Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezek szerint nem aludtad ki magad, mert tudhatnád, hogy ezek ilyet nem tudnak!<#boxer>#boxer>(biztos nagy volt a táska tartalma...)
Remélem jövõ szombaton este kötelezõ programod lesz a Fõnixben! <#wink>#wink>
DUNAFERR FOREVER!!!
Azért nem semmi, hogy a 2012-es férfi EB után a következõ évben kaptak nõi világversenyt is (Korea ellenében nyertek). Sinka úr és MKSZ figyelnek? <#violent>#violent>
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
A Alcoa oldalán megjelent beszámoló, 1-13!!!
Pontosan az nem mûködött, ami máskor olyan szép játékot eredményezett. Itt most kell egy nagy levegõt venni csapatnak, edzõnek egyaránt, mivel egyébként is nehéz idõszak következik. A 4 októberi meccsbõl a Fehérvár elleni volt a leginkább nyerhetõ...
Az egyetlen vigasztaló az egészben, hogy a Fehérvár tényleg verhetõ lehet számunkra, ha azt a játékot mutatja a Csapat, amit tud. Ez most bebizonyosodott, bár ez a csajokat jelenleg nem vigasztalja; borzasztóra el voltak keseredve a meccs után.
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
Sajnos a szegediek egy szép elsõ félidõ után nagyon gyengén játszottak a szünet után. Kár érte, mert egy gyõzelemmel nagyot léptek volna a csoport 4. helye felé. Fiatal és nagyon hullámzó még a csapat teljesítménye.
MKB Veszprém-Hamburg 33-30 (15-13) <#taps>#taps><#taps>#taps><#taps>#taps><#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship>
Gratulálok a veszprémi fiúknak, ez nagyon szép gyõzelem! <#eljen>#eljen> Végig vezetve, nagyon jó játékkal verték a Hamburgot. Kicsit féltettem õket a meccs elõtt, mert még nem nagyon tudtak összeszokni hátul, de szépen megoldották. Ráadásul úgy nyertek ma, hogy Eklemovics egy percet sem volt pályán. Tulajdonképpen mindenki hozzátette a magáét, de Vujin kiemelkedett a csapatból, világklasszis játékot mutatott be. Kár, hogy az utolsó 2 percet kicsit lazábbra vették és így 5 helyett "csak" 3 lett közte. Mondjuk a meccs elõtt mit meg nem adtam volna az 1 gólos sikerért is! <#wink>#wink> Csak így tovább a franciák ellen is jövõ szombaton!
SYMA-Vác-Siófok 46-21 (22-8)
ÉTV-Érd-Budapest Bank-Békéscsaba 24-29 (13-15)
Újbuda-Veszprém-Barabás 24-31 (12-17)
Alcoa-FKC-RighPhone-Dunaújváros Regale Energy Klíma 32-27 (20-13)
Sajnos a fehérvári meccsbõl csak az utsó 6-7 percet láttam. Azt olvastam, hogy jól kezdtünk, azután a félidõ közepétõl szakadékba kerültünk. Sajnos úgy látom a szünetre el is dõlt a meccs. Bokinak gratulálok, sajnos a többiek nem tudtak felnõni mellé. Kíváncsian várom majd a beszámolót, hogy vajon mi történt a csapattal a 15-30. perc között... <#confused>#confused>
DUNAFERR FOREVER!!!
"A televíziós közvetítések kiszolgálása kapcsán három újítási javaslat került nyilvánosságra, amit 2011-tõl kezd el tesztelni az IHF. Más sportágakhoz hasonlóan próba jelleggel kipróbálnák a videóbíró rendszerét, amellyel nemcsak azt lehetne megállapítani egy-egy lövésbõl tényleg gól született-e kérdéses szituációkban, hanem sportszerûtlen jelenetek visszajátszására is lehetõséget adna. Felvetõdött továbbá, hogy megnövelnék a félidõnként kikérhetõ csapatidõk számát, ami alatt a televíziótársaságok akár reklámokkal vagy egyéb képi anyagokkal színesíthetnék a közvetítést. A harmadik nézõbarát újítás az eredményhirdetésekre vonatkozik: a késõbbi döntõk lefújása után maximum tíz perccel már megkezdõdne az érmek átadása, a bronzérmeket pedig a bronzmérkõzés után adják majd át."
A videóbíró és eredményhirdetéses dolog még rendben is lenne. De azért legyen plusz idõkérés, hogy alatta reklámokat bámulhassunk? Musztafa úr és bandája ismét megmutatja igazi énjét. Ezt a pofátlan harácsolást... <#boxer>#boxer><#violent>#violent>
DUNAFERR FOREVER!!!
Dinamo Minszk (fehérorosz) – Pick Szeged
Férfi Bajnokok Ligája, C-csoport, 2. forduló - Minszk
2010.10.02. 15:30 Viasat3
MKB Veszprém KC – HSV Hamburg (német)
Férfi Bajnokok Ligája, B-csoport, 2. forduló - Veszprém
2010.10.02. 17:25 Viasat3
FTC – Gyõri Audi ETO KC
Nõi NB I., 5. forduló - Budapest
2010.10.03. 18:30 SportKlub
A neten pedig a cunderen élõben:
Alcoa FKC-Dunaújváros
Nõi NB I., 5. forduló - Székesfehérvár
2010.10.02. 17:50
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Persze a nagy kérdés, hogy mennyien tudnak eljönni és játszani. Egy valaki sajnos biztosan nem... <#sir>#sir> Mondjuk ezért érdemes lenne elmenni és megmézni. Csak sajnos ott van mellette 2 óra "szánalmas médiaprogram" amitõl mindig hányhatnékom van...
DUNAFERR FOREVER!!!
Megismétik...
Érdekes ötlet. Jó lenne csak a szépre emlékezni.
DUNAFERR FOREVER!!!
Az elsõ sorban az eredménynél valami összecsúszott egy korábbi meccsel <#wink>#wink>
DUNAFERR FOREVER!!!
Debrecen, Hódos I. Sportcsarnok. 600 nézõ
Vezette: Szegedi, Unyatinszki.
Kiállítások: 4 perc, illetve 14 perc+1 kizárás(Gulya).
Hétméteresek: 6 /6, illetve 2/0.
UKSE Szekszárd: Pap (kapus) – Horváth P. 1, Fauszt 5, Horváth Sz., Weigel 6, Szekerczés 1, Hegyi 2. Csere: Mészáros, Kurucz (kapus) – Jankovics, Beck, Vranes 2, Kovács 1, Gulya, Mizsák. Edzõ: Kovács Jenõ
DVSC-Corvex: Triffa – Juhász 3, Bulath 5, Szabó 1, Sopronyi 6(2), Hornyák 3, Csáki 6. Csere: Pácz, Kiss É. (kapusok), Bogdanovics 3, Slakta 2, Bognár 4(3), Dakos 2(1), Borbás, Karalyos, Kazai.
A hazaiak meglepetésére az UKSE kezdett jobban, Hegyi és Fauszt találatával gyorsan elõnyhöz jutott. (3.perc 0:2). Köstner Vilmos tanítványai pár perc alatt fordítottak, de mindez nem bizonyult tartósnak. Fauszt mellé betársult Weigel, és újra a vendégek kerültek forba. (11.perc 3:5). Ebben ez idõszakban szemre is tetszetõsen, és ami a lényeg eredményesen játszott a kék—sárga gárda, Horváth Sz. középen jól szervezte a játékot. Neki, és a beállók zárásainak köszönhetõen különösen átlövésekbõl voltak eredményesek a szekszárdiak, akik közül a kék-sárga színekben elõször pályára lépõ Vranes is betalált. Szoros volt a mérkõzés, pedig a vendégek kapujában sem Pap, sem Mészáros nem tudott maradandót alkotni. (22.perc 11:10). A Debrecen csupán a játékrész hajrájában talált magára, és a lefújásig megnyugtató elõnyre tett szert.
A szünetet követõen mintha másik csapat jött volna ki a szekszárdi öltözõbõl. 10 perc alatt mindössze 1 gólt sikerült szerezniük Fausztéknak. Ismét sok elhibázott lehetõség, technikai hiba jellemezte játékukat. Teljesen érthetõ volt, hogy Bulathék szigorúan büntettek minden hibát, és fokozatosan növelték a különbséget. (40.perc 25:15). Õrült rohanás folyt a pályán, Kovács edzõ többször is megállásra, nyugalomra ösztönözte játékosait, nem túl sok sikerrel. (50. perc ). Teljesen szétesett a társaság, ekkor már védekezésben is kapkodás volt a jellemzõ, így nemcsak szabálytalanságok, de rossz csere miatt is hátrányba került az UKSE. Kovács Jenõ hiába forgatta csapatát, senki nem tudott felnõni a feladathoz. Mindössze Kurucz néhány védése volt értékelhetõ. A végén a hazai publikum vastapssal jutalmazta övéit, amit a második félidei játékukért meg is érdemeltek. Az UKSE remek elsõ félidõt produkált, azt követõen azonban sem játékban, sem fejben nem tudta felvenni a versenyt a Debrecennel. Amennyiben az elsõ félidei produkciót sikerül még legalább húsz percre kinyújtani, meg lehet a siker, egyenrangú ellenfelekkel szemben.
A 2. félidõben csak Kurucz produkciója dícsérhetõ
Kovács Jenõ: Gratulálok a Debrecennek a BL fõtáblára jutáshoz.
Köstner Vilmos: Az elsõ félidõben a nagyon jól játszó Szekszárd ellen szenvedtünk, védekezésben sok hibát vétettünk. A második félidõben már jobban játszottunk, bár a sok gól ellenére támadásunk nem volt az igazi.
„A férfi Eb-re legalább 15 ezer, a nõire minimum 10 ezer férõhelyes csarnok szükséges. Elõbbi nincs az országban, ezért pályáztunk közösen a horvátokkal. Tízezer nézõ befogadására a budapesti Papp László-aréna megfelel” – tette hozzá Sinka."
Ezt a PR szöveget, azé jó, hogy legalább egy létesítményünk van...
Szerintem az lehet a gond, hogy még nem tartottak idén próbafûtést a székházban és fáztak, másra nem tudok gondolni...,de még egy odaért a válság biztos, úgy gondolják ha már nagyot nem tudnak szakítani jó lesz a kicsi is, vagy gondolják, hogy addigra beindul valami így több szponzor lesz nagyobb szakíthatnak...
Papírforma eredmény, bár a félidõig még szoros volt. Azért az elgondolkodtató, hogy a szünet után a Szekszárd mindössze 4 gólt tudott lõni...
DUNAFERR FOREVER!!!
Úgy döntöttek, hogy pályáznak
DUNAFERR FOREVER!!!
Nõi EB pályázat?
Mi történt az MKSZ-ben? Persze ha ló nincs akkor a szamár is jó... De legalább olyanra költik a pénzt, amire esély is van és akkor a rendezéssel a sportág itthon is jobban jár. Azért kíváncsi leszek, hogy mire jutnak holnap. Mert ugye itt nincs komoly pénz és könnyen lehet, hogy nyerünk és akkor dolgozni is kell majd. Persze lehet, hogy nagynéha ez is belefér...
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Újváros - Siófok 34:22
Pontosan errõl beszéltem én is, de valahogy az MKSZ-nek ez nem jelent semmit...
DUNAFERR FOREVER!!!
Gondolom komoly felelõségre vonás lesz a feleslegesen elszórt milliókért..
Nõi eb-t, de akár vb-t meg akkor rendezhetnénk amikor akarunk. Csarnokok adottak, csak megrendezni kellene.
A profnak is van meló dögivel.
Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)
Az elsõ félidõben még akadozott a gépezet hátul, látszott, hogy nincs Lapcsevics, még nem szokták meg egymást az új fiúk. A szünet után hátul is rendbejött a csapat, volt kapusteljesítmény is, így nagyon sima lett a vége. A kezdõsor pihenhetett is, mindenki lehetõséget kapott az utsó 10-15 percben. Elöl alapvetõen jól teljesített a csapat, bár voltak kisebb kihagyások, de ez most belefért.
DUNAFERR FOREVER!!!
Addig nem is lesz semmi változás ameddig az egész MKSZ-t picsán nem lesz rúgva, mert mindenki oda vissza hatszor le van már fizetve, az MKSZ pedig úgy táncol ahogy az EHF, IHF kilóra fizeti...
De most gondolj bele mennyivel jobb sorod lenne neked is, ha munka nélkül annak a pénzek csak a tizedét megkapnád meló nélkül ami õk elbasznak, há nem????????????????
Ha már a fiúk vannak most porondon... Ismét sikerült elherdálnia feleslegesen az MKSZ-nek egy rakat pénzt. Mert természetesen a dánok kapták a 2014-es férfi EB rendezési jogát. Amikor elkezdték a pályázatot én már akkor mondtam, hogy nem mi fogjuk kapni. Ugyanez volt az elõzõ férfi verseny pályázatunkkal is, akkor is igazam lett. Nincs 15000-es csarnokunk, tehát csak valakivel közösen rendezhetnénk, akinek van. Mindkétszer olyan idõpontban akartunk rendezni valakivel, amikor a térség tele volt világversenyekkel, esélytelen volt, hogy idehozzák... De az MKSZ csak szórta a súlyos tízmilliókat a pályázatokra... Közben meg egyfolytában sírnak, hogy kevés a pénz... Ami meg van azt elszórják... Sinka és csapata, bravo...
Tudomásul kéne már venni, hogy ami nem megy azt ne erõltessük Kidobva tízmilliókat, amit a sportág fejlõdésére is lehetett volna sokkal hasznosabban fordítani.
Közben meg a nõi szakágra szarnak nagy ívben... Pedig itthon legalább olyan népszerû, mint a férfi, de sztem még népszerûbb is. Akkor nõi világversenyre miért nem pályázunk tisztelt MKSZ? Ja, hogy azt elnyernénk és dolgozni is kellene? 2004-ben is csak azért rendeztünk EB-t beugróként, mert az eredeti rendezõ lemondta és az EHF minket kért fel. Az 1995-ös VB óta nem pályáztunk nõi világversenyre... Elgondolkodtató... Miközben a 2009-es VB-t Kína egyedüli pályázóként kapta (olimpia után közvetlenül jobb híján), csakúgy mint a brazilok a 2011-es VB-t. Szintúgy a hollandok a 2012-es EB-t. A 2013-as VB-re csak Korea pályázik és talán a szerbek. A 2008-as EB-t a macedónok is meg tudták rendezni... Nagyon érdekes, hogy 15 év alatt nekünk egyetlen pályázatra sem futotta... <#boxer>#boxer><#violent>#violent>
DUNAFERR FOREVER!!!
Gratulálok a Szegednek, na és elsõsorban Mikler Rolinak! <#eljen>#eljen>
Nagy meccs volt.
TV-s meccsek:
2010.09.25. 17:25
Pick-Szeged-Kadetten Schaffhausen
Férfi BL-csoportmérkõzés
2010.09.26. 17:30
Tatran Presov-MKB-Veszprém
Férfi BL-csoportmérkõzés
2010.09.26. 18:45
Tatabánya-Carbonex-Dunaferr
Budapest Bank Liga
+ VK neten
(Elsõ meccs: 14,15-kor Románia-Franciaország)
Nem képesek felfogni, hogy a 75 nap múlva aktuális EB lesz az igazi fokmérõ.
Mások pedig természetesen mindenhez jobban értenek, mint azok, akik éppen a csapatok mellett dolgoznak, nem kis szaktudással és tapasztalattal.
Ibi esete jellemzõ. A VK elõtt szinte egyöntetû volt a vélemény, hogy igen, a válogatottban a helye. Most azonban nem tudják neki megbocsátani, hogy nem volt csúcsformában. Semmi türelem...
Csak a szélsõségek. Nem irigylem Esztit, mert bármennyire tudja, hogy nem kell ezt mellre szívni, az is közismert, hogy beleolvas a szurkolók véleményébe.
Ez a hangulat volt az oka, hogy azt írtam, amit - a handball.hu fórumába.
(Volt egy esély, hogy felmegyek a találkozóra, de most néztem, hogy nem szombaton, hanem pénteken lesz. <#confused>#confused> Akkor pedig nem érek fel, sajnos...)
Azt pedig, hogy mi miért utazunk haza és miért nem maradunk ott a többi kiesett csapattal felkészülési meccseket játszani, talán az MKSZ vezetésétõl kellene megkérdezni... Minden bizonnyal olcsóbb...
DUNAFERR FOREVER!!!
Ma már sikerült addig eljutnom, hogy legalább az eredmény alakulását tudtam követni. Úgy tûnik a franciák végig uralták a meccset és nyertek is.
Gondolom megint olvashatod a handball-on az önjelölt zseni hozzáértõk magvas okosságait... meg a játékosok és Eszti "jellemzését"...
Ez egy felkészülési állomás volt, nem több. Ahol komolyabb ellenfelek ellen láthattuk a csapat játékát, próbálgathatott Eszti kül. játékosokat és csapatszerkezeteket. Kiderültek a hiányosságok, ahol fejlõdni kell az EB-re. Ráadásul olyan ellenfelekkel szemben akikkel az EB-n is találkozunk (franciák, németek). Remélem, hogy sikerül is kamatoztatni decemberben a tapasztalatokat és Eszti azért tudja majd fejben is hasznosíttatni mindezt a társasággal <#wink>#wink>
DUNAFERR FOREVER!!!
Mivel én semmit nem láttam és hallottam a tornáról így megítélni sem tudom mennyire lehet igaz a súlyos rövidzárlat. Én a címet kicsit túlzónak gondolom, aztán lehet nem így van. Nektek errõl mi a véleményetek?
Sajnos, nem. Pedig jó edzõmeccsek lehettek volna. <#szomoru1>#szomoru1>
Telkiben folytatja a válogatott. Hogy ennek így mi értelme van, azt nem tudom, mert valahogy azt gondolom, hogy egy ilyen sorozat után nem nagyon kívánják egymás társaságát.
Valahogy teljesen kuszának tûnik nekem a csapat körüli program, persze, gondolom: felülírja a klubok érdeke. Már azoké, akik érdekeltek a különbözõ kupákban.
(Tévedek??)
"Látva a francia-német meccsbõl pár percet, azt gondoltam, a válogatott, ebben a felkészültségi állapotban, nem képes kiegyenlíteni a franciák fizikai fölényét.
Sajnos, igazam lett, lassan felõröltek bennünket, a fizikai fáradtság figyelmetlenné tett bennünket, így biztosan nyert az ellenfél. Sajnos. Ez van mára, remélhetõleg sikerült viszont sok hasznos tapasztalatot gyûjteni, így majd az "igazi" éles meccseken több esélyünk lehet.
Zizi, Buli megint dícséretet érdemel, összességében Herr Orsi is jó volt, de vannak, akiktõl sokkal többet várna az ember - a válogatottban."
(Ezt handballra írtam.😊)
Szóval: egyet nem tudok. Eszti hogyan fogja - fejben - erõsíteni a társaságot???
Mert ma ezen a téren nagyon reménytelennek tûnt a társaság.<#conf>#conf>
Viszont a vereség ellenére változatlanul helyén valónak gondolom, hogy színvonalas meccseken mérjük le a válogatottat, és így derül ki, mik is a hiányosságok, kik azok, akiknek nincs ott a helyük.
(Ma, sajnos, bebizonyosodott, hogy - Gyurka ajánlása ellenére - Ibinek még korai volt a behívó. Remélem, nem üt ez vissza.)
Nem volt hang, újraindítottam a gépet, addigra 7-5 lett.
Az összeállítás meglepõ számomra, amibõl azt a következtetést vonom le, hogy Esztit nem az eredmény érdekli, elsõsorban. Herr Orsi áll a kapuban, Zizi az egyik lövõ (nem rossz eddig, de legalábbis, sajnos, van olyan jó, mint azok, akik ezen a poszton szerepeltek eddig, bár azt nem értem most sem, hogy Tóth Timi miért játszik ilyen keveset).
Most félidõ van, 14-12-re mennek a franciák. Volt egy lélektani pillanat, akkor azt elkönnyelmûsködtük, nem sikerült átvenni a vezetést. Pedig megvolt az esély rá. Nem eléggé figyelnek a csajok, sajnos. Különösen Kovacsicz tûnik nekem gyengének ma. (Védekezése semmi.)
Folyt. köv...
Gyerünk csajok!
Alcoa FKC RightPhone - Siófok KC: 37 - 26
Valamiért azonban nem játszott Tóth Timi, az átlövõink pedig harmatosak voltak.
A széleket sem sikerült a szokott hatékonysággal megjátszani.
Ennek ellenére az elején a dán edzõ sokszor sokkal indulatosabb volt, mint Eszti, ami azért biztató.
Jó tanulómeccs volt, szerintem elég plasztikusan jöttek ki a hibák, lesz mit elemezni.
Néha magyar szurkolást lehetett hallani. A dánok ezen a téren nagyon szánalmasnak tûntek.
Láttam ma a francia-németbõl pár percet. A franciák nagyon erõteljes kézilabdát játszanak jelenleg...
DUNAFERR FOREVER!!!