Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szádvárival a védekezése baj (a Fradiban úgymond Zizi teljesítményét is lehúzza), és ezen túl is rizikós lenne bedobni a mélyvízbe. Amúgy nagyon kedvelem, és a (közel)jövõ egyik embere. Vérten Orsi a tornán lehetõségeihez mérten úgy ahogy elment, de az idei produkció alapján vele szemben nincsenek is már túlzott elvárásaim. Ha nem javul, a selejtezõ után mindenképp fiatalítani kell a poszton mihamarabb, de a németek ellen én még benne, Juhászban és Vinczében gondolkoznék. Emellett azért úgy tûnik, hogy a balszélt gyengébben is játsszuk meg, de tény, hogy Móni mérkõzés eleji gólja sem volt abszolút ziccer, és Bódi is betalált nehezebb helyzetbõl. Azari pedig kezd több mint biztató lenni a bajnokságban, így talán nem lesz reménytelen a következõ pár évben egyik szél sem, a bal oldalon képességeik alapján sorban állnak a fiatalok.

A ? egyértelmûen Bulath, nem klasszis játékos, de jó védekezésben is, és az õ harcossága hatalmas plusz, emellett Eszter bizalmát nyilvánvalóan élvezi. Kiemelném Hornyákot, aki a gyõri küzdõszellemét sikeresen átemelte. Nyilván nem a megoldás nehéztüzérségnek, de számomra egyértelmûvé tette, ami eddig is valószínûsíthetõ volt: ott a helye a keretben.

Magából a meccsbõl azért sok tanulságot nem vonnék le, legalábbis apokalipszist nem vizionálnék, egy nagyon fizikai állapotban lévõ, hatalmas akarattal küzdõ, motivált brazil csapattól kaptunk ki, sok próbálgatás során, kényszerû kiválásokat és aspiránsok gyengébb egyéni teljesítményét megszenvedve. Megkockáztatom: Pálingerrel ez egy szorosabb meccs lehetett volna, bár a brazilok jobb lövõk a hollandoknál. Mindenesetre tétmeccsen nem ezt játszottuk volna, és nem ezekkel az emberekkel. Ettõl függetlenül hurráoptimizmusra sincs ok.
Vaxi
sajnos már az elsõ félidõben 5 gólos különbség volt, aztán a másodikban még kaptunk párat. a brazilok nagyon jók voltak.

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

[HUN]FaTaL
Na ne már 😞

http://goo.gl/gd6Zi5

Vaxi
kikaptunk 😞

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

[HUN]FaTaL
Mennyi lett a Magyar - Brazil? Aludtam, úgyhogy nem láttam 😞

kaloz174
Nekem leginkább az volt a véleményem, hogy ennek a gárdának, kiegészülve a jelenleg hiányzó kerettagokkal, feltétlenül kellene még együtt játszania, ha lehet, az említett, meccset megelõzõ, összetartás elõtt.
Eszter a mai meccsen, háttérbe szorítva az eredményesség fontosságát, inkább kísérletezett, kipróbált. Ez rendben is lenne, persze az eredmény azért elég bántó, viszont mikor fogunk úgy gyakorolni, hogy tudjuk, mit és kivel akarunk játszani?
Márpedig, mivel nem 1 csapatra épül a válogatott, erre feltétlenül szükség lenne, szerintem.

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Várhattál volna egy fél napot és az elemzésed aktuálisabb lett volna! Ma még jobban kiderült, hogy az új kerettagok közül max. Ferling, illetve a védekezésben Kisfaludy az akire számítani lehet. Rédei-Soos, az eddigi teljesitményei alapján csalódás, Herr Anitától nem vártam többet,Szabó nem képes átlépni az árnyékát, Trifa meg ismét bizonyitotta, hogy kiszámithatatlan teljesitmányekre képes, Juhász helyett meg Szádvárit kellene kipróbálni. A nagyobb gond, hogy Görbe, de Vérten is jóideje képességei alatt szerepel, de ezt Misikérõl is el lehet mondani.
A kapusok (Pállinger, Herr) adottak, akár a jobbszélsõk is. Hornyák, Tomori, Szucsánszki, Szamoránszki és az egészséges Szani, kiegészülve Ferlinggel +? nem hiányozhatnak a keretbõl a németek ellen. Kérdés, hogy ezen a két mérkõzésen melyik arcát fogjuk látni a csapatnak. Egyetértek, hogy a balkezes jobbátlövõrõl le kell mondani, sem Sopronyi, sem Heer, sem Soos nem számit komoly igéretnek ezen a poszton. A többi meg kiderül menetközben.
Én kezdem azt érezni, hogy nincs szükség balkezesekre a keretben. Ha úgyis cserélni kell õket védekezésben, ha nem bízik bennük a kapitány, és ha eleve ott lesz majd Bulath, Tomori és Hornyák, akkor sok babér úgysem terem nekik. Az az igazság, hogy egyikük sem annyira jó, hogy az egyéb hiányosságaikat ez ellensúlyozná, és megérné a németek elleni meccsig rohamtempóval beépíteni õket. Persze nem kívánom a játékosokat leírni a ma látott kevés játékperc alapján, viszont Mátéfi Eszter elképzelései jól látszottak a mérkõzésen, így csodálnám, ha minõségi, már beépített vagy nyilvánvalóan beépítendõ játékosokat cserélne le rájuk kényszerûség (pl. sérülés) híján.

Juhász Gabi pedig szerintem kiszolgáltatottabb helyzetben volt a szélen labdák szempontjából, mint Ferling, nehéz az õ beilleszkedésüket egyenlõ mércével mérni, személy szerint mindkettejükkel elégedett voltam. Szani egyelõre nagyon hiányzik, nem csupán a bombái miatt, de õt nagyon is sürgetõ lenne beépíteni, márpedig a védelembe nem biztos, hogy egyszerû lesz. Számomra amúgy Szabó Vali a talány, alapból nem a támadójátékáról híres, de mostanában némi túlzással csak védekezése NB I-es szint, vagy neki kéne összekapnia magát, vagy találni kell a posztra még valakit, mert az nem járja, hogy elöl Piros ér csak valamit. (Támadásban használható játékosokat tudnék is a poszton, de náluk meg a védekezés bukik.) Tomori a gyengébbik formáját hozta, azaz "csak" támadásszervezésben és védekezésben volt vezéregyéniség, a lövései sajnos nem jöttek be, kicsit peches is volt.

Megnéztem volna ezt a meccset úgyis, hogy mindkét csapat friss, mert gyanús, hogy az ellenfelünk ennyire nem tudott indulni, csak akkor, ha mi magunk jól felépítettük nekik a helyzetet. Felkészülési meccsnek jó volt ez, néhány biztató momentummal, de ha mondjuk Pálinger a holland csapatban véd, akkor talán õk nyernek néggyel, ha amúgy végig kézben is tartottuk a meccset. A lényeg, hogy sok (még) a hiba, a támadójáték pedig (még mindig) kevés. Egy jó Szani úgy kell ide, mint egy falat kenyér, hiába ígéretes a többirányítós játék.
Talán ez a legújabb (angol, PDF).

Itt pedig össze vannak foglalva valamilyen szinten.
Szerintem a KEK-szereplésünk gazdasági mérlegérõl van szó. Innentõl pedig ez nem a költségvetésrõl szól, hanem arról, hogy az EHF által mostohán kezelt kupasorozatoknak csak éppen a döntõjét nyúlja le, ami a reklámokat és a közvetítést illeti, cserébe pedig még dirigál is, jegyek is kellenek nekik. Ezért szeretjük õket oly nagyon.

Mondjuk azt nem tudom, hogy díjként ilyenkor mennyit osztanak vissza a végén, de valamennyi elvileg jár, az más kérdés, hogy ez mennyire fedezi utólag egy hosszú széria összes járulékos költségét.
JoeFromHun
Sziasztok!

Szeretném kérdezni,hogy valakinek nibcs e bírtokában kézilabda szabálykönyv? vagyis nekem a módosítások kellenének (2010-2011)...
Ha valakinek van ilyesmi vagy tudja hol találom meg .. az kérem linkelje már nekm be.

Segítséget elõre is köszönöm!

Üdv:Joe

Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB

kaloz174
A válogatott meccset nem néztétek? Vagy csak nincs idõtök megírni, mi a véleményetek?
Szerintem nagyon jól kezdett a csapat. Az elsõ részben érezhetõ volt, hogy olyan játékosok vannak a pályán, akik ismerik egymást jól, sokat játszanak együtt.
Késõbb, ahogy a kapitány cserélt több poszton (volt, hogy kényszerûségbõl: Szucsánszki-Detti), akkor már azért érezhetõ volt némi zavar. Detti viszonylag gyorsan, Juhász Gabi pl. lassabban illeszkedett be a játékba.
A balkezesek nem sokat mutattak. Talán ennek oka az is volt, hogy viszonylag kevés idõt töltöttek a pályán.
Volt, aki azt mondja, a kritikus j2-ben ennyit Sopronyi is mutatott. Sajnos, egyet kell értenem vele, a mai meccs alapján.

Szerintem a célnak megfelelt ez a mérkõzés. Jónak tartom ezt a keretet, a lehetõségekhez képest. De azt gondolom, hogy minden alkalmat meg kell ragadni a gyakorlásra. A minél több gyakorlásra, az összecsiszolódásra.

Jaj nekem ez egy kicsit nagyon magas, ennyire nem vágom a témát, ha lehet írd egyszerûbben.
Ebbõl nem tudom mennyi igaz a szennylap miatt, de ha így igaz akkor meg van a nem éppen pozitív véleményem fõleg az alábbi mondattal kapcsolatban:

"Az a tervünk, hogy gazdasági téren is pozitív mérleggel zárjunk, ehhez persze szükség van a mintegy 2500 szurkoló"

Mert ezek szerint ha nincs döntõ akkor negatív a mérleg, ezek alapján ezért kellett ilyen jegy árakat kialakítani, hogy talán pozitív legyen?? Akkor hogyan tervezeték a költségvetést ??
[HUN]FaTaL
A topic scriptjében lehet valami, mert nálam a reklámok szûrve vannak. 😊

Én a többit nem használom, nagyon ritkán beleolvasok, ezek szerint valami reklám lehet, de kíváncsi lennék Breki véleményére is, ha tud róla valamit.
Tényleg jó lenne, ha sikerülne, de szerintem is várjunk még vele. Nehogy jó néhány klub nem éppen megfelelõ vezetõje erre alapozzon.

"Ugyanakkor amiatt bennem van a félsz, hogy végsõ soron még jobban nõ a különbség a szponzorációs lehetõségek között, tehát ahol nincsenek vagy nehezebb támogatókat szerezni, még nagyobb lehet a lemaradás"

Ez sajnos elõfordulhat, ugyebár itt jön képbe a marketing, és hogy ki mennyire tud tárgyalni.
[HUN]FaTaL
Nekem is elõfordult néha, de csak ebben a topicban.

Ez csak nálam van vagy másnál is, mikor be jelentkeznék ide akkor egy ismert közösségi portál regisztrációs oldala jelenik meg??????
Köke Dabasról:

- Miért éppen Dabasra esett a választásuk?
- Szerettünk volna a fõvárosban maradni, de a Budapest Sportarénában és a SYMA csarnokban már korábban más rendezvényt kötöttek le arra a napra. Vezetõedzõnk, Elek Gábor ajánlotta a Pest megyei települést, õ ugyanis még mindig az ottani NB I B-s csapatban kézilabdázik, s azt mondta, jók a tapasztalatai a létesítménnyel kapcsolatban. Így Dabason fogadjuk a spanyolokat.
- A Fradi-játékosoknak lesz alkalmuk a pálya megismerésére?
- A mieink közül néhányan már játszottak Dabason, a válogatottak éppen ezen a héten szerepelnek abban a csarnokban, az együttes pedig azt tervezi, hogy a döntõ elõtti héten három-négy edzést ott tart meg.
- A semleges helyszín pluszköltséget ró a szakosztályra?
- Bár a csarnokért bérleti díjat kell fizetnünk, úgy néz ki, hogy anyagilag így jobban járunk. Már csak azért is, mert a Kõbányai úton a jegybevételek 25 százalékát a létesítményt fenntartó államnak át kell utalnunk. Az a tervünk, hogy gazdasági téren is pozitív mérleggel zárjunk, ehhez persze szükség van a mintegy 2500 szurkoló
részvételére.(Blikk)

Végül is csak nyerjük meg a kupát, és az már mellékes, hogy hol, persze a legjobb lenne a hazai pálya, de ez van. A jegyárak meg reálisak a pl labdarúgó meccsek áraival összehasonlítva, vagy hokival, de a fizetésekhez képest meg...

A KEK döntõre "felpörgetõ"

Én sem kiabálnám el semmiképp, amíg nem tény, na meg nálunk képes elromlani a tûzifa vagy a kovakõ is...

Viszont ez jó lehetõség lenne egyebek mellett a létesítményhelyzet rendbetételére is, például az újra elõkerülõ, délibábos népligeti sportcentrum megvalósulására végre hangyányi esély nyílhat a kialakuló helyzetben. Persze a gazdaság általános állapotát leszámítva 😊

Ugyanakkor amiatt bennem van a félsz, hogy végsõ soron még jobban nõ a különbség a szponzorációs lehetõségek között, tehát ahol nincsenek vagy nehezebb támogatókat szerezni, még nagyobb lehet a lemaradás. De bízom benne, hogy nem így lesz, ha pedig mégis, az összkép akkor is egyértelmûen pozitív lesz.
kaloz174
Köszi a hírt. <#worship>
Nagyon jónak tûnik, de már annyi balul sikerült "kísérletet" láttam, hogy még várnék az örömködéssel.

Megmondom õszintén, szerintem elég meleg van nálunk is, de üsse kõ, bevállalnám zokszó nélkül akár az említett mostoha körülményeket is <#rolleyes>
Szívesen leírnám a véleményem, de nem írom mert Breki jó házigazda lévén kapásból kiveszi...
Meg a nagy lófaszt a tetves médiának ide értve az EHF-t is. A szponzor kapjon 10 jegyet oszt kész!
Isthy
Látom másról is érdeklõdtél nála <#wink>
Úgy tûnik vonzónak mutatkozik a szemedben egy május közepi spanyol tengerparti látogatás lehetõsége <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Akkor a hétvégi tv-s menü:

2011.04.23.
Magyarország-Hollandia
Nõi válogatott felkészülési torna
RTL Klub 12:50

2011.04.24.
Magyarország-Brazília
Nõi válogatott felkészülési torna
RTL Klub 11:40

2011.04.24.
Barcelona-THW Kiel
Férfi BL negyeddöntõ 1. mérkõzés
DigiSport 19:25

2011.04.24.
FTC-Pick Szeged
Férfi NB I rájátszás elõdöntõ 2. mérkõzés
Sportklub 20:00

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Akkor ezek szerint ez tuti infó. Továbbítom a többiek felé, hogy ennek fényében döntsenek.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Na igen, nekünk és a Cornexinek az ETO ellen bizony anno nagyon jól jött. De ugye Budapesten a városvezetésnek 16 éven keresztül sokkal fontosabb dolgai voltak, mint ilyen semmiségekkel foglalkozni. Nem budapestiként is csak hányni tudnék attól a bagázstól...

DUNAFERR FOREVER!!!

Kökény Bea válaszolta az érdeklõdésemre.
Én sem ujjongok, csak átgondolva az érveket, még talán mindig így jövünk ki ebbõl az egészbõl a legjobban - és ez már önmagában is szomorú, hogy ilyen a csarnokhelyzet az országban. Nyilván most jól jönne egy úgymond dunaújvárosi jégcsarnok a Népligetbe.
Isthy
Ezt hol találtad?

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Én már voltam 2x ebben a csarnokban. Az adatok amiket idéztem sztem helytállóak. Az "egyes helyek" szerinti 600 állóhely egyenesen röhejes...
A másik meg a parkolás kérdése. Talán max. 50-60 parkolóhely lehet a csarnok mellett... Vagy majd a mezõn fogunk parkolni? Az érdekes lesz ha esni fog az esõ... Jobb lesz terepjáróval menni... <#wink> Meg ugye a csarnok is beázós fajta...
A szurkolókhoz visszatérve... Jönnek majd "páváskodni" a senkiházi "celebek" és hasonlók, akiknek semmi közük a kézilabdához. Így majd arányaiban még kevesebb szurkoló fog bejutni... <#violent> Már ismerõs a téma Veszprémbõl a nõi BL döntõrõl és az MKB BL meccseirõl...

DUNAFERR FOREVER!!!

Nem arra gondoltam, hogy 1000-nél jóval több a plusz, hanem éppen arra, hogy nem plusz emberek juthatnak ki a meccsre, hanem egyáltalán azok, akik eddig kinn voltak, így százalékos arányban igencsak szignifikáns a növekedés, ha mondjuk 800 szurkoló helyett 1500 lehet kint. Egyébként a honlapjukat én is nézegettem korábban, és az külön érdekes, hogy mostanában más számokra szokás hivatkozni. Kíváncsi leszek, de nagyobb befogadóképességgel nem számolok.

Az más kérdés, hogy a jegyek egyedül csak a Metz ellen fogytak el egyáltalán elõvételben, a bajnokikon pedig egy-két alkalmat leszámítva eleve nincsenek 1000-en se, de azért az sem lehet a cél, hogy csak bérletesek jussanak ki. (Nekem sincs bérletem, bár ott voltam az Újbuda és a Szekszárd elleni összecsapáson is.) Persze volt már arra példa BL-döntõn, hogy nekik sem sikerült, szóval...
Isthy
Az igen... <#wow1>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Köszi! <#worship>

álló - 3500 Ft
kapu mögötti ülõ - 5500 Ft
oldallelátó - 7500 Ft
Isthy
A dabasi csarnok adatai a csarnok weboldaláról:

"A küzdõteret a kilenc szektorra osztott nézõtér három oldalról fogja közre. A mobil lelátók igénybevételével az ülõhelyek száma 1708, azok nélkül 1348 (a kapuk mögött 448-448, oldalt 812 - ebbõl mobil 360), az állóhelyek száma 212.
Az ülések a lelátón háttámlával ellátott, vandálbiztos, üvegszál erõsítésû mûanyagból készültek. Az újságíró ülõhelyek írólappal kialakítottak, háttámlával, karfával rendelkeznek.
A játékos kijáró felett kerültek beépítésre a VIP-ülõhelyek, amelyek emelt igényszintû, magas, háttámlás, karfás székekkel vannak felszerelve, az elsõ sor tudósítók részére van fenntartva.
A terem két végében, a tribünök elsõ soraiban 22 hely került kialakításra a mozgássérültek kerekesszékeinek."

Tehát a csarnok befogadóképessége 1920 fõ.
Ennek alapján nem tudom honnan veszitek ezt a plusz 1000 fõt? Sztem max. 5-600 lehet a különbség.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Ma du. pedig elkezdõdik a Batta kupa.
Holnap is oda kell figyelni, hogy ne feledkezzem meg a szokatlan idõpontról, amikor a meccs lesz. Bár azt még nem tudom, lehet-e neten nézni, mert a digi az nem mûködik nálunk, sajnos.

kaloz174
Lehet, hogy elkerülte a figyelmemet, de eddig még nem fedeztem fel sehol. Igaz, annyira nem volt idõm utánanézni.
Vajon a jegyárak hogy' alakulnak majd? (Csak hogy a "piszkos anyagiak" is szóba kerüljenek? <#kacsint>)

A plusz 1000-nél jóval többrõl van szó, mert mivel az EHF-nek és a médiának is kell több jegy (általában pedig a szponzoroknak is szoktak lenni igényeik, ez esetben nem tudom, hogy ez áll-e, illetve mit jelent), a Népligetbe az sem férne be, aki eddig igen. Szomorú, de ez van.
Dabason lesz a Fradi KEK döntõje,
az EHF szerint a Kõbányai úti csarnok alkalmatlan, ...röhej

Igaz Dabason talán + ezer fõ lenne.

Isthy
A szünet után a spanyolok kicsit lazábbra vették a meccset, elsõsorban a védekezést, így a németek is több gólt tudtak szerezni. Ennek ellenére tovább nõtt a spanyol elõny, a félidõ közepére 14 gólra (31-17). A legnagyobb vezetésük az 51. percben volt amikor már 15-el mentek (34-19). Végül 38-24-re hozták a mérkõzést és ezzel tulajdonképpen már benn vannak a Final Fourban. Mocsainak a szünet után jobban ment, végül 5 góllal zárta a meccset.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Valamivel nagyobb, kb. 2000 nézõ fér el benne az állóhelyekkel együtt.

Beázott a csarnok már korábban amikor esett az esõ. Az egyik oldalon ment a támadás, a másik térfélen meg törölték a padlót közben folyamatosan a meccs alatt.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Nézem a Flensburg-Ciudad férfi BL negyeddöntõt, hát elég egyértelmû a meccs. A német edzõnek már a 11. percben idõt kellett kérnie, mert 7-2 elhúztak a spanyolok. De nem sok minden változott, mert 20 perc után 12-5 lett, majd a 27. percben meglett a "10 közte" (16-6). A szünetre még rátettek egyet a spanyolok és 19-8-ra vezetnek a félidõben. Mocsainak nagyon nem megy, le is cserélték. Sterbik durván nyomja, 56 %-al véd eddig.

DUNAFERR FOREVER!!!

Helyezkedni tudni kell!! Dabas annyival nagyobb, és mi a baj az esõvel, csak azt ne írd, hogy nyitott.
Isthy
Benne van a cikkben vastag betûvel <#wink> 2011. április 28-án.

DUNAFERR FOREVER!!!

így már azért annyira nembiztos az ottlétem :S
amúgy mikortól kezdõdik a jegyárusítás?

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!