Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
"Vajon bennünk magyarokban megvan még ez? Vagy teljesen kiveszett?"
Én szeretném hinni, hogy megvan bennünk csak megfelelõ széljárás kellene hozzá.
A Veszprém 39-26-ra gyõzött a Tatabánya ellen a férfi kézilabda bajnokságban. A mérkõzés elõtt Veszprém polgármesterétõl életmentõ kitüntetést kapott Uros Vilovski, a hazaiak játékosa, aki a tragédia éjszakáján megmentette csapattársa Ivan Pesic életét, azzal, hogy elszorította sebét és bevittte õt a veszprémi kórházba.
Uros Vilovskiról eddig kevés szó esett a veszprémi gyilkosság kapcsán, pedig elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy február 8-án nem volt több halálos áldozata a vérengzésnek.
Az ominózus vasárnap Vilovski is a Patrióta lokálban tartózkodott, amikor a brutális támadás érte a kéziseket. A tanúk elmondása szerint azon az éjszakán olyan hõstettet vitt véghez, amelyre nagyon kevesen képesek.
Elõbb elállta a vérszomjas horda útját a lépcsõn, így megakadályozta hogy Marian segítségére sietõk testi épségében további károkat tegyenek. Majd amikor már nem bírta a nyomást, magára hívta a támadók figyelmét, és elcsalta õket a helyszínrõl.
Miután lerázta a bandát, visszatért a lokálhoz, a megszúrt Pesic testét a vesénél elszorította, csökkentve ezzel a vérzést, majd vállára kapva a kórházig szaladt a kétméteres kapussal.
A veszprémi orvosok elmondása szerint Vilovski nélkül Pesic sem élhette volna túl a brutális éjszakát.
"Kapusunk, Ivan Pesic hangjára lettem figyelmes a zûrzavaros, tragikus hajnalon – emlékezett a rémtörténetre. – Vili, megszúrtak, vérzek, segíts, kérte a csapattársam, akinek csupa vér volt az oldala. A kezemmel összeszorítottam a sebet, és gyalog besiettünk a veszprémi kórházba. A többit már ismerik, s nem is akarok többet beszélni róla."
Dr. Hunyadfalvy Ákos, az MKB Veszprém társadalmi elnöke így kommentálta az esetet a városi TV mûsorában: - "Vilovski egy hõs, megmentette több csapattársa életét. Szeretnénk, ha a szerb beálló életmentõ kitüntetést kapna hõstettéért."
Vilovskit az MKB Veszprém benevezte a Bajnokok-Ligájába is, és elsõ fellépésén eredményes tudott lenni, a Reale Ademar elleni felejthetetlen mérkõzésen.
Bocsánat, de én még mindig itt tartok. És sokáig itt fogok.
Minden tiszteletem, megbecsülésem Vilovskié! Nagy ember.
Vajon bennünk magyarokban megvan még ez? Vagy teljesen kiveszett?
Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)
Pl. most olvasom, hogy Piga új csapatával az EHF-kupa negyeddöntõjében van. Pedig róla tényleg azt gondoltam, hogy levezetni ment. Igaz, ha belegondolok, nem az az alkat. Nagyszerû sportember, ezt sokszor bizonyította. Grat. neki! <#worship>#worship> Na és a többi magyarnak és volt magyar bajnokság beli játékosnak, akik legalább ott vannak...
Nekünk meg: a padló, több szempontból. <#szomoru1>#szomoru1> Ez van.
Remélhetõleg legalább az ETO minél tovább jut.
"és nehogy Londonban már ránk szakadjon a valóság." szerintem az már jó ha csak Londonban szakad ránk a valóság, nehogy korábban megtörténjen mint bárki gondolná!!
Körülmények javulására szerintem rövid távon semmi esély nincs, mitõl változna.
Só kulcsmondata:
"Az is tagadhatatlan ugyanakkor, hogy az utóbbi években némileg esett a nõi bajnokság színvonala, ami hosszabb távon nézve éreztetheti hatását a nemzetközi szereplésben is. Ennek mértékét igazából csak a következõ évek fogják megmutatni."
Ha a körülmények nem változnak, akkor ez a mutatvány sztem nagyon szomorú lesz. Lehet itt rózsaszín ábrándvilágban lebegni meg PR szövegekkel a népet butítani, de a helyzet sztem súlyos és nehogy Londonban már ránk szakadjon a valóság.
DUNAFERR FOREVER!!!
Sanela végül mégis BL-meccseket játszhat.
http://sportgeza.hu/sport/marodiaklistaja/2009/02/15/a_magyar_tortenelem_nagy_pillanata/
DUNAFERR FOREVER!!!
de az bitos, h. a következõ meccsen már nem lesz ennyi média- képviselõ jelen, mert maga a sport már nem lesz érdekes nekik... :SSS
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
Igen, nagyon felemelõ érzés volt látni a ma meccsen a veszprémi csapatot és az egész csarnokot. Le a kalappal minden résztvevõ elõtt! <#worship>#worship>
Nekem is feltûnt SZE érdekes kommentálási Gabcával kapcsolatban, szinte végig az egész meccsen ilyen volt. De én már nem lepõdök meg semmin sem, neki most ez így tetszett. Gabinak nagyon nem ment, bár lõtt 2 szép gólt - fõleg a kínais tetszett - de sokat hibázott. Ezt a számára furcsa helyzetet nem tudta jól kezelni és ennek következménye volt a sok hiba.
Gin viszont parádézott és ez pedig nagyon tetszett! <#wink>#wink>
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Minden tiszteletem a veszprémi CSAPATÉ és a SZURKOLÓKÉ!!! <#worship>#worship><#worship>#worship> Megindító és emlékezetes gyõzelmet arattak. Méltóképpen emlékeztek meg Marian Cozmáról!
Az ETO meccsen az általam vártnál sokkal nehezebben nyertek a gyõriek. Az utolsó 3 percben Gin parádés védései és Görbe villanásai hozták meg a gyõzelmet. A Podgorica erõn felül teljesített és nagyon megnehezítette a gyõri lányok dolgát. Zsiga Gyula jól felkészítette a csapatát és sokáig pariban voltak, de a végét már nem bírták. Az ETO Gin, Görbe és Tomori vezérletével megérdemelten nyerte a meccset.
DUNAFERR FOREVER!!!
Bár csak 20 percet láttam kb a meccsbõl,és lehet hogy az én lelkem érzékenyebb ma a szokásosnák, de Szabó Edina látványos Gabca elleni szurkolása igencsak meglepett, és elszomorított. Értem én, hogy a magyar csapatnak szurkolunk, de azért ne úgy hogy a másik oldalon álló magyart alázzuk.
Sajnálom a többi magyar csapat kiesését, a DVSC bánt a legjobban, mert nekik volt reálisan is a legnagyobb esélyük a továbbmentelre 😞((
A veszprémi csapatra pedig nincsen szavak, CSODÁLATOSAK!!! Marian is biztosan büszke rájuk, és mosolyogva és szurkolva nézte a meccset! Sosem feledünk Marian!!!!
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
Szép volt fiúk!
Hajrá Magyarország!
Anyagilag ezt nem tudtuk felvállalni, ezért inkább feladtuk a pályaválasztói jogot. Elõtte természetesen feltérképeztük az ellenfelet, és meggyõzõdésem, hogy ezzel semmit sem rontottunk a továbbjutási esélyeinken, és a csapatunk mûködése sem került veszélybe. Az idõjárási viszontagságok miatt egy mérkõzésen dõlt el a továbbjutás sorsa, ahol a várhatónál jobban sikerült helytállnunk, de ez csak a tisztesnek mondható vereségre volt elegendõ.
Gratulálok Lányainknak, hogy ezzel a szakma által leírt csapattal idáig is eljutottunk, s emelt fõvel térhetünk haza Volgográdból.
A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.
A kapitány nyilatkozatát pedig ajánlom az illetékesek figyelmébe!
In memorian MARIAN COZMA!
Köszönjük VESZPRÉM köszönjük KÖZÖNSÉG !!!
Mindig emlékezni fogunk rád, Marian Cozma! <#sir>#sir>
(szerintem elég érdekes a lista)
Fanni 11
Melinda 6
Szani 5
Piros 4
Zizi 3
Talán anyagi okai lehettek ennek. A Fradi-indexen, vagy honlapján biztosan megvannak a részletek, SomogyiG biztosan többet tunda, ha erre járna.
Nemsokára kezd a Fradi Volgográdban. Vajon kap kompenzációt a pályán a Volgográd az egy meccs miatt? Az EHF-et ismerve simán el tudom képzelni. Egyik kézzel ad, a másikkal simán visszavesz.
DUNAFERR FOREVER!!!
Viszont hatalmas gratuláció a fiúknak! <#taps>#taps><#worship>#worship>
Tegnap hatalmas szívvel és akarattal megfordították a Pick elleni meccset. Bajusz a végén bebizonyította, hogy jó az "öreg" a háznál. Talán a Pick korán elhitte, hogy simán meglesz a meccs, szerencsére nem így történt.
DUNAFERR FOREVER!!!
Ráadásul ott legalább megjelent a csapatvezetõ, úgy, ahogy illik. (Bene Gyula) Lehet sokmindent mondani, lehet rivalizálásról beszélni, de a ffi csapat menedzselése sokkal jobb, az biztos.
Igen, az már, sajnos, biztosnak látszik, hogy õsztõl nekem sem lesz gondom, hogyan jutok el meccsekre. <#shakehead>#shakehead><#sir>#sir><#schmoll2>#schmoll2>
DUNAFERR FOREVER!!!
Lehet itt ódákat zengeni hogy így a csapatszellem, úgy a csapatszellem, de ahol n+1. konkrét bizonyítékát adja a vezetõség - kvázi tulajdonosi kör - a felelõtlenségérõl, elkötelezetlenségérõl, a csapat és klub iránti teljes körû érdektelenségérõl, akinek csöppnyi esze is van - és itt min. 1 diplomás hölgyekrõl beszélünk - az elsõ adandó lehetõséget kihasználja, hogy az életét stabil pénzügyi alapokra helyezze, mert neki is jó magyar forintért adják a kenyeret, és a párizsit.
A legújabb vasgyári támogatói szerzõdésnek csak az nk tulajdonosai örülnek, mert ez megint az õ pénzük. De hogy amíg ezek ott vannak csapat nem lesz, az annyira fix, mint kék az ég, és zöld a fû. Úgyhogy ez a fejlemény sem nekünk, sem azoknak, akiknek mi tulajdonképp szurkolunk nem jót jelent.
Valami nagyon el van b..va a vas és acél városában...
Két év után búcsút int a Hypo Niederösterreich nõikézilabda-csapatának Németh András, a Ferencváros egykori szakvezetõje. A korábban szövetségi kapitányként is dolgozó szakember a hírek szerint Magyarországon vállal ismét állást.
Két év után hazatér Ausztriából Németh András, a Hypo Niederösterreich nõikézilabda-csapatának szakvezetõje. A szakvezetõ januárban közölte döntését a klub vezetésével, a hírek szerint ismét Magyarországon, pontosabban Vácott vállal állást.
http://www.origo.hu/sport/kezilabda/20090214-nemeth-andras-vacott-epitene-a-jovo-kezicsapatat.html
A másik itt nekem ne mondja senki, hogy de õk sportolók, persze, hogy azok csak épen fél éve, vagy ki tudja mióta nem kaptak fizetés, max apró pénzt pofa befogás céljából!
Gyõzni sokkal jobb, na ná hogy jobb persze hogy nem szeretnek kikapni, ki szeret bármiben veszíteni. Gondoljuk bele ha mi ennyi ideje nem kaptunk volna fizetést ki ki a maga munkahelyén?
Amúgy meg a mi csapatunk helyzetét figyelve nincs mit csodálkozni ezen, hogy ilyen hírek lábra kaptak. Sztem a csajok is tisztában vannak vele, hogy ezekkel a tulajdonosokkal felesleges bármiféle tervezgetésre is gondolni a jövõt illetõen.
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
A hírek szerint viszi a fél csapatunkat.😞
A tegnapi semmitérõ védekezésnek nem lehetett más következménye, csak a vereség, mivel támadásban sem alkotott a csapat annyit, hogy ezt a semmit ellensúlyozhatta volna. Kb. 3-4 játékos erõlködött és ennyi... Sajnos ebben a küzdésben õk is sokszor már türelmetlenek voltak és egyre több hiba csúszott be náluk is. Elkapkodott lövések és rossz megoldások stb. A többieket meg inkább nem is minõsítem... A jelenlegi keret nem bírja el még a Nyíradony ellen sem ezt a dolgot. Ide jutottunk az elmúlt 4 év "csodás" tulajdonosi ténykedése folytán...
DUNAFERR FOREVER!!!
Mert egy dolog a józan ész, de a másik, hogy a játékosok ezeket a helyzeteket, amik számukra semmi sikerélményt nem jelentenek, hogyan élik meg.
Mert tény: a tulajdonosváltás, a vezetõváltás nagyon megérett már, de õk azért nem szeretnek kikapni ennyiszer, mert mégis: gyõzni sokkal jobb. (Mondom ezt annak ellenére, hogy tegnap többektõl jobb, elszántabb játékot vártam.)
Arról nem beszélve, hogy szerintem egyrészt sajnos 2010. elõbb nincs esély változásra, sajnos, másrészt ha olvasod Baba blogját, azért õk (játékosok) sokszor másképp látják, mint mi - a pálya szélérõl.
Nagyon hiányzik egy gyõzelem a lelkünknek. Szurkolóknak és játékosoknak egyaránt.
Innen már nincs különösebb tét, csak az önbecsülés, a csapattagok elõtt. Remélem, legalább azt meg tudják valósítani, hogy ne teljes kudarcként éljék meg legalább szakmailag ezt a szezont.
Ami még elkeserít, az Imre Vili reagálása sok esetben. Egyre többször lemondóan legyint, ahelyett, hogy tüzelné a csapatot. Pedig ebben a helyzetben különösen nagy szüksége lenne erre ennek a csapatnak.