Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Isthy
Egyre több jelzés mutatja, hogy mennyi feladata lenne a sportvezetésnek...

Érdekes reagálások olvashatóak a "cserérõl". Annak idején mindenki örömmel fogadta az érkezését. Most meg megy a "csomagban érkezett", "nem sokra mentünk vele" és "sokba került" meg hasonlók. Mondhatnám, hogy jellemzõ viselkedés...
Én sem hiszem, hogy ezzel a csapat ki lesz segítve, de majd meglátjuk.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
"Hiába kezdte a finnek ellen négygólos gyõzelemmel a csütörtöki játéknapot a magyar válogatott a svédországi nyílt ifi Európa-bajnokságon, a folytatásban kikapott Szlovákiától. Mivel északi szomszédaink is megverték a finneket, a mieink 19-20. helyért folytathatják a tornát."

19-20.!!! Európában. Azért ez több, mint elkeserítõ. <#conf><#confused>

Mint olvasom, az az edzõ, aki állítólag egyik jelölt volt Újvárosban, végül inkább a sokkal kényelmesebb gyõri másodedzõi szerepet választotta. (Bár ez csak 1 szempont, így nem törnék pálcát felette, de nekem egy belinkelt videó alapján nem szimpatikus, ahogy beszél, nem szeretem az edzõk részérõl megnyilvánuló trágár stílust.) Bakos Nyuszit pedig elküldték. Érdekes koncepció. Szerintem Konkolynak kb. annyit ér ez a felállás, mint Mátéfinak Marczinka segítsége. Na de ez csak egy messzirõl alkotott, nem mérvadó vélemény, természetesen. <#vigyor2>

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Isthy
Olyan "jól" állunk, hogy már Izraeltõl is kikapunk...<#shakehead>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
"Válasz" = a kérdés

kaloz174
Svédországi nyílt ifjúsági Eb,ffi:

Montenegró-Magyarország 17-14 (6-9)
Izrael-Magyarország 16-13 (9-7)

(Biztos, hogy minden rendben van az utánpótlás nevelés terén?? Válasz, természetesen költõi.)

Mse, kicsit megkésve, de csatlakozom a jókívánságokhoz!
Isthy
Sajnos most így alakult. Pedig egyúttal koccinthattunk volna valami hûs nedûvel a névnapodra, mivel holnap már nagyon meleg lesz <#vigyor> De ami késik...<#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

kér 😞
a többieket nem ismerem, veled gondoltam hogy találkozhatnánk 😊)
persze Timit is megnézném, na majd meglátom hogy alakul a nap 😊

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

Isthy
A fan clubból vannak kinn páran, de én nem vagyok ott a héten.

DUNAFERR FOREVER!!!

köszi-köszi! 😊

off: Isthy kint vagytok a rómain? lehet csütörtökön kimegyek Timit megnézni.

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

kaloz174
Nagyon boldog és vidám névnapot neked, Mse!😊

Isthy
Boldog Névnapot Mse! <#eljen><#wave>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Erõsítések Érden

Ha összeáll a keret, komoly harcot vívhatnak a 4-6. helyért. Úgy fest erõs és kiegyensúlyozott lesz a középmezõny. Sajnos mi nem nagyon fogunk beleférni...<#shakehead>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Az esély maradt ugyanolyan kevés, mint elõtte. Annyi történt, hogy a sorsolás eredménye nem csökkentette ezt a keveset.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Mivel 4 napig nem voltam itthon így nem láttam a helyosztókat. De gratulálok a lányoknak a 4. helyhez! <#eljen><#taps>
A késõbbi gyõztestõl kaptak ki az elõdöntõben. Kár, hogy az utolsó félidõre már úgy tûnik elfáradtak és így a vége kicsit csúnyább lett. Valszeg felõrlõdtek fizikailag az erõsebb felépítésû ellenfelekkel vívott folyamatos harcban.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Amikor elõször beszéltünk róla, akkor még egy közösségi oldal nyílt meg. Azóta már másik oldalak nyílnak meg. Blokkold az elõugró ablakokat és minden egyéb "cafrangot", akkor nem fognak zavarni.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174

a NS csak 18-16-ot ír! melyik az igaz?
kaloz174
Sajnos, a "kiscsajok" nagyon kikaptak. Ami fájt, hogy félidõben döntetlen volt (12-12), a vége pedig 28-16 a norvégoknak. Ami azt jelenti, hogy a második félidõben 4! gólt sikerült szerezni. <#confused>
Természetesen azért a 4. helyhez gratuláció. <#taps>

kaloz174
Délutáni programajánló.
Mindent bele, "kiscsajok". <#kacsint>

Érdekes lesz együtt nézni a várhatóan ugyanebben az idõben zajló teniszdöntõvel.

kaloz174
Bár talán már ismertek a részletek, de ebben az írásban megismétlik õket.

kaloz174
Egy kis öröm:
Strandkézi - Ifi EB

(Múlt hétvégén láttam egy ilyen versenyt, érdekes volt. Jó kis nyári program. Egyik fiatal játékosunk, Gera Szimi, szerepelt is. Viccesen mondtam neki: majd megmondalak a Mesternek...Már, sajnos, nincs miért félnie ettõl a helyzettõl. Ezt is sikerült elintézni. <#falbav> Meglepõen gyorsan kerültek elõ olyan infók, amik a továbbiakra vonatkoznak. Annak ellenére, hogy még egyik esetben sem végleges a szerzõdés, sõt!)

kaloz174
Elolvasva a szabályokat, én erre kevés esélyt látok, sajnos.

Megvolt a sorsolás a VB-re s esély van arra, hogy a 8 közé ne kerüljön olyan csoport, aki miatt ne kerülhetnénk ki az olimpiára! A spanyolok, horvátok és a németek ellen kell drukkoljunk majd, hogy a 16 közül ne kerüljenek a 8-ba (még jobb ha 16-ba sem)!
A-csoport: Norvégia, Montenegró, Angola, Németország, Kína, Izland
B-csoport: Oroszország, Kazahsztán, Hollandia, Dél-Korea, Spanyolország, Ausztrália
C-csoport: Románia, Franciaország, Brazília, Tunézia, Kuba, Japán
D-csoport: Svédország, Dánia, Horvátország, Argentína, Elefántcsontpart, Uruguay
A csoportokból az elsõ négy helyezett jut tovább a nyolcaddöntõbe, majd a válogatottak egyenes kieséses rendszerben küzdenek meg a vb-címért.
nekem mindenféle reklám oldal jön elõ, nem közösségi oldal. (de nem minden belépésnél)
a betöltésnél meg Anita, és a feliratok gyorsan betöltõdnek, a "flag counter" meg a többire kell várni, szerintem azzal van baja akkor a rendszeremnek.

Breki33
Ha erre gondolsz #48519 azt többen írták.

Lassúságot én nem tapasztaltam.
kaloz174
Sejtettem én pár elejtett mondatából és abból, amikor beszélgettünk, vele és másokkal, hogy itt nem elsõsorban anyagiakról van szó.

A hírlap cikke most sokkal inkább megközelíti a lényeget, kivételesen:

Íme

sajnálom 😞 ez a hajó elúszni látszik 😞

csak nekem töltõdik be iszonyat lassan az oldal? belépésnél meg mindig valami reklám oldal nyílik meg?! nálatok is?

Isthy
Úgy fest távozik a Mester...

Egyre több a viharfelhõ...<#shakehead> A férfi csapat úgy tûnik végleg befejezte, sajnos Dettiéknél is egyre több a rossz irányba mutató jel.

DUNAFERR FOREVER!!!

Elsõsorban érdekességként jegyeztem meg, mert bennem mély nyomot hagyott. Másrészt pedig ha ott nem szedjük össze magunkat (illetve az ellenfelünk is jókor kezdett el gyakrabban hibázni), akkor késõbb nagy baj lehetett volna. Ezek után a második félidõben már jobban bíztam a csapatban, hogy újra fel tudunk állni, bár 18-22 körül úgy tûnt, hogy heteseken kívül alig tudunk betalálni.
Isthy
Igen, de annak még nem volt akkora jelentõsége, mint a 2. félidõ közepén. Azt gondolom a váltás a 4+2-es védekezésre nagy húzás volt RK részérõl, mert ez megfogta a hollandok támadásait.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Igen, ott volt egy kis zavar az eredményben, de talán rendbe tették, mert le is vették az eredményjelzõt.

DUNAFERR FOREVER!!!

Egyébként az elsõ félidõben is feljöttünk már egyszer -4-rõl (9-13), szóval kétszer is bajba látszottunk kerülni, ráadásul az elsõ játékrész derekán annyira fejetlenek voltunk, hogy az nagyon ijesztõ volt.
Életem egyik legszívbajosabb meccse volt, pedig kijutott már egy pár. És úgy néz ki, ezen a tornán is lesz még ilyen 😊 Szerintem egyébként 28-28-nak kéne lennie, a 23-24 után megadták a gólunkat is, majd a hetesbõl szerzettet is. Szóval remélhetõleg nem óvnak, úgysem ezen az egy gólon múlt, és nehezen férne bele a mûsorba.

Szép volt csajok!
Isthy
Magyarország-Hollandia 29-28 (15-16)

Szép volt csajok!!! <#taps><#taps><#taps>

Huhhh, de nehéz volt... Szerencsére a végjátékban végig mi vezettünk és a hollandoknak kellett futni az eredmény után, mert nekünk a döntetlen is elég lett volna. Megint visszajött a csapat -4 gólról (42. perc 18-22) és onnan lett 23-23. Nagy szívük van a lányoknak, meximálisan megérdemelték.
Megvan az elõdöntõ, gratulálok a csapatnak! <#worship>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Vajon a veszprémi fórumozónknak mi a véleménye errõl? <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Egyelõre elõször ma tegyük meg az elsõ lépést a hollandok ellen.

A másik ágon úgy fest az oroszok elég masszívan verik a mezõnyt és a dánok lesznek a másik elõdöntõsek.

DUNAFERR FOREVER!!!

Valóban, õszintén szólva a remek a elsõ félidõ után sem vártam ennyire jó és számunkra kedves második félidõt. A színvonal pedig igen magas volt egy U17-es összecsapáshoz képest, egész egyszerûen jó volt nézni az egész meccset. Egyébként vicces, de már menetközben is gondoltam arra, hogy ha itt most nyerünk, akkor a döntõben (jaj, de messze van még, és mennyi eddigiekhez hasonló teljesítmény kell hozzá!) még egyszer biztos nem sikerül, de azért nem ilyen befejezést terveztem 😊
Isthy
Ez a csapat maximálisan rászolgált egy szép eredményre az eddig látottak alapján.

A második bekezdésben általad leírtakkal kapcsolatban fogalmaztam én úgy az elõbb egy bizonyos ostorral kapcsolatban <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ezt mondtam én is anno 2005-ben, amikor a BL-ben itthon Újvárosban idõntúliból gólt kaptunk a Viborgtól és így csak 1 góllal nyertünk. Azután Viborgban is ugyanez az eredmény született a hazaiaknak és büntetõkkel mi jutottunk tovább. Azért várjuk ki a végét, hátha most is a végén csattan az ostor ( mondjuk a magyar karikás) <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Sztem az egész meccs derék volt, gratulálok a lányoknak! <#taps>

Na jó, az idõn túli szabaddobásnál a sorfal munkája nem volt az, de a többi igen. Úgy fest ebben a korosztályban maximálisan partiban vagyunk a "csodanorvégokkal" ami igencsak jó dolog. <#eljen>

DUNAFERR FOREVER!!!

Na mindegy, ez a torna eddig így is egy bravúrsorozat számunkra, a hollandok bár erõsek, és a torna elõtt papíron elénk tettem volna õket, a látottak alapján mégsem nekünk kell rettegnünk. Csak elõbb fel kell dolgozni ezt a vereséget, mely eredmény alapján akár gyõzelemmel is felérne, csak hát látva - és pláne átélve - azért nem olyan egyszerû ez.

Ami viszont biztató (a játékon és a küzdeni tudáson túl, nem egy felnõtt válogatott ez, na...): ha folytatódik a csoda, és bejutunk a döntõbe, akkor a statisztika nekünk kedvez, a döntõben ritkán tudja újra elvétve egy csapat a korábbi áldozatát.
Betiltanám az idõntúli szabaddobást, mi 10 esetbõl 9-szer rosszul jövünk ki belõle.
Jól hajráztunk a norvégok ellen az elsõ félidõ végén (U17-es vb), 8-13-ról feljöttünk 14-14. Ez derék volt!
Isthy
Ha már ez a végszó, akkor erre írom le az én véleményem. Na pl. ezért is sztem nem kellene ez az egész szabad kártyás rendszer, évtizedekig jól megvolt mindenki nélküle. Csak ugye a harácsoló szemléletmód...

DUNAFERR FOREVER!!!

Ez az erõviszonyoktól is függ, ha két egyenlõ, de kiemelkedõ csapat küzd az elsõ helyért (vagy a sztárcsapat mögött a második BL-helyért), akkor egy elbukott hazai rangadón elmehet minden. Ha minden igaz, kiegyensúlyozottabb bajnokság elé nézzünk, így nem ez lesz a helyzet.
igaz, de sokkal nagyobb az esély kijavitani egy gikszert, mert van rá idõ és alkalom!
Éppen ezt mondom, hogy egyik megoldás sem tökéletes. Lehet mindkettõ ellen és mellett érvelni, ez világosan látható. De többször már tényleg nem írom le ugyanezt.
Az edzõk mégis a (felsõházi) rájátszás mellett állnak, és úgy tartják, hogy a több magas színvonalú, feszült meccsbõl többet lehet tanulni. A spanyol kivételével minden épkézláb bajnokság kiírása hasonlít is ebben. Én sem rajongom a rájátszásért, és tudom, hogy vannak ellene érvek, de pusztán észérvekkel mégsem tudom magam meggyõzni ellene, ha a válogatottat nem vonjuk be a képletbe. Több csapatnak nem lenne értelme, hiszen már a 12 csapatot is kis híján lasszóval kell fogdosni, az Újbuda és a Szekszárd pedig már idén is kilógott, az utóbbi és a Halas jövõre is bajban lehet.

Egyébként pedig tiszta bajnoki rendszernél is dönthet a pillanatnyi forma vagy sérüléshullám, ha éppen a kulcsrangadót bukja el a csapat.
no de a mostani felállásban csak 2 gyenge csapatot kaptak, mig a 4 erõs szabadkártyás egymással dönti el a továbbjutó helyet! Ráadásul az illetõ csoportot is nayg háétrányba hozva (speciel a veszprém csoportját).
Jellemzõ volt, hogy a elmúlt idényben a csoport 3-ik Hamburg is könnyû ágra került s most is végtelenül könnyû csoportja van.