Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az EB-n történtek után azonban most ez a sorsolás még tovább fokozta lehangoltságunkat, sajnos. Legalábbis az enyémet biztosan. Tudom, nem így kellene lennie, de mégis.
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
Talán Sinkáék is érzik, hogy világbajnoki és olimpiai szereplés nélkül nekik sem áll a legjobban a szénájuk, és hatékonyabban mímelik majd, hogy támogatják a csapatot...
A németek ellenünk fognak bizonyítani, sajnos. Mert nekik még nagyobb csalódás lehet az EB, mint nekünk.
Németország - Magyarország
Horvátország - Szerbia
Izland - Ukrajna
Franciaország - Szlovénia
Lengyelország - az Eb 4. helyezettje
Csehország - Montenegró
Spanyolország - Macedónia
Hollandia - Törökország
Mit is mondtam itt nem is olyan régen? Az lett...
DUNAFERR FOREVER!!!
Kapus: Katrine Lunde Haraldsen (Norvégia)
Balszélsõ: Mie Augustesen (Dánia)
Balátlövõ: Cristina Georgiana Neagu (Románia)
Irányító: Gro Hammerseng (Norvégia)
Beálló: Heidi Löke (Norvégia)
Jobbátlövõ: Nerea Pena (Spanyolország)
Jobbszélsõ: Maibritt Kviesgaard (Dánia)
Védõjátékos: Johanna Wiberg (Svédország)
Legértékesebb játékos (MVP): Linnea Torstenson (Svédország)
Gólkirálynõ: a mai mérkõzések után lesz biztos a személye
DUNAFERR FOREVER!!!
Az EB gyõztes meg automatikusan kvalifikálja magát az elkövetkezendõ 3 világversenyre (2011-es VB, 2012-es olimpia, 2012-es E😎. A mostani érmesek meg automatikusan kvalifikálnak a 2011-es VB-re, tehát a dán-románnak is lesz tétje. Valamint ha a mostani gyõztes nyeri a 2011-es VB-t is, akkor a mostani ezüstérmes is automatikusan ott lesz Londonban.
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
mert azért anélkül ne legyen szövetségi kapitány valaki, hogy legalább azt meg ne tapasztalta volna, milyen egy szezont végig dolgozni a csapatával. (csapatot építeni, meccselni, válogatni, alapozni, stb.)
egyébként nekem szimpatikus, jó meglátásai vannak, de ez még édes kevés akár egy edzõsködéshez is, nem hogy szövetségi kapitánysághoz.
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
Egyébként mindenben egyetértek, de éppen Neagu visszaesései miatt mondom, hogy jól jött volna még valaki, ha már nincs nekik Görbiczük, se sérült, se ép. Csak egy megjegyzés volt, párhuzamos vélemény, semmi több. Ez meg egy túlmagyarázás.
Mátéfi esetében a kisebb nagyobb hibákkal helyett inkább azt kifogásolom, hogy a jövõre nézve õ ad a legkevesebb támpontot azon kívül, hogy mit kellene kezdenünk. Persze nem azt várom, hogy szövetségi kapitányként nekiessen az MKSZ-nek, és neki a csapattal kellett foglalkozni, nem "okoskodni". Ezzel együtt az õ szavai nem világítják meg számomra a fényt az alagút végén, még ha Zácsikkal, Görbével - és egy egészséges Sopival - valóban sokat erõsödhetünk.
Tulajdonképpen a mi águnk egy kezdettõl fogva izmos francia válogatottal és egy komoly, egységes német csapattal lehetett volna hasonlóan erõs középdöntõ szintjén. Ez esetben alighanem 12. lettünk volna.
De már sok a "ha", az pedig a sportban nem létezik, csak a fórumokon.
Ezzel együtt a stúdióban elhangzottakat, hogy a miénk lett volna az erõsebb ág, nem tudom komolyan venni, amott jóval sûrûbb volt a mezõny, bár a franciák hendikepes startja nélkül más lehetett volna a helyzet.
Tükörsima norvég gyõzelem, a dánoknak egy másodpercig nem volt esélyük. Érvényre jutott a realitás, a dánok nem tudtak felnõni a feladathoz.
DUNAFERR FOREVER!!!
Én kicsit meglepõdtem az ötleten.
(Ez csak, újra hangsúlyozom, hogy elméleti okoskodás. Mert! Leírom újra, hátha használ a ráolvasás.😊 'A feltételek gyökeres változtatásának szükségességét semmi más nem semlegesíti.')
További tanulság, hogy ez a három gárda csapatként is jól mûködik, és éppen a svédek példája mutatja azt, hogy jó képességû, megfelelõen felkészített és összeszoktatott játékosokból is lehet erõs csapatot építeni, egy-két egyéniség is elég lehet (meg kell hagyni, ez a Thorstenson mindig tudja, mikor kell gólt szerezni...), ha van CSAPAT, nem feltétlen szükséges sztárok tömkelege. Ez számunkra azért érdekes, mert lesajnált junior és kevésbé junior játékosaink ide vagy oda, az utánpótlásunk ellenére sem lehetetlen küldetés, hogy lehessen akár pár éven belül olyan csapatunk, melytõl "reális bravúr" lenne a négy közé jutás egy világversenyen, mint a mostanitól. Persze már ehhez is változások kellenének, és nyilván nem jelenti az utánpótlás kérdésének fölöslegességét.
Az elõdöntõn egyébként Voinában csalódtam a legnagyobbat, nem éreztem úgy, hogy eleget hozzá tud tenni a csapatához a döntéseivel. Akármekkora sztár is Neagu, egy 10 percre le lehetett volna kapni a második félidõben, annak reményében, hogy hajrára frissebben nyerõemberként tér vissza. Legalábbis engem a félidõ derekán már nagyon idegesített az állandó szerepeltetése. Lungu nagyon hiányzott most.
Most inkább a románoknak drukkoltam, mert kezd nagyon dominálni a skandináv kézilabda. Nagyon eredményes, nagyon következetes munka van mögötte, de maga a stílus kevésbé áll hozzám közel.
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
DUNAFERR FOREVER!!!
Én is megemelem a kalapom Popovics elõtt, egyelõre úgy fest rá fogok szavazni a legjobb játékos választáson.
DUNAFERR FOREVER!!!
"Egészen addig, amíg a feltételek nem változnak, csak tüneti kezelés történhet csak. Annak pedig nem sok értelme van" = Egészen addig, amíg a feltételek nem változnak, tüneti kezelés történhet csak. Annak pedig nem sok értelme van.
Nem a szövetségi kapitány személye a lényeges. Vagy legalábbis nem az az elsõdleges, aminek változnia kellene. Egészen addig, amíg a feltételek nem változnak, csak tüneti kezelés történhet csak. Annak pedig nem sok értelme van.
Max annyi, hogy a sok "foci-drukker" szintû álszakértõ drukker elnyugodjon.
(Egyik nap beleolvastam a nagyon nevetséges színvonalú sportlap fórumába. Azt az elképesztõ szélsõséges véleménysort, amit ott láttam...!
Volt ott minden: olyan sportvezetõ - valószínûleg valaha elég közel volt a tûzhöz - aki úgy gondolja, a partvonalról bekiabálni, leszólni a kollégát, sportszerû, tisztességes dolog, ismeret nélküli focidrukkerek sora...
Ezt mind csak azért írtam le, mert azért elég kevesen látják viszonylag tisztán a lényeget. Na és elég kevesen hajlandóak ezt el is fogadni.
A legtöbben az azonnali eredményt szeretnék. Személyes sértésként megélve, ha ez mégsem történik meg. Egyszerûen nem gondolnak bele, hogy mindennek feltételei vannak. Eléggé elkeserítõ volt mindezt olvasni.)