Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a rájátszásnak azért nincs értlme, mivel ott a pillanatnyi forma dönt, ami az egyik csapatnak jó, a másiknak amelyik egész évben egyenletesen jó teljesitményt nyújtott , de kifáradt, lesérültek a játékosai, annak meg hátrány! ugyanis a bajnokság végeredménye az egész évben mutatott formát (ingadozásokkal együtt) kellene tükrözze s nem csak az utolsó hetekbelit! Mert az a csapat amely jókora pontelõnnyel jut be a rájátszásba sokat veszithet, mig a nagy hátrányba levõ sokat nyerhet rajta!
Inkább legyen több csapat mint rájátszás!
Interjú Elek Gáborral és Elek Gyulával. Három részes, a legfrissebb három videó az, az egyszerûség kedvéért így linkeltem (a legújabb van balra). A maiban szó esik a válogatottról, szövetségi kapitányságról is. Érdekes, hogy a válogatott miatt kárhoztatja a versenyrendszert, de nem fejti ki, hogy mire gondolt. Annak fényében pedig, hogy a rájátszás mellett kiállt korábban, ez érdekes lehetett volna. Kevesebb csapat kéne talán az NB I-be?
Én csak azt vitattam, hogy mennyiben jó az, ha akár négy, a BL-szereplést korábban ki nem vívó csapat eljuthat egészen a csoportkörig, valamint célnak kell-e lennie a selejtezõs bajnokcsapatok dolgának további megnehezítése. A kiegyensúlyozatlanság alatt arra céloztam: nem mindegy, hogy a Tatran Presov és a Partizan Beograd a Löwent vagy a Kielcét kapja meg,a szabadkártyára pályázó csapatok ereje között is mindenképpen lesz szórás, és a kiscsapatoknak még inkább lutri lesz az egész. Szólnak érve a te verziód mellett is, de ellene is.
az elõselejtezõk pont úgy válnának kiegyensúlyozottá, ha e mellé a 4 csapat mellé beosztanák a többi 12-t! Így a veszprém megkapja valamelyiket, a többiek meg egy-egy pancser csapatot!
melyik is az amelyik emlithetõ az elõbiek mellett?
SELEJTEZÕ
1. CSOPORT
Tatran Presov (szlovák)
AEK Athén (görög)
Partizan Beograd (szerb)
Porto Vitalis (portugál)

2. CSOPORT
Sävehof (svéd)
Dinamo Minszk (fehérorosz)
AON Fivers (osztrák)
Besiktas (török)

3. CSOPORT
Metalurg Szkopje (macedón)
Hafnarfjördar (izlandi)
Haslum (norvég)
Maccabi Rison Lecion (izraeli)
de hát pont annyi is van! a szabadkártyások egymás közt döntik el az elsõséget, az elsõ tovább megy a Veszprém csoportjába, a többi meg kiesik!
SZABADKÁRTYÁSOK VIADALA (NS ma)
Valladolid (spanyol)
RN Löwen (német)
Dunkerque (francia)
Kielce (lengyel)
szerinted ezek elõselejtezõ csapatok lennének?
Magyarán te egy helyett négy szabadkártyát adnál (jelen esetben többek között egy lengyel bajnokságból érkezõ csapatnak), és kitolnál a szlovák és szerb bajnokkal. Már ez alapján is vitatható. További problémát okozhatna viszont, ha nem lenne négy jelentkezõ, de mivel most is van, és egy ilyen rendszer garantálná a lehetõséggel élni kívánókat, ez csak elvi veszedelem, viszont ez esetben alighanem még többen érdeklõdnének, és akkor vagy önhatalmúlag kell válogatni, mint a nõknél, vagy még elõselejtezõt is kéne játszani a szabadkártyáért - ami azért vicc lenne, és a második számú kupasorozatot gyengíthetné, a BL színvonalának emelése nélkül. És még így is lehetnének anomáliák, hiszen várhatóan még kiegyensúlyozatlanabbá válnának a selejtezõcsoportok is. Nem mondom, hogy mindez elfogadhatatlan, de nem érzem ezt sem egyszerû, de nagyszerû módszernek, mint ahogy azt sugalltad.
a 3 helyett +
van ugyabár 3 selejtezõ csoport 4-4 résztvevõvel=12. 3 4 szabadkártyás az =16, pont elég négy csoport számára négyenként! Ahogy a nõknél is berakták a Viborgot a többiek közé, pl.
Írnál egy példát arra is, hogy hogyan képzeled el ezt?
az igaz, de vagy nem kellene 4 szabadkártyát adni, vagy szétosztani õket s nem a töltelékeket favorizálni + a szerencsés csoportokat! Mert mig a másik 3 csoport tölteléket kap, a veszprémi meg egy virtuális továbbjutásra esélyest!
Talán mert az gyakorlatilag azt jelenté, hogy négy csapat is szabadkártyát kap, ami kissé erõs. Bármilyen rendszer is van, aki szabadkártyát kap (vagy pályázik rá egyáltalán), az valószínûleg egy komoly csapat, mely a hivatalos úton lemaradt a szériáról, tehát aki ki fogja, annak mindenképpen nehezebb dolga lesz.

A Veszprém csoportja félelmetes, de papírforma alapján bõven tovább lehet jutni, így hátha sikerül elkerülni a Barcelonát, ahhoz a csoport elsõ és második helye nem lenne jó ómen 😊 A Szeged szerintem jobb a selejtezõ gyõztesénél, akkor pedig elég megelõznie a Köbenhavnt vagy a Leónt, ami nagyon nehéz lesz, de nem temetném õket. Reálisan nézve a csoportkörnél sokkal messzebb amúgy sem jutnának, a lényeg, hogy itt sok jó meccset játszhatnak, ez szerintem többet ér, mint egy könnyû csoport.

A Loki helyzete már zavaróbb, ha a Lublin esetleg nem vállalja a rendezést, akkor idegenben kell legyõzniük a németeket (amire persze van reális esély), de ha meg is lesz a csoportkör, onnan már a KEK elérése is komoly bravúr lenne, ráadásul Volgográd és Estella jó messze is van. Bár valahol irigyelni fogom õket, komoly meccseket láthat a közönségük, szóval jó lenne erre nekünk ismét egy komoly KEK-meneteléssel "visszavágni".
a C csoport viszont kész röhej a többihez képest! Abszolut vadmarhák ezek az EHF-nél, a kritériumaikal együtt! A szabadkártyásokat miért is nem osztották szét pl. selejtezõcsoportokba? A négy csapat közül három magasan jobb mint a selejtezõk 12 résztvevõje!
Isthy
A férfi csapataink nagyon belehúztak:

B-CSOPORT
Csehovszkije Medvegyi (orosz)
MKB Veszprém (magyar)
Ciudad Real (spanyol)
Füchse Berlin (német)
Bjerringbro-Silkeborg (dán)
A szabadkártyások viadalának gyõztese (RN Löwen vagy Valladolid)

Ez brutálisan kemény csoport...

D-CSOPORT
Montpellier (francia)
Köbenhavn (dán)
Kiel (német)
Ademar León (spanyol)
Pick-Szeged (magyar)
A selejtezõ 1. csoportjának gyõztese (Tatran Presov vagy Partizan Beograd)

Nem sok esélye van a Picknek...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A mai BL fõtábla sorsolás alapján az ETO csoportjába a Hypo és a Metz került és a 4. selejtezõ csoport gyõztese (Randers, Tertnes Bergen vagy Savehof). Nem rossz sorsolás, nincs ok a panaszra. Németh András Hypo edzõként ismét Gyõrbe látogat <#wink>
A Loki sajnos a továbbjutása esetén bekerült a legdurvább csoportba a Valcea, az Itxako és a Dinamo Volgográd mellé.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Adókedvezmény: a parlament hétfõn elfogadta, most Brüsszelen a sor

Na, majd meglátjuk..."Nyugtával dicsérjük a napot." Már annyi csalódás ért bennünket.

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Isthy
Ez egy jó kis PR duma, meglátjuk mi lesz belõle. Mondjuk a változatlan MKSZ vezetéssel nem várok túl sokat tõle...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Tényleg jó sorsolás, de a németekkel valóban vigyázni kell. A selejtezõ torna úgy fest Lublinban lesz (3. kalapos csapat), ami tavalyról nem rossz ómen <#wink>

A Viborg otthon selejtez, mint 3. kalapos csapat és sztem behúzzák hazai pályán.

Holnap pedig BL fõtábla sorsolás (ETO, Veszprém, Pick).

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Az új elnök mondta...

Ez kicsit jobban hangzik, majd kiderül, mi valósul meg belõle. Mindenesetre kellett egy sokk, hogy végre valami történjen, sajnos. (2004. óta.)

Megvan a sorsolás. Sikerült elkerülni a Rosztov Dont, a Viborgot és az Elda Prestigiót, egy elõselejtezõs csapat után így elvileg a Buxtehuder jöhet (õket azért komolyan kell venni), ha õk legyõzik a Lublint. Ez így nem hangzik rosszul, ha sikerül Debrecenbe vinni a tornát, akkor pedig az esélyek kifejezetten jók, ha a németek helyett a Tertnes talán kedvezõbb rivális is lett volna, panaszra nincs ok.

Viszont a Kolozsvár, a Rosztov Don és a Viborg szépen kifogta egymást, két komoly csapat (és egy kevésbé komoly) abból selejtezõbõl már megy is a KEK-be. Az biztos, hogy ezzel a szabadkártyával nem lett volna könnyû dolga a Fradinak se.
Isthy
A pokol kapujában

Természetesen elsõsorban Kati miatt <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Nem akartam bántani Kökééket, csak megjegyeztem, hogy vannak hibák. Csak azért, mert nem írom le minden mondatban külön, hogy mennyire becsülöm, az nem jelenti azt, hogy nem így van.
Isthy
Persze, hogy dadog a gépezet, hiszen szinte most kezdték. Ne akarjunk már mindent azonnal kiválóan elvárni tõlük. Ez annyira magyaros megint... Minden estre én nem ragozom ezt tovább, csak leírtam a véleményem kívülállóként. Bárcsak nekünk is ilyen problémáink lennének...

Jelenleg én is azt gondolom, hogy a Lokinak a BL selejtezõn túljutás már jó eredmény lenne. A bajnokságban én is a 3. helyre tippelném õket az ETO és a Fradi mögé.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Nekem mindennél többet mond, hogy csináltak neki egy plusz alelnöki pozíciót...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Az ifik megverték a franciákat és így csoportelsõk:

Magyarország-Franciaország 28-23

Szép volt lányok! <#taps><#worship>

DUNAFERR FOREVER!!!

Nem akarom elvenni az érdemeidet, de szerintem mindenki arra számított, hogy amennyiben lesz szabad hely, akkor arra a Viborg lehet esélyes. Viszont sokan úgy kalkuláltak, hogy a norvégok harmadik BL-helye rovására szerepelhet a sorozatban a dán csapat, ez borult. Korábban viszont ez már többször fel lett emlegetve negatív összefüggésben is, és bár azt nem mondanám, hogy a skandináv sportdiplomácia ne lenne erõs, de egy dán sztárcsapat szabadkártyáját általánosságban is jogosnak érzem (nézõket vonz, legerõsebb bajnokságból jön stb).

A vezetésünket én sem meneszteném, semmi pénzért sem, de azért néha látszik, hogy dadog a gépezet. A jelen eset annyiban zavar, hogy azt üzeni (potenciális szponzoroknak is), nem igazán követik a híreket, illetve hiányzik az egészséges rámenõsség, ami túlmutat egy egyszeri hibán. Azon már lehet rágódni, hogy keretünk vékony-e a BL-hez (az, balkezes lövõ nélkül pláne), de tavaly a Toulon is szépen helytállt, idén a Metznek is meglesz erre az esélye,a kispad pedig ezeknél a csapatoknál sem hosszabb.

Sajnos egyre inkább úgy néz ki, hogy többé-kevésbé igaz lesz a Lokira is, az egyenrangú második kapus és Juhász Gabi elvesztése, az elmaradó nemzetközi igazolások miatt több fog múlni az elsõm soron, és néhány bizonytalanabb játékoson. Gondolok itt a változó formát mutató Sopronyira, a magas szinten régen játszó, a sosem kiemelkedõ lövõszázalékáról elhíresült Szûcs Gabira, a tehetséges, de nem elég kiegyensúlyozott Kazaira, a még fiatal Lérántra stb. BL-szempontjából sötét lónak tûnik a csapat, a BL-csoportkör jelenleg bravúrnak tûnne, igaz, annak elérése tavaly sem volt lebecsülendõ teljesítmény. A bajnokságot tekintve keret alapján továbbra is a legjobb három csapat közé tenném õket, de most már határozottan a Fradi mögé, ráadásul náluk még össze is kell raknia csapatot, szerencséjükre ez többé-kevésbé igaz a Siófokra, a Veszprémre és az Érdre is.
Az már korábbi nyilatkozatokból is látszott, hogy nem tûnik el az elnökség közelébõl. Hogy csak eggyel lépett vissza, mert kellett a hely a kádernek, vagy ez amolyan tiszteletbeli pozíció, az ebbõl nem egyértelmû.
Ebbõl is látszik, hogy az EB legjobb nyolc csapatának nyolcba kerülésére kevés sansz van, bár az egyenes kiesés miatt bármi megtörténhet. Másrészt pedig azt is jól mutatja, hogy milyen sokat ért volna egy elvárható gyõzelem is: ha megverjük a hollandokat, legrosszabb esetben is hatodikok vagyunk, vagyis elég, ha a négy közé jutott csapatok kerülnek a nyolcba a vb-n. Ebben már okkal lehetne reménykedni.

Szóval lehet panaszkodni amiatt, hogy a németeket kifogtuk, és tényleg nem annyira sûrû a mezõny nõi kéziben, hogy a világversenyekre valóban nehéz legyen kijutni, de ezt a vermet magunknak ástuk, és nem csupán a sokat emlegetett távlati értelemben.
Isthy
Még egy kis nyalánkság ehhez a választáshoz:

Az elnökség létszáma eggyel növekedett. Eddig az elnökség 1 elnökbõl, 3 alelnökbõl és 8 tagból állt. Most ugye eggyel több alelnök lett és a többiek maradtak ugyanannyian. A plusz alelnöki helyre Sinka László került. Ugye nem kell kommentálnom? <#violent>

DUNAFERR FOREVER!!!

[HUN]FaTaL
Ideje volt megszûntetni ezt a két csoportkörös baromságot.

http://goo.gl/gd6Zi5

Isthy
Bár minket sajnos ez már alig érint:

VB kalapok és menetrend

Változni fog a lebonyolítás, mert 6-os csoportok lesznek és az elsõ 4 helyezett jut tovább minden csoportból. Akik azután nyolcaddöntõket játszanak, majd negyeddöntõket, tehát nem lesznek középdöntõ csoportok.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A lányok 2 gyõzelmet arattak (szlovákok és horvátok) és már benn vannak a legjobb 8 között. Ezzel az elõzetes minimális elvárást máris teljesítették. Vasárnap este jön a franciák elleni csoportdöntõ, amelynek eredménye továbbvitelre kerül a középdöntõbe.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Köszi!
Remélem, lesznek még infóim róla, máshonnan is, bár az elsõ mondatai nem túl biztatóak.

Isthy
Ahogy olvasom volt egy másik elnökség választás is a héten:

Gyõri Audi ETO

Amint látom az elnökség 8 tagú. Ha valamirõl szavazni kell és kialakul egy 4-4-es szavazati arány, akkor gondolom az elnök szavazata dönt a kérdésrõl. Vajon RK az edzõket képviseli az elnökségben, Kati meg a játékosokat? Talán õk képviselnék a szakmaiságot?
Az új elnök OTP-s elõéletének vége eléggé "érdekes"... Már az elnökségbe kerülése is fura volt, mert állítólag az OTP képviseletében került bele, aki fõszponzor. Mondjuk azt olvasni, hogy ez a fõszponzor egy fillért nem adott a csapatnak. Hmmm... Finoman szólva is kíváncsi leszek rá, mit fog alkotni.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Naja! Bár én ezt inkább másnak nevezném...<#violent>

Számomra a felállított ad hoc bizottság összetétele is elég beszédes...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A #48950-es itteni hozzászólásomban olvasható infó róla.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
"De reménykedjünk, hogy lesz valaki, aki összefogja ezt az egész rendszert. (Heraklész, Akadémiák, Sportiskolák, stb...)"

Ismerve a szövetségi állapotokat én nem reménykednék benne túlságosan...

DUNAFERR FOREVER!!!

"Ezt nagymértékben elõsegítette a világversenyek hazai rendezésének felvállalása, ami hozzájárult a sportszakmai eredmények javulásához, a jelentõs sikerek eléréséhez."

"Vetési Iván, megköszönve a küldöttek bizalmát, kijelentette, hogy megpróbálja olyan professzionális módon vezetni tovább a Szövetséget, mint amilyen jó az MKSZ jelenlegi megítélése."

Megnyugtató, hogy mind Sinka alelnök úr, mind Vetési elnök úr jó humorérzékkel rendlekezik.

kaloz174
Csak hogy ne maradjatok le semmirõl:

Az új elnök

Ismeritek õt? Tud valaki bõvebb infót róla?

kaloz174
Ha valakit érdekel, itt lehet nézni az ifiválogatott meccseit:

Este kezdenek...

Egy kis érdekesség: AA fficsapatnál

kaloz174
Róth Kálmán - majdnem ugyanarról

Különösen az utánpótlás helyzetét látja nagyon tisztán és jól. Nem véletlenül, régen dolgozik ezen a területen. Jól érzékeli a nem éppen szívderítõ változásokat.
Javaslatai is egyértelmûek - ezzel együtt õ is tudja, hogy nincs sok esély a megvalósulásra (az utánpótlás nevelõk megbecsülése), pedig most itt van az ideje a befektetésnek, hogy legyen eredmény, legalább hosszabb távon.
De reménykedjünk, hogy lesz valaki, aki összefogja ezt az egész rendszert. (Heraklész, Akadémiák, Sportiskolák, stb...)
Esetleg Róth Kálmán képes lenne rá. Mi a véleményetek?

Isthy
Nem mondtam, hogy gond, csak annyit írtam, hogy ez várható volt és én ezt már anno megjósoltam.
A Fradi esetében pedig a mostani vezetés elég sok gondot megoldott és "sínre tette" a csapatot, most ebben az egy esetben talán nem figyeltek kellõen. Én ezért nem verném el rajtuk a port, ezt is tanulni kell a csapatvezetés folyamatában.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174

Én õszintén szólva egyébként sem látom a gondot azzal, hogy miért baj az, hogy a Viborg kapja a szabadkártyát. Õk a harmadikok a legerõsebb bajnokságban, sok klasszis van a keretükben, ha kapusuk éppen nincs is... Én is nekik adnám a kártyát az EHF helyében, pláne ha nem jelentkezik más. Azért a Viborg-verõ, KEK-gyõztes, és a szintén roppant erõs magyar bajnokságban bronzérmet szerzõ Fradinak talán lett volna értelme pályáznia, de ha nem is, akkor is kellett volna.

Mindenesetre úgy néz ki, hogy az ukrán bajnok lépett vissza, nem a Trondheimet "fosztották meg" a BL-helytõl. Jó kérdés ennek a kihátrálásnak az oka. De amíg mi csak szerencsétlenkedni tudunk, addig én inkább nem vádaskodom, hanem fogom a fejemet.
Isthy
A Viborg a BL-ben

Lám-lám, az történt amit még május 26-án reggel megjósoltam a #48870-es hozzászólásomban <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Én nem tudom, hogy pontosan mi hangzott el a ligaülésen, és én is örültem volna, ha a rájátszás kiiktatásával több idõ jut a válogatottra. De amíg a szövetség szándékai nem látszanak, nem tudni, hogy az MKSZ a válogatott mögé áll-e (vagy tud-e, az adósságai miatt), addig talán a kluboknak sem kell hátha változás lesz alapon kidobni a saját érdekeiket az ablakon. Mindenesetre a szövetség elvben még mindig dönthet máshogy, ha változást akar, tesznek be a kluboknak elég módon. Ráadásul a válogatott és nem válogatott játékosoknak is használnak az afféle kiélezett csaták, mint amilyen mondjuk a Fradi-Loki elõdöntõ volt idén. Norvégiában pedig volt idén is rájátszás, szóval nem azért készülnek most együtt, mert a klubok lemondtak volna róla. (Más kérdés, hogy nálunk ilyen hosszú idény után nem szívesen szavaznának meg válogatott programot, a mi bajnokságunk élesebb.)

Vanyus fejébe nem látok bele, de alighanem õ is jól becsomagolt, amúgy könnyen kitalálható klubérdekbõl képviselt más álláspontot, legalábbis Magyarországon a tudományos-fantasztikum körébe tartozna, ha valakit érdekelne a válogatott.
kaloz174
Bár inkább tapasztalat szülte ellenérzéseim vannak, mint tárgyi tudásom, a témában, de kb. ezt érzem én is:

"A magyar válogatott érdekei úgy tûnik senkinek sem fontosak,komolyan mondom megáll az ész és ácsorog.
Gyõrben életem egyik legszörnyûbb kézilabdaélményében volt részem,mikor kiestünk/elestünk a vb-részvételtõl(még a lillehammeri 21gólos bukta sem fájt ennyire),fizikai rosszullét kerülgetett.Nem értem miért nem lehet tenni valamit.
A norvég válogatott most is Portugáliéban van 3 hetes összetartáson,ahogy tavaly is.
Magyarországon meg rájátszunk...mire is?A h.ülyeségre szvsz. "

(A beírást a handball.hu fórumából. Köszönöm, Ibolya!)

kaloz174
Mondjuk, ha bevezetõt is elolvastam volna...<#nevetes1><#vigyor2>

kaloz174
A 2. link talán így jobban mûködik:
Karrier az élsport után - út a versenyszférába

kaloz174
Rögtönzött kudarcok nyomában
Rácz Mariann szerint

Ps:
Mariann...Érdekes, kerestem az eredeti végzettségét, mert meg voltam róla gyõzõdve, hogy pszichológusnak tanult. (Ezért aztán nagyon is rendben valónak tartottam a válogatott mellett való szerepvállalását.) Most azonban teljesen más területre navigált át. (Ebben az írásban van róla szó + példák arra, hogy sportolókkal mi is történt az élsport befejezése után.)

Isthy
Te mit gondolsz az új horvát játékosotokról?
Az a tény, hogy a tunéziai U19-es VB MVP-je volt, nem rossz ajánlólevél. A szaksajtó Balics utódjának kiáltja ki. Reméljük a 4 év alatt ebbõl láthatunk is majd valamit.

DUNAFERR FOREVER!!!