Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Isthy
A www.bet365.com-on néztem végig a meccset. Aki teheti nézze meg este felvételrõl, érdemes.

DUNAFERR FOREVER!!!

kedden nagyon erõs mérközések lesznek: Norvégia-Spanyolország, Románia-Korea, illetve Oroszország-Dánia, mivel a franciák megverik az osztrákokat és mindenképpen elõdöntõsök
pedig van két jó jobbszélsõjük (a baloldaliak levannak sérülve), két nagyon jó beállósuk, jó átlövõik, kapusuk, de nagyon hiányzik náluk egy klasszis irányitó! érdekes, az utóbbi években egy sem volt!
Breki33
Ezt hol láttad?

A digisporton azt írják

21:30 Kézilabda, nõi világbajnokság, középdönt: Spanyolország - Romániaõ
Felvételrõl
a románok kikaptak 26-25-re a spanyoloktól és csak az 5-8 helyekért csatázhatnak, ha még lesz kedvük hozzá! Nem véletlenul csaltak a birók ellenünk mindkét meccsen!
Isthy
Spanyolország-Románia 26-25

Nem semmi meccs volt, a románok 25-23-ról bukták a meccset a végjátékban. Az történt amit már hétfõn megjósoltam, a románok még az elõdöntõbe sem jutnak be. Aranygeneráció? Ugyan már...

DUNAFERR FOREVER!!!

most mondjam erre azt, hogy a férfi birók azért nem tisztelik mert nõ, a nõk meg azért mert ugyanaz mint õk? De sajnos, valahogy így van! Anja próbál kivétel lenni, de neki sem sikerült mindig hatékonyan megvalósitania az akaratát!
Azt azonban senki sem tagadhatja, hogy némi zsüriasztal csapkodás, erõteljes méltatlankodás hat a birókra is! ha az edzõ semmiért sem reklamál, azt a birók úgy veszik, hogy nekik ad igazat!
Isthy
Érdekes, hogy a másik középdöntõ csoport helyszínén, már egész szép számú nézõsereg van a csarnokban. Már tegnap is így volt és ma is ugyanez volt a helyzet. Nálunk meg most is kong a csarnok az ürességtõl.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Maximálisan egyetértek velük! Nekem egyáltalán nem hiányzik a "kabala". <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Nekem is többet mutattak, mint amit ilyen kevés együttlét után várni lehetett tõlük. Valszeg ott végeznek amit várni lehetett, de mégsem lesz ugyanaz, mert a teljesítményük alapján jobb is lehetett volna.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
niányérzetem = hiányérzetem

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

kaloz174
Ez szinte kódolva volt, mégis: a mutatott játék alapján, most, niányérzetem van.
A válogatott sokkal jobban vizsgázott, mint amire számítottam, megmondom õszintén.

Isthy
Miután már sok éve dolgozott a csapatával és voltak eredményei is. Addig nem nagyon volt ráhatása, mert egyetlen komolyabb eredményét a hazai pályának köszönhette. Elõtte és utána évekig nem sok mindent tudott felmutatni.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Na igen, viszont a végén bevinni akkor már nem kellett volna inkább. Ha próbálkozik Eszti vele, akkor elõbb kellett volna.
(De nyilván innen és utólag könnyû okosnak lenni.😊)

Isthy
Csak 2 meccsünk lesz, a keddi kínaiak elleni és a helyosztó. A többivel egyet tudok érteni. Sinka szerint nekünk kiváló a sportdiplomáciánk. Láthattuk az elmúlt 2 meccsen, hogy mennyire az... <#boxer><#violent>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Látod mindennek van magyarázata <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A csoportban elõttünk állók közül már senkit sem elõzhetünk meg, a csoport 5. helyén végezhetünk. A 9. helyért játszhatunk majd, ha megverjük a kínaiakat.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Akkor ez megmagyarázza valamennyire, miért nem hozta be elõbb Eszti.

Isthy
Sopinak vállproblémái vannak.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Buli teljesítményét, mentalitását sokan elismeréssel illetik. <#eljen>
Miért is van az, hogy én valahogy ezt veszem természetesnek. <#wink>

azért Breivik tudott imponálni nekik, ha nem is õrjöngött!
végeredményben, a lányoknak 3 az eddigieknél könnyebb meccs következik (ha lesz helyosztó, nem tudom), becsülettel helytálltak egy tartalékos csapattal, s pozitiv élményekkel térhetnek haza. A 8-ba kerülés nemcsak rajtuk, hanem a szlovák és francia birók roszindulatán is múllott!
A lyukas posztokat (még egy - de balkezes - átlövõ), tapasztalt irányitó (Görbicz), masszivabb beállós (Szamoránszki+ Balogh)betöltve, egézséges Vértennel és esetleg Pálingerrel kiegészülve már jövõre kompetitivebb csapattal lehet kiállni bárki ellenében is.
De mi lenne ha Sinka + Andorka is megpróbálna hazai érdekeket is védeni és érvényesiteni?
kaloz174
Igen, én is így vagyok vele, örökre, azt gondolom. Legalábbis kézilabdában biztosan..

handball.hu, üzenõfal:
"2009. december 13. 12:57:30
Mátéfi Eszter

Nagyon szépen köszönjük a szurkolóknak a biztatást, ami nagyon jól esik nekünk. Ebbõl is erõt merítünk! Nagyon jólesõ érzés, hogy otthon mennyien szurkolnak a magyar válogatottnak, mi meg mindent megteszünk a pályán, hogy jó és eredményes játékkal mindezt megháláljuk.

Tisztelettel,

Mátéfi Eszter "

Isthy
Én eddig sem, mától ez csak tovább erõsödött.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Az oroszok képesek voltak 20-15-rõl 23-24-re kikapni a franciáktól...

A németek pedig 29-26-ra verték az osztrákokat.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Nem nagyon tudtam ma a franciákkal szimpatizálni...

Breki33
És a franciák megnyerik ezt a meccset......
Breki33
Orosz-Francia jelenleg 20-19

nemsemmi mecs !
Isthy
A norvégok pedig nagy köszönettel tartoznak nekünk, hogy a koreaiaktól és a spanyoloktól is pontot raboltunk. Nem kicsit segítve nekik az elõdöntõbe jutásukat, azután, hogy õk kikaptak az ázsiaiaktól.

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
Teljes mértékben egyetértek

Jó lesz az a csapat Görbével Vérten Orsival és még több együtt végzett munkával , tapasztalattal !
kaloz174
Egyetértek. Mint ahogy a csapatnak is, neki is idõt kell adni.

Isthy
Sztem is kellene egy jobb szakmai segítség. De sztem Eszter is egyre jobban belejön. Breivik sem hõbörgött soha a bírókkal mégis eredményes volt.
Egyébként meg ne várjuk már el, hogy azonnal mindent jól csináljon. Neki is fokozatosan bele kell rázódnia és tanulnia, ahogy a csapatnak is.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Abban a "kifújásban" vastagon benne volt a 2 kettõs emberhátrányunk és egyéb megmozdulásaik miatti többlet terhelés is. Persze mi is rontottunk, de a hibák nem mindig maguktól jönnek, még ha fiatal és rutintalan is a csapat.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Tényleg elkelne egy teljes értékû segítség, ez már bebizonyosodott, más edzõk esetében is.
Mondjuk, lehet, ha így történt volna, akkor ma már nem csak 2. helyünk lett volna...
De AA is beszélt ennek fontosságáról.

Isthy
Gratulálok a csapatnak a pontszerzéshez! <#taps>

Az elsõ félidõben kiválóan játszott a csapat védekezésben és támadásban is. Hátul sok mozgással levédekeztük a koreaiakat, elöl pedig jó átlövésekke,l a nyitottabb ellen pedig sok mozgással feltörtük a védelmüket. Nagyot játszott a csapat, öröm volt nézni a játékát. Megmutatták, hogyan kell játszani a koreaiak ellen. HIába kért idõt a koreai edzõ, nem tudott a csapata mit kezdeni velünk.
A második félidõ elején hátul kicsit lassabbak lettünk, nem tudtuk azt a gyors lábmunkát hozni, mint az elsõben. Sajnos elöl is is kevesebb lett a labda nélküli mozgás a nyitott koreai ellen, így elöl sem voltunk annyira eredményesek. A koreaiak rohantak és feljöttek 2 gólra. Szerencsére túléltük ezt és újra el tudtunk menni 5 góllal, annak ellenére, hogy sorra kaptuk a kiállításokat. Sajnos késõbb ez sokba került, mert sokat kivett a csapatból a sok hátrányban töltött perc. A félidõ vége felé kiélezett szituációkban sajnos többször kapkodtunk, rossz megoldásokat választottunk és több technikai hibát vétettünk. Kiütközött a fiatalság és a rutintalanság a csapaton, volt 1-2 felesleges megmozdulás, ami miatt kaptunk 2 percet és több abszolút ziccert rontottunk el. Nagyon hiányzott Vérten Orsi játéka és rutinja... A koreaiaknak ráadásul többször is szerencséjük volt, mázlis gólokkal és a hozzájuk lecsorgó labdákkal, ami ráadásul ziccerben találta õket. Éltek a lehetõséggel és egyenlítettek a végjátékra. A végén szerencsére az egyik pontot sikerült megtartani. Nagyot küzdött a csapat és kiválóan helytállt, megérdemelték volna a gyõzelmet. Sajnos a 2 rohadt csigazabáló ribanc a 2. félidõben elképesztõ szemét módon mindent megtett, hogy ez ne sikerüljön... <#violent><#boxer> A mi hibáink mellett azért elsõsorban nekik köszönhetik a koreaiak a pontszerzést.
Egyre jobb a csapat, látszik a fejlõdés. Ahogy egyre többet lesznek majd együtt, megszerzik a rutint, kiegyensúlyozottabb lesz a teljesítményük, úgy várhatunk egyre jobb eredményeket majd tõlük. Csak hagyják õket dolgozni és jó csapatunk lesz 1-2 éven belül.

HAJRÁ MAGYAROK!!!

DUNAFERR FOREVER!!!

Mátéfi jól fel tudja késziteni a csapatot, de rosszul vezeti a plyán! Nem jól cserél s láthatóan nõiesen elfogult egyes játékosakkal szemben. Felrázni a csapatot , kihozni a gödörbõl, a birókat befolyásolni nem képes. Ahhoz a Trefilov/Prokop/Tadici stilus szükséges.
Marczinka választása ezért csõd, mert nem képes kompenzálni Mátéfi hiányosságait. Se nem hús, se nem .
a fenét, maximum a 9-re! Pont ezért léptek müködésbe a birók a második félidõben! Mivel ha kikapnak a koreaaiak, akkor csak a 9-re lett volna esélyük, hacsak meg nem verik a románokat!
Mégiscsak Ázsiában van a vb, a kinaiak, japánok leszerepeltek, legalább az 5-8-ban legyen csapatuk-alapon!
kaloz174
Handball.hu fórumon azt írták, hogy ez ellen a játékstílus ellen (Korea) sok a játékéban a hibalehetõség.
Ennek ellenére én elõbb kipróbáltam volna, mert a végén már végzetes volt a hiba, amit vétett.
Zizi beállításával én zavart éreztem a csapatjátékban.
Nyilván azonban Eszti él együtt a csapattal.

Bizony igazad van. A beállós játék, Kulcsi óta nagy kérdése a capatnak!

Breki33
Igen arra énis, már elõzõ meccsen se játszott túl sokat.

Most ha verjük Kinát akkor a 7. helyért mehetünk valószínûleg?
Vagy van esély az ötödikre?
Ezt a meccset azért sajnálom, mert az elsõ félidõ egyszerüen csodálatos volt!
Csak nem letörni, hanem HAJRÁ CSAJOK!!!!!!!!

Sajnos nem csak a bírók, a hunyók, mert bizony a végére piszokul kifújt a csapat!
Én azért kiváncsi lennék, hogy Tóth Timivel mi a hlyzet?

Breki33
Akartam mondani, hogy egész korrekten fújnak erre a végén amit elkezdtek mûvelni.<#boxer><#falbav>
kaloz174
A szemét vrancia bírók elvették a gyõzelmünket. Ennek ellenére szuper volt a csapat.
Talán én Zizit nem erõltettem volna, inkább elõbb próbálkoztam volna Sopival.

kaloz174
Ha még lenne beállós játékunk, na és vérten Orsi is ott lenne...

kaloz174
Egy bemutató mérkõzés képei

(így sáncol, aki nem tud védekezni😊, avagy együtt a korosztályok)

Breki33
Akkor lehet benne valami

REmélem holnap már nekünk fújnak nem úgy mint legutóbb.....
Breki33
Nõi kézilabda-vb: Minden dicséretet megérdemelnek a lányok - Mátéfi
Szoros mérkõzésen 21–21-es döntetlent játszottunk az Eb-ezüstérmes spanyolokkal a Kínában zajló nõi kézilabda-világbajnokság középdöntõjében. Mátéfi Eszter szövetségi kapitány szerint megérdemli a dicséretet a válogatott mai teljesítményéért.

„Nagyon küzdelmes mérkõzést vívtunk a másik csoport gyõztesével, az Eb-ezüstérmessel. Tõlük csak hárman hiányoztak abból a csapatból, így jóval összeszokottabbak voltak. A meccs elején az öltözõben maradtunk, de aztán magunkra találtunk, és visszakapaszkodtunk. A végén jól harcoltunk, a lányok minden dicséretet megérdemelnek a döntetlenért" – mondta Mátéfi.
Isthy
Era véleménye is egyezik a miénkkel:

„Nem szoktam a bírókkal foglalkozni, de ma nem egyenlõ mércével ítélték meg a szabálytalanságokat a két oldalon. Több tiszta faultos lövésünket is elengedték, valamint a hétmétereseknél sem ugyanúgy látták az eseteket. Körülbelül három büntetõgyanús helyzet kellett nekünk, hogy egyet meg is adjanak, pedig benne volt a mérkõzésben a gyõzelem is."

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
A bírókat énis így láttam, de mondom biztos elfogult vagyok, hogy mindig úgy érzem nem nekünk fújnak.