Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Isthy
A mai nõi BL mecsen:

Leipzig-Krim 27-31 (14-20)

Az elsõ 20 percben egyenlõ erõk küzdelme folyt a pályán, azután a Krim az utolsó 10 percben ellépett a németektõl. A szünet után 15 percig tartották is a 6-7 gólos elõnyüket, de a félidõ közepétõl sokat hibáztak és németek vérszemet kaptak. Az 52. percre ki is egyenlítettek 26-26-ra. De ez sokat kivett belõlük és a Krim újra el tudott lépni, az 57. percben 30-27 volt a javukra. A végén mindkét csapat sokat rontott, így már alig esett gól.
Sajnos 1 perccel a vége elõtt egy betörés után Lekics rosszul ért talajt és úgy láttam súlyos könyöksérülést szenvedett, iszonyúan kiabált a fájdalomtól, hordágykocsin vitték le a pályáról... Még nézni is szörnyû volt...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Tegnap volt a dán nõi bajnokságban egy igencsak furcsa bajnoki meccs.

Horsens-FCK 18-30 (13-9)

A 2. félidõ elején 14-9-re vezettek a hazaiak, majd a 41. percben 17-14-re. Az 58. percben azonban már ez állt az eredményjelzõn: 17-28 <#wow1><#wow1><#wow1> 17 perc alatt egy 14-0-ás sorozat, nem semmi...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Az esti BL meccsen:

Hypo-Viborg 35-31 (15-13) <#wow1>

Ez nem igazán a várt eredmény... Fõleg, hogy a Hypo 32-24-re is vezetett. Ráadásul a Viborgban térdsérülést szenvedett Ahlm, így újabb játékosuk esett ki. Ezzel nagyon úgy fest, hogy a Valcea lesz a csoportelsõ és a dánok a csoport 2. helyéért kell hogy harcoljanak.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Igen, tényleg úgy néz ki, hogy jót tett. Persze azzal együtt, hogy a lányok kérésére kicsit változott az edzésmódszer is <#eljen>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Köszi a beszámolót! <#worship>

Sztem sem bánták meg, hogy eljöttek, a lányuk nagyot játszott <#eljen>
Ha Orsi labdalopása teljesen sikerül számolhattatok volna, nem sokon múlott. Tényleg kár, fõleg ha norvégul számoltatok volna <#ravasz1><#vigyor><#nyes> Kíváncsi lettem volna a hatásra <#vigyor2>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Én is így voltam ezzel, nekem sem jutott mindre idõm. A váci meccset csak az ETO BL meccsének kezdetéig láttam, a fehérvári idején meg már más dolgom volt. Elnézve a bajnoki eredményeket sajnos azt kell mondjam számunkra ennél rosszabbul nem is alakulhattak volna... A folytatást tekintve még az esetleges veszprémi bravúrgyõzelem sem biztos, hogy elég lesz a 8-ba kerüléshez. Talán a Loki ellen itthon kellene még 1 pontot elcsípni és akkor meglehet. Nem kis feladat, remélem a csapat fel tud nõni hozzá.

DUNAFERR FOREVER!!!

Ennyire ellenszenves, fetrengõs csapattal szerencsére nagyon ritkán játszunk. Helyre lettek rakva rendesen. Mákjuk volt, hogy a számolást megúszták.

Most úgy néz ki, hogy a lipcsei meccs volt a "mélypont". Az az egy hét szünet utána nagyon jót tett. Reméljük most már egyre jobbak leszünk, s jól sikerül a formaidõzítés!
Táncos ETO
Fantasztikus volt a hangulat, bár már volt ennél már jobb is, viszont a magyar bajnoki és kupameccsek után végre ismét igazi parázs hangulat a Magvassyban! Amit viszont sajnálok, az a Himnusz.. Szerintem ez így, ebben a formában gyalázatos. Persze nem akarom bántani a B-közepet, de azért egy trombitás, vagy valami hangszeres kíséret csak segítene, ahogy Veszprémben is segít. Szép gesztus volt Simi szüleinek köszöntése, ahogy láttam nem bánták meg, hogy eljöttek. 😊
A sok földön fekvõ játékos miatt nekem úgy tûnt, hogy tényleg durva meccsrõl van szó, aztán megnézve a felvételeket ez nem feltétlenül van így. Kemény volt, de nem alattomos. Szándékosságot meg pláne nem véltem felfedezni, hiába fetrengtek annyit a norvégok. Számomra Duda, Simi és Kati volt a meccs hõse, Duda irtózatos bombái csak ismétlésben voltak láthatóak. 😊 Amúgy a meccs után a norvégok edzõje kicsit még reklamált, de a játékosok sportszerûen vették tudomásul a vereséget. Némelyiküknek még mosolyra is futotta. Úgy tûnt, ez a hangulat a meccs végeredményétõl függetlenül õket is megfogta.
Egy dolgot sajnálok csak, hogy nem tudtunk rászámolni a norvégokra. Azért az nem lett volna rossz, ha kicsit kapnak ízelítõt abból milyen is az.. 😊

Per aspera ad astra - Küzdelmeken át a csillagokig

kaloz174
Ma csak a nõi meccseket tudtam megnézni, azokat sem teljes terjedelemben.
Elsõnek is gratulálok a Vácnak, mert igazán jó kis csapattá váltak. Vajon miért van az, hogy NA a válogatottnál nem tudott ilyen eredményes munkát végezni. A kérdés nem kérdés, inkább csak akadémikus felvetés, némi sajnálattal. Érdekes viszont, hogy a Loki valamiért nem tudott feltöltõdni az edzõcsere hatására, mint több más csapat.
Ezek közül is azonban a Fehérvár ma nagyot betlizett. Valamiért a mai meccsre nagyon nem sikerült a formaidõzítés, vagy nem tudom, mi lehetett a gond, de kritikán alul teljesítettek. A Siófok viszont áll olyan rutinos játékosokból, hogy ezt kihasználja.Meg is tette.

Az ETO meccsének csak 2/3 részét láttam. Grat. nekik, mindenképpen. Jó lenne, ha tartana ez a lendület a sorozat végéig.

Tartalmas kézis nap volt a mai, egyszerûen nem jutott az összes meccsre idõm. <#wink>

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Isthy
Kielce-MKB Veszprém 29-32 (14-14)

Gratulálok a Veszprémnek a gyõzelemhez! <#taps>

Egy tét nélküli meccsen, Perics, Sesum, Vujin és Korazija nélkül is nyertek, ahogy egy jó csapatnak kell. Jöhet a keddi sorsolás.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Na most nagyon szívesen elolvasnám a mai meccsrõl a beszámolódat <#wink> Nagy volt a hangulat a csarnokban még így a TV-n kersztül is jól átjött. Gratulálok a szurkolóknak is! <#eljen><#taps><#worship>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Gyõri Audi ETO-Larvik HK 28-23 (14-11)

Gratulálok az ETO-s lányoknak a gyõzelemhez! <#taps><#taps><#taps>

Az elsõ 15 percben sok volt a hiba és gyenge a védekezés Katival együtt. Azután Gin is összekapta magát és a védelem is. Elöl is jobban ment a szekér és sikerült fordítani. A 2. félidõ elején még kapaszkodtak a norvégok, de utána beindult az ETO henger. Gin pazar volt hátul a védekezéssel együtt és elöl is mindenki jól teljesített. Mi indítottuk le a norvégokat, ami elég ritka mostanában. Nagy örömmel konstatáltam Vérten Orsi mosolyát a meccs vége felé, még sok ilyet szeretnék látni <#eljen>
A végén 9 gólnál kicsit leengedtek a lányok, így jöhetett közelebb a Larvik, de egy esetleges összesítésben így is az ETO a jobb. Tény, hogy Tonje kiesése komoly hátrány volt a Larviknak, elsõsorban védekezésben, de nálunk meg nincs Görbe. Nem akarok kiemelni senkit, mindenki hozzátette a magáét, igazi csapatmunka volt.

SZÉP VOLT LÁNYOK!!! <#worship>

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
Hát az elején nem hittem volna, hogy ilyen simán meglesz

BRAVO GYÕR !!!<#eljen><#eljen><#eljen><#eljen><#wave>
Isthy
A mai elsõ nõi BL meccsen:

Dinamo Volgograd-Oltchim Valcea 32-32 (15-15)

Ezzel a románok már biztos elõdöntõsek.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Köszi! <#worship>

Biztosan lesz ismétlés, meg fogom nézni.

Ha már a közvetítéseknél tartunk, a hétvégi "menü":

Váci NKSE – DVSC-KORVEX
Nõi NB I., 19. forduló - Vác
RTL Klub 2010.03.06. 12:50

Gyõri Audi ETO KC – Larvik HK (norvég)
Nõi Bajnokok Ligája, Középdöntõ, 1. csoport, 4. forduló - Gyõr
Viasat3 2010.03.06. 14:00

KS Vive Targi Kielce (lengyel) – MKB Veszprém KC
Férfi Bajnokok Ligája, B-csoport, 10. forduló - Kielce
Viasat3 2010.03.06. 16:00

Alcoa FKC - Siófok KC
Nõi NB I., 19.forduló
cunder.hu 2010.03.06. 16:50

Pick Szeged – HCM Constanta (román)
Férfi Bajnokok Ligája, A-csoport, 10. forduló - Szeged
Viasat3 2010.03.07. 17:15

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Azt az "emberfajtát" itt inkább ne is emlegessük... <#violent>

Ha lesz beszámoló azt nagyon megköszönjük <#worship>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Jaja, pár beszólás erejéig <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Az akarat diadala volt, azt gondolom, ez a meccs, megint.
Nagyon érezhetõ volt a csajokon, hogy borzasztóan szeretnének nyerni. Ha azt mondom neked, hogy Boki nem rohant le, mint máskor, hanem sokszor vállalt aktív szerepet a védekezésben is, az jelez valamit, azt hiszem. (Egyébként is láthatóan nagyon ûzte-hajtotta a csapatot, pályán belül.)
Azért a nagy akarásnak volt annyi böjtje, hogy sok ziccer kimaradt. Azt az egyszerû dolgot sem sikerült egész meccs alatt észrevenni, hogy Wolfot nem szabad hagyni szabadon lövöldözni. (Ezt nem értettük, ott a háló mögött, vlahogy.) Bezzeg a Vásárhely kiállt Bokira, miután látszott, hogy igencsak nagy kedvvel játszik.
A kapusok most nem nyújtottak kiemelkedõt, sajnos. Azért volt pár hasznos védésük, ami egy ilyen eredménynél sokat számított.
Szélen Erdõsi Ildi helyett Ivett jött be késõbb. Most nagyon hasznosan játszott. Detti hozta a tõle mostanában szerencsére megszokott jó és eredményes formát.
A Vásárhely szívós ellenfélnek bizonyult, de ez nem volt meglepõ. Többen tartottunk a meccstõl, ez be is jött. Bár azért csalódás lett volna, ha nem sikerül nyerni.
A végén egy elégedett csapat jött pacsizni, jó volt látni õket.
A vásárhelyi csapat kissé csalódottnak tûnt, õk nem is mentek oda a szurkolóikhoz.

Ennyit most. Remélhetõleg a Cunder ismételni fog.

A gratuláció az újvárosi csapat felé azonban mindenképpen megérdemelt, szerintem. <#taps><#worship><#taps>

Táncos ETO
Igyekszem, de nem ígérek semmit! 😊 Az a politikusok kenyere..

Táncos ETO
* talán helyesebb fórumon.. 😊

Táncos ETO
Néha azért felbukkan az indexes gyõri fórumba.. 😊

Breki33
És mi van Hege-vel?

Õt máshol sem látom írni.
Isthy
Kár, hogy kevés idõd jut rá... Pedig nagyon hiányoznak a gyõri meccsekrõl a helyszíni beszámolók. Az mégiscsak más, mint amit a tv-ben láthatunk. De remélem lesz ez még így se! <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Nem szerveznék tüntetést, hogy nem EU konform a dolog <#wink> Ha rajtam múlna találnék nekik megfelelõ elrettentõ erejû büntetést. Az biztos nem állná ki az EU konformság próbáját...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Huhh, mennyit kellett olvasnom <#wink> Kicsit nem vagyok itt és micsoda "élet" zajlik a topikban <#ravasz1><#wink>

Dunaújvárosi NKKSE-Hódmezõvásárhely 36-34 (19-17)

Gratulálok a csapatnak a mai gyõzelemhez! <#taps>

Nagyon kellett ez a gyõzelem az esetleges 8-ba kerüléshez. De kellene még a jövõ héten Veszprémben is. Ahogy látom a védekezés sajnos még mindig maradt a régi, de most elöl sikerült kompenzálni Detti és Boki vezetésével. Remélem "helyszíni tudósítónk" <#wink><#vigyor> majd beszámol nekünk a szokott módon.

DUNAFERR FOREVER!!!

Táncos ETO
Köszönöm, én is örülök, hogy itt lehetek. 😊
Sajnos kevesebb idõ jut már fórumozásra, kézire is, de azért igyekszem követni az eseményeket (s így közben Benneteket is olvaslak) és ahol tudok, személyesen is ott vagyok.

Egykét estben nem nagyon érdekelne, hogy EU konform e... de lehet sõt biztos volna visszatartó hatása...
Valóban csak akkor van értelme ha hisznek benne! Lehet, hogy azt mondják egymással megtudják beszélni, de én állítom, hogy nem.
Az lenne a jó, ha már serdülõ/ifi korban foglalkoznának a játékosokkal, hogy mire profik lesznek már tényleg ösztönösen tudják hogyan kell kezelni a különbözõ lélektani helyzeteket a meccsek során.
Nem tudom milyen költségekkel jár ez, de talán havonta pár óra nem olyan megfizethetetlen. Hosszútávon biztosan megtérülne.
Persze amíg a legtöbb csapat napról-napra él, addig ez a dolog eléggé a végén lesz a megoldandó problémák listáján.
Mondjuk azon is meglepõdnék ha az ETO-nál foglalkoznának ezzel...
sajnos manapság elenyészõ az elrettentõ hatása a büntetéseknek... sok összetevõje van, de amíg a bv intézetben valaki úgy él mint kiskirály, nem is lesz soha... vissza lehetne hozni a régi gyakorlatot, befalazni az elítéltet, aztán akkor falat bontani mikor lejárt az (büntetési) ideje 😊 bár gyanítom ez nem lenne EU konform 😄

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

szia 😊

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

kaloz174
Jó lenne, ha minél elõbb pont kerülne a végére. Természetesen úgy, hogy legalább az elrettentést elérje az ítélet.

kaloz174
Nem kellett nekem senkit tájékoztatni. Azért, mert nem a handball.hu-n ismert neveden regisztráltál, magadat nem tudtad megtagadni.
De ez több szót nem érdemel már.

Egyrészt eszem ágában nincs a kedves újvárosiakat zaklatni, úgy tudom ez nem Újváros topik, de lehet tévedek. Másrészt nem zaklattam senkit, legalábbis olvasd végig a hsz-eimet. (látom Kalóz már kellõképpen tájékoztatott téged)
Úgy látom ide csak az írhat, aki mindig mindennel egyetért, kakukktojás vagyok akkor talán. Így inkább elköszönnék, és meghagyom az idilli fórumhangulatot, nem akarok a fõgonosz lenni, annak ellenére hogy páran annak akarnak beállítani(üdvözletem nekik). Sziasztok! <#wave>
hétvégén jó kis meccsek lesznek, deportáltam pár drukkert a Larvik elleni meccsre, remélem jó kis élményben lesz részük. 😊

tõletek meg várom majd a részletes beszámolókat a nõi meccsekrõl! 😊

hamarosan tárgyalják az ügyet...<#violent>

van szerencsém ismerni a cikkben szereplõ sportpszichológusok némelyikét, meséltek néhány érdekes estet, DE amíg a sportolók nem hisznek, bíznak egy pszichológusban addig úgysem változik semmi. ez teljesen olyan mint egy alkoholista, ha nem ismeri fel/be hogy neki szüksége van segítségre, küldheted ezeregy rehabra, úgysem eredményes.

kézilabda válogatottból is sokan nyilatkozták, egymással meg tudják beszélni a dolgaikat nincs szükség pszichológusra...ha most gonosz lennék azt írnám: láttuk hogy megbeszélték NA kapitánykodásának végefelé, sok jó sült ki belõle 😊)

kicsi csillag, handball.hu-ról átjöttél ide zaklatni az újvárosi drukkereket? 😄DDDD

Amennyiben 99-óta figyeled az eseményeket, amikor még tényleg merõben más volt a helyzet, akkor tényleg nem értelek, vagy lehet mégis. Szerintem is ott lehet a "probléma" hogy fiatal vagy még, ezért másképpen látod a dolgokat, ez szerintem idõvel majd változni fog ahogy egyre érettebb vagy és jobban érted a dolgok mûködését. Természetesen ezzel nem bántani akarlak.
"Egyébként mint láttam, te is Újvárosi szurkoló vagy, így a naivságot elõször magatokban kellene keresni szerintem"
Egyébként én is az vagyok és szerintem azt hagyjuk melyikünkben kellene keresni a naivságot az itt megformált vélemények alapján...
Jó a cím, csupán egy problémám van vele pszichológus nem azért kell mert valakik dilisek, inkább azért, hogy ne legyen az, csak ebben az országban sokan már a szó hallatán is megijednek, nekik ugyan minek??? Pedig szerintem sokszor nem ártan átbeszélni a dolgokat, lehet sokat segítene, persze ehhez tényleg jó szakemberre van szükség.
Érdekes amit írsz. Megpróbálok reagálni.
Igen, fiatal vagyok. Azonban szerintem az nem ok arra, hogy ne lehessen véleményem valamirõl, mivel egyetemen tanulok, ezért érezhetem magam annyira képzettnek, hogy véleményt mondhassak a dologról, dolgokról. Nincs gond azzal, amit írtak az elõtted szólók, mondtam értem. Azonban nekem más a véleményem. A naivságról annyit, hogy abszolút nem vagyok az, nem dõlök be mindennek. Egyébként mint láttam, te is Újvárosi szurkoló vagy, így a naivságot elõször magatokban kellene keresni szerintem, mert ez nagyon jellemzõ rátok az utóbbi pár hónapban-> ezt abszolút nem bántásnak szánom, csak mielõtt naiv-nak nevezel, gondolj abba bele, hogy naivan hányszor hittetek ti is Böbe hazugságainak? (errõl többet nem szeretnék beszélni, mert nincs bajom az újvárosiakkal!)

Mivel fiatal vagyok, így alapból nem lehet sok-sok éves tapasztalatom a kézilabdát illetõen. Tudom azonban, hogy aki itt sok éves tapasztalatról beszél sem követi a kézilabdát nálam sokkal korábban, sõt. Én a 99-es vb óta figyelem a történéseket, és alkotok véleményt.
Nem gondolom, hogy a szövetség erénye a nagy sikerek, mert abszolút nem. Viszont, akkor az ország egy teljesen más helyzetben volt, ez nagyo badarság lenne letagadni. És most is más a helyzet. Én erre utaltam korábban is. Akkor naivság a te részedrõl is, ha azt gondolod, hogy mondjuk az MKSZ-nél teljesen adottak a feltételek mindenhez. Nem hinném. Félre ne érts, én nem védem õket, csak zavar hogy azt gondolják sokan, hogy az MKSZ úszik a pénzben és a magyar kézi meg itt tart ahol.

Felelõsségrõl: teljesen egyetértek veled, ebben az országban mindig-minden megcsinálható felelõsségre vonás nélkül. Ezért tart minden ott ahol. Én remélem, hogy valami nagyon megváltozik ebben az országban, mert nem jó fele megyünk.

Ennyi lenne a véleményem, remélem nem bántottalak meg vele, bár nem hiszem, hogy olyat mondtam volna.
További szép napot! <#vigyor2>
Duby
Úgy érzem nagyon fiatal lehetsz. Legalábbis a kézilabda világában. Ezt az irreális naivitásodra alapozom. Kérlek, kicsit figyelmesebben olvasd el a témában elõttem szólók írásait, és próbáld megérteni.
Az itt jelenlévõk sok-sok év/évtized tapasztalatot gyûjtöttek már a magyar (nõi)kézi világában. Nem a fotelbõl. Megjártuk mi már a legmélyebb poklokat, és a legszebb álmokat. Ismertük a nagyokat, a fiatalokat, az öregeket és napi tapasztalataink voltak a gyerekek lehetõségeirõl is. Tehát a teljes szakmai palettán a válogatottól az utánpótláson át a szabadidõs kéziig a lehetõ legteljesebben tisztában vagyunk az mksz "teljesítményével".
Óriási tévhit azt gondolnod, hogy a szép idõk bármennyire is a szövetségnek lettek volna köszönhetõk. Az õ szerepük akkor is maximum a csapat/ok által kiharcolt diadalban való lubickolásra, büszke vállkihúzásra terjedt.
Félre ne érts, nem bántani akarlak, és nem is mindenáron meggyõzni a tiéddel ellenkezõ véleményre. De mikor azt látom, hogy valaki ilyen szinten álomvilágban él, csak azt kérem, hogy kezdjen el érdemben utánanézni a dolgoknak, értelmezni az információkat, és gondolkodni.

Ez elfogadhatatlan érv, hogy úgysincs pénz sehol, így egy akármilyen felelõs beosztásban lévõ szétteheti a karját, és megvonhatja a vállát. Itt az ideje ebben az országban végre a felelõsséget is felvállalni, és nem csak a jogokat élvezni!!!
Minden szinten.

Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)

A legkönnyebb szidni valakit, valamit. Biztos hogy történnek pénzszórások, rossz döntések, rossz elképzelések. Viszont, meg kellene nézni a másik oldalt is, amit elfelejtenek néhányan.
Megjegyzem Sinka kb 15 éve van az MKSZ vezetõségében, abban a 15 évben voltunk csúcson is, úgy hogy az egészet az õ nyakukba varni elég érdekes, bár tény, õk a felelõsek a sportág dolgaiért, de õk is kiszolgáltatottak.

Szerintem ezzel nem hazudok, és nem mondok valótlant, jelezze aki ezzel nem ért egyet.
kaloz174
Ez jogos kérdés. Sajnos, az a tapasztalat, hogy õk inkább csak "kirakatnak" vannak ott sokszor.

Igen törekvésnek jó, hátha egyszer lesz ezekbõl valami!! Nekem egyébként az jutott eszembe oké a bírok nem vették észre, az is hiba, de mi a fenének van akkor elnök, három emberbõl valakinek csak kéne figyelnie, nem????
Erre nem tudok mit, (inkább nem akarok)írni, ha neked ennyi jött le...
Duby
ehh, nagyon kemény volt.
Nem is írok többet, mert azóta is tele vagyok indulattal.

Viszont Téged jó látni erre! Régóta nem voltál.

Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)

kaloz174
Megdöbbentõ, megbocsáthatlan, elfogadhatatlan. <#shakehead><#sir>

Táncos ETO
m1, Szíven szúrt ország, MOST!