Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Breki33
Még szerencse, hogy nem rajtunk múlik. Egyébként ha csak azt nézem, hogy válogatott szinten mit tudna itt, ott elérni akkor már nincs is kérdés szerintem, egyértelmû Spanyolország, de ez a kérdés ennél jóval összetettebb. Én megérteném ha Spanyolok mellett döntene.
Abban azért bízok, hogy a szövetségi kapitány kérdésben amennyiben úgy alakul az Veszprém vezérkarának is lesz beleszólása!
kaloz174
Legalábbis nem szeretnénk. Nem esne jól.
De ha csak egyoldalúan néznénk, sokakat nem ismertünk volna - akár a kézisek közül sem, csak mint ellenfelet.

Egy régebbi írás - ugyanarról az oldalról

Ennek ellenére természetesen nagyon örülnék, ha Nagy Laci magyar válogatott maradna. Ha ezt a döntést tudná hozni.

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Sajnos az..

Jé milyen érdekes pont mostanában, és pont ebben a "hiteles szennylapban" kellett megjelennie...
Én ezt nem egészen úgy látom, hogy megint elvesznek tõlünk valamit. Miért vennének el, nem õk veszik el hanem nálunk az illetékesek, "dobják" el, Isthyvel értek egyet, olyan lehetõséget kellett volna teremteni, hogy ez nem forduljon elõ!
A Spanyolok na ná, hogy élni fognak a lehetõséggel, lám van egy ország amelyik elõretekint, és építkezik, példát kén venni róluk...
Isthy
Bizony, sok mindenre megvan már a forgatókönyvük...

Azóta valahol már olvastam is, hogy újra be kell nyújtaniuk egy csomó papírt stb.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Igen, az.

Csak egy bajom van vele... Vajon miért nem egy sportújságban jelent meg? Sajnos egyértelmû, hogy kik és milyen célzattal jelentették meg...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Itt a teljes interjú

Sajnos abban a környezetben amit ebben az országban teremtettek, bizony nem szabad csodálkozni ezen... És ugye a 2012-es olimpiát nézve a spanyolok most akarnak lépni. Mert ugye a 3 év akkorra telne le...

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Elgondolkodtató ez is...

Kolonics György és a tapasz

Na és változatlanul nagy fájdalom, term. <#shakehead>

kaloz174
Ma reggel hangos sípszó verte fel a környéket. Bakó Botond ébresztõ edzést tartott csapatának. <#wink>

kaloz174
Spanyol lehet...

Vegyes érzéseim vannak. (Keserû vagyok, meg is értem. Aztán meg nem is, na és ez dominál...Sterbik számomra hazátlan, pl.) Megint elvesznek tõlünk valamit...

Egyet értünk. Szerintem azok az eszközök illetve tervek már nagyon régen megvannak, esetleg azon kell törni a buksit egy kicsit, hogy éppen melyiket vegyék elõ, vagy hogyan párosítják, hogy pont jó legyen...
Duby
Hát én se lélegeztem fel, és nyugodtam meg a szövetség látványos áldásától. Ha a háttérben a szándék továbbra is markánsan fenn áll (márpedig de még mennyire fenn áll), akkor az azt képviselõk eszközeibõl, stílusából kiindulva mindent meg fognak tenni "okosba", hogy elérjék a céljuk. A szövetség pedig széttárhatja kezét, hogy "mi mindent megtettünk, engedélyeztük, nem rajtunk múlott". Félek, hogy már meg is van a tervük, amihez már nem kell az MKSZ, és a nyílt tiltás se.

Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)

Isthy
Ha nem, hát nem <#wink>

Sajnos így lemaradtál Gabcáról... De lesz ez még így se!

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
A csapatoldalon érdekes információt kaptam az elmaradó, legalábbis Siófokon elmaradó, meccsrõl...Na mindegy, nem kommentálom inkább. ("Bumbika" már megtette az egyik kézis oldalon.😊)
Mindenesetre tavaly több élcsapatnak megfelelt - felkészülési tornán - a csarnok.
(Akit érdekel, egyébként Tatabányán lesz a mérkõzés: ETO-Buducsnoszt.)

"Esztinél ma jobb választás nem volt, szerintem sem. Igen, én is nagyon remélem, hogy megkapja a támogatást, mert ez össznépi érdeknek tûnik.
Igaz, a volt kapitányok sem kapták meg."

Bár így lenne, ezzel egy bajom van, ezeket baromira nem érdekli, hogy mi az össznépi érdek, sajnos...
kaloz174
Mit mondjak?😊 Az kevésbé poénos - számomra. <#vigyor2> Arról nem beszélve, hogy valamivel több, mint 300 m. <#levele><#guluszem1> <#vigyor0>
Esztinél ma jobb választás nem volt, szerintem sem. Igen, én is nagyon remélem, hogy megkapja a támogatást, mert ez össznépi érdeknek tûnik.
Igaz, a volt kapitányok sem kapták meg. <#szomoru1>
Ma egyébként ezt 3 válogatott (1 volt+2 jelenlegi kerettag) jelenlétében vitattuk meg. Ezt csak dícsekvésnek írtam. Mindhármukat kedvelem, így ez igazán kedvemre való idõtöltés volt. <#eljen><#wink>

Szerintem ahogyan a többiek is, azaz sehogy, de legalább elmondhatja magáról, hogy volt kapitány!
Természetesen szurkolok neki és ne legyen igazam.
Isthy
Errõl a változásról én még nem hallottam. Mindenesetre neked tényleg rossz hír... Esetleg Dabason pótolhatnád.

Eszti lett a kapitány

Kíváncsi leszek, hogy tud majd megbírkózni a "környezettel"... Mindenesetre szurkolok neki!

Hunnia mégis?

Látod Duby nincs mindenben igazam <#wink> Mondjuk én majd csak akkor leszek ebben biztos, amikor elkezdik a pályán az elsõ meccsüket...

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
"Mátéfi Eszter lett a nõi kézilabda-kapitány

# Index - [email protected],
# MTI

Imre Vilmost másodedzõként segítette az Eb-n, mától hivatalosan is a sportág történetének elsõ magyar nõi szövetségi kapitánya Mátéfi Eszter. A Békéscsaba edzõje az olimpiáig írt alá, évente újratárgyalható szerzõdést kötött.

Mátéfi Eszter a magyar nõi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya – így döntött szerdai ülésén a szövetség elnöksége. A békéscsabai edzõ megbízatása 2012. augusztus 31-ig tart, de minden évben július 1. és 15. között bármely fél következmény nélkül felbonthatja a szerzõdést.

Mátéfi segítõje Konkoly Csaba, a Gyõr trénere lesz. Az új kapitány elõdje, Imre Vilmos július 2-án mondott le, a Dunaferr férficsapatánál folytatja a munkát. A decemberi Európa-bajnokságon már Konkollyal segítették a kapitány munkáját, Mátéfi a felkészülés során az Indexnek elmondta, hosszú távú célja, hogy szövetségi edzõ legyen.
hirdetés

Az erdélyi Bándon született, 43 esztendõs edzõ a magyar válogatottal 1995-ben vb-ezüstérmes, 1996-ban olimpiai harmadik lett. Magyarországon a Debrecen, a Gyõr és a Dunaferr játékosa volt, a dunaújvárosiakkal BL-t és EHF Kupát nyert. Kétszeres magyar bajnok, kétszeres Magyar Kupa-gyõztes.

"Már az megtiszteltetés volt, hogy egyáltalán szóba került a nevem lehetséges kapitányként. A válogatottat nagyon szeretik szerte az országban, az elvárás is nagy. Szeretném a bizalmat meghálálni, és a csapatot a világ élmezõnyében tartani. Ígérem, egyszerre leszek megfelelõen demokratikus és autokrata. A hitvallásom alapján rend a lelke mindennek, az elvégzett munkában hiszek" – mondta az MTI-nek.

A szakember hozzátette: augusztus 3. és 7. között Zalakaroson lesz összetartás a válogatott számára, ám a külföldön játszók nem lesznek jelen. A 15 meghívott névsorát várhatóan a napokban hozza nyilvánosságra a frissen kinevezett kapitány.

Mátéfi Eszter kinevezése egyedülálló helyzetet teremt, õ a sportág történetének elsõ edzõnõje. Szakvezetõként dolgozott a Dunaferrnél Kiss Szilárd segítõjeként, majd a nõi juniorválogatott kapitánya lett. 2007 óta a Békéscsaba trénere, a csapattal az elõzõ bajnokságban negyedik lett, a szakma egybehangzó véleménye szerint a legjobban védekezõ csapatot hozta össze."
kaloz174
Köszi, igen, ezt én is olvastam. Term. <#wink>

Úgy volt hogy itt játszanak Gabcáék az ETO-val, de a helyi csapatoldal szerint mégsem itt lesz a meccs. <#rolleyes> Még nem derült ki, hol.

Isthy
?????

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Az a beszámoló 1-2 napot csúszni fog, de addig is itt van ez <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174

kaloz174

kaloz174
Sajnos, Gabca nem jön...<#schmoll2>

kaloz174
A viharról.😊)

"Ok, de én a helyszínrõl tudósítottam.😊)))) "

a fentit értettem akkor félre 😉

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

kaloz174
Mit kerestem volna én ott? <#wink> (Sajnos, nem voltam csapattag. <#vigyor2>)

ott voltál velük? 😄DD

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

kaloz174
A találkozó "rendben" lezajlott. <#vigyor2>
Mindenki ott volt, kivéve azt az egy csapattársat, aki elõre jelezte, hogy nem tud jönni.
Remélem, Tomitól megkapjuk a részletesebb beszámolót is.😊

kaloz174
Ok, de én a helyszínrõl tudósítottam.😊))))

Szerintem ma ez tájanként változott, de elvileg elég. Egyébként ilyen idõben tök jó fürdeni, én már próbáltam (nem ma)
kaloz174
2 óra csak elég volt, arról nem beszélve, hogy már tegnap óta ezt hajtogatta minden hírcsatorna.😊
Különben is! Ilyenkor érdekes fürödni. A levegõ 15, a Balcsi 25 fokos!😊

Felkészülni fel lehetett csak kérdés mennyi idõ volt reagálni, mert ahol én voltam ott olyan gyorsan történt minden, hogy elég volt lereagálni..
Ha csak nincs valami apró betûs rész abban a szerzõdésben, valószínû a Krim meglátott valamit és bejött nekik, legalábbis eddig.
kaloz174
Mint írtam, szvsz nem ez lesz a fõ elfoglatságuk.😊)

kerti party = strandolás? bár igaz, most még medence sem kell hozzá 😄DDD 😉

kaloz174
Lehet, hogy Zácsik Szandra tényleg beírt egy (NSO) fórumba?? (A jelek szerint lehetséges.)
Ha ez tényleg így van, nem jól tette, az ilyen névtelen beírásokkal nem szabadna törõdni...

kaloz174
Miután már dél tájban lehetett látni a buli színhelyén, hogyan alakul majd az idõjárás, nem hiszem, hogy ilyen gond lett volna, vagy legalábbis fel lehetett rá készülni.😊)
Igyekeztem segíteni a magam részérõl ebben, de egyébként sem gondolom, hogy a strandolás lett volna a mai fõ program. <#nyes>

Tomi az igazolásainkról -legalább 1 pletykált név legyen igaz 😊 - is írhatna 😊

Isthy
Sztem most már megemlíthetjük <#wink> Ha minden igaz Tomi írni is fog majd róla a DO-n<#eljen> Hozzánk most ért ide a vihar... Nem semmi, ahogy nyomja...

DUNAFERR FOREVER!!!

publikus lett az ünneplés híre? 😉 egyébként ma szanaszét áznak -ha kerti partyt akarnának tartani 😄

(kusza, és bõven benne van, hogy van még pár elhallgatott dolog is 😉

Isthy
Nicsak ki beszél?<#wink><#integet2>

Elég kusza a dolog, nem egyszerû kibogozni...

Mindenestre én inkább jó bulizást és méltó ünneplést kívánok a BL 10. évfordulót éppen most a Balcsin ünneplõ Dferres csajoknak és akkori stábtagoknak! <#eljen><#worship><#taps>

DUNAFERR FOREVER!!!

húúú, nekem nem világos mostmár hogy is volt ez, most hány szerzõdése van/volt Szandrának.

próbálom értelmezni:
1. volt egy szerzõdése a Fradinál, ami 2009. június 30-ig szólt.

2. aláírt egy olyan szerzõdést, h. 2009. július 1-tõl a Krim játékosa X évre -még valamikor 1,5 éve.

3. 2009. tavaszán szóban elígérkezett a Fradinak, de elméletben -SomogyiG szerint- nem írt alá semmiféle szerzõdéshosszabbítást. (ehhez annyit, h. szóbeli formában is létezik szerzõdéskötés)

SomogyiG azt írta, nem elõszerzõdést írt alá -de szerintem ez az, hiszen nem az akkori idõszakra, hanem egy késõbbi idõpontól kezdõdõ idõszakra adta el a játékjogát a Krimnek, ez egy feltétel mellett kötött szerzõdés, ami függõ jogi helyzetet teremtett, vagyis amint lejárt a másik szerzõdése, beáll az új a Krimmel kötött szerzõdése, de 2009. július 1-ig nyilvánvalóan a másik szerzõdése, a Fradival kötött volt érévényben.

Vagyis teljesen mindegy, hogy mikor írta alá, nem volt két szerzõdése, legalábbis olyan ami ütné egymást nem.

Ellenben a szóbeli hosszabbítási szándék, és a most beadott szándéknyilatkozat, miszerint a Fradiban akar játszani,szerintem minõsülhet "szerzõdésnek" a Fradival.

Isthy
Ez elég érdekes... Mert ha ezért büntetik, akkor szinte mindenkit kellene...

Szandra amikor a szerzõdését kötötte a Krimmel, akkor a Fradi játékosa volt. De meddig érvényes Fradis szerzõdése volt? Mert szerintem biztos nem 2009. július 1. utánig érvényes (a hosszabbítási szándékból ez következik) akkor itt valami nagyon nem stimmel ezzel a büntetéssel... Ennyi erõvel minden játékost el kellene tiltani, aki elõre köt szerzõdést egy másik klubbal, mikor még a réginek a játékosa az ahhoz kötõdõ szerzõdése szerint. Tehát ekkor is 2 érvényes szerzõdés van ami él, de a másik csapattal kötöttben foglaltak késõbb következnek be. Szinte mindenki januárban megköti a júliustól érvényes új szerzõdését, ami januártól már érvényes és él, de mégsem büntetnek ezért senkit. Pedig kellene ez alapján amit te írsz, mert nekik is 2 érvényes szerzõsésük van. Tehát emiatt Szandrát sem büntethetik, ez nem lehet ok nála sem.

DUNAFERR FOREVER!!!

ugyan, a Krimmel kötött szerzõdés értelemszerüen csak az FTC-vel kötött lejárta után léphet érvénybe (kivéve ha fel nem bontják idõközben az elõzõt). Ha az FTC-vel nincs szerzõdés megújitása, akkor miféle kettõs szerzõdésrõl van szó? Hiszen az volt akkor most másfél éve is! Továbbra is értelmetlen az egész. Kivéve, ha a Krim betud mutatni, egy a velük kötött szerzõdés után megkötött fradis szerzõdést is. Mivel ilyen nincs, akkor ki érti az egészet?
SomogyiG
Egy szerzõdés az aláírás pillanatától kezdve él, még akkor is, ha késõbbi idõpontban kell a benne foglaltaknak bekövetkeznie.

A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.

SomogyiG
Isthynek is:

Nincs szerzõdéshosszabbítás, csak egy szándéknyilatkozat Szandi részérõl, miszerint nálunk akarja folytatni a pályafutását - egyelõre.
A két szerzõdése a nálunk folyó, és a Krímmel ez idõn belül kötött.

A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.