Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Isthy
A hétvégi program:

RK Olimpija (szlovén) - Békéscsabai Elõre NKSE
Nõi EHF Kupa, 2. forduló visszavágó - Ljubljana
2010.10.23. 17:00
Nincs tv közvetítés

SYMA-Vác - Vistal Laczpol Gdynia (lengyel)
Nõi EHF Kupa, 2. forduló visszavágó - Vác
2010.10.23. 18:00
Nincs tv közvetítés

FTC-Dunaújváros
Nõi NB I. 7. forduló - Budapest
2010.10.23. 18:00
Nincs tv közvetítés

RK Krim (szlovén) – Gyõri Audi ETO KC
Nõi Bajnokok Ligája, D-csoport, 3. forduló - Ljubljana
2010.10.23. 18:25 Viasat3

DVSC-Korvex – Itxako Reyno De Navarra (spanyol)
Nõi Bajnokok Ligája, B-csoport, 3. forduló - Debrecen
2010.10.24. 14:45 Viasat3

Mezõkövesd-Pick Szeged
Férfi NB I. 9. forduló - Mezõkövesd
2010.10.24. 16:45 Sportklub

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Nem tudom, honnan van az infód, remélem, biztos forrásból, és nem holmi "fogadatlan" helyrõl, mivel én azt vettem ki a Hírlap cikkébõl, hogy ez még csak alkalmi (baráti) segítség, bár nagyon sokat jelenthet, több személyes okból is.
Mindenesetre örülök neki, na és nem az infók okán, elsõsorban, mert ha még nem hangoztattam volna eleget, a speciális felkészítés ezen a poszton kiemelkedõ jelentõségû. <#eljen>

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Isthy
Na ki lett az új kapusedzõnk? <#wink> Abszolút bennfentes információink lesznek <#vigyor>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Jól teszik, hogy nem a Fõnixben játszanak. A Hódos kisebb légterében sokkal jobban érvényesül a szurkolás és komolyabban hat a pályán. Meg azért a játékosoknak is az a megszokott borítás és pályaméretek.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
DVSC-Korvex - Teljes tûzzel az Itxako ellen
Loki készülõdés

Pedig lassan fél szezon, ideje lenne megismerned, ejnye ejnye, nem ismerjük a csapatot<#mf1>

Mindenesetre ez érdekesre sikerült nyilatkozat Vilitõl.
kaloz174
Kivártuk, és köszi! Részletes és érdekes. Máskor is kérek szépen ilyet. <#eljen><#worship>
Hogy Vili mire gondolt - Újváros ügyben - azt nem tudom, nem értem. Azt viszont tudom, hogy a Siófok már most megnevezett egy átlövõt, akivel állítólag tárgyalnak. Viszont azt nem valószínûsítik, hogy még õsszel ideér, ráadásul nem is értem, miért lenne ez számára olyan nagy üzlet, ha csak arányosan sok pénzt nem adnak neki, akkor viszont Barna Éva távozásra "ösztönzése" nem érthetõ, mert vele szemben pontosan az volt a kifogás, hogy túl nagyok az igényei.

Nekem nem volt meglepõ Babett irányítóban való szerepeltetésére. Írtam is már róla, az itthoni meccs után.
Szerintem nem mindegy ugyan, hogy ki edzi a kapusokat, viszont ennél is fontosabb, hogy legyen! külön speciális gyakorlásuk.

Vili, tudhat valamit amit mi nem, talán reménykedhetünk szezon közben játékos érkezésében? 😊))

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

Isthy
Köszi a részletes beszámolót! <#eljen><#worship>

Ha már a Siófoknál tartunk, Vili megjegyzése:
"Mikor Siófokra kerültem, nem értettem, hogy belsõ posztokon miért nem történt erõsítés a nyáron, miközben közvetlen riválisaink, az Újváros, a Fehérvár nagyon jól erõsítettek."

Hogy miiiiiiii???? A belsõ posztokon mi nagyon jól erõsítettünk??? <#wow1><#conf> Basszus lehet, hogy nem is ismerem a csapatom játékosait... <#fejvakaras>

(Hej, ha még a kért véleményt is megkapnám a Vujin dologról teljesen elégedett lennék <#wink><#vigyor>)

DUNAFERR FOREVER!!!

mert Király jobb kapus nála 😊)
a válaszod handball.hu-n miszerint jó kapusok a siófokiak és Sirina is ott van, hmmm: Sirinát sosem tartottam kiemelkedõ képességû kapusnak, nekem Mekszi, Szemi, Susu, Ginnie sorba nem illik bele, más kérdés hogy a mostaniaknál (Herr, Pastrovics, Triffa lehet jobb lenne -persze csakis a fiatalabbik énje 😊 persze lehet kapusedzõnek jó... azt sem kérdõjeleztem meg hogy a siófoki kapusuk nagy tehetségek, de hogy ezen a meccsen alig találkoztak a labdával, az biztos, illetve mikor Emberovics és Jenõfi volt az átlövõ akkor jobb hatékonysággal védett a cserekapus -sajnos a nevét nem tudom, de ez nem túl nagy dicsõség azért 😊

Hihetetlen sok hibával tarkított meccs volt, a veszprémieknek néha még a labdafelvitellel is gondjuk volt, Ibinek csúszott a keze rendesen 😊
emellett azért dicsérhetõ a siófokiak védelme is, Ibi csak ritkán jutott lövéshez, mert rendre kiléptek rá (nyitott félét védekeztek a vendégek 😊), ugyanakkor õ ezt felismerve remek labdákat adott szélsõ befutóknak, irányító befutóknak, beállónak.
Most is megállapítottuk, látszik hogy Ibi Dániában is játszott, néha nagyon gyors játékot mutat, az hogy nem mindig jönnek össze a passzai nem csak az õ hibája, ugyanis a többiek néha nincsenek felkészülve a passzaira, gondolkodásban még mögötte járnak. Emellett persze benne van a hibázás Ibiben ahogy korábban is (néha õ is rossz megoldást választ), és most hogy szinte 60 percet védekezik és támad is (Gyuresz továbbra is benne látja az ideális 3-as védõt) a fáradtságából adódóan még inkább hajlamos hibákra, de szerintem ha Eszti úgy osztaná be Ibi erejét mint pl. Mocsai Csárliét, akkor igen hasznos lehetne a válogatottban, mert hogy lövõereje az van -Sopronyi 9méterrõl szinte hatástalan.
A Veszprémbõl ismét, mint mindig Farkas Vera emelkedett ki, mikor Gyuresz lekapta egyszerre a 2 legveszélyesebb lövõnket, és Jenõfi -Emberovics párossal próbálkozott, õ lõtte a gólokat egyedül, ha kellett talpról, ha kellett betörésbõl. Van szeme a játékhoz Verának!
Reni nem játszott, szerintem még a múltkori sérülése miatt. Bár Gyureszre amúgy sem a sok csere a jellemzõ. 😞

A siófokiaknál Babett irányított, és B2-ben játszott, ez engem meglepett, még Görbénél is véznább játékos, de csuklója az nagy jó, gyors lába is van, bár lehet ez kényszer megoldás, de annyira nem rossz. Nekem Valovics az örök ígéret és miss NBI marad, Blojban többet látok. A siófoknál még Szepi élt nagyon, ugye Ibi eladott labdáiból nem nehéz 😊), illetve felállt fal ellen is vágott párat az elején még Kittinek.
Harcoltak rendesen, lehet kellettek az elküldések, sikerült felrázni edzõt, csapatot? mindenesetre bár a Vp gyengébb napot fogott ki, de így is szép teljesítmény ez tõlük.
Szurkolok Imre Vilinek -bár azt hiszem neki ez a végzete, süllyedõ hajókon, tehetségekkel kapaszkodni...

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

kaloz174
Ritus tényleg jó volt. Õ volt a jobb, a maga természetességével. <#eljen>

Isthy
Valóban, a vártnál könnyebben nyert a Loki. Gratulálok nekik a gyõzelemhez!

Remélem Annamari sérülése tényleg nem súlyos, ahogy Köstner mondta a meccs után. A spanyolok ellen nagyon nem kéne még egy hiányzó. Elég sok sérülést hozott a meccs, mindenkinek jobbulást!

Tetszett a szakkomentátor! <#wink><#vigyor>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
További eredmények:
SYMA-VÁC-SZEKSZÁRD 46-20 (23-9)
BUDAPEST-BANK-BÉKÉSCSABA-ÚJBUDA 34-18 (16-8)

kaloz174
DVSC-KORVEX-ALCOA-FKC-RIGHTPHONE 38-27 (19-13)
Gratulálok a Lokinak a mai gyõzelemhez. Elég hullámzó volt a játék, a Lokin azt éreztem, hogy egy komolyabb labdás edzést tartott.
Remélem, a sérülteknek nincs nagyobb baja, mindenkinek jobbulást!

Te ilyenek olvasol??? Mit is várunk egy NS-tõl...

"Látszik, hogy baromira képben vagyok az nb1-et illetõen, mert fogalmam sem volt, hogy a Vácok is tudnak pirosak lenni"
Nana ezt a címet hagyd meg nekem!<#mf1>
Nem csoda csatorna az, egyébként ezen kívül nem sok sz.... ér!
Isthy
Még nagyon hullámzóan. Idén jött haza Vácra. Volt már nagyon jó meccse is, meg felejthetõek is. Még vissza kell rázódnia és megszoknia a hazai viszonyokat.

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
Énis rá tippeltem.

Õ egyébként, hogy játszik mostanában?
Duby
Ja, hogy ez jó ns-es szokás szerint rohadtul nem a friss meccsrõl származó kép. Azt hittem a podravkások az ellen a pirosban.
Látszik, hogy baromira képben vagyok az nb1-et illetõen, mert fogalmam sem volt, hogy a Vácok is tudnak pirosak lenni. <#wink>

Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)

Isthy
Igen, a Sportklubon lesz a közvetítés 18:30-tól.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Sztem inkább Tápai Szabina, aki meg csak félig háttal látszik az Sopi.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Azért Viasat3 remélem van, mert ott most egy ideig csak nõi BL meccsek lesznek.

DUNAFERR FOREVER!!!

Duby
sportklub

Duby
Sandra Nikcevic-re tippelek.

Breki33
melyik a csatorna?
Breki33
kiis védekezik mellette a képen?
Breki33
Ana Gros: A négy közé jutás a cél

A 19 éves velenjei születésû kézilabdázó, Ana Gros nagyon elégedett a Gyõri ETO-ban tapasztaltakkal, és jó döntésnek találja, hogy Magyarországra igazolt.

„Nagyon jól sikerült a beilleszkedés, pedig én sokkal nagyobb gondokra számítottam. Minden remekül sikerült, megszoktam a várost, az egyesületben befogadtak, jól megértem magam a csapattársaimmal, szóval minden jól megy. A legnehezebb a magyar játékstílus elsajátítása, mert az teljesen más, mint amit Szlovéniában megszoktam, hiszen támadásban mindig egy jól begyakorolt akciót vagy kombinációt játszunk. Tehát nincs sok hely az improvizációra vagy a spontán megoldásokra. A védelemben pedig fõként az ellenfél játékának megszakítására törekedünk, arra, hogy a rivális ne tudja járatni a labdát, ezért agresszíven kell védekezni, ami nem könnyû dolog" – mondta a szlovén Siol Sportnak a szlovén válogatott jobbátlövõje, aki nemsokára a BL-ben szembe kerül volt csapattársaival.

http://www.nemzetisport.hu/kezilabda/ana-gros-a-negy-koze-jutas-a-cel-2049338/

Duby
Pedig most (is) hiába, mert ugyan tévéközelbe leszek, de nekünk ilyen csodacsatornáink nincsenek, és mától a cundert sem tudom elérni a héten. <#nemtudom>

Isthy
Én meg szoktam nézni minden hétfõn a helyettünk "elsõ vonalba" került honlap naptárát. Ott elég jó az információ ellátottság ebbõl a szempontból.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Én már megszoktam és a második vonal sem rossz <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Az igazság az, hogy én is akkor jöttem rá, hogy lesz közvetítés, amikor a MK-sorsolást néztem meg a Szövetség oldalán. <#wink>

Isthy
Látom beírtad még ma, hogy Duby is megtudja idõben <#wink> Bocsánat, de ezt nem bírtam kihagyni <#ravasz1><#vigyor>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Várjuk, várjuk...Tûkön ülünk. (Bezzeg mások fontosabbak voltak. <#eplus2>)<#vigyor2>

Isthy
Akkor jöjjön az a beszámoló, remélem jól figyeltél <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Miért volt meglepõ, hogy Kittike kezdett a Veszprémben?

kaloz174
Holnapi program:
DVSC-KORVEX – Alcoa FKC RightPhone
Nõi NB I., 7. forduló - Debrecen
2010.10.20. 18:45

kaloz174
Most inkább kényelmesre veszem a figurát, és megvárom a beszámolódat. <#kacsint>

a 16.45-el még ideérhetsz, igaz szûken csak 😉)
igyekszem írni, és jól megfigyelni 😊

kaloz174
Errõl a meccsrõl esetleg csak Mse tud neked beszámolni, mivel én már nem érhetek oda, semmiképpen.

Remélem, majd az Újváros MK-meccsérõl, ami Marcaliban lesz, arról igen. Pikáns történet, mert "testvérharc" lesz. BB és Piroska egymás ellen. <#vigyor2> Nem beszélve arról, hogy ott játszik Pap Orsi, aki újvárosi nevelés, na és balkezes szélsõ. (Egy napon született Bokival!) Siófokban is játszott, ezért vagyok képben vele kapcsolatban. <#vigyor2>
(Valamint biztosan örömmel látja majd a csapatot egykori 3. számú kapusuk is, aki a boglári találkozót szervezte.)

Isthy
Én már nem rágnám tovább a csontot.

Viszont remélem a ma esti Veszprém-Siófok meccsrõl lesz majd beszámoló. Akár tõled, akár Mse-tõl <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Lehet én vagyok türelmetlen, de még mindig várom Mse véleményét a Vujin dologgal kapcsolatban.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Nem kedvelem Szabó Edinát. Mint írtam, sosem fogom, mert egy olyan eseményhez kötõdik, ami nekem nagyon fáj. Be is vallom, hogy mindez teljesen szubjektív, érzelmi alapú dolog nálam, viszont ez már csak így marad. Gondolom, õ is tudja, hogy sokan vangyunk így, magyarok.
Egyet azonban el kell ismerni. Játékosait jól tudja fanatizálni, ami azért sokszor átlendít nehéz helyzeteken. (Most pl. Érden figyelhetõ mindez meg, egy szinte nevenincs keret esetében.) Nem tudom, hogy pl. Konkoly Csaba esetében ez mûködik-e? Mert eddig úgy tûnt, igen, most azonban mintha porszem került volna oda, ahova nem kellett volna. Persze, lehet, hogy egy kis takarítás (a fejekben😊) megoldja mindezt.
Kiderül pár hónap múlva.

Duby
Na akkor belekotnyeleskedek már én is, ha ekkora nagyra nõtt ez a téma. Tény a csapat nem játszott legjobb formájában. Ám azzal szemben, hogy mindenki csak küzdött, senkinek se ment, mégis gyõztek. Senkinek se volt most sok, de amije volt, azt mind beletette. Tehát minden tõlük telhetõt megtettek. A forma az ingadozó - bár minimális ráhatása van az edzéseknek - fõleg nõi kéziben. A torna nagyon hosszú, aki az elején ellövi a puskaport, annak a végére esélye se lesz, ebbõl a mezõnybõl nem lehet már annyira kiemelkedni.

Az egyszeri birka szurkoló meg persze, hogy felajzott állapotba került ilyen Hajdúbés közvetítés után. Bár az átlag magyar bérletes "nyugdíjas" is egy elégedetlen seggfej folytoncsakbíráló-gép. Visszatérve a kommentátorra általában nagyra értékelem, de a vasárnapi közvetítése botrányos volt. Állandóan csak hergelte a nézõt, állandóan csak hurrogták a csapatot. Lehet bírálni, kell is, de ez még véletlenül sem a kommentátor feladata!!! Fõleg élõben. Azt mondja mi zajlik, kinél van a labda, mit ítélt a bíró! Ennyi a feladata. Se több, se kevesebb. Szabó Edina "szakértõsködése" meg már nagyon régóta nemhogy értékelhetetlen, hanem végtelenül idegesítõen ostoba, a szakmaiság szikrája nélkül.

Csak a fantáziálás kedvéért kérdezem, vajon hogyan milyen hangnemben és hangulatban kommentálta volna ezt pl egy dán kommentátor, ha egyik csapatuk így gyõz? De még a szakmai elemzésnél a meccs után is az kapott volna hangsúlyt, hogy mekkorát küzdöttek fogcsikorgatva és kilátástalan formában is kiharcolták a gyõzelmet.

Szerepeljen itt egy ilyen aspektus is. <#wink>

Isthy
Akkor rendben vagyunk <#eljen><#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A második részével nem is volt gondom, csak az elsõvel. Azt értettem, mert az adott beírásomra rendben volt. Így ezért arról nem is szóltam. <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Most aztán tényleg sikerült felcserélni a mondatokat.😊
Egyébként nem vitatkozni akartam, hanem inkább hozzáfûzni még. Legalábbis ez volt a szándékom.

kaloz174
Az elsõ rész viszont tényleg az elõzõ beírásodra volt reakció. Annak szellemében, ahogy látom és érzem az eto-fanok jelenlegi viselkedését.
"...de tudjuk, hogy sokszor egyik pillanatról a másikra óriási változások tudnak történni. Fõleg a nõi kézilabdában." ->"De legyen igazad."

Isthy
Ezt most nem értem... Mire írtad? <#conf>
Mert amire hivatkoztál ahhoz nem passzol. Ha az eggyel korábbira, akkor meg valamit rosszul érthettél. Én pont azt írtam ott, hogy ilyen állapotok és mentalitás anno Hegéék idejében nem volt.

DUNAFERR FOREVER!!!

"Hogy oda el is kell jutni? Igen, ez igaz, de ne 2 meccs alapján ítéljünk ennek a lehetõségérõl."

Lehet egy kicsit félreérthetõen írta, természetesen nem erre a két meccsre értettem, szerintem simán odajut a Gyõr, ezt általánosan gondoltam, hogy oda kell eljutni.
kaloz174
Nem tudom. Én ilyen acsarkodásra nem emlékszem. De legyen igazad.