Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Imádom, amikor a riporter azt kiabálja, hogy "oh la la". 😊 A franciák akkor biztos eladták éppen.
(12-17, félidõ)
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
Veszprém-Alcoa FKC 19-33 (11-19)
Azért a gyõzelem aránya elég durva... Úgy fest az idény végére egyre jobban összeállt a Fehérvár. Nem jó elõjel ez nekünk péntekre. Azért remélem egy jó kis szoros meccsre tudjuk majd kényszeríteni õket.
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Viszont az is igaz, hogy Amorimmal még sokat erõsíthet addig a Gyõr, és bennük az elsõ meccsen több maradt. Elsõsorban erre "építek".
DUNAFERR FOREVER!!!
Ezzel együtt régen láttam komoly meccsen villogni az ETO-t, és ez már kezd jobban aggasztani, mint mai eredmény. Az öt gól nem tûnik kevésnek, mert az lehet, hogy ötbõl négyszer meg tudja verni a Gyõr az Itxakót, de õket nagyon megverni már igencsak komoly feladat. Jó jel, hogy ez a Podgoricának már sikerült - annak a montenegrói csapatnak, mely Bulatovic nélkül talán könnyebb ellenfél lett volna a spanyoloknál, de sose lehet tudni. Nagyon nehéz meccs lesz a jövõ heti, nagyon remélem, hogy tudom majd nézni. Azt pedig még jobban remélem, hogy kisimult arccal ülök le elé, mint akinek mindegy az eredmény.
Nagyon meglátszott a Buducnoston Bulatovics hiánya. Elöl is és hátul is. A támadásaik elég féloldalasak voltak nélküle, jobbról alig voltak veszélyesek. Viszont Radicsevicset sikerült többször helyzetbe hozniuk amit õ elég jól kihasznált, messze csapata legjobbja volt. Popovicsot Leganger nagyon jól "hatástalanította" és így még szembetûnõbbé vált mennyire hiányzott Kaca a támadásokból. Hátul is ugyanez volt a helyzet, a J3 pozícióban nem tudták megfelelõen helyettesíteni. Mivel Lökét jól megfogták, így norvégoknak sokat kellett "kintrõl" lõni és ezt eredményesen tették a J2-J3-as pozíció mellett-fölött, ahol kisebb emberek voltak Bulatovics hiányában. Ha õ ott van nincsenek ilyen könnyû átlövésgólok, simán blokkol belõlük párat. Amit viszont egyértelmûen dícsérni kell, az a visszafutásaik. Talán 3-4 gólt kaptak lerohanásból. A norvégok lerohanásaiba többször szépen visszafutva "belezavartak" és el is hibáztak a larvikiak több passzot is, ami nem jellemzõ rájuk.
Sajnos a Buducnost is sok labdát rontott el a szünet után elöl, így nem lett szorosabb a vége. Radicsevics mellett még Sanelát tudnám kiemelni. A norvégoknál Hammerseng és Larsen emelhetõ ki Leganger mellett.
Azt kell mondjam a Larvik szépen kihasználta Bulatovics hiányát, de még így is elsõsorban Legangernek köszönhetik a gyõzelmet. Meg a 2 orosz hölgynek is, akik megfújták nekik a "hazai pályát".
Azt mondanám a Moracsában semmi sem lehetetlen, de ahhoz sokkal kevesebbet kell hibázni Gabiéknak, fel kell javulnia Popovicsnak és a többieknek is. A norvégok azonban nagyon profik, nehezen tudom elképzelni, hogy ez az elõny ne lenne elég nekik a döntõhöz. Ráadásul ott van még a ma is "mûködõ" sportdiplomáciájuk. A két francia hölgyet ismerve (Bonaventura ikrek) meg fogják oldani a dolgot, ha netán szükség lenne rá. Bár ne lenne igazam...
DUNAFERR FOREVER!!!
Mintha kicsit nyomta volna õket a tét.
Itthon mindez javítható, szerintem.
Azt kell mondjam, hogy elsõsorban a támadójáték gyengesége jelentette ezt a vereséget. Nagyon hiányzott Amorim, alig volt átlövõjáték, úgy pedig nehéz. A gyorsabb lábú embereink nem tudtak érvényesülni elöl a szintén gyors lábú spanyolok ellen, akik jól követték a mozgásukat. A védekezésben is voltak hiányosságok, amit a spanyolok jól kihasználtak.
Itthon a visszavágón elöl nagyon sokat kell javulni és hátul egy kicsit jobban figyelni, akkor meglesz a döntõ. Ez egy jó figyelmeztetés, amit értékelni kell és tanulni belõle.
DUNAFERR FOREVER!!!
Illetve van egy még aktuálisabb szempont. Gondolom, a szavazati arány nem publikus, így örökre kérdés maradhat, hogy vajon a magyarok és horvátok (akik tudtommal harcba szálltak volna külön is) kiütötték-e volna egymást Törökország javára, melynek a szekerét mint sportágba jobban bevonandó régiót tolhatták volna (hogy egyéb lobbiérdekekrõl ne is beszéljünk). Összességében nem tudom egyértelmûen megítélni, hogy jó döntést hozott-e az MKSZ, de megkaptuk a rendezést, a négyes döntõ pedig nálunk lesz - és ez azért nem hangzik rosszul.
Alapvetõen örülök a hírnek, bár nem tudom, mivel jár a közös rendezés.
Amúgy tartom a korábbiakat, mi is tettünk róla, hogy Szanin és Piroson legyen a nagyobb teher, és kevesebb lehetõséget adtunk a cseréknek. Ha lehangoló lesz az idény lezárása, azt bizony magunknak is köszönhetjük, nem csak a rossz szerencsének. (Bár a fiatalok komolyabb sérülései egyenesen a tragédia kategóriába tartoznak, hiszen ha sikerül is a csoda idén, nekik akkor is hiányozhat jövõre a játékidõ, másrészt az alig pihenõ elsõ sorra még a válogatottnak is szüksége van.) Természetesen bízom csapatban, nem temetem õket, de tudom, hogy nagyon nehéz dolguk lesz, pillanatnyilag nem mi vagyunk egyik párharc esélyesei sem.
Ez volt az a játék, amikor nem érzõdött görcs a csapaton, végre bátran játszottunk, hiszen nem is volt értelme foglalkozni az eredménnyel, mi csak nyerhettünk ezen a meccsen.
A Csaba, szerintem, nagyon elhitte, hogy ezen a meccsen csak õk nyerhetnek. Pár embert leszámítva nem pörögtek igazán, nem volt kapusuk sem, szemben velünk.
Azt mondják többen, azétr, mert a fejekben már a távozás a téma. Lehet, de akkor akire ez érvényes, nem profi mentalitású játékos. Ha ez így lenne, akkor a Lokinak sem lett volna esélye a Fradi ellen.
Gyorsabbak voltunk, fõleg gyorsabban gondolkodtunk, mint az ellenfél.
Szép gyõzelem volt.
A szövetségi kapitány most meggyõzõdhetett róla, hogy akár az újváros csapatban is van, Dettin kívül is, olyan játékos, akit számításba lehet venni a válogatott keretnél.
"Sokat tapasztalt, nagyszerû szervezõgárdánk van és biztos vagyok abban, hogy kiválóan együtt tudunk mûködni horvát barátainkkal, csakúgy, mint a most lezárult pályázati szakaszban."
Ez a sokat tapasztalt nagyszerû gárda miért is nem tudja egyedül megrendezni az EB-t? Ahogy 2004-ben kiválóan megtette. Persze így kevesebbet kell dolgozni és többet lehet "parádézni" és "reprezentálni" meg hasonlók...<#gonosz2>#gonosz2>
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
A Gyõrben rendezendõ középdöntõket már az újonnan elkészült Gyõr Arénába tervezik. Az elõdöntõk és az éremmeccsek Budapesten lesznek. Gondolom itt az is szerepet játszott, hogy a nõi szakág nálunk azért népszerûbb. Ez végre egy értelmes döntés.
DUNAFERR FOREVER!!!
Szép volt lányok és nagyasszonyok! <#taps>#taps><#worship>#worship>
Örömmel hallgattam a telefonban Tomi beszámolóját a meccsrõl. Remélem azért itt is kapok majd hasonlót <#wink>#wink> Valamint nagyon bízom benne, hogy a jövõ héten vissza tudom majd nézni a meccset a Cunderen.
DUNAFERR FOREVER!!!
Persze nem csupán mi voltunk gyengék, a Loki is jó volt, és ez a hétvége után várható volt: már Gyõrben is megmutatták, hogy jó formában, tudnak küzdeni, ráadásul onnan lelkileg megerõsödve térhettek haza. Tagadhatatlan, hogy a vendégcsapat volt a jobb, és megérdemelték a gyõzelmet. Nincs veszve semmi, mi is képesek lehetünk idegenben gyõzni, de tény, nem jött jól ez a vereség, már csak a Metz miatt sem, ráadásul így kénytelen a csapat 100%-ig készülni a következõ három meccsre, véletlenül sem merülhet fel, hogy egy debreceni vereség belefér.
Ami a nemzetközi kupaszereplést illeti, én fontosabbnak tartom a KEK-gyõzelmet a bajnoki döntõnél, bár a biztos BL-selejtezõ fontos dolog, sokat segíthet egy csapatnak, ha azon a szinten edzõdhet - itt már inkább a fõtáblára gondolok 😊 Ezzel együtt sajnos nem tudom, hogy mit akarunk egy sorral két fronton keresni. Nagyon úgy néz ki, hogy a Debrecenhez és a Békéscsabához hasonlóan mi sem nagyon tudunk igazolni az aktuális pénzes csapatokhoz képest. Persze a BL-indulás legalább szakmailag erõsítené a pozíciónkat, így már most azon drukkolok, hogy a következõ idény után is sikerüljön a lejáró szerzõdésû játékosokat - gondolok itt a szinte pótolhatatlan Tomorira - megtartani. Mert még jön az Õrbottyán megfelelõ pénzügyi hátszéllel, és jól felveri az árakat...
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
2011.04.08. 18:00 cunder.hu
Dunaújvárosi NKKSE - Budapest Bank-Békéscsabai Elõre NKSE
Nõi NBI Rájátszás 1.forduló
2011.04.09. 17:15 DigiSport
HK Larvik - Buducnost T-Mobile
Nõi BL elõdöntõ 1. mérkõzés
2011.04.09. 19:00 DigiSport
Itxako Reyno de Navarra - Gyõri Audi ETO
Nõi BL elõdöntõ 1. mérkõzés
DUNAFERR FOREVER!!!
A Fradi meglepõen gyenge volt abban az idõszakban, amikor láttam a meccset. (II. félidõ) Tomori azonban jó formában játszott, de Zácsik formája, remélem, javulni fog, tekintettel a következõ kiemelt feladatokra.
Itt is irtok róla és másutt is, hogy ez a Loki nem marad így jövõre együtt. De az biztos, hogy ma minden maradó és távozó játékos profi mentalitásról tett bizonyságot! Persze ez a mai gyõzelem akkor ér valamit, ha a jövõ héten is gyõzünk! És jól láttad: a Lokinál most nem egy ember, hanem majdnem az egész csapat vívta ki ezt a gyõzelmet!
Kiváncsi leszek? A sportklubnak jövõ heti meccs sem lesz fontos??
A Fradi oldalnak meg gratula!! Végig nézhetõ volt a meccs!! Köszi!!
A szünet után még tovább romlott a Fradi védekezése, a Loki pedig ezt kihasználva fokozatosan ellépett. Hiába kért idõt Elek Gábor 17-21-nél, semmi sem változott utána sem. Tovább nõtt a DVSC elõnye egészen 9 gólig. A szünet után feljavuló Tomori egyedül cipelte a hátán a csapatát amiben Szádvári segített neki elöl, más nem nagyon. Még volt egy fellángolása a Fradinak amikor visszajöttek 9 gólról 4 gólra, de ennél közelebb nem jutottak. A végjátékban újra 6-7 gólos elõnye volt a Lokinak, amit meg is tartottak.
A Fradiból Tomorit és Szádvárit lehet kiemelni, a többiek nem nagyon tudtak érdemben hozzátenni a meccshez. A kritikán aluli védekezés mellett nem bírták el Zácsik totális betlijét és Zizi gyengébb játékát. A Lokinál 4-5 játékos is nagyon jó teljesítményt nyújtott, a többiek is jól kiegészítették õket.
Gratulálok a DVSC-nek a gyõzelemhez, jól kihasználták a borzasztóan gyengén védekezõ Fradi hibáit és megérdemelten nyertek. Nagy lépést tettek a bajnoki döntõ és a BL szereplés felé.
DUNAFERR FOREVER!!!
Mondjuk nekem lenne egy két ötletem...
A Fradi kezdett jobban és vezettek is 4-2-re, de gyorsan egyenlített a Loki. Majd át is vette a vezetést és egészen a félidõ végéig 1-2 gólos elõnyük volt, amit a legvégén a Fradi egalizált. A Loki inkább átlövés gólokkal operál, a Fradinál a szélsõk eredményesek. A védekezés mindkét oldalon elég halovány. Az utolsó 5-6 percben meg rengeteg volt a technikai hiba támadásban mindkét oldalon. A Fradinál egyelõre nagyon hiányzik Zácsik és Tomori eredményes játéka.
DUNAFERR FOREVER!!!
Egy példa, mennyire tenni kellene valamit: Megszûnhet a Dunaferr SE
DUNAFERR FOREVER!!!
"2011. április 8-án hoz döntést az EHF Végrehajtó Bizottsága a 2014-es nõi Európa-bajnokság rendezésérõl. Mint ismert, Magyarország és Horvátország közös pályázata mellet még Szlovákia, és a korábban egyszer már visszalépett Törökország van még versenyben."
DUNAFERR FOREVER!!!
"Itthonról azért nehéz igazolni, mert vannak olyan csapatok, amelyek nem a hazai gazdasági állapotnak megfelelõen ígérgetnek pénzeket, velük pedig nehéz versenyezni."
Ez esetben ennek valahol örülök is, elég baj az is, ha egy szakembert elveszít a magyar bajnokság, még csak az kéne, hogy 3-4 játékost is magával vigyen!
"Bánki Erik fideszes politikus végül beszélt arról is, hogy az Európai Unió illetékes bizottsága csütörtökön mondhatja ki a végsõ szót a sportszervezeteknek nyújtott támogatás után igénybe vehetõ társaságiadó-kedvezmény ügyében. Amennyiben ez pozitív lesz, akkor a kormány két hónapon belül benyújthatja a módosított törvényt a parlamentnek."
DUNAFERR FOREVER!!!
Ha már szerencse, most gondolj bele:
A Hamburg csoport harmadikként elõször Valladolid, most meg az oroszok. A Montpellier csoport elsõként elõször Schaffhausen és most a Löwen.
Sztem mindkét esetben benn vagytok a FinalFourban. Sajnos nektek ismét pont az egyetlen rossz jutott...
DUNAFERR FOREVER!!!
Eléggé össze-vissza van alkalmazva ez a dolog még a BL-ben is. Lásd anno a Zvezda BL gyõzelme után sem indulhatott 3 orosz csapat. Követhetetlen az egész...
DUNAFERR FOREVER!!!