Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
DUNAFERR FOREVER!!!
Ha nem jelentkezik a szlovénoknál az szerzõdésszegés, de mi köze ehhez az EHF-nek?
Az biztos, hogy béna társaság az egész brancs (FTC, Krim, EHF), csak az a baj, hogy megint kizárólag csak a maygar kézilabda issza meg a levét.....
A Krim minden bizonnyal a játékost akarta vagy megfelelõ kárpótlást. Az õ gazdasági helyzetük sem rózsás és nem akartak szerintük szinte ingyen kihátrálni. Mert minden bizonnyal a Fradi nem tudott volna annyit adni, amit õk minimum gondoltak. Sztem most meg majd ha Szandra visszamegy hozzájuk az eltiltás után, lehet jó pénzért majd eladják és meglesz a pénzük, csak nem a Fraditól. Lehet így kalkuláltak...
DUNAFERR FOREVER!!!
Egyrészt akkor most július 1-el lépett érvénybe a Krimmel kötött szerzõdése, amit még 1,5 éve kötött. Ugyanakkor aláírt hosszabbítási szerzõdése is van a Fradival, amit mondjuk a tavasszal kötött. Ha ez így van, akkor a kettõs szerzõdéskötés tiszta sor és vele járó büntetés és eltiltás is. Ha jól emlékszem ugyanezért Lungu anno 1 év eltiltást kapott...
Másrészt meg Szandra akkor jelenleg a Krim játékosa, a Fradival kötött szerzõdése semmis.
Remélem jól értettem a dolgot. Ha nem akor javíts ki légyszíves.
DUNAFERR FOREVER!!!
A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.
Zácsik a jelenleg érvényben lévõ - Krimmel kötött - szerzõdését szándékozik egyoldalúan felbontani, ez a tényleges helyzet, ha közben nem írt alá még semmit a Fradival a köv szezonra. Hülye Krim is 100x jobban járt volna, ha belement volna a kétoldalú szerzõdésbontásba. Pénze is lett volna, meg ideje is egy odakívánkozó játékost nézni.
De valami tuti megbújik a háttérben, amit nem ismerünk, mert valami nem stimmel a sztoriban.
Szerintem.
Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)
Idõközben javult a klubunk anyagi helyzete, más lett az edzõ, és más a közösség. Ezen változások hatására a közben nagykorúvá vált Szandi úgy döntött, hogy szívesebben maradna itthon. Amikor hosszabbítási ajánlattal kereste meg a Fradi, Szandi örömmel mondott igent, de közölte, hogy van egy szerzõdése a Krímmel, ahová viszont nincs szándéka távozni - ezt tudatta a szlovénokkal is.
Az EHF állásfoglalását mindkét klub közösen kérte, miután kiderült, hogy a Krím mindenképpen az EHF-hez fordul. Jelenlegi ismereteink szerint az EHF a kettõs szerzõdés miatt sújtotta Szandit az eltiltással és a pénzbüntetéssel. Ha ez valóban így van, akkor a 2. szerzõdés automatikusan semmissé válik.
Szandi (Lajos) azért nyújt be fellebezést, hogy az eltiltás mértékét csökkentsék - a Krím ugyancsak jelezte fellebezési szándékát az eltiltás mértékének növelése érdekében.
A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.
DUNAFERR FOREVER!!!
Az eltiltás fél évre adott, de kit is büntettek meg és miért? A több cikk ami megjelent többfélét ír... Egyik szerint a klubot büntették, másik szerint meg Szandrát, csak a klub átvállalja a büntetését... Miért büntették Szandrát? Tudják, hogy ténylegesen aláírta a Fradinál a hosszabbítást? Van erre bizonyítékuk? Azért nem büntethetik, hogy július 1. után nem ment a Krimhez, mert az EB-re felkészüléshez elvileg kikértük a válogatottba. A Fradit miért büntetnék? Érthetetlenül zavaros az egész...
Mondjuk az EHF fél évre minden meccstõl eltiltotta, de mi van az év végi felnõtt VB-vel? Mert elvileg még akár ott is játszhatna és az IHF rendezvény, az EHF-nek semmi köze hozzá. De az eltiltása meg érvényes lenne? A junior EB-s csapatunk meg elszenvedett egy komoly veszteséget a hazai verseny elõtt, válogatott szinten jól megszívtuk ezt a kavarást... Gratulálok az ötlet kiagyalójának...
Ha jól tudom érvényes szerzõdése szerint július 1. óta a Krim játékosa. Azzal a szerzõdéssel mi van? Gondolom érvényes és õsztõl ott kellene játszania. Ezzel most megkérdezném, hogy minek kellett ez az egész EHF-esdi? Nem lett volna egyszerûbb megegyezni a Krimmel és fizetni nekik. Vagy nem volt rá pénz? Vagy egyesek azt hitték, hogy el tudják majd intézni? Hát jó nagyot szívott ezzel a variálással mindenki... Szandra, a Fradi és a válogatott is...
Hej, de kíváncsi lennék most ezzel kapcsolatban SomogyiG véleményére...
DUNAFERR FOREVER!!!
Szerintem lesz neki véleménye, csak kérdés megosztja e velünk.<#wink>#wink>
"Eddig a szakmai igazgatói munkára jutott kevesebb idõm és energiám, mostantól viszont teljes lendülettel erre szeretnék koncentrálni” – indokolta elhatározását" hogy ennek páran hogy fognak örülni<#mf1>#mf1><#mf1>#mf1>
Ez engem meglepett. Azt hittem, sikerül a Fradinak elintézni ezt az ügyet, vagyis kivásárolni Zácsikot.
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
Viszont az utódlás érdekes lehet, Mocsai illetve Kovács P. személyében. A prof. biztos megint cirkuszt generálna a Pick részérõl, így lehet KP lenne a legjobb. A prof. meg koncentráljon csak az MKB BL szereplésére. Vajon veszprémi topictársunknak errõl sem lesz véleménye? <#wink>#wink>
DUNAFERR FOREVER!!!
csak mikor indítottam a fórumot akkor elõször még csak hireket másoltam be és megszoktam, hogy berakom és ez esetben elfelejtettem idézõjelet tenni
Én már megszoktam az idõk folyamán ezt a fajta idézgetést tõled, de õ még fiatal "motoros" itt <#wink>#wink>
Vajon mi lehet veszprémi topiktársunk véleménye a sorsolásról? <#wink>#wink> Mostanában sajnos nagyon leszokott rólunk...
DUNAFERR FOREVER!!!
Szerintem nem te leszel az egyetlen, legalábbis ha valaki nyitott szemmel nézi a történéseket.
DUNAFERR FOREVER!!!
B-csoport: Oroszország, Angola, Ausztria, Ukrajna, Thaiföld, Ausztrália
C-csoport: Norvégia, Románia, Magyarország, Tunézia, Chile, Japán
D-csoport: Spanyolország, Korea, Kína, Elefántcsontpart, Argentína, Kazahsztán
Sztem meg kerülhettünk volna ennél sokkal rosszabb helyzetbe illetve csoportba is. Persze összejöhetett volna ennél könnyebb is valami óriási szerencs folytán, de sztem nem rossz ez.
Ha az A-ba kerülünk az a halálcsoport, még a 12-be jutáshoz is bravúrok kellettek volna. Ha a B-be, akkor a csoport ugyan jó, de középdöntõ meg brutális lett volna. Sztem errõl az ágról esélyünk nem lett volna a 8-ba kerülésre.
Ha a D-be kerülünk, akkor ugyanúgy mint a B-nél a középdöntõ lett volna brutális. Én azt mondom nem rossz ez a sorsolás. A 12-be jutás biztosra vehetõ, mert a csoport 3. hely biztosan meglesz. A románokkal játszhatunk a csoportban a 2. helyért és a tovább vihetõ pontokért. A középdöntõben meg a D-bõl jövõkbõl egyet sztem elkapunk és talán a spanyol-koreai kettõstõl is tudunk pontot szerezni. Így talán meglehet a csoportban a pozíció a 8-ba kerüléshez.
Sztem a 4-be kerülésrõl nem igazán érdemes álmodozni. Ha a csajok az 5-8. hely valamelyikén végeznek, akkor én nagyon elégedett leszek.
DUNAFERR FOREVER!!!
A második legkeményebb csoportba került a magyar nõi kézilabda-válogatott a decemberi kínai világbajnokságon. Legalább két bravúrra lesz szükség, hogy a nyolcig eljusson.
Már hónapokkal korábban kiderült, hogy a kiemelésnél a harmadik kalapba került a magyar nõi kézilabda-válogatott a kínai világbajnokság elõtti besoroláson, ami egyúttal azt is jelentette: két nehéz ellenfél vár Görbiczékre.
A szerda délutáni baseli sorsoláson kiderült, mindkét erõsebb kalapból a legerõsebb ellenfelet kapja a vb-nyolcadik csapat. Az olimpiai bajnok Norvégia nagyon kimagaslott a mezõnybõl az elmúlt két évben, a románok négy között voltak a legutóbbi vb-n, a pekingi olimpián viszont sikerült õket legyõzni a nyolc között.
A csoport többi tagját – Japán, Chile, Tunézia – illik nagy különbséggel verni, de egy bravúrra minimum szükség lesz azért, hogy ne nulla ponttal menjünk a középdöntõbe. A középdöntõben a tizenkét továbbjutó két hatos csoportban folytatja.
(2009. július 14. 14:00 handball.hu)
A handball.hu Miltényi Zoltánt, a Hunnia Kézilabda Sport Kft. ügyvezetõjét kérdezte azzal kapcsolatban, mik a legfrissebb információk a Hunnia KSK NB I-es indulási jogával kapcsolatban.
Hunnia: Jönnek, vagy nem jönnek?
"A múlt héten kaptunk egy olyan levelet az MKSZ-tõl, amelyben például a sporttörvényre hivatkozva jelzik felénk, hogy nem biztos, hogy érvényes az NB I-es nevezésünk, ám mi teljes mértékben annak rendje módja szerint jártunk el" - kezdte Miltényi Zoltán.
handball.hu: Mit gondolsz, miért utasítja mégis el a szövetség a papírokat?
Miltényi: Nem látok racionális érvet rá, hiszen a szövetség által írt levélben hemzsegnek az olyan állítások, amely nem csak a sporttörvény, de az MKSZ alapszabályzatába is ütköznek. A múlt hét pénteken hivatalosan is aláírattuk a szövetséggel, hogy átvették tõlünk azokat a papírokat, amelyek igazolják, hogy már a nevezési határidõ végén rendelkeztünk az összes szükséges irattal. Jelenleg éppen az ügyvédnél voltunk, hiszen a sportbírósághoz adjuk be ma azt a keresetet, amelyben a szövetség levelét valamilyen szinten igyekszünk hivatalossá tenni, próbálunk elõrébb lépni. Szeretném tudni, mi lehet az a valós ok, amely akadályozná az indulásunkat.
handball.hu: Elképzelhetõ, hogy a csapat címerében olvasható rovásírással, vagy a magyar nemzeti zászlóval vannak a problémák?
Miltényi: Az is lehet, hogy a Hunnia név a zavaró, vagy az lehet a gond, hogy személyes sértettség áll az ügy hátterében, hiszen a korábbi technikai igazgatónk, Nádori Pál az Újbudánál maradt és köztudott, hogy kenyértörés volt az Újbuda és közöttünk. Arról nem beszél senki, hogy milyen furcsa és meglepõ, hogy az Újbuda vezetõsége, pontosabban Nádori Pál nem adja ki a játékosaink igazolványait, hanem bizonyos feltételekhez köti azt. Ezt mind a sporttörvény, mind pedig az MKSZ szabálykönyve abszolút tiltja, hiszen ez a kézilabdázók tulajdona, így teljesen jogtalanul tartják maguknál az okmányokat. Mi többször is felszólítottuk õket, kértük az MKSZ segítségét is, de egyelõre semmilyen elõrelépés nem történt az ügyben.
handball.hu: Mihez tudtok kezdeni ilyen helyzetben?
Miltényi: Jelenleg már az összes játékos és szponzor a rendelkezésünkre áll. Épp ma olvastam az MKSZ versenyigazgatójának, Katona Sándornak a nyilatkozatát, amely szerint mennyire rossz lesz a csapatoknak, hogy csak tizenegy résztvevõs lesz az NB I, hiszen minden alakulat egy hét pihenõre szorul. Kérdem én: ha minden szabálynak megfelelünk, akkor mi lehet a gond? Úgy érzem, hogy csupán akadékoskodás folyik, hiszen jogilag semmilyen kapaszkodójuk nincsen, ezért is fordulunk bátran a sportbírósághoz és ha kell, a végsõkig elmegyünk. Az MKSZ ugyan felülbírálhatja a korábbi határozatát, de mivel hivatalos határozatot nem is hoztak, nem tudom, hogy mit bírálhatnak felül. Le szeretnénk ülni Sinka Lászlóval, miután hazatér a szabadságáról, és neki is meg akarjuk mutatni a dokumentumainkat.
handball.hu: Mi történik, ha sajnálatos módon muszáj jogi útra terelni a történetet?
Miltényi: A polgári peres eljárás három-öt évet is igénybe vehet. Ennyi idõ alatt egy összeállt csapat, amely jelenleg is folyamatosan készül, megsemmisül. Ezzel teljes mértékben tönkrevernék az egész egyesületet, illetve annak résztvevõit, például a nagy játékosmúlttal rendelkezõ Varga Márta edzõnõt, illetve a számtalan fiatalabb és rutinosabb hölgyet. Örülünk, hogy a Dunaferr el tud indulni az elsõ osztályban, de a szabály szerint törvénytelenül, hiszen gazdasági társaságból gazdasági társaságba nem lehet az indulási jogokat átvinni. Mi sporttársaságból gazdasági társaságba alakultunk, ezt megengedi a sporttörvény, nekünk ennek ellenére mégsem engedik meg az indulást. Sajnos nem érezzük az egyenlõ feltételeket.
Azért jó volna, ha nem jönne be minden jóslatod mindig. <#shakehead>#shakehead>
Nem részletezem, hogy mennyire felháborít a szövetség, és a hasonszõrûek efajta tevékenysége az országban. Csak egy költõi kérdés: a sorozatos ilyen húzások hatására ki csodálkozik azon, hogy folyamatosan bõvül azon gondolkodó magyarok köre, akik a nemzeti radikalizmusban látják az egyetlen lehetséges kivezetõ utat?
DUNAFERR FOREVER!!!
1. kalap:
RUS
NOR
ESP
GER
2. kalap:
ROU
FRA
KOR
ANG
3. kalap:
AUT
HUN
CHN
SWE
4. kalap:
UKR
DEN
CIV
JPN
5. kalap:
THA
ARG
CGO
TUN
6. kalap:
BRA
KAZ
CHI
AUS
Jó lenne valami normális csoportba kerülni. Ne legyen a legkönnyebb, de ne legyen halálcsoport se.
DUNAFERR FOREVER!!!
Az hogy gyengül a csapat, ez majd elválik a bajnokságban, szerintem viszonylag szinten tudnak maradni, egyébként az egész magyar kézilabda gyengül sajna, persze vagy egy két szép példa, de ettõl még gyengül.
"Árnyaltabb kép ugyanarról" nálam ez a cikk illetve újság nem tartozik a hiteles és említésre érdemes hírek közé még akkor sem ha idézet látható rajta.
Egyébként nyilván leendõ munkaadóját fogja pozitívabb színben feltüntetni, mindannyian ezt tennénk.
Másrészt nem tudom, mennyire lesznek meg azok a bizonyos szakmai feltételek a Dunaferrnél, mert egyre-másra gyengül a csapat.
Vannak dolgok, amiket mi nem tudhatunk, azt gondolom.
Hunnia - Egy hazafias kézilabdacsapat a nõi NB1-ben! (Exkluzív infókkal)
Mint nemrégiben cikkünkben írtuk, Hunnia néven új kézilabda csapat alakult, mely egybõl a legfelsõ bajnokságban mutatkozik be. Ez ebben a formában így kissé furcsán hangzik, az okokat elmagyarázza a Hunnia ügyvezetõje, Miltényi Zoltán.
Miltényi Zoltán, a Hunnia Kézilabda Sport Kft. ügyvezetõje bevezetõjében felvázolta a csapat múltját (Goldberger, Újbuda TC) és jövõjét (Hunnia). Elmondta, az elmúlt években az Óbudai Goldberger SE fejlõdésében komoly változásokra került sor. 2008-ban az egyesület támogatói együttmûködést kötött az Újbuda Torna Club-bal, melynek keretei között a csapat felvette az ÚTC nevét a bajnokságban. Névadó támogatói együttmûködésük idén lejárt, és ezt közös megegyezés alapján nem hosszabbították meg.
Varga Márta, Miltényi Zoltán és a Hunnia meze
A Sporttörvényben foglaltak szerint egy gazdasági társaságot alapítottak, amelyben tagként az Óbudai Goldberger SE is szerepel és az indulási jogát, szindikátusi szerzõdés keretében az újonnan alapított Hunnia Kézilabda Sport Kft.-nek átengedte. Nevezésüket a Magyar Kézilabda Szövetség feltételeiben foglaltak szerint hiánytalanul (APEH és VPOP nullás igazolásokkal), idõben beadták és azt a Szövetség át is vette. A nevezés beadását követõen, semmilyen hiánypótlásra nem kaptak az MKSZ-tõl felszólítást. A múlt hét folyamán azonban az MKSZ jogi képviselõje telefonon felhívta a figyelmüket, hogy a gazdasági társaságuk tevékenységében tévesen szerepelnek adatok, így azokat még azon a napon tisztázták és megküldték a frissített, a nevezés beadásának napján már hatályos tevékenységi köröket.
Tekintettel arra, hogy maradéktalanul teljesítették a nevezés feltételeit, indulásuknak jogi akadálya nincsen! Errõl telefonon keresztül biztosított a Hunnia vezetõit az MKSZ jogi képviselõje.
A frissen megalakult gazdasági társaság a Hunnia Kézilabda Sport Kft. nevet viseli, és indulásukat a Szövetségben ezen a néven adták be.
Hunnia: az Új Erõ (rovásírással)(!)
A cég tulajdonosi szerkezetében Miltényi Zoltán mint tulajdonos és ügyvezetõ igazgató szerepel. A sportszervezet másik tulajdonosa, Tömör-Tones Zsolt (a Jobbik Sportkabinetének vezetõje) mellett az Óbudai Goldberger SE is tagja a kft-nek.
A felnõtt csapat vezetõedzõje Varga Márta lett, aki korábban játékosként is kimagasló sikereket ért el a Vasas SC színeiben.
Varga Márta a Hunnia keretébõl az alábbi játékosokat emelte ki:
- Mária Makarenka
- Selenka Szilvia
- Németh Nedda
- Hódosi Eszter
- Kolos Dorottya
- Takács Orsolya
- Ádám Orsy
A vezetõedzõ hozzátette: jelen pillanatban további 6-8 játékos áll a szerzõdések aláírása elõtt.
Ifjúsági csapatuk vezetését továbbra is Sellei Zoltán látja el, ahogy tette ezt már az elõzõ szezonban is nem kis sikerrel.
A serdülõ csapat irányítására Kovács Nórát kérték fel. Az ifik edzõjével az õ feladata lesz az utánpótlásképzésüket elindítani azokkal az iskolákkal, amelyekben az alsó és felsõ tagozatosoknak szivacs- és normál kézilabda oktatását fogják elindítani. Tõbb iskolával is megállapodást kötöttünk már, hogy szeptembertõl elkezdjük a gyerekekkel megismertetni a sport és a kézilabdázás szépségeit.
Tekintettel arra, hogy az Újbuda Torna Club-bal kenyértörésre került sor, a felkészülésüket a Stadionok területén, a Körcsarnokban fogják megkezdeni.
A Hunnia KSK célkitûzése az NB1-ben rövid és hosszú távon
A Hunnia vezetõi a 2009/10 –es idényben a 8-9.-hely megszerzését tûzték ki célul, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy 2-3 év elteltével szeretnének nemzetközi szereplésre jogosító pozíciót elérni a tabellán.
A Hunnia meze elölrõl
Július 20-tól Hunnia felnõtt csapata edzõtáborba vonul, ahol napi 3 edzéssel fog készülni a bajnokságra.
Augusztus 21-23-ig egy nemzetközi kupa megszervezését tervezzük, ahol 3 ország kézilabdásaival mérettetik meg magukat a lányaink.
Miltényi szerkesztõségünknek elmondta, hogy az augusztusi kupára felvidéki, erdélyi és délvidéki csapatokat fognak vendégül látni.
forrás: barikád.hu (2009.07.08.)
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
A bajnoki nyitány messzi van. Szerintem addig sok még a teendõ. Másrészt: majd jól elvitatkozgatok magammal meccs közben. <#nevetes1>#nevetes1>
Van mára egy szomorú hírem is. Elhunyt Katona Sándor, akinek köszönhetjük, hogy Boki Magyarországra került. <#eljen>#eljen><#worship>#worship> Mint ismert, õ hívta annakidején a Caolába, egyébként is nevelõedzõje volt.
Nyugodjék békében. <#sir>#sir>
Meg modjuk arra is, hogy egy másik topictársunk szeptember 6-án a Siófok újvárosi látogatásakor melyik csapatnak szorít majd? <#wink>#wink><#vigyor>#vigyor>
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Mikor nagyban vörösödik a feje, és látszik rajta, hogy remeg az idegtõl, már azt várom mikor esik össze habzó szájjal...
Prokop rátalált a számára legideálisabb edzõre <#vigyor>#vigyor> Remélem "ezt" is kiosztja és elmondja majd mindennek, ha nem jönnek az eredmények <#nyes>#nyes>
DUNAFERR FOREVER!!!
"...július 7-én, kedden lesz a sorsolás és szeptember 2-án, szerdán lesz az elsõ forduló."
Nem tudom, így van-e?😊
Inkább az egészet újra kellene gondolni amire per pillanat esélyt sem látok...
Az hogy nincs kivel az egy nagy baromság, csak nem akarásnak nyögés a vége!
Azért egy valamiért nagyra becsülöm Vilit, õ legalább kimondta, hogy a kettõ együtt nem megy, sõt be is tartotta ez pedig manapság nem akármi, mondjuk akkor lepett volna meg, ha nem így tesz.
Amíg pedig ez a szemlélet nem változik a szövetségnél, addig lehet akárki a szöv. kapitány, ilyen "környezetben" nem fogja sokra vinni...
DUNAFERR FOREVER!!!