Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nekem erre csak az jut eszembe, hogy Mátéfi ugyan olyan kapitány mint az összes többi, tehát itthon nincs kiváló edzõ szövetségi kapitány.
Nos, úgy döntöttem, nem állom meg, hogy kiírjam magamból a meglátásaimat, most maradt is rá idõ, hogy sajnos már nem kell a csapatra koncentrálnom, csak semleges nézõként élvezni a hátralévõ meccseket.

Elõször is a játék. Nem tisztem taktikai elemzésekbe bonyolódni, nem a kézilabda a szakmám, ráadásul a lényeget nálam hozzáértõbbek már gyakran megfogalmazták. Ezzel együtt említést érdemel, hogy a hullámzó teljesítményünk, a lassú adogatásunk, az enerváltabb meccseken különösen lassú lábaink, a néhány fellángolástól eltekintve szinte nem létezõ szélsõjátékunk, a lerohanások hiánya (holott az ETO-ban vagy a roppant "színvonalas" Telenor Kupán még nagyon jól mûködött a Pálinger-Vérten kapcsolat, ehhez képest élesben kihagyott ziccerek, labdaeladások, sõt Katitól erõltetetten bevállalt indítási kísérleteket láthattunk), a nemzetközi szintû beállósok hiánya és a kritikán aluli átlövések jellemezték az egész kontinensviadalt, ezt csak a vak nem látta. E felsorolás után már-már jónak tûnik a 9-10. hely. Annyival azért kiegészíteném mindezt, hogy bár láttam sokkal jobb magyar válogatottat, nem is egyszer, de a védekezés a bárkire nagyon is veszélyes korábbi csapatainknál sem túl gyakran érte el azt a szintet, mint a mostani jobb meccseinken.

Bizonyos dolgok pedig minden már lesüllyedt vagy lesüllyedõ csapatsportágunkban elõkerülnek, de ezek is említésre kerültek már sok helyen, itt is. Szóval a kulcsjátékosainkba való túlzott kapaszkodás, az õ terhelésük vagy éppen az erõnléti edzések eltúlzása az alapozás során - éppen ez az, ami a skandinávokra nem jellemzõ. Egyetlen komoly csapat sem engedheti meg magának, hogy egy-egy mezõnyjátékosát akár 45-50 percig pályán tartsa egy mérkõzésen.

A sportági szakszövetség felelõssége régóta megkerülhetetlen. Immár mindenki számára nyilvánvaló, hogy nem biztosít megfelelõ körülményeket a válogatottak számára, és a csapatok élére szakvezetõket sem Marit Breivik-i távlatokkal rendelkezõ megfontolásból nevezik ki, vagy támogatják õket utána ennek megfelelõen. A magyar csapat szereplését tekintve megkerülhetetlenül említendõ, hogy nem sikerült a lányoknak kellõ idõt, kellõen komoly felkészülési mérkõzéseket biztosítani az utóbbi években sem, sõt a Világkupán még a többi kiesõ válogatottal sem vívhattak edzõmeccseket a lányok, ami óriási szégyen a vezetésre nézve. Ezzel szemben a méltán négy közé jutott svéd csapat erõs ellenfelek sorával játszhatott, szabotálás helyett a szövetség támogatását élvezik, egyáltalán elegendõ idõt tölthetnek együtt, ami szükséges a jó szerepléshez, és akár még az esetleges gyengébb képességû játékosok is hatékonyabb részei lehetnek a CSAPATNAK.

Ideje lenne helyre tenni az elvárásokat. Nem kizárólag arról van itt szó, hogy még mindig a kelet blokk (arany)éremgyáraként, követelõzõen áll hozzá a közönség az eredményekhez, nem is csupán arról, hogy a többség nincs tisztában a valós erõviszonyokkal, és továbbra is nagyhatalomként vesz számításba minket. Hanem arról is, hogy a lányaink is ebben élnek, és erõt adó önbizalom helyett egy elvárt teljesítménykényszeres képnek látszanak alárendelni magukat. Talán rosszul látom, de úgy érzem, hogy õk sem ott helyezik el a csapatot, ahová való. A hit, az önbizalom és az akarat nem zárja ki a szerénységet és a reális helyzetértékelést. Nem egy évtizedes, mára elavulttá vált képnek kell megfelelni. Hozzáteszem, a legjobb nyolcba kerülés mint célkitûzés nem feltétlen volt a túlzó a csoport ismeretében, de egy stabil német, valamint egy jobban kezdõ francia csapat mellett mindenképpen bravúrt igényelt volna, de legalábbis jóval kiegyensúlyozottabb teljesítmény tõlünk.

Az utánpótlásról keveset tudok, így csak kiigazítandó véleményként írom a következõket, ugyanakkor az tény, hogy jó ideje nyögjük ebbéli lemaradásunkat, és ha változás nem lesz, akkor az út csak lefelé vezet. Jellemzõ, hogy a már "veterán" Görbicz és Pálinger nincs újabb világklasszisunk, legfeljebb Zácsik képességei ígérnek hasonlót, de õt sem mi neveltük, bizonyos posztokon pedig komoly, nemzetközi szinten jegyzett játékost is bajosan tudunk csak elõhúzni a cilinderbõl. Már 10 évvel ezelõtt se lehetett mást hallani, mint hogy más országokban mennyivel tudatosabb programokat indítottak be ezen a fronton (Franciaország, Hollandia), a skandinávok pedig mintha már jóval korábban leelõzték volna ebbõl a szempontból a világot. Ezzel szemben itthon azt lehetett látni, hogy az általam nagyra becsült Dunaferr többnyire a hazai játékosokat csemegézte õket, az ETO-nál ugyan valóban minõségi utánpótlás-képzés folyik, de az utóbbi években azt a rossz üzenetet mutatják, hogy a saját tehetségek helyett légiósokra van szükség, ha bármit is akarunk. Félreértés ne essék, nagyon szorítok az ETO-nak a BL-nek, nagyszerû csapatuk van, de nem tudom a sikereiket annyira magaménak érezni, mint durván 1995 és 2005 között a Fradiéit vagy Kohászéit (ráadásul annak idején méltán jutott három csapatunk az EHF-kupában a négy közé, vagy szerepelt két magyar csapat a BL-ben a legjobb 8 között, ettõl a világszínvonalú Gyõr ellenére manapság messze vagyunk - de legalább klubszintne van okunk bizkaodni a következõ évadokat tekintve). Ha már Fradi, jó látni, hogy néha korosztályos szinten valaki sikeresen felveszi a kesztyût a hegemón gyõriek ellenében, de egy-egy korosztályos arany nem ér semmit, ha a keret nagy része késõbb nem fér be az NBI-be, szemben a riváliséval. Azt már tényleg jó látni, hogy idõnként beindul egy-egy próbálkozás, afféle kézilabda-akadémiával az utánpótlás fellendítésére, de partizánakciók helyett már régóta jóval komolyabb központi igyekezetnek kellett volna jelentkeznie, és nem csupán a sportági vezetõk felõl, hanem akár még feljebbrõl is. A vízilabda mellett talán ez az utolsó csapatsportágunk, amely még mindezek ellenére világszínvonalúnak mondható, és releváns nézõközönséget tud vonzani, így addig kell neki segítõkezet nyújtani, amíg nem késõ.

Az általam is nagyra becsült, sõt kifejezetten kedvelt szövetségi kapitányunkat nem kívánom bántani, és a leváltása alighanem csak tüneti kezelés lenne. Ezzel együtt érdemes lehet foglalkozni az õ teljesítményével is. Míg bizonyos szempontból már-már túl mereven következetes volt (Tomorihoz való ragaszkodás), addig más szempontból a szavak mást mutattak, mint a gyakorlat (nincsenek egyéniségeink, csapatunk van, aki kinn van, az magyar válogatott). Ehhez képest ugyanis mégis lettek húzójátékosaink, akikbe a racionálisan túlmenõen kapaszkodtunk, így fáradtak el már az EB-n idejekorán, ahogy az utolsó meccsen is. Sopronyi talán már a korábbi meccsek mindegyikén sem kapott annyi cserelehetõséget a rövid oldalon, amennyit érdemelt volna, és amennyivel valóban tehermentesíthette volna a többieket, az utolsó meccsen kockázatos, nagy támadási felületet nyújtó hiba volt lehetõséget sem biztosítani neki. A csodafegyverként behívott Tóth pedig a mérkõzés jó részében csak Tomori vergõdését nézhette, noha benne még mindig inkább benne lehetett volna, hogy megtalálja a lövõformáját egy-két gól erejéig, mint a folyamatosan középre és gyengén lövöldözõ kollégája esetében. Nem mintha Sopi ukrán meccsen nyújtott teljesítménye meggyõzött volna, de így utólag az még az EB egyik legjobb magyar átlövõ-teljesítménye volt, ami hihetetlenül szomorú. Részemrõl abban reménykedtem, hogy a hollandok ellen jól felkészülve, jól visszarendezõdve akár játszhatunk egy önbizalomnövelõ meccset is, ahol a lövõink - fõleg a frissen csatlakozott Tóth - formát foghatnak. Sajnos ez nagyon nem sikerült, és az ellõtt labdáival õ is hozzájárult a hamar kialakuló csapatot még demotiváltabbá kerülõ különbséghez. Persze éppen a válogatás kapcsán nehéz kritizálni a magyar kapitányt: ugyanis elképesztõ, de a magyar mezõny "valamirevaló" átlövõinek és irányítóinak a többsége most is sérült vagy lábadozik (egyébként Görbe valóban rengeteget jelenthetett volna, nem csupán egyéni klasszisa okán, de az így kizsigerelt Zizi tehermentesítése miatt is), és ez még részben a kerettagokra is igaz. Ezzel együtt meggyõzõdésem, hogy Szekeres és Temes nem csupán a kontinenstornán bizonyult betlinek, de már elõbb is látszott, hogy helyettük másra lett volna szükség. Ez pedig nem ez a világverseny volt, ahol a közeledõ, olimpiai kvalifikációs lehetõség miatt megengedhettük véleményes játékosok beépítését, ez az EB inkább eredménykényszeres volt, nem csapatépítéses. De semmiképp nem ez volt a legnagyobb gondunk, ez valójában egy légypiszoknyi eleme a kirakósnak.

Akikkel elégedett voltam: Szucsánszki, Bulath (ha nem is folyamatosan játszott jól, Zizihez hasonlóan a lelkét kitette, és nála nagyobb terhelést talán az egész EB-n nem kapott mezõnyjátékos), Pálinger (bár õ egy erõs csapatban ennél többet tud), Herr, Sopronyi (amiért elvittük, azt õ megoldotta, aki ennél többet várt tõle, az nem ezen a bolygón él)
Akikkel nem: Tomori, Szekeres, Temes, Kovacsicz, Bódi, Vérten (Orsinak még volt egy-két jó pillanata a betlizõ szekcióhoz képest, de õ ennél sokkal többet tud, tehát sokat is várok tõle)

Tóth Tímeát nem említettem az utóbbiak között sem, mert õ minden elismerést megérdemel azért, hogy vállalta csatlakozást a csapathoz, és mint már említettem, ha a hollandok ellen a bizonyítási vágya nem is jött jól, a saját magához képest átlag alatti teljesítménye az ukránok ellen alighanem kellett a két ponthoz. Ha sokat nem is tudott segíteni a csapaton, a behívása abszolút racionális döntés volt. A többieket pedig nem helyezném el egyik serpenyõben sem.

Természetesen a leírt véleményem akkor is ez lenne, ha továbbjutottunk volna, sõt ha aranyat nyernénk, akkor is. Egy kirakateredmény önmagában nem írná azt felül, amit látni szeretett sportágam háza táján. Viszont a mostanii eredmény beleillik a sormintába, és bár a holland válogatottnál papíron továbbra is jobbnak tartom mienket, az elért eredmény nem a véletlen mûve, mondhatni körbeverések, helyenként fura eredmények ide vagy oda, minden csapat odakerülni látszik ezen az EB-n, ahová a mutatott produkció alapján való. Mindenesetre bármilyen elvárton aluli egyéni teljesítményt is láttam, semmiképpen nem a játékosok legnagyobb felelõsök a tornán elért eredmény miatt sem, nemhogy a nagyobb összefüggések miatt.
Isthy
Már évek óta sz*rnak az egészbe, mert nekik más a prioritás...<#violent>
Az jön, hogy már ki sem jutunk majd világversenyekre és szép lassan a foci szintjére kerül a sportág.

Nekünk ezzel véget ért az EB. Azért kíváncsi lennék a véleményetekre a csapat szereplésével kapcsolatban. Esetleg az okokról és minden egyéb másról is várom az észrevételeket. Én is meg fogom írni a "kisesszémet" <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Nagyon sok igazság van benne... Meg maradt is ki belõle dolog, de ugye a "nagyjaikat" nem lehet bírálni...
De van olyan is amin azért nagyot néztem. Pl. A teherbíróképesség fokozása... Naaaaa... Sztem meg inkább nem 3-4 játékost kellene széthajtani végig a meccseken folyamatosan... Akkor talán nem köpnék ki a tüdejüket és nem látszanának fáradtnak... Sztem nem a teherbírásukkal van leginkább a baj, hanem azzal ahogyan széthajtják õket... A szemléleten kellene változtatni, minden szinten! A mai kézilabdában már nem lehet egy játékosnak végigjátszani a meccset. Fõleg nem sorozatterheléssel világversenyen. Sokkal dinamikusabb, erõpróbálóbb a játék, nem lehet bírni végig. Ezt már normálisabb helyeken régen észrevették és folyamatosan cserélgetik, pihentetik a játékosokat. Akár a pillanatnyi eredményesség rovására is, de hosszabb távon ez kifizetõdik. De itt meg mi a megoldás? Még tovább edzzük szét a játékosokat... Elképesztõ... És 2-3 év alatt tönkremegy a szervezetük... Erre talán az egyik legékesebb példa Görbe... Nem véletlen, hogy már egyre sûrûbben sérül meg...
De ez csak egy szegmens a sok közül ahol probléma van. Viszont amíg ez a senkiházi "háttér" van addig csak egyre lejjebb fogunk sûllyedni... Elkezdett a kézi is azon a lejtõn lefelé zuhanni, amit a fociban láthattunk...

DUNAFERR FOREVER!!!

Duby
Azért ez egész más volt, mint a hollandok ellen, de még az ukrán meccshez képest is. Szvsz így ki lehet kapni.
Az meg hogy immár hosszú évek óta fantasztikus kézilabdanemzetként olyan soha nem jegyzett országok hosszú sora mögé szorulunk, ahol a mi egykori legendáink mozdulatain tanulták meg ezt a sportot, egy súlyosan elgondolkodtató tény. De nem vagyok naiv. Pont akiknek rohadtul magukba kéne nézni, pont akik a legjobban felelõsek ezért, és sürgõsen tehetnének valamit, azok szarnak az egészbe, azoknak tökéletesen jó így minden.
Hol vagyunk a 2 évvel ezelõttihez képest? Pedig már akkor is hol voltunk a 4 évvel azelõttihez képest! És félelmetes belegondolni mi jön 3-4 év múlva!!!

Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)

kaloz174
Köstner véleménye, még meccs elõtt

Bár õ adta a nevét hozzá, de mint mondja is, ezt átbeszélték a kint lévõ többi élvonalbeli edzõvel is. Így nagyon figyelemre méltó és tanulságos álláspont.
Remélem, a tanulság nem marad eredmény nélkül.

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Isthy
Ja és amit elfelejtettem, ezzel a svéd gyõzelemmel dán-norvég elõdöntõ lesz szombaton a dániai Herningben.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Önmagában nézve ezt a meccset, tényleg nem értettem én sem, hogy miért nem cserélt Eszter, akkor, amikor már egyértelmû volt, hogy a kezdõsor elfáradt.
Mindenképpen meg kellett volna próbálnia ezt a lehetõséget, legfeljebb ugyanaz történik, mint így.

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Isthy
45 perc után elfáradtunk és utána svédek behúzták a meccset. A középsõ embereink felõrlõdtek, mert a szélsõinket nem nagyon sikerült bevonni a játékba. A cserék - leginkább Sopronyi - nem tudom miért ülték végig a meccset, mikor támadásban Tomori nagyon gyenge volt végig és mégis rengeteget volt fenn. Ha nem játszatjuk a cseréket, persze hogy elfáradnak a húzóembereink és kikapunk. Ez történt most is, így végül a 9-10. helyen zárta az EB-t a csapat.

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
ezt nem hiszem el <#falbav><#boxer>
Egy félidõnyi feltámadás, aztán gyõzött a realitás, ennyit tudunk nincs itt mese. Erre az eredményre számítottam.
Félve kezdek szemezni vele,(mármint az üveggel) csak még nem tudom, hogy bor vagy pálinka legyen...
Isthy
Ahogy várható volt.

Azért kíváncsi vagyok miért pont román páros fújja a mi meccsünket. Mert ugye ha a svédek nyernek, biztos csoportelsõk és velük játszanak a románok az elõdöntõben, nem a norvégokkal. Azért nem mindegy...

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
hát a franciák simán nyernek újra
Breki33
Tomori: Életre szóló leckét kaptam

Játszhat a svédek elleni, szerda esti Európa-bajnoki középdöntõs kézilabda-mérkõzésen a kedden piros lappal kiállított Tomori Zsuzsanna, mivel nem tiltotta el õt a sportág kontinentális szövetségének fegyelmi bizottsága.

A fegyelmi bizottság azért foglalkozott Tomori ügyével, mert a játékvezetõi jelentésben külön kitértek arra, hogy a magyar átlövõ megrúgta a ráfekvõ Diane Lameine-t. A két játékos a 27-19-es holland sikerrel zárult találkozón többször is összekülönbözött, kétszer páros kiállítást kaptak, egyszer pedig Lameine - a bíró háta mögött - arcon csapta Tomorit. A holland játékos szintén piros lappal bûnhõdött, de õ azért, mert a meccsen háromszor is kétperces büntetést szabtak ki rá.

Tomorit végül nem tiltotta el a fegyelmi bizottság a svédek elleni találkozótól, melynek komoly tétje van. Ha a magyarok nyernek, és utána a norvégok nem kapnak ki a hollandoktól, akkor Mátéfi Eszter szövetségi kapitány csapata bejut a szombati elõdöntõbe. Minden más esetben az együttes nem kerül a négy közé, és legrosszabb esetben akár a tizedik helyen is végezhet.

A magyar játékos szerint tettét annak elõzményei sem mentik: "Már a szabálytalanságomat követõ pillanatban tudtam, hogy óriásit hibáztam, akkorát, amekkorát pályafutásom során még soha, és többé nem is fogok. Tettemet az sem menti, hogy megvoltak az elõzményei, a mérkõzés légkörének elfajulásához mindkét fél hozzájárult. Így persze semmilyen körülmények között nem szabadott volna reagálnom, a sportpályán ez megengedhetetlen. A piros lap, csapatunk veresége, a bennem lévõ önvád és a szabálytalanságom után hozzám érkezett reakciók így összességében nagyon súlyos büntetést és életre szóló leckét jelentenek számomra."

Szántó András csapatvezetõ, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke kijelentette: az átlövõ vétsége egyedi marad: "Tomori vétsége a nemzetközi és a magyar kézilabdázás hagyományaihoz, általánosan sportszerû légköréhez egyaránt méltatlan, mindannyian értetlenül állunk elõtte. Nem mentségként vagy magyarázatként, csupán adalékként jegyezzük meg, hogy a zaklatott, feszült légkörû mérkõzésen Tomori folytonos és kölcsönös provokáció részese volt. A magyar csapat és annak vezetõsége mélységesen sajnálja és elítéli e sportszerûtlen cselekedetet, ugyanakkor tudja és kijelenti, hogy a vétség egyedi volt és marad is, mind a magyar kézilabdázás története, mind Tomori Zsuzsanna pályafutása során."
Breki33
Két brutális kézivereség után is elérhetõ az Eb-elõdöntõ

Bár a magyar nõi kézilabda-válogatott nyolc góllal és kritikán aluli játékkal kikapott Hollandiától, még mindig van esélye arra, hogy négy közé jusson a dán-norvég közös rendezésû Európa-bajnokságon. Ehhez szerdán 18.15-tõl le kell gyõznie a szinte hazai pályán szereplõ svédeket, és bíznia kell abban, hogy a norvégok ezúttal nem tesznek keresztbe a magyar csapatnak. A keddi mérkõzés egyébként nem osztott, nem szorzott a elõdöntõ tekintetében: ha gyõztünk volna a hollandok ellen, a svédeket akkor is verni kell a négy közé jutásért.

http://www.origo.hu/sport/kezilabda/20101214-aki-negy-koze-vagyik-ilyen-rosszul-nem-jatszhat-meg.html
Isthy
Azért egy 5-ös holtverseny a csoportunkban nagyon durva lenne. Azt hiszem ilyenre még sosem volt példa. Mondjuk a valószínûsége is elég kicsi, de megtörténhet. Remélem a csapat is tesz majd valamit ennek elkerülése érdekében. <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Egyetértek, és ha svédeket megverjük, akkor mindenképpen örülni fogok, de a négy közé jutásra még nem fogok inni. A sportban csak akkor mehetünk biztosra, ha minden a képletben érintett meccset lefújtak. Ennyirõl szólt a hozzászólásom, nem többrõl.
a norvégok nem vállalhatnak fel még egy vereséget, mellesleg ahogy ma játszottak ez valószinütlen is.
Isthy
A dánok meg 31-19-re elverték a horvátokat és ezzel megvan a 2 elõdöntõs a csoportból. A dánok a csoportelsõk, a románok a csoportmásodikak.

DUNAFERR FOREVER!!!

Szerintem se, de ha a svédek ellen csodát is teszünk, akkor is meg kell várni a norvég meccs végét. Biztos vagyok abban, hogy a hollandok fognak jobban hajtani,a norvégoknak meg alaposan ki kéne kapniuk az elsõ helyrõl lecsúszáshoz. Mondjuk ha az északiak olyan fejetlenül is kezdik a meccset, mint ma, holnap alighanem megint lesz egy játékosuk, aki átLöki õket ezen a perióduson.
Breki33
Ebbe a mostani válogatottba az átlövõteljesítményeket nézve egy Kindl Gabi simán beférne szerintem.
Isthy
Norvégia-Ukrajna 32-19
A norvégok simán behúzták, ahogy szokták. Még az is belefért nekik, hogy szokatlanul sok lerohanás ziccert rontottak el.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Lassan beindulnak, a szünetre már 13-6 a norvégoknak. Löke beállása nem kicsit lendített rajtuk.

Én 2 norvég gyõzelemrõl beszéltem a beírásomban, Zó írt norvég vereségrõl, nem én.

DUNAFERR FOREVER!!!

a norvég vereség, mert arra vonatkozott! mi csak 6 pontot tudunk csinálni, a norvégok megvernék a hollandokat és nekik is lenne 6 és a 4-es holtversenybõl mi jönnénk ki legroszabbul a kapott gólok miatt!
de egyelõre a norvégok ha csikorogva is, de megnyerik majd a meccset! (most 9-5).
Isthy
Spanyolország-Oroszország 30-22

Ez nem az oroszok EB-je... Ha a dánok este nyernek, akkor megvan a 2 elõdöntõs csapat: Dánia és Románia

DUNAFERR FOREVER!!!

Tudod, mindíg csak a hülyeség!!!<#smile>
De ha sikerül a lányoknak, én sem fogom vissza magam, egy pohár vörösbor erejéig!!!!!!!!!

Isthy
Mi nem jönne jól?
A 2 norvég gyõzelem mellé mi elvennénk 2 pontot a svédektõl az pont jó lenne. Együtt mennénk velük az elõdöntõbe és õk elkerülnék a dánokat, ami sztem nekik is jó lenne.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Nem értem rá válaszolni, mert az üveg szájára volt tapadva a szám és a kezeim meg az üvegen <#vigyor><#nyes>

Vicet félretéve, nem ittam még és nem is fogok ma. De ha holnap netán a 4-be jutunk, akkor fogok!

DUNAFERR FOREVER!!!

nekünk pont nem jönne jól!
Isthy
Engem más csapatok nem érdekelnek, inkább csak a mienk. Tipikus olcsó kifogás a másokra mutogatás, nem élek vele. De azért ha megnézed a mondat végén volt egy smiley, ami azért nem kicsit árnyalja a mondatot. Nem várom el a csapattól a 4-be jutást, ezt már többször leírtam. Továbbra is ez a helyzet.

DUNAFERR FOREVER!!!

ugye!!!!!!!!!!!!!!!!

Azért a remény hal meg utoljára!
De igaza volt Laci bácsinak, mikor azt mondta, hogy óriásit kell javulnunk, mert ez másképpen nem megy!
Hogy ez sikerül e, majd meglátjuk!!
Bár, úgy legyen!!!!!!

Ezt már én is felvetettem, de nem mert rá válaszolni!!<#pias>
Nem baj azért én hozzágondoltam, az baromi nagy meglepetés lenne számomra és nem reális ha ezzel a csapattal bekerülnénk a 4 be. Persze nem mindig reálisan alakulnak a dolgok a labda gömbölyû, a nõi lelkek meg...
Nézzük már meg, hogy a németek már a csoportkörben kiestek, az oroszok utolsók lesznek a középdöntõs csoportjukban, a spanyolok kinlódnak, a franciák meg max.5 helyért játszhatnak! S ezeket a csapatokat az EB elõtt bárki elénk sorolta volna!
Isthy
Sztem a norvégok nem engednek meg maguknak még egy blamát, ráadásul a 2 gyõzelmükkel lesz esélyük elkerülni a dánokat az elõdöntõben. Persze ehhez kell svéd pontvesztés holnap. Mivel övéké az utolsó meccs, már mindennel tisztában lesznek.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy!
Vald be, hogy dolgozik az alkohol!!<#pias><#crazya><#papakacsint>
Azért ezt kitalálni!!<#vigyor2><#smile>

Ha a norvégok kikapnak ma vagy a hollandok ellen, vagy két ikszet játszanak, akkor más a helyzet. Ráadásul a mai nap után a németalföldiek számára is létezik négy közé jutást eredményezõ egyenlet.
Isthy
Ha mi holnap nyerünk és a franciák is, akkor mi elõdöntõsek vagyunk, a gallok meg játszhatnak majd az 5. helyért. Tehát õk motiváltak voltak ma is és holnap is. Mi ma nem voltunk azok, de talán holnap másként lesz. Ha ezzel sem tudunk élni, akkor... és itt most direkt nem írtam semmi nagyon csúnyát <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

a spanolok 7 góllal vezetnek az oroszokkal szemben! 24-17! a 45-percben.
Nekünk nincs vesztenivalónk (jelenlegi állásban, ahogy áll a szénánk), a svédeknek viszont van! Nyerni viszont óriásit nyerhetünk!
Na arra lesz én kíváncsi, nehogy még egy számmal nagyobb zakó legyen...
Te ittál valamit, vagy még nem???<#mf1>
Jaj mit csinált a Tomori????
Isthy
A franciák megtették amit vállaltak <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

megnyerték a franciák! Jöhet holnap a magyar feltámadás!
Az elején leszögezem, hogy egy percet sem láttam a meccsbõl.
Én meg nem is keresek, mert feleslegeges, a handball.hun megnéztem Mátéfi nyilatkozatát, amit értek, csak szerintem mindenki tisztában van az okokkal, persze neki valamit mondani kell.
Közben az jutott eszembe, hogy kezd a helyére kerülni a válogatott, az elsõ 4 be, persze na ne álmodozzunk már tovább, gyakorlatilag nincs csapatunk, és most sokon itt is csodálkoznak, nincs ebben semmi csoda.
A balhét meg majd a csajok meg a szövetségi kapitány elviszi, az MKSZ es urak, meg az állami szinten érdekeltek meg maradnak a helyükön.
"Talán ha a jövõben senki nem vállalná a válogatottságot tisztulásig..."
Ötletnek nem rossz de helyezkedõ játékos mindig lesz, és amennyire én tudom belül nem annyira összetartó ez a válogatott, így ilyenre vajmi kevés az esély...
Isthy
Mi úgy játszottuk ma és lehet nem véletlenül <#wink> Mert a csajok sztem megbeszélték a franciákkal, hogy ma verik a svédeket és úgyis minden a holnapi magyar-svéden dõl el. Arra meg a csajok ma tartalékoltak. <#vigyor><#nyes>

DUNAFERR FOREVER!!!

Nagyon megviselt benneteket a mai meccs! Holnap más nap, más meccs!