Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Isthy
Errõl írtam én is nemrég a #47369-ben. Megvannak a kiszemeltjeik ez nyilvánvaló, lesz munkájuk majd beilleszteni a csapatba az új játékosokat a nyáron és õsszel. Netán Bódi visszakerül?

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

kaloz174
Nekem viszont az a fura, hogy - ebben a gazdasági helyzetben - célország lettünk, a jelek szerint. Ha még hozzávesszük a handball.hu cikkében Kurtovic-csal kapcsolatban megjelenteket, akkor + külön érdekes ez.

Közben: hír a gyõri változásokról. Nem tudom, vajon Mravikova esetében kiben találják majd meg az utódot.

Isthy
Végülis Siófokon van "tengerpart", igaz nem a Copacabana, de több, mint a semmi <#vigyor> Bocs, de ezt nem bírtam kihagyni. <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
3 új brazil a siófoki csapatban:
íme

Köszi!
Igen, Riegelhuth is 176 cm aztán..
Valóban jó lenne ha ezeknek a tehetségeknek az útját központilag irányítanák, támogatnák, terveznék..
A kézilabdával egyébként nem nagyon foglakozó M1 ma déli sporthírekben vezetõ hír volt a Debrecen terve. Úgy látszik ez kell, hogy foglalkozzanak a sportággal.
Reggel nyolc után szintén az M1-en Gyárfás "úr" mûsorában pedig Nagy Laci volt a téma.
Isthy
Reméljük nem jut az utóbbi években oly gyakorivá vált elkallódó tehetségek sorsára. Persze ehhez kellene sok minden megváltoz(ta)ása.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Én leginkább a szélen láttam játszani. 175 cm, de állítólag nem igazán szélsõ alkat. Egyébként balkezes. 16 éves korához képest, nekem úgy tûnt, meglepõen jól képzett technikailag.
Azt írta valaki a handball.hu fórumában, aki tájékozott ezen a téren, hogy korosztályában inkább átlövõként lép pályára. Talán, ha más készségekkel tudja pótolni relatíve alacsony termetét, hasznos átlövõ is válhat belõle. Van erre több példa is.
Egy felkészülési meccsen láttam elõször, úgy emlékszem, pár hónapja. Akkor kimondottan kitûnt a mezõnybõl.
Egyrészt abban látnám a jövõ válogatottjának eredményes, hatékony felépítését, ha ezeket a fiatalokat kiemelt figyelem kísérné, egy - a szó jó értelmében vett - átgondolt menedzselés mellett.

Nagyon szimpatikus nyilatkozat. Õ szélsõ?
16 évesen egy 10-est vágni egy ilyen éles kupameccsen igencsak kivételes tehetségre utal.
Breki33
most nem voltam kint ez számomra is kellemes meglepetés <#eljen><#vigyor2>

2010.12.05. Magyar Kupa – UKSE Szekszárd- Siófok KC 31:28 (13:15).

Szekszárd, Városi Sportcsarnok. 300 nézõ.
Vezette: Pech, Vágvölgyi
Hétméteresek: 7/6, illetve 3/2.
Kiállítások: 10 perc +1 kizárás (Hegyi), illetve 10 perc.
Siófok legeredményesebb góllövõje: Bloj, és Pinheiro 9-9 gól.

UKSE Szekszárd: Kurucz – Horváth P., Hegyi 1, Gulya 3, Jankovics 4, Weigel 8(2), Szekerczés 10(4). Csere: Pap, Mészáros, (kapusok) – Szabó 3, Kopecz 2, Kovács N., Beck, Samu. Edzõ: Kovács Jenõ

Siófok KC: Lajtos – Szepesi 4(1), Pinheiro 9(1), Bloj 9, Tóth Zs. 3, Kovács A., Hosszu 2. Csere: Hrankai, Sholztz (kapus) - Szalai, Kiss 1, Varga, Takács, Hanczvikkel. Edzõ. Imre Vilmos

Hazai szempontból nem jól indult a találkozó. A vendégek két gyors góllal jelezték, gyõzni jöttek Szekszárdra. (4.perc 0:2). Ugyanennyi idõ elteltével fordított az UKSE, és csak azért nem nõtt a különbség, mert közben jó néhány helyzet is kimaradt. (11.perc 6:4). Siófoki idõkérést követõen zsinórban 5 gólt szereztek a Balaton-partiak, a lelátón többen a szívükhöz kaptak. (16.perc 6:9). A félidõ hátralévõ perceiben is több hibával játszott a Szekszárd, és ekkor még nem igazán állt össze a védekezés. Szerencsére a játékrész jelentõs részében Kurucz parádésan védett, mellette Weigel is húzóembernek bizonyult. Így a lefújáskor táblán lévõ a kétgólos hátrány ellenére is életben maradtak a hazai remények.

A szünetet követõ néhány perc még a vendégeké volt (4.perc 14:18), aztán parádés szekszárdi pillanatok következtek. Különösen az elmúlt év legjobb serdülõ játékosa, Szekerczés volt elemében, egymás után lõtte a szebbnél szebb gólokat. (39.perc 19:18). Ettõl kezdve fej-fej mellett haladtak a csapatok, fokozódtak az izgalmak, a közönség remekül szórakozott. Ebben az idõszakban stabilizálódott a Szekszárd védekezése, amit Kurucz ismételt pályára lépése csak tovább erõsített. Keményen küzdött a Siófok, látszott, hogy Imre Vilmos csak a gyõzelmet tartja elfogadható eredménynek. Így aztán a félidõ közepéhez érve még semmi nem dõlt el. (45.perc 23:23). A lelátó is izgalomba jött, a csapattal együtt a hazai szurkolók megérezték az esélyt. Nagy akarással játszott a gárda, Jankovics többször is labdát szerzett, Hegyi vetõdött védekezésben, Gulya, Kopecz, és Szabó a legjobb pillanatokban biztos kezû végrehajtóknak bizonyultak. (54.perc 28:25). Ezúttal nem vált be Imre Vilmos idõkérése, bár csapata még veszélyesen megközelítette a Szekszárdot (59.perc29:28), de Jankovics, és Gulya találata végleg megpecsételte a Siófok sorsát.

Az UKSE különösen a második félidõben játszott jól, és teljesen megérdemelt, remélhetõleg önbizalom növelõ gyõzelmet aratott.

Kurucz, Weigel,és Szekerczés produkciója a sok jó teljesítménybõl is kiemelkedett

Kovács Jenõ: Nagyon taktikusan és hatalmas szívvel kézilabdáztunk a mai napon. Éppen ezért minden játékosunkat dicséret illeti. Bízom benne, hogy ennek a gyõzelemnek hosszú távon is jó hatása lesz.

Imre Vilmos: Sokszor kezünkben volt a továbbjutás lehetõsége, de elsõsorban támadásbeli hibáink miatt ez nem valósult meg. Gratulálok a hazai csapatnak.
kaloz174
Ezt találtam viszont a szekszárdi oldalon:
Figyelmetekbe ajánlom!
Többször láttam õt játszani, nagyon figyelemre méltó játékos.

+Hallottam már, hogy ott elég tudatos az utánpótlás nevelés. Ez a csapatoldalon is nyomon követhetõ. <#eljen>

kaloz174
Szerintem kisebb meglepetésre a Szekszárd nyert. Grat. nekik.
Ez azért is érdekes, mert a Siófokban már játszott az egyik új brazil játékos (elég gólerõs volt), igaz, nem volt ott Valovics Nóri, aki sajnos egész szezonra kiesett, sérülés miatt. A Szekszárdban viszont nem játszott Fauszt Éva, aki ott a helyi gólkirálynõ.
Siófokon ez az eredmény egyértelmû csalódás, õk a 4-be szerettek volna kerülni.

Isthy
Nem hiszem, hogy így gondolta, de azért kíváncsi lennék kirõl beszélt.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Reméljük kapunk. Ráadásul hazai gyõzelem született, ami gondolom feldobja majd a beszámolót írót. <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Hehe, ez az õ szemszögébõl kurvára egyszerû, szerintem rájött, hogy az olimpia necces, ezért kiszámolta ha minden évben kijutnak a csapatok az aktuális versenyre akkor kb annyit össze tudnak lopni mint apránként mit ott egyszerre...
Egyébként ahogy írtad is etesd a jó népet szép lassan, beveszi az van akkora birka, nagyon más téma, de gondoljunk csak az üzemanyag árakra, már most elkezdtek etetni a 400ft-al, majd a végén benyomják, hú kurva jók voltunk mert csak 398ft lett... OFF
Ezek szerint ez az illetõ is olyan sokat ér mint Sinka...
kaloz174
Vajon ma kapunk-e helyszíni beszámolót a Szekszárd-Siófok MK-meccsrõl? <#wink>

Isthy
Nos, a történtek fényében várható volt. Majd jöhet nyáron az élettársával Gyõrbe, nem szakad szét a család.

Mondjuk engem sokkal jobban érdekel Spiridon és Bradeanu további sorsa. Mert, ha egyikükkel sem hosszabbítanak az az ETO védekezését komolyan gyengíteni fogja. Mert a Löke és esetleg Lekics páros nagyon nem ugyanez a szint hátul. Az összeszokás idejérõl nem is beszélve... Hangya is befejezi, kell jobbszélsõ is. Meg ugye van akinek a plusz 1 éves dolog is nemsokára aktuális lesz. Bár errõl nagy a csend, lehet már eldõlt, hogy vállalja, csak még nem került nyilvánosságra.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ha már Sinka szóba került: az NSO-n ismét bizonyított... Érdemes megnézni azt a 4 perces videot.

Vazz, már ott tart, hogy álomszerû lenne, ha legalább az egyik csapatunk kijutna a londoni olimpiára. Most akkor mi is van? Nálunk nem mindig az olimpia a fõ cél? Ettõl volt mindig hangos minden vagy nem? Most már egyre lejjebb visszük a szintet igaz elnök úr? Adjuk be a népnek szép lassan, hogy egyre kisebb célok kellenek. Vajon ki a felelõs azért, hogy egy évtized alatt ide jutott a sportág? Rengeteget költ az MKSZ az utánpótlásra? Mi van? Hová? Mert nagyon nem látszik ebbõl semmi... Bezzeg a sírás megy, hogy kevés a pénz, nehezebb szponzorokat szerezni, stb. Persze dolgozni is kellene a sportágért és nem az MKSZ apparátust duzzasztgatni és elfolyatni a pénzt haszontalan dolgokra...<#violent>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Na igen, Szimonetta is hiányzik.

Sztem okkal nem vagy optimista vele kapcsolatban.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174

kaloz174
Miért szidnálak le? <#vigyor2>
Nem tudhatod, ha nem láttad a kézimagazint, amit kivételesen nem felejtettem el megnézni az elsõ perctõl, lehet, hogy nem kellett volna ennyire odafigyelnem rájuk. Akkor nem lettem volna olyan bosszús.
A lényeg, hogy a riporter úr😊 elmesélte az esélyeket, csapatról csapatra. Többé-kevésbé reálisan. Inkább biztatta a gárdákat. Aztán következett az Újváros. Kb. abból az alapállásból, hogy mi - ha már visszatért a Mester - kötelezõen érem-közeli helyen kellene, hogy végezzünk. Majdhogynem azt mondta, hogy számunkra égés hátrébb lenni a tabellán. Erre gondoltam, hogy egyrészt megtisztelõ, hogy ezt gondolja, másrészt nem sok realitás érzékre vall ez a vélemény. Szerintem nagyon is dicséretes hely az 5. is, a csapat jelenlegi helyzetében.
Mindezt tetézte az a beszélgetés, amit én elõtte folytattam valakivel, aki igencsak járatos a nõi kézi világában. El tudnám képzelni Sinka helyett! <#circling> (Nem merem megnevezni, mert még az ötletért is többen nem állnának velem szóba.)

kaloz174
Hatalmas gratuláció a csajoknak! <#worship><#eljen> Pedig nagyon szépek voltak a Csaba felkészülési meccseinek eredményei. Boki nélkül enyhén szólva sem magunkat tartottam esélyesnek. (Igaz, mindig bízom titkon az újvárosi szívben. <#wink>)
Sajnálom, hogy a másik oldalon pontosan egy olyan edzõ szenvedett a csapatával vereséget, aki ennek kiemelkedõ képviselõje volt.
Szorítok neki, hogy a továbbiakban meg tudjon felelni kissé váratlanul nyakába szakadt feladatának.
Bokinak mielõbbi gyógyulást!
Nem csak 2, hanem 3 fiatal játékosunk sérült, rajta kívül, sajnos. Jelenleg 4 balkezesbõl, 3. <#confused> Na és pontosan azok az ifik, akiknek be kellene épülni a csapatba, hogy kicsit levegyék a terhet az idõsebbek válláról.
Igen, nehéz meccs lesz Siófokon. Én is erre számítok.

(Mellesleg olvastátok tanmese-blogomat?😊Vajon érti-e az, akinek értenie kellene? Nem vagyok optimista.)

Isthy
Békéscsaba-Dunaújváros 24-25 (14-14)

A végén feljött a Békéscsaba, de sikerült nyerni. Gratulálok a csapatnak a gyõzelemhez és a továbbjutáshoz! <#taps> A gyõzelem értékét növeli, hogy mindezt a sérült Boki nélkül vitte véghez a csapat! <#worship> Mihamarabbi gyógyulást Bokinak! Ráadásul Fruzsina és Lili sem tud még játszani, még kevesebben vagyunk. Nehéz meccs lesz szombaton Siófokon.

DUNAFERR FOREVER!!!

Így van az eredmények magukért beszélnek. Bizony bizony nagyon sok mindenben igaza van, tényleg sokat változtak az emberek... Iszonyat kemény ember, tipikus edzõ vagy ha úgy tetszik fõnök típus, szerintem ezt másképp nem is lehet csinálni.
Isthy
Az 51. percben 24-20-ra vezetünk. Mostantól pedig jön a szokásos kérdés: vajon bírjuk-e végig?

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A félidõben: Békéscsaba-Dunaújváros 14-14

Végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, csak 1-1 góllal vezetett egyik vagy másik gárda.

DUNAFERR FOREVER!!!

Na errõl most (is) lemaradtam, miért volt/van esélyünk a 4-be kerülésre, mert ha igen az engem nagyon meglepne. Mielõtt leszidnál ez inkább kérdés volt, van aki úgy látja igen???
Ezt most nem biztos, hogy értem pedig azt gondoltam egyre gondolunk??
Isthy
Na ez az aminek én sem sok esélyét látom (átfogó helyzetelemzés és összefogás, majd pedig munka és munka), pedig égetõ szükség lenne rá...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Valóban nagy mesélõ és sok mindenben igaza van, amit a jelen problémáival kapcsolatban mond. Abban is, amit arról mond, hogy nem igazán lát sok esélyt...
Én a végszón is mosolyogtam a fiával és a jövõjével kapcsolatban <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Te gondolom szombaton a helyszínen nézed, nem a cunderen <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Én is láttam a mûsort és nekem is feltûnt, hogy mennyire el vannak tévedve. Bizony nagyon kemény tavasz elé nézünk, az 5. hely megtartása sztem nagy bravúr lenne.
De elõtte még ma este mindjárt kezdünk Békéscsabán az MK 4. fordulójában. Ahogy látom régi kedvenc Medve sporttársunk fújja a meccset, sok jóra ne számítsunk.

DUNAFERR FOREVER!!!

Õ sem egyszerû eset. Viszont az eredmények magukért beszélnek.
"A következetesség nem szadizmus" - interjú Fábiánné Rozsnyói Katalin kajakedzõvel
kaloz174

kaloz174
Kicsit elképedtem. Nem is tudom, hogy örüljek, vagy bosszankodjam. Az utóbbihoz vagyok közel. Esélylatolgatás címen jól leszólták az újvárosi csapatot - hogy kevés esélyünk van a 4-be kerülni! (Érdekes, ennek lehetõségét más prominens kézis vezetõtõl is hallottam a napokban.)
Szerintem nem ismerik a realitásokat. Különösen úgy, hogy a fiatalok - sérülések és tapasztalatlanság miatt - nem tudnak segíteni, nagyon kell örülni még ennek a helyezésnek, teljesítménynek is. Még akkor is, ha voltak bosszantó vereségek.
Kemény lesz a tavasz is, még nehezebb, mint az õsz, mivel a riválisok inkább erõsödtek.

kaloz174
Számomra nem az a lényeg. Azt a helyzetelemzést tartom nagyon fontosnak, amit említ. Addig nincs értelme semminek, amíg az meg nem történik. Attól kezdve viszont nagyon össze kellene kapni minden lehetséges erõt.

Sírni nem fogok az tuti, de tény nagyon nincs rendben a dolog. Az nekem sem tetszene, hogy amíg válogatottnál vannak a játékosok, én fizessek!
Régen szükség lenne már egy normális sporttörvényre ami rendezi ezt a kérdést is.
Természetesen én sem ismerem annyira, de nem akár milyen életpálya az övé az biztos. Az aktuális témában ahogy te fogalmaztál nekem is tetszett a véleménye, ki mondta a lényeg sajtó ide vagy oda szart sem ér az egész!
kaloz174
Bandi bá, Debrecenbõl

A változásra nagyon nagy szükség lenne. Viszont ez a terület csak egy szelete ennek.

kaloz174
Bennem ellentmondásos kép él Laci bácsival szemben. Nem ismerem annyira, hogy véleményt mondjak róla. A munkáért, amit elvégzett, mindenképpen köszönet és elismerés illeti.
Dicséret a cikk írójának, hogy nem ment el túlzottan hatásvadász stíluselemek irányába, pedig a téma "adta magát".
Az aktuális témákban (válogatott, NL,) feltétlenül igazat adok a mesternek.

Nagy mesélõ az öreg 😊
A "nem kenik el.." részen jót nevettem. Ott /is/ nagyon igaza van.

Kár azért a besétálásért.. sokat ront az összképen.
Interjú Laurencz Lászlóval

Még nem olvastam végig mert elég hosszú, de ezt szerintem érdemes elolvasni.
Az itthoni Dallas

Kicsit beleolvastam, ezt szöveget...
Mindkét fél úgy hülye ahogy van, tõlem mindkettõ mehet melegebb éghajlatra, úgysem lesz változás!<#violent><#boxer>
kaloz174
Mindkét félre nézve siralmas - na és annyira unalmas, hogy már nem is érdekel. Nevetséges ez az egész.

Isthy
A szappanopera újabb epizódja

Ismét jót mosolyogtam, bár ez inkább már nagyon siralmas...

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Ahogy néztem, Boki nagyon meghatódott, egyébként.
(Õk nem maradtak, BB-vel jöttek haza, gondolom, edzés volt másnap.)

kaloz174
Békés, boldog új esztendõt kívánok nektek, sok kézis csemegével!