Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Az óvásunkat kizárólag azért nyújtottuk be, mert a kézilabdázás szabálykönyve semmilyen más lehetõséget nem nyújt arra, hogy hivatalosan fel tudjuk hívni a figyelmet a játékvezetõi tévedésekre. Óvásunkkal arra is rá akartunk mutatni, hogy a szabálykönyv nem egyértelmûen tisztázza a játékvezetõi tévedések következményeit. Nincs arra hivatott fórum, ahol az ilyen mulasztások a nyilvánosságra kerülhetnének, illetve ahol a szabálykönyv egyértelmû elõírásai alapján nyilvános döntések születnének.
Óvásunkkal az MKSZ tisztségviselõinek és a kézilabdás közvéleménynek a figyelmét szerettük volna ráirányítani erre a helyzetre. Mivel nem a mérkõzés újrajátszását akartuk elérni, ezért az óvástól elállunk."
Tiszteletre és figyelemre méltó törekvés.
Volt egyszer egy eset, amikor nem hagyták annyiban... <#schmoll2>#schmoll2><#shakehead>#shakehead> Pedig volt valaki, akinek az emléke kedvéért legalább megtehették volna. <#sir>#sir>
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
Én nem védem, csak szerintem mindegyik oldalnak adjuk meg az esélyt, hogy elmondhassa mi is van a dolgok mögött. Nem kell egyszerre pálcát törni mindenki felett.
A fölösleges pénzszórás is érdekes megközelítés, mert pont azért nem tudnak önálló, klub nélküli kapitányt mert nincs pénz. Akkor lenne pénzszórás ha a pénztelenség ellenére ilyet alkalmaznának.
Szerintem. Lehet nincs igazam.<#nemtudom>#nemtudom>
Nem néztem utána, aki tudja nyugodtan javítson ki, de szerintem nem csak állami pénzbõl gazdálkodik az mksz, sõt abban sem vagyok biztos, hogy a nagyobb rész az állami támogatás.
Mit csináljon, mondjuk gazdálkodjon okosan, legyen pénz akkor is amikor nehéz idõszak van, netalán ki kell húzni egy klubot átmenetileg a bajból!!! A szponzor pedig oda ad pénzt ahol látja, hogy van értelme, nem oda ahol fejetlenül tömik a zsebeket. Amennyiben jól tudom akkor az Astra-Zeneca is ezért lépett ki a Dunaferr mellõl, a gazdasági helyzet csak alibi volt.
Ez nem neked szól, de azt se értem miért már jó ideje Sinkát szidja mindenki? Pár hónapja még egy Kiss István nevû egyén volt az MKSZ elnöke és nem Sinka. Talán a nagypoltikai változás hoz a kézilabda finanszírozásban is valamilyen fellendülést, mert most gödörben vagyunk az tény.
Különben pedig nem szidok: bírálok. Merthogy a pénzzel, a lehetõségekkel máshogy is lehet gazdálkodni, mint fejetlenül használni õket. Számtalan, az életbõl vett példa bizonyítja mindezt.
Én nem szidom Sinkáékat, õk is az államtól és a szponzoroktól szerzik a pénzt. Ha azok nem adnak akkor mit csináljon? Ez olyan, mintha az önkormányzatra haragudnánk, hogy ugyan miért nincs elég pénze? Õ is a központi költségvetéstõl kapja, mint ahogy az MKSZ is állami pénzbõl él. Ha valakire lehet haragudni, az a kormány, meg mindenki aki ebben a hatalomban részt vesz/vett. A sportág helyzetére kivetíthetõ amit itt mûveltek 8 éven át.
ui: valóban nem minden a pénzen múlik, de 2010-en írunk és fokozottan igaz a mondás: "kispénz kis kézi, nagy pénz nagy kézi"
Pontosan ezt a csõlátó szemléletet kellene elfelejteni azoknak, akik a sportág menedzserei - lennének.
Sinkáékat pedig hadd ne sajnáljam. Pont az ETO példája is mutatja, hogy lehet akkor is eredményesen dolgozni, ha úgy általában a feltételek nem a legkedvezõbbek. Nem minden a pénzen múlik.
A licitálással én sem értek egyet, viszont ez van. A pénz nagy úr, az MKSZ-nél is. Lehet szidni Sinkáékat, viszont az ország nagyon súlyos helyzetben van. Semmire sincs pénz, akkor miért pont a kézilabdára lenne? :s
Egyébként abból a szempontból igaz, hogy egy olyan helyen jó lett volna ahol esetleg nem volt még, viszont a végeredmény szempontjából mindegy, akkor is az ETO nyerte volna a sorozatot.
Már nem emlékszem a pontos részletekre, de akkor úgy jött le, hogy az ETO - kiemelt csapatként - mindenképpen pályaválasztó kellett, hogy legyen.
Ez, természetesen, csak elhanyagolható szempont, a kupa-sorozat lebonyolításával kapcsolatos, alábbiakban leírt ellenvetések, szempontok mellett. Leginkább arra volt jó, hogy a már meglévõ ellenérzéseimet tovább fokozza.
A negyeddöntõk hivatalos játéknapja 2010. január 27. , az azonos osztályban szereplõ csapatok esetében a sorsolás szerint elöl álló csapatot illeti meg a pályaválasztói jog, ellenkezõ esetben az alacsonyabb osztályban játszó csapat otthonában játsszák a mérkõzéseket."
(handball.hu)
Szerintem ezzel nincs különösebb gond.
"Kedves Kézilabda Rajongó!
Heti mûsorunk szerdán indul a Nemzeti Bajnokság 19. fordulójából két mérkõzéssel. Gyõrbõl jelentkezünk, ahol a vasárnapi Magyar Kupa döntõ után most bajnoki fordulóban csap össze a Gyõri Audi ETO KC és az FTC-Rightphone csapata. A felnõtt csapatok mérkõzésén kívül az ifjúsági együttesek találkozóját is közvetítjük kora délután. Ismétlések csütörtökön.
Pénteken Dunaújvárosba látogat a Magyar Kupa dobogójáról kevéssel lemaradó ASA-Consolis-HNKC SE csapata. A találkozót 18 órától kezdõdõen nézheted nálunk, mely izgalmasnak ígérkezik a bajnoki alapszakasz sorrendjének alakulása szempontjából is.
Szombaton délután a fehérvári lányok fogadják a Siófok KC alakulatát, a 19. forduló ezen találkozójával zárjuk heti mûsorunkat.
Részletes kezdési idõpontok a Mûsorban. http://www.cunder.hu/hu/musor/
A mérkõzésekhez jó szórakozást, szurkolást kívánunk!
Üdvözlettel,
A Cunder.hu csapata
Élõ közvetítések
2010. március 3. szerda
14 órától Gyõri Audi ETO KC - FTC-Rightphone Nemzeti Bajnokság I.osztály 19.forduló - nõi, ifjúsági
16 órától Gyõri Audi ETO KC - FTC-Rightphone - Nemzeti Bajnokság I.osztály 19.forduló - nõi, felnõtt
2010. március 5. péntek
18 órától Dunaújvárosi NKKSE - ASA-Consolis-HNKC SE - Nemzeti Bajnokság I.osztály 19.forduló - nõi, felnõtt
2010. március 6. szombat
17 órától Alcoa Fehérvár KC - Siófok KC - Nemzeti Bajnokság I.osztály 19.forduló - nõi, felnõtt"
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Egy 12 éves kislány mentette meg egy szigetcsoport lakóit.
Másodsorban az egész mksz vezérkart picsán kellene rúgni, ide értve a klubok vezetõit is (ha jól tudom egy két ember benne van) helyükre olyanokat ültetni akik nem csak zsebet tömni akarnak, hanem dolgozni is!
Az pedig, hogy az említtet klubok esetleg meg tudjanak erõsödni ebben a gazdasági helyzetben egyenlõre elképzelhetetlen!
A másik, igen túléltek egy két évet, de attól tartok, hogy a kõkemény sötét év, az ettõl az évtõl indul és nem tartom valószínûnek, hogy eben az évben véget ér, így pedig nehéz lesz a leendõ támogatóknak zsebbe nyúlni!
Én alapjában optimista természetû ember vagyok, de a gazdaság állapotát és a kézilabdát tekintve rövid távon nem vagyok az. Már többször leírtam itt is, ahhoz, hogy a kézilabda ismét fejlõdjön az egészet az alapoktól kell újra felépíteni, természetesen ehhez megfelelõ gazdasági környezet szükséges!
Egyébként egyetértek azzal amit írtál, sajnos ide jutottunk...
DUNAFERR FOREVER!!!
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
Semleges helyszín lenne az igaz. Kecskemét vagy Veszprém nem lenne rossz helyszín. Kérdés mennyien mennének ki a meccsekre.
Ezt a kiemelést hogy érted?
Viszont az mksz-t sajna nem tudjuk leváltani...
Pl. a döntõt - a Szövetség határozott támogatásával - olyan településen kellene rendezni, ahol a kézilabdának kiemelkedõ az utánpótlás bázisa. (Ez egy ötlet.)
Azt a módszert, amit most alkalmaznak a döntõ helyszínének kijelülésére, nagyon unszimpatikusnak, sportidegennek tartom. (Ebben az évben reménykedtem, hogy legalább a Békéscsaba kapja meg a rendezés jogát, de még ez sem valósulhatott meg.)
Azt pedig, hogy kiemelik az egyébként is legjobb helyzetben lévõ csapatot, jelen esetben az ETO-t, elkeserítõen viccesnek, szinte csúfolódásnak gondoltam.
Jelenlegi formájában a kupa számomra, mint ahogy írtam is, elvesztette rangját. (Igaz, én csak egy szurkoló vagyok, így véleményem nem számít. A Szövetség néven jegyzet utazási irodának biztosan nem.)
Ehhez képest egyébként tegnap hallottam valakit, szintén pofátlan optimizmussal nyilatkozni. = Ehhez képest egyébként tegnap hallottam valakit, pofátlan optimizmussal nyilatkozni.
Bár jobban szeretném, ha az ellenkezõjérõl tudnál bennünket meggyõzni, a tények azonban mást mondanak. Egyrészt utalnék az Isthy által leírtakra. Õ az élmezõnyt érintette. Én viszont az utóbbi években kényszerû tanúja vagyok annak, hogy egyre csökken a csapatok, így az igazolt játékosok száma a sportágban. Az utánpótlásra nincs keret, nincsenek megszállott szervezõk. Akik még kitartanak, azok munkáját kevés helyen becsülik. Ennek következményeit nem kell ecsetelnem, gondolom. Az egész rendszer megújításra szorulna(MKSZ?), és nem csak felületi kezelésre lenne szükség.
(Ehhez képest egyébként tegnap hallottam valakit, szintén pofátlan optimizmussal nyilatkozni. Az illetõ nem volt más, mint a legendás Vasas mai edzõje. Aki partner volt a Vasas elsõ osztályú csapatának ellehetetlenítésében. Még ma is sokan élnek a kézilabdá - ból, sajnos.)
Akkor 7-tõl 2 csatornát kell néznem a kézi miatt (Duna, Sportklub) <#wink>#wink>
DUNAFERR FOREVER!!!
Az lehet, hogy régen sem volt több, csak az a 4-5 (Cornexi, Dunaferr, Debrecen, ETO, Fradi) rendszeresen részt vett a kül. nk-i kupák végküzdelmeiben. Ez az értékmérõ. Mára igencsak messze kerültünk ettõl... Mondjuk ebben, az országban uralkodó "környezet" is komoly szerepet játszik, a szövetséggel karöltve.
DUNAFERR FOREVER!!!
Szerintem ennyire nem gáz a helyzet. Vácott és Csabán egész jól mennek a dolgok. Ha utóbbiak igazolnának végre egy komoly irányítót meg egy jó lövõt akkor egész jó kis csapatuk lenne. Debrecenben is alakulgatnak a dolgok. Mondjuk ott az utóbbi években mindig alakulgatott valami, csak aztán valahogy sose lett belõle semmi. A fiatal Fradi is egyre jobb lesz, feltéve ha sikerül egyben tartani a csapatot.
Ez már azért 4-5 komolyabb csapat, aminél több régen se volt.
még jó hogy van ismerõs aki megmondta 😄D
Ma este lesz a beszélgetés Görbével?
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Új honlap, új kommunikációs stratégia, szar minõség. Kb. a jellemzõi a megújult oldalnak..
Per aspera ad astra - Küzdelmeken át a csillagokig
láttam valamelyik kereskedelmi csatorna hírmûsorát, a macibedobálás kapcsán szó esett a nõi döntõrõl, bejátszás a csarnokból maci összeszedésrõl, gyõri csapat kommunikációs embere -apropó, én eddig azt hittem h. Cseszi tölti be ezt a posztot, tévedtem?- nyilatkozik, kórházi bejátszás stb. majd a blokk végén a hírolvasó csaj egy mondatot még hozzáfûz a hírhez, egyébként az ETO nyerte a MK-t a Fradi ellen... no comment :S
Az pedig, hogy mostanában valaki megközelítse a gyõri feltételeket, nem valószínû, lehetõsége szinte semmi.
Nem látom annak esélyeit, hogy bármelyik magyar csapat mellé a közeljövõben ölyan szponzorok állnának, akik biztosítják a bajnokság kiegyenlítettebbé tételét. A köv. szezonban a Gyõrnek a bajnokság csak edzéslehetõséget fog jelenteni.
Ez van. Ez lesz, szerintem.
Jó csapatok kellenek s rögtön jó lesz a kupa is és a bajnokság is. Jó csapatunk viszont jelenleg finoman szólva nem sok van. Elég csak megnézni hány csapatunk áll még a nemzetközi kupákban. Vácott, Debrecenben, Csabán és a Fradinál alakulgatnak a dolgok. Reméljük sikerül tovább erõsödniük s akkor újra jó lehet a bajnokság és a kupa is.
Ennél többet nem tudok mondani, mert egyetlen meccset sem láttam a hétvégén. Ilyen is van néha <#wink>#wink>
DUNAFERR FOREVER!!!
Csupán egyetlen dologban bízom, hogy valamikor lesz egy ember, egy csoport akinek érdeke lesz, hogy életet leheljen ebbe az egészbe, ide értve a bajnokságot is, mert hogy semmi értelme nincs, az egész csak azért van mert kötelezõ az biztos, elnézve a teljesítmények hát jaj...
A bronzmeccs azonban egyértelmûen megmutatta, hogy a Vásárhelynek is jót tett az edzõcsere, komolyan kell õket venni.<#taps>#taps>
hála istennek a Veszprém sem az a gyors csapat, bár vannak gyors emberei, alapvetõen a belsõ emberek nem azok, muszáj lesz õket idegenben legyõznie a csapatnak.
Én is hallottam gondokról. Azonban végül mégis van hol játszani.
Bár az is eszembe jutott, hogy vissza kell hívni Jucót, esetleg Oblisz Anitát, vagy Bohut...<#vigyor5>#vigyor5>
Gratulálok a csapatnak a gyõzelemhez!
Sajnos megint nem brillíroztunk hátul, maradt minden a régiben. Persze ez egy felkészülési meccs, majd 1 hét múlva kiderül lesz-e valami változás.
DUNAFERR FOREVER!!!
2010.02.26
ÉTV-Érdi VSE - Dunaújvárosi NKKSE 36-44 (20-22)"
Gyula minden bizonnyal kijuttaja õket az EB-re így nem hinném, hogy ennek bármi valós esélye lenne. A Hypo dolog sztem is esélytelen, csak érdekes volt elképzelni a "párost" <#wink>#wink><#vigyor>#vigyor>
A Linka dolog: az ETO-nak ott van szélsõnek a hosszabbítot Mravikova, sztem nekik inkább lövõ kellene és arra áldoznának pénzt.
DUNAFERR FOREVER!!!
azért az nagy pofára esés lenne, ha Zsigát a válogatottból is kiraknák, és jönne Anja.
Hypo? Nem hiszem, hogy ennyire megalkudna.
Linka? Lövõnek kevés, szélsõnek meg drága. <#nemtudom>#nemtudom>