Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nocsak, azt hittem, hogy a selejtezõ végét megvárják ezzel, bár végül is szép csendben történt. Meglátjuk, hogy ez elõrelépést jelent-e, visszalépést aligha.
Végre inkább a szakmai munka a téma
Sajnos, a sérülések most sem maradnak el. <#schmoll2>#schmoll2> Mielõbbi jobbulást mindkét érintettnek!
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
Így nem lehet eredményt elérni.
(Remélem, máskor is "láthatunk". <#kacsint>#kacsint>)
Sosem késõ! Természetesen. <#nevetes1>#nevetes1> A jókívánság bármikor jól esik. <#vigyor2>#vigyor2>
A legnagyobb ajándék, hogy a kedvemért benéztél ide, nagyon hiányolunk.
Remélem, még nem késõ, hogy szülinapodra, és úgy egyébként is, sok boldogságot, és jó egészséget kívánjak, Neked!
Tamás
A fociba ölt pénzt azért tartom valamennyire jogosnak, mert ott bizony lehetséges üzleti alapon mûködtetni a sportágat, tehát értelmezhetõ üzleti befektetésként is: akármennyire tûnik feneketlen kútnak, elõbb térül meg anyagilag, mint a kézi, és több embert érint (viszont a kézi legalább nem nyel el nulla eredményekhez is sok pénzt). Nem csupán a nézõkre célzok, vagy a potenciális érdeklõdõkre gondolok, de az igazolt sportolóknak is körülbelül a fele focista, a gyerekek is leginkább ide ránthatók be, és ez is fontos szempont. De még egyszer: engem is zavar olykor a foci tolása, de én látok benne némi nemzetgazdasági rációt, ha szerintem, nem is feltétlen úgy kéne csinálni, ahogy. (Ezzel már talán magamat ismételtem.)
Egyébként itt akartam kitérni a sport és az adó ügyeire, hogy valójában az állam mennyire megkopasztja a sportszervezeteket, gyakorlatilag az utánpótlásnevelést is mennyire megadóztatja, tehát nem csupán arról van szó, hogy az állam (illetve mellette az önkormányzatok) önti bele a pénzt és kész. Ahogy ugye az EU-nál keresztül vitt tervek kapcsán is elhangzik egyesektõl, hogy ez így megint csak bevételkiesés lesz ebben a gazdasági helyzetben, pedig valóban a sport komoly bevételeket hoz az államnak, és már régen nem õk tartják fenn a klubokat, még csak a létesítmények használata sem jár minden esetben ingyen, sõt. Mindezt kár is részletezni, Gellén megelõzött, és mi úgyis tudjuk. Mindenesetre éppen õ mondta egy interjúban, hogy míg Szima Gábor már lassan ott tart, hogy nyereséges neki a Loki, addig õ sosem juthat el oda, mert a nõi kézi az más, neki ez mindig csak pénznyelõ marad.
DUNAFERR FOREVER!!!
De tudok róla jót is mondani, amellett hogy áldoz a kézilabdára, szívügyének tartja azt (és komolyan veszi az utánpótlást is, a légiósokat is csak végsõ mentsvárnak tekinti, ez két további jó pont mindjárt!), a szándékai alapvetõen jónak tûnnek, kiáll azért amit gondol (csak hát hogyan). Ezek fontos dolgok, és sajnos a többségbõl hiányoznak.
Amennyire nem értem, hogy Gellén látszólag miért nem próbált szélesebb összefogást összehozni, annyira nem világos, hogy miért tûr látszólag csendben az összes klub, melyek közül többen a szövetség elnökségében is képviseltetik magukat, amikor a problémákkal mindenki tisztában van. Persze nem vagyok naiv, nyilván le vannak osztva a lapok, és szeretném azt hinni, hogy ez nem a gyávaságról szól. Talán újraosztásról lehet szó a közeljövõben? Önmagában a Loki-tulaj akcióját egy kétségbeesett és elég szerencsétlen módon megejtett kiáltásnak tekinteném, mellyel az eddigi útján lépett csak elõre, igaz, felülmúlva eddigi csúcsteljesítményét. Viszont mostanában már annyi balhé kezd a sportág körül lenni, ráadásul fokozatosan adagolva (ráadásul volt egy politikai kurzusváltás is, ilyenkor rendre átrendezõdnek némileg az erõviszonyok a sportágakban, esetleg újabb arcok bukkanak fel), hogy az ember vakarja a fejét: talán ez nem véletlen. Részemrõl egy váltást nem bánnék, rosszabb talán úgysem lehet, de a jobban pedig nehéz reménykedni ebben az országban. Meglátjuk, ez egyelõre csak hangos gondolkodás. Az biztos, hogy a vb-re való kijutás a jelenlegi vezetést erõsíti, de ha lesz lemondás, ha nem, az csak a párharc után történhet meg, talán gyõzelem esetén is meglesz, talán nélküle se (csak ha a fiúk sem jutnak ki, vagy valaki újabb balhét kavar, vagy...), én biztosan nem fogok erre bazírozva a nemzeti válogatott ellen drukkolni (ennek amúgy Mátéfi Eszter is nagyon meginná a levét), még ha logikailag érthetõ is lenne, én erkölcsileg hosszú távú érdekek miatt sem tudom felvállalni, számomra "szurkolói bundázás" lenne. De más nyilván gondolkodhat máshogy, én viszont nem látom olyan egyértelmûnek és ebbõl következõnek a megtérülést.
Számomra veszélyeztetni több nemzedékre visszavetni a magyar nõi kézilabdát fõben járó bûn. Ráadásul elég sok olyan, a pénzén felkapaszkodott, gõgös illetõvel találkozom, aki nagyon emlékeztet rá...
Mint mondtam: nem kellene a fürdõvízzel kiönteni a gyereket.
Én már láttam, mit jelent, és mennyi idõt vesz igénybe az, hogy a szakág visszakapaszkodjon a nemzetközi élvonalba!
Ráadásul ez az akció teljesen értelmetlen, átgondolatlan. Ez csak zûrt okoz, de megoldás nem hoz.
Sem az adótörvények, sem a politikusok hozzáállása, sem az MKSZ ennek hatására nem fog jó irányba változni. Sõt! Sokakban kelt az egész ellenérzést. Akkor mi értelme volt, a balhén kívül???
Balhé - önmagáért? Vagy - balhé - magamutogatásért? Mint amikor a kamasz odavágja a táskáját, hogy "világ, itt vagyok ám én is"!
(Na és egyszer majd talán azt is megtudjuk: mi az oka, hogy a játékosok, a jó körülmények ellenére, ilyen jelentõs számban jönnek el a Lokiból. Mert ennek ténye is eléggé elgondolkodtató.)
kb. hasonlók miatt nem jutunk mi, magyarok elõre.
(Elrettentõ példa: mesélte egy kedves ismerõsöm, hogy kint élõ magyar lányok inkább kértek védelmet egy másik országból érkezõ ffi csoporttól, mert tudták, hogy a magyarok úgyis széthúznak...Ez nem stat.felmérés. Miért van mégis olyan érzésem, hogy jellemzõ??)
Ez a fajta mentalitás meg, hogy "csak jussunk ki", "össze kell kapaszkodni, nem kell foglalkozni semmivel, csak ezt most oldjuk meg" szerintem oda vezet, ahol vagyunk. És még lejjebb.
Se fizetett szövkap, se stáb, se a válogatott játékosok nem kapnak lótúrót se. De persze, oldjuk meg okosba, mint eddig mindig mindent, magyarosan, eddig ez pompásan falazott a Sinka-féle piócahadnak. Hízlaljuk õket szorgalmasan tovább.
Nem hirtelen felindulásból, de leírom, a sorok között úgyis így gondolom: remélem elbukjuk a kvalifikációt a németek ellen.
Nem, kurvára nem leszek boldog, ha így lesz, de vallom, hogy most már minél rosszabb, annál jobb, mert ez így nem mehet tovább.
Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)
Hétfõtõl már Tatán készül a magyar nõi kézilabda-válogatott a németek elleni, vasárnapi világbajnoki selejtezõre. A keret debreceni játékosait a klubvezetés eltiltotta a szerepléstõl. A Magyar Rádiónak este adott nyilatkozatában László Péter szakosztályvezetõ ugyanakkor közölte, hogy mégis elengedik a játékosokat.
„Természetesen elengedjük a játékosokat" - fogalmazott, majd hozzátette, a játékszabályzat sem tenne lehetõvé hasonló lépést, egyúttal bíznak abban, hogy az illetékesek majd felkapják a fejüket.”
„Számunkra is fontos a Németország elleni mérkõzés” – szögezte le László. "
(A handball.hu fórumáról.)
Ennyit Gellén "forradalmáról".
Több szót és figyelmet részemrõl nem érdemel.
Tõlem lehet valakinek bármilyen célja, ha a módszere tisztességtelen, akkor nem tudom becsülni. Ahogy akkor sem, ha mindezt buta módon teszi. Gellén Andrásra jelen esetben mindkettõ igaz.
Az MKSZ-nek amit a válogatottnál fel lehet róni ebbõl a szempontból, az a valódi biztosítás hiánya, hiszen a sportolók és a klubok is megérdemelnék ezt a fajta védettséget. A teljes bér járulékokkal együttes átvállalása (pláne ha mellé még napidíjat is várnánk el) azért erõs túlzásnak hangzik, de nyilván mindezzel együtt van baja Gellénnek, azért szakadt el a cérna. Engem viszont dühít ez a megközelítés, mert régóta azt látni, hogy a válogatott érdekeit mennyire a háttérbe szorítják a klubok, más sportágban ellenben több áldozatot hoznak érte, kevesebb nyavalygással. Másrészt - ha kissé demagóg szeretnék lenni - a világversenyek idején eleve áll a bajnokság, a nem válogatott játékosoknak is jár a bérük, ezen az alapon azzal is "megvágják" a klubokat. Mondom, nem azzal van baj, hogy alapvetõen rosszak Gellén céljai, hanem hogy ezt elképesztõen elfuserált, önmagát lejárató módon teszi, és összefüggéstelen, nem tisztázott elvárásokkal, indulatból érvelve. (A megválaszolatlan emailjei persze lehettek cizelláltak, illetve vázolhattak fel nyerõ stratégiát az egész sportág számára, de ezt én nem tudhatom...) Éppen ez a baj, hogy az MKSZ hiába bûnös, Gellén nem is annyira velük, hanem a magyar kézilabdával helyezkedik szembe, miközben annak az érdekeit képviselné, ezzel pedig csak az egész akciót hitelteleníti. Az pedig egyenesen a legalja, hogy a figyelem középpontjába helyezi magát ezzel a lépésével, majd nem válaszol se médiának, se a szövetségnek sem emailre, sem telefonhívásra, így még csak meg sem adja magának a lehetõséget, hogy elõadja a saját álláspontját. Persze mindeközben ráér arra, hogy a klub honlapján beszólogasson, indulatos hozzászólásokat írjon. Ezt már perszenem is azért írom, tudom, hogy te sem értesz vele egyet, csak tényleg bosszantó, hogy még a saját ügye mellett sem tud normálisan kiállni. Ez csak valaminek a keverése, semmi más. Azért reménykedem, hogy a problémára is jut figyelem, mert az létezik.
Igen, lehet kiesni, lemondani, stb. Ennek negatív következményeit azonban nem lehet pár hónap alatt helyrehozni, még akkor sem, ha lecserélõdik a teljes MKSZ garnitúra, ha a törvények - a kézilabda szempontjából - optimálisan alakulnak.
Ezekre egyébként nem is látok esélyt jelenleg. Szóljon, ha valaki igen. Így az egész értelmetlen, és esélyromboló.
Szerintem te sem fizetnél valakinek aki nem neked dolgozik, vagy igen???
Tudod mit én sem engedném, és leszarnám mit játszunk a németek ellen, a másik oldalról könnyû úgy pofázni, hogy majd a munkáltató fizeti a játékosokat míg a válogatottban vannak, meg az adókat!!!
Ja és ezt a magyarkodással nagyon nem kellene keverni, csak éppen rendet kellene tenni a sportágban, csak éppen a kutya sem figyelt eddig rá, így gondolom megunta és most balhézik.
Az MKSZ vastagon okozója ennek az egésznek az elmúlt években folytatott "tevékenységével" a válogatottal kapcsolatban. Mert Gellén alapvetõen arról beszél, hogy akkor nem akarja fizetni a játékosokat, amikor nincsenek nála, hanem a válogatottban.
Mindettõl függetlenül a játékosok fenyegetése, a megnyilvánulásának formája és ideje egyértelmûen elítélhetõ. Nem így kellett volna.
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
A motivációját megértem, olyannyira, hogy fel is akartam hozni a témát, éppen Gellén által ihletve. De ez így ebben a formában nem egy "talán nem így kellett volna" kategóriájú mellényúlás, hanem egy óriási butaság, végeredménytõl függetlenül. Csak azért, mert látszólag Sinkáék állnak a másik oldalon, nem fogom kisebbíteni kedvenc mágnásunk bûnét.
Az érvrendszerére pedig már kitértem, tényleg nem tudom, hogy miért nem képes koherens, értelmesen megfogalmazott gondolatokkal elõállni (egyáltalán konkrétabb javaslatokkal), de egész egyszerûen alacsony szinten vitatkozik. Márpedig a téma komolysága és a jelenlegi asztalborítás mindenképpen vitaképes partnereket igényelne.
De azért megkérdezem tõled mindettõl függetlenül: Szted az MKSZ tele van úriemberekkel, akiknek nincsenek tisztességtelen húzásai? Mert az én szememben bebizonyították az elmúlt években, hogy semmivel sem jobbak...
DUNAFERR FOREVER!!!
GA már többször jelezte, hogy változtatni kell a válogatottal kapcsolatos jelenlegi dolgokon. Ahogy most írta, erre mostanáig semmilyen választ nem kapott az illetékesektõl. Én elõször tavasszal olvastam errõl tõle. Azt sajnos nem tudni, hogy volt-e más klubokkal összefogva valamiféle közös megkeresés az MKSZ felé. De gyaníthatóan nem volt, mert talán hallottunk volna róla. Gellénnél mostanra kiborult a bili és ennek ez lett a következménye. Úgy gondolta felvállalja a dolgot, mert úgy érezte, hogy csak egy botránnyal lesz képes felkavarni a posványt.
A tisztelt szövetségnek is lenne miért magába néznie már évek óta, mert ami megy a sportágban és a válogatott körül az már gyalázatos. Amíg nem lesz nagytakarítás addig ez is marad.
Azt gondolom azért mégsem most kellett volna ezt ebben a formában elõadni. Mindenesetre a szövetségnek megvan a lehetõsége a szankcionálásra, ha mégis végigmennek a dolgok.
DUNAFERR FOREVER!!!
Bele vagyunk kényszerítve a gazadasági társaságba, mivel van egy kisebbségi tulajdonos, nélkülük nem tudnánk átmenni SE-be. Abba is beleszólnak, hogy én milyen formában finanszírozom meg a DVSC mûködését.
Lehet nemzettudatról beszélni, de ilyen adóterhek mellett NEM akarom megfinanszírozni alkalmazottaimat, amikor nem nekem dolgoznak! Milyen alapon kellene? A pofátlanságnak is van határa!"
A hivatalos honlapon írta Gellén, nem is olyan rég. Ez már kezd ostobaságnak tûnni, az rendben van, hogy a sérülésektõl fél (arra kellene a normális biztosítás), de a fizetéssel mi baja van? Aki nem válogatott, annak is jár. Ezzel csak erõsíti a lépésének pitiáner és következetlen mivoltát. Találnia kellene valakit, aki kommunikál és cselekszik helyette, mert ez így tragédia.
Az adós dologban pedig hiába van igaza, ezt nem így, nem most kellett volna meglépnie. Félreértés ne essék, ha egy hónappal ezelõtt jelenti be (egyébként pedzegette már korábban az ötlet nem új, sõt nyilván sokat gondolkozott rajta), ha akkor is ugyanúgy sértené az általuk is vállalt Versenykiírást. Visszhangja akkor is lett volna. Jó kérdés, hogy próbálkozott-e az egyszemélyes harcon kívül a többi klubbal együttmûködni, közös állásfoglalást létrehozni. Egyelõre még csak utalást sem találtam arról (mármint a témát illetõ korábbi megnyilatkozásait és ezt a mostanit ideértve), hogy erre tett volna lépést. Más szempontból is kérdéses a tette: mintha megvárta volna az aláírásokat és a távozókat a balhéval (Juhász Gabi vajh aláírt már, õ volt a kérdéses pont?), hogy jobban tudja irányítani az ügyet, ez viszont tudatos inkorrektségnek tûnik. De ez csak feltételezés.
Szóval sok kérdés tisztázatlan a lépése körül, és ez nem vet rá jó fényt. Másrészt lehet azon vitatkozni, hogy valakinél elõbb-utóbb elszakadt volna-e a cérna az amúgy jogos problémák miatt, de én ezt a lépést ebben a formában csak egy emberbõl néztem volna ki: Gellén Andrásból. Én becsülöm azért, amit a sportágért tesz, és nagyon szeretném, hogy ebbõl jól jöjjön ki a válogatott, a sportág, a Loki és Gellén is, de ha továbbra is ilyen szinten kelti a feszültséget (ha fontosnak is tartom a karakán kiállást, ami sajnos hiánycikk, a kavarást elítélem), akkor nem biztos, hogy az õ szerepvállalása jót tesz a magyar kézilabdának. Pedig erõs Lokira, egyáltalán minden komoly kézilabda-fellegvárra nagy szükség van.
Csak idõ kérdése volt, hogy kinél mikor pattan el a húr, és mikor tör ki a feszültség ebbõl a tarthatatlan helyzetbõl. Itt baromi sokan élnek ebbõl a sportágból, és piócaként szívják a vérét, pedig már az utolsókat rúgja. Vannak páran, akiknek azonban nagyon is a zsebükre megy a játék, és saját megtakarításukat, egzisztenciájukat teszik kockára, és mind jól felfogott saját-, és ezáltal mind az egész magyar kézilabda érdekében tevékenykednek. Legalábbis tevékenykednének, de a piócahad ellenében ez szélmalomharc.
Gellénnél elpattant a húr, ledobta az agya a láncot, és felindultságból hozott stratégiai döntést. Én megértem. Tulajdonképpen még tiszteletreméltónak is tartom a határozott kiállását. (Az adókedvezmény, vagy bármilyen kedvezmények jogosságát most nem firtatom, pedig az sem egyszerû kérdés.)
A másik állítás, amivel vitába szállnék, hogy vajon az szolgálná-e a válogatott érdekeit, hogy ha Gellén visszakozna, Lokisták ott lennének, és kijutnánk, vagy Lokisták letiltva, és velük/nélkülük elbukja a válogatott a selejtezõt. Véleményem szerint az elõbbi csak a mostani álomvilágban való ábrándozást hosszabbítaná meg, míg az utóbbi okozat végre talán felkavarná ezt a romlott posványos ganélevet, és megmozdulna valami.
Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)
Egyébként jött volna a Hell mezszponzornak, de Gellén erkölcsi aggályokból elküldte õket (ezen lehet vitatkozni, de ha így volt, akkor ez a kiállás nekem inkább rokonszenves, de legalábbis elfogadható), jövõre valószínûleg DVSC-Fórum néven fog szerepelni a csapat, tehát alighanem lesz új szponzor.
ha elõre egyeztetett hivatalos programtól igazolatlanul távolmarad a játékos.
Nyilván kivonatolva írtam, amúgy a Versenykiírásban szerepel, a büntetési tételek, pedig a Fegyelmi Szabályzatban.
Szerintem lesz itt még visszakozás (józan belátás vagy viszontzsarolás hatására), de ez a kavarás akkor sem tett jót a felkészülésnek. Ha nem lesz, nyilván kapnak valami köztesebb büntetést. Az MKSZ-nek most illene a sarkára állni, és az eszközeik adottak is hozzá. Más sportágakban hasonló esetben kíméletlenül odacsaphatnak, ez teljesen bevett.
Lehet, hogy ez nem is egy "sajnálatos helyzet", hanem maga a cél?
(Van ilyen máshol is, na és volt is.)
Csak azért jut mindez eszmbe, mert akik védik a lokista tulajt, azzal jönnek, hogy õ legalább támogatja a csapatot...
(Bocs! Kicsit "túlfogalmaztam".😊)
A cél, ebben az esetben, nem szentesíti az eszközt. Szemellenzõs politika.
Ha nem jutunk túl ezen az összecsapáson sikeresen, az az egész sportág hazai helyzetét károsan befolyásolja. (Akár még az országgyûlésben és akár még a többi sportággal szemben is.)
(Mellesleg kis magyarázatot is kaptunk arra, miért is távoztak ilyen nagy számban a játékosok Debrecenbõl...)