Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kevés volt a lőtt gól, és sok a hiba elöl, de végig azt éreztem, hogy alig tudtunk normálisan kidolgozott francia támadást kivédekezni.

Tudjuk, hogy elöl ezzel a kerettel vegyes teljesítményre vagyunk képesek, lutri, hogy éppen működünk-e. Én stabil védelem nélkül nagyon nehéz innen előrelépni. Az adhatná meg az alapot is ahhoz, hogy ne húzzanak el, hogy ne tűnjön hitet vesztően reménytelennek futni az eredmény után, hogy indulhassunk stb. Mára nyilván nem ebben vártam csodát, éppen ezért fogalmaztam úgy, ahogy.

Sajnos a folyamatos lecsúszásunk tükrözi a realitást.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2017.12.10. 19:14:06
Isthy
Ma is így történt, vereség lett a vége.
A szünet után egyszer még visszajöttünk a meccsbe (14-18-ról 17-18 lett), de azután a franciák újra elléptek 4 góllal, majd 5 lett közte. Ezt az előnyüket a meccs végéig tartani tudták és tulajdonképpen simán nyerték a meccset. Legyünk őszinték, ez a csapat jelen helyzetében nem is való a legjobb 8 közé. Ahogyan a vb előtt is írtam, ha a 8 közé jutnánk az már nagyon szép eredmény lenne.
Utoljára szerkesztette: Isthy, 2017.12.10. 19:05:22

DUNAFERR FOREVER!!!

Mivel nem vagyok mazo, megkiméltem magam a nézéstől! Jól tettem, sajna.....
Isthy
Amikor 11 gólt lőttünk az első félidőben, akkor mindig kikaptunk. Ha nem lesz érdemi változás elöl, akkor most is így lesz.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Nem lenne ez reménytelen, mert a franciák sem valami acélosak.
Többször visszajöttünk 3 gólról és egyenlítettünk. Azután 11-11-nél az utolsó 3 percet megint elbénáztuk elöl és ismét 3 gól lett a szünetre a francia előny. A 11 elszórt labda elöl rengeteg, ennyi hibával nem lesz esélyünk, pedig a franciák is elég haloványak. Sajnos a két kihagyott büntető is nagyon hiányzik.

DUNAFERR FOREVER!!!

11-11-nél mondtam azt, hogy az eredmény remek, de ezzel a védekezéssel csoda és Bíró Blani kell. 11-14 után nem dőlt el semmi, de az említett recepthez képest képest még +3 gól kell.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2017.12.10. 18:08:58
A franciák jó párszor javultak már sokat menet közben, ezért is szerepeltek korábban rendre jobban vb-ken, mint Eb-ken. Én veszélyesnek tartom őket játékerőt és játékstílust tekintve is, a szlovénokhoz képest pláne. Verhetőnek meg verhetők, voltak már erősebbek, de az alapján, hogy mi kiket vertünk, és mit mutattunk eddig, nekünk ehhez akkor is sokat kellene javulnunk, ha ők semmit nem lépnek előre. Láttunk persze sok csapattól ilyet, a sajátunktól is, hogy egy-két éles meccsre tényleg felszívták magukat. Az előző Rasmussen-válogatottól sajnos túl közelről nézhettük ezt.

Jó ágra kerültünk, de nekünk minden meccs nehéz, egyedül Szlovénia és Montenegró ellen érezném magunkat esélyesnek.

A Sport 1 pedig sajnos nem erőlteti meg magát, a dán-német érdekesebbnek ígérkezik a svéd-szlovénnál, de mégis az utóbbit adják. Lehet maradok náluk ezúttal, a streamnél sokkal jobb a képminőség.
smith09
Erre a meccsre kiváncsi vagyok, szerintem a norvégok hozni fogják.

A mi meccsünk pedig tényleg nehéz lesz, szoros eredményt várok.
Három csapat kitolt magával: a spanyol, a román meg a norvég.
- a spanyolok mindenáron elakarták kerülni a norvégokat, ráfizettek, mert mégis megkapták őket;
- a románok, mert mindenképpen megakarták nyerni a csoportjukat s így a nehezebb ágra kerültek;
- a norvégok, mivel lebecsülték a svédeket és elhülyéskedték a második félidő második részét.
A mi szempontunkból, eddig jól alakulnak a dolgok. A franciák nehéznek tűnnek, de eddig csak a két betli csapatot (Angola és Paraguay) valamint a román tartalékokat tudták legyőzni. Verhetők, ezt megmutatták a szlovénok és a spanyolok is.
Néztem a spanyol-franciát és a spanyol-szlovént is (a francba, így lemaradtam a norvég kurdarcról!) és nagyon jól látszott, hogy a franciák villámgyors támadásokkal és középkezdésekkel operálnak, melyek nem fekszenek nekünk a lassabb és helykeresős visszarendeződésünkkel vagy a lábbal olykor lassabb védőinkkel. A lomhább, régiesebb kézilabdát játszó szlovénoknál van még egy-két ügyes lövő Groson kívül, de ahhoz azért nem elég jók, hogy ezzel a legkomolyabb csapatok közé számítsanak. Jobban feküdtek volna nekünk ezzel sokkal.

Magyarul egyetértek 😊

Én szurkolok azért, hogy a negyeddöntőben inkább spanyol-orosz legyen, de valóban nem az a papírforma, nincs mindenki Pena és Barbosa (és Martín) szintjén, a norvégok keretében több a topjátékos a maga posztján.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2017.12.08. 22:23:03
Isthy
Annyiban, amit a spanyolok is megcsináltak. Kivették Grost a szünet után, meg is haltak a szlovénok. Nekünk is ezt kellett volna csak megcsinálni és meglett volna az esély. A franciák ellen komoly fizikai meccs várható, ami nekünk nem fekszik. Ellenük gyorsan és dinamikusan kellene támadni, na ez nem a mi erősségünk.
Utoljára szerkesztette: Isthy, 2017.12.08. 22:11:15

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A svéd győzelem azt jelenti, hogy minden bizonnyal lesz egy norvég-orosz negyeddöntő...

DUNAFERR FOREVER!!!

A spanyolok viszont elkurták, gondolom elakarták kerülni a norvégokat, erre fel tálcán adták nekik a svédek! Most azután vakarózhatnak!
Tehát a franciák! Nem tudom mit mondjak, mennyiben lett volna jobb a szlovénekkel?
Isthy
Megkaptuk a franciákat, a legnehezebb ellenfelet számunkra.

DUNAFERR FOREVER!!!

Spanyol győzelemnél a franciákkal, más eredménynél a szlovénekkel.
Isthy
A csoport 3. helye megvan a csehek elleni győzelemmel.
Hullámzó volt a játékunk, ettől függetlenül a meccs 3/4-ed részében mi voltunk elöl és többször több góllal is. A végét megint elszórakoztuk és így csak 1 gólos győzelem lett belőle. A románokkal biztos nem játszunk, a másik három csapatból kerül ki a nyolcaddöntős ellenfelünk.

DUNAFERR FOREVER!!!

Megvan a 3-ik hely. nem volt túl sima, sok volt a hiba, de összejött! Ha a románok kizökkentek, akkor ez a cseh csapat borsot törhet az orruk alá! Pláne, ha még kapusaik is lennének.
Félidőben 17-7 a franciák javára a románokkal szemben! Nem mondhatnám, hogy Ambros Martin t érdekli is valamennyire a spanyolok sorsa!
S remélem a románok vasárnapra is ebben a formában maradnak! Megérdemlik.
Nem verték meg (döntetlen) és ezzel a románok elsők! Viszont rendkivül érdekesé válik a holnapi program!
- ha kikapunk akkor a románokkal játszunk, ha nyerünk vagy döntetlen, akkor akárkit kaphatunk a többi háromból.
- ha nyernek a szlovénok a spanyolokkal, akkor velük játszunk; ha a spanyolok nyernek akkor velük feltéve hogy a franciák nem nyernek a románok ellen; ha döntetlen a szlovén-spanyol és nem nyernek a franciák, akkor megint a szlovénokkal; stb, stb.....
A magyar-cseh és a román francia egyszerre lesz, mig a spanyol-szlovén már utánunk.
Isthy
Feltéve, hogy a franciák ma megverik a spanyolokat.

DUNAFERR FOREVER!!!

[HUN]FaTaL
Nincs körbeverés, mert a lengyelek tőlünk is és a csehektől is kikaptak, a svédek pedig már továbbjutottak.

http://goo.gl/gd6Zi5

Nem körbeverés, mert a lengyelek már kiestek, a svédek meg miután a cseheket és minket is megvertek,ma jól megverték az argentinokat is, a románok nagy nehezen nyertek Angola ellen és a franciák elleni meccsen dől el, hogy ki az A csoport első helyezettje.
Matematikailag is megvan? Ha a svédek a maradék két meccsen kikapnak, még lehet hármad körbeverés, és az egymás elleni eredmények alapján is egálra állnánk velük és a lengyelekkel. Persze ha az egymás elleni eredmények után az összgólkülönbség jön (nem tudom, mert úgy eldugták a versenykiírást, hogy még nem találtam meg), akkor nagyon ki kéne kapnunk a csehektől, reálisan nézve tehát tehát nagyon nehéz már kiesni.
Isthy
A lengyelek legyőzésével a továbbjutás megvan, holnap eldől, hogy a csoport melyik helyén.
Az első negyedóra kiegyenlített volt, azután sikerült 2-3 góllal meglépnünk és a szünetig ez maradt. A második félidőben fokozatosan távolodtunk el a lengyelektől és elég simává vált a meccs, a vártnál biztosabb lett ez a győzelem. Mondjuk 29-21 után az utolsó 8 perc kicsit rontott a képen, de alapvetően nem volt gond a szünet után.

DUNAFERR FOREVER!!!

Ha Tóth Gabinak nem megy és nem bízik benne eléggé Rasmussen, akkor végül is mindegy. Én mondjuk őt is és Háfrát is többet használtam volna balátlövőben (több Kovács Anna-perccel az első két meccsen), hogy messzebbről is lövöldözhessenek az önbizalomért. Na jó, ez Noninak annyira nem kell, de ráférne hozzászoknia, hogy távolról is jobban tüzeljen, mert arra is szükség lehet. Persze ez védelemben gyengülést hozott volna, de nem tetszik az átlövések nélküliségének konzerválása. (Az argentinok elleni meccset még nem láttam, mert dolgoztam.)

A mutatott játék pedig nem tetszik, de Rasmussen a lengyelekkel is a fontos meccseket húzta be inkább, ezért működött az egyenes kieséses vb-n a lengyel válogatott vele, az Eb-ken meg nem. És KEB-bel is kellett a rossz kezdés után a mázli. Meglátjuk mi lesz ebből. Csoda persze aligha, már mások a realitások, mint a Mocsai-érában, amikor marha erős keretünk volt. Most középcsapat vagyunk egy jóval szélesebb mezőnyben.
smith09
Na szép, Görbicz gondolom két éven belül kiszáll, a többi játékos pedig marad nemzetközi viszonylatban a futottak még kategória. Mindenesetre nagyon sajnálom.
Pár meccset látva, úgy gondolom hogy a tőlünk erősebb csapatoknál is simán vannak olyan játékosok akik nálunk jónak számítanak, mellé jön 1 - 1 ma klasszisnak számító játékos.

Isthy
Tóth Gabi helyett lesz Zizi

Sajnos várható volt ez a verzió, pedig simán lehetett volna más (leginkább Mayer).

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Nem láttam a mai meccsünket, csak az eredményt tudtam követni (az M4-et tudom ingyen nézni a mobilomon, mást sajnos nem). Látszólag sikerült fejlődést felmutatnia a csapatnak. Aki látta legyen szíves írjon a meccsről részleteket.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Sztem attól ne várj sokat, a NEKA pont azoknak a gyűjtőhelye akikről megemlékeztem.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Igen, nagyjából 2007-ben már látszott, hogy milyen lesz a korszerű kézilabda a jövőben. A norvégok ugye anno 2004. decemberében mutatták be éppen nálunk, hogy mi várható.
Annyit még hozzátennék, hogy természetesen a játékosok szemléletében is komoly változásokra van szükség. Pl. megfelelő életmód és táplálkozási szokások, az edzettségi szint fokozásához szükséges munkához való megfelelő hozzáállás stb.

DUNAFERR FOREVER!!!

smith09
Pedig ez a realitás. Az északi csapatok mindig jók voltak, de most mi is gyengék vagyunk az elit csapatokhoz képest.

Nem tudom hogy a balatonboglári kézilabda akadémia mostani képzésében résztvevők utolérik a korukat. Majd megtudjuk.
kaloz174
Teljesen igazad van. Nagy kár a pocsékba ment évekért, tehetséges játékosokért! Pedig ott voltak a különböző külhoni példák...Csak követezetesen választani kellett volna egy utat, de már vagy 10(?) évvel ezelőtt...Igen. Kellett volna, kellene egy MKSZ, amelyik nem a kéziből, hanem érte él - ráadásul ért is az irányításhoz...Jelenleg a trend minden, csak nem ez...

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

kaloz174
Egyáltalán nem vártam csodát. Sőt! Ennél azért mégis többet vártam.

De most tök ősszintén, ugyan mit vártál ennyi idő alatt, hogy minden tök jó lesz??? Ráadásul úgy hogy elég jól ismered a közeget is?? Ehhez baromi sok időre lesz szükség, feltéve hogy nem rúgja picsán valamelyik nagy okos félisten.
Isthy
Előrelépést a magyar kézinek egy komoly szemléletváltás hozhatna.
Vonatkozik ez az edzői kar nagy részére, főleg a címhalmozó által fémjelzett elveket vallókra. Az edzőinket a korszerű kézilabdára kellene nevelni, oktatni, megtanítani, akik azután azt alkalmazzák majd a gyakorlatban. Na ehhez - az elmúlt évtized alapján úgy fest - Mocsait (meg a "klubját"😉 el kellene örökre távolítani a sportág közeléből, vagy 10 évvel le vannak maradva. Az alapoktól kellene újraépíteni az utánpótlásnevelést is, ezen új és korszerű elvek mentén. A játékszemléletnek és a sportágat körülvevő közegnek is változnia kellene ebbe az irányba. A korosztályos tornákon még a világ élvonalában szereplő játékosainkat megfelelően átvezetni a felnőtt közegbe 18-22 éves korban. Persze ehhez egy megfelelő szemléletű és tenni akaró MKSZ is kellene. Ez a folyamat több évet venne igénybe még jó végrehajtással is, 7-8 év múlva azután kezdene beérni a munka gyümölcse.
Tudom, ha ébren vagyok ne álmodjak...
Utoljára szerkesztette: Isthy, 2017.12.04. 11:02:39

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Kezdem elveszíteni a hitemet abban, hogy a magyar női kézinek Rasmussen elképzelései, megoldásai, csapat-menedzselése eredményt, előrelépést hoznak. (Még akkor is, ha messzi még az olimpia...)
Remélem, csak nem látom át, laikusként a lényeget. Most azonban nem vagyok optimista. Nem a vereségek, hanem a csapat részéről mutatott játék, a meccselés (szakmai stáb) miatt.

Isthy
A szünet után sikerült összehozni egy még gyengébb támadójátékot, amit a svédek ki is használtak és elmentek 3 góllal. Ezt meg is tudták tartani a meccs végéig. Amikor egy kis esélyünk lett volna, akkor hibáztunk. A kapuban Bíró megtette a mait tudott, a mezőnyben viszont sajnos nagyon gyengék voltunk.

DUNAFERR FOREVER!!!

A második félidő még gyengébb volt! Jobbszél, beállók, jobb átlövés - de a bal is Zácsikkal - egyenlő a nullával. Mennyivel jobb ez a csapat mint az előző világversenyeken akárkivel (kivéve EKB-t)? Felébrednek-e az utolsó két meccsre (az argentint nem számitom)?
Isthy
Döntetlen a félidő, két sokat hibázó csapat meccsén.
Az elején Klivinyi vitte a csapatot, később Anna büntetői és gólja tartotta a csapatot. Nem értem miért nem ő lőtte az elejétől a heteseket, így kimaradt mindjárt kettő a meccs elején. 7-7- nél két kihagyott ziccer és egy mellélövés üres kapura, ott elmehettünk volna 3 góllal emberelőnyben. A jobbszélünk teljes csőd, kihagyott helyzetek, gyenge védekezés és rossz csere miatti kiállítás...
Blanka szerencsére jól véd, komoly szerepe van az eredményben.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A lengyelek - a tegnapi meglepetés győzelem után a svédek ellen - ma megkapták a maguk "tasliját" a csehektől. Sokáig ők vezettek, 40 percen keresztül több góllal is. Azután 19-15-ről sikerült a cseheknek egy 8-1-es szériával fordítani 23-20-ra és onnan behúzták a végén a győzelmet. Folytatódnak a meglepetések, a brazilok is majdnem beleszaladtak egy újabb pontvesztésbe, de végül nagy nehezen nyerni tudtak 1 góllal Tunézia ellen.

DUNAFERR FOREVER!!!

Szerintem lehet másokat is... <#kuss>
Isthy
Amit kihagytam: Két játékost lehet a mai teljesítményéért megemlíteni, Háfrát és Janurikot.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Csak az eredményeket követtem, nem néztem egyik meccset sem (férfi BL volt közben, a veszprémiek meccse).

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Sajnos nem mi folytattuk a meglepetéseket...
Az első félidő gyalázatos védekezésével el is dőlt mindet. Mintha az oroszok elleni felkészülési meccset játszottuk volna újra. Csak a norvégok most jobban védekeztek, mint anno az oroszok és volt kapusuk is a kapuban. A szünetre meglett a 10 gól közte, a második játékrész már csak arról szólt, hogy le kell játszani. A norvégok nem erőltették nagyon, így nem nőtt tovább a különbség és végül 8 góllal nyertek. Egyetlen percig nem volt esélyünk a meccsen, köszönhetően a hátul mutatott "teljesítményünknek"...

A meglepetések sorát a montenegróiak folytatták, simán verték a dánokat a megfiatalított csapatukkal.

DUNAFERR FOREVER!!!

Hol nézed? mert amire kaptam linket az nem működik nálam.
Isthy
A vb délutáni meccsein papírforma eredmények születtek, viszont a kora estieken komoly meglepetések. A hollandok kikaptak a koreaiaktól, a franciák meg a szlovénektől, a svédek pedig a lengyelektől <#wow1> A braziloknak is csak nagy nehezen sikerült a legvégén döntetlenre hozni a japánok elleni meccset.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A veszprémiek megverték a Kielcét, ami nagyon kellett az idei utolsó fordulóra. A szegediek viszont ismét kaptak egy pofont hazai pályán, most a másik lengyel csapattól...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Siti Bea

Érdemes elolvasni.

DUNAFERR FOREVER!!!

Az erős bajnokság jó dolog, és a légiósoknak is megvan maguk helye, de azért nem csak ennyiről van szó. A játékoskeringő, az utánpótlásra járó milliárdok törvénysértő módon légiósokra nem építkezés, ha pedig egyszer elapad a forrás, akkor a bő esztendőket annál szűkebbek követik. Ez lehet gyümölcse annak, ha a többség ész és koncepció nélkül csinálja.

A klubok eredményessége pedig szép szempont, kár, hogy a kisebb kupákban versenyző légióskoronák rendre lebőgnek, vagy jobb esetben hozzák a kötelezőt. Érdemes megnézni hány légiós volt az utolsó X darab megnyert KEK- és EHF-kupánál. Nem voltak azok még olyan régen.

Őszintén szólva én férfi kézilabdát már nem is nézek, a válogatottat is csak elvétve.