61665
Vélemények egyik legsikeresebb
csapatsportunkról.
-
#50444 Az Ervinnek mégis sikerült az élvonalba kerülnie:
Új edző a Halasnál.
Nem egészen világos még a történet. Bár Siófokon látszólag megbukott Varga Józsi, de utóbb beláttam, az itteni csapatot és a Halast is nagyon eredményesen tudta motiválni. Siófokon nagyon visszaütött a nagy elvárás a csapattal szemben a hangulatra, így az ő viselkedésére is.
Aztán megnyerte a fősulis VB-t, az aktuális gárdával, majd elszegődött a Halashoz, ahol gyakorlatilag amatőr feltételek mellett dolgozott. Érezni is lehetett, hogy azon a tájon nem a bajnoki cím az elvárás, na és nincs is a csapaton az a nyomás, mint máshol.
Legutóbb személyesen is beszélgettem vele, megmondom őszintén, kellemesen csalódtam benne, felülbírálva eddigi fenntartásaim jó részét.
Nem értem, mi történhetett. Sajnálom is a szintén kis csapatot. (Feltételezem, hogy többen a távozó edző személye miatt vállaltak ott szerepet.) -
#50443 Sikerekben és örömteli eseményekben gazdag, boldog új évet kívánok minden fórumozó társamnak! -
#50442 Békés, boldog új évet kívánok mindenkinek!:) -
#50441 Sikerekben és Eredményekben Gazdag Boldog Új Évet Kivánok Minden Kedves Fórumtársnak! -
#50440 Végül felkerült a Fradi elleni meccs beszámolója, szokott helyére, részemről is.
(Így a krónika teljes, a kedvem viszont egyértelműen nem kerek, ahogy a blog el is árulja. ) -
#50439 Csatlakozom! Én is sok-sok boldogságot kívánok! -
#50438 Köszönöm! -
#50437 Úgy volt, hogy megyek de azután két nagyon ifjú hölgy elcsábított Rájuk kellett vigyáznom amíg a szüleiknek dolguk volt. -
#50436 Kellemes ünnepeket mindnyájatoknak és Isthy-nek boldog Névnapot ! -
#50435 Békés, boldog karácsonyt mindenkinek, de különösen a kézikedvelőknek!
-
#50434 Boldog és Békés Karácsonyt Kivánok Mindenkinek! -
SZT #50433 [b][/szin][nagy]
Békés, Nyugodalmas Ünnepeket Minden Kedves fórum lakónak![b][/szin][nagy]
Üdv: Payer Tamás -
#50432 Köszi! -
#50431 Na jó, működik, de hogy miért bénázok mostanában?:)
Ez van.:)
-
#50430 Leginkább nagyon lehangolt voltam meccs után, azért nem írtam. (Egyébként nem úgy volt, hogy jössz meccsre?:))
Végül pótoltam, de még nem jelent meg a Cunderen, viszont ITT egy másik, Fradi szemmel szintén. -
#50429 -
#50428 Köszi! -
Zóanagyvarázsló #50427 Pár szót szívesen írok róla, de ugye én is csak Cunderen láttam. Szóval az elején gyors gólváltás után (2-2) sikerült a Fradinak elhúznia, ha jól rémlik, 3-8 vagy 3-9-nél volt hazai időkérés (egy éve ugye még a Népligetben ugyanekkora újvárosi előny), ezután az Újváros fegyelmezettebbek, a vendégek pedig az előnyük birtokában könnyelműbbek lettek, de az eredmény tartásához kellettek a vendéghátrányok is (Cifra hamar begyűjtött két büntetést, utána már nem nagyon kapott lehetőséget, Tomori és Deka védekezett hármast). Ennek ellenére a félidő vége előtt meglett a tíz közte, viszont a játékrész utolsó három gólját ismét csak hazaiak szerezték. Természetesen a legerősebb összeállításunkban egy fékidőt sem játszottunk összesen, sem támadásban, sem védekezésben. (Ezúttal a kérdéses posztokon Léna és Szarka Adri volt a kezdő.)
A folytatás hasonlóképp alakult, mármint először tudott élni házigazda is, faragott a hátrányából, de ez csak pár gólig tartott, utána a vendégelőny vált egyre nyomasztóbbá, amin a hazai időkérés megint csak tudott oldani, így Elek Gábornak is ki "kellett" kérnie az időt az 54. percben. Ezután ismét sikerült pár gólt közé tenni, majd a hajrában mindenki lőtt gólt, aki megfordult valamely kapu előtt, és végül lefújták a meccset.
A hazai csapatból körülbelül azok játszottak jól, akik sokat is lőttek, Ferlinget kelleténél többet hagytuk lőni, az elbénázott támadásaink után pedig indulásból is sikerült komoly mennyiségű gólt kapni, Erdősi 8 góljából 5 vagy 6 született így, és Sári 7 góljából is 2 vagy 3. A túloldalon Móni ezúttal is gólerős volt, de a jobb meccseinél gyengébb lövőszázalékot hozott, és a kezdeti sikerek után Tomori is sok labdát lőtt el. Zizi és Jelena volt sikeresebb lövésekben, de az utóbbinak elég sok labdaeladást köszönhettünk, még mindig gyakran lepődik meg, ha kap egy váratlanabb passzt. Such Nelli dicsérhető, hiszen a hajrában, illetve afelé közeledve a fonalat elkapva három gólt is vágott. Mind a négy kapusnak voltak védései, de közepesnél jobbnak egyikük teljesítményét sem mondanám, jóindulattal sem. Összességében a színvonal igencsak alacsonynak tűnt (a hazaiak sajnos egy kiesőjelölt szintjét hozták, de legalább végig keményen, becsülettel küzdve), valóban kiemelkedő egyéni teljesítményekről hiba is lenne beszélni. -
#50426 Mivel nem voltam itthon, így szerdán nem láthattam a meccset. Kár, hogy még nem olvashatok róla itt semmit. A csapat oldalon szerencsére Tomi írt róla, így van némi képem a meccsről. A papírforma igazolódott, a jobbik csapat nyert. Nekünk nem itt kellett (volna) pontokat szereznünk...
Tegnap a Loki legyőzte az Alcoát, amihez jár a gratuláció nekik. Januárban eldől, hogy mi lesz a csapat sorsa.
-
#50425 Egy szavazás és annak aktuális állása. -
#50424 Na igen, bizonyos hogy ehhez olimpiai bajnoki cím kell. Van rá esélyes. -
#50423 Naná, hogy segítettünk. Van aki már egy évvel előtte megjósolta -
Zóanagyvarázsló #50422 Mindkét hír nagyon örömteli, eddig sajnos ezen a rendezvényen egy kissé alárendelt szerepet játszott a kézilabda, talán inkább az edzők értek el jó eredményeket (Elek Gábor most 4. lett, az is szép, megérdemelt eredmény, jár neki is a gratuláció). Ebben persze benne van az is - és ez az üröm az örömben -, hogy korábban rendre voltak olyan eredményeink a csapatsportokban, hogy nagyon nehéz volt odaférni.
Azt viszont remélem, hogy "bizonyos" okok miatt jövőre sem BL-, sem KEK-győzelem nem lehet elég ehhez a címhez. -
#50421 Csatlakozom!:) Örülök, hogy így történt. Fontos ez, a sportág szempontjából is, úgy gondolom.
(Öntelten még arra is gondolok, hogy a KEK-győzelem kiharcolásában mi is segítettük szurkolásunkkal a Fradinak.:)) -
#50420 Gratulálok a Fradi női kézilabda csapatának az "Év csapata" díjhoz!
Zó!
Reményeid valóra váltak, a Cunder adja holnap élőben az Újváros-Fradi meccset. -
"Szerénytelenül hangzik, de az egy extra generáció volt, a nemzetközi mezőnyben is topkategóriás lövőkkel, erős kapusokkal, nagyon komoly klubélettel, kiegyenlítettebb magyar mezőnnyel. Ma a Győrrel senki nem versenghet. Sokkal több jó játékos volt akkor, akik technikailag és taktikailag is sokat tudtak. Ami ma viszont már biztosan nem lenne elég, mert annyira felgyorsult a játék, hogy szinte atlétákat képzel, akik a labdát is ügyesen dobálják."
"Mert hiába vagyunk nagyon kreatívak és cselezünk tök jól, futó- és gyorsasági állóképesség nélkül varázsolhatunk a labdával, azért ez mégiscsak egy dinamikus sportág, amiben baromira mami vagy, ha nincs mögötted tempó." -
#50418 Kicsi!:) -
#50417 Igazából inkább Gro szervező játékának hiányára gondoltam elöl, de valahogy az átlövések hangsúlyozottabban jöttek ki. Nem jól fogalmaztam
Sztem Montenegró simán túl fog lépni a horvátokon, az ő játékuk fekszik nekik, ezért is írtam, hogy inkább Angola ellen fognak szurkolni.
Ejnye, kóstolgatsz engem a dánokkal? Inkább ne ők váltsák őket, ha lehet. Igen, azzal messzire jutnának. A koronát a 2 lengyel spori párját ritkító teljesítménye tette fel a döntőben. -
Zóanagyvarázsló #50416 Persze, de ha mondjuk az EB-n átgázoló kerethez nézzük őket, akkor visszatért a jókor jól játszó és gólokat lövő Kristine Lunde és kezdettől fogva a csapatban volt Sulland is, de szerintem ha a szükség úgy hozza, Kurtovic is be tudott volna robbanni lövőként. Szóval szerintem annyit nem gyengültek átlövések terén (amiben úgysem lennének világelsők, de mai kézilabda már egyre kevésbé szól arról, szerintem kissé sajnos), bár az tény, hogy az ő keretük is lehetett volna tökéletesebb.
Montenegrónak mindenképp nehéz dolga lesz, a komoly európai csapatok közül nekik okozhat a leginkább gondot a selejtező, bármelyik csoportba is kerülnek.
Bár igazából már kezd unalmas lenni ez a norvég-orosz hegemónia:
Hátha beérnek végre a dánok, és behúznak megint három olimpiát zsinórban Mondjuk 2004-es fújással talán már Londonban is lenne esélyük -
#50415 A hollandok gondolom piszokul szurkolnak majd Angolának a minden bizonnyal Tunézia elleni döntőben. Mert így még akár az olimpia is összejöhet nekik, ha a horvátokat megverik a spanyolországi selejtezőben. Nem is tartom annyira lehetetlennek, hogy esetleg ne sikerüljön ez nekik.
A montenegróiak meg valszeg inkább a spanyoloknál selejteznének a horvátok ellen, mint a románok ellen a franciáknál. Ők lehet pont a tunéziaiaknak fognak szurkolni. -
#50414 Nem csak a védelmük dadogott nélkülük, hanem sztem a támadó gépezetük is. Tonje jól jött volna B2-ben átlövőként, Gro irányító-átlövő játékáról nem is beszélve.
Nem is mondtam, hogy kiegyenlítette volna. A norvégok már eleve így készültek fel és gyakoroltak, míg a franciáknak a VB közben kellett reagálniuk. Komoly különbség! De ennek fényében sem tudok a franciákkal rokonszenvezni, nekem jó, hogy a norvégok nyertek.
Bár igazából már kezd unalmas lenni ez a norvég-orosz hegemónia:
2004 EC Norway
2005 WC Russia
2006 EC Norway
2007 WC Russia
2008 O Norway
2008 EC Norway
2009 WC Russia
2010 EC Norway
2011 WC Norway -
primavis #50413 OLIMPIAI HELYZET
A világbajnokság elején magyar szemüvegen át végigkövettük az olimpiai kvóták alakulását, Spanyolország nyolc közé jutásával azonban elszállt a mieink minden reménye. A világbajnoki finálé arról is döntött, hogy Franciaország helyett Svédországé lett a harmadik, Európának kiosztott londoni hely a rendező Nagy-Britannia és Norvégia után. A norvégok győzelmével az Eb-győztesnek járó kvóta továbbszállt a svédekre. A kontinenstornák győztesei közül már csak Afrikáé kérdéses: januárban a marokkói tornán dől el, hogy ki követi még az ötkarikás játékokra Nagy-Britanniát, Norvégiát, Svédországot, Brazíliát és Dél-Koreát.
Az olimpiai kvalifikációs tornákkal – amelyeken összesen hat londoni helyet osztanak ki – kapcsolatban is sokkal tisztább a kép, igaz, két kérdőjel még van. Ha Angola megnyeri az Afrika-kupát, kijut az olimpiára, és emellett Hollandia is selejtezhet Londonért; ha nem, akkor Angola is selejtezik, Montenegró pedig a francia, román, japán trió helyett a spanyol, horvát, argentin trióra készülhet, míg Hollandia búcsút inthet Londonnak.
AZ OLIMPIAI SELEJTEZŐK CSOPORTJAI (időpont: május 25–27.)
1. CSOPORT: Franciaország (vb-2.), Angola (vb-8., ha nem nyeri meg az Afrika-kupát) vagy Montenegró (vb-10.), Románia (Eb-3.), Japán (Ázsia-bajnokság 2.)
2. CSOPORT: Spanyolország (vb-3.), Horvátország (vb-7.), Argentína (pánamerikai bajnokság 2.), Montenegró (Eb-6.) vagy Hollandia (Eb-8.)
3. CSOPORT: Dánia (vb-4.), Oroszország (vb-6.), Afrika-kupa-2., Dominikai Köztársaság (pánamerikai bajnokság 3.)
A csoportokból az első kettő jut ki az olimpiára, a rendezők: Franciaország, Spanyolország és Dánia. -
primavis #50412 na, Szűcs Gabi Zilahra igazol a héten! -
Zóanagyvarázsló #50411 Na igen, a norvégok esélyeit előzetesen meg is nyirbáltam magamban a két kulcsjátékosuk hiánya miatt (Mørk nagyon jó játékos, de abból a merítésből simán pótolható), és bár valóban kellemes csalódást okoztak, azért a döntőig látott meccseken dadogott is nélkülük a védelmük - legalábbis a megszokotthoz képest.
Ugyanakkor azt nem álíltanám, hogy a sors kiegyenlítette az esélyeket, hiszen a frasnciák mégiscsak menetközben veszítették ela két legmeghatározóbb játékosukat, egy eleve relatíve szűkebb keretből. Így a norvég sztároknak nemzetközi élmezőnyhöz tartozó irányító és nehéztüzérség (hab a tortán, Signate mellett éppen Pineau produkált néhány meccsen komoly átlövő-teljesítményt) nélkül mehettek neki. Mintha mi Zizi és Szani nélkül álltunk volna ki tavaly a Viborg ellen - persze a mi keretünk még szűkebb, mint a francia válogatotté (sajnos:), de aligha kell magyarázni, hogy mire gondolok. Vagy említhetném a azt a bizonyos 2000-es döntőt, mely előtt a nemzeti csapat bukott félig két játékost, és az aranyunkba került. Ha az eszembe jut, akkor különösképp nem esik nehezemre részvétet érezni a gallok irányába sem. -
#50410 Köszi! Sajnos nem az írásaid terjedelmén múlik
Jelenleg a csapat csak időszakosan képes jó játékra, ami most nem elég a meccsek megnyerésére. -
#50409 Az tény, hogy úgy komolyabb esélyük lehetett és jobb meccsre számíthattunk volna. Persze a norvégoknál is volt ugye 2 komoly hiányzó az egész vb-n. -
#50408 Íme, felkerült.
Sajnos, ez van, ugyan ez több, de az eredmény nem változott. -
Zóanagyvarázsló #50407 Bár magam sem rajongok a franciákért, ezen a vb-n eléggé jók voltak, megnéztem volna a döntőt úgyis, ha teljes csapattal állnak fel. Több sportértéke lett volna, bár így sem volt rossz. -
Zóanagyvarázsló #50406 Több játékosunkra is az volt jellemző volt, hogy 2-4 rontott lövés után kezdte el érezni a kaput (Szani, Kriszta, valamint a később beálló Deka is)
Ehhez még a teljesség kedvéért annyit, hogy 2-1-nél sikerült csak megérkeznem, mert eléggé sűrű napom volt, és óriási dugót is sikerült kifogni, tehát az első két említett játékos végül is szerezhetett az elején gólt. Annyira nem számoltam menetközben, hogy utólag vissza tudjam fejteni. -
Zóanagyvarázsló #50405 Na igen, a spanyolok most tényleg nagyon jól és többnyire még számorma is tetszően játszottak. Valóban számolni kell velük a jövőben is, de a közvetítés során őket érő dicséretek már-már túlzóak voltak számomra. Egy kulcsjátékosait alapból nélkülöző, meccsen belül vezéregyéniséget nem találó dán válogatottat végül is úgy vertek meg, hogy hiába hatott simának, mégis a kapusok közötti különbség döntött. Persze a dánok tényleg nem érdemeltek volna most semmit, és harmatgyengék voltak, ezt nem vitatom.