Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Isthy
Errõl írtam a #48115-ben én is, amikor a gyõri igazolásokról szóló információkra válaszoltam. A cikkben pedig ismét alkottak... Többször is leírják az újságcikkben, hogy EHF kupát nyert és éppen a Gyõr ellen. Még az újságkép alá is ezt írták. Csak az a probléma, hogy KEK-et nyert az ETO ellen 2006-ban. Szánalmas NS újságírás...

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
Újabb klasszis érkezik Gyõrbe

Gyõrbe szerzõdik Jovanka Radicsevics – pletykálta néhány szerb és montenegrói forrás, majd a podgoricai jobbszélsõ a Nemzeti Sport kérdésére megerõsítette: a végéhez közelednek tárgyalásai az Audi ETO KC-vel.

http://www.nemzetisport.hu/kezilabda/ujabb-klasszis-erkezik-gyorbe-2070026/
Isthy
Sajnos úgy látszik mégis az lesz, amit elõször mondtam rögtön a meccs után...<#shakehead> Sürgõsen meg kell tanulnia a csapatnak játszani Detti emberfogása esetére.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Na ja. Csakhogy: a hírlap írása

Rossz hír ez nekünk, különösen elszomorító a mai napon.
(Ennek ellenére minden szépet és jót Bokinak, szülinapja alkalmából!)

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Isthy
Na igen, oda az MKSZ-es lóvé, valahogy pótolni kell...

Te kinek szurkolsz majd az FKC-Veszprém meccsen? Mert ha belegondolok 2-1 az okok aránya a Veszprém mellett.<#wink><#ravasz1>

DUNAFERR FOREVER!!!

én is más oldal fórumán találtam 😊)
mostanra a hozzászólásokat már letiltották, mert sokan érdeklõdtek hogy a korábban elutalt pénzük, amiért prémium tartalmat ígértek, vajon hova tûnt, mert hogy szolgáltatást érte cserébe nem kaptak... a hozzászólok másik fele pedig irreálisan soknak tartotta a 750ezret.

én a feléért is csinálnám fõállásban, és mégcsak nem is lopnám össze a cikkeket, mint õk 😊)

Bandi kiszorult a zsírosbödön mellõl? brühühü

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

Isthy
Ha az FKC kikap és mi nyerünk a Békéscsaba ellen akár csak 1 góllal is, akkor az 5. helyen végzünk <#wink> Csak sajnos a Fehérvár nem hiszem, hogy ki fog kapni... De nyerjünk és akkor a 6. hely meglesz, ami nagyon szép lenne. Én az év elején a csapatot a 6. helyre reméltem. Jó lenne ha a csajok igazolnák a várakozásaimat.<#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Nem olvastam el, mint ahogy az oldalt sem szoktam. De olvastam róla más fórumokon. Nem csodálkozom rajta, mindig van lejjebb...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Nem lennék meglepõdve, ha az utóbbi idõben lemondott játékosok hirtelen visszakerülnének a válogatott keretbe.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Egy jó kis elõzetes a rájátszásról

Idõpontok és esélyek.

Most mi lesz velük??<#rinya><#rinya>

Na nekem eddig sem hiányzott, de az utolsó vastagon szedett rész az nem semmi..., ehhez baromira nem értek, de mi kerül ebben ennyibe????
Egyik ismerõsöm mondása jut eszembe, oké, hogy ennyi a hiány, de azt mondja már meg valaki, hol a többlet...
Azt tudja itt valaki, hogy kiknek a kezében van, az egyiket tudom...

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

Osmann távozik. Ez nekünk szerintem nem jó hír, fõleg ha tényleg Jensen lesz az utód. Vajh mégis játszani fog ellenünk Jurack is?
Nem csupán várt, de nagyon fontos is az a hír. Alighanem ez mind a játékos, mind a klub érdekeit szolgálja, ahogy a válogatottét is. Nagyon remélem, hogy idõvel jóval több is lesz belõle egy évnél.

Tudom, NSO.tv, de bezsél benne Mátéfi, Ferling és Hornyák is, mondjuk bombasztikus újdonságokat nem tartalmaz.
Isthy
Igen, kemény menet lesz. Annyiban igazad van, hogy a Toulonnál erõsebbek, több komolyabb játékossal. Azért lesz valaki a Fradiban aki tavaly a KEK elõdöntõben már szembekerült velük és kettõs gyõzelemmel lépett túl rajtuk (Buducnost-Metz 28-21 és 28-27). Sztem Piros most is kiegyezne ezzel velünk együtt <#ravasz1><#wink> Meg a folytatással is, mert ugye õ tavaly KEK gyõztes lett <#eljen> Mondtam is neki a Moracsában közvetlenül a döntõ után, hogy jövõre ezt meg kell védenie a Fradival <#wink>

A várt hír megérkezett:

Tomori hosszabbított

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Csatlakozom a véleményedhez.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174

Ugyan, mit mondana félig látatlanban egy sportolótársáról, akivel esetleg még (gyenge) párhuzamba is állíthatják egyesek az osztrák válogatottsága okán? Másrészt maga is mondja, hogy nem követte a huzavonát, és ugyebár Nagy Lacit is inkább a meddig és a hogyan miatt lehet elmarasztalni.
Interjú Szilágyi Viktorral

Nekem eddig Õ teljesen ismeretlen volt, nem tudtam, hogy ekkora sztár. A riport egyébként szerintem jó, de a Nagy Lacival kapcsolatos véleményével nem értek egyet, bár lehet betudható a véleménye annak is, hogy keveset hallott a szappanoperáról.
Mondjuk a hosszabb a kispadot eleve csak a Toulonhoz képest értettem, de elnézve a honlapjukon a játékosokat valakivel pluszba számoltam. Mindenesetre van egy igencsak ismerõs és izmos elsõ soruk (Leynaud - Piejos, Horvat, Pineau, Kamto, Franic, Ognjenovic), egy jó cserekapussal (Darleux), valamint a beálló-balátlövõ Mendyvel. A többi név nem ismerõs, és a statisztikájuk alapján támadásban nem is építenek rájuk.

Ez egy jó "kis" párharc lesz!
Semmi, azaz nagy nehéz a cél! A középházban bent maradni és valahogy túlélni pénz és mindenféle támogatás nélkül ezt hosszú idõszakot, illetve a fiatalokat beépíteni a csapatban úgy, hogy elhiggyék a nagyok nélkül is képesek nyerni, mert most fejben biztos ott van bennük, majd Õk megoldják. Ez nagyon kemény feladat elhinni igen is képesek rá, tudom én is valami hasonlóval küszködök most.
Falábú FC, nagyképû milliárdos tahók klubjához hasonlítani a az ETO-t ez igen, remélem még 7 évig nem nyernek semmit!!
Csak nehogy nemzetközi szintem tényleg úgy járjon az ETO, mert az szép, hogy ennyi sztár lesz/van, de õket kezelni összerakni is tudni kell.
A Toulontól azért tartottam egy kicsit, mert afféle jó kupacsapatnak tûnt azáltal, hogy bár az idei francia alapszakaszban sem verik végig mezõnyt, de tavaly is a rájátszásban villogtak, a BL-re azért szépen felszívták magukat, és a Knjaz Milost is elég magabiztosan kapták szét, úgy tûnt, hogy harapnak. Viszont a Toulon Fradin mutatott játékuk alapján várható volt, hogy egy 5-7 góllal el kéne tudnunk kapni õket - végül is ez is történt, ennél nagyobbra a különbség a hajrában nõtt. Összességében az elõzetes elvárásaimhoz képest csalódást okozott a francia csapat, bár így utólag érthetõ, hogy nekik még nagy falat volt egy nemzetközi negyeddöntõ.

A Metz kerete azért erõsebbnek tûnik, hosszabb kispaddal, a csapat rutinosabb, és rendelkeznek valamivel, amivel a Toulon nem: egy szenzációs kapussal - ezt pedig a dánok sem mondhatták el magukról. Ha csapatként funkcionálnak, és jól felkészülnek belõlünk, akkor bizony nem biztos, hogy kevésbé veszélyesek a Viborgnál, sõt... De nem féltem a lányainkat, és különben is, az ilyen párharcokból lehet sokat tanulni. Lélektanilag talán még jobban is jöhet, hogy az elõdöntõben találkozunk velük, de ez már tényleg olyan része a dolognak, hogy nehéz megítélni.
Isthy
Azok már lassan nyílt titkok voltak jó ideje, csak a BL miatt a játékosok kérésére nem jelentették be. Az egyik pedig ma már montenegrói részrõl szinte hivatalossá is vált.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Egyetértek minden szavaddal.<#eljen>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Szinte biztos voltam benne, nem is akart fogadni velem senki <#wink><#vigyor>
Nem tartom nehezebbnek, mint a Viborg és a Toulon. Nehéz feladat, de a hazai visszavágóval meg lehet oldani.

DUNAFERR FOREVER!!!

Egyébként inkább a fejemben összeállt személyes utazási tervek miatt zavar, valamint rangosabb lehetett volna a döntõ ezzel a párosítással. A kupák szépségéhez ez is hozzátartozik, a mi célunk pedig a négy közé jutás volt, de most már úgyis a végsõ gyõzelem a terv. Ehhez pedig valószínûleg úgyis meg kellene verni a Metzet. Nincs mitõl félnünk, "csak" tennünk a dolgunkat.

Hajrá Fradi!
kaloz174
Én is inkább a benne szereplõ, köv. szezont érintõ, információk miatt tettem be ide.

Nyilván én sem arra gondoltam, hogy a sérülése alatt sokat játszik, de az általam látott nem túl sok idei meccs végére sikerült rendesen kifárasztani a régi klasszisokat. Persze nem egyszerû kérdés ez, hiszen nyilván az a sportszerû, ha egy csapat mindent megtesz a gyõzelemért, és ha rövid a kispad, akkor ennek egy korai, játéktudás alapján indokolatlan csere akár ellent is mondhat...
"Jó" kis szenzációhajhász cikk. Már az is nevetséges, hogy koncepció nélkül igazoló klubokhoz hasonlítja a tudatosan építkezõ ETO-t, de hogy éppen kézilabdás példákat nem hoz, melyek mást mutatnának (Hypo, Slagelse, Viborg), az egy vicc. (Persze itt is van negatív példa is.) Ahogy az is, hogy a távozókkal nem számol, és a Larvik norvég válogatott keretét papíron így leírja.

Talán kár is volt rá ennyi szót vesztegetni.
kaloz174
Igen, ennek kevés a realitása. Ezt gondolom én is.

Gyõri kézis "Reál Madrid"

Isthy
Már hogyne érdekelne! Reméltem is, hogy ott voltál és olvashatom majd.<#worship><#wink>
Igen, sajnos ezzel a 8 gólos vereséggel a 7. helyünk is veszélybe került, amire bevallom már nem számítottam. Mondjuk igazából nem hiszem, hogy az 5. helyre hajtó Fehérvár ellen idegenben nyerni tudnának a veszprémiek.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Ha érdekel, + 1 beszámoló: Ahogy én láttam.

kaloz174
Na de más csapatokról: meglepett a Gyõr veresége. Különösen Konkoly Csaba elõzetes nyilatkozata tükrében. Igaz, nem ezt a meccset kellett megnyerniük, hanem a BL-t.
A Vác helyzete cifrább. Az anyagi gondok, úgy tûnik, eddig még nem rendezõdtek megnyugtatóan. Ráadásul pontosan most betegedett meg a keret egy része, ami nagyon rossz hatással lehetett a visszavágón.
Sajnálom õket, mert ebben a helyzetben nagy szükségük lett volna egy sikeres nk.kupaszereplésre.

kaloz174
Ez most elméleti okoskodás, mert Boki, sajnos, éppen sérült, de nekem az a megoldás tetszene, amit Németh Helga esetén alkalmazott NA.
Egyébként Boki sem játszott mindig egész meccsen, már régebben sem, amikor Ibi is nálunk volt.
Ez azért is jó lenne, mert a kevesebb idõben nyilván õ is kevésbé fáradna el, na és a fiatalok beépítése is megtörténhetne. Amire egyébként a Mester törekszik, na meg volt is rá alkalom, mert Boki többször volt sérült, v beteg. A tegnapi meccs azonban, mint ahogy azt írtam elõzõleg is, pontosan azért volt elszomorító, mert a fiatalok még mindig nem tudnak élni a lehetõséggel. Talán 1-2 kivételtõl eltekintve. (Tegnap Berta Niki volt ilyen.)

Hivatalosan semmi olyasmi nem hangzott el, ami ennek az ellenkezõjére utalna.
[HUN]FaTaL
Köszi. 😊

A KEKet továbbra is a sport klub adja?

http://goo.gl/gd6Zi5

Április 9-10 az odavágók hétvégéje, rá egy hétre a visszavágók. Ez az össze nõi elõdöntõre igaz, ami a nemzetközi kupákat illeti.
[HUN]FaTaL
Valaki meg tudja mondani, hogy mikor játszik BL Elõdöntõt a Gyõr és mikor lesz a Fradi KEK Elõdöntõ meccse?😊

Én nem látok benne kivetnivalót. Egyébként az utolsó mondat még csak nem is szó szerinti fordítás, mert szerintem inkább azt mondja, hogy megmutatták, õk az egyik esélyesek. És ebben teljesen igaza van. Még csak azt sem mondanám, hogy egy tipikus, önbizalomtól duzzadó skandináv nyilatkozat (ami szerintem nem feltétlen jelent nagyképûséget), ezt szinte bárki nyilatkozhatta volna.
Bennem is hasonló gondolatok fogalmazódtak meg: ha Õ úgy érzi, hogy megérte visszatérni, és örömmel lép pályára, akkor nincs mirõl beszélni. Persze azon lehet vitatkozni, hogy ez mekkora lemondást követel, de ezt nem másoknak kell eldönteni.

Mint szurkoló, úgy vagyok ezzel, ha kifut a magyar pályákra, azzal igenis emeli bajnokság rangját, és ez jó dolog. Az idei Fradi-Újváros - illetve a "visszavágó" elsõ félideje - mondhatni nem is az idei vagy az elmúlt évek bajnokságát idézte, hanem a régi nagy összecsapásokét, amikor ez volt a bajnokság szuperrangadója. A szép játékot pedig mindig jó nézni.

Ugyanakkor van bennem is egy csipetnyi rossz érzés. Nem tudom, hogy most a Kohásznál mi is valójában a cél. Korábban a csapat megmentésérõl lehetett hallani, de a nyilatkozatok alapján nem viselik jól a vereségeket, és míg az érthetõ, hogy a sportolók, az edzõ gyõzni akar, alighanem hozzá is szoktak a magyar bajnokság és az európai mezõny végigveréséhez, de mintha túl komolyan vennék, a kelleténél nagyobb eredménykényszert vennének magukra. Ez pedig nem biztos, hogy szerencsés. Én azt mondom: Boki játsszon, de ha van hadra fogható fiatal, akkor 20 percnél többet nem biztos, hogy kéne kapnia a mérkõzéseken.

Persze mindezt külsõ szemlélõként mondom, talán rosszul jöttek le nekem az Újváros háza táján közelmúltban történtek.
kaloz174
Az õ szempontjából: játsszon addig, amíg az örömet okoz neki, amíg úgy gondolja, hogy bírja.
A mi szempontunkból: nagyon sokan nem, én sem, gondoltuk volna, hogy még most is ennyit tud hozzátenni a játékhoz. Mibõl gondolod egyébként, hogy nélküle is bent maradt volna a csapat? Ennek nagyon sok összetevõje van. Másrészt nem azért, vagy inkább nem csak azért jött vissza, mert hiányzott neki a játék. Hanem azért, mert a volt csapattársak kérték erre.
A magam részérõl egyrészt féltettem, másrészt azóta nagyon örülök, hogy visszatért. Nem vártam tõle azt, hogy õ legyen újra a világ legjobbja. (Józanul senki sem várta és gondolta.) De pontosan a tegnapi meccs mutatta meg újra, hogy az újvárosi csapatnak mennyire sokat tud (tudott volna tegnap este különöesen) segíteni. Még mindig.
Pedig ott voltak a fiatalok. Lehetõséget is kaptak. Sajnos, még mindig nem tartanak ott, hogy ebben a helyzetben segíteni tudtak volna.
Arra pedig, hogy játékosokat igazoljon a csapat, ma sem látszik reális lehetõség, pedig több volt újvárosi nagyon szívesen tért volna (térne) vissza abba a csapatba, ahol annakidején nagyon is jól érezték magukat, köszönhetõen a családias hangulatnak.
Amit tud ez a csapat - így, együtt - azt a szép kézilabdát pedig, sokan csodálják. Csak meg kell hallgatni a nyilatkozó szakembereket, vagy azokat a drukkereket, akik a kedvükért mennek ki idegenbeli meccseinkre is. (Szomorú egyébként, hogy pontosan hazai környezetben nem értékelik úgy a csapat helytállását, mint ahogy azt megérdemelnék. Sokan nem járnak meccsekre olyanok, akik a nagy sikerek idején bezzeg ott voltak.)

[HUN]FaTaL
A BL döntõt sajnos nem láttam, mostanában kezdtem el kézilabdát nézni, korábban csak az Olimpiát és a válogatott tornákat (VB,E😎 néztem. Sok minden új még nekem. 😊

A szakkommentátor nekem sem, de Hajdú B sokkal jobb, mint bármelyik kommentátor a Digin..

Nem is értem, hogy õ miért csak a TV2-n és a Viasaton van. 😞

Isthy
Konkrétan melyik mondatára gondolsz a 3-ból?
Mert az utolsó az sztem helytálló, tényleg õk az egyik esélyesek a 3 csapatból. Az elsõ 2 mondata az tényleg kissé irritáló... Remélem a Buducnost majd megfékezi a nagy sebességû rohangálásaikat.<#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Egyébként az SG reklámozza a Facebook nevezetû..., mert nálam mindig bejön ha ide jövök?
Engem ez a visszavágó a BL döntõre emlékeztet, ott is így volt kint szuper volt minden, itthon esélyünk sem volt. Mit is mondott a szakkommentátor reméljük idõben jött a vereség. Mondjuk a szakkommentátor személye nem fog hiányozni a Digin...
[HUN]FaTaL
Ugyan, legkésõbb a döntõben elveri õket a gyõr és mehetnek haza sírni 😄

Larvik nyilatkozat

Azért az utolsó bekezdésben van arc rendesen...