Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Triscsuk valóban erõsítés lenne, nem véletlenül akarjuk leigazolni. Zácsiknak szerintem kell még pár év.
Húzásnál a jobblövõ a feltolódott 1-es és 2-es védõt "rántja" össze és "közülük" egy "kicsit" egyszerûbb jobb kézzel kipattintani a szélsõnek mint ballal a védõk elött. Ballövõk sem véletlenül passzolnak gyakran inkább a hát mögött a szélsõknek.
Nem vettem észre, hogy a válogatottban rosszabb labdákat kapnának, csak van amikor mindent belõnek, mint Kovacsics a románok ellen, meg van amikor szinte mindent belevágnak a kapusba.
kaloz174
Köszönöm szépen! <#circling><#eljen>
Pedig voltak csapattagok, akiknek ez presztizsmeccs lehetett volna, a Fehérépben is.

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Akkor nézd meg a szombati meccset. Kb két klasszikus szélsõziccere volt, a többit mind magának harcolta ki, vagy lerohanás volt.
Kovacsics, Herr odaérhet.
én is folytatok tárgyalásokat amerikai befektetõkkel, az egyik felajánlott egy floridai utazást a családomnak, az angolok meg egy hétvégét a buckingham palotában ;DDDD nekem jó lesz, de a csapatnak :SSSSSS

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

😄 Dunaferr drukker, aki a Fehérvárral is szimpatizál jó lesz? 😉)
Bár nem bírtam végignézni a meccset,mert a kommentálás sem tetszett,de a játék mégkevésbé 😞((
Ezt tudja a Fehérép, egy "jó" elsõfélidõ, aztán megünneplik az öltözõben ezt és elvesztik a meccset 😄 vagy nem tudom, elfáradnak, a "bagófüst" ellepi a tüdejüket 😄D
Gyenge meccs volt, sajnálom Sótonyit, hogy odaszerzõdött 😞 nem tudom ki kellene oda, tán Trefilov és pár atyai pofon 😄DDD

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

Isthy
Vaskor?

Biztosan komoly tárgyalások folynak az amerikai meg angol befektetõkkel...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Inkább 30-19-re.

Végignéztem tegnap a meccset élõ közvetítésben és Gabi játékáról még tegnap este egy násik fórumba már beírtam a véleményem:
"Védekezésben jó volt Gabi, de sajnos támadásban nagyon haloványan lõtt. Kb. 45 percet támadott, 6 lövésbõl 1 gólt ért el, 1 fölé, 1 mellé illetve 3-at a kapus védett. Reméltem õ is úgy teljesít majd mint Tomori és Buli, ezért figyeltem külön is."

Rita pedig szinte alig volt pályán, talán 3-4 percet. A formájáról én így nem tudok nyilatkozni.

DUNAFERR FOREVER!!!

a jobbkezes balátlövõ a bal oldalról a középen és elõtte levõ beállónak adhat könnyen labdát, de ez ugyanaz, mint amikor a másik oldalon a balkezes és jobboldalon álló átlövõ passzol elõre. Itt nem a technikai bravurokról van szó, hanem a már ifjusági korban kötelezõ módon automatizmussá fejlesztendõ készségekrõl! Álmából felkeltve is végre kell tudni hajtani. No az irigyelt/megcsodált északiak pont ezt csinálják, ezért tünik a csapatjátékuk szinte komputerizáltnak.
nem kell azt átgondolni, próbáld meg szimulálni , vagy saját magad kipróbálni! Másrészt ne téveszd össze a könnyedén odadobott labdát és a lõtt paszt (márpedig a mai kézilabdában csak az mûködk!).Jobbkézzel csak elõre lehet lõni , a csukló/váll mozgékonyságának megfelelõen kisebb vagy nagyobb szögben, egyvonalban oldalra vagy kicsit elõbbre már nemigen. Ne feledd, a jobbszélsõ rendszerint balkezes és azzal a kezével kell biztosan megfogja a passzt! No pont emiatt van annyi rossz átadás a jobboldalon a Gyõrnél és a válogatottnál!
Akkor gondold át mégegyer ezt a jobb- és balkézzel való passzolást.

A balkezes átlövõ - kapuval szembenrõl kell beszélni - a jobbátlövõ pozicióban áll. Tõle inkább az irányító tud labdát kapni. Azaz balra passzol. A jobbkezes - pl.Hornyák - jobbátlövõ pedig le tudja adni jobbszélre.

De a jobbkezes balátlövõnek is kényelmesebb jobbra, azaz az irányítófelé passzolni.
Azaz egyik sem a teste elõtt szeret passzolni. A jobbkezes irányító, pedig jobbra passzol, pl. a jobbszélsõnek, és a jobbátlövõnek. Õ sem a teste elõtt.

Az ETO-ban sokszor egy-egyezik Orsi, sokszor befut középre, vagy az egyes-kettes védõ közé - az egy figura. Hangya inkább a gyors lábára támaszkodik, illetve kis szögbõl lõ.

a fene tudja, mivel oktattam biomechanikát, nem igazán tudok egyetérteni vele. Azért jobb/balkezes valaki, mert eleve az annak megfelelõ (ellenkezõ oldali) agyféltekéjének a mozgásközpontjai a fejlettebbek. Ha arccal áll a kapu fele a balkezes jobbátlövõ, számára mindenképpen természstesebb ha jobbfele passzol balkézzel, csak ha háttal áll a kapunak akkor tudja csak kifacsart helyzetbõl a jobbszélre adni a labdát. Ekkor viszont a tõle balra állóknak tud jobban passzolni (pl. a beállónak is).
Azt csak a férfiválogatottunk engedheti meg magának, hogy balátlövõben is esetleg balkezest használjon (Gulyás, Nagy, Laluska, Mocsai), a nõknél nem fenyeget ez a bõség. Sajnos...
SomogyiG
Valóban kézre esne neki, de arra képtelen, hogy használható labdát adjon Neki. Pedig Hangya számtalanszor bizonyította, hogy a lehetetlent bármikor megoldja, igaz, a csodákra kicsit várni kell. Soxor láttuk/láttam játszani, nem véletlenül merek ilyet kijelenteni róla. Tény, az idõ Neki sem használ, de még mindig ott van a szeren, ha kicsit is használható labdákat kap.

A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.

SomogyiG
Nem akarok sem Trischuknak (talán jól írtam) sem Zácsiknak rosszat, de az a gyanúm, hogy bármelyikük hozzá tudna tenni BL meccshez. Még ha a fiataloknál drágábbak is, a diszpolgárnál bizonyosan nem, az értéküket meg nehéz lenne egy napon említeni. Ha Rotis és a diszpolgár bérét vesszük alapul, bõven kijönne belõle a szükséges fedezet.

A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.

Duby
Elvileg szakmailag az a mondás a jobbátlövõre, hogy ha bal kezes, akkor egy kapuralövéshez jobb szöge van, elvileg nagyobb eséllyel lõ gólt, mint egy jobbkezes, mert az ugye eleve kisodródva lõhet csak a kaputól távolabbi kezével.
De éppannyira jó is egy jobbkezes jobblövõ, mint rossz - mondja a szakzsargon - mert mivel a jobb keze a jobb - az ügyesebb - sokkal pontosabban tud passzolni a jobb keze felé esõ jobbszélsõ felé, sokkal többször sokkal kedvezõbb helyzetbe hozhatja, mint egy balkezes, mert az csak a "suta" kezével tudja letenni a labdát a szélre.

..ugyanez lenne a helyzet egy jobbkezes-kontra balkezes balátlövõvel, csak fordítva. Már ha látott valaki balkezes balátlövõt. Gecc, mekkora taktikai poén lenne, buta vikingek csak meresztgetnék a szemeiket, miközben hamuvá aláznánk õket <#nyes><#mf1>
...elmegyek szövkapnak.

Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)

a Valcea meg legázolta a Ladát 25-16-ra. Sajnos Borbásnak továbbra se megy a játék, Szücs meg csak a védekezésben volt jó, egyébként körbelõdözte a kaput. (1 gólt lõtt, ha jól olvastam).
érdekesen esik Hornyáknak kézre, õ ugyanis sajna jobbkezes. Mravikova meg balos. S nem véletlen,hogy a balkezes jobbátlövõ az ideális.....
ha esetleg megfigyelted, hogy mifelénk mind a válogatottban, mind a klubcsapatokban a jobbszélre adott passzok a legsirkertelenebbek (maygarul ott rontanak el a legtöbbet belõlük!).Mert nincs balkezes átlövõnk!
érdekes, abból a 2-bõl hogy dob 5-6 gólt átlagban.....? az ellenféltõl kap labdákat, vagy hogy gondoltad?
ami meg a felhozatalt illeti, az az edzõk dolga, hogy keresgéljenek benne. Õk kell tudják, hogy milyen a nyersanyag és mit tudnának belõle faragni. Persze, válogatottszintû játékos egyrészt nemigen van, másrészt kötve hinném, hogy ne tudnák, hogy megérné a BL-ben kispénzért is próbálkozni s utána jópénzért elszerzõdni! Mondj már legalább egyet a Gyõr tartalékai közül, aki 2-3 év múlva biztos tagja leheta kezdõcsapatnak? S nincsenek, akkor meg mit akarnak velük?
te a klub pénztárosa vagy annak valakije vagy? -😊)
No errõl a nagy fába vágós témáról egy pár hazai klub tudna mesélni...
Egyébként mondj már olyan érettebb játékost a hazai piacról aki közel annyiból kijön mint a fiatalok és érdemben hozzá tud tenni egy BL meccshez!
😊)) Vérten aztán rengeteg jó labdát kap, talán van egy meccsen 2 db is. Hornyák éppen hogy meg tudja játszani, hiszen kézre esik Neki.
kicsi költségvetéssi tételekkel ne akarjuk nagy fába vágni a kis fejszénket! Bár kötve hiszem, hogy a jelenleg a kispadot koptatóknál nem lehetne jobbat találni az olcsóbb hazai piacokon. Rotis pl. jó vásárlás volt?
egyszerû és prózai okai vannak: mert borzasztóan kevés jó labdát kap Vértenhez képest! Hornyák nem tudja megjátszani, Görbe meg Vértent vagy a beállót preferálja labdákkal. S mivel megvan benne a teljesitéskényszer, a kevés jó labdából is sokat elront.
kaloz174
Vagy esetleg a Fradi-szurkerek?<#circling>...

kaloz174
II- félidõt, hang nélkül, vendégségben. <#vigyor2>
Nem biztos, hogy hiteles lenne a beszámolóm. <#nyes>
Talán a Fehérép-drukkerek...<#wink> Ha erre járnak.

Passz... Elvileg csak a BL-re kell koncentrálnia, itt a körülmények is adottak a nyugodt munkához, rutinja is meg van, nem tudom miért stresszeli el a helyzeteit...
Isthy
Tegnap volt egy MK meccs is a Népligetben: FTC-Fehérép 31-24 (14-15)

Elég kontrasztos a két félidõ eredménye. Nézte valaki a Hunneten? Mondhatna pár szót a meccsrõl.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Abban sajnos eléggé igaza van, hogy Mravikova valahogy nem tud csak nagyon ritkán jól teljesíteni a Gyõrben. Vajon mi lehet az oka?

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Szinte biztos voltam benne <#wink> Gondolom egy elég lesz és majd szétmásoljátok.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Gratulálok az ETO-nak. <#worship>
Nagyon jól esett, hogy a megint nagyképû dánokat sikerült megverni. <#taps>

Isthy, dvd rendel 😊
Ilyen nehéz felfogni, hogy ennyit enged a költségvetés?
😄

Isthy
Egyébként ezen a meccsen ma totál magyar feeling lehetett Podgoricán. Volt olyan amikor 7 magyar (3 játékos, 2 edzõ és 2 bíró) volt a pályán egyszerre (idõkérésnél). A meccset a Dobrovits, Tájok bírópáros vezette. Biztos nem voltak nyelvi nehézségeik az edzõkkel <#wink> Kíváncsi leszek majd NA véleményére a ténykedésükrõl.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A Krim is nyert a Metz ellen idegenben 33-29-re.

Azt hiszem elmondhatjuk, hogy Balkán hétvége volt most a BL-ben (Kometal, Krim, Buducsnoszt, Podravka gyõzelmek) <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Buducsnoszt-Hypo 26-25 (13-17)

Milyen 2. félidõ lehetett... Holnap meg fogom nézni az ehftv.com-on.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Podravka-Larvik 32-27 (11-14)

Gratulálok Bulinak, jól játszott, különösen a 2. félidõben.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A Viborg nagyon simán hozta a papírformát: Nürnberg-Viborg 28-42 (16-23)

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Gratulálok a Gyõrnek a gyõzelemhez! <#taps>

Vérten Orsi és Tomori vezérletével sikerült hozni a bravúrt. Gin is amikor kellett sokat segített, bár voltak "levente" góljai is. Az Ikastot Hammerseng ás Aamodt tartotta életben a meccs végéig.
Ami viszont már nagyon idegesítõ, hogy megint ugyanúgy elrontották az utolsó 2-3 percet, mint az elsõ félidõ végén. 27-23-ról engedték vissza a dánokat a fegyelmezetlenségeikkel... Lehet ezen fog múlni a csoportelsõség. Kéne már kezdeni ezzel a meccs végi rendszeres töketlenkedéssel valamit a honi kézilabdában.

DUNAFERR FOREVER!!!

no, a gyõzelem megvan, ha megverik otthon a Skopljet, akkor a továbbjutás is biztos, sõt már döntetlennél is az! Ez alényeg. Egyébként, sajna, amit jó egy hónapja irtam: ilyen tartaléksorral sajnos nem lehet sokkal többet remélni. Az elõs sor felveszi a versenyt bárkivel, de H.Orsolyán kivül más tartalék nincs, aki tartani tudná a szinvonalat. Herr A, Mayer, Rotis, Kovacsicz, meg a többiek sajna csak pár percre küldhetõek be. Fogalmam sincs, hogy a gyõri vezetõk mit akarhatnak....ui. ez a helyzet lassan felõröli az elsõ sor tartalékait is. Látható Görbe formáján, Vérten sérülékenységén, Pállinger idõnkénti kedvetlenségén is...Mravikova is árnyéka saját magának...
Isthy
Félidõben 16-13 a Gyõrnek, eddig jó. Sajnos a félidõ végét megint elrontottuk, 15-10-rõl jöttek fel a dánok. A legvégén 5 mp alatt kaptunk gólt emberelõnybõl középkezdés után... No comment...

Nagyon nem lenne jó, ha Orsi megint rásérülne...

DUNAFERR FOREVER!!!

banok
az a sörsátor WestEnd tetején volt. Oda jártam akkor... iskola helyett. 😄

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

Breki33
És máig emléxem a norvégok elleni elõdöntõ után amit megnyertünk volt egy kinti kapcsolás a nézõkhöz akik kivetittõn nézték a meccset szakértõkkel és akkor Németh András felállt a színpadra elemezte a mérkõzést majd azt mondta, hogy szerinte a Dán válogatott gyengébb a most éppen megvert Norvégnál és ilyen játékkal a döntõben nagyon jók az esélyeink.

Nagyon nagy üdvrivalgás fogadta szavait természetesen
Breki33
Ezt az öltönyös úriembert más is megemlítette rajtad kívül szinte szórol szóra ugyanígy, mintha a könyvben olvastam volna.

Nekem a Sydney-i döntõs részt volt rosz újra nézni
Ott csak egy dolog ami nálam kompenzálja kicsit, hogy az osztrákok elleni meccset honnan hoztuk vissza.
Isthy
Bocsánat, de most egy kis nosztalgia következik, ha már a film kapcsán a múltról esett szó.

Tegnap délután sikerült végre elég jó minõségben dvd-re digitalizálnom a zágrábi döntõt. Megvan végig az egész mûsor elejétõl végéig, stúdió szakértõstõl, díjátadásostól. Még most is beleborzongtam miközben csináltam...
Csak most tudatosult bennem, hogy a meccs folyamán 4 gólunkat nem adták meg. Pedig 2 tisztán szabályos volt és ezek között nincs Görbe vitatott gólja. Mindezek mellett azt kell mondjam, hogy nagyon eszetlenül játszottunk az utolsó 5 percben 26-20 után és ez volt az egyik legfõbb ok, ami a vereséghez vezetett.
Persze volt más ok is, de az sztem kevés lett volna... Ha jól azonosítottam be a dolgokat, akkor az általam korábban már említett sötét öltönyos úriember, aki a szünetben "ténykedett" a sporiknál, Raymond Hahn volt, az IHF francia fõtitkára.
Nem is emlékeztem rá, hogy Gin ennyire brutálisan védett. 5-bõl 3 hetest fogott a meccsen és az 55. percben is még bõven 50 % felett volt a mutatója (a szünetben 60 volt, a hosszabbítás végére leromlott 40-re). Egy VB döntõben, közel 39 fokos lázzal szinte végig köhögve a meccset... A "Nagy" Nicholas meg valahol 29-30 %-on végzett... A VB-n összességében mindkettejük mutatója 42-43 % volt és ezek fényében még pofátlanabb volt az a bizonyos döntés...

A Gyõrnek ma is szüksége lesz egy hasonló Ginre és akkor meg lehet a pontszerzés szilárd alapja.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Megnéztem én is ezt a mûsort, nem volt rossz, voltak benne érdekes dolgok. Ennyi idõbe ennyi fért bele, gondolom megvoltak aszempontjaik ami szerint válogattak és súlyoztak.

Tegnap esti BL eredmény: Kometal-Zvezda 28-22 (18-12)

Ez igen kedvezõ eredmény az ETO szempontjából. A Zvezda sérültjei nélkül elég közepes csapat, sok technikai hibával és rapszodikusan játszik. Egy esetleges mai pontszerzéssel a Gyõr nagy lépést tenne a továbbjutás felé. A hazaiak esélyesebbek, de a labda gömbölyû.
Ma 16:05-tõl a Viasat 3 élõben adja a meccset, csakúgy, mint az Eurosport2.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Nagyon értékeltem a régi idõkrõl szóló részt. Jó lenne, ha ezt feltennék az MKSZ oldalára, valamiféle videótárba.
Olyan kiemelkedõ eredményeink voltak, amire büszkék lehetünk, valamint amelyek érdekesek lehetnek azoknak a korosztályoknak is, melyeknek tagjai talán még nem is hallottak ezekrõl.

megnéztem 😊 (némelyik rész átugorva) érdekes összeállítás, de elég sok minden hiányzik belõle, és az utolsó képkockák is hosszabb terjedelmet érdemeltek volna. lesz majd jobb is, mikor kijön DVD-n 😛 ;DDD

nem láttam, de ha az általad említettek kimaradtak úgyhogy az összeállítás "errõl a korról" is szólt, akkor az totál gáz -finoman szólva. Persze ha olyan megközelítésben volt szó a nõi kézirõl, hogy a kapuban "elbukunk", akkor az alábbiak nem illettek a sorba, mert ott gyõztesen hagytuk el a pályát 😄DDDD
persze ezt így látatlanban, mindjárt megnézem mirõl is írok 😉))))

kaloz174
Köszi, hogy szóltál. Már csak a videótárban tudtam megnézni, de legalább ott sikerült. Nagyon érdekes anyagokkal kezdõdik a film, a folytatás is tûrhetõ, de az a rész, ami napjainkat érinti, bizony összecsapott, hiányos, úgy gondolom. Pl. hiányozik belõle, ha jól látom, az 1996-os nõi olimpiai bronz, a Dunaferr minden kupagyõzelme.
Másrészt pedig: tényleg nagyon fájnak az elvesztett döntõk, de nem gondolom, hogy ezek merítenék ki a "tragédia" fogalmát.

Breki33
M2 MOST aki teheti nézze !!!