Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De nem is nagyon szeretném, hogy olyanok maradnának a csapatban, akik csak azért választják ezt a lehetõséget, mert mást nem találtak.
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
szerintetek ez nem lesz hatással a késõbbi pályafutására? mi van ha a Fradiban mégsem úgy jön össze ahogy gondolja -vagy csak máshol is ki akarja majd magát próbálni- vajon a késõbbiekben ha máshova igazolna nem lesz ez viszatartó erõ a csapatoknak?!
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
DUNAFERR FOREVER!!!
Zácsik amatõrként folytatná a kézilabdát
http://www.nemzetisport.hu/kezilabda/zacsik-amatorkent-folytatna-a-kezilabdat-273075/
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
Meg el tudnék képzelni pár lányt a junior csapatból nálunk, biztos nem koptatnák a padot <#wink>#wink>
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
bezzeg a DVSC -nem õk a hibásak, ráadásul nagyon szurkolok nekik- BL selejtezõn való túljutásáról döntõ meccsek elõtti esélylatolgatás, csapatbemutatás oldalakat megtölt...
Szomorú látni, amikor remek sportteljesítményt is képes semmibe venni a magyar közönség. Az utóbbi idõben kerülöm is a "véleményeket", amennyire csak lehet, így szerencsére a junior lányainkról nem hallottam még rosszat.
Az a helyzet, hogy most is tudni kellene értékelni ezt a teljesítményt, csak hát ebben a közegben (környezetben), ami mindenhol körülveszi õket kis hazánkban, ez nagyon nehéz feladat. Rajtuk is és a felnõtteken is mindig számon kérik pl. a mentalitást. Meg, hogy fejben van a baj velük. De vajon a szurkolók és a társadalom milyen mentalitású? Azoknak a fejével nincs baj? Sztem ott van az igazán nagy baj...
Amíg ilyen közeg veszi körül õket, addig sztem képmutató dolog számon kérni rajtuk például a skandináv mentalitást. Más gyökerek, más közeg, más környezet... Egyébként meg vagyok gyõzõdve róla, hogy ha mi nyerünk, akkor a norvégok simán és vidáman ünnepeltek volna és nem gyalázzák úton-útfélen a játékosokat és az edzõt. Nálunk persze ismét ez a már megszokott "irány"... Lenne még mit tanulni... Leginkább a közegnek... Lehet akkor a lányoknak is könnyebben menne...
Még egy dolog kikívánkozik belõlem...
Vajon ezen játékosok továbbfejlõdése hogyan biztosított, hogy ne vesszenek el a felnõtt válogatott számára? Klubjaikban mennyi játéklehetõséget fognak kapni a továbblépéshez? Sztem sokukban kiváló lehetõség van, ki kellene használni. De sajnos nagyon nem vagyok optimista ebben a kérdésben. Talán 2-3 játékost kivéve a cserepadot fogják koptatni... De jó lenne, ha nagyot kellene csalódnom és többen is befutnának olyan pályát ami bennük rejlik. Na ehhez kívánok egy nagyon nagy kalappal a lányoknak!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Összeségében le a kalappal a csapat elõtt, és gratulálok az ezüstéremhez, bár kis idõnek el kell telni ahhoz, hogy valóban tudják értékelni ezt a remek teljesítényt!<#taps>#taps><#taps>#taps><#taps>#taps><#taps>#taps>
"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."
fotókat pedig V-Man oldalán találsz -igaz ezek nem "tablóképek", hanem meccs képek, de gondolom az éremátadásról is lesznek majd fent csapatfotók, ahonnan könnyen beazonosítható melyik norge melyik 😉
Esetleg valakitõl kérhetnék egy nagy szivességet? A norvég csapat játékosainak nevét mezszámmal elkérhetném, vagy egy linket esetleg haol megtudhatom? ( ha valami fényképes megoldás van az sem baj .😊 ) köszönöm szépen😄
"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."
Való igaz, hogy a norvégok jobban fogták a beállóinkat, de továbbra is tartom, hogy sokszor megvolt így is a tiszta helye és a labdát is megkaphatta volna, mert nem állt közte és a passzadó között norvég. Azt a 6-ot nem véletlenül említettem meg, mert már számoltam a 2. félidõben. Amúgy egyetértek Gáborral, látszott, hogy a norvégok tényleg készültek a játékunkból. Mi meg sajnos nagyon keveset mozogtunk támadásban, sokszor volt olyan, hogy szinte csak a labdás játékosunk mozgott a pályán, a többiek nem nagyon segítettek neki. Így nem volt sok esélyünk tartósan a jó és dinamikus lábmunkájú norvég védekezéssel szemben.
Szalai valóban ludas volt néhány szélsõgólban, de korántsem kaptunk róla annyit, mint az elsõ meccsen. Az is igaz, hogy az elején tényleg õ is bátortalan volt a kapuratörésben. De ma játszott összességében a legjobban. A lerohanásos felfutása dologhoz meg annyit, hogy én igazából nem is láttam, hogy miként is akarjuk mi ezt a dolgot csinálni. Nem láttam tudatos mozgást a labdafelhozatalnál, mintha az lett volna, hogy rábízzuk Kovacsicsra, hogy vigye fel és majd õ kitalálja.
Kriszta meg sajnos a 2. félidõben hátul is romlott, mert az õ szélérõl is kaptunk több gólt a "felkalandozásai" miatt. Igaz az egész védekezésünk valahogy nem volt rendben, nem mûködtek az egymás közötti kapcsolatok. Erre jó példa amit Gábor írt a bal 2-3 védekezéssel kapcsolatban.
Sajnos Léránt Vivi nagyon bátortalanul játszott megint, nem nagyon akart bármit is vállalni a fal felé. Így a 2. félidõben jobb oldalról szinte veszélytelenek voltunk... Mondjuk nem lennék meglepve, ha Prokop keze is benne lenne ebben... A sérülések esetleges elkerülése okán, fogja vissza magát... Arról az emberrõl én mindent el tudok képzelni...
Közben eszembe jutott, hogy megtaláltam a vereségünk okát <#wink>#wink> A meccs elõtt a Himnusz alatt nem mutatták a topictársunkat... Eddig minden gyõri meccsünkön megtették és szépen nyertünk is. Most nem és ez súlyos hiba volt, mert ki is kaptunk... <#nyes>#nyes>
DUNAFERR FOREVER!!!
mondjuk azt eddig sem értettem, hogy neki miért csak az a feladata, hogy felszaladjon a vonal mellett -sokszor ha befele tett volna 1-2 lépést, kérte volna a labdát, akár gyorsan be is fejezhettük volna a leindítást, de valahogy õt nem vontuk be.
összességében még így is, hogy ennyi gólt kaptunk a védekezésünk sokkal jobb volt mint a támadásunk, ott nem nagyon találtuk magunkat, szélsõ befutásaink talán nem is voltak -pedig igencsak elõrébb védekeztek a norvégok, beállós játékunk se nagyon, ehhez hozzátéve hogy jobblövõben sem ment megint... De így is volt esélyünk, mert azért a norvégok is hibáztak rendesen, mégse tudtuk kihasználni 😞
nem osztom azok véleményét, akik szerint a norge-k sokkal jobbak nálunk, és csodával határos módon verhettük volna õket, szerintem pedig nem sikerült felkészülni belõlük rendesen -lehet a takitika megvolt, csak a megvalósítás hiányzott...
mindenesetre nagyon szerethetõ csapatot rakott össze Róth, és sok ígéretes játékos mutatta meg magát! szép volt kiscsajok + kapitány!!!
nagyon szurkoltam, h. õk úgy induljanak, h. nyertek aranyat, talán akkor elhinni is könnyebb késõbb is, hogy meg tudjuk csinálni, mert megtudjuk csinálni!
A másik oldalon volt szerintem a meccs legjobbja Tamás Kriszta személyében, még akkor is, ha valóban bizonytalanabbá vált (fáradtság?) a 2. félidõben.
Itt csatlakoznék Kalóz véleményéhez: egyetértünk, hogy fejben voltak problémáink, de ez nem csak a pályán levõkre igaz. A Norvégok rendesen kivideóztak bennünket, s hozzánk alakították a játékukat, amire nekünk nem volt válaszunk. Ezért nem volt beálló játékunk, s a beálló zárásai sem ültek, mert tudták, hogyan és merre váljanak le. Deáki és Hornyák lövéseit kottából védték, s a kapus már indíthatott is. Kb. négy lehetett ilyen. Szandi jó kezdés után visszaesett, hiszen eleinte 2-en is rárontottak, ha kapura fordult, késõbb ki is vették, s persze nála is tudta a kapus, hogy merre mozduljon. Kovacsicsot többször lecsapdázták, igaz, a társak sem segítettek neki különösebben.
Pont ezen a meccsen kellett volna minden húzóemberünknek a legjobbat nyújtania, sajnos nem így alakult. Azt sem álmodtam volna, hogy a bal 2-3 védõnk közé járnak majd gólt lõni.
Félreértés ne essék, nem korholni akarom a csapatot, pusztán azokat a dolgokat soroltam fel, amiket én hibának véltem/éreztem.
A magam részérõl tökéletesen elégedett vagyok az ezüstéremmel, mert ez volt az elérhetõ számunkra, és végre hoztuk is. Ha mélyebben belegondolok, még túl is teljesítettük az elvárhatót, hiszen elõzetesen legfeljebb a négybe várhattuk lányainkat.
Gratulálok a csapatnak, büszkék lehetnek erre a 2. helyre, hiszen minden tõlük telhetõt megtettek, most nincs hiáyérzetem.
A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.
Sajnos ma volt talán a leggyengébb a védekezésünk a kapusteljesítménnyel együtt. A kapott 29 gól is ezt bizonyítja, mert eddig 24-nél többet egyszer sem kaptunk. Bár ez kicsit csalóka, mert azért ma több lerohanásgólt kaptunk és ez nem igazán a védekezés hibája.
A 2. félidõ közepétõl sajnos néhány könnyelmûen ellõtt labdából a norvégok leindíthattak minket és itt ment el a meccs. Mi meg ugyanekkor kihagytuk még ziccereinket is illetve szétlõttük a kapufát. A 47. perc elején 23-24 volt az állás, az 55. percben 24-29. Ez a 8 perc volt a sorsdöntõ és eredményezte a vereséget. Innen még próbáltunk kapaszkodni, de már csak a szépítésre futotta. Igazából volt még egy másik ugyanilyen helyzet, amikor a félidõ elején 17-15-rõl sikerült 17-19-et csinálni 3 perc alatt ugyanezen hibákkal.
Támadásban az örömteli volt, hogy használtuk a széleket és Szalait ma nagy dícséret illeti, nem rajta múlott. Sajnos a másik oldalon Tamás Kriszta nagyon bátortalanná vált a 2. félidõre, sokszor nem mert bemenni jó helyzetben sem. Ami viszont nagyon feltûnõ volt, hogy mennyire nem találtuk a beállót... Pedig csak a 2. félidõben legalább 6-szor állt tisztán és megkaphatta volna a labdát a vonalon, de passz helyett inkább a falba nyomultunk. Azután elõtték rosszabb helyzetbõl, amibõl azután leindultak a norvégok... 3 olyan esetet számoltam amikor a mi lerohanásunknál volt ugyanez a helyzet, mintha nem láttak volna a pályán 5 méterre a labdát felhozók. Inkább rámásztak az elõttük lévõ 2 játékosra...
A norvégok okosan kihasználták az általunk elkövetett hibákat és taktikusan játszva behúzták a meccset. Tény, többször volt szerencséjük is, de sajnos ez benne van. A játékvezetõkre sztem egyáltalán nem lehet panaszunk, ez a meccs a mi hibáinkon ment el.
Azért az egész EB-t tekintve: SZÉP VOLT LÁNYOK!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Ugyanakkor nekem összességében tetszettek a héten láttotak, és õszintén boldoggá tesz az ezüst. Gratulálok a magyar és a norvég lányoknak is!
Hogy mi történt a második félidõre, nem tudom. Valahogy sehogy sem találtuk önmagunkat a féidõ nagy részében.
A végén már rohantunk a veszett fejsze nyele után, de minek.
Nem értem, mi történt. Ez megint egy keserû történet, sajnos.
Természetesen azért gratulálok az ezüsthöz.
HAJRÁ MAGYAR JUNIOROK!!!
majd ma jobban odafigyelek 😄DD
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Ami a szélsõket illeti, Tamási tegnap legalább már jól fogta a szélsõjét, mig Szalai folyvást az átlövõt akarta fogni, mig a szélsõje ott csellengett mögötte.Szerencsére nem lõtt egy csomó gólt, mint Kurtovici.Dehát ez a felfogás szinte az egész magyar nõi élvonalra érvényes, sajnos. Remélem ma ezt megbeszélik s valami változik holnapra.
DUNAFERR FOREVER!!!
Valóban jól játszottak csapatként és többen is jó teljesítményt nyújtottak, ez kellett is a gyõzelemhez. Jó volt a védekezés a kapusteljesítménnyel és a támadás is jó volt, bár lesznek vele kapcsolatos megjegyzéseim. Ez még mindig nem az igazi. Az oroszok nekem is csalódást okoztak, többet gondoltam róluk, szerencsére nem engedtünk sok teret nekik.
Szép volt lányok!!! <#taps>#taps>
Azért vannak bõven megjegyzéseim is:
1. Azonos létszámban és hátrányban jól védekezünk, de emberelõnyben képtelenek vagyunk ugyanezt megtenni. Rendszeresen gólokat kapunk elõnyben, ma is mind 6 orosz kiállításnál kaptunk gólt, volt olyan is amit 2-1-re buktunk. Ráadásul elöl is megcsináljuk ugyanezt, támadásban is képtelenek vagyunk elõnyben jól játszani. Ezen változtatni kell majd a döntõre, mert ezt nem biztos, hogy el fogjuk bírni a norvégok ellen.
2. Elképesztõ, hogy mennyire nem használjuk támadásban a szélsõinket, a középsõ 4 ember akar mindent megoldani. Hihetetlen volt számomra, hogy a 2. félidõben szinte végig nyitottan védekeztek az oroszok, de a szélsõink még véletlenül sem futottak be szélrõl mögéjük, hanem szinte csak álldogáltak a sarokban. Különösen igaz volt ez Szalaira, már direkt figyeltem 10 perc után... A belsõk meg benn birkóztak az oroszokkal, szerencsére elég jól bírták. Az utolsó 5-6 percben kezdtek el mozogni befelé - gondolom szóltak nekik a padról, hogy mozduljanak már befelé - egybõl jobb is lett a támadójátékunk, a belsõknek is könnyebb lett játszani.
3. Jó lenne, ha Szalai nem 9-10 méteren védekezne a szélen, miközben a szélsõje ott van mögötte. Ma az oroszok ezt nem nagyon használták ki, de a norvégok rendszeresen ott dobálták a góljaikat mögötte befutva vagy belépve Kurtovics révén. Az egyenlítõ góljuk is így esett a meccs legvégén, passzívnál mögötte lépett be a 6-osra Kurtovics... Remélem a döntõre szólni fognak neki, hogy ezt nem így kéne folytatni.
Ha ezeken tudunk javítani, hozzátéve a maihoz és ezzel még feljebb lépni a játékban, akkor meglesz az aranyérem a norvégok ellen. Ha nem, akkor nagyon necces lesz a dolog és nem biztos, hogy nyerni tudunk.
HAJRÁ LÁNYOK!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Az oroszok egy megszeppent társaság benyomását keltették bennem, mondhatni, csalódás volt a játékuk, de ez legyen az õ gondjuk.
Csak így tovább!!
Érdekesség, hogy a mi középdöntõnkbõl minden csapat legyõzte ellenfelét, ez a mi águnk nagyobb erejét igazolja!
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
"Elhunyt Vadászné Vanya Mária
2009. augusztus 20.
Ötvenkilenc éves korában elhunyt Vadászné Vanya Mária, a Vasas 250-szeres válogatott kézilabdázója - adta hírül csütörtökön a Magyar Olimpiai Bizottság.
Vadászné 13 éven át meghatározó játékosa volt az angyalföldi gárdának, 11 bajnoki címhez és 8 kupagyõzelemhez segítette a piros-kékeket. Tagja volt az 1982-ben BEK-gyõztes csapatnak. Két olimpián szerepelt, Montrealban (1976) bronzérmes, Moszkvában (1980) negyedik lett a válogatottal, emellett négy világbajnokságon lépett pályára, az 1982-es budapesti tornán ezüstérmesként zárt."
Nyugodjék békében!
Másrészt ellentmondásos dolog ez. Megéltem én is. Örvendetesen nagy a fejlõdés, miközben, sajnos, azok a játékosok, akiket eddig a drukkerek szerettek, személyes ismerõsükként köszöntöttek, elmennek, vagy háttérbe szorulnak. Ráadásul Vácott most nagyon nagyarányú ez a változás.
Jó példa az ott zajló folyamat arra is, hogy a támogatók megszerzésében nagy szerepe van a személyes kapcsolatoknak, érzelmi motívációknak.
Ezzel együtt örömteli, hogy vannak olyan csapatok is, ahol elõrelépés és reményteljes jövõ is lehetséges. (+ pl. Békéscsaba)