Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
Egyébként én sem tudom pontosan magam elé képzelni a játékát. Számomra is a "ki is õ?" kategória.
Inkább csak idõmilliomosok, "vájt fülûek" ismerik csak biztosan. Különösen, hogy mostanában nem volt ellenük meccsünk (szerencsére!), nem jutottak általam is látott nk. kupadöntõbe.
A magyar nõi kézilabda-válogatott tegnap 31–23-ra megverte Csehországot, így az elsõ helyen jutott ki az Európa-bajnokságra. Mátéfi Eszter szövetségi kapitány szerint a nehéz kezdés után megérdemelten gyõztünk.
„Kicsit nehezen kezdtünk, de ez elõfordul, ráadásul a csehek meg is leptek minket néhány újonc szerepeltetésével, de hamar sikerült alkalmazkodnunk, a szünetben pedig megbeszéltünk mindent, így ezután már nem volt gondunk. Azt is megoldotta a csapat, hogy Tóth Tímea és Zácsik Szandra távollétében nem volt állandó balátlövõnk, és végül teljesen megérdemelten nyertünk, ekkora a különbség a két fél között" – mondta Mátéfi a meccs után.
... de ez kiez? <#nemtudom>#nemtudom><#wink>#wink><#nevetes1>#nevetes1>
Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)
Egyébként a meccs felejthetõ volt. A csehek nem tanúsítottak túl nagy ellenállást, annak ellenére, hogy sokáig vezettek. A mi játékosaink sokkal képzettebbnek tûntek. Gyakorlatilag könnyed játékkal is majdnem 10 lett közte.
A veretlenség megõrzése mellett inkább arra volt jó a meccs, hogy Görbe újra beépüljön a csapatba.
Mátéfi Eszit is a kísérletezést tartotta legfontosabbnak, véleményem szerint.
DUNAFERR FOREVER!!!
A Sportklub-Retekklub páros meg ismét bizonyított... <#boxer>#boxer><#violent>#violent>
DUNAFERR FOREVER!!!
A hétvégéig vár határozott választ a barcelonai Nagy Lászlótól Mocsai Lajos, a magyar férfi kézilabda-válogatott szakmai igazgatója, hogy az átlövõ vállalja-e a szlovénok elleni, júniusi két világbajnoki selejtezõn a szereplést.
A csapat szerdai, veszprémi sajtótájékoztatóján elhangzott az is, hogy a 39 esztendõs Perez Carlos szintén vasárnapig ad választ, játszik-e a kvalifikációs találkozókon. Sinka László, a magyar szövetség elnöke elmondta: a felkészülés jegyében a válogatott június 5-én a vajdasági Nagybecskereken (Zrenjanin) a szerbekkel mérkõzik meg.
Az Elnök Asszony várja a kérdéseket! <#eljen>#eljen>
(Talán már Rapatyi Tamás nem vállalta?)
Egyik meccsbõl sem láttam semmit, de várható volt, hogy érvényesítik a papírformát. Remélem Mse most ünnepel egy kiadósat, mint amilyet mi csináltunk 1 hete Podgoricán <#wink>#wink><#pias>#pias><#vigyor>#vigyor>
DUNAFERR FOREVER!!!
Pásztor István mondott egy érdekes mondatott, biztos benne, hogy a férfi bajnokság legalább két csapatos. Kedves Pásztor István te ugyan melyik bajnokságról mondtad ezt, mert, hogy nem errõl az biztos, ha igen nem tudom év közben milyen meccseket néztél???????
Mse, remélem nagyot buliztatok!
(Kicsit sajnáltam a Szegedet ma.)
12.00:
férfi bajnoki döntõ, 3. mérkõzés, Veszprém–Szeged
RTL KLUB
16.45: Kézilabda, férfi Budapest Bank Liga, bronzmérkõzés, Tatabánya– Dunaferr
18.45: Kézilabda, férfi Budapest Bank Liga, döntõ, 3. mérkõzés, Veszprém–Szeged, felv.
SPORTKLUB
(Na és indul a Roland Garros😊)
DUNAFERR FOREVER!!!
Amint a képen is látható, a kupa teteje már hiányzik. Az már akkor leeset amikor a B-középhez feladták a játékosok a kupát. Kb. 3 m-es zuhanás után landolt a padón. De semmi baja nem lett, mert a készítõk minden bizonnyal számoltak az ilyen balesetekkel <#vigyor>#vigyor>
DUNAFERR FOREVER!!!
Pedig mennyivel jobb hangulata van egy ilyenek mint pl. a veszprémi káosznak..
Ez a beszámoló volt a szezon írása itt az sg-n. Köszönöm!
Hej, hogy mennyire emlékeztet ez az egész még azokra az idõkre mikor megszerettem ezt a sportot és a szurkolást. Gyönyörû volt.
Jól látszanak, hogy mik tûntek el azóta.
Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)
(Arra gondolok, hogy Víg Vivi Siófokra megy. Pedig már ez régen nem volt igaz.)
Szaklap! <#falbav>#falbav>
De ezt tudod, hogyha leejtetted volna akkor mi történik veled? 😛
Mint részben onnan származó, illetve nyaraló ebbe nemis gondolnék bele <#fejvakaras>#fejvakaras><#nyes>#nyes>
DUNAFERR FOREVER!!!
A többi részlet a képen érdektelen.😊
Nekem a 119-es is tetszik, Meli az újvárosi tábornál. Meg a táborban vehemensen szurkoló-kiabáló(?) piros pólós hölgy <#wink>#wink><#vigyor>#vigyor>
DUNAFERR FOREVER!!!
Van egy nagyon aranyos köztük, várom a tippet, hogy melyikre gondolok! <#wink>#wink>
Én is köszönöm a részletes beszámolót, biztosan nagy élmény volt, amiért nagyon megérte.
Nálam szaggat a videó, de amit ki tudtam venni belõle az is brutális, valamit nagyon tudnak a szurkolásról, mi szerintem elbújhatunk mellettük, pedig szerintem mi is az jó helyen állunk szurkolás tekintetében.
Tényleg nagy élmény lehetett.
Mivel Te már részese voltál egyéb nagy döntõknek is, annakidején <#eljen>#eljen>, szeretném megkérdezni, milyen volt akkor, na és milyen most?
Nagyon örülök neki, hogy van, aki többre tartja a normális, emberi szurkolást a zajkeltésnél. <#vigyor2>#vigyor2>
A Fehérvárban egyébként Laima sérülten vállalta búcsúmeccsét, fájt a válla, ezt még hozzá kell tenni.
Angéla, sajnos, eü. okokból befejezi kézis pályafutását, valamint Gabnai Melinda is elköszönt a csapattól.
Kicsi nagyon szomorú volt a vereség miatt, nem is tartott sokáig a bûcsúztatás alkalmával rendezett buli.
Azt viszont megtudtam, hogy BB is marad +1 évet, na és kap egy ígéretes tanítványt maga mellé, ha minden a terv szerint alakul. <#eljen>#eljen>
A csajok nagyon boldogok voltak a meccs után. Érthetõen.
Érdemes megnézni V-Man képeit a meccsrõl. <#worship>#worship> Köszi neki!
Nagyon kíváncsi voltam a szurkolásra, mert a Moracsa hírneve elég komoly. Az elõdöntõn történt incidens miatt az elsõ 3-4 sort lezárták és reklámokat tettek rájuk, a lelátók elõtt körben biztonsági õrök álltak 4-5 m-enként. Így a közönség egy része a lejárati lépcsõket is megtöltötte a meccs kezdetére. A felsõ sorok mögötti korlátoknál is végig álltak a szurkolók. A mecsekre a belépés ingyenes a csarnokban, tehát nem csoda, hogy szinte mindig sokan vannak. Kb. 1 órával a meccs kezdete elõtt már szinte telt ház volt, csak a VIP szektorban voltak üres helyek, amik a kezdetre elfoglalásra kerültek.
A csarnok nézõtere U alaku és a B-közép a lelátó kapu mögötti kanyarában szurkol. Elfoglalják a teljes szektort, mert nem kevesen vannak... Mintegy 5-600 ember alkotja a B-közepet a Varvarik (Barbárok) vezetésével. Elképesztõ hangerõre képesek és végig éneklik, szurkolják az egész meccset. Nem dudálnak eszetlenül és nem használnak egyéb "hangos" eszközöket. Van 4-5 dobosuk és 3-4 vezénylõ szurkolójuk megafonnal, az utóbbiak irányítják a szurkolást. Képesek betölteni a szurkolásukkal a nem kicsi csarnok légterét. A szektoruk tetején 8-10 óriási (kb. 4x4 m-es) zászlót lengetnek szinte végig az egész meccsen. Használnak élõképet, óriás drapit és feliratokat. Van több daluk és szurkolói rigmusuk, amiket az egész meccsen végig "nyomnak". A felelgetõs rigmusaik egy részét elõször a szektor 2 fele önmagában adja elõ, nem kis hangerõvel. Majd a csarnok két hosszanti lelátó oldalát is bevonják egymás után, akik szintén kiválóan együtt dolgoznak velük. Nagyszerûen szurkolnak végig az egész meccsen, komoly hangerõvel és ha kell füttykoncerttel. Komoly támogatást képesek adni a csapatuknak. A meccs utáni sajtótájékoztatón mindenki kiemelte õket, még a dán edzõ is. Õk tényleg "a 8. játékos" akik iszonyatos nyomást képesek gyakorolni a pályán lévõkre. Azt kell mondjam, hogy megértem Anja Andersen szavait, amiket az FCK tavalyi sorsdöntõ BL meccsekor mondott. Arról beszélt, hogy a Moracsa Európa talán legfélelmetesebb csarnoka a vendégcsapatok számára. A mostani helyszíni tapasztalataim alapján maximálisan megértem, hogy mirõl beszélt. A meccsen semmilyen rendbontás, bedobálás nem volt, a szurkolók végig sportszerûen tették a dolgukat.
Gratulálok a szurkolótábornak és megemelem a kalapom elõttük! <#eljen>#eljen><#worship>#worship><#taps>#taps>
Egy kis izelítõ abból, amit elõadtak, érdemes végignézni!
DUNAFERR FOREVER!!!
Május 9-én délután indult 3 fõs kis csapatunk Podgoricára és hétfõn délelõtt meg is érkeztünk. Szerencsére szombat reggelig végig napos idõ volt így tudtunk kirándulgatni a városban és a környéken. Természetesen a tengerpart sem maradhatott ki és az Adria sem maradt "szûz" tõlem. <#vigyor>#vigyor> Az egyik kirándulásunk alkalmával összefutottunk Pirossal és édesapjával. Volt egy közös ebéd és fényképezkedés velük is.
Szombat reggeltõl azután egészen hétfõ estig esõs-borongósra váltott az idõ, így beltéri programokat rendeztünk magunknak és készültünk a vasárnap esti meccsre. Szerencsére hideg nem volt, 18-20 fok volt ekkor is.
A meccsre ketten VIP belépõvel mentünk, egyikünk (Pumi) pedig fotózhatott a pályán a kapuk mögött. A csarnokban totál telt ház volt, 4500 szurkoló bíztatta a csapatot. A dán szurkolók mintegy 15-20-an voltak. A hangulatról és a szurkolásról majd késõbb külön írok, mert van mirõl. A meccs végig izgalmas és szoros volt. A védekezések és a kapusok nagyon jók voltak, támadásban sokat hibáztak a csapatok, nem volt magas szinvonalú a játék. A 45. perc után a dánok 3 perc alatt zsinórban szereztek 3 gólt és 16-13-ra vezettek, ledolgozták a otthoni hátrányukat. A hátralévõ 12 percben azután a Buducnost elképesztõt alkotott védekezésben Gabi irányításával és Sanela védéseivel. Gabi irányítja a csapat védekezését, õ a felelõs a védelem mûködéséért. Az utolsó 12 percben a KIF egyeteln gólt sem tudott szerezni. A szurkolóik által hajtott montenegrói csapat egy 5-0-ás sorozattal megfordította a meccset és 18-16-ra gyõzött. Az utolsó 2 percben a közönség felállva ünnepelte a csapatát.
Az örömtánc és a kupaátadás is kiváló hangulatban zajlott, a játékosok és a közönség részérõl is. Szerencsére Gabi segítségével mi is le tudtunk menni a pályára a kupaátadás után rögtön, így sikerült közelebbrõl megismerkednem végre a KEK serleggel is a három közül utolsóként <#vigyor2>#vigyor2> Akkor még nem tudtam, hogy késõbb "folyékony" randevúnk is lesz <#nyes>#nyes> Készítettünk sok képet az ünneplésrõl és a játékosokról is. Piros nem játszott a meccsen, de az ünneplésnél természestesen õ is ott volt és megkapta az érmet is. Azt beszéltük, hogy neki most már "csak" a BL gyõzelem hiányzik a háromból.
A meccs után hazamentünk, majd Gabi a bankettrõl hazajõve közölte velünk, hogy mehetünk vele a csapat éjszakai bulijára. Nem tudtunk ellenállni a kísértésnek <#wink>#wink> A buliban azután Pirossal is találkoztunk ismét és igencsak jól éreztük magunkat. A kupába pezsgõ került és természetesen nem maradhattam ki az általános ivásból <#ravasz1>#ravasz1><#vigyor>#vigyor> A bulin ott volt Arslanagic is a dánok legjobb és leggólerõsebb játékosa. Ugye õ horvát és Sanela meg Lidija elhozták õt és bizony jól érezte magát õ is. A buli végén hajnali 3-kor a kupa tartalma megváltozott és Jack Daniels került a pezsgõ helyére, amibõl szintén mindenkinek kötelezõ volt kortyolni <#wink>#wink> Azután fél 4-kor sikerült hazaindulnunk és Gabinál még kicsit ünnepelni és beszélgetni. A hétfõ délután az aklimatizációval telt, majd késõ este indultunk hazafelé.
Szuper túra volt és örök emlék! <#eljen>#eljen><#worship>#worship>
DUNAFERR FOREVER!!!
Szépen fejezték be a rájátszást és a megszerzett 6. hely nagyon értékes. Fõleg annak fényében, ahogyan ez az idény indult. Le a kalappal a csapat elõtt! <#worship>#worship>
A fehérvári gyõzelem a csapat diadala volt, hiszen ma többen is sokat tettek a 2 pont megszerzéséért. A fiatalok is ismét hozzá tudtak tenni mind játékban, mind eredményességben.
Remélem a következõ idényben sikerül megtartani a helyünket a középházban és megalapozni egy késõbbi még jobb szereplést.
DUNAFERR FOREVER!!!
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!