Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
DUNAFERR FOREVER!!!
A kérdésem továbbra is az MKSZ felé: miért nem egyedül pályáztunk? (persze a kérdés költõi...)
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
Egyedül az Izland elleni nyitány lehet a fájó, mert amellett, hogy gyengén játszottunk (na jó, a japánok elleni második félidõ borzalmasabb volt), utólag elmondható: ideális esetben õket is megcsíphettük volna, nem voltak igazán meggyõzõek, és a fiúk késõbbi játékából kiindulva az elsõ meccs mellényúlásai és gyengébb teljesítményei (köztük a szövetségi kapitányé) talán tényleg a késõi érkezéssel is magyarázható. A vereségek és mértékük szerintem vállalható volt, a spanyolok elleni végjáték lehet ugyan fájdalmas, de az ellenfél volt a jobb, a különbség nem számított, így nem tragédia, hogy kockáztattunk és túlpörögtük a végét - legalább küzdöttünk.
Ugyanakkor én még sem érzem azt, hogy ez a magyar válogatott tényleg bárkit elkaphat, legalábbis nem a vb alapján. A nagyhalak elkapása szép volt, de mind a németek, mind a lengyelek kiábrándítóak voltak, ami elég volt ellenük, az a négy közé jutott csapatok ellen legfeljebb a tisztes helytállásra elég, hacsak nem fognak ki õk is gyengébb napot. (Bár a lengyeleknél és a németeknél alighanem a "napnál" mélyebb gondok vannak.) Ezzel persze nem akarom kisebbíteni senki érdemét, a CSAPAT egyértelmûen erõn felül teljesített, mondhatni, ez egy éremmel felérõ hetedik hely. SZÉP VOLT FIÚK! Természetesen Mocsai Lajosnak is kijár a gratuláció.
A csapat sikeréhez a legtöbbet a két kapus, Mocsai (az elsõ két meccset leszámítva folyamatosan maximum közelében teljesített, nélküle pedig gyakran vált tehetetlenebbé a támadójátékunk), Ilyés, Császár, az Iváncsik fivérek és Zubai tette hozzá (természetesen Schuch is meghatározó volt a védekezésben), de többnyire az epizódszereplõk is hozták magukat, Lékai a kevesebb szereplés ellenére is fontos eleme volt a gépezetnek, csak úgy, mint a BL-ben, ezúttal is roppant hasznos és fontos villanásai voltak, a jövõt illetõen talán õ volt a legbiztatóbb momentum a vb-n, ha én eleve ezt vártam is tõle. Még Pérezt sem bántanám, elvégre a németek elleni sorsdöntõ gyõzelem valószínûleg nem jött volna össze nélküle, a korát és a világversenyre való beesését tekintve pedig aligha a 2003-as produkció megismétlése volt várható.
Pár apró dolog azért erõsen zavart a vb kapcsán. Már közvetítések színvonala is hagyott maga után kívánnivalót (lásd a hallhatatlan idõkéréseket), de a durván felgyorsított Himnusz (miért kell a külföldieknek mindig bántaniuk szegényt?), valamint a közel használhatatlan hivatalos honlap sem járult hozzá élményhez. Legalábbis míg a nõi EB honlapján mindent megtaláltam, kedvemre böngészhettem statisztikákat, ezúttal ebbe beletört a bicskám. Talán türelmetlen lettem volna?
Veszprémben? Miért, visszatér? Lemaradtam valamirõl?
Ugyanakkor számomra aggasztó volt ez a meccs is, a Gyõrt a halovány játéka ellenére sem féltem a BL-tõl, de a Fradi sorozatos harmatos játéka ijesztõ. Nagyon közel van már a Viborg elleni párharc, és nincs normális lövõ, az ETO ellen (is) a beálló megjátszása is reménytelennek bizonyult. Csak abban lehet bízni, hogy felszívjuk magunkat, és a Viborg megveri magát, ahogy a BL-ben az õsszel folyamatosan mûvelte. (Legalábbis a podgoricai második félidejük szintje, már-már a Fradi csabaiét idézte, szóval legalább vonható párhuzama két csapat közé.) Szamoránsky is igazán magára találhatna, mert meggyõzõdésem, hogy szinte semmivel nem nyújt többet most, mint amikor bekerült a Fradiba és a válogatottba. Sosem vártam, hogy Pádár vagy Kulcsi szintjére jut, de akkoriban még a többi magyar beálló elõtt járt.
Egyébként érdekes az RTL Klubos/Sportklubos szélsõséges "bulvárhozzáállás", most Szujó próbálta azt magyarázni szünetben, hogy akár nyerhet a Fradi (szerintem sajnos látszott, hogy a valószínûleg a Gyõr a minimumát nyújtva is be tudná húzni a meccset idõvel, de egy-két villanással mindenképp), az ETO debreceni fellépése után pedig arról faggatták Görbét, hogy nem kellene-e inkább más bajnokságban szerepelnie a Gyõrnek a magyar helyett...
DUNAFERR FOREVER!!!
Az ETO a szünet utáni jobb játékával végül biztosan verte a Fradit. Bár még messze volt a játékuk a BL szinvonaltól, de a szünet után már voltak jó periódusaik. Görbét és Grost lehet dícsérni leginkább, a szünet után Amorim is belejött. Meg persze a kapusok is jók voltak. A Fradiban Abramovics nagyot teljesített az elsõ félidõben, a szünet után már nem ment neki. A 2 szélsõ szintén dícsérhetõ (Kovacsicz és Szádvári) és természetesen a betegen játszó Zizi.
DUNAFERR FOREVER!!!
17.00 Franciaország-Dánia
tv: Sport1 hu/sk, Sport1 de, Dolce Sport, TW1, RTS2, HRT2
streamek: http://stream.forumx.hu/viewtopic.php?t=66&mforum=stream
https://www.facebook.com/ferfiklubb/
Ez a csapat minden dicséretet megérdemel, erõn felül teljesített. Azokat a személyi és minõségi hátrányokat amik sajnos vannak, fantasztikusan pótoltuk csapatjátékban és Mocsai érdemei is elévülhetetlenek, többnyire remekül felkészítette ezt a gárdát fizikálisan, taktikában, morálisan. Õ is mindig kiemeli, hogy rendkívül kivételes szellemiségû csapatról van szó, tisztességesen dolgoznak és bármit megtennének a másikért és ez tökéletesen le is jött. Az a 12 pont nagyon jó ötlet volt.
A kapusok közül a VB elején Mikler hozta a meccseket, amíg Nándi egy kicsit dekoncentráltabb volt. Szerencsére, Fazekas éppen idõben "érkezett meg" a VB-re és a német-lengyel meccsen fantasztikusan védett. Õ még egész biztos pár évig véd, de azért a fiatalokkal is jól állunk, Miklerre és Tataira lehet majd számítani.
Balszélen elvileg rendben voltunk, Törõ és Iváncsik is elég jól értékesítette a helyzeteit, utóbbi jó lenne, ha maradna csapatkapitány a jövõben is.
Balátlövõben Ilyés volt a csapat egyik legjobbja, ha nem a legjobbja. Elképesztõ munka védekezésben és még a támadásokra is maradt energiája. Bár az elején néha túlpörgött és sok 2 percet kapott. Perezt a németek elleni második félidõért volt érdemes becserélni. Nagy Kornél epizódszerepeket kapott, sajnos nem sok pozitívumal. Sztem jobban járt volna, ha õ is Szegedre igazol az év elején, sajnos úgy látom nem fejlõdik Veszprémben, mert nem nagyon játszik és úgy nehéz. Katzirz Dávid a kificamodott két ujjával Mocsai megfogalmazásában "hõsies" munkát vállalt, tûrhetõen védekezett hármasban, ha bent volt.
Irányítók. Ez a legbiztatóbb poszt, sztem egy pályája csúcsának közelében lévõ Császár Gábor, aki a támadásaink szellemi vezére volt és egy kis fiatal zseni, Lékai Máté, akibõl elképesztõ nagy játékos lehet, ha alázattal dolgozik így tovább. Úgy fest jó helyen van Szegeden, edzõdik a BL-ben, szép jövõ elõtt áll.
Jobbátlövõben az általam korábban sokat bírált Mocsai Tamás a képességeihez képest kiváló volt, le a kalappal elõtte, dicséretet érdemel. Hosszú távon talán nem megoldás, de ott van még a fiatal Ancsin és Laluska.
Beállóban Gál Gyuláról sajnos túl sok jót nem tudok írni, sztem vele már nem kellene számolni, a mostani bírói felfogás nagyon nem kedvez neki. Zubai Szabinak a fizikai paraméterei ellenére a küzdeni tudása elképesztõ, támadásban és védekezésben is példaértékû. Schuh csak védekezett, de azt hasznosan. Õt Veszprémben játszatni kell támadásban, mert kell Zubai mellé elöl a jövõben.
Jobb szélen Iváncsik Tomi gyorsindításai nagyon sokat jelentettek, az õ gyorsasága aranyat ér. Néha a védekezésében láttam problémákat. Harsányi remekül lõtte a heteseket, amiért talán elsõsorban kivitték. Gulyás teljesítménye volt ezen a VB-n Gál mellett a leghaloványabb, de ennél õ tud sokkal jobbat. Sztem a 3 jobbszélsõ felesleges volt, inkább Ancsint kellett volna szoktatni a világverseny légköréhez a könnyebb meccseinken szerepeltetve. Így egy kicsit a jövõnek is dolgozva. Ráadásul ugye pont jobblövõben voltunk a legkevesebben.
Még1x leírom, mert megérdemlik: SZÉP VOLT FIÚK!!! <#taps>#taps><#taps>#taps><#taps>#taps><#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship>
DUNAFERR FOREVER!!!
Így a döntõ meg a bronzmeccs nem nálunk lesz, hanem a horvátoknál. Ez ám a szurkoló és csapatbarát hozzáállás... Ne jöjjön nekem senki a csarnokproblémákkal, mert az süket duma. A macedónok 2008-ban KETTÕ!!! csarnokban rendezték az EB-t. Egy 6000-es és egy 3500-as csarnokban. Nekünk ennél jóval több lehetõségünk van. Igaz, akkor dolgozni is kéne rendesen... Így meg csak feleannyit és a másik felén meg lehet reprezentálni meg egyebek... A hazai szurkolók és a csapat meg másodrendû dolog. Bravo...<#violent>#violent>
A nincs pénz szövegrõl meg annyit, hogy nézzék meg a szegedi kajak-kenu VB ügyét. Ott lett pénz egy szuper rendezésre, mert a szakági szövetség normálisan teszi a dolgát és dolgozik a sportág érdekében. Szponzorokat gyûjt és az állammal is megoldja a támogatás kérdését. Van is 800 milliójuk a rendezésre. De az MKSZ-nél kicsit mások a prioritások...
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
http://www.origo.hu/sport/kezilabda/20110128-magyarorszag-harom-ev-mulva-noikeziebt-rendezne.html
Kristianstad, 1000 nézõ
v.: Lazaar, Reveret (franciák)
gól: Iváncsik G. 11/7, Ilyés 6, Mocsai T. 6, Iváncsik T. 4, Császár 3, Lékai 1, illetve B. Jurecki 6, Zaremba 3, Jurkiewicz 3, Kuchczyski 3, Bielecki 3, Grabarczyk 2, Tluczynski 2, Rosinski 2, Jurasik 1, Tomczak 1, Jaszka 1
hetes: 7/7, illetve 0/0
kiállítás: 14, illetve 6 perc
Mocsai Lajos szövetségi kapitány: "Fantasztikus, hogy sikerült a kitûzött célt elérnünk. A lengyelek elleni meccset uraltuk, kilenc-tíz ember is tudott lendíteni a játékon. Jó volt a futóteljesítményünk, fizikálisan tudtunk a világsztárokból álló lengyel csapat fölé kerekedni. Nagyon nehéz két hét van mögöttünk, találkoztunk az elmúlt évek világbajnokaival, az olimpiai aranyérmessel többek között, és mégis ott lehetünk az olimpiai selejtezõben. A következõ feladat, azon túl, hogy az egy év múlva sorra kerülõ Eb-re ki kell jutunk, hogy a 2012 áprilisi olimpiai kvalifikációs tornára ütõképes csapatot építsünk. Most a vb-n a maximumhoz közel, olykor azon túl tudtunk teljesíteni. Ez erre volt elég. Büszke vagyok rá, hogy egy ilyen morálú, és küzdeni képes csapatot vezethetek."

Néha elég nehéz elviselni egyébként a riporter amatõrségét, valamint Borsos Attila álszakértelmét!
Azt sem nagyon értem, már a sokadik skandináv rendezés kapcsán, hogy a helyszíni mûsorközlõk miért nem képesek megtanulni a játékosok, szakvezetõk neveit.
Lehet, hogy finnyás vagyok, de nagyon bántó volt hallani, amennyire nem tudják kimondani még több nap múltával sem a magyar neveket. Tudom, nem egyszerû, de talán gyakorolni kellene.
Gratulálok a fiúknak a 7. hely megszerzéséhez! <#taps>#taps><#eljen>#eljen><#taps>#taps>
Kicsit nehezen ment, annak ellenére, hogy mi többször és több góllal vezettünk. Viszont néha túlpörögtük talán, de bosszantó hibákkal, meggondolatlansággal nehezítettük saját dolgunkat.
Számomra ezzel együtt ez a Magyar Válogatott erkölcsi gyõztes. Minden elismerésem nekik.
Szép volt fiúk! Csak így tovább!<#worship>#worship>
Szerintem a csapat elérte a maximumot amit lehetett ezen a tornán, megvan a 7. hely ez a lényeg. Gratula a csapatnak!
Azt nem tudom figyeltétek e Sinka mennyire örült a végén...
Azt gondolom ez a csapat dícséretet érdemel a szerepléséért. Nem igazán hittem a VB elõtt, hogy sikerül elérni a kitûzött célt. Szerencsére a fiúk rámcáfoltak, gratulálok nekik! <#eljen>#eljen>
DUNAFERR FOREVER!!!
Egészen biztosan õk tudják a legjobban, hogy a játék színvonala egyébként elég alacsony volt. Most van egy "csúnya", de nagyon fontos gyõzelmünk, de inkább ez, mint egy "szép" vereség. <#vigyor2>#vigyor2>
DUNAFERR FOREVER!!!
Azonban volt ennek a meccsnek, a 2 pont megszerzésén túl is, szerintem más pozitív vonása. Egyrészt: szinte mindenki játszott (na és játszani akart!). Azok is, akik betegek voltak, vagy kisebb-nagyobb sérüléssel küszködtek. A csajok nagyon akartak, nagyon harcoltak - leginkább nem az ellenféllel, hanem önmagukkal - ebben az állapotban - na és nagyon tudtak örülni 1-1 jól sikerült megoldásnak, végül a megérdemelt gyõzelemnek.
Tény: az ellenfélnek sok hiányzója volt. (Jobbulást nekik!) Egyszer végre az történt, hogy nem minket sújtottak jobban ezek a gondok...(Ez egyáltalán nem káröröm, csupán ténymegállapítás.)A többi pedig a "volna meg a bár" kategória. Azaz mégsem talán, és ebben szeretnék hinni inkább. Õsszel volt jó játékunk - és peches pontvesztéseink. Most - van egy újabb fontos gyõzelmünk. Bár nincs most alapozásra idõ, de mégis jó lenne, ha ez egy jó alapot adna a felkészülés kiegészítésére, pótlására. Sokaknak lenne szüksége rá a csapatban.
Remélem, a Mester, akinek láthatólag tetszett, hogy mindenki mennyire pályára szeretett volna ma lépni, kitalál valamit erre.
Grat. a Csapatnak a gyõzelemhez. <#eljen>#eljen>
Egyik sem meglepetés nekem. A dánok a mostani nõi EB után 2014-ben férfi EB-t rendeznek, majd 2015-ben nõi VB-t. Na igen, 5 év alatt 3 világverseny... Katarnál pedig nyilvánvalóan kilóg a lóláb bizonyos egyéb vonzatok irányában...
DUNAFERR FOREVER!!!
Egy mai eredmény a VB-rõl:
A 11. helyért: Németország-Argentína 40-35 (13-12, 27-27) Kétszeri hosszabbítás után!!!
Szenvedtek a németek rendesen és nem sokon múlott az újabb blama.
DUNAFERR FOREVER!!!
Ez is egy módja a figyelemfelhívásnak és a tiltakozásnak, de sztem nem a legjobb jelen helyzetben. Nem tudom a pénzbüntetésen kívül lesz-e még retorzió, de sztem várható egy eltiltásos is a csapattal kapcsolatban. Mindenestre ezt a kiemelést meg kellene szüntetni és akkor nem lennének ilyen ügyek.
DUNAFERR FOREVER!!!
Gratulálok a csapatnak a gyõzelemhez és ahhoz, hogy többel nyertek itthon, mint amennyivel kikaptak anno Fehérváron! <#eljen>#eljen><#taps>#taps>
Ahogy Tomival is beszéltük a meccs után, rég láttam Újvárosban ilyen alacsony szinvonalú meccset. Sajnos sikerült többször is lesüllyedni a nagyon gyengén játszó Fehérvár szinvonalára... Az ellenfélbõl hiányzott a Triscsuk-Tillinger-Amorim hármas, ami komoly veszteség volt számukra. Az elején még jól kezdtünk (5-2, majd 11-5), de ezután mintha megállt volna a csapat. Töménytelen hiba, rengeteg elrontott helyzet, kapkodás, rossz megoldások sora... A tartalékos Fehérvár fel is jött 13-11-re, szerencsére a végén sikerült 2 gól lõnünk. A szünet után megint jól kezdtünk (18-11, majd 21-14) de újra komoly mélységbe zuhantunk hosszú percekre és ismét visszajöttek a vendégek 22-18-ra. Szerencsére most hamarabb ébredtünk és sikerült Erdõsi szép góljaival elhúzni 26-19-re és ezt az elõnyt a végjátékban megtartani. Nagyon meglátszott a csapat játékán, hogy többen sérülésekkel küzdve játszottak, finoman szólva sem 100 %-os állapotban. A mai meccs pozitívuma a 2 pont és a 7 gólos gyõzelem, amivel egy esetleges egymás elleni összevetésben mi lehetünk majd a jobbak. A sérülteknek és a betegeknek gyógyulást!
DUNAFERR FOREVER!!!
Hát ha valamit nem figyelek csak a négyes döntõt akkor az a férfi MK, de ez nekem a FTC részérõl csak kibújásnak tûnik, aztán lehet én látom rosszul. Két fórum társunk vajon ezt hogyan látja?
Így a 7. helyért majd játszhatunk a lengyelekkel pénteken, ami az olimpiai kvalifikációt jelentheti.
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!