Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Isthy
Nem hiszem, hogy ez problémát jelentene. Ráadásul ugye ez legutóbb is így volt az EHF kupa megnyerésekor. <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A bukott BL elõdöntõkrõl Podgoricán tudnának mesélni, mert õk már 6-ot buktak el és egyszer sem jutottak döntõbe. Mondjuk nekik annyi vigaszuk van, hogy másik nemzetközi kupát már többször nyertek.
Ha a szükséges változásokat képes lesz megoldani és végigvinni akkor nyilvánvaló, hogy maradjon. Sztem maradni is fog és a következõ idényben bizonyíthat.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Az itthoni viszonyokon én leginkább bizonyos emberi viszonyokat és mentalitást értettem a Gyõr esetében.

DUNAFERR FOREVER!!!

megérzés? 😞 de ha minden úgy alakul, mint az EHF döntõnél, akkor nincs ok keseregni az itthoni kezdés miatt 😄

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

A végére azért egy kis hangulatkeltést csak odatettek. 1 milliárdos költségvetés meg 60 millát keresõ játékosok..
kaloz174
Ez nem szokott a legjobb lenni, de azt hiszem, a Fradi eddig már olyan szintre jutott, amit kevesen vártak, így már csak nyerhetnek ebben a sorozatban, így remélem, nem görcsölik el. Sajnos, spanyol példának ott az ETO, ami a figyelemnek jót tehet.

Görbe interjú
Mindig mondtam, hogy kicsit késõn született. 😊)) (Na, mit kapnék én ezért Gyõrben.😊))

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Nekem is ez a kiindulási alapom, sõt részemrõl bár szintén a szép, kombinatív támadójáték híve vagyok, jó látni, ha egy magyar csapatnál a védekezés alapjai rendben vannak, ahogy Mátéfi Esztert is megdicsértem érte. Az eredmény is egy dolog, el lehet bukni egy BL-elõdöntõt, sõt ötöt is (bármennyire is keserû is), de a taglalt messzebbre mutató jelek viszont zavarnak, szakmai hibákat sejtetnek. Ebbõl pedig az illetékeseknek - akik mellesleg velem ellentétben értenek is hozzá - le kell vonniuk a tanulságot, hogy ez Konkoly menesztésével jár-e, az más kérdés. Részemrõl szintén azért szorítok, hogy maradjon még, és tudja bizonyítani, hogy tanult belõle.

Persze ha összejön a hõn áhított Fradi-ETO döntõ, akkor aligha a gyõri edzõ állásáért drukkolok.
kaloz174
Magam részérõl változatlanul hagynám dolgozni még Konkolyt. Sajnos, tapasztalatlansága visszaütött, de alapvetõen jó szakvezetõnek gondolom.
Viszont:
"Bár ezt elég fura elképzelnem,..." Na igen, ha õ nem, bár fura elképzelni, de amilyen fura, olyan logikus megoldás lehetett volna. Azt hiszem, többeknek, így nekem is ez jutott eszembe. De ez már csak ötlet marad most.

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Én nem tudom, hogy Németh András mit reagálna a felkérésre, de szerintem a Gyõr éppen nem az itthoni viszonyokat képviseli, mondhatni, ebbõl a szempontból csak földrajzilag Magyarország része. Ha meg már földrajz, sokkal közelebb nincs is Südtstadtnál. Zsiga esetében jogos az ellenérv, de én látok benne még potenciált, bevallom, kifejezetten szeretném is látni, ahogy komoly csapat élén bizonyít újra, bármennyire is elismerésre méltó, ha valaki szeretetre méltó bravúrcsapatot treníroz - bár meglehet, neki inkább a Loki feküdne. Ha fogalmazhatok így, a magyar mezõnybõl Németh az, akit biztosan alkalmasnak látok a feladatra, Zsiga pedig az, aki egy próbát megér - és személy szerint bíznék is benne. Más nemzetközi kupát nyert edzõket (Mocsai, Köstner) viszont kevésbé tartanék jó alternatívának, ha tisztelem és elismerem is õket.

Persze mindez csak játék, szerencsére nem mi döntünk és hivatalosan nincs edzõkérdés, amúgy sem helyes egy ilyen döntést lincshangulat idején fejetlenül meghozni. Én is azt mondom, hogy Konkoly marad, de ha már döntöttek volna is a távozásáról, arra úgysem kerülne sor az idény vége elõtt, szerintem bejelentés szintjén sem. Személy szerint inkább inkább adnék neki még egy évet, de megingatható vagyok, az ETO formája nemzetközi mércével folyamatosan aggasztó, és a gyõri játékosok közül egyre több teljesít egyre gyakrabban a tudása alatt - Hornyák az egyetlen, aki saját magához mérten jó formában van. Nem tudom ezt mire vélni, de a véletlenekben nem hiszek, ez nem egyszerû baleset vagy pech. A kiesés egy dolog, annak a módja és az okok már annál érdekesebbek lehetnének. Eddig minden kritika mellett már csak a pozitív hozzáállás miatt is kincstári optimizmussal fordultam a Gyõr nemzetközi szereplése felé, ez pedig nem bizonyult racionálisnak. Hozzáteszem, korábban erre azért sok okot adott a többi magyar klubcsapat, ha nem is alakult mindig minden a terv szerint, elvétve csalódtam, és nem a "mi vagyunk az örök vesztesek" kezdetû népszerû magyar elégiának megfelelõen dolgoztam fel a történteket.
A gyõri része elég általános volt.. A riporter nem nagyon kérdezett bele az érdekesebb dolgokba, mármint hogy miért ilyen gyenge a támadójáték, miért lett ilyen fásult a csapat a szezon legfontosabb részére, milyen játékot tervez jövõre, változtat-e valamit a felkészülési módszereken, stb..
Isthy
Természetesen a visszanézést a vendégek miatt értettem, mert a riporterek néha elég meredek dolgokat mondtak (kérdeztek)...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Sztem NA nem is vállalná, mert már többször kijelentette, hogy õ már egyre jobban belefáradt az itthoni viszonyok közepette vívott állandó küzdelembe. ZsGy pedig nem biztos, hogy elbírna ezzel a feladattal. Azért anno nálunk kicsit mások voltak a körülmények.
De én most nem is foglalkozom ezzel, mert a Digi ma reggeli mûsorában azt mondta Konkoly, hogy egyelõre õ marad edzõ.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Mit is mondhatnék mást, mint hogy egyetértek. Az utód kérdésre én sem tudnék megfelelõ választ adni. Sok sztárral dolgozni nem könnyû feladat, összerakni õket egy kiválóan funkcionáló CSAPAT-tá pedig komoly kihívás. Amihez az õ segítségük is nagyban szükségeltetik és ebben bizony rejlenek buktatók...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ma reggel a DigiSporton volt egy negyedórás beszélgetés Konkollyal és Elekkel, érdemes visszanézni a Digi weboldalán. Most nemrégen pedig a Duna TV Sportaréna címû mûsorában Elek és Pasi voltak a vendégek. Szintén ajánlom visszanézésre.

DUNAFERR FOREVER!!!

Bár lövésem nincs ki lehetne a megfelelõ utód.

Talán jobb lett volna, ha a Vácnál kicsit tovább lehetett volna reménykedni, akkor Németh András mehetne Gyõrbe. Bár ezt elég fura elképzelnem, egyébként pedig nem tudom, hogy a kapitánysága idejébõl maradtak-e tüskék, de az régen volt. Mindenesetre ha van magyar edzõ, aki abszolút alkalmas a feladatra, nyilvánvalóan gyõztes típus, az õ. Vagy Zsiga Gyula, õ talán a Vác férficsapatának az élérõl nem is elmozdíthatatlan. Anélkül, hogy bántanám Konkolyt, rájuk bármikor gondolkodás nélkül elcseréltem volna, pedig én aztán nem szeretem a variálást.
Nah igen.. Konkoly most is valami olyasmit nyilatkozott, hogy jövõre még többet kell edzeni. Pedig ugye Lunde már most is furcsán nézett, hogy minek kell ennyit medicinlabdázni meg futni... Aztán láthattuk mire mentünk a sok kondizással.. A spanyolok mosolyogva nyomták végig a 120 percet, mi meg alig bírtuk követni õket olyan gyorsak voltak.. Talán jobb lenne, ha kevesebbet gyúrnánk s a felszabaduló idõben a támadójátékot gyakorolnánk.

Reméljük a vezetõség is látja azt amit mi látunk, és elbeszélgetnek Konkollyal a jövõ évi terveirõl, s ha nem látni változást akkor megteszik a szükséges lépéseket. Bár lövésem nincs ki lehetne a megfelelõ utód.
Természetesen arra véletlenül sem gondoltam, hogy az ETO sikereinek gátjai anyagi természetûek lennének.

Érdekes dolog ez, hogy mikorra lesz kész a jövõ évi csapat, ha a BL-hajrára nem lesz rendben mind a támadás, mind a védekezés, mert nem volt elegendõ addig az idõ, az igencsak rossz fényt vetne Konkoly Csabára. Ahogy az is, ha Gros nem tud elõbbre lépni, mert benne azért sok van, nagyon jó igazolás volt, csak mindezt ki is kell hozni belõle - kiordítás helyett.
Isthy
Igen, ráfér a vérfrissítés. Ráadásul olyan mentalitású játékosok jönnek, akikre most szükség van. De a nagy kérdés, hogy mire mennek majd... Mert ugye Lundétól is hallottunk már érdekes véleményeket...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Igen, akik jönnek azokból a mostaniakkal ki lehetne hozni egy igen jó "támadógépezetet". De nekem ezzel kapcsolatban aggályaim vannak és most leírom azt amire kettõvel lentebb utaltam Zónak. Ahogy te is írod KCS védekezés központú világában ez számomra eléggé aggályosnak tûnik. Mert azért én azt gondolom õ marad még az edzõ. Akik most távoznak a védelem meghatározó emberei voltak és a védekezést is újra fel kell építeni velük. Ez lesz a fõ csapásirány megint ismerve KCS védekezés szemléletét. Tehát megint arról fog majd szólni túlnyomórészt a dolog, hogy hátul menjenek a dolgok. A támadásra meg majd nem fog elég idõ jutni és nem történik meg elöl az a változás ami kellene. Na emiatt nem érzem én elégnek az idõt január-februárig... Sztem Gabesz is erre gondolt, mikor azt írta, hogy mindennek idõ kell (#48366). Mindkettõt újra össze kell rakni és az eddigiekbõl gyanítom nem a támadójáték lesz az elsõdleges. Bár ne lenne igazam...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Mindenben egyetértek veled amit írtál a támadásban megvalósított játékról. Abban is, hogy én is sokkal jobban örülnék egy támadóbb szellemû csapatnak. Persze nálam ez érthetõ, hiszen a Dunaferr szinte mindíg a támadójátékáról volt inkább híres, mint a védekezésérõl. Persze azért a nyitottunk nem volt rossz, de mégis <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Igen, valóban megvan a dinamikus támadójáték ígérete, kérdés, hogy mi lesz belõle a valóságban. Erre majd egy következõ hozzászólásban ki fogok részletesebben térni. Pont Konkoly miatt is, akinek sztem ez a csapat és a kihívás meghaladja a képességeit.
Azért van rajtuk ekkora nyomás, mert jelen helyzetükben a céljaik nyilvánvalóan nem a hazai bajnoksághoz vannak méretezve, hanem a BL-hez. Az anyagi hátterük is szinte megvan hozzá, mégsem sikerül nekik már évek óta. A pénzt azért Gyõrben sem sajnálják, tehát erre ne nagyon fogjunk dolgokat. Más kérdés, hogy hogyan használják fel. Azért egy dologban tényleg van igazságod. Anno a mi vezetésünk a 2 csodálatos év során minden segítséget megadott a csapatnak. Amikor kellett akkor nem sajnáltak semmit sem megtenni a BL gyõzelemért. Nem részletezném a dolgokat, sztem sokan tudják mirõl beszélek. A csapat pedig tudott élni ezzel és megtette ami az õ feladata volt.

DUNAFERR FOREVER!!!

Jövõ tavaszig bõven van idõ. A vérfrissítés meg már nagyon ráfér a keretre.
"A jövõévi keretbõl igen komoly "támadógépezetet" lehet kihozni."
Ez így van csak nehogy marha nagy pofára esés legyen belõle, mert ugyebár mindennek idõ kell...
Sztárokat? Lundén kívül ki az? Amorim igen messze volt a sztárságtól amikor ide került, Gros meg pláne.. Akik most jönnek valóban sztárok. Õk elsõsorban támadásban jók.. Nem tudom Konkoly védekezés központú világában mire mennek majd. Feltéve ha Konkoly marad az edzõ..
Valahogy én is így látom. A támadójátékunk siralmas szintre esett vissza. Van egy pár régi figura amit már a szurkolók is betéve tudnak nemhogy az ellenfelek, emellett meg csak az improvizáció, egyéni próbálkozások mennek. Gros lassan egy éve itt van, de nem nagyon látom, hogy lenne rá valamilyen értelmes figuránk. Folyamatosan a ballövõ posztjára átsodródva lõ, ahonnan nagyon nehéz ilyen szinten gólt lõni..
Spiridon is egyre kevesebb labdát kap, nameg ugye a szélek.. A jobbszélre néha napján lemegy pár húzás, de a balszélt évek óta nem használjuk támadásban. Vérten csak indulásokból lõ gólt, illetve ha csinál magának helyzetet.

Nagyon fontos a védekezés, de a támadójátékra is komoly figyelmet kellene fordítani. Valamint szerintem a játékosokon is komoly fásultságot lehet észrevenni, ami szerintem nagyban köszönhetõ annak is, hogy folyamatosan a védekezést erõltetik velük, hiszen a kézilabdában is csak támadójáték adja meg igazából a játék örömét a játékosoknak.

A jövõévi keretbõl igen komoly "támadógépezetet" lehet kihozni. Részemrõl jobban örülnék egy támadóbb szellemû csapatnak, amely nem ennyire csak a védelemre épít.
Az ETO szerintem kezd, illetve már bele is esett a Reál Madrid hibájába, igazoljuk a sztárokat és nem érünk el semmit, mert ez most egyértelmû kudarc, hisz év elején kimondták BL trófea, de minimum döntõ.
Én nem tudom hány éve nem láttam olyan magyar csapatott amelyik nem bent középütt töketlenkedne, ez valahol az összes edzõt is minõsíti.
Ez a Bl egyébként szerintem Larvikban ment el, ott szerintem egy minimális vereség, esetleg gyõzelem jobb lett volna. Ott szerintem elhitték, õk a legjobbak s mint tudjuk formát idõzíteni nem könnyû.
Az átlövõjáték nyilvánvaló probléma, bár ha támadásban nem megy a szekér, akkor gyakran keresi az ember itt a hibát. Az sem tett jót, hogy Amorim csak most tért vissza a sérülésbõl, a héten pedig Spiridon hagyott ki edzéseket. A csapat pedig nagyon régen játszott jól, a larviki meccs óta szinte folyamatosan szenved, és bár korábban úgy tûnt, hogy Görbe megtalálta magát, ha jól is megy neki, akkor is sok hibával játszik, Vérten Orsi az EB óta mélyen a megszokott tudása alatt játszik (új emberként talán be sem férne a válogatottba), Misi, aki korábban nagyszerû beugró volt, ebben a szezonban elsikkadni játszik cserejátékosként, Gros pedig az ígéretes szezonkezdet után visszaesett, és fejlõdés helyett egy a többieknél több lehetõséget kapó junior játékosnak tûnik. Bradeanu ugyan szívbõl több találkozón tudott lökni nagyot a csapatán, de a klasszis átlövõjáték nagyon hiányzik, õ sem a régi már. Bár továbbra is sajnálom a két román játékos távozását, már csak azért is, mert az állandóság híve vagyok, te a jövõ évi erõsítések valóban egy dinamikusabb támadójátékot ígérnek, a frissítés talán éppen jókor jön.

Összességében az ETO egy kicsit magyar sport állatorvosi lovának tûnik: el lehet ugyan veszíteni töménytelen párharcot, hiszen lehet jobb az ellenfél, de nekik rendre sikerült ez esélyesként, sõt nyert helyzetbõl is. Ez sokkal dühítõbb, mint az ezüstérmek vagy az elõdöntõk, mert maguk az eredmények szépek, ha idehaza illendõ is mindent behúzni, és a BL-ben a négy közé jutás is erõsen áll egy ilyen keretnek. Sajnos a hazai mentalitás nyilván nem tesz jót a helyzetértékelésnek, ha nyernek, az a kötelezõ kategóriába esik, ha nem, az szégyen, és akkor kapnak hideget-meleget. Nem irigylem õket, a mi helyzetünk sokkal kedvezõbb, hiszen számunkra sokkal kisebb sikerek is jóval értékesebbek, a vereségek pedig vállalhatóbbak, így nincs a nyomás, mely szerint BL-trófea nélkül egy szezon félig kudarc - és véletlenül sem félig siker. A Gyõrben talán jobban kéne tudni tudni skandinávul gondolkozni, minden részsikernek különösen örülni, ugyanakkor a helyén kezelve ezeket, mindig elõrenézni, a kudarc esetén pedig ugyanígy - az öröm nélkül persze. Persze szavakban biztos így állnak hozzá (úgy könnyû is, ahogy nekem is megfogalmazni), de valahogy mégis úgy tûnik, hogy a a gyakorlatban nem mûködik. Jó kérdés, hogy Konkoly mennyire tudja kezelni a lányait, nekem sajnos úgy jön le, hogy nem éppen a legjobb pszichológus, nem érzi mikor van szükség biztatásra üvöltözés helyett, és talán a terhet és a sikerélményt sem a legjobban közvetíti a játékosai felé. Ez pedig komolyabb válóok lehet idõvel, mint a nyers szakmai oldal. De ezt más nyilván jobban meg tudja ítélni, ezek az én benyomásaim, a tévén és a különbözõ nyilatkozatokon, interjúkon keresztül.

Az viszont semmi esetre sem rémlik, hogy az elmúlt 16 év magyar sikercsapatain valaha volt ekkora, már-már szõrszálhasogató - nem ritkán rosszindulatú - nyomás a közvélemény részérõl, akkor sem, amikor idehaza domináltak a külföldön vitézkedõ csapataink, bár igazán hosszú távú uralkodásokról nehéz beszélni, a 2000-es években a Gyõr kiemelkedésig inkább váltogatták egymást a csapatok. El kell ismerni, a Fradi és az Újváros eredményei többnyire túlmutattak az elvárásokon, ha volt is néhány kellemetlen vereség. talán még az 1998-as EHF-kupára lehet ráfogni, hogy már-már elvárható volt, de az is inkább a Byasen után - és az meg is lett; illetve az is igaz, hogy azért az acélmû nem sajnálta a pénzt. Meglehet, nálunk a megszokott mentalitás miatt az egycsapatosság kellemetlen velejárói jobban visszaütnek, mint máshol.
Isthy
Az ETO eredményével kapcsolatban pár gondolat (akár vitaindítónak is):

Azt gondolom, hogy ilyen támadójátékkal nem lehet továbbjutni. Mintha annyira a védekezésre helyeznék az utóbbi idõben a hangsúlyt, hogy teljesen elsorvadt a támadójáték. Amúgy a védekezés sem volt jó, de egy normális játékkal elöl ez ellensúlyozható lett volna. Már idõtlen idõk óta nincsenek szélekre kijátszott figurák, csak erõlködés középen. Ráadásul ott meg az átlövõk nem nagyon teljesítenek az utóbbi idõkben, így szinte törvényszerû volt, hogy elõbb vagy utóbb baj lesz. Nem látom, hogy lennének normálisan megkomponált és végigvitt támadás variációk. Hatékony átlövések sincsenek vagy csak elvétve. A beállós játék is nagyon visszaesett. Ennek ellenére a szélsõk nincsenek rendesen bevonva a játékba... Bezzeg a spanyolok rendszeresen megjátszották õket eredményesen. Persze minden csapat annyit játszik, amennyit az ellenfél hagy neki. Mondjuk itt jön ki az, hogy melyik is a jobb CSAPAT... Persze nem árt belõni a helyzeteket sem elöl, de ez meg mentális dolog. Ha a kapus "lenn" fog, akkor nem oda lövöldözünk neki 2 meccsen keresztül...
Az átlövõjátékban és beállóban fejlõdni kell, nincs mese. Mondjuk Löke és Lekics érkezése segít ezen, de a nagy eredményhez Grosnak jövõre sürgõsen meg kell találnia a góllövõ formáját. Akkor lenne az Amorim, Lekics, Gros hármassal megfelelõ átlövõerõ és Lökével kiváló beálló is, ami nagyon nehézzé tenné az ellenfelek dolgát. Nem beszélve arról, hogy Orsi és Joka is két pazar szélsõ a két oldalon, nagyon erõs szerkezet lenne. De ha az átlövõk nem nõnek fel a feladathoz akkor megint problémák lehetnek, hiába erõsödnek támadásban.
A Buducnost esete jól mutatja, hogy mit jelent egy jó támadó átlövõsor (Popovics, Bulatovics, Jovanovics) egy jó beállóssal (Dokics) és jó szélsõvel (Joka). Pazarul játszottak a BL-ben, azután Bulatovics kiválásával elszálltak a BL esélyeik. Pedig vele a Larviknak is komoly gondot okoztak volna, hiszen mindenhonnan nagy veszélyt jelentettek volna a védelmükre. Így a megbomlott, féloldalassá váló szerkezettel esélyük sem volt... BL-t csak komplett, jól felépített CSAPATTAL lehet nyerni, ahol vannak megfelelõ helyettesek is. Valamint mentálisan nagyon egyben kell lenniük. A miénk ilyen CSAPAT volt anno a 90-es évek legvégén és végig is vertük Európát 2 éven keresztül. Még Boki kiesését is elbírtuk a BL elõdöntõben az akkor fénykorát érõ Hypo ellen. Mostanra ez a komplettség és több komoly csere már még inkább követelmény. Enélkül nem lehet nagy célokat elérni a BL-ben.
Remélem jövõre már tényleg sikerül ezeknek a követelményeknek megfelelni és végre megnyerik a BL-t.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Közben az mtv videótárból megnéztem a Fradi meccset.
Az elején nagyon ment minden 10-5-ig. Ez nagyon jó volt, mert a franciáknak még jobban kellett kapaszkodni. Az idõkérésük után azonban minden bejött nekik, a Fradinak meg szinte semmi és ennek következtében kiegyenlítettek, sõt 1 góllal vezettek is (12-13). Szerencsére a szünetre helyreállt a rend és 1 gólos Fradi elõny volt az eredményjelzõn. A szünet után átvették a franciák a vezetést, de mindig tudott egyenlíteni a Fradi, sõt vezettek õk is többször. Nagyon látszott a fáradtság a játékosokon de kitartottak és a franciáknak esélyük sem volt a továbbjutásra. A vége felé megnyitották a falukat, de ez sem vezetett igazán eredményre. Végig döntetlen körüli eredmény volt, a franciák gyõzelme is csak az utolsó fél percben lett meg. A 2. félidõben ismét elévülhetetlen érdemei voltak Pastrovicsnak abban, hogy a franciáknak nem sikerült még egy halvány reményt sem elérni.
Valóban nem játszottatok jól, nagyon látszott az elõzõ 3 meccs "terhe". A franciák viszont hozták a tudásukat, ezért lett végig ilyen szoros a meccs. De a csapat bátran játszva és a végsõkig küzdve kiharcolta a továbbjutást, amit maximálisan megérdemelt.
Szádvári idén nem hiszem hogy fog kapni pihenõt, mert most már minden meccs nagyon éles és fontos lesz. Bár lehet az ETO elleni meccseken kap majd szerepet, ha már nyilvánvalóan eldõlt a meccs.

DUNAFERR FOREVER!!!

Annyit tennék még hozzá, hogy tényleg fantasztikus ez a menetelés, akár azt nézzük, hogy a KEK-ben milyen csapatokat vertünk ki - a Viborg óta csupa olyan csapatot, amely a BL-fõtáblán is tényezõ lehetne, illetve az is volt. Más megközelítés szerint pedig elképesztõ 8 napon vagyunk túl, három kõkemény elõdöntõt játszottunk, ráadásul a fiataljaink eközben megnyerték az Országos Ifjúsági Kupát - ha ehhez nyilván kellett a Loki-ETO elõdöntõ is. Viszont az is látszik, hogy a kinti remek eredmény nélkül valóban nagyon visszaüthetett volna ez az idény végi erõltetett menet - ha úgy nyilván egy más meccset láthattunk volna itthon is.

Ha már ETO, nagyon sajnálom a kiesésüket (egyrészt mert önzetlenül szorítottam nekik, másrészt mert önzõ módon, a BL-helyek miatt is), de a két mérkõzés képe alapján vitán felül áll, hogy riválisuk megérdemelten jutott tovább - egyszersmind ismét beigazolódott, hogy a sportban csínján kell bánni az esélyekkel, a Bulatovic-ügyig úgy tûnt, hogy az Itxako lesz a kedvezõbb ellenfél (részemrõl két szoros gyõzelmet vártam), erre minden a feje tetejére állt. Persze azt lehetett tudni, hogy a baszk csapat nagyon kellemetlen stílust képvisel, és alapvetõen igaz minden spanyol csapatra is. Nagyon oda kell figyelni az Alicantére, de ez nyilván igaz lenne a svéd juniorcsapat Lugira is.
Gratulálok a csapatomnak, összejött a hõn áhított KEK-döntõ! Nem játszottunk igazán jól, míg a Metz nagyon is, láthatóan felkészültek belõlünk, minden dicséretet megérdemel tehát az ellenfél is, a teljesítményével csak emelte a kupa rangját és a továbbjutásunk értékét. Nagyot küzdöttünk, bár a visszafutásoknál többen odatehették volna jobban magukat, a lényeg, hogy végül is a továbbjutásunk nem forgott veszélyben, és akaratból megvalósítottuk a célunkat. Különösen biztató, hogy az egyenletes formájáról kevésbé híres Pasi az utóbbi három meccset milyen szinten hozta (egy kevésbé jó periódusa során meg is jegyeztem, hogy hullámzó tud lenni a teljesítménye, talán meghallotta, mert utána folyamatosan cáfolt 😊, Zizi pedig sokadszor bizonyította, hogy Õ maga a Fradi-szív. Szani vegyes képet mutatott, voltak hibái és nagyszerû megoldásai is, de amit betegen nyújtott az elmúlt három meccsen az maximálisan elismerésre méltó, én mondjuk biztos több pihenõre kárhoztattam volna, már kíméletbõl is. De nem fogok mindenkit felsorolni, az elismerés és a gratuláció úgyis kijár mindenkinek, és jó látni, hogy szenzációs egyéni teljesítmények híján, csapatként is tudunk érvényesülni - ha ez a megérdemelt továbbjutás nem kis részben kapusposzton is lett meg.

Szádvári az utóbbi idõben gólerõs volt, de azt nem értem, hogy miért kell ennyit játszatni, ha ott van Szarka Adri is, aki pihentebb, mellesleg védekezésben erõsebb is. Persze értem én, hogy addig ütjük a vasat amíg lehet, Kriszta nagyon gyors, mostanában biztoskezû is, de ez így túlzás. Egyébként is probléma rövid kispad és a fiatalok sérülése, de ha a kiegészítõ emberek kevesebb lehetõséget kapnak, akkor nem is értem, hogy miért igazolna valaki hozzánk az elsõ sor mögé. Na jó, ebben van némi túlzás, mert a bajnokságban sok meccs van, amikor kaphatnak a játékosok bizonyítási lehetõséget, de ezt - így kívülrõl nézve - keveslem.
Isthy
Szóba került Dabas és a SYMA csarnok is egyes fórumokon.

DUNAFERR FOREVER!!!

Késõbb amúgy már csak az egyik sávon futott a fehérvári meccs, és szerencsére átlag feletti színvonalon. Persze azzal nem vitatkozom, hogy a helyszínen jobb élményt nyújthatott 😊
Én úgy értelmeztem a témában olvasottakat, hogy a szerzõdést a munkaadó felbonthatja, ha bizonyos eredményt nem érnek el. A BL-t tekintve pedig valóban a döntõ volt az írásban rögzített elvárás. Mindenesetre ez csak egy lehetõség, nem hiszem, hogy az ETO élne vele, különben is kijelentette nemrég Vanyus, hogy hosszú távra terveznek Konkollyal. Más kérdés, hogy ha ezek után elbukná a bajnoki címet is a Gyõr (nem túl valószínû), akkor már más lenne a leányzó fekvése.

Én sem tartanék jó döntésnek egy esetleges edzõváltást Gyõrben, de tény, hogy a trénerük még nem "világklasszis".

Breki33
Hol ha nem ott?
Isthy
Semmilyen jó hagyománynak nem lennék elrontója <#wink>

Olvasom, hogy netán nem a Népligetben lenne a meccs? Sztem hiba lenne elvinni a csapatot és a szurkolókat máshová. Le kell rakni a borítást és kész.

DUNAFERR FOREVER!!!

SomogyiG
Nem mondom, hogy nem érdekelne egy veszprémi BL döntõ, de azért szeretnék ragaszkodni a mi BL döntõnkhöz is. 😊

A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.

jó kabalának bizonyultunk akkor, legyen így idén is. 😊
többiek, szándék? 😊

BL döntõ oké, de ne legyen 5 év, legyen egy Vp-ben, úgyis tartozom még egy veszprémi döntõvel neked 😉

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

SomogyiG
Én ott leszek, az már szinte 100%. Az EHF döntõn voltunk elegen innen is, arra emléxem, nem lenne baj, ha ugyanez bekövetkezne a KEK döntõn is.
Esetleg hagyományt is csinálhatnák belõle, s újabb 5 év múlva a BL döntõn is. 😉

A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.

gratulálok a Fradinak, sajnos nem láttam a meccset, mert valamiért azt vizionáltam, hogy nem adja semmi a meccset és teljes nyugalommal elmentem cangázni. Aztán mikor beültünk balatoni 😉 hekkezni épp kezdõdött az ETO meccs és volt sport24 vagy mi hírmûsor, ahol játszottak be képeket az FTC meccsrõl. 😞 akkor már sejtettem, hogy adta valami, hát az m1-re nem gondoltam, pedig délelõtt megnéztem a sportcsatornák mûsorát 😞 (így jár az aki mostanában nincs képben kézilabdát illetõen :S)

ja, igaz, két meccs van 😄

Breki33
Igen megvan

Az FTC hihetetlen sorozatot produkált, két fordulóval korábban kiejtette a dán Viborgot, majd következett a francia Toulon, most pedig Metz. A Fradi 2006-ban megnyerte az EHF Kupát.

A döntõ másik résztvevõje a spanyol C.B. Mar Alicante lesz, amely a svédországi, kétgólos vereség után hattal verte a Lugit.

Jövõ kedden sorsolják ki, hogy a döntõsök otthon vagy idegenben kezdenek. A sorozat döntõjének elsõ mérkõzésére május 7-én vagy 8-án, a visszavágóra pedig május 14-én vagy 15-én kerül sor.
[HUN]FaTaL
Köszi. 😊 Na kicsit megkésve, megnézem a mai meccset. 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

Isthy
Május 7-8. illetve 14-15. Keddre kiderül, hogy ki játszik elõször otthon. Azután leszünk igazából képben.

DUNAFERR FOREVER!!!

május 8. a handball.hu naptára szerint! 😊

[HUN]FaTaL
Na közben lejött. 😊

Mikor lesz a döntõ?

http://goo.gl/gd6Zi5

Breki33
mi a pontos dátum?
Isthy
Én már korábban is írtam, hogy nekem egy jóslattal megtoldott ígéretem van Piros felé még tavalyról. Mivel a Podgorica nem jutott tovább, így a montenegrói kirándulásom kútba esett, ami ellene szólhatott volna ugye az azonos idõpont miatt. Mostanra ez az akadály elhárult, beválthatom az ígéretem és remélem a jóslatom is rendben lesz. <#ravasz1><#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

egy SG találkozó a döntõre? 😉)))