Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Törlesztem adósságomat, ami az elõzõ hétvégi Szabella-kupát illeti. Igazság szerint írtam hétfõn vagy kedden egy terjedelmes hozzászólást, de végül nem küldtem el. Ezúttal igyekszem viszonylag rövid lenni.

Szóval tetszett a kupa, tényleg. Akár elfogultság nélkül is mondhatnám, hogy a magyar csapatok voltak az érdekesebbek, hiszen az õ játékuk közelebb volt a tétmeccseken várhatókhoz, mint a nagynevû sztárcsapatoknak. A Podgoricán például erõsen látszott, hogy még más sebességen játszanak, legalábbis ez a vasárnapi Fradihoz képest szembetûnõ volt 😊 Pedig szó nem érheti a ház elejét, az addig tartalékoló montenegróiak szinte ellenünk pihentették Popovicot és Bulatovicot, látszott a "döntõn", hogy mindkét csapat meg akarja nyerni, de erre kezdettõl fogva csak a házigazdának volt esélye, Zácsik és Dajka hiányzása, illetve a kevés pihenõ ellenére. (De még egyszer hangsúlyozom, amit az ittenieknek aligha kell: a Buducnost máshol tart még a felkészülésben.)

Van miért örülni, és nem csupán a komoly ellenfelek legyõzése, illetve a Szabella-kupa bezsebelése okán, hanem a látottak alapján, amelyek bizakodásra adnak okot. Végre igencsak komoly kispadja van a Fradinak! Természetesen a távozókat nem kívánom bántani, lehet azon morfondírozni, hogy ki mit tudott volna produkálni, ha több lehetõséget kap, egészségesebb, de látszik, hogy komolyan erõsödtünk. Zivkovic nagyon jó volt, a közönség lelkes támogatásával szárnyalt végig, kiváló a lövõrepertoárja, védekezésben sem tûnik éppen inkompetensnek, és ítéletvégrehajtónak is magabiztos. Cifra is jó lesz, bár támadásban más stílusú, mint Piros, és kevésbé gólerõs, de hasznos. (Babát csak szeretni lehet, aki tavaly alaposan kivette a részét a sikerekbõl, nagyon lelkes, pozitív, csapatát biztató személyiség, de a csere szakmailag egyértelmûen indokoltnak tûnik, már csak a térde miatt is.) Egyszóval: van heteslövõnk, van balkezes lövõnk, végre vannak különbözõ variációs lehetõségeink támadásban (ezt szó szerint öröm nézni) és védekezésben (Deka is kezd alakulni), elbírjuk a komoly hiányzókat is, már csak a védekezést kellene helyrerakni, illetve a kapusainknak sem ártana megtalálniuk a formájukat. Eddig is tudtuk, hogy a sok távozó ellenére erõsebbek leszünk, most már az is látszik, hogy két jó igazolás milyen sokat jelent. Már "csak" élesben kell ennek visszaköszönnie 😊

A Loki sem volt rossz, ellenünk sokáig tartották magukat, a másik két csapat ellen pedig jó darabig egyenesen vezettek a tornán. Az utóbbi idõben történtek után azért már semmiképp nem mondanám, hogy bérelt helyük van a felsõházban, de ígéretes és rokonszenves ez az út, a klubhoz kötõdõ fiatal játékosokból való építkezéssel. A BL-csoportkörbe nehéz lesz bejutniuk, már nem is õk az esélyesek, de mivel egy igazán rázós meccsrõl van szó, nem tûnik reménytelennek sem a helyzet.

Úgy vélem jó bajnokság elé nézünk, mondhatni az a kérdés, hogy a Ferencváros és a többi, nem gyõri illetékességû csapat között lesz-e annyi különbség, mint az ETO és köztünk. Az biztos, hogy Konkoly Csaba csapatának könnyebb a dolga 100%-ra hozni a bajnokságot, mint nekünk a várhatóan utánunk jövõk ellen, hiszen õk legfeljebb ellenünk futhatnak bele rázós meccsbe, addig mögöttünk sûrûbb a mezõny. Persze nem kívánok elbizakodottnak tûnni, a sportban bármi lehet, de a papírforma alapján az elsõ két hely elõre kioszthatónak tûnik. Persze a papírforma is azért van, hogy boruljon, így szép az élet.

Ha már Fradi és Gyõr, úgy érzem, hogy ezúttal mindkét csapat az elsõ számú esélyese a nemzetközi kupának, amelybe leadta a nevezését (szerintem a KEK-be is verhetõ, vagy velünk hasonló szintû csapatok fognak átkerülni, és idesorolom a dán csapatokat vagy az erõsödni látszó, tavaly az Alicantén meglepetésre fennakadt Rosztov Dont is). Ez persze nem jelent automatikusan újabb kupasikert, pláne nem kettõt, de a realitások talaján állva mindez bátran kijelenthetõ, csak érdemes a helyén kezelni.
Isthy
Köszi a beszámolót! <#worship>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Örvendetes hír:
A Cunderen látható lesz a hétvégi Szabella Kupa összes magyar érdekeltségû meccse. Nagy köszönet érte! <#eljen><#taps><#worship>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Ma vendégszerepelt Varga Józsi csapata Siófokon. <#vigyor2> Az "nagy" meccsen 10 gólos gyõzelmet arattak a hazaiak, bár ez az eredmény elég csalóka, mert a Halas 50 percen keresztül "meccsben volt". Többször vezettek is. A siófoki "sztárok" nem tudtak igazán felpörögni, igaz, nem játszott még változatlanul Bogdanovics Anna.
Meglepetéssel nyugtáztuk, hogy szinte végig ugyanazok a játékosok játszottak a Siófokban, pedig az ember azt gondolná, hogy +8 után azért azoknak is lehetõséget lehetne adni, akik általában nem kezdõk. Ez még akkor is igaz, ha kiderült a meccs végén, hogy lesz még 20 perc ráadás. Ekkor a Siófok addig kispadon ülõ játékosai voltak pályán, a vendégek pedig megint a kezdõsorukkal álltak fel. ( A második félidõben õk pihentették legjobbjaikat.)
Ezt a játékrészt a halasiak nyerték, kisebb meglepetésre. Érdekes csapat a Kiskunhalas. Elég alacsony az átlagmagasság, így nincs más lehetõségük, esélyük, mint lehetõleg felgyorsítani a játékot, amit sokszor sikerrel meg is oldottak.
A Siófokban dícsérhetõ Szalai Babett, Bódi Berni, Herr Orsi, a vendégeknél Barna Éva, Sterbik Andi, na és mindenképpen a 2 kapus. A második félidõben pályára kerülõ fiatal hálóõr is figyelemre méltóan jól teljesített.

A találkozó tipikus edzõmeccs - lett volna, ha mindkét edzõ forgatta volna kellõképpen a csapatát. Természetesen ez csak egy laikus szurkolói vélemény.
Szombaton a Veszprém fog átrándulni a déli partra. Érdeklõdve várom az összecsapást, ami hagyományosan presztizs csata szokott lenni a 2 régi nagy ellenfél között. (Bár már nem sokan vannak a régi csapattagok közül egyik csapatban sem.)

ps: a vendég edzõ önmagához képest meglepõen csendben tûrte a történet alakulását. <#vigyor2>

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Magyarul kellett egy ember a kirakatban akinek van dumája, hogy a többiek a háttérben ugyan úgy csinálják azt amit eddig, a nagy semmit, különbözõ érdekek mellett szétlopják a szövetséget, illetve züllesszék a sportágat.
A játékosoknak simán össze kellene fogni és lemondani a válogatottságot,(úgysem ér fabatkát sem) na akkor lenne meglepetés, csak hát ismerünk egy-két történetet mennyire egységes is a válogatott...

Összefoglalva: kedves szurkolók és játékosok, nesze semmi, fogd meg jól...
Isthy
Interjú az új elnökkel

Annyit tennék hozzá, hogy az a bizonyos MKSZ elnökség most is 90 %-ban ugyanaz, mint a hivatkozott EB és VB helyeknél és a brazil meccsnél. Elõször a szövetségben kellene rendet tenni, de gyorsan és alaposan...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Igen, rájuk gondoltam és olvastam én is.

Így van, a gyakorlás a lényeg és hogy minden formációban minél többet szerepeljen a csapat.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Megírta. <#wink>
A mai Vác elleni meccsrõl kevesebbet lehet tudni, de külön tudósítom elmondta (köszi neki!😊), hogy ma nem ment olyan jól a csapatnak, mint tegnap, így a Vác biztosan nyert.
Ehhez azért hozzátartozik, hogy új edzõnk próbálgatta a csapatot. Detti pl. csak 1 félidõt játszott. Nem is baj, sok lehetett ez a 3 meccs, ebben a melegben, egymást követõ napokon.
Változatlanul a gyakorlás a lényeg. <#kacsint> Van mit bepótolni.

Köszi. EZ a vélemény alakult ki nálam is, a NS-ban fröcsögõkkel szemben, akik szerint nem ez volt az oka az aránytalanságnak a szélsõ pályákon, hanem a magyarok rossz felkészültsége/gyengesége.
kaloz174
Talán a DO legalább megírja, az elsõrõl volt tudósítás...

Isthy
A gyakorlás megvolt, ráadásul 2 gyõzelemmel és ez így volt jó <#wink> Jó lenne majd tudni részleteket is...

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Felk. meccsek ma:
Újváros-Halas: de. 30-29, du: 36-25;
Gyõr-Siófok: 36-27

A gyakorlás a lényeg.

Isthy
A lelátók ugyanott voltak most is, mint 2006-ban és ugyanakkorák voltak. Tudom, mert direkt figyeltem, hogy nagyobb lett-e a nézõtér. A pálya átépítése nem a versenyrésznél zajlott, hanem a cél utáni kiszolgáló épületeknél, tehát ez a versenyzést nem befolyásolta, mert nem lettek magasabbak az épületek, ami szél problémát okozhatott volna a pálya felé. Az elválasztó szigeten is ugyanúgy 2 kivetítõ volt, szinte ugyanott és ugyanakkorák. Ez biztos, mert az elõbb visszanéztem az akkori képeimet, hogy válaszolni tudjak neked.
Az tény, hogy bizonyos szélviszonyoknál az alsó pályák elõnyösek, máskor meg a felsõ pályák. Ez függ a széliránytól és annak sebességétõl. 2006-ban például az alsó pályák voltak jók az 500-as döntõk napjának kezdetén (vasárnap reggel), emlékezzünk csak a mexikói meglepetés gyõzelmére a 9-es pályán és utána rögtön a svédére, aki szintén a 9-es pályán nyert. Akkor még õ sem volt igazán esélyes. Azután a szél csendesedett és rendre a középsõ pályák nyertek. Az 1000-es döntõk napján (szombaton) meg ugyanolyan gyenge szembeszél volt, mint most pénteken és nyertük is sorban az aranyakat akkor is.
Most pénteken szinte totális szembeszél volt délután, bár nem túl erõs, ami kedvezett nekünk. Szombaton délután erõsebb balos hátszél, ami nem feküdt a mi versenyzõinknek és az alsó pályáknak. Vasárnap semmi szél nem volt, így nem befolyásolt semmit. Mivel minden nap korán kinn voltam (már reggel 8-tól) így jól érzékelhettem, hogy reggelente mindig van szél, ami idõvel lanyhult. Majd néha délutánra feltámadt újra. Bár vasárnap ez nem történt meg, délután is szélcsend volt.
Amit kiolvasok a statisztikádból az jól mutatja a szombati szélviszonyokat, hiszen akkor szerepeltek nagyon jól a fenti pályákon lévõk. Pénteken a 2 gyõzelem a 3-as pályán született, ami legalul van és ráadásul kiváló versenyzõk mentek ott.
Azt gondolom, hogy a szél és a pályákra történõ beosztás együttesen eredményezte leginkább ezt a kiegyensúlyozatlanságot.

DUNAFERR FOREVER!!!

Ha már a kajak-kenuról van szó s ott voltál, hadd kérdezzem meg, tudsz valamit arról, hogy mi okozhatta azt a nagy eredményeség különbséget ami a tribün alatti (jobb oldali ) pályák (7-9) és a baloldali (1-3) pályákon versenyzõk közt jelentkezett? Vettem a fáradságot és a startlisták valamint az eredmények alapján a 27 döntõ (5000 m-en kivül) után az derült ki, hogy a 81 érembõl a 7-9 pálya összesen 3 bronzot termet ( s a magyar hajók javarésze, köztük a rosszul szereplõké is, ezeken ment), mig az 1-3 pálya közel 20 (19?) érmet, közte 6 aranyat is! (ott pechünkre nem volt magyar döntõs!). A 200-on ez nem annyira volt evidens (érthetõen) de az 500-1000 m-es versenyeknél nagyon: (500 m: 4 A, 4 E, 3 B; 1000 m: 2-6-2). Ha hozzávesszük, hogy Szélesék és Bozsik is ezeken bukta el döntõt, akkor nem igazán tekinthetõ a dolog véletlennek! Erre egyes versenyzõink utaltak-is az interjúikban, a szélviszonyokra panaszkodva. Mivel ez 3 napos jelenség volt (péntek-vasárnap) s 2006-ban ilyenre nem emlékszem, vajon a pálya és a lelátók átépitése miatt alakult-e így s errõl a szervezõk miért nem tudnak/akarnak tudni? (legalábbis én egyikük esetében sem hallottam6olvastam errõl).
kaloz174
Köszi a megosztott élményeket és beszámolót. <#worship> Gratulálok a kajak-kenu válogatottnak, na és neked is, mivel jól szurkoltál, a jelek szerint. <#vigyor2>

Isthy
Ahogy az eredményeket látom, a Fradi meg is nyerte a tornát. Gratula nekik hozzá! <#taps> Remélem Zó ma este vagy holnap majd fog írni a tapasztalatairól.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A Buducnost eredményein nincs mit csodálkozni, õk augusztus elején kezdték a felkészülést, így más fázisban tartanak, mint a többiek.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Állítólag kétszer látszottam az Eurosporton az ismerõsök szerint <#vigyor2>

Ági? Ha engem kérdezel, akkor véleményem szerint nem igazán és mûtét nélkül esélytelen a dolog. Mondjuk többen is vannak hasonló véleményen...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Akkor egy kis off az elmúlt 5 napról:

Szerencsére végig jó idõ volt (30-32 fok), sõt néha túl jó is (pénteken brutál meleg volt). Akkor kellett is több ezer palackos pótrendelést is leadni a szervezõknek, mert nagyon fogyott a készletük már kora délután.
Jó helyünk volt, közvetlenül a vízparton, a céltól kb. 20 méterre, mindjárt az eredményhirdetés helyszíne mellett. Minden magyar érmest sikerült is lefotóznom a dobogón.
Szurkolásban nem volt hiány, a hírek szerint a 4 nap alatt negyvenezren voltak kinn. A hangulat is jó volt, a szereplés összességében elfogadható, voltak csalódások és voltak nem várt sikerek. Sok hírességgel találkoztunk magyar és külföldi versenyzõkkel is. Birgit Fischer-Schmidtet elnézve sztem nem lehetetlen, hogy ott lesz jövõre Londonban. Pénteken és vasárnap együtt szurkoltuk ki Csipes Tamara mindkét aranyérmét az anyukájával (Orosz Andrea úszónõ) és a barátjával. Ittunk is mindkettõre 1-1 hûsítõ nedüt utána <#wink>
Esténként meg a fárasztó nap után mindig jól esett a finom vacsora és folyadékveszteség pótlása a 7 fõs társasággal <#vigyor>
Szuper 5 nap volt, maximálisan megérte! <#eljen>

A pofakönyvbe majd késõbb teszek fel képeket.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Megkezdõdött a soron következõ felk. torna a Népligetben.
Sokakkal együtt nem értem, miért nincs közvetítés, legalább neten. Mi van a Fradi-tv-vel?

(Ha esetleg illetékesünk erre járna...😊)

kaloz174
Mai eredmények:
Siófok-Vác: de: +6, du +5 a Siófoknak. A második meccset láttam. Elég laza volt, a váciak különösen nem foglalkoztak az eredménnyel. A Siófokban még nem játszott B.Anna, de már ott ült a padon. Nélküle is nyertek a hazaiak, gond nélkül.

Az Újváros az elsõ két félidõben magabiztosan nyert a Fehérvár ellen. (32-25) A ráadást (a fiatalabb korosztály meccsét) a Fehérvár nyert 4 góllal. Grat!😊

kaloz174
Mint kiderült tegnap este az egyik fehérvári szurkolótárssal folytatott beszélgetésbõl (kommunikáció ó!!), ma Újvárosban 3 félidõt játszik a 2 csapat.
Talán elmentem volna - ha ezt tudom. Így azonban maradok. (1 félidõ kedvéért semmiképpen nem láttam érdemesnek.)

Meglepõen gyenge eredmények produkálnak Dokicék a felkészülési meccseken. (Kár, hogy "szakértõnk" mással van elfoglalva.😊) Igaz, emlékszem, pl. Popovic tavaly sem nagyon strapálta magát, hasonló idõszakban.😊)
Bár nincs jelentõsége ilyenkor az eredményeknek...Majd "éles"-ben.

Lehetséges külföldi kapitány

Azért az elsõ bekezdés elsõ fele az nagyon jó, de kérdés, meg akarja e ismerni a viszonyokat..., lehet jobb neki ha nem ismeri meg...
én Bogdanovics játékát kifejezetten szeretem, vele jó vásárt csinált a Siófok, annak idején többször hiányoltam õt a válogatottból, sajnos sokszor szerencsétlenül alakultak szezonjai, sérülés, stb. miatt, na de majd most, kár hogy nem Veszprémbe jött 😉

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

kaloz174
A Siófok utóbbi 2 meccsét követve egyértelmûnek tûnik, legalábbis most, hogy Bogdanovics igazolása kulcsfontosságú volt.
Nélküle (sérült) nem is hozták azt a játékot, illetve ereményt, amit pl. én vártam volna tõlük.

pedig nem haraptuk le eddig se senki fejét 😄
jó szurkolást, majd figyellek a közvetítésekben 😊)

(off: Ági hogy van, javulgat?)

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

én is erre gondoltam, hogy már ez sem lehet indok... csakis arra tudok gondolni hogy a csapat tagjai örülnek a szabad hétvégének... ami persze nyilván nem elhanyagolható szempont, csak hát jegybevételi szempontból egy péntek délutáni meccs értékelhetetlen, fõleg hogy korábban is jórészt nem dunaújvárosiak jártak meccsekre... bár az is igaz, sajnos manapság szombaton sem járnak annyian meccsre, hogy ez komoly kiesést jelentene..persze azért ha vissza szeretnék csalogatni a közönséget a lelátókra, ahhoz a szombati meccsek ideálisabbak lennének szerintem.
😞 de van azt hiszem 2 meccs szombaton talán 😄 majd az idegenbeliek 😊

Más csapatoknál mikor vannak a meccsek, vagy mindenkinél péntek? Nekem egyébként ez teljesen belefér a csapat, illetve a bajnokság teljes szét züllesztésébe, nem kell azt gyorsan csinálni... Csupán szervezés és érdekek kellenek a szombati meccsekhez...
Isthy
Igen, ez nekem is eszembe jutott, mert ezt is az egyik indokként hozták fel.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Pedig, sajnos, már másik csapat nem foglalja a csarnokot. <#schmoll2>

Isthy
Én sem értem és már tavaly sem értettem. De lassan már semmin sem tudok csodálkozni...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ahogy látom Breki visszatette a számlálót. Leteszteltem az oldalt és most mindent rendben találtam. Ezek szerint a tippem helyesnek bizonyult. Remélem a többieknél is eltûnt a felugráló ablak probléma.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Nem értem én ezt. <#conf> Kinek és miért jó így?
Ok, hogy a játékosok többet tudnak pihenni, de talán lehetnének más szempontok is.

Isthy
<#eljen><#worship><#wave>

Azért én még mindig remélem, hogy eljön az az idõ, amikor újra írott formában is olyan aktív leszel, mint hajdanán <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Sajnos ez a meccsidõpontokkal is lassan így lesz. Az tud ott lenni aki helyi vagy éppen ráér... <#confused>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
OK, gondolok. Majd beteszem ide a sörözõs fotókat <#nyes><#vigyor>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Nekünk se szoktak szólni. <#eplus2> Vagy tudjuk, vagy nem. Szerencsére többnyire igen, pl. neked köszönhetõen. <#worship>

kaloz174
<#eljen><#integet2><#puszi>

Kedves Fórumozók!

Számomra, mindíg megható, hogy az ezen fórumon lévõ emberek, nem feledkeznek meg, egy rég nem jelentkezõ, fórum társukról. Ez a mai világban, bizony nagy dolog!
Ahogy Mse írja "olvasni sokan járnak ide", hát járjanak is, mert itt, láthatják, hogy emberi, kultúrált hangon is lehet eszmét cserélni.
Kívánom nektek, hogy maradjatok meg ilyennek, és õrizzétek meg ennek a fórumnak a jó hírnevét!
Köszönöm a megemlékezést, és mindannyiótoknak jó egészséget, és sok sikert kívánok!

Üdv: Payer Tamás

kaloz174
Nekem is kimarad. Megint a szervezés magasiskolája, sajnos. Bár lehet, hogy azt szeretné a csv., hogy csak a helyiek legyenek ott, na és aki éppen ráér. <#nemtudom>

Igen akinek bejött az élet...<#mf1><#mf1> Azért fotózáskor na meg sörözéskor gondolj ránk is!!!<#pias><#pias><#mf1>
Isthy
Ennek nyomait én is felfedeztem más oldalakat olvasva <#wink> Pedig írhatnának is nyugodtan, persze csak az itt megszokott kulturált, értelmes hangnemben.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A mai többi felkészülési meccs eredménye:

Érd-Metz 23-26 (8-12)
ETO-Zvezda 33-28 (20-13) és 38-24 (20-11)

Az elég durva, ahogy az ETO a délutáni meccsen elintézte a Zvezdát, ráadásul Görbe nélkül.

DUNAFERR FOREVER!!!

olvasni sokan járnak ide, úgy tûnik 😊 irigykednek is rendesen 😉))

csatlakozom, BSZ! 😊

köszi! 😊

Isthy
Köszönjük a meglepetést! <#worship>

Jól látom az eredményjelzõn, hogy mi nyertünk 32-29-re? <#eljen>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Kipróbáltam, most nincs ablakdobálás, lehet jó volt a tippem? <#wink> Sztem a számlálót próbáld meg visszatenni.

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
Breki33
ugyan nem szóltatok, de ma volt Szekszárd - Dunaújváros felkészülési meccs

sajnos mivel elõbb kezdték mint írták ezért csak a végére értem oda, de azért hoztam egy kis meglepit nektek

elsõ videó

Breki33
énis csatlakozok jó erõt egészséget <#eljen>