Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Inkább legyen több csapat mint rájátszás!
melyik is az amelyik emlithetõ az elõbiek mellett?
SELEJTEZÕ
1. CSOPORT
Tatran Presov (szlovák)
AEK Athén (görög)
Partizan Beograd (szerb)
Porto Vitalis (portugál)
2. CSOPORT
Sävehof (svéd)
Dinamo Minszk (fehérorosz)
AON Fivers (osztrák)
Besiktas (török)
3. CSOPORT
Metalurg Szkopje (macedón)
Hafnarfjördar (izlandi)
Haslum (norvég)
Maccabi Rison Lecion (izraeli)
SZABADKÁRTYÁSOK VIADALA (NS ma)
Valladolid (spanyol)
RN Löwen (német)
Dunkerque (francia)
Kielce (lengyel)
szerinted ezek elõselejtezõ csapatok lennének?
A Veszprém csoportja félelmetes, de papírforma alapján bõven tovább lehet jutni, így hátha sikerül elkerülni a Barcelonát, ahhoz a csoport elsõ és második helye nem lenne jó ómen 😊 A Szeged szerintem jobb a selejtezõ gyõztesénél, akkor pedig elég megelõznie a Köbenhavnt vagy a Leónt, ami nagyon nehéz lesz, de nem temetném õket. Reálisan nézve a csoportkörnél sokkal messzebb amúgy sem jutnának, a lényeg, hogy itt sok jó meccset játszhatnak, ez szerintem többet ér, mint egy könnyû csoport.
A Loki helyzete már zavaróbb, ha a Lublin esetleg nem vállalja a rendezést, akkor idegenben kell legyõzniük a németeket (amire persze van reális esély), de ha meg is lesz a csoportkör, onnan már a KEK elérése is komoly bravúr lenne, ráadásul Volgográd és Estella jó messze is van. Bár valahol irigyelni fogom õket, komoly meccseket láthat a közönségük, szóval jó lenne erre nekünk ismét egy komoly KEK-meneteléssel "visszavágni".
B-CSOPORT
Csehovszkije Medvegyi (orosz)
MKB Veszprém (magyar)
Ciudad Real (spanyol)
Füchse Berlin (német)
Bjerringbro-Silkeborg (dán)
A szabadkártyások viadalának gyõztese (RN Löwen vagy Valladolid)
Ez brutálisan kemény csoport...
D-CSOPORT
Montpellier (francia)
Köbenhavn (dán)
Kiel (német)
Ademar León (spanyol)
Pick-Szeged (magyar)
A selejtezõ 1. csoportjának gyõztese (Tatran Presov vagy Partizan Beograd)
Nem sok esélye van a Picknek...
DUNAFERR FOREVER!!!
A Loki sajnos a továbbjutása esetén bekerült a legdurvább csoportba a Valcea, az Itxako és a Dinamo Volgográd mellé.
DUNAFERR FOREVER!!!
Na, majd meglátjuk..."Nyugtával dicsérjük a napot." Már annyi csalódás ért bennünket.
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
A Viborg otthon selejtez, mint 3. kalapos csapat és sztem behúzzák hazai pályán.
Holnap pedig BL fõtábla sorsolás (ETO, Veszprém, Pick).
DUNAFERR FOREVER!!!
Ez kicsit jobban hangzik, majd kiderül, mi valósul meg belõle. Mindenesetre kellett egy sokk, hogy végre valami történjen, sajnos. (2004. óta.)
Viszont a Kolozsvár, a Rosztov Don és a Viborg szépen kifogta egymást, két komoly csapat (és egy kevésbé komoly) abból selejtezõbõl már megy is a KEK-be. Az biztos, hogy ezzel a szabadkártyával nem lett volna könnyû dolga a Fradinak se.
DUNAFERR FOREVER!!!
Jelenleg én is azt gondolom, hogy a Lokinak a BL selejtezõn túljutás már jó eredmény lenne. A bajnokságban én is a 3. helyre tippelném õket az ETO és a Fradi mögé.
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Magyarország-Franciaország 28-23
Szép volt lányok! <#taps>#taps><#worship>#worship>
DUNAFERR FOREVER!!!
A vezetésünket én sem meneszteném, semmi pénzért sem, de azért néha látszik, hogy dadog a gépezet. A jelen eset annyiban zavar, hogy azt üzeni (potenciális szponzoroknak is), nem igazán követik a híreket, illetve hiányzik az egészséges rámenõsség, ami túlmutat egy egyszeri hibán. Azon már lehet rágódni, hogy keretünk vékony-e a BL-hez (az, balkezes lövõ nélkül pláne), de tavaly a Toulon is szépen helytállt, idén a Metznek is meglesz erre az esélye,a kispad pedig ezeknél a csapatoknál sem hosszabb.
Sajnos egyre inkább úgy néz ki, hogy többé-kevésbé igaz lesz a Lokira is, az egyenrangú második kapus és Juhász Gabi elvesztése, az elmaradó nemzetközi igazolások miatt több fog múlni az elsõm soron, és néhány bizonytalanabb játékoson. Gondolok itt a változó formát mutató Sopronyira, a magas szinten régen játszó, a sosem kiemelkedõ lövõszázalékáról elhíresült Szûcs Gabira, a tehetséges, de nem elég kiegyensúlyozott Kazaira, a még fiatal Lérántra stb. BL-szempontjából sötét lónak tûnik a csapat, a BL-csoportkör jelenleg bravúrnak tûnne, igaz, annak elérése tavaly sem volt lebecsülendõ teljesítmény. A bajnokságot tekintve keret alapján továbbra is a legjobb három csapat közé tenném õket, de most már határozottan a Fradi mögé, ráadásul náluk még össze is kell raknia csapatot, szerencséjükre ez többé-kevésbé igaz a Siófokra, a Veszprémre és az Érdre is.
Szóval lehet panaszkodni amiatt, hogy a németeket kifogtuk, és tényleg nem annyira sûrû a mezõny nõi kéziben, hogy a világversenyekre valóban nehéz legyen kijutni, de ezt a vermet magunknak ástuk, és nem csupán a sokat emlegetett távlati értelemben.
Az elnökség létszáma eggyel növekedett. Eddig az elnökség 1 elnökbõl, 3 alelnökbõl és 8 tagból állt. Most ugye eggyel több alelnök lett és a többiek maradtak ugyanannyian. A plusz alelnöki helyre Sinka László került. Ugye nem kell kommentálnom? <#violent>#violent>
DUNAFERR FOREVER!!!
VB kalapok és menetrend
Változni fog a lebonyolítás, mert 6-os csoportok lesznek és az elsõ 4 helyezett jut tovább minden csoportból. Akik azután nyolcaddöntõket játszanak, majd negyeddöntõket, tehát nem lesznek középdöntõ csoportok.
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Remélem, lesznek még infóim róla, máshonnan is, bár az elsõ mondatai nem túl biztatóak.
Gyõri Audi ETO
Amint látom az elnökség 8 tagú. Ha valamirõl szavazni kell és kialakul egy 4-4-es szavazati arány, akkor gondolom az elnök szavazata dönt a kérdésrõl. Vajon RK az edzõket képviseli az elnökségben, Kati meg a játékosokat? Talán õk képviselnék a szakmaiságot?
Az új elnök OTP-s elõéletének vége eléggé "érdekes"... Már az elnökségbe kerülése is fura volt, mert állítólag az OTP képviseletében került bele, aki fõszponzor. Mondjuk azt olvasni, hogy ez a fõszponzor egy fillért nem adott a csapatnak. Hmmm... Finoman szólva is kíváncsi leszek rá, mit fog alkotni.
DUNAFERR FOREVER!!!
Számomra a felállított ad hoc bizottság összetétele is elég beszédes...
DUNAFERR FOREVER!!!
Ismerve a szövetségi állapotokat én nem reménykednék benne túlságosan...
DUNAFERR FOREVER!!!
"Vetési Iván, megköszönve a küldöttek bizalmát, kijelentette, hogy megpróbálja olyan professzionális módon vezetni tovább a Szövetséget, mint amilyen jó az MKSZ jelenlegi megítélése."
Megnyugtató, hogy mind Sinka alelnök úr, mind Vetési elnök úr jó humorérzékkel rendlekezik.
Este kezdenek...
Egy kis érdekesség: AA fficsapatnál
Különösen az utánpótlás helyzetét látja nagyon tisztán és jól. Nem véletlenül, régen dolgozik ezen a területen. Jól érzékeli a nem éppen szívderítõ változásokat.
Javaslatai is egyértelmûek - ezzel együtt õ is tudja, hogy nincs sok esély a megvalósulásra (az utánpótlás nevelõk megbecsülése), pedig most itt van az ideje a befektetésnek, hogy legyen eredmény, legalább hosszabb távon.
De reménykedjünk, hogy lesz valaki, aki összefogja ezt az egész rendszert. (Heraklész, Akadémiák, Sportiskolák, stb...)
Esetleg Róth Kálmán képes lenne rá. Mi a véleményetek?
A Fradi esetében pedig a mostani vezetés elég sok gondot megoldott és "sínre tette" a csapatot, most ebben az egy esetben talán nem figyeltek kellõen. Én ezért nem verném el rajtuk a port, ezt is tanulni kell a csapatvezetés folyamatában.
DUNAFERR FOREVER!!!
Mindenesetre úgy néz ki, hogy az ukrán bajnok lépett vissza, nem a Trondheimet "fosztották meg" a BL-helytõl. Jó kérdés ennek a kihátrálásnak az oka. De amíg mi csak szerencsétlenkedni tudunk, addig én inkább nem vádaskodom, hanem fogom a fejemet.
Lám-lám, az történt amit még május 26-án reggel megjósoltam a #48870-es hozzászólásomban <#wink>#wink>
DUNAFERR FOREVER!!!
Vanyus fejébe nem látok bele, de alighanem õ is jól becsomagolt, amúgy könnyen kitalálható klubérdekbõl képviselt más álláspontot, legalábbis Magyarországon a tudományos-fantasztikum körébe tartozna, ha valakit érdekelne a válogatott.
"A magyar válogatott érdekei úgy tûnik senkinek sem fontosak,komolyan mondom megáll az ész és ácsorog.
Gyõrben életem egyik legszörnyûbb kézilabdaélményében volt részem,mikor kiestünk/elestünk a vb-részvételtõl(még a lillehammeri 21gólos bukta sem fájt ennyire),fizikai rosszullét kerülgetett.Nem értem miért nem lehet tenni valamit.
A norvég válogatott most is Portugáliéban van 3 hetes összetartáson,ahogy tavaly is.
Magyarországon meg rájátszunk...mire is?A h.ülyeségre szvsz. "
(A beírást a handball.hu fórumából. Köszönöm, Ibolya!)
Karrier az élsport után - út a versenyszférába
Rácz Mariann szerint
Ps:
Mariann...Érdekes, kerestem az eredeti végzettségét, mert meg voltam róla gyõzõdve, hogy pszichológusnak tanult. (Ezért aztán nagyon is rendben valónak tartottam a válogatott mellett való szerepvállalását.) Most azonban teljesen más területre navigált át. (Ebben az írásban van róla szó + példák arra, hogy sportolókkal mi is történt az élsport befejezése után.)