Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Isthy
Ez az értékelésen túl tkp. egy bõ keret is az év végi VB-re szóba jöhetõ játékosokról.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Tényleg jók voltak õk is, remélhetõleg át tudják menteni ezt a formát a szlovákok ellen.

Érdekes és tanulságos posztonkénti értékelés a jelenlegi szöv.kapitánytól:
Íme

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

kuzco007
azért a fiúkról se feledkezzünk meg, nagyszerû meccset játszottak a horvátok ellen és kis híja volt az egyenlítésnek a nyerésnek meg egy kicsivel kevesebb, de azért benne volt😊

HAJRÁ FRADI! Hajrá Dunaszerdahely! HAJRÁ MAGYAROK! C\'mon Chelsea!

Na azért ennyire nem volt ez jó! Tényleg biztató volt a játék képe, de azért az igazitól ez még nagyon messze van. Feladat teljesítve ez a lényeg innen lehet építkezni, már ha a "tisztelt MKSZ" is ezt akarja!
A dicséret természetesen jár!
Hûû, végre visszatért az IGAZI magyar válogatott 😊
Fantasztikus meccs volt, végre helyzetesítették Görbét, és a kapusaink is jól védtek.
kaloz174

na ezen is túlvagyunk! Gratula a lányoknak , de a fiuknak is! ha Hajdu megint nem kombinálja túl a mecscet (Halász beállitásával, Laluska késõi használatával, Fazekas lecserélésével pl.) akár meg is lehetet volna döntetlen. Örvendetes, hogy második félidõre Császár is felébredt letargiájából, Such-al meg nem kaptunk volna ki a szlovákoktól. Sajnos Herbert egyre gyengébba védekezésben is.
Nagy Lacival és Nicolával feltehetõen minimum döntetlent el tudunk érni idegenben is. CSak végre ne kisérlezetne Hajdu....
A lányok megmutatták, hogyha hagyják a birók játszani õket (érdekes az osztrák birók sem fujtak hazai pályát!!! Bravo Andorka olvtárs! Gondolom megint valami balkáni népség fogja a görög és szlovák meccset is levezényelni!), akkor mennyire jobbak a szlovák csapatnál!
Isthy
Gratulálok a fiúknak a szép helytálláshoz! <#taps>

Majdnem sikerült az óriási bravúr. Sajnos szerdán messze voltak a mai teljesítménytõl... Legalább ilyen hozzáállás és játék kell majd Szlovákiában is és akkor meglehet az EB részvétel.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Ma nem néztem TV-t, "hála" a szolgáltatónknak.
Szerencsére neten jõl tudtam követni mindkét meccset.
A szlovákokból sikerült kellemes edzõpartnert varázsolni, számomra nem várt magabiztossággal és kimondottan jó játékkal sikerült õket verni.
A ffi válogatott esetében a "fakó" bizonyított.
Nagy kár, hogy nem sikerült megismételni a szlovákok bravúrját, amit sajnos ellenünk értek el, és aminek következtében arra kényszerítik a magyar válogatottat, hogy idegenben bizonyítsák, hogy miénk a jobb csapat.

Jó meccsek voltak, igazán jó propagandája volt a sportágnak mindkettõ, azt gondolom. <#taps>

Breki33
Azta kva majdnem megcsináltuk.

Mekkora mecs volt és ha kis szerencsénk van ez megvan.
Ha tudunk így játszani tegyük !
Isthy
Gratulálok a csajoknak! <#taps>

Megvolt a rászámolás <#wink> Végül 11-el küldtük haza a szlovákokat nem 10-el, de nem bánkódom emiatt. A kapusok ismét jók voltak és a védekezés is viszpnylag rendben volt. Mára már szépen összszedték magukat a csajok támadásban is és így kialakult a reális különbség a 2 csapat között. Ennyit tesz, ha van ideje a csapatnak gyakorolni és kicsit összecsiszolódni.

Jó pihenést mindenkinek a nyárra!

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
károgók

Breki33
Na az elsõ simán megvan. <#eljen><#worship><#wave>

Most persze az elõre károgok csöndben vannak
Isthy
Ma esti menü a Sport1-en:

17:45
Magyarország-Szlovákia nõi VB selejtezõ visszavágó

20:00
Horvátország-Magyarország férfi EB selejtezõ csoportmeccs

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Sohasem tudhatod, hogy mit rejt a jövõ <#wink> Bár jelenleg kétségkívül roppant kevés az esély.

DUNAFERR FOREVER!!!

Soha ne mond, hogy soha! De az valószínû, hogy mostanában, és az elkövetkezõ pár évben nincs rá reális esély, ki tudja talán majd egyszer mikor szebb idõk járnak...
Duby
Te legalább ott voltál. <#eljen>
Nekünk ilyesmi soha a büdös életbe nem fog már megadatni.

Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)

Isthy
Régi szép idõk...

Lassan kezdhetnénk az ezekrõl szóló beszámolókat úgy, hogy: Hol volt, hol nem volt... Mert lassan már csak egy gyönyörû mesének tûnnek...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
MAGYARORSZÁG-SZLOVÁKIA 29-30 (15-12)

A 2. félidei semmilyen játék vezetett a vereséghez. Elfelejtettek a fiúk védekezni, mert se nem léptek ki normálisan a lövõkre, se nem tudták levédekezni a beállóst, aki szórta a gólokat. A tetejébe támadásban is ment a nyámnyila töketlenkedés. Mindent középen akartunk begyömöszkölni (a szélsõk szinte semmi labdát nem kaptak) és eközben eladtunk 5 labdát, amibõl kaptunk 5 lerohanásgólt. Meg ismét kihagytuk a büntetõket, ha jól emlékszem 3-at az 5-bõl. Röviden ennyi...

Ezzel a továbbjutáshoz most már óriási bravúr kell, pedig az EB itt lesz a szomszédban. A feladat adott, csak fel kell nõni hozzá. Sokkal jobban, mint ahogy ma "sikerült"...

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174

Nem néztem le õket, de azért nem annyira ismerik õket mint pl. Görbét.
Jah és csalódjak kellemesen, erre nagyon vágyok 😊
Akkor majd azt fogják remélhetõleg megoldani a csajok, már ha adnak nekik esélyt a "drága" semmit nem ér sportvezetõink!
Egyébként bizonyítani mindenütt kell még a te szavaiddal élve a pár ismeretlen szlovák elõtt is, és nem kellene õket lenézni!
Hazai pályát ott sem lesz amennyiben kijutunk, csak éppen az arányok lehetnek mások, már ha egy meccset néztünk..
Egyébként meg messze van és minden elismerésem a csapaté, de nehogy csalódás érjen téged a Kínai Vb-n amennyiben kijutunk!
marxell: te komolyan gondolod, hogy a norvégok vagy más komoly csapat ellen is két-három napos felkészüléssel menne neki a csapat?
Mellesleg a meglehetõsen szerencsétlenül kiválasztott dátumokról jó rég tudott a szövetség, mégis május végéig húzta-nyúzta a bajnokságot a rájátszással. Mire volt jó a csapatonkénti 6 + mérkõzés? legfeljebb a fradi nyert egy helyet....+ elvesztettük Görbét és Pirit!
Ott ahol hamarabb befejezték a bajnokságot sokkal frissebbek voltak a játékosok is. Andorkáék inkább ezzel törõdnének, ha már a játékvezetõ küldésre sem figyelnek...
Isthy
Gratulálok a csapatnak a gyõzelemhez! <#taps>

Volt szerencsém a helyszínen végignézni illetve végigszurkolni a meccset. Nem volt jó szinvonalú, inkább a küzdés és a darálás dominált. Valóban fáradtnak tûntek a csajok a hosszú idény végén, de sikerült megoldaniuk a feladatot a nem kicsit ellenséges közegben.
A védekezés még viszonylag elfogadható volt, a támadójáték azonban nagyon haloványra sikeredett. Mondjuk ennyire semmilyen felkészüléssel ez nem is volt meglepõ. Nagy néha 2-3 napra találkoznak, így nem is lehet összeszoktatni a csapatot. Ha a VB-re nem lesz normális felkészülés, akkor csúnya meglepetésekben lesz részünk Kínában. Már akinek meglepetés lesz...
A kapusaink sztem jól megoldották a feladatukat, különösen az 1. félidõben. Orsi is jól védett és a bejövõ Pasi is. A 2. félidõ elején a bennmaradó Pasinak azután nem ment és a félidõ közepén a visszajövõ Orsi utána ismét jól teljesített.
A viszatérõ Sopi támadásban jót nyújtott, a védekezésén továbbra is van még javítanivalója. Az újonc Tóth Katalin a 2. félidõben nagyon szépen játszott támadásban, az elsõben még szoknia kellett a légkört, visszafogott volt. A védekezése J2-ben viszont sajnos még hagy némi kívánnivalót maga után. De összességében jól teljesített a debütálása alkalmával. Vérten Orsit ismét kiemelném. Rengeteget mozgott és harcolt, egyedüliként végigküzdötte a meccset csere nélkül. Szép befutásai voltak a védelembe és ebbõl fontos gólokat lõtt. Szélen labdát nem sokat kapott. Itt illetném kritikával a támadójátékunkat, mert mindent középen erõltettünk, a széleket alig vettük észre. Nyomakodtunk, rámásztunk a falra és kinntrõl is kevesebbet lõttünk. Keddtõl lesz mit gyakorolni és változtatni a támadójátékban vasárnapra. Sok idõ kell, hogy a csapat összeálljon, kérdés mennyi idõt kapnak majd rá.
A 2 szerb hölgy sajnos úgy teljesített, ahogy azt anno a Duslo Sala-Fradi meccsen is tették az õsszel. Eléggé egyfelé ítélték meg a kiállításokat, a másik oldalon ugyanazon tettért nem járt ugyanolyan elbírálás. A 2 kétszerindulás után született szlovák gólról és a rengeteg lépéshibáról nem is beszélve. A hazaiak 2 esetben még "focizhattak" is. Ismét komoly segítséget nyújtottak a szlovákoknak. Mondjuk az is érdekes, hogy egy szlovák-magyar meccset miért szerb bírók fújnak. De ugye a "zseniális" sportvezetõink, Andorka és társai ilyenekkel nem foglalkoznak, mert más "fontosabb" tevékenységük van, nem az országuk csapatának segítése és megfelelõ képviselete...<#boxer><#violent>
Vasárnapra remélem kicsit jobban öszeszokik már a csapat és egy tizessel hazaküldjük a szlovákokat.

HAJRÁ MAGYAROK!!!

DUNAFERR FOREVER!!!

Persze, foghatjuk a fáradtságra is, de mi lesz majd akkor, ha majd nem Szlovákiával kell majd játszanunk, hanem Norvégiával, vagy Oroszországgal?
Jah és azt se várjuk, ha kijutunk, hogy majd tízezrével mennek ki a magyarok Kínába. Mert nem itt kell bizonyítani pár ismeretlen szlovák elõtt, hanem majd ott, szóval ott nem lesz hazai pálya.
Szerintem csak az a baj amit te is írtál, hogy nincsenek összeszokva. Egyátalán nincsenek 😞
Mielõtt elhamarkodottan szégyen játékról beszélsz, nézz egy kicsit a dolgok mögé, vagy inkább ne írj hülyeséget!
Nem tudom, így a bajnokság végén kifacsarva, két, három nap felkészüléssel ugyan milyen játékot vártál, szégyennek semmi estre sem nevezném, az tény, hogy igen gyenge színvonalú mérkõzés volt, hatalmas hazai pályával, mely ha nincs simán nyerünk öt, hat góllal!!!
Meg van az elsõ felvonás lehet tovább készülni jövõ vasárnapra, ez a lényeg!
Gratulálok a csajoknak a gyõzelemhez!
Szégyen volt ez a játék 😞 A szlovákok többet lõttek kapura mint mi..
Vértennek pedig alig adtak lehetõséget.. a végén már csak állt ott szélen mert a többiek középen bohóckodtak.
Ennyire látszik Görbicz hiánya? 😞
kuzco007
nyertünk 22-21-re!! SZÉP VOLT CSAJOK!!

bocsi, Bognár Barbara..
ugyan, még ezzel a nem túl jó formában levõ csapattal és a hiányzókkal is simább lehetett volna, a két szõke p...a hathatós közremûködése nélkül (kiállitások eléggé egyenlõtlen megitélése. Nem mintha magyaroké nem lett volna megérdemelt, csakhát a másik oldalon meg..., az elõnyszabály teljes figyelmen kivül hagyása, lépések elnézése, stb). Ha a nemzetközi szövetség ilyen játékvezetõkre akarja bízni a nõi kézilabdát, akkor jaj neki...(mármint a játéknak).
Borsosnak meg sikerült teljesen a neje szinvonalára hülyülnie. nem kicsi dolog...
A második félidõre kellemes meglepetés Tóth K és Balogh Barbara, és reményteljes, hogy Tóth Timi megint a régi önmaga. Szucsánszkitól, Tomoritól és Hornyáktól többet vártam...
A szlovákok a szokásos gürizõs, sokat szabálytalankodó (naná, ha hagyják nekik!), de "12 egy tucat" csapat benyomását keltették (talán Popluharova és Tóth Zs kivételével).
Gratula a lányoknak ehhez a gyõzelemhez is!
Szerintetek megéri Magyarországra fogadni a mai VB nõi selejtezõn?
Félek, hogy Görbicz nélkül nem sikerül.. Bár az nagy égés lenne.
kaloz174
Ma van Anita nap. Újra csak szomorúan és szerettel emlékezünk. <#sir>
R.I.P. Kulcsi.

banok
hogy vigyorog a végén a csávó XDD

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

kuzco007

FIGHT!

Duby
Frenetikus béeldöntõ volt.
Jé - kedves ETO-bldöntõ után hõzöngõk - ennyire hungarikum ez a jelenség. Ez a sport. Csak nem kéne annyira szûklátókörûnek lenni.

A nõi bajnokságól: kimondhatatlan bravúr a Fradi fiatal csapatának ezüstérme. Na vajon erre ki tippelt volna a szezon legelején. Még a legelvakultabb fradisták se, még maguk a játékosok, vezetõk se. Fantasztikus dolog, és egyben inspiráló kell legyen mindenkinek.

Isthy
Ciudad Real-Kiel 33-27 (13-14)

Egészen elképesztõ meccs volt! <#wow1><#eljen>

Hihetetlen, hogy immár sokadszor honnan jött vissza a Ciudad a 2. félidõ közepétõl. A Kiel a 45. percig szinte végig vezetve uralta a meccset, Omeyer egészen elképesztõt produkált a kapuban. 18-20-nál amikor a spanyolok védekezést váltottak, megfogták Karabaticsot és a visszajövõ Sterbik elkezdett védeni, ott volt a fordulópont. Persze ehhez kellett a Kiel komoly lebénulása is. Talán elhitték, hogy ez már megvan. A hihetetlen profikkal teletûzdelt német férficsapat is képes ekkora elõnybõl bukni. Tavaly is nyertek idegenben 2-vel azután otthon kikaptak 5-el a Ciudadtól. Lám-lám nemcsak a magyar nõi csapatok képesek ilyen "bravúrra", hanem a vérprofi Kiel is.
A spanyolok már többször megmutatták, hogy mindenhonnan képesek visszajönni, elképesztõen erõsek mentálisan is. Sajnos Veszprémben is ez történt a csodás második félidõ eleji hazai parádé után. Ha belegondolok, hogy az MKB milyen közel is volt hozzájuk a 2 meccsen...

Gratulálok a Ciudadnak a BL gyõzelemhez! <#taps><#taps>

DUNAFERR FOREVER!!!

kuzco007
gratulálok a Fradinak! HAJRÁ FRADI!😊

Én is gratulálok az ETO bajnoki címéhez, és minden csapatnak aki magához mérten sikeres évet, vagy kimagasló eredményt ért el.
Ránézve a tabellára egyetlen egy csapat helyezése méltatlan, és ez sem a játékosoknak köszönhetõ, hogy megérte e bent maradni az majd elválik, maga a játékos kezdeményezésen dicsérendõ dolog, én továbbra sem vagyok biztos benne, hogy megérte, itt gyorsan hozzáteszem, ha ez nincs szerintem akkor sem lett volna kiesés.
Mindenesetre szebb jövõt a Dunaferrnek és jóval színvonalasabb bajnokságot mint ez volt, bízzunk benne hogy nem egy csapatos lesz a bajnokság, mindkét vonalon lesz méltó ellenfele az aktuális bajnokcsapatnak!
Isthy
Gratulálok az ETO bajnoki címéhez, a Fradi ezüstérméhez és a Békéscsabának a 4. helyhez!

A Dunaferr mióta megalakult és az NB I-ben indult mindig a dobogón végzett. Most pedig láthatjuk, hogy hová vezetett az utóbbi 4 évben a 3 mocsok tevékenysége... A kiesés elkerülése is csak egy játékos kezdeményezésen múlt. Nem tudom szeptemberben lesz-e egyáltalán csapatunk, de ha lesz, akkor remélem a 3 féreg nélkül...

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
A Ferencváros végzett a második helyen a nõi kézilabda NB I-ben, miután a rájátszás utolsó fordulójában nyert a vendég Békéscsaba ellen.

az 1-4. helyért: Budapest Bank-FTC-RightPhone - Sonepar Békéscsaba 30-28 (16-10)

az 5-8. helyért: Fehérép-Alcoa - ASA-Consolis-Hómezõvásárhely 27-24 (14-12)

A bajnokság végeredménye:

1. Gyõr

2. Ferencváros

3. Debrecen

4. Békéscsaba

5. Fehérép

6. Hódmezõvásárhely

7. Nyíradony

8. Dunaferr

9. Vác

10. Kiskunhalas

11. Pécs

12. Vasas

A Pécs és a Vasas búcsúzott. A Gyõr és az FTC a Bajnokok Ligájában, a Debrecen a KEK-ben, a Békéscsaba és Fehérép pedig az EHF Kupában indulhat a következõ szezonban. (MTI)
Isthy
Jövõre csak én hibázhatok

Szintén érdemes elolvasni.

DUNAFERR FOREVER!!!

Szerintem ezen a szintem ez nem kérdés, hogy tudnak e, inkább az lehet a kérdés, persze a kettõ összefügg, hogy az EHF kit szeretne látni inkább a trónon...
Szerintem jól sikerült interjú.
Isthy
Gin interjú

Bár kicsit hosszú, de nagyon érdemes végigolvasni.

DUNAFERR FOREVER!!!

Duby
Ha a Ciudad is ki tud állítani két ilyen részrehajló bírót, mint a németek, akkor béelgyõztesek lesznek.
Csak végeredményben itt sem a sportérték a döntõ, nem a pályán dõl el, legalábbis a játékosok által, hanem a sportdiplomáciának keresztelt sportmaffia háttérben zajló harca alapján.

Isthy
Nekem nagyon tetszett, jó iramú és szinvonalú meccs volt, fordulatokkal.

A Ciudad többször is feljött és egyenlített, de az utolsó 5-6 percben elrontottak szinte mindent. Omeyer ekkor többször bravúrral védett és a Kiel tudott lerohanni, ami a kedvenc fegyverük. Nem tudom a Ciudad kapott-e valaha 39 gólt egy meccsen.
A 2 dán spori azt hiszem nem lopta be magát a spanyolok szívébe. Szinte semmiért nem adtak büntetõt a spanyoloknak, pedig Rutenkát "aprították" rendesen a német védõk.
A németek lépéselõnybe kerültek, nagyon nehéz lesz a spanyoloknak otthon. Össze kell kapni nagyon a védekezésüket, ha meg akarják védeni a címüket.

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
Mit szóltok a Kiel-Ciudad Real elsõ mecshez?

Csak belenéztem de a németek elég meggyözõnek tûntek, bár nekem talán a spanyolok szimpatikusabbak.
Isthy
Bár nem kaptam választ a kérdésemre Lucától, de a vasárnapi bajnoki meccsen Orsi válaszolt nekem a biztoskezû 7-es értékesítéseivel. Most mondjam azt, hogy a BL döntõn mit nem adtunk volna ezért?...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy

DUNAFERR FOREVER!!!