Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

na igen, én is szurkolok neki 😊

azért egyetlen magyar csapatként -igaz ffi csapat- még áll a Veszprém! 😊
nagy dolog lenne, ha sikerülne, és miért nem sikerülhetne bejutni a 4 közé. 😊)

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

Isthy
Más:

Ahogy látom, a Viborg nagyon simán lett BL döntõs. A Larviknak esélye sem volt a meccsen, csak a legvégén vezettek 15 mp-ig, a Viborg uralta a meccset. Nem lennék meglepõdve, ha megvédenék a címüket.
Egy kicsit magyar vonátkozású örömhír: A Buducnost a múlt heti hazai 28-21-es gyõzelme után, tegnap este Metzben is gyõzött 28-27-re. Így kettõs gyõzelemmel jutottak a KEK döntõjébe, ahol a dán KIF Vejen csapata lesz az ellenfél. Remélem május közepén legalább az egyik nagy kedvencem nemzetközi kupagyõztes lesz <#wink> Kár, hogy nem magyar csapatban...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Persze, hogy nem felejtik el, de ahhoz a többieknek is úgy kell mozogniuk, hogy vigyék az embereket. Na most ez az ami a jelenlegi újabb emberekkel (Amorim és Misi) nincs rendesen újra gyakorolva. Mert ugye Görbe csak most szállt be. Sztem ez a gond, nem az, hogy elfelejtették <#wink> Az egy-egyezés sem mindegy, hogy milyen pozícióban vállaja be. Nem sok értelmes lehetõsége volt erre, értelmetlenséget meg bevállalni még nagyobb hiba.
Igen, az edzõnek is nem kis szerpe van a támadójáték milyenségében...

DUNAFERR FOREVER!!!

azért csak nem felejtette el Görbe és Vérten ez alatt a pár hónap alatt,amit már évek óta játszanak... Egyet vállalt egy-egyben, többet nem.
de én is azt mondom, hogy nem használják ki a széleket, pedig van 2 jó szélsõjük. hogy miért, azt az edzõ tudja...

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

Isthy
Igen, hiányoznak az indításgólok, mert jobban figyelnek már rá az ellenfelek. Egy-egyezni is csak labdával lehet és nem mindegy milyen pozícióból. A befutásos figurákat Görbével nagyon tudták, de ugye Görbe szinte alig volt. Ha nincs figura, normális széles és dinamikus támadójáték akkor esélytelenek a szélsõk. Ma is vállalt egy-egyet b2-nél beljebb jõve a meccs elején és gólt is lõtt belõle, most sem értem miért nem adták meg...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Igen, erre a Hajdú B. megjegyzésre én is emlékszem (nehéztüzért mondott), mi is felhördültünk, majd felröhögtünk <#wink> Akkor még volt kedvünk az utóbbira. Az ismerõsöd megjegyzésével egyet kell, hogy értsek. Gros érkezésével sztem fel fogják vállalni a cseréjét. Azután ha megtanult védekezni, már a csere sem nagyon kell.

DUNAFERR FOREVER!!!

annyiban kiegészíteném, hogy ahogy Gergõ /Gulyi/ is, úgy Orsi is egyéni akcióinak, lendületes,a falat egy-egy az egyben támadó játékának, befutásainak, indításainak köszönheti a góljai nagyrészét. talán azért mondják többen, hogy mostanában gyengébb a játéka, mert most talán kevesebbet vállal egyénileg. (de lehet hogy ez Konkoly utasítása...)

ahogy pl. a felsegítés a 2-esnek.

Isthy
Na, igen, az MKB is valóban elõadja sokszor ugyanezt támadásban...

A tavalyi Tomori valóban nagyon hiányzott, elsõsorban a támadójátékban.

DUNAFERR FOREVER!!!

ja, még valami, társaságban néztem a meccset, olyanokkal akik leginkább csak kiemelt meccseket néznek,válogatott , néha ETO.

Hajdú B. valamikor a meccs közepén eleresztett kb. egy ilyen mondatot: most Amorim és Hornyák van fent a pályán, a két nehézbombázónk/nehéztüzérünk...(valami ilyesmi)
(igen elkerekedett a szemem, tátva maradt a szám, hogy Hornyákot nehézbombázónak nevezi HajduB?! wtf?!)

szóval erre az egyik ismerõsöm megjegyezte, "max. nehezen lövõ..."

támadásban dupla nulla volt a teljesítménye... védekezésben elment...
miért nem vállalja fel a Gyõr, ahogy az MKB is pl. hogy Lapcevicet és Zsenyát csak védekezni tartják, mikor már gálázunk akkor mehetnek fel támadni?! így szinte feladják azt az oldalt. :SS

ez várható volt az utóbbi hetek, sõt hónapok teljesitménye után. nemcsak egyes játékosok, hanem - fõleg - a csapat nincs formában már jó ideje! Igen, jobbátlövõ és szélsõ játék nélkül, no meg az ellenfél szélsõinek semlegesitése nélkül nem igen lehet nyerni egy Valcea vagy Viborg ellen! A cserepad ezeken a meccseken nagyon rövid, ezen változtatni kell a nyáron, ha tényleg Bl-t akarnak nyerni! S jövõre esély let rá, az eddigi kettõn kivül még két erõsitássel (beállós és balszélsõ).
Egyetértek. A támadójátékunk nagyon visszafejlõdött. Széleket nem használjuk, figurális játék nem nagyon van. Mindent középen erõltetünk.
hát ez nem sikerült...

mondjuk 2 +1 (névleges) átlövõvel elég nehéz... Bradeanu elég halvány volt, így aztán maradt 1 veszélyes lövõ. Ez igencsak megkönnyítette a románok dolgát.
Szegény Spiridont sajnálom, az a gyors 2 kiállítás õt is visszavetette eléggé. (ráadásul nem éreztem jogosnak az egyik kiállítását!)
A meccs végén meg azt nem értettem miért nem hozta elõbb vissza Konkoly õt is, meg Amorimot is -ott már jóval hamarabb kockáztatni kellett volna.

Orsinak max. a védekezése volt kicsit halványabb - arról az oldalról amúgy is megfeledkeztünk néha. 😞 - de ha nem kap labdát, nem is tud jól/rosszul játszani.... mintha az MKB-t látnám, mindent középen... 😞

mindenesetre szép teljesítmény volt idáig is eljutni, gratulálok a csapatnak!

(Tomori hiányzott!)

Isthy
Köszi az infókat! <#worship>
Azért vissza fogom nézni a meccset mindenképpen.
Az 5. hely problémánk - amirõl írtál - pedig az ETO kiesésével sajnos megoldódott. Mert csak akkor indulhattunk volna esetleg nk-i kupában, ha õk BL-t nyernek. A Fradi viszi a KEK helyet. Az ETO BL gyõzelmével még a 6. is lehetett volna EHF résztvevõ, feltéve, hogy a Fradi az 5. Így 6 csapatunk lett volna a nk-i kupákban és lehet a Siófok - mint esetleges 6. - is játszhatott volna az EHF-ben. <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Úgy nehéz eredményesen játszani, ha nem kap labdát...
De ugyanez igaz Mravikovára is, õhozzá sem sûrûn jut el a labda. Csak Orsinál kontrasztosabbnak tûnik a dolog az éveken át mutatott kiváló játéka után. Sajnos egyre inkább mindent középen akarnak megoldani támadásban a középsõ emberek. Tehát ebben a helyzetben vastagon benne vannak õk is, meg Konkoly is, aki ezt nem oldja meg, hogy ne így legyen. Ráadásul ugye Görbe is rengeteget hiányzott mostanában, így az õ és Orsi szuper kapcsolata sincs meg ugyanúgy.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Biztos a Cunder is ismételni fog, de kedden a Sió TV is szokott. Neten is megy.

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

kaloz174
BB játszott... A Siófok azonban, kielemezve a Fradi elleni meccsünket, eredményesen vette ki a játékból. (Pedig én szóltam!)
Õ volt az egyik, akinek a góljai nagyon hiányoztak, sajnos. Ezen a napon valamiért a fiatalok, Barbi kivételével, mind betliztek. 4-5 használható emberrel nehéz meccset nyerni.
Ez van. A Siófok kihasználta a hazai pályát, valamint hosszabb kispadját.
Nem is lenne ezzel gond, de Dettiék nagyon szerettek volna nyerni végre ellenük, így a csalódás is nagy.
Mint tudjuk, elõfordul, hogy nem a jobbik csapat nyer. Most ez történt. Sajnos. Bár úgy is mondhatnám, hogy a jobbik csapat veszített. <#confused><#circling>

Breki33
Vérten Orsival mi van mostanában, nem úgy játszik mint megszoktuk tõle sérülése elõtt.

Nagyon sajnálom az itthoni mecset szerintem itt rontottuk el.
Most hallgathatjuk megint a nagyképû román dumát...
Isthy
Remélem a Cunder szokásához híven a jövõ héten megismétli majd a meccset és így megnézhetem majd. Az eredménybõl úgy tûnik a védelmünk sajnos ismét hozta a szokásos formáját... A statisztikából meg az vehetõ ki, hogy a fiatalok szinte semmit sem tudtak hozzátenni eredményben a játékhoz. BB nem játszott?

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Oltchim Valcea-Gyõri Audi ETO 24-20 (11-10)

A vereség okát elsõsorban a gyenge támadójátékban látom. Nem húzzuk szét a falat, nem használjuk a szélsõket, mindent középen erõltetünk. Ráadásul az emberelõnyökkel sem tudtunk mit kezdeni. A románok minden elõnyüket simán nyerték, még gólt sem kaptak, mi mindegyikbõl gólt kaptunk. Csak 1 elõnyt nyertünk 2-1-re, a másik hármat döntetlenre hozták a románok. Az elsõ félidõben elöl még Görbe tartotta a csapatot, de a másodikra már õ is belehibázgatott. A végén Kovacsicsnak volt pár villanása elöl és ennyi.
Hátul Kati 45-50 percig tartotta a csapatot, azután õ is elfáradt. A védelem összességében nem volt rossz, bár a baloldalunk sokszor nagyon lyukas volt, fõleg a 2. félidõben. A kapott 24 gól nem sok, elöl a 20 a nagyon kevés... Ezen múlott a döntõbe jutás.
Gratulálok az ETO-nak az elõdöntõbe jutáshoz! Elég viszontagságos volt az idei évük, sérülésekkel, problémákkal, így nem rossz ez az eredmény. Persze többet szerettünk volna, de jövõre megerõsödve tovább kell lépniük.

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
Nõi kézilabda: Abramovics kétéves szerzõdést írt alá a Ferencvároshoz
Kétéves szerzõdést írt alá a Ferencváros nõi kézilabda-csapatával Alena Abramovics, a fehérorosz válogatott kapusa.

A négy éve Magyarországon védõ, a Hódmezõvásárhelytõl érkezõ játékos célja, hogy a magyar bajnokság elitjében és a nemzetközi kupákban szerepelhessen a zöld-fehérekkel.
kaloz174
Na, ez a nap csalódás volt. Sajnálom a csajokat, mert nagyon szerettek volna visszavágni, na és a Fradi elleni gyõzelem és jó játék után ennek volt realitása is.
Azonban pár jó teljesítmény kevés egy olyan rakkolós csapat,mint a Siófok ellen.
Kár érte, bár ha esetleg elcsípjük az 5. helyet, akkor abból csak gond lett volna.
Ez van, sajnos.
Siófok elõlépett mumussá. <#szomoru1>

kaloz174
Megyek, megteszem azt a 200 m-t. 😊
Hajrá Újváros!

kaloz174
Természetesen, ez nem is kérdés.

Nincs más lehetõség, ez van, elsõ a biztonság!
kaloz174
Füstbe ment terv
Nem szerencsés körülmény, enyhén szólva sem.

Megkavarta az állóvizet az biztos.
"Ez jól mutatja egyrészt azt, hogy milyen igénytelenségben nõ fel nemzedékek sora,"

Én ezzel a mondatnak ezzel a részével nem értek egyet, miért mutatná?
kaloz174
Lehet, hogy lehetõség. De nekem olyan örök ígéretnek tûnik. Na de majd a Fradi-vezetõk eldöntik ezt a fogas kérdést. <#vigyor2> Na meg Gabica, hogy szeretné-e ezt. Ha nem csak szóbeszédrõl van szó.
(Ha jól láttam egyébként, egy kedves ismerõse dolgozik ott, mármint a Fradinál.<#wink>)

Breki33
Hogy miért kéne?

Szerintem vele egész jó kis védelem lehetne Szûcs, Tomori, kicsit magasodnánk is :-)))
kaloz174
A Hírlap írása Bokiról

(Sok új nincs benne, de az igyekezetet értékelni kell, na és a fénykép is jól sikerült, szerintem. <#eljen><#vigyor0>)

kaloz174
Bár már vehetjük azt is egy pozitív dolognak, hogy egyáltalán: bekerült ez a kérdés a többi közé.
Talán egy másik játékos tudta volna. 😊

kaloz174
Ez jól mutatja egyrészt azt, hogy milyen igénytelenségben nõ fel nemzedékek sora, másrészt azt, hogy mennyire rossz hatásfokú a sportág felelõs(?) vezetõinek pr. és érdekérvényesítõ tevékenysége.
Sajnos, nem meglepõ, ami történt. <#schmoll2>

kaloz174
Miért, szerinted?

gyõriek mikor és mivel mennek Romániába?

(a "fekete felhõk" miatt légtérzár van, egészen holnap este 19ig.)

Breki33

Lazarov: Van keresnivalónk a magyarok ellen

A macedón és a bosnyák férfi kézilabda-válogatottnál is örömmel nyugtázták, hogy a magyar nemzeti csapattal kerültek egy Európa-bajnoki selejtezõcsoportba. A korábbi veszprémi kedvenc, Kiril Lazarov szerint a németek vagy a lengyelek ellen nehezebb dolguk lenne.

http://www.nemzetisport.hu/kezilabda/lazarov-van-keresnivalonk-a-magyarok-ellen-2024987/
Breki33

Szamoránsky szabad, és szívesen hazatérne

Szamoránsky Piroska a Nemzeti Sportnak megerõsítette a kezi.hu értesülését, miszerint a szezon végén szerzõdést bont klubjával, a montenegrói Buducsnoszt Podgoricával. A nyártól szabadon igazolható válogatott beálló hozzátette: a legszívesebben újra Magyarországon folytatná a pályafutását.

http://www.nemzetisport.hu/kezilabda/szamoransky-szabad-es-szivesen-hazaterne-2024173/

Breki33
Tegnap legyen önis milliomosban mikor belenéztem kérdés

Melyik magyar kézilabdázónõt választották kétszer a világ legjobbjának?

Elsõ válaszoló, hát öööö Kocsis Erzsébetet és Kulcsár Anitát nem ismerem nem hallottam róluk, Görbicz Anitáról halottam már sokat, de inkább passzolnék.

Másik válaszoló gondolkozik szintén Görbé-t ismeri megjelöli és jön a helyes válasz Radulovics
Breki33
<#eljen> Még Szûcs is kéne 😉
Isthy
Kovacsicz Mónika is a Fradiban

Sztem Pirossal is meg fognak egyezni és komolyan meg fog erõsödni a Fradi. Azt gondolom, hogy jövõre a Gyõr mögött komoly versengés fog kialakulni a dobogóért a Fradi, a Loki, a Vác és a Békéscsaba között. Ráadásul minden bizonnyal magasabb színvonalon a megerõsödõ keretek következtében. Ez pedig még az ETO hasznára is válik, komolyabban tud erõsebb ellenfelekkel készülni a BL-re. Meg persze összességében a magyar kézilabda is magasabb nívóra kerülhet.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
<#falbav><#nemtudom><#nevetes1>
Te pedig vagy gondolatolvasó vagy (Gin-interjú), vagy nagyon kiszámíthatóak vagyunk. <#eljen><#vigyor2>
Köszi!

Isthy
Remélem ez arról szól, hogy ezzel "Nagycirkusz" véget is ér. Kíváncsi vagyok mikor lesz a beszélgetés és kap-e rögtön választ.

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
ámen
Isthy
Ma nem vagy formában, nem sp hanem ps <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
Mocsai Lajos személyesen beszél Nagy Lászlóval

Óriási a jelentõsége a szlovénok elleni júniusi világbajnoki selejtezõt illetõen a péntektõl vasárnapig tartó férfi kézilabda Pannon-kupának Mocsai Lajos, a válogatott szakmai igazgatója szerint. A szakvezetõ személyesen beszél Nagy Lászlóval, és várja, hogy az átlövõ döntsön: folytatni akarja-e a magyar válogatottban.

http://www.nemzetisport.hu/kezilabda/mocsai-lajos-szemelyesen-beszel-nagy-laszloval-2024634/
Isthy
Én sem látom nagy realitását, de hátha <#wink>

Természetesen mielõbbi jobbulást neki Katzirz Dáviddal együtt!

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Mielõtt rákérdeznétek, hogy mi volt még benne az itteni NSO linkben leírtakon kívûl <#wink>

Azzal kezdõdött, hogy miként telt a meccs utáni éjszaka. Gin azt mondta, hogy természetesen alig aludt, mert a meccs történései jártak a fejében. De ez szinte minden meccs után így van nála, akár jól sikerült, akár nem. Az jár a fejében, hogy mit hogyan kellett volna másként stb.
Azután jött az a rész ami neten van a románok játékáról, a sok beleéréses lövésrõl és a szélsõk góljairól. (ahogy láttam ugyanazt mondta, amit én a meccs után: sok volt a 2-es pozícióból jövõ lövés, ami sokkal nehezebb. Tudok én ha akarok <#ravasz1><#wink>). Azután az ETO játékáról volt szó, hogy õk nem támadtak annyira hosszan, szélesen és türelmesen, mint a románok. Sokat lõttek Paulának félmagasan - ami neki kedvezett - pedig nem ezt beszélték meg a meccs elõtt. Az õ védéseibõl se tudott az ETO gyorsan leindítani annyit amennyit szoktak, talán csak 2x sikerült. Sajnos mindkettõ kimaradt... Majd a visszavágóra történõ felkészülés került szóba. Kati elmondta, hogy sajnos, most nem nagyon tudtak készülni, mert volt a válogatott, majd a szerdai Csaba elleni meccs. Most azonban lesz egy teljes hetük normálisan felkészülni és átbeszélni, gyakorolni. Azután jött az NSO taktikára vonatkozó kérdése és a válasz. Majd végül az NSO Valceában nehéz nyerni? kérdése és a válasz. Annyival hosszabb volt a válasz, mint a netes, hogy elmondta, jobban kell figyelni a befejezésekre és mindenkinek koncentráltan és fegyelmezetten játszani. Akkor meglehet a gyõzelem és a BL döntõ.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Mielõbbi gyógyulást neki is!

(sp: a smile nem jó helyen van, sajnos. 2 sorral feljebbre szántam. <#circling>)

kaloz174
Most én mondom, hogy ez elég optimista hozzáállás. Vagy legalábbis jelenleg nem látom realitását a közeljövõben.
Ezért kellene legalább idõnként gondolni egy nagyot. Pl. egy siófoki meccs elõtt.

Újabb eü.gond: Csak most ffi válogatotti vonalon
Trombózisa van a Pick Szeged válogatottjának<#circling>

Isthy
Csatlakozom az általatok leírtakhoz, mielõbbi teljes gyógyulást neki!

DUNAFERR FOREVER!!!