Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

márpedig hogy fejben nem voltak ott a csajok az tuti. 😞
szegény Zizinek se jött össze az ami eddig 😞

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

kaloz174
Nem értem, hogy mi ez a nagy rohangálás ezen a meccsen?
A kézilabdát nem szépen, lassan...meggondoltan kell játszani? <#whatever><#gonosz3>

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Részemrõl most a franciáknak szurkolok. De nem csupán azért, mert így meg lehet az elõdöntõ (de csak meglehet, mert a norvégok újabb hibája még mindig bekavarhat), hanem mert egyszerûen szeretném, ha az utolsó meccsen múlna minden, hogy 9-10. leszünk, vagy akár meglesz a legjobb négy. Mindenesetre az utóbbit az eddigiek alapján kevésbé érdemeljük, mint az elõbbit, de azért továbbra is: hajrá csajok!
Isthy
Ja, ez az eredmény egy újabb lépés a dán-norvég elõdöntõ felé. A dánoknak és a svédeknek is ehhez a hátralévõ 2 meccsükbõl elég egyet nyerni.

DUNAFERR FOREVER!!!

Ahogy nézem van rá esély!
De, sok van még hátra!

Bizony igazad van!
Azért, az ukrán meccs is egy paraszt hajszálon múlott!

Isthy
Már nem köt le igazán <#wink>

Azért az "szép" lesz, ha a franciák verik majd a svédeket...

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Azt hiszem, egyébként, hogy a viszonylag sikeres elsõ meccsek elég sokakban hiú ábrándokat ébresztettek.
Erre a napra, term., ez nem magyarázat, de még nagyobb a csalódás.

Isthy
Románia-Montenegró 23-21 (13-12)

Tolnai pazarul helyettesítette Paulát, 50 %-al védett, közte 2 db 7 m-est. Elévülhetetlen érdemeket szerzett a román gyõzelemben. A másik vezér Neagu volt aki 11 gólt lõtt, ketten nyerték meg a meccset a románoknak. A montenegróiak rengeteget rontottak támadásban, meg ugye kihagytak 3 db 7 m-est és ezzel elúszott számukra az elõdöntõ. A románok nagy lépést tettek a legjobb 4 közé.

DUNAFERR FOREVER!!!

Most értem haza, ergo megkiméltem magam a csalódástól!
Elõre nézve:
1. nyernek a svédek, biztosan elsõk nincs miért hajtsanak ellenünk, megvan az 5 helyért a meccs! A norvégok nem engedhetnek meg maguknak egy másik fiascot a hollandok ellen holnap.
2. nyernek a franciák: ha megverjük a svédeket meg van az elõdöntõ!
3. nyernek a franciák, kikapunk a svédektõl ötödikek vagyunk a csoportban.
S még ott van az ukránok is, bár õk már nem tudnak elõbbre lépni.
Nehezen találok szavakat. Nem tudom, hogy mi a magyarázat (persze sok elemet ismerünk a kirakósból), egyszerûen ennyire hit nélkül álltunk ki, vagy mellette ennyivel jobban kivideóztak minket, mert nekik minden sikerült, õk tudták hova kell lõni, viszont mi még azt se, ezzel együtt ha az elsõ félidõ eleje nem úgy alakul, ahogy, lehetett volna egy szokásos 1-2 gólon múló meccs. Talán.

Ezzel együtt nem bánnám a 9-10. helyett sem, ha az végre változást hozna nálunk, de akármi is lesz, legfeljebb lecserélik egy újabb palimadárra a szövetségi kapitányt, és megy minden tovább a régiben. Talán ha a jövõben senki nem vállalná a válogatottságot tisztulásig... Nem mai meccs fáj, inkább az, hogy lassan a magyar kézis jövõt nem látom. Sajnos most ez volt legpozitívabb, amit ki tudtam magamból préselni.

Mindenesetre ha bármiféle vélt "bunda" juttatta (részben) itt mentálisan a csapatot, akkor éppen úgy nincs helyük a 4 vagy 6 között, mint egyébként. Feltüzelniük kell tudni magukat, vagy függetleníteni a többi eredménytõl, nem szétesni tõle. Mindent bele a svédek ellen! (És most nem franciákra gondolok.)
Nicsak Isthy! A "kedvenc bíróid" vezetik a svéd-franciát!<#szomoru1>

Isthy
Én sem idegeskedtem, mert láttam, hogy nem érdemes. Egyedül Tomori cselekedeténél ment fel kicsit az adrenalin nálam.

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
Én csak második félidõ-t láttam most értem vissza pestrõl, de ez mi volt?

Szégyenletes ez a játék és mentalitás tisztelet a kivételnek...........
Látjátok, ezen a meccsen nem idegeskedtem, hanem totál berágtam!
Valóban érthetetlen amit láttunk! És még jönnek holnap a svédek!
Tomori pedig egy sutyerák! Aki ismer, tudja, hogy kézilabdázóról soha nem írtam ilyen hangnemben, de válogatott mezben így viselkedni, egy EB n......

Isthy
A csapat ezzel a "teljesítménnyel" megkímélt attól, hogy a franciáknak kelljen szurkolnom.

DUNAFERR FOREVER!!!

remélem a csapattagok kiállnak egymásért, és egyikük sem megy el Ágai ratyi gálájára...

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

kaloz174
Érthetetlen, amit na látni lehetett a válogatott csapattól.
Lassúak voltunk, pontatlanok és fegyelmezetlenek.

Mi a teendõ? Kérdezi Ágai. Azt hiszem, amit tenni kellene, az több évet igényel(ne), ha lenne, aki ezt belátja, na és ha lenne, aki tenne érte.

Isthy
Nos, egyszóval jellemezve a mai meccset: katasztrófa...<#shakehead>
Rengeteg technikai hiba, eladott labda. Gyenge támadójáték és halovány védekezés. Herr Orsit tudnám dícsérni. Meg talán Zizit és Misit. Tomori megmozdulásához inkább nem fûznék semmit...

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Sajnos, ez nem igazolódott be. <#shakehead> Keresztszalag-szakadás. <#szomoru1>
Mielõbbi gyógyulást innen is Paulának!!

kaloz174
Milyen érdekes.😊 Olvasom a véleményeket. Azt írja valaki, hogy jelenleg nincsenek magas, fizikailag erõs játékosaink, szemben az elõzõ generációkkal. Ebbõl levezetve, hogy nem vagyunk elég hatékonyak, ezen a téren.
Ehhez képest a tények: Tomori 186, Buli 180, de még Kovacsics Anikó is 175 cm, a stat. (handball.hu) szerint.
Na és az ellenpélda Boki. (Õ, mint kiderül ugyanott is, 179 cm.)
Szóval szerintem nem a cm-kben vagyunk ma hátrányban...
Ezt csak azért írom, hogy milyen érdekes a drukkerek lelkivilága.

kaloz174
Az indexrõl: "Ungureanut kórházban megvizsgálták, úgy néz ki, nem szakadt a keresztszalag." <#eljen>

kaloz174

Jah, bocs, ellenünk volt rekord nézõszám 😊
Az a smiley nem teljesen gyõzött meg arról, hogy nem gondolod komolyan 😊 Ha viccnek szántad akkor ezek szerint ezt a fajta viccet nem értem 😊

A válogatott szereplése, esélyei.. Kb. ilyen játékot vártam a csapattól (elfogadható védekezés, nagyon nyögvenyelõs támadójáték), valamint az egyéni teljesítmények is a várakozásoknak megfelelõen alakulnak. Ami viszont rendkívül meglepõ számomra, hogy ez ilyen sokra elég egy EB-n. Persze ebben az is benne van, hogy régen nem látott szerencsés sorsolásunk van. Jól jártunk, hogy a legfontosabb meccsen a franciákban még benne volt a norvég KO (persze nagyon-nagyon kellett a magyar válogatottól rég nem látott jó védekezés is), valamint hogy a másik csoportból is verhetõ ellenfeleket kaptunk. (a másik ág azért kicsit más kávéház..).
A svéd-norvég viszont jól bekavart nekünk. Elnézve azt a meccset én nem láttam benne a "bundát". A svédek nagyon rápörögtek hátul a védekezésre, elõl pedig pontosak voltak, a norgéknak meg ez egy tipikusan semmi sem jön össze meccs volt. Ja meg ugye ott volt a betegség is.. Nem hinném hogy hazai pályán, rekord nézõszám, valamint a király elõtt ne akartak volna nyerni.
Mindenesetre ma már tisztulni fog a kép, mert kiderül hogy mire mennek a svédek a franciákkal.

Egyébként látva a mi meccseinket illetve a svédek vasárnapi produkcióját, azt kell mondjam, hogy jóval több keresnivalójuk van nekik a négy között mint nekünk.
A mi csapatunk számára nagyszerû és kb reális helyezés lenne az 5-6. hely valamelyike.
Isthy
Ma sokak számára érdekes és fontos nap lesz. A mai meccsek:

Magyarország-Hollandia
Románia-Montenegró
Svédország-Franciaország
Spanyolország-Oroszország
Ukrajna-Norvégia
Dánia-Horvátország

A román-montenegrói meccs szinte dönt a dánok melletti másik elõdöntõs helyrõl. Aki ott nyer nagy lépést tesz. Ha a dánok és a svédek is nyernek, akkor létrejön egy nagyon érdekes helyzet. A dánok szinte nyerik a csoportjukat és valszeg a svédek is. Ez esetben pedig dán-norvég elõdöntõ lesz. Ami a szervezõk és az EHF bevételi bizottságának nem biztos, hogy tetszene. Kíváncsi leszek a fejleményekre. Én mindenestre jót mosolyognék, ha összejönne <#wink>
Nekünk létkérdés a gyõzelem, meg kell csinálni. Akkor a 6-ba kerülés megvan, ami nagyon szép teljesítmény lenne ettõl a kerettõl. Ha pedig a franciák besegítenek, akkor az álmok elérhetõsége is megmaradna. Azt hiszem most fog elõfordulni velem elõször, hogy szurkolni fogok a franciáknak. Megalkuvó lettem, nincs mese! <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Az a vicc, hogy meccs annyira hengerszerûnek tûnt, hogy a 6 gól nagyon hízelgõ az oroszokra nézve. Ha dánok nem halmoznak szintén hibát hibára, hanem a norvégok ellenünk, illetve a svédek tegnap mutatott pontosságát, fegyelmezettségét hozzák (vagy közelítik meg), megsemmisítõ vereség lehetett volna a vége.
Nem hiszem, hogy bármi ki fog derülni, talán még az sem tenne 100%-ig egyértelmûen pontot a történet végére, ha a norvégok kedden is kikapnának.

Azt sem állítanám, hogy nyugodt szívvel kizárok minden ügyeskedést, viszont amíg vannak racionálisabb válaszok, addig helytelennek tartom, ha túl nagy hangsúlyt kap a gyanúsítgatás, az áldozatszerep. Fõképpen pedig azt, amikor az átcsap egyes - vélt bûnös - játékosok elleni haragba, mocskolódásba. Természetesen ez így alapból magyar netes és sportbaráti "kultúrára" vonatkozik, nem bárkire is az itteniek közül.

Elnézést, hogy még egy kört rugóztam ezen a már lerágott témán, de így talán érthetõbb, hogy tegnap mi késztetett arra, hogy leírjam a véleményemet, illetve mi ebben a kérdésben az alaphozzáállásom. Persze amellett, hogy mindig derüljön ki az igazság, a simlis pedig mindig bûnhõdjön... De ez már nem idevaló, ez nem a Benedek Elek topik.

Sajnos ma újabb horrort éltem át a meccseket nézve, Ungureanu sérülése borzalmas volt. Én is mielõbbi jobbulást kívánok neki!
kaloz174

Isthy
Volt az is, de az oroszoktól sokkal több segítséget kaptak a gyõzelemhez. A szünet után az oroszok benn maradtak az öltözõben és a dánok megléptek tõlük, itt el is dõlt a meccs.

DUNAFERR FOREVER!!!

Háát nagyon hazai pályát fújnak a dánoknak!
visszanéztem ehf oldalon, durva volt nagyon 😞(

Postnova sincs az EB-n?

kaloz174
Köszönöm a segítséget a kedves drukkertársnak! <#worship><#eljen><#wink>

kaloz174
Paula korábbi sérülése:

Ez a másik térd. <#szomoru1>

szerintem még csak most kerülök a te hozzászólásaidnak számával egyenértékbe 😄 😛

Isthy
Ahhoz képest, hogy nem akarsz még mindig elég sokat foglalkozol vele <#wink>

Sztem inkább figyeljünk a dán-orosz meccsre, mert jó kis csemegének ígérkezik.

DUNAFERR FOREVER!!!

ettõl még meg kellene verni a hollandokat és utána kiderül mit csinálnak a svédek a franciáékkal és a norvégok az ukránokkal! lesz meglepetés, de lehetõleg ne mi hozzuk!
igaz jött is Lucától a cáfolat:

"Ez tuti nem így van. Kivel beszéltél, mert nálunk nem ez a helyzet."

(csakhogy ne legen egyoldalú magam véleményét alátámasztó kiragadás 😄)

tényleg nem akarok ezzel többet foglalkozni, de:

"Egyébként csatlakozom az összeesküvõ táborhoz, szerintem is le volt vajazva a norge-svéd meccs, bárki bármit is mondjon.

A lányainknak is ez a - nemhivatalos - véleménye jelenleg és elõretekintve nem igazán sok motivációjuk maradt a fentiek tudatában..."

idézet indexrõl! :S

Most kellene egy jó sportpszichológus oda! 😊

pedig 22-20-nál pont Paula lesérüléskor minden esélyük megvolt az egyenlitéshez, de rengeteget rontottak.
szerintem eddig a másik (jobb) ez meg a bal!
kaloz174
Szerintem egyébként a románok feljavultak a második félidõre, bár ez biztosan egyenes arányos azzal, hogy a horvátok elfáradtak.

kaloz174
Nem tudom, melyik térde volt sérült, most hirtelen.

Isthy
Ez bizony benne van, bár én úgy gondolom a dánok esélyesebbek a hazai pálya miatt.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Szerintem megint a térde, a szalagok. <#falbav><#shakehead>
Elég szörnyû volt. Fájhatott is neki, na biztosan megijedt rendesen.
Mielõbbi jobbulást, gyógyulást!

Isthy
Tévedtem, csak 2 kapusuk van a 16-os keretükben. Most cserélték Varzarut, így már a középdöntõben nem cserélhetnek, majd csak a helyosztók elõtt.
Mihamarabbi gyógyulást Paulának!

DUNAFERR FOREVER!!!

ha az oroszok megverik a dánokat, akkor 4 csapat fog 4 ponttal állni!
Isthy
Én nem akarlak meggyõzni, azt hiszel amit akarsz. Nekem van egy véleményem, meg neked is, ami más.

DUNAFERR FOREVER!!!

összetérdelt egy horvát támadóval
s a románok biztosan nyernek!