61665

udrvcsn9.jpg

Vélemények egyik legsikeresebb

csapatsportunkról.

• Zóanagyvarázsló
    Na mindegy, ez a torna eddig így is egy bravúrsorozat számunkra, a hollandok bár erősek, és a torna előtt papíron elénk tettem volna őket, a látottak alapján mégsem nekünk kell rettegnünk. Csak előbb fel kell dolgozni ezt a vereséget, mely eredmény alapján akár győzelemmel is felérne, csak hát látva - és pláne átélve - azért nem olyan egyszerű ez.

Ami viszont biztató (a játékon és a küzdeni tudáson túl, nem egy felnőtt válogatott ez, na...): ha folytatódik a csoda, és bejutunk a döntőbe, akkor a statisztika nekünk kedvez, a döntőben ritkán tudja újra elvétve egy csapat a korábbi áldozatát.
  • Zóanagyvarázsló
    Betiltanám az időntúli szabaddobást, mi 10 esetből 9-szer rosszul jövünk ki belőle.
  • Zóanagyvarázsló
    Jól hajráztunk a norvégok ellen az első félidő végén (U17-es vb), 8-13-ról feljöttünk 14-14. Ez derék volt!
  • Isthy
    Ha már ez a végszó, akkor erre írom le az én véleményem. Na pl. ezért is sztem nem kellene ez az egész szabad kártyás rendszer, évtizedekig jól megvolt mindenki nélküle. Csak ugye a harácsoló szemléletmód...
  • Zóanagyvarázsló
    Ez az erőviszonyoktól is függ, ha két egyenlő, de kiemelkedő csapat küzd az első helyért (vagy a sztárcsapat mögött a második BL-helyért), akkor egy elbukott hazai rangadón elmehet minden. Ha minden igaz, kiegyensúlyozottabb bajnokság elé nézzünk, így nem ez lesz a helyzet.
  • primavis
    igaz, de sokkal nagyobb az esély kijavitani egy gikszert, mert van rá idő és alkalom!
  • Zóanagyvarázsló
    Éppen ezt mondom, hogy egyik megoldás sem tökéletes. Lehet mindkettő ellen és mellett érvelni, ez világosan látható. De többször már tényleg nem írom le ugyanezt.
  • Zóanagyvarázsló
    Az edzők mégis a (felsőházi) rájátszás mellett állnak, és úgy tartják, hogy a több magas színvonalú, feszült meccsből többet lehet tanulni. A spanyol kivételével minden épkézláb bajnokság kiírása hasonlít is ebben. Én sem rajongom a rájátszásért, és tudom, hogy vannak ellene érvek, de pusztán észérvekkel mégsem tudom magam meggyőzni ellene, ha a válogatottat nem vonjuk be a képletbe. Több csapatnak nem lenne értelme, hiszen már a 12 csapatot is kis híján lasszóval kell fogdosni, az Újbuda és a Szekszárd pedig már idén is kilógott, az utóbbi és a Halas jövőre is bajban lehet.

Egyébként pedig tiszta bajnoki rendszernél is dönthet a pillanatnyi forma vagy sérüléshullám, ha éppen a kulcsrangadót bukja el a csapat.
  • primavis
    no de a mostani felállásban csak 2 gyenge csapatot kaptak, mig a 4 erős szabadkártyás egymással dönti el a továbbjutó helyet! Ráadásul az illető csoportot is nayg háétrányba hozva (speciel a veszprém csoportját).
    Jellemző volt, hogy a elmúlt idényben a csoport 3-ik Hamburg is könnyű ágra került s most is végtelenül könnyű csoportja van.
  • primavis
    a rájátszásnak azért nincs értlme, mivel ott a pillanatnyi forma dönt, ami az egyik csapatnak jó, a másiknak amelyik egész évben egyenletesen jó teljesitményt nyújtott , de kifáradt, lesérültek a játékosai, annak meg hátrány! ugyanis a bajnokság végeredménye az egész évben mutatott formát (ingadozásokkal együtt) kellene tükrözze s nem csak az utolsó hetekbelit! Mert az a csapat amely jókora pontelőnnyel jut be a rájátszásba sokat veszithet, mig a nagy hátrányba levő sokat nyerhet rajta!
    Inkább legyen több csapat mint rájátszás!
  • Zóanagyvarázsló
    Interjú Elek Gáborral és Elek Gyulával. Három részes, a legfrissebb három videó az, az egyszerűség kedvéért így linkeltem (a legújabb van balra). A maiban szó esik a válogatottról, szövetségi kapitányságról is. Érdekes, hogy a válogatott miatt kárhoztatja a versenyrendszert, de nem fejti ki, hogy mire gondolt. Annak fényében pedig, hogy a rájátszás mellett kiállt korábban, ez érdekes lehetett volna. Kevesebb csapat kéne talán az NB I-be?
  • Zóanagyvarázsló
    Én csak azt vitattam, hogy mennyiben jó az, ha akár négy, a BL-szereplést korábban ki nem vívó csapat eljuthat egészen a csoportkörig, valamint célnak kell-e lennie a selejtezős bajnokcsapatok dolgának további megnehezítése. A kiegyensúlyozatlanság alatt arra céloztam: nem mindegy, hogy a Tatran Presov és a Partizan Beograd a Löwent vagy a Kielcét kapja meg,a szabadkártyára pályázó csapatok ereje között is mindenképpen lesz szórás, és a kiscsapatoknak még inkább lutri lesz az egész. Szólnak érve a te verziód mellett is, de ellene is.
  • primavis
    az előselejtezők pont úgy válnának kiegyensúlyozottá, ha e mellé a 4 csapat mellé beosztanák a többi 12-t! Így a veszprém megkapja valamelyiket, a többiek meg egy-egy pancser csapatot!
    melyik is az amelyik emlithető az előbiek mellett?
    SELEJTEZŐ
    1. CSOPORT
    Tatran Presov (szlovák)
    AEK Athén (görög)
    Partizan Beograd (szerb)
    Porto Vitalis (portugál)

2. CSOPORT
    Sävehof (svéd)
    Dinamo Minszk (fehérorosz)
    AON Fivers (osztrák)
    Besiktas (török)

3. CSOPORT
    Metalurg Szkopje (macedón)
    Hafnarfjördar (izlandi)
    Haslum (norvég)
    Maccabi Rison Lecion (izraeli)
  • primavis
    de hát pont annyi is van! a szabadkártyások egymás közt döntik el az elsőséget, az első tovább megy a Veszprém csoportjába, a többi meg kiesik!
    SZABADKÁRTYÁSOK VIADALA (NS ma)
    Valladolid (spanyol)
    RN Löwen (német)
    Dunkerque (francia)
    Kielce (lengyel)
    szerinted ezek előselejtező csapatok lennének?
  • Zóanagyvarázsló
    Magyarán te egy helyett négy szabadkártyát adnál (jelen esetben többek között egy lengyel bajnokságból érkező csapatnak), és kitolnál a szlovák és szerb bajnokkal. Már ez alapján is vitatható. További problémát okozhatna viszont, ha nem lenne négy jelentkező, de mivel most is van, és egy ilyen rendszer garantálná a lehetőséggel élni kívánókat, ez csak elvi veszedelem, viszont ez esetben alighanem még többen érdeklődnének, és akkor vagy önhatalmúlag kell válogatni, mint a nőknél, vagy még előselejtezőt is kéne játszani a szabadkártyáért - ami azért vicc lenne, és a második számú kupasorozatot gyengíthetné, a BL színvonalának emelése nélkül. És még így is lehetnének anomáliák, hiszen várhatóan még kiegyensúlyozatlanabbá válnának a selejtezőcsoportok is. Nem mondom, hogy mindez elfogadhatatlan, de nem érzem ezt sem egyszerű, de nagyszerű módszernek, mint ahogy azt sugalltad.
  • primavis
    a 3 helyett +
  • primavis
    van ugyabár 3 selejtező csoport 4-4 résztvevővel=12. 3 4 szabadkártyás az =16, pont elég négy csoport számára négyenként! Ahogy a nőknél is berakták a Viborgot a többiek közé, pl.
  • Zóanagyvarázsló
    Írnál egy példát arra is, hogy hogyan képzeled el ezt?
  • primavis
    az igaz, de vagy nem kellene 4 szabadkártyát adni, vagy szétosztani őket s nem a töltelékeket favorizálni + a szerencsés csoportokat! Mert mig a másik 3 csoport tölteléket kap, a veszprémi meg egy virtuális továbbjutásra esélyest!
  • Zóanagyvarázsló
    Talán mert az gyakorlatilag azt jelenté, hogy négy csapat is szabadkártyát kap, ami kissé erős. Bármilyen rendszer is van, aki szabadkártyát kap (vagy pályázik rá egyáltalán), az valószínűleg egy komoly csapat, mely a hivatalos úton lemaradt a szériáról, tehát aki ki fogja, annak mindenképpen nehezebb dolga lesz.

A Veszprém csoportja félelmetes, de papírforma alapján bőven tovább lehet jutni, így hátha sikerül elkerülni a Barcelonát, ahhoz a csoport első és második helye nem lenne jó ómen :) A Szeged szerintem jobb a selejtező győztesénél, akkor pedig elég megelőznie a Köbenhavnt vagy a Leónt, ami nagyon nehéz lesz, de nem temetném őket. Reálisan nézve a csoportkörnél sokkal messzebb amúgy sem jutnának, a lényeg, hogy itt sok jó meccset játszhatnak, ez szerintem többet ér, mint egy könnyű csoport.

A Loki helyzete már zavaróbb, ha a Lublin esetleg nem vállalja a rendezést, akkor idegenben kell legyőzniük a németeket (amire persze van reális esély), de ha meg is lesz a csoportkör, onnan már a KEK elérése is komoly bravúr lenne, ráadásul Volgográd és Estella jó messze is van. Bár valahol irigyelni fogom őket, komoly meccseket láthat a közönségük, szóval jó lenne erre nekünk ismét egy komoly KEK-meneteléssel "visszavágni".
  • primavis
    a C csoport viszont kész röhej a többihez képest! Abszolut vadmarhák ezek az EHF-nél, a kritériumaikal együtt! A szabadkártyásokat miért is nem osztották szét pl. selejtezőcsoportokba? A négy csapat közül három magasan jobb mint a selejtezők 12 résztvevője!
  • Isthy
    A férfi csapataink nagyon belehúztak:

B-CSOPORT
    Csehovszkije Medvegyi (orosz)
    MKB Veszprém (magyar)
    Ciudad Real (spanyol)
    Füchse Berlin (német)
    Bjerringbro-Silkeborg (dán)
    A szabadkártyások viadalának győztese (RN Löwen vagy Valladolid)

Ez brutálisan kemény csoport...

D-CSOPORT
    Montpellier (francia)
    Köbenhavn (dán)
    Kiel (német)
    Ademar León (spanyol)
    Pick-Szeged (magyar)
    A selejtező 1. csoportjának győztese (Tatran Presov vagy Partizan Beograd)

Nem sok esélye van a Picknek...
  • Isthy
    A mai BL főtábla sorsolás alapján az ETO csoportjába a Hypo és a Metz került és a 4. selejtező csoport győztese (Randers, Tertnes Bergen vagy Savehof). Nem rossz sorsolás, nincs ok a panaszra. Németh András Hypo edzőként ismét Győrbe látogat
    A Loki sajnos a továbbjutása esetén bekerült a legdurvább csoportba a Valcea, az Itxako és a Dinamo Volgográd mellé.
  • kaloz174
    Adókedvezmény: a parlament hétfőn elfogadta, most Brüsszelen a sor

Na, majd meglátjuk..."Nyugtával dicsérjük a napot." Már annyi csalódás ért bennünket.
  • Isthy
    Ez egy jó kis PR duma, meglátjuk mi lesz belőle. Mondjuk a változatlan MKSZ vezetéssel nem várok túl sokat tőle...
  • Isthy
    Tényleg jó sorsolás, de a németekkel valóban vigyázni kell. A selejtező torna úgy fest Lublinban lesz (3. kalapos csapat), ami tavalyról nem rossz ómen

A Viborg otthon selejtez, mint 3. kalapos csapat és sztem behúzzák hazai pályán.

Holnap pedig BL főtábla sorsolás (ETO, Veszprém, Pick).
  • kaloz174
    Az új elnök mondta...

Ez kicsit jobban hangzik, majd kiderül, mi valósul meg belőle. Mindenesetre kellett egy sokk, hogy végre valami történjen, sajnos. (2004. óta.)
  • Zóanagyvarázsló
    Megvan a sorsolás. Sikerült elkerülni a Rosztov Dont, a Viborgot és az Elda Prestigiót, egy előselejtezős csapat után így elvileg a Buxtehuder jöhet (őket azért komolyan kell venni), ha ők legyőzik a Lublint. Ez így nem hangzik rosszul, ha sikerül Debrecenbe vinni a tornát, akkor pedig az esélyek kifejezetten jók, ha a németek helyett a Tertnes talán kedvezőbb rivális is lett volna, panaszra nincs ok.

Viszont a Kolozsvár, a Rosztov Don és a Viborg szépen kifogta egymást, két komoly csapat (és egy kevésbé komoly) abból selejtezőből már megy is a KEK-be. Az biztos, hogy ezzel a szabadkártyával nem lett volna könnyű dolga a Fradinak se.
  • Isthy
    A pokol kapujában

Természetesen elsősorban Kati miatt
  • Zóanagyvarázsló
    Nem akartam bántani Kökééket, csak megjegyeztem, hogy vannak hibák. Csak azért, mert nem írom le minden mondatban külön, hogy mennyire becsülöm, az nem jelenti azt, hogy nem így van.
  • Isthy
    Persze, hogy dadog a gépezet, hiszen szinte most kezdték. Ne akarjunk már mindent azonnal kiválóan elvárni tőlük. Ez annyira magyaros megint... Minden estre én nem ragozom ezt tovább, csak leírtam a véleményem kívülállóként. Bárcsak nekünk is ilyen problémáink lennének...

Jelenleg én is azt gondolom, hogy a Lokinak a BL selejtezőn túljutás már jó eredmény lenne. A bajnokságban én is a 3. helyre tippelném őket az ETO és a Fradi mögé.
  • Isthy
    Nekem mindennél többet mond, hogy csináltak neki egy plusz alelnöki pozíciót...
  • Isthy
    Az ifik megverték a franciákat és így csoportelsők:

Magyarország-Franciaország 28-23

Szép volt lányok!
  • Zóanagyvarázsló
    Nem akarom elvenni az érdemeidet, de szerintem mindenki arra számított, hogy amennyiben lesz szabad hely, akkor arra a Viborg lehet esélyes. Viszont sokan úgy kalkuláltak, hogy a norvégok harmadik BL-helye rovására szerepelhet a sorozatban a dán csapat, ez borult. Korábban viszont ez már többször fel lett emlegetve negatív összefüggésben is, és bár azt nem mondanám, hogy a skandináv sportdiplomácia ne lenne erős, de egy dán sztárcsapat szabadkártyáját általánosságban is jogosnak érzem (nézőket vonz, legerősebb bajnokságból jön stb).

A vezetésünket én sem meneszteném, semmi pénzért sem, de azért néha látszik, hogy dadog a gépezet. A jelen eset annyiban zavar, hogy azt üzeni (potenciális szponzoroknak is), nem igazán követik a híreket, illetve hiányzik az egészséges rámenősség, ami túlmutat egy egyszeri hibán. Azon már lehet rágódni, hogy keretünk vékony-e a BL-hez (az, balkezes lövő nélkül pláne), de tavaly a Toulon is szépen helytállt, idén a Metznek is meglesz erre az esélye,a kispad pedig ezeknél a csapatoknál sem hosszabb.

Sajnos egyre inkább úgy néz ki, hogy többé-kevésbé igaz lesz a Lokira is, az egyenrangú második kapus és Juhász Gabi elvesztése, az elmaradó nemzetközi igazolások miatt több fog múlni az elsőm soron, és néhány bizonytalanabb játékoson. Gondolok itt a változó formát mutató Sopronyira, a magas szinten régen játszó, a sosem kiemelkedő lövőszázalékáról elhíresült Szűcs Gabira, a tehetséges, de nem elég kiegyensúlyozott Kazaira, a még fiatal Lérántra stb. BL-szempontjából sötét lónak tűnik a csapat, a BL-csoportkör jelenleg bravúrnak tűnne, igaz, annak elérése tavaly sem volt lebecsülendő teljesítmény. A bajnokságot tekintve keret alapján továbbra is a legjobb három csapat közé tenném őket, de most már határozottan a Fradi mögé, ráadásul náluk még össze is kell raknia csapatot, szerencséjükre ez többé-kevésbé igaz a Siófokra, a Veszprémre és az Érdre is.
  • Zóanagyvarázsló
    Az már korábbi nyilatkozatokból is látszott, hogy nem tűnik el az elnökség közeléből. Hogy csak eggyel lépett vissza, mert kellett a hely a kádernek, vagy ez amolyan tiszteletbeli pozíció, az ebből nem egyértelmű.
  • Zóanagyvarázsló
    Ebből is látszik, hogy az EB legjobb nyolc csapatának nyolcba kerülésére kevés sansz van, bár az egyenes kiesés miatt bármi megtörténhet. Másrészt pedig azt is jól mutatja, hogy milyen sokat ért volna egy elvárható győzelem is: ha megverjük a hollandokat, legrosszabb esetben is hatodikok vagyunk, vagyis elég, ha a négy közé jutott csapatok kerülnek a nyolcba a vb-n. Ebben már okkal lehetne reménykedni.

Szóval lehet panaszkodni amiatt, hogy a németeket kifogtuk, és tényleg nem annyira sűrű a mezőny női kéziben, hogy a világversenyekre valóban nehéz legyen kijutni, de ezt a vermet magunknak ástuk, és nem csupán a sokat emlegetett távlati értelemben.
  • Isthy
    Még egy kis nyalánkság ehhez a választáshoz:

Az elnökség létszáma eggyel növekedett. Eddig az elnökség 1 elnökből, 3 alelnökből és 8 tagból állt. Most ugye eggyel több alelnök lett és a többiek maradtak ugyanannyian. A plusz alelnöki helyre Sinka László került. Ugye nem kell kommentálnom?
  • [HUN]FaTaL
    Ideje volt megszűntetni ezt a két csoportkörös baromságot.
  • Isthy
    Bár minket sajnos ez már alig érint:

VB kalapok és menetrend

Változni fog a lebonyolítás, mert 6-os csoportok lesznek és az első 4 helyezett jut tovább minden csoportból. Akik azután nyolcaddöntőket játszanak, majd negyeddöntőket, tehát nem lesznek középdöntő csoportok.
  • Isthy
    A lányok 2 győzelmet arattak (szlovákok és horvátok) és már benn vannak a legjobb 8 között. Ezzel az előzetes minimális elvárást máris teljesítették. Vasárnap este jön a franciák elleni csoportdöntő, amelynek eredménye továbbvitelre kerül a középdöntőbe.