Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ivett ma egyébként az egyik jó teljesítményt nyújtó újvárosi volt, szerintem. Õ volt az, akin nem látszott különosebb megilletõdöttség.
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
A gyõri meccsért nem kár, hogy nem láttad. Sajnos, Detti nélkül különösen, az ETO ellen nem sok esélyünk volt.
De legalább túl vagyunk rajta, mint egy foghúzáson. <#vigyor2>#vigyor2>
Az eredmény, ebben a helyzetben, reális volt.
Jó lenne, ha innen már felfelé vezetne az a bizonyos út...
A Csabának én is gratulálok, ma a Loki nekem elég haloványnak tûnt.
Mint ahogy tegnap a Vác is, szemben a Fehérvárral.
Sajnos egyelõre nem tudom nézni a gyõri meccsünket... 3 napig csapatépítõ tréningen voltam és a LAN partyk miatt átállitgattam pár dolgot a gépen. Most próbálok mindent visszatenni, remélem a 2. félidõre sikerül. Mondjuk sokat nem veszítek, mert sajnos kapunk egy nagy verést.
A Békéscsabának gratulálok a gyõzelemhez, megérdemelten verték meg a Lokit. Össze kell még szokni a debreceni lányoknak, a komoly ellenfelek ellen ez szépen látszik.
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Annak ellenére, hogy viszonylag kevés cserélt Varga mester, a csapat végig nagyon nagy lendülettel, lelkesedéssel játszott a csapat.
Pedig a - véleményem szerint - legjobb átlövõ, Bloj Teo, csak védekezésben volt pályán, valamint a 2 beállós közül a jelenleg kezdõ Tóth Zsuzsa nem játszott sérülés miatt.
Az a véleményem, hogy a Vásárhely úgy gondolta, elég eljönni erre a meccsre, már megvan a gyõzelem. Aztán, amikor világossá vált, hogy ez nem így van, mert egy nagyon jól felkészített ellenféllel találták magukat szemben, már nem tudtak újítani.
Siófok-Vásárhely: 31-28!!!
<#eljen>#eljen><#eljen>#eljen><#eljen>#eljen>
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
Na pont ezekre gondoltam...
Egyébként egyetértek, a véleményeddel, beszélni kell róla, de ne azért mert õ játszott, tudom másként meg nem fognak róla, az hogy vezetõ hír legyen ahhoz sajnos lábbal kellene, hogy játszák...
Azért elképesztõ, hogy a mai világban még egy ilyen - saját szûkebb hazájában különösen ismert és tisztelt - sportoló tulajdonát sem tisztelik.
Az új csapatoldal, tudtommal, készül ugyan, de még sajnos teszt verzió sem látható.
Az biztos ugyanakkor, hogy nem ez a legfontosabb megoldandó probléma - gondolom.
Azt, hogy újra lássam együtt játszani Bokit, Dettit, na és még ugyanakkor BB is ott lehet a pályán, nem szeretném kihagyni, ha már ilyen ajándékot, ilyen lehetõséget (én annak gondolom) kaptunk a sorstól. <#worship>#worship><#eljen>#eljen>
A fiatal játékosok pedig + egy legendával járhatnak edzésre, tanulhatnak tõle. Mert van mit, még ma is, biztos vagyok benne. Ugyanis õ nem csak átlövéseirõl, hanem pl. gólpasszairól is híres volt. Valamint hihetetlenül jól látott a pályán, annak ellenére, hogy nem játszott kimondottan irányítót.
Azt meg, ahogy összhangba került a beállóssal, tanitani kellene, különösen ma.
Valaki írta, na és igaza van, hogy az újvárosi utánpótlás számára tényleg megvalósul az akadémaiai szintû képzés, ha belegondolunk, milyen klasszisoktól leshetik el, tanulhatják meg a szakmai titkokat. <#eljen>#eljen>
"Nem tart attól, hogy a ragyogó múltja, a Világ Sportcsillaga kitüntetettjének nimbusza csorbát szenved?
- Ez engem nem érdekel. Lehet, hogy nem sikerül, de remélem, igen. Mindenesetre megpróbálom. Úgy gondolom, tudok segíteni."
Csak azért, mert egyik oka féltésünknek pontosan ez volt. Tudomásul kell azonban venni, hogy itt most nem ez a tét.
A tét az, hogy a fiatal korosztály számára sikerül-e megteremteni a feltételeket; hogy dolgozhat-e tovább a csapat.
DUNAFERR FOREVER!!!
pedig ez van, Boki az egyik ikonja a kézinek, a magyar sportnak, õt még azok is ismerik, akik kb. annyit tudnak a kézilabdáról hogy labdával játszák... és most az kell a csapatnak, h. a neve miatt beszéljenek a csapatról, hátha ez elindít valamit...ha meg még valamennyire menne is neki a játék, az a sporthiradók vezetõ híre lenne, sõt netán még a Fókuszban -Aktívba is bekerülne 😉))
Az hogy vannak akik csak Bokiért jönnek meccsre inkább nem kommentálom...
DUNAFERR FOREVER!!!
Nekem maximális a tiszteletem minden egyes játékos elõtt, aki ma felveszi a dunaújvárosi mezt. Nem nagyon tudnék most olyan nevet mondani, aki hasonlóan tenne, ha csapata bajban lenne...rég tudtam én, hogy van "dunaújvárosi szív" <#crazya>#crazya>
Aki ért, az ért!
...Mivan, milyen meccsre? Milyen Boki? Mirõl beszélsz? <#wow1>#wow1>... <#wink>#wink>
A magam részérõl nagyon leleményes, empatikus, leírhatatlanul rokonszenves lépésnek tartom a dolgot. Így kell leleményesen klubot vezetni kevés forrásból, persze ilyet csak az tud, akit érdekli a klubja. Mind a vezetõségnek, és természetesen mind Bokinak hatalmas elismerésem, és nagyon de nagyon kívánom, hogy mindenki csak profitáljon a huszáros húzásból!
Itt senkinek nem kell ecsetelni, hogy mit jelent egy Radulovics Bojana jelenléte egy csapatban. Még ha pályára sem lép, még ha 5-10 percekre is. Mit jelent ez játékosnak, vezetõnek, szurkolónak, szponzornak, ellenfélnek...
Azért is roppantul szimpatikus húzás ez nekem, mert szerintem ez az egész ország ilyen mentalitással, ilyen mozzanatokkal lehet csak képes kimászni abból a hatalmas bajból, amiben van.
Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)
kapásból, egyszerû feltétel (név) megadásával +18 hír jött elõ a napi hírcsomagból a "nap hírére". <#wink>#wink>
Az egyik természetesen az öröm, hogy õt újra pályán láthatom, együtt Dettivel, BB-vel, ugyanakkor tény, hogy a miatta való aggódás volt az elsõ reakcióm nekem is.
Azt azonban csodálattal veszem tudomásul, hogy félretesz minden egyéni presztizst, azért, hogy SEGÍTSEN csapatának.
Nem gondolom, hogy akár õ, vagy játékostársai azt hinnék, hogy Boki majd akár zágrábi, vagy 2004. évi EB formában tud majd játszani.
Viszont teljesen egyetértek Isthyvel, hogy az õ személye még így is hatalmas segítség azoknak a céloknak az elérésében, amit ebben a szezonban a csapat reálisan kitûzhet magának.
Bármilyen ellentmondásnak tûnik ez, a jövõt segíti ezzel megalapozni, ami most a legfontosabb Újvárosban.
Ennek fényében újra csak nagyon tisztelem õt, mint ahogy döntését is, amit nyilván nem egyedül és átgondolva hoztak meg Dettiékkel.
Annak idején nagyon hadakoztam az utolsó éve miatt, de ez most más helyzet. Itt azokkal a csapatokkal szemben, akikkel most versenyeznünk kell ezzel a kerettel, sokat jelent majd a játéka még ha nem is lehet a régi. Azonban az õ mentalitása és játékintelligenciája hatalmas segítség lehet a pályán. A legnagyobb kérdés számomra, hogy õ maga milyen követelményeket támaszt majd magával szemben, mert ugye ismerjük a habitusát és maximalizmusát. Remélem megtalálja majd a megfelelõ utat és csak annyit játszik majd amennyi nem megy saját lehetõségei rovására. Különös tekintettel a vállára...
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Az hogy ott van a csapat mellet és segít a csapaton az dicsérendõ és a neve is sokat számít a mind a szponzoroknak, mind a fiataloknak, de azzal hogy õ is pályára lépjen nem feltétlenül értek egyet ahogyan tavasszal böbe játékával sem értettem egyet.
Kedves Kézilabda Rajongó!
...
Kedden este hasonló idõpontokban a Dunaújváros NKKSE- Siófok KC és Alcoa FKC - DVSC-Aquaticum összecsapásokat ismételjük meg.
Élõben a hétvégén jelentkezünk az alábbiakkal:
2009. szeptember 12. (szombat)
17 órától Alcoa FKC - Váci NKSE (Nemzeti Bajnokság I.osztály 3.forduló)
2009. szeptember 13. (vasárnap)
18 órától Gyõri Audi ETO KC - Dunaújvárosi NKKSE (Nemzeti Bajnokság I.osztály 3.forduló)
A mérkõzésekhez jó szórakozást és szurkolást kívánunk!
A Cunder.hu csapata"
Bár kikapott az Újváros, mégis érdemes megnézni a meccset, ha van idõtök, mert pl. Detti most lépett elõször pályára hosszú idõ óta.
Nem tudom ugyan, hogy az a csibészes mosoly, amit az elsõ megmozdulásával kiharcolt hetes után lehetett látni az arcán, érzékelhetõ-e a közvetítésben, de mégis hatalmas tiszteletet és örömet éreztem, hogy újra ott volt a pályán. <#worship>#worship>
Bár nagyon csalódott volt a meccs végén, mégis: többek között miatta gondolom azt, hogy ez csak egy út eleje, ahogy haladunk elõre, egyre jobb lehet a "Kohász".
A másik meccs is biztosan érdekes lehet, mint hallom jó küzdelmet hozott.
Azt hiszem, rosszul sikerült az a védekezést összerakni erre a meccsre.
(Szemben a Siófokéval, mivel õk idõnként egészen jól teljesítettek ezen a téren.)
Saját szubjektív beszámolóm:
Szomorú vagyok. Pedig örömre is van okom. Azonban annyira sajnálom, hogy Dettiéknek nem sikerült nyerni ezen a meccsen. (Még akkor is, ha saját volt csapatom nyert ezáltal, ami másképp öröm, term😊)
Merthogy nagyon értékelem, becsülöm amit ez a gárda most küzd a fennmaradásért, a csapat újjászervezéséért.
Sajnos, igaz az, amit már Isthyvel beszéltünk; csak tavaszra várható, hogy a csapat igazából Csapat lesz.
A mai meccsrõl:
Valaki nagy tévedésben volt, mert a Hírlapban valami olyan jelent meg, hogy porrá kell zúzni a Siófokot, vagy valami hasonló abszurd hülyeség.
Már akkor gondoltam, hogy nagyon örülnék én az 1 gólos gyõzelemnek is.
Ugyanis a Siófok egy gyors csapat, valamint rendesen végigdolgozta a felkészülési idõszakot, ráadásul sikerült egy elég jó gárdát összeszedniük. (Mint meg is írtam lentebb itt.)
Valahol "vette az adást" Rapatyi mester errõl a lendületes játékról, mert a mieink, annak ellenére, hogy az átlagéletkor, még az ifik ellenére is, az Újváros javára billent, felvették a kesztyût. Jellemzõen Ivett már a középkezdés után szinte azonnak az ellenfél hatosánál volt. <#worship>#worship><#mf1>#mf1>
Azonban ez a taktika visszaütött hosszú távon, pedig volt már több gól elõnye is az Újvárosnak.
Ugyanis sokszor vétettünk technikai hibát, többször eredményezett a sietség kapkodást.
Ebbõl az a Siófok, amelyik a múlt héten még lámpalázasan kezdett, rendre gólokat tudott szerezni.
Így adódott, hogy a második félidõ vége felé megfordították az eredményt, elmentek 2 góllal.
Az utolsó perc, 2 hetes révén, döntetlent hozott, de az Újváros nem figyelt, a Siófokban Valovics megszerezte a gyõztes gólt.
Õk érthetõen nagyon örültek a gyõzelemnek, miközben az Újváros szomorkodva hajolt meg a nézõknek, akik szerencsére elég nagy számban voltak jelen. Csak remélni merem, hogy megérezték, mekkorát küzdöttek Dettiék, és azt mondják a vereség ellenére, amit azért többen is:
Fel a fejjel! Lesz ez még jobb is, csajok!
(Mivel úgy gondolom, nem akármilyen sportemberekrõl van szó, ebben teljes joggal bízhatunk.)
Egyébként még annyit magához a meccshez, hogy nem értettem, miért nem cserélt bátrabban Rapatyi. Pl. Ivett, akinek a válla fáj, kaphatott volna egy kis pihenõt. Ráadásul neki van is cseréje. (Erdõs Ildikó)
Ezt a tempót bírni kellett, szerintem jobb cseretaktikával nem fáradt volna el a csapat ennyire. Bár még így is meglepõen jól bírták.
(Detti majdnem végig játszott!<#worship>#worship>)
Volt a meccsnek egy érdekessége is: a nézõtéren megjelent Radulovics Bojana. <#wink>#wink>
Légy szíves írj egy kis beszámolót, ha lesz kis idõd!
Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)
Gyõzzön a jobbik! <#vigyor2>#vigyor2>
(Vigyázzatok magatokra és egymásra csajok!!)
Akkor úgy tûnik gyors meccs lesz, mert ugye nálunk is van ilyen törekvés a gyors játékra. Kíváncsi leszek rá, hogy fogják bírni a csapatok. Remélem Detti tud annyit segíteni, hogy behúzzuk a 2 pontot. Sajnos a szûkös keretünkben is vannak olyanok akik sérüléssel küszködnek... Nem lesz egyszerû, de nyerni kell. Remélem lesz közönség is, nem fog kongani a nézõtér.
P.S.: Privi ment!
DUNAFERR FOREVER!!!
Ez nem jó hír. Mert most van az az eset, hogy a "belgák hova álljanak?" <#nevetes1>#nevetes1> Ugyanis én ezen a meccsen kivételesen, semlegességre törekedve, nem mennék a háló mögé. Abban reménykedtem, hogy a bérletes helyemre ülhetek. (Remélem, Anita emlékezett rá, hova kértam.😊)
Sajnálom, ha tényleg nem jössz. Vannak itt érdekességek, amikrõl beszégethettünk volna, na és érkekelne a véleményed.
Az esélyekrõl annyit, hogy a csapatok ugyan nem ismerik egymást, de a játékosok igen. Már szinte mindegyik megjárta az elsõ osztályt a siófokiak közül is.
Kérdés, melyik edzõ tud jobb taktikát kidolgozni, valamint hogy a csapatok képesek lesznek-e azokat betartani.
A Siófoknak van 2 induló embere, egyik sem ismeretlen: Szepi és Sterbik, a szélsõk.
Egyébként is gyors játékra ösztönzi õket az edzõ (Varga J.). Van 2 lövõje, Valovics és Teo (õ sérült volt, most kezd visszatérni), Csuka Mónika, a mozgékony volt újvárosi ifi irányítóban játszik, Vasas Edinával váltva egymást. Jó az új beállós is, ha sikerül megjátszani.
Bár a kispadon több bevethetõ játékos ül, Varga az elsõ bajnokin nem nagyon adott nekik bizalmat. Na és igen. A kapuban Lajtos Nóra, a Nyíradony kapusa szokott kezdeni.
(Csak azért, hogy valami fogalmatok legyen az elsõ osztály egyik újoncáról.)
Más csapatok házatájáról: valaki azt írta az egy helyen, hogy 3 hónapja nincs fizu a Fradinál. Remélem, tudják a helyzetet normálizálni. Laikusként azt gondolom, így a Zácsik-ügy megoldása is nehezebb lehet.
(Remélem, tévedek. Korán gondoltam volna, hogy ez már innen csak ujjgyakorlat?)
Kár, hogy nem tudtál jönni szerdán, mert én meg sajnos vasárnap nem tudok menni, így nem tudunk beszélni. Azt mondja meg nekem valaki ez a meccs miért pont vasárnap lesz?
Sajnos így nem láthatom Detti visszatérését... Remélem azért nélkülem is megszerzi a csapat a gyõzelmet <#wink>#wink>
HAJRÁ DNKSE!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
A zuhanyhíradó arról regél, hogy meg is kellett operálni.
Mielõbbi gyógyulást neki!
Eldönthetné már valaki, mi is az igazság, nem hiszem, hogy ez így jó bárkinek is. Vagy mégis?
Egy újabb fejezet, újabb változattal. Lassan már felér egy brazil-argentín teleregénnyel...
DUNAFERR FOREVER!!!
Igazság szerint több is lehetett volna mint 10. De a 2. félidõben már sok lehetõséget kaptak a Fradi kiegészítõ emberei is. Igaz a védekezésváltás is segített abban, hogy jobban tartotta magát a csapat. Bár a végére már nagyon elfáradt mindenki. Sok idõ kell még valóban ahhoz, hogy összeálljon ez a gárda, nagy szükség lesz Dettire. Tavaszra gondolom azt, hogy rendben lehet a csapat játéka és várhatunk jobb eredményeket. Ma még sok volt a hiba és az összeszokatlanság következtében az eladott labda. Nagyon hiányzik a komolyabb átlövõ a csapatból. Felállt fal ellen nagyon nehezen megy az eredményes támadásvezetés. Van még munka bõven, dolgozni kell és biztosan meglesz az eredménye az idény végére.
HAJRÁ DNKSE!!!
(de furcsa nem Dunaferrt írni...)
DUNAFERR FOREVER!!!