon, nem szerencsés.
2 ünnep között is bajban leszek, mert - mivel Pesten idõztem volna 2 ünnep között, gondoltam, kilátogatok egy kedves profi szakértõ kíséretében, a dabasi bulira. <#vigyor2>#vigyor2>
Közben azonban valaki egy csodás karácsonyi ajándékot szervezett nekem. <#eljen>#eljen><#taps>#taps>
Íme😊
Siófokon egyébként edzõváltás történt. A Loki volt edzõje, Varga J. lesz az új mester. Nem sok jót hallottam eddig róla, de lehet, hogy csak nekem hiányosak az infóim. Remélem, megcáfolja a vele szemben jelenleg létezõ fenntartásaimat.
Egyébként az NB I/B-s bajnokság elég késõn, majd csak február végén folytatódik. Ez elég fura, így elsõ ránézésre.
1. a nõk biróként is sokkal inkbb hajlandóak érzlmileg is hozáállni...
2. mechanikusabban vezetnek, illetve konzekvensek még a valós/vélt hibáikban is.... (szerintem ez történt a tegnap is).
Nemigen értem a háborgókat, túlságosan is zsigerbõl fújnak a birókra, kik ráadásul nõk és hozzá kell szokni a jövõben,hogy egyre többen lesznek!
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
A játékvezetõi színvonal messze a sportág színvonala alatt van, s arra nagyon negatívan hat, vagy a látszattal sem törõdõ csalás megy.
Pekingi bronzmeccs ugyebár...
Megint jó ideig elegem van a kézibõl. Ki kíváncsi erre?
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!