61665

udrvcsn9.jpg

Vélemények egyik legsikeresebb

csapatsportunkról.

• Isthy
    Úgy fest abban a jövő évi keretben többeknek nem lesz helye az ideiből. Hat távozót emlegetnek amiből kettő már szinte köztudott.
    A fennmaradó 4 közül Trufán elengedését nem értem leginkább. Igaz, hogy védekezésben cserélni kellene, de lenne sokkal több variációs lehetőség. Mert lehetne használni balkezes átlövőként, sokkal többet, mint ebben az évben. Legalább Tomori válthatná Szanit ballövőben is, láthattuk a KEK döntő visszavágón is nyilvánvalóan, hogy eredeti posztján sokkal jobban érzi magát. Meg Tomori is pl. csak védekezhetne helyette bizonyos időszakokban, támadásban közben pihenhetne. Vagy Deáki lenne Szani cseréje a posztján és Tomori szinte nem is játszana B2-ben támadásban?
    Mondjuk a játékost viszont annyiban megértem, hogy többet szeretne játszani és ezt az idei év alapján nem látja biztosítottnak.
  • Isthy
    Köszi a beszámolót!
    A 2. félidőt már én is láttam. Szerencsére akkor nyújtottuk a jobb teljesítményt.
    Általában úgy szokott lenni, hogy június elején-közepén van vége az idénynek, most is így lesz ezzel a 3 hét levezetéssel. Azután kb. 5-6 hét szünet és kezdődik a felkészülés a köv. idényre.
  • kaloz174
    Az első időszakot leszámítva szerintem egy jó meccset láthatott a közönség pénteken Újvárosban.
    Nagyon tetszett 2 csere: Erdősi Ildikó és Sári Barbi játéka, na és nem tudok elég nagy csodálattal írni BB-ről! Ő volt a vezére a csapat játéka a felgyorsításának. Szerintem annak a periódusnak volt köszönhető a végül magabiztos győzelem.
    Na és a kapuban Pisák Reni újra jó teljesítmény nyújtott, miután le kellett cserélni a még mindig nem tökéletes egészségi állapotban lévő Víg Vivit.
    Sajnos, Bokihoz újra csatlakozott Takács Fruzsi is, akinek porcgyanús a térde. Mielőbbi gyógyulást mindkettőjüknek.

A csajok végül boldogan mentek a csapatzáró bulira.
    (A Mester azért nem bíz semmit a véletlenre. +3 hét levezetés következik. )

Ennyi volt az a szezon, aminek végén a reális 7. helyet sikerült megszerezni - na és amitől azért reméltünk kicsit többet is, de ehhez több szerencse kellett volna.
    Ennek ellenére elismerés és köszönet érte!
  • Isthy
    Akkor mostantól fogva hivatalos: Herr Orsi Siófokon folytatja.
  • Isthy
    Itt Misi arról beszél, hogy a veszprémiek nyerni szeretnének és az Újváros helyére lépni a 7. helyre, mert az akár nk-i szereplést is érhet. Amit ők nyilvánvalóan felvállalnának, ez komoly motiváció lehet nekik a meccsre.
    Mi pedig nem hiszem, hogy "elbírnánk" egy nk-i kupaszerepléssel járó anyagi megterhelést.
  • Zóanagyvarázsló
    Ha a Vác nem vállalja a nemzetközi kupaszereplést, ez a helyezés nagyon értékes lesz.

Miért, az Újváros talán vállalná?
  • Isthy
    Dunaújvárosi Regale Klima-Veszprém Barabás KC 35-31 (18-17)

Gratulálok a csapatnak a győzelemhez és a 7. helyhez!

Az idény elején a 6-7. helyre vártam a csapatot, amit ők szépen meg is valósítottak. Boki kiesése a rájátszásra nagyon megnehezítette a csapat dolgát, de szépen megoldották a feladatot. Le a kalappal a csapat előtt!
  • Gabess8
    Szerintem el tudnák beszélgetni, a magát valószínűleg újság írónak tartó emberrel, szerintem nem ez volt élete legjobb cikke, a címet meg inkább hagyjuk, annyira béna.
  • Isthy
    Mint kiderült csak az újságírói fogalmazás tévesztett meg többeket:

Elköszön a csapat

Nem ártott volna Misi neve elé legalább egy kötőjelet tenni a címben. Ráadásul a cikkben is vannak félreérthető megfogalmazások.
    Misi tehát marad!
  • Isthy
    Sajnos én is hallottam... Hatalmas köszönet és minden jót kívánok neki!
  • Isthy
    Elek Gábor és Zizi interjú
  • kaloz174
    Nyilván meggondolák a prioritásokat, de akkor is kár érte.:(

Ma Bába Misi elköszön a Csapattól...:(
  • Isthy
    A focista barátja a város csapatában fog játszani, ez gondolom meghatározott bizonyos dolgokat.
  • kaloz174
    Remélem, nem csalódik, nagyon szurkolok neki. Reméltem, hogy nem megy külföldre.
  • Zóanagyvarázsló
    Kétségtelen, hogy komoly volt a munka, de azért várjuk meg a jövő évi keretet, mert bizony az is minősíteni fogja a vezetés és Elek Gábor idei munkáját.
  • Isthy
    Így van, az új csapatvezetés nagyon komoly munkát végzett.

Ha már Fradi: Baba Németországban (Metzingen) talált magának csapatot.
  • kaloz174
    Részemről is köszönet a beszámolóért!
    Na és csatlakozom a gratulációhoz is, a Fradi bajnoki bronzérme kapcsán.
    Azt hiszem, ilyen eredményesen keveseknek sikerül a nehézségeken úrrá lenni a mai világban.
  • Isthy
    Sztem is nagyjából rendben van a keret.
  • Isthy
    Köszi a beszámolót és az értékelést!
    Részemről várok türelemmel, ami késik nem múlik!
  • Isthy
    Ha megnézed félreérthető a szövegkörnyezet, amiben a 2 csatornáról írtál. Viszont így ez összesen 2 meccs jogdíja lenne - amire ezek szerint gondoltál - s az valóban az EHF-en keresztül ment. De a Sportklub emlegetése alapján érthető volt a megjegyzésed a bajnoki és MK meccsekre is. Erre írtam az MKSZ dolgot.
    De ne nyújtsuk tovább, nincs akkora jelentősége.
  • Zóanagyvarázsló
    Nagy iramú meccs volt, melyen annak ellenére tartottuk a lépést az elején a hazai csapattal, hogy sorra kaptuk a gólokat, Herr pedig kiválóan védett. Érdekesség, bár nem meglepő, hiszen az előző összecsapáson is így volt, hogy Klivinyi játszott balszélen, és meg kell hagyni, veszélyes tud onnan lenni az a lány! (Az első meccsen amúgy Kitti kezdett a szélen, de nem sokáig maradt pályán, mert a kapu eltalálásával problémái voltak.) Ezúttal hamar lehetőséghez jutottak a cseréink is, mert miután Piros hibázott kétszer, és hasonlóképp tett Kriszta is, sor került Kék és Adri bevetésére (ő kettest védekezett, Zizi pedig szélen). Az előbbi testvérénél is nehezebben érvényesült a falban, így Piros viszonylag hamar visszatérhetett, majd később a szőke szélső is. A játékvezetőknek sikerült felborzolnia a kedélyeket, amikor rövid időn belül a vendégcsapattól kétszer is elvették a labdát passzívra hivatkozva (szinte mire sikerült cserélni), ezután kaptak hideget-meleget, és egy idő után hamar került fel a kezük a hazaiak támadásainál is. A legnagyobb különbség a Vác javára emlékeim szerint 13-10 volt, ennél nagyobb különbséget nem sikerült kiépíteniük, amúgy többnyire felváltva potyogtak a gólok, és a hazai gárda mehetett a szünetre egygólos előnnyel. Ezután a beugró Trufi két gyors góljával fordított Fradi, majd megint kiegyensúlyozott harc volt, a Vác vissza is szerezte a szűk vezetést, de később Szani duplája bizonyult elégnek a fordításhoz. A Vác soraiban elsősorban Tápai vitte a prímet, szép gólokat lőtt és sokat, akadtak remek passzai is, betalált szélről is, fehérvári csúcsformáját idézte. Voltak ugyan idén is jó meccsei, de ennyire jól ebben a szezonban nem láttam teljesíteni, és ugye jutott rájuk számos gyengébb produkció is. Rédei-Soós góljai nem különben voltak szépek és fontosak. A hosszú hajrában azonban már senki nem tudott segíteni a hazaiakon, egyszerűen megint elfogytak a végére, eladogatták a labdát, körbe lövöldözték a kaput, ha mégsem, akkor a csereként beállt Abramovics bizonyult legyőzhetetlennek, aki kiválóan védett. Nálunk is akadtak hibák, de a lányok úgy küzdöttek szinte minden gólért, mint az életükért, így sikerült biztos előnyt kiépíteni, a Vác pedig nem is tudott közelebb kerülni. Ezúttal a belső hármas volt a legfőbb gólgyártó, de míg Szani és Zsuzsi vegyes sikerrel vette fel a harcot Herr Orsival, addig Zizinek ezúttal igazán sült a keze, a heteseket is mindet értékesítette, egyértelműen ő volt a mezőny legjobbja, látszott rajta, hogy meg akarja mutatni, hogy az utóbbi idők "gyengébb" (értsd: nem mindig nemzetközi klasszis szintű) produkciója után ezúttal a 110%-nál is többet kar nyújtani, de ez önzéssel nem párosult. Egy jó darabig azt gondoltam, hogy az a csapat nyerhet, amelyik jobban el tudja kapni a védekezésben a fonalat, de végül inkább az erőnlétbeli markáns különbség döntött. Persze időnként keményen, de sportszerűen védekeztünk, akadt számos blokk is, és Léna érdemeit is említettem, de ez a meccs sem a klasszis védekezésről szólt, de az sem igaz, hogy ebben a műfajban ne hajtottak volna a lányok.

Érdekes ez az erőnléti dolog, hiszen mindkét bronzmeccset azzal nyertük meg, hogy a végén egyszerűen feltöröltük a padlót fáradó ellenfelükkel. Akik persze tartalékosak és kevésbé esélyesek voltak, de kissé talán mégis meglepő. Igaz, éppen Zizi nyilatkozta, hogy a KEK sorozatmeccseinek köszönhetik a jobb erőnlétüket. Fura ilyet mondani, főleg erre a csapatra, de már-már megdöbbentő volt a győzni akarás mértéke is, igaz, szép számú szurkolósereg gyűlt össze a vendégszektorban (80-nál biztos több, talán 150?), és a hazai meccsen tapasztalatnál a szurkolás is jóval komolyabb volt, ott van a Fradi-szív, a KEK-győzelem lendülete, de talán ezúttal a legtöbbet latba az nyomta, hogy egy hosszú szezont le lehet zárni a győzelemmel, ellenkező esetben lehet tovább edzeni, és szinte nem is lesz pihenő a válogatott szerepléséig.

Hasonlóan jó hangulatú volt az esti népligeti ünneplés is, bevonulással, rövid beszédekkel, önfeledt ünnepléssel, fényképezgetéssel - el lehet képzelni. Hogy egy momentumot kiemeljek: különösen tetszett Elek Gábor és Szádvári Kriszta párbaja, előbb a mentor támadta meg sikeresen pezsgővel tanítványát, majd amaz próbált visszavágni, de ezúttal az edzőnk bizonyult gyorsabbnak, nem lehetett ezen napon eltalálni, ráadásul Kriszta el is ejtette az üveget. Ezután eltűnt, de mint kiderült nem adta fel, csak egy korsó sörért ment, hogy azzal vágjon vissza, de az elejtette, és elcsúszott nedűn, ekkor Gábor felkapta, és így ünnepeltek tovább. Aranyos jelenetsor volt :)

Tényleg nem tudom eléggé megköszönni a csapatomnak, hogy végigszurkolhattam ezt szezont, mert tényleg szinte minden meccs élmény volt Velük, még a vesztesek is. Külön gratulálok a váciaknak is negyedik helyhez, és köszönöm a sportszerűségüket, ahogy a KEK-győztes csapatot ők is megünnepelték. Ugyanakkor úgy vélem, hogy reálisan a csapat ebben a bajnokságban a 2. vagy a 3. helyen végezhetett, tehát a bajnoki szereplés semmiképp nem kiemelkedő, de persze nem is kudarc. Nem is azért mondom, nincs most kedvem fanyalogni, tegnap tényleg nagyon szépen csillogott minden, a KEK-arany, a lányok mosolya, és bronz is így lett volna ezzel, ha van éremátadás. Ez egy nehezen felülmúlható idény volt, most itt az ideje, hogy a válogatott bearanyozza!

Egy további megjegyzés: Pimentelt még mindig nehezen tudom mire vélni. Mivel játszani nem volt alkalmam látni, kritizálni sem kívánom (egy klasszis balkezest különben is jó lenne valahogy elővuduzni), de akkor is furának tartom, hogy ott van nagy csapattal, miközben nyilvánvaló volt, hogy játéklehetőséget bizony nem fog kapni. Emellett gyakran tűnik úgy, hogy rendre kissé elkülönül a többiektől. (Tegnap amúgy a sérültek a Ligeti Egység soraiban ültek, a dominikai lány a vendégszektor túlsó végén.)

Alicantéről később, és hosszú beszámolót sem tudok ígérni, mert annyi pótolnivalóm van csak kézilabdafronton is, hogy csak na! (BL-döntő, bajnoki döntő, EHF-kupadöntő, KEK-döntő visszanézése stb.)
  • Zóanagyvarázsló
    Szerintem elbeszélünk egymás mellett, mert én akárhogy is nézem, egy KEK-es cikkre reagáltam, és bizony az ahhoz kapcsolódó közvetítési jogokra gondoltam.
  • Zóanagyvarázsló
    A magyar női válogatott szűkített kerete a júniusi világbajnoki selejtezőre

Mátéfi Eszter szövetségi kapitány az Európai Kézilabda Szövetség felé előzetesen hivatalosan leadott 28 fős keretből kijelölte azt a 18 játékost, akikkel május 25-én, Balatonfüreden megkezdi a felkészülést a Németország elleni, júniusi világbajnoki selejtező párharcra.

A 18 FŐS KERET:

Kapusok: HERR Orsolya (SYMA-Váci NKSE), PASTROVICS Melinda (FTC-Rail Cargo Hungaria), PÁLINGER Katalin (Győri Audi ETO KC);

Jobbszélsők: BÓDI Bernadett (Budapest Bank-Békéscsabai ENK SE), KOVACSICZ Mónika (FTC-Rail Cargo Hungaria);

Jobbátlövők: BULATH Anita (DVSC-KORVEX), HORNYÁK Ágnes (Győri Audi ETO KC), TOMORI Zsuzsanna (FTC-Rail Cargo Hungaria);

Irányítók: GÖRBICZ Anita (Győri Audi ETO KC), KOVACSICS Anikó (Győri Audi ETO KC), SZUCSÁNSZKI Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria);

Beállók: MAYER Szabina (Győri Audi ETO KC), SZABÓ Valéria (DVSC-KORVEX), SZAMORÁNSKY Piroska (FTC-Rail Cargo Hungaria);

Balátlövők: FERLING Bernadett (Dunaújvárosi Regale Klíma), ZÁCSIK Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria);

Balszélsők: JUHÁSZ Gabriella (DVSC-KORVEX), VÉRTEN Orsolya (Győri Audi ETO KC).

A vb-selejtező programja:

1. mérkőzés
    2011. június 5. 18:30, Balingen: Németország–Magyarország TV: m1 (élő)

2. mérkőzés (visszavágó)
    2011. június 11. 17:30, Győr: Magyarország–Németország TV: SportKlub és m1 (mindkettő élő)

Forrás

Nem igazán vitatható, pillanatnyi forma alapján a Pasi-Triffa csere is jogosnak tűnik.
  • Isthy
    Vác-FTC 30-36 (16-15)

Gratulálok a Fradinak a bajnoki bronzéremhez!

A meccset nem láttam, így írni nem tudok róla. De van aki a helyszínen szurkolt és biztosan kapunk tőle beszámolót
    Annyiban jól alakult a dolog, hogy a válogatott játékosoknak nem kell még vasárnap is meccset játszania illetve arra edzenie. Hétfőig lesz pár nap "kikapcsolódásuk".
  • Isthy
    Nem is a KEK-ről beszéltünk. Ha visszaolvasol a te hozzászólásodban (#48742) az m1-es és Sportklubos közvetítési pénzekről beszéltél amire én reagáltam a #48746-ban, hogy az az MKSZ "ügye".
    Örülök, hogy rendben hazaértél, kivárjuk a beszámolót. Legfeljebb összevonod a mai meccsről szólóval. Gondolom az esti ünneplésen is ott leszel a Népligetben
  • Zóanagyvarázsló
    A KEK nem az MKSZ rendezvénye, nagyon meglepődnék, ha közük lenne hozzá, különben nem is tudtuk volna az elődöntőt az m1-hez átvinni.

Amúgy igen, tegnap szerencsésen hazaértem, de lassan már Vácra indulok, szóval egyhamar (holnap délutánig, estig) biztosan nem jelentkezem kisebb beszámolóval sem.

A múlt heti bronzmeccsről a lényeg alighanem már elhangzott, én is csak megerősíteni tudom, küzdelmes, szoros mérkőzés volt, melyen többször is a Fradi futott az eredmény után, de végig érezni lehetett, hogy igazán nagy gond itt nem lesz, majd a végjátékban eldőlnek a dolgok. Kíváncsi leszek a kinti meccs képére, mert nem lesz könnyű erre a győzelem esetén utolsó, ennek elélenére - vagy éppen ezért - úgyszólván tétnélküli meccsre felpörögni Alicante után, az ellenfél pedig van olyan jó, mint a spanyolok, legfeljebb Ortuno-szintű játékosuk nincs. Mindenesetre én remélem, hogy összejön, mert minél mosolygósabb fradista lányokat szeretnék látni :)
  • kaloz174
    Lehetne, de még nincs mire alapozni a pontosítást, így ezzel várni kell.
  • kaloz174
    Az Újváros ifi ma du. biztosan, 12 góllal nyert a Siófok ellen, ezzel megszerezte az 5. helyet a bajnokságban. Gratulálok! (Ellenfelek voltak a Fehérvár és a Csaba is!)
    A Mester sokat dolgozott velük is. Íme az eredmény!
  • Gabess8
    Kicsit lehetne pontosítani, a tájékozatlanok kedvéért, had kopjon az a billentyűzet
  • Gabess8
    "de úgysem fogod belátni, hogy ezzel ártott a csapat jóhírnevének. mindegy is. bár reméljük akiktől a pénzt szeretnék nem néznek és olvasnak ilyen szennylapot, és senki sem lesz olyan kedves, hogy erre figyelmeztesse :) részemről lezártam!"

Dehogynem, mért ne olvasnának, attól hogy van náluk pénz nem biztos hogy más is társult hozzá...
    Aztán szerinted ugyan mitől látná be, mikor meg sem fordul ilyen a fejében, én nagyon kevéssé ismerem, de amennyire megismertem, ha mindenki olyan lenne régen nem itt tartanánk...
  • Isthy
    Így van, egyetértek. Mivel érdemben nem volt mit írnom rá, így feleslegesen nem koptattam a billentyűzetet.
  • kaloz174
    A hír nagyon érdekes. Több szempontból. De egyelőre nagyon nem több annál...
  • Mse
    erre meg senki nem reagált, még Isthy sem? :DD
  • kaloz174
    Igazán felemelő érzés nézni ezt a boldogságot. Újra csak grat. a Fradinak. Jöttek, láttak, győztek - miközben mások nagyon készültek rá és nekik nem sikerült. Talán pontosan azért nyertek, vagy legalábbis ez is benne volt, mert nem volt rajtuk a nyomás, az elvárástól. Na és azért is, mert jó szellemű csapat.
    (Zárójelben, de büszkén jegyzem meg, hogy a csapat egyik munkatársa, aki szintén kapott érmet, volt csapattársam. )
  • kaloz174
    Elég érdekes, hogy a siófoki cs.v. hűséges tolmácsa azt írja, hogy "csak" 120 milliós a köv.évi költségvetésük, amikor a tulaj maga nyilatkozta a 200 milliót a helyi megyei lapnak, megemlítve, hogy az idénre tervezett 120 is 150 lesz inkább...
    Lehet, hogy nem egyeztetett?
    Kíváncsi vagyok, Herr Orsin kívül, még kit tudnak megnyerni?
  • Isthy
    Ismerős ez a reptéri helyzet, csináltam már én is ilyet, pl. a 2005-ös oroszországi VB után Maximálisan megérdemelte a csapat!
  • Isthy
    Elek Gábor interjú

Érdemes elolvasni, sok mindenről szó esik benne.

Ma este a Duna TV Sportaréna című műsorát érdemes megnézni 22:40-től, KEK győztes vendégek lesznek benne
  • Mse
    hmm, hallottam vmi érdekeset, hogy egy régi-új irányítónk lesz? :)) igaz a hír? :D
  • Mse
    gratulálok a Fradinak, megérdemelten nyerték meg a kupát! kis túlzással Trufán jött látott és győzött :) na jó, végre Tomori is ott volt fejben amikor kellett! Zizi meg igazi vezér lett.
    Szép volt!
    Videó a reptérről :)
  • Mse
    hmm, a régi vezetés és a sok tartozás miatt sem voltunk/lettünk kedvencek. (az már 2 :D) annyi köze van, hogy ő a csapat vezetője, és összekötik a nevét a csapattal. de úgysem fogod belátni, hogy ezzel ártott a csapat jóhírnevének. mindegy is. bár reméljük akiktől a pénzt szeretnék nem néznek és olvasnak ilyen szennylapot, és senki sem lesz olyan kedves, hogy erre figyelmeztesse :) részemről lezártam!