Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sokat köszönhet neki a klub és szerintem fel is van adva a lecke, ami pokoli nehéz lesz ha egyátalán lehet a helyére találni valakit.
Rólam itt sokan tudják, én akkor sem értettem vele egyet mikor megmentette a csapatot (nélküle is bent maradt volna) és azóta is sokat köszönhetünk neki, de én a helyében elgondolkodnék a bajnokság végén, hogy van e értelme tovább.
kaloz174
A kérdésedre a választ még nem lehet tudni. Sajnos, még õ maga sem tudja.
(Bár nagyon jó lenne újra a pályán látni, a józan ész amellett szól, hogy inkább gyógyuljon meg rendesen a rájátszásra.)

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

kaloz174
Bokinak, sajnos, még mindig nem jött rendbe a sérülése. Ma nagyon hiányzott, több csapattag mérsékelt teljesítménye miatt.
A Veszprém célja ma a középház biztosítása volt. Ezt el is érték, vagyis ma tudtak akarni, amit nem mindig, bár ehhez hozzájárult az Újváros kissé érthetetlen visszaesése is az utolsó negyedórára. (Nem ez döntött, de a 2 spori is besegített ebben.)

Bokival pontosan mi a helyzet? A rájátszás elõtt már nem várható a pályára lépése?

Amúgy a középházban szinte még bármi lehet, ha nem is ezt ígéri a papírforma, számolni vele nem is érdemes, a Fehérvár könnyen kikaphat a Veszprémtõl odahaza is, eléggé szeszélyesek, a Veszprém pedig talán éppen ellenük mutatja meg, hogy a mostani helyezésüknél elérhettek volna jobbat is.
Õszintén szólva nem terveztem mélyebb elmerülést a témában. Azt viszont nem állítanám, hogy a véleményed nem érdekel. Ha úgy gondolod, hogy a témára való rálátásomat tudod bõvíteni, akkor szívesen elolvasom privátban a kifejtést.
Pff... ez szánalmas. Még jó, hogy nem néztem, csak felhúztam volna rajta magam. Azt mondjuk tudtam, hogy a regionális mûsorrendjük eltérõ, és mivel a Diginél vannak a regionális jogok..
Isthy
Az ES2-n ma sem adták végig az elejétõl a meccset, mert ugye a magyar ES2-n a Bundesliga összefoglaló fontosabb volt. Mert a magyar ES2 nem egyezik meg a nemzetközi ES2-vel a német foci miatt. Ennek következtében már eddig is lemaradtunk itthon több BL meccsrõl, amit a nk-i ES2-n adtak élõben. Attól félek ez továbbra is így lesz, ezért nem biztos, hogy látni fogjuk az elõdöntõket még ha közvetíteni is fogják.

DUNAFERR FOREVER!!!

Azt hiszem, ezt a hétvégét kétféleképpen tudom nézni. Egyrészt szomorú a két magyar vereség, hiszen két nehéz, de elõzetesen a hozható kategóriába sorolt meccsrõl volt szó, míg a Fradi továbbjutása az elsõ meccs képe és eredménye alapján illendõ volt - ami nem jelenti azt, hogy szégyen lett volna a Toulon ellen kiesni, de meglepetés lett volna.

Másfelõl viszont csapatom teljesítménye és következõ körbe lépése miatt nehezemre esik bánkódni bármi miatt is, az ETO csoportelsõ lett (ugye kis híján ez is veszélybe került), és ahogy vártam, az elõdöntõben elkerüli a Gyõr-Larvik tandemre egyedül igazán veszélyes Podgoricát, a pofon pedig ezúttal tényleg a lehetõ legjobbkor jött, akár profitálni is lehet belõle. Õszintén szólva már a larviki találkozó után is bennem volt, hogy nem biztos jó elõjel az ellenük való diadal, elvégre világversenyeken is jellemzõ, hogy hasonló tudású ellenfelek többszöri összecsapásából nem mindig ugyanaz kerül ki gyõztesen. A Vác kihullása sem tragédia, mert a három csapat közül az õ esetükben tudtam a legkevésbé elképzelni, hogy megnyerhetik a kupát, vagy egyáltalán még egy fordulót mennek. Az idei nemzetközi szereplésükre összességében így is büszkék lehetnek - ha a csapat jövõje miatt nagyon is jól jött volna pár további, rövid távon roppant költséges bravúr.

Sajnos - részben azért, mert más dolgom volt, de figyelmetlen is voltam - a podgoricai közvetítésnek csak a végére kapcsoltam oda, de jól hallottam, hogy az elõdöntõk közvetítését emlegetik a Eurosport 2-n? Mondjuk annál többen semmiképp nem reménykedem, ahogy az eredetileg is benne volt a pakliban, miszerint a "másik" elõdöntõt élõben adják, a miénket pedig ismétlik. Már csak az a kérdés, hogy ez esetben mégis miért tettem fel a kérdést? 😊
Na igen, ezzel nekem is szokásom humorizálni 😊
Kiváncsi vagyok, hogy oldják meg a norvégok a montenegróiak átlövõinek a semlegesitését! A gyõrnek Turrey-t, Martin-t és a Canaro-t (vagy hogy hivják) kell lefogniuk s nem lehet baj!
[HUN]FaTaL
Ez így van, semmi baj, így is a Gyõr fogja nyerni a BL-t. 😊))

http://goo.gl/gd6Zi5

Isthy
Így van.

Buducnost-Itxako 30-22 (15-13)

A Buducnost pedig a Larvikkal játszik és a visszavágó a Moracsában lesz. Jó kis párharcnak nézünk elébe a másik elõdöntõben, bár ma a norvégok elég erõsnek mutatkoztak. Az ETO pedig meg kell, hogy oldja a döntõbe jutást.

DUNAFERR FOREVER!!!

ez igaz, de hogy megverették az is! gyakorlatilag csak az ETO elen tévedtek! Görbe leütésért mindenütt piros jár s a méteres belül védekezésért meg hetes!
na, bejött az elõrejelzésem! Az Itxako a Gyõr ellenfele!
Isthy
Köszi a beszámolót! <#worship>
Sajnos amit jósoltam Boki sérülése után az bejött. Persze nyilvánvaló volt, hogy ez a jó taktika ellenünk és eredményes is.
Remélem a Békéscsaba ellen már játszhat Boki és akkor a 6. hely még elérhetõvé válik egy gyõzelemmel.

DUNAFERR FOREVER!!!

ja igen, nem szeretem ezt a két szöszi bírót, szerintem igen sokat tévednek és rossz felfogásban fújnak!

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

szomorú vagyok, feketében mentem, de nem segített 😞
az elsõ félidõ rendben volt, még úgyis hogy Boki nem volt ott, és Dusmáta meg kipontozódott.
de a második félidõben Gyuresz meghúzta amit ellenünk gyõzelemre hajtó csapatnak meg kell: Dettit kivették emberfogással, így onnantól kezdve tanácstalanok voltak az újvárosiak támadásai. Sári elhagyott egy csomó labdát, kritikus pillanatban BB is ziccert rontott. 😞
Szilárd szerintem késõn kért idõt, 31:28nál még 5 perc volthátra, de megvárta míg 5 lett közte és 2,5 perc hátra. A csajok elfáradtak, senkit nem tudott Szilárd a padról behozni, míg a Veszprémben az uccsó 10 percre beálló Gertsmár, Emberovics, és a támadásban visszaálló Ábrahám sokat hozzátettek! Ja és igen, a kapuban Lengyel Edit szépeket védett! Persze a többiek, Ibi -aki még az elsõ félidõben szépen lepofozta Gabót, sõt akit ért, szerintem neki is bõven kijárt volna a 3x2 perc, de a bírók nem így látták 😞- , Farkas, Koroknai -a hetesei- is kellettek a Veszprém gyõzelemhez, összességében elég összeszedetten játszottak a második félidõben!
Gratulálok a Veszprémnek, sajnálom a csapatom 😞 Detti még mindig fantasztikus, sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de megérdemelne egy jobb csapatot!

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

Isthy
Ez a két spori úgy tûnik nem szereti a csapatot. Ahogy hallottam, anno Trondheimben is a Byasen elleni meccsen a végén sikeresen megverették az ETO-t.
Mindettõl függetlenül nem õk adták el a labdákat és hagyták ki a ziccerek tömkelegét. Sajnos a mai meccsen jobb volt a Larvik. Idejében jött a figyelmeztetés, remélem a csapat ezt hasznosan fel fogja majd használni a BL végjátékban.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Gyõri Audi ETO-Larvik 18-24 (9-12)

Azt kell mondjam, ma szinte ugyanaz történt, mint anno Larvikban. A hazai csapatnak nem sok minden sikerült, a vendégeknek meg bejöttek az elképzeléseik.
Az ETO töménytelen ziccert rontott és tucatnyi kapufát lõtt. Elöl a rontásaikat kihasználták a norvégok és rengeteg lerohanásgólt lõttek, érvényesült az õ játékuk. Még jó, hogy Kati és Katrine elég jól védtek, mert még csúnyább is lehetett volna.
A lényeg, hogy megvan a csoport elsõség, ehhez gratulálok az ETO-nak! <#eljen><#taps> A mai meccsbõl meg le kell vonni a tanulságokat a továbbiakra vonatkozóan.

DUNAFERR FOREVER!!!

[HUN]FaTaL
Undorító már mennyire a Gyõr ellen fújnak...

Egy jól játszó Váccal igen, de ma esélytelenek voltak sajnos, persze az is szép, hogy ide eljutottak!

#48064 re, érdekes meglátás, maradjuk annyiban, hogy az egész az elõfizetõ igényén és pénztárcáján múlik, (néhol akadhatnak kivételek) ha érdekel a véleményem privátban folytathatjuk.
Isthy
Kittit leigazolhatnátok 7-es lövõnek <#ravasz1><#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

A Holstebro meglepett, kevesebbet vártam tõlük, a Váctól pedig többet. Utólag is azt mondom, hogy a magyar csapat volt a párharc esélyese, ráadásul a mutatott játék alapján az egygólos vereség még jó eredmény is. Sajnos senkinek nem sikerült a hátára venni a csapatot. Gróz Kitti hetesei és Barján Bianka játéka viszont biztató volt, illetve Juhász Edina is jó cserének bizonyult.
Isthy
Vác-Holstebro 28-29 (13-16)

Sajnos ma láthattunk egy gyengén játszó Vácot és egy ezt jól kihasználó dán csapatot. Igazából nem volt esély a továbbjutásra, az elsõ 5 perc kivételével végig a dánok vezettek és az õ elképzeléseik érvényesültek. Rengeteg hibával, pontatlanul és néha bátortalanul játszott a Vác és a dánok éltek az ebbõl adódó lehetõségeikkel.
A váciaknak az eddigiekért jár a gratuláció! Sajnos ma nagyon nem ment nekik és így esélyük sem volt az elõdöntõre.

Egyébként közben kiderült, hogy a Metz és a Lugi mellett a spanyol Alicante jutott még a KEK elõdöntõbe. Azért az már nagy pofátlanság lenne, ha a sorsoláson a Fradi a franciákat kapná...

DUNAFERR FOREVER!!!

A UPC és a T-Home szinte minden városban elérhetõ, viszont számos faluban még mindig nem, helyettük inkább a kisebb szolgáltatók a jellemzõk - ezért indultam ki abból a feltételezésbõl, hogy ahol 4-5 éve vitte be egy kis cég a kábelt, ott kisebb a sansz a digitális kábeltévére is.

Én legalábbis így tapasztalom, hallom visszajelzések alapján, de nyilván a "felmérésem" nem reprezentatív, errõl konkrétan nem olvastam statisztikát.
[HUN]FaTaL
thx 😊

"Tulajdonképpen a falvak jelentik a problémát, hiszen a tányéros tévé náluk is elérhetõ a nagy kábelszolgáltatók viszont gyakran egyáltalán nincsenek jelen, nemhogy digitális lehetõséggel."

Ez nem igaz, semmivel nem nagyobb probléma mint egy városban, egyébként óriás káosz van ezzel kapcsolatban a fejekben, itt nem rád gondoltam elsõsorban.

Gratulálok a Fradinak, reméljük ma is hasonló sikerek lesznek!
Breki33
Nõi kézilabda
Kupagyõztesek Európa Kupája 2010/2011
FTC - Toulon
2011.03.19.
SportKlub | Magyar komm. | AVI | 720 × 540

1. félidõ: http://www.multiupload.com/UXRP5NBOTO
2. félidõ: http://www.multiupload.com/KG0PKOKIPH
interjúk: http://www.multiupload.com/87OHTG5NPN
Én egyenesen egy szûk érdi gyõzelemre számítottam. Ez nem jött be.
A tegnapi meccshez talán sok mindent már nem is érdemes hozzáfûzni, de ennyit mindenképpen: köszönöm csajok, fantasztikusak voltatok!
Elnéztem, az összes digitális elõfizetés arányát néztem, úgy többségben van az analóg, kábeleseknél viszont még valamivel kevesebb mint feleannyian vannak az analógokhoz mérten. Tulajdonképpen a falvak jelentik a problémát, hiszen a tányéros tévé náluk is elérhetõ a nagy kábelszolgáltatók viszont gyakran egyáltalán nincsenek jelen, nemhogy digitális lehetõséggel.
Isthy
Megnézhetõ, többször is fogják ismételni, pl. ma 11:30-tól is a Sportklubon. Valamint hétfõ hajnalban is 2:45-tõl, meg kedden délelõtt 10:45-tõl.

Azért érdekes az idei KEK végjátéka. Mind a 4 BL-bõl idekerült csapat már kiesett és nem jutottak még a 4 közé sem. Kettõt (Viborg és Toulon) a Fradi vert ki, kettõt (Zvezda és Hypo) pedig a Metz. Könnyen lehet, hogy õk vívják majd a döntõt is, hacsak a sorsolás közbe nem szól.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Szerintem a Sportklub szokott ismételni.

[HUN]FaTaL
Fenébe, nem láttam a meccset, nem voltam itthon. 😞 Esetleg valahol megnézhetõ?😊

Isthy
Azért én reménykedtem benne, hogy az Érd nyerni fog. Sajnos csak kicsit tudtak segíteni nekünk. Holnap este eldõl, hogy lesz-e esélyünk még küzdeni az 5. helyért, ami csodálatos eredmény lenne.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A férfimeccs nagyon egyértelmû volt, a Pick az elsõ negyedórában tartotta magát, azután az MKB ellépett és komoly verést mért a Szegedre. Az utolsó negyedóra már jutalomjáték volt csak a hazaiaknak.

Mse!
Remélem holnap este is ott leszel a csarnokban és kapunk majd beszámolót. A pólóra figyelj! <#wink><#ravasz1><#vigyor>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Gratulálok a Fradinak. <#taps> Elismerésem a mai teljesítményükért.
Nem csak az eredményesség, hanem maga a játék is nagyon szép volt, ami nekem külön tetszett. Külön öröm, hogy a most is elég nagy arc franciákat sikerült rendesen oktatni.
Az Újváros elleni meccs után beszélt arról Elek Gábor, hogy imádja az újvárosi csapat játékát - csak ne ellenük mutassák be. <#kacsint> Most ez eszembe jutott, mert bizony ma a Fraditól hasonlóan szellemes, ügyes megoldásokat lehetett látni. Nagyon jól jártak Zácsik visszatérésével. Õk Szucsánszkival nagyon jól megértik egymást, Tomorit pedig sikerült magukkal húzni. Most is állítom: hasznos dolog, hogy Tomori nem kapott most behívót a válogatottba. Profitálni fog belõle, remélhetõleg õ is, de a válogatott és a magyar nõi kézilabda is.
(Egyébként mint látható volt, a kapitány ott volt ezen a meccsen is.)

Az Érd döntetlent játszott a Fehérvárral. Érdekes módon az elég sok, egyénileg egészen jó játékos most szinte mind egy embertõl, Tóth Timitõl várta a megoldást, így a Fehérvár mérsékelt játékkal is döntetlent tudott elérni. (Bár én inkább fehérvári gyõzelemre számítottam.)

Isthy
FTC-Toulon 37-26 (19-13)

Ez gyönyörû volt lányok! <#taps><#taps><#taps>

A meccs elején az 5-1-es pazar kezdés megalapozta a meccs hangulatát és menetét. A franciáknak igazából semmi esélyük nem volt. A szünetig biztosan tartotta a Fradi a 3-4 gólos elõnyt, ami 6 gólra nõtt a félidõre. A fordulás után maradt ugyanez a forgatókönyv és a 4-6 gólos elõny. Azután amikor az utolsó 10 percre elfáradtak a franciák teljesen bedarálták õket és komoly verést mértek rájuk.
Igazából alig volt hullámvölgye a Fradinak, talán mindkét félidõben max. 3-4 perc. Elöl végig jól ment a csapatnak, fõleg a belsõ hármas nagyon villogott. Hátul voltak problémák a szünet után, de nem volt igazából jelentõsége a kihagyásoknak, mert elöl nagyon ment a szekér. Amikor pedig a franciák kijöttek emberfogásra Tomori szépen megoldotta a dolgot.

Gratulálok a Fradinak, ez pazar teljesítmény volt! <#worship><#worship><#worship>

Ami pedig számomra külön öröm, hogy ennyire elkenték a csigazabálók száját! <#eljen><#vigyor><#nyes>

DUNAFERR FOREVER!!!

Konkrét adataim természetesen nincsenek, de ez egy baromság amit a média próbál közvetíteni. Idehaza a digitális sugárzás még bébi cipõben van, ha tényleg többen lennének és minden készen áll akkor miért tolták el a határidõt???
[HUN]FaTaL
Analóg elõfizetõ még mindig sokkal több van.

banok
Többen fizetnek elõ digitálisra.

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

off, de, kíváncsi vagyok
"Az azóta kisebbségbe került "analógosok""

A mondatnak ezen részét pontosan, hogy érted miért vannak kisebbségben?
Emlékszem, és én is így vagyok vele. Viszont azóta már szerintem nagyobb lett a Viasat6 lefedettsége, már csak a digitális szolgáltatás felfutása miatt is. Például az engem érintõ UPC-nél másfél éve a legnagyobb digitális csomagban sem volt elérhetõ, most viszont már a legkisebben is benne van - ami a kézilabdát kedvelõk számára szintén releváns Sportklubra már nem áll. T-Home-nál szintén. A nagyok közül egyedül a Diginél kell hozzá nagyobb csomag, de náluk az sem drága, és a Digi Sport Plus is azon lesz - ha a magyar meccseket mindenképpen a simán is adják. Az azóta kisebbségbe került "analógosok" számára nem elérhetõ, illetve a mûholdas szolgáltatóknál kell az alapcsomagnál nagyobb. El tudom képzelni, hogy a Digi Sport pillanatnyi lefedettsége egy árnyalatnyival esetleg jobbra jöhet ki, de hogy macerásabb rá az ország nagy részén váltani, az nyilvánvaló. Ennek megfelelõen az EHF álláspontját is furcsállom. A Viasatot sem kedvelem éppen, de az õ szemszögükbõl érthetõ, hogy a sportot át akartak mozgatni a férfiasabbnak pozicionált adójukra, különben is, az õ profiluk alapvetõen más.

Tényleg csak az bosszant, hogy itt van a drága kábeltévés csomag, nem kis részben éppen a sportadók miatt, de nem megyek vele sokra.
Isthy
Ezt a Viasat6-os dolgot már egyszer eljátszották, hogy áttették oda a meccseket. Volt is cirkusz rendesen, mert szinte senkinek nem volt elérhetõ akkor ez a csatorna. A BL meccseket kihasználva akarták a kábelszolgáltatókkal megvetetni a csatornát, ráadásul nem kis pénzért adták. Azután a cirkusz hatására idõvel kénytelenek voltak visszatenni a Viasat3-ra. Te erre nem emlékszel?
Sztem egyértelmûen nyûggé vált nekik ez a BL sportközvetítés dolog és szabadulni akartak tõle. Meg is látszott az utóbbi idõben a közvetítéseik "minõségén".

DUNAFERR FOREVER!!!

"VIASAT3 megválik a közvetítési jogaitól

Tegnap megszületett az írásbeli megállapodás arról, hogy az EHF Bajnokok Ligája mérkõzéseit március végétõl nem a VIASAT3 sugározza. Bár a csatorna az érvényes licenszerzõdése alapján további egy évig közvetíthetné még a sorozat mérkõzéseit, úgy döntött, hogy a jogokat visszaadja a jogtulajdonos Európai Kézilabda Szövetségnek (EHF). A döntés a férfiak mérkõzései tekintetében azonnali hatályú, míg a nõi mérkõzések esetében a csoportkörök után válik esedékessé. A sorozat televíziós közvetítésének további sorsáról az EHF határozott. A döntésre azt követõen került sor, hogy bár a VIASAT3 szerette volna a továbbiakban a testvércsatornáján, a VIASAT6-on sugározni a Kézilabda Bajnokok Ligája mérkõzéseit, ehhez nem sikerült megnyernie a jogtulajdonos Európai Kézilabda Szövetség beleegyezését.

”Büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt négy évben a VIASAT3 juttathatta el a magyar nézõk otthonába az egyik legnépszerûbb nemzetközi sporteseményt, a Kézilabda Bajnokok Ligája mérkõzéseit.” – mondta Farsang Péter, a Viasat vezérigazgatója.

A szezonban utoljára a VIASAT3 csatornán nõi kézilabda mérkõzést (Gyõri Audi ETO KC – Larvik) március 20-án láthatnak a nézõk."

Forrás

Nekem ez új. Mármint a közlemény, pletykaszinten korábban is hallottam. Nem tudom, hogy Viasat6 jelenleg hány háztartásban elérhetõ, de hogy minden releváns szolgáltatónál elérhetõ valamely csomagban, az egyértelmû. Nekünk éppen van is, de még soha nem néztem rajta semmit. Alighanem egy darabig ezután sem fogok.
Pedig van benne ráció, ami nem azt jelenti, hogy a tökéletes döntés, azt viszont igen, hogy érthetõ. A közvetlen és kortárs riválisaihoz képest jobban védekezik, ráadásul kettesben is lehet rá számítani. A többi fiatal ebbõl a szempontból kockázatosabb lenne Szarkát viszont érdemes lehet kipróbálni Zizi mellett a védõsorban, van ebben perspektíva. Tény, vannak neki hiányosságai is, például egy kicsit lehetne fürgébb, már a csak a visszarendezõdések miatt, ha a támadójátékot nem is nézzük. Mindenesetre komoly csapatban, komoly mérkõzéseken jut lehetõséghez, ugyanakkor nincs kizsigerelve, felszállóágban van stb.

Azt ugye eleve nem tudni, hogy esetleg másoknak vagy a klubjaiknak volt-e arra okuk, hogy ezt az összetartást kihagyják (mondjuk Vincze esetében csodálnám, ha errõl lenne szó, és sérülésrõl sem hallottam), vagy a kapitány döntésérõl van szó. Mindenesetre én nem tartanám tragédiának Adrit a németek elleni szûk keretben sem, hiszen egyrészt úgyis az a trend, hogy Orsi mögött nem lehet lehetõséghez jutni, másrészt ha nem jön közbe semmi rendkívüli, akkor lesz három irányító a keretben, aki szükség esetén "lezavarható" a balszélre. Ezen a poszton amúgy sûrû a mezõny, sokak válogatottba hívása mellett vagy ellen lehet érvelni, így egy jó formájú Vérten mögött szerintem igazán drasztikus különbségekrõl nincsen szó. Valószínûleg a lehetõ legerõsebb keretnél Vinczével számolnék ebben a pillanatban, de az eddigiek, illetve az összetartás mivolta miatt nem tulajdonítok ennek igazán komoly jelentõséget.

Õszintén szólva nekem nincs is nagy problémám ezzel a kerettel - ezt pedig azért tartom fontosnak leszögezni, mert azóta látom, hogy egyes helyeken mekkora hörgés megy miatta. Tény, Szarka meghívása meglepett, Kisfaludyé is, ha kevésbé is, de szerintem ennyi próbálgatás ezen az úgymond félösszetartáson belefér, örülök ennek a fordulatnak. Ahogy Soós Viki behívásának is, az idei teljesítménye alapján megérdemelte.

Aminek nem örülök, arról már írtam. Én örülnék a legjobban, ha Tomori nélkülözhetõ lenne, de jelenleg a hármas védõ pozíciója annyira hiányposztot, hogy szobrot is állítottak neki - melyet Szekeres Klárának neveztek el. Persze szorítok neki, hogy belõle is legyen még valaha jobb játékos, már csak azért is, mert jobb lenne, ha nem tizedelné minden kerethirdetésnél szívinfarktus a kézirajongókat. Persze csak rosszmájúskodom, de éppen azért, mert láttam én már sok keretet, de utoljára akkor voltam ennyire tanácstalan, amikor Sydney-be a komoly sérülés után úgy ahogy visszatért Lõwyt vittük Kirsner helyett. De ez csak egy összetartás, ha a Szekeresnek szavazott bizalom jelzésértékûnek is tûnik.

Egyébként azóta egy Elek Gábor-interjúból kiderült, hogy Eszter nem tartott igényt Zsuzsira ezúttal, tehát az említésének az elmulasztása nem rossz kommunikáció, ahogy az sejthetõ volt. Én azért bízom benne, hogy legközelebb vagy lehetõséget kap, vagy Szanival és Kisfaludyval csodát tesz hátul a kapitányunk. Kisfaludynak már csak azért is örülnék, mert Szabó Vali helyett nem ártana egy támadásban nemzetközi szinten is használható beállós - idõvel. Ehhez persze kellõ mennyiségû és minõségû kettes védõ is kell. Viszont minden próbálgatás csak akkor fog érni valamit, ha egy olyan keret áll össze, melynek a játékosaira is számít a mindenkori "fõnök"; az nem járja, mint az EB-n, hogy úgy megyünk ki, mindenkire nagy szükség van, nincsenek is húzóemberek, majd úgy jövünk vissza, hogy a játékosok fele - ha erõs és szándékolt túlzással élve - csak a létszám miatt utazott.

Egyébként a németek elleni párharcot tekintve egyre optimistább vagyok. Úgy látszik, hogy számíthatunk Pálingerre és Ferlingre, Görbicz magához képest is ígéretesen játszik, az EB-n gyengébben teljesítettek közül azóta többen is határozottan jobb formában vannak (pl. a Fradi lányai közül mindenki, leszámítva Zizit, aki már akkor is nagyon jó volt) Szani is egyre jobb, amiben akkor még nem lehettünk biztosak, a germánoknál várhatóan nem lesz Jurack, és még a két csapat felkészülése között sem ígérkezik elsõ ránézésre akkora különbség, mint amitõl esetleg tartani lehetett. Nem írom le a németeket, de jelen pillanatban egyértelmûen magunkat érzem az esélyesebbnek, ha egy szervezett német csapat sztárok nélkül is kellemetlen ellenfél.
kaloz174
Mocsai Lajos
Ehhez kapcsolódik ez a régi írás, a 2000-es olimpiához kapcsolódóan, ha valaki nem ismerte volna: Sydney

Olvasgatom a hozzászólásokat, látom kiverte a biztosítékot. Szerintem kár mindenféle koncepciót keresgélni, találgatni mert az már régen, kapitánytól függetlenül nincs!!! Olyan keret úgy sem lesz amely mindenkinek jó, az meg, hogy most nem ez az idõszak van tök mindegy, itt már régen minden ilyen esemény elõtt tûzoltásról van szó semmi másról. Azt meg nem részletezem, hogy egy két névnél, szokott e csörögni a kapitány telefonja...
Én sem nagyon értem pár poszton az elképzeléseit, de mivel ez csak egy felkészülési összeröffenés, nem kellene túl nagy jelentõséget tulajdonitani neki.
Érdekes hirek a valcea jövõjérõl. 1. elküldenek 8 játékost ( három légióst: Szûcs, Ozel, Pidpalova + Mayer-Farcau, Han vagy Stanca, Luca, Bese és Ungureanu). 2. 4-5.000 euróra maximálják a maradók fizetését. Kérdés, hogy az amúgy vállsérüléssel bajlódó Neagunak vagy a kivánt Bradeanunak ez elég lesz-e?