Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Isthy
Most meg kell elégednetek a Facebook-os képekkel. Nem kell mindig kaviár, még a végén nagyon el lennétek kapatva <#wink><#ravasz1><#vigyor>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ez az élet...<#vigyor><#nyes>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Most kivételesen helytálló a dolog, mert 14 órás utazás után értünk haza és az utazás 90 %-a éjszakára esett.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Jól kell tudni helyezkedni <#wink><#vigyor>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Jelenleg használt ruha kereskedést vezet Pesten "Lovi-turi" néven. Nagy "buli arc" még mindig <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Az a baj, hogy a legtöbben csak keressük. <#vigyor2>

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

kaloz174
Nekem már az is gyanús, hogy semmi szöveges élménybeszámoló. <#nevetes1><#kacsint>

Kaja, pia, jó nõk na f.sza, de oszt tudsz élni,<#pias>mi meg itthon melózunk és keressük a lóvéd...
"utazás miatt még félkómában töltöttem a délutánt és az estét."

Hehe, hát ez nagyon jó duma az utazásra sok minden rá lehet fogni...<#mf1><#mf1>
kaloz174
Köszi! <#worship> (Többeknek egész jól ez a mez. <#vigyor2><#eljen>)
(Most legalább Loviról is hallottunk valamit. <#kacsint> Néha felbukkan képeken, de egyébként nagyon eltûnt a nyilvánosság elöl.)

kaloz174
Akkor helyette itt van újra. Ha valakit még érdekel. <#vigyor2>
(Kérlek, az elõzõt töröld. Köszi!😊)

Breki33
tudsz élni :-)))))))
Breki33
kijavítani nem tudom 😊
Isthy
Végül úgy döntöttem, nem írok beszámolót, mert a kézihez kapcsolódó történés nem igazán volt. Gabi neve hivatalosan szombat óta Gabriella Markocs. Ami kézi vonatkozású: az itthoniak közül ugye a bajnoki nyitány miatt nem tudtak elmenni a játékosok. Végül Piga sem tudott ott lenni, így egyedül Lovi képviselte a hazai nõi kézi társadalmat. Viszont találkoztam több Buducnost játékossal, megállapítottam, hogy egész jól tudnak mulatni. Akik a legismertebbek és ott voltak, azokról egy kép:

Ha valaki mégsem ismerné fel õket: Maja Szavics, Bojana Popovics, Ana Dokics

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Köszi elolvastam. Meg a csapatoldalon lévõt is. Valahol várható volt ez a vereség, még ilyen arányban is. Fõleg a meccs nagyobb részében Detti nélkül.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Régen láttam errefefelé kedves házigazdánkat. Ha ezt a linket kiigazítaná, megköszönném. (Bár mûködik.😊)

kaloz174
Sajnos, ez a jóslat máris bevált...😞

Isthy
Tegnapi bajnoki eredmény:

Dunaújváros-Gyõri Audi ETO 28-45 (14-24)

Ha valaki látta <#wink> ne kíméljen és írjon beszámolót. Sajnos én tegnap az utazás miatt még félkómában töltöttem a délutánt és az estét.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Köszi az észrevételeket és a beszámolót! <#worship>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Köszi a részletes elemzést! <#worship>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Jelentem a küldetés teljesítve! <#wink>

Részletek késõbb, ha kialudtam magam a hosszú út után.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
<#vigyor2>

kaloz174
Igen, láttam õket. Ezért tartottam furcsának, hogy olyanok alkottak markáns véleményt, akik viszont nem. Na de a szó szabad. <#wink>

Megmondom õszintén, féltettem a csapatomat a szombati összecsapástól. Ezzel szemben érdekes módon a Siófok volt olyan, mintha önbizalom-hiányban szenvedne. Nem ismertem rájuk szinte, annak alapján, amit elõzõleg tapasztaltam. Nem egészen értem ma sem ezt a jelenséget, amit Imre Vili "görcsösség"-nek mondott. (Ennél jobb felkészülési feltételek nehezen teremthetõk.) Rutinos játékosokról van szó, na és nem véletlenül gondolják sokan (én is), hogy a legjobb 4-ben lehetnek, tudásuk is megvan hozzá. Érdeklõdve várom, mit alakítanak ezt követõen. Pl. a köv.meccsen, Csabán.
Az Újváros viszont bizonyította, hogy igazi csapat. Jó volt érezni a tartást bennük. Mondhatnám: evidens. De mégis, az ember, különösen ennyi változás után, elbizonytalanodik kissé.
Egyébként meg, lehet, hogy a papírforma a 10. helyet adná ki, a jelenlegi helyzetben, de éppen én is azt mondtam, hogy nagyon messzi még a szezon vége. Abban viszont biztos vagyok, a látottak alapján, hogy minimum a 10. hely meglenne a csapatnak. Ha a mostani helyzetet veszem. Aztán hogy mi lesz hónapok múlva, azt én nem merném megjósolni. Drukkolunk és meglátjuk. #vigyor2]

Akit érdekel:
Új beszámolók, blogok a Cunderen

Amennyiben rajtam múlik, remélem máson sem!!<#mf1> Én teljesen értem, a véleményedet és remélem nektek lesz igazatok, bízunk benne, hogy ez a szépen hangzó duma nem csupán a PR duma.
Ez tipikusan olyan megoldás, hogy elsõ, felüeltes olvasatban nézve nagyon jól hangzik, második nekifutásra pedig megijed az ember az esetleges negatív következményektõl, a két szék között a pad alá eséstõl. Összességében mindkét megközelítést leegyszerûsítõnek tartom, a gyakorlat fog nekünk választ adni, ráadásul ez csupán egy ajánlat. Jó kérdés, hogy külföldi székhelyû társaságok ellen mit lehet kezdeni, de éppen az Európa Tanács egyik (ez nem az EU-s szerv, hanem a "velencei bizottságos"), nálunk már tizenéve törvénybe iktatott jegyzõkönyve tartalmazza, hogy bizonyos kiemelt eseményekhez hozzá kell jutni a lakosságnak (erre hivatkozik a médiatörvény is a kizárólagos közvetítések kapcsán). Tehát nem valamiféle friss magyar találmányról van szó. Szóval meglátjuk.

Mindenesetre részemrõl a Digire már elméleti szinten sem vagyok hajlandó elõfizetni, hiszen kivették az NB I-et adó Sportklubot (igaz, más, kisebb szolgáltatók is hasonlóképp cselekedtek).
A hivatkozott hozzászólás jóformán a topik hivatalos álláspontját takarja, más szavak még én is megfogalmaztam Bøhn kapcsán is, szóval ezen nem veszünk össze. Én csupán azt mondom, hogy egy minimális türelem mindenkinek kijár, és lehet nézni a dolgok jó oldalát is, nem csupán a létezõ árnyoldalt.
Ha jól értem, volt alkalmad látnia Szekszárdot a Halast és az Újvárost idén? Én mindhárom csapatot csak tavaly láttam, de az nem túl mérvadó. Azért újvárosi részrõl (is) döntõ lehet egy-egy sérülés, ha mondjuk Ferling kihagy egy meccset a közvetlen riválisok mellen, akkor ott bármi lehet. Legalábbis elnézve a kereteket. Én per pillanat a 10. helyre tippelném az Újvárost, de addig nagyon sok minden történhet, sok minden múlhat a szerencsén, apróságokon is. Mindazonáltal a siófoki szoros vereség látatlanban elismerésre méltó eredménynek tûnik.
FTC-Rail Cargo Hungaria - Budapest Bank-Békéscsabai ENKSE 38-26 (19-12)

Volt szerencsém a találkozóhoz a helyszínen, majd másnap a készülék elõtt is, csupán pár gondolatmorzsát osztanék meg.

Nyitómeccsnek mindenképp megtette, bár különösebb extrát nem kellett nyújtanunk. Ha a végén az eredményre megyünk, akkor azért sanszos, hogy a +20-hoz közelebb álltunk volna a végelszámolásnál, mint a +10-hez, de emiatt aligha lehet keserû az ember szájíze. A gyõzelmet mindenesetre hiba lenne túlértékelni, a Csaba valami borzalmasan védekezett, még fradista szemmel és megszokásokkal nézve is. Megmondom õszintén, tõlük a jövés-menés miatt kezdetben is vártam mást, nemcsak kicserélõdött a fél csapat, és gyengült a keret, de a védelmük is eredendõen megbomlott (ugye Cifra Anita távozását talán fölösleges is említeni).

Az továbbra is látszik, hogy Kovacsicz és Tomori van a legveretesebb formában, bár utóbbi késõbb hibázgatott, ahogy nyilatkozta is, most még próbálgatott dolgokat. Azért láttam már felkészülési meccsen is elszántabban visszafutni, szóval nemcsak támadásban tûnhetett fegyelmezetlennek, de ezenkívül tényleg rendben volt a játéka, rengeteg remek (gól)passz, a vezetést megalapozó fontos gólok, és belõtte mindkét hetesét is. Ugye ez például nem sikerült Jelenának, neki összesen volt talán két jó passza, valamint egy indítást halászott sikeresen le, de lesz ez még jobb is, Elek Gábor nem véletlenül nyilatkozta, hogy az elsõ meccsen a fiatal játékost még igencsak nyomhatja a teher. Emellett továbbra is a felkészülésen látottak megerõsítését kaptuk: Zizi továbbra is jön fel a kihagyása után (meg persze Dajka Betti is az õ hosszabb kényszerszünete után), ezúttal jól játszott, és szerencsére õ tud még jobban is, Szani továbbra is roppant hasznos tudott lenni, amíg a pályán lehetett, remélhetõleg nem sérült rá komolyan a derekára. A bal szélen pedig egyelõre továbbra is Szádvári képes idõszakos jó teljesítményre.

Számomra amúgy az hatott apró újdonságként, hogy Kriszta viszonylag huzamosabb ideig B2-ben védekezett (Dajka volt a szélen), ezt eddig inkább a váltótársától szoktuk meg, nem is emlékszem (vagy inkább nem hiszem), hogy az elõzõ szezonban vagy a felkészülés során láttam-e ilyen felállást. Támadásban is jó volt látni, hogy használtuk a széleket, széthúztuk a falat, átlõttünk, beszaladtunk zárni a falba, szóval tényleg mindent megtettünk, hogy a túlságosan is partner csabai védelemnek ne maradjon esélye. Nem is nagyon maradt, de azért idõnként az irányzék rossz volt, Futaki pedig az elsõ félidõben segített csapatának elkerülni a megalázást.
kaloz174
Mai kézis program:

Budapest Bank Férfi Liga
16:15 Csurgó-Balatonfüred
18:00 Szeged-Gyöngyös

Nõi NB I
16:00 Vác-Érd
18:00 FTC-Békéscsaba
18:00 Kiskunhalas-Alcoa
18:00 Siófok-Dunaújváros
18:00 Veszprém-Gyõri ETO

Cunder mûsor

kaloz174
off:
Megszületett Janics Natasa gyermeke

szeretettel gratulálok!😊

kaloz174
A vége magabiztos Loki siker: 25:35

kaloz174
Jelentem, eléggé fû alatt, eléggé csendben, de megkezdõdött a bajnoki szezon. <#kacsint> A Loki Szekszárdon játszik éppen. 2-3 perccel az elsõ félidõ vége elõtt 10-16.

kaloz174
Meglep, hogy viszonylag tájékozottnak gondolt "szakértõk" milyen rosszul ítélik meg az Újváros esélyeit a bajnokságot illetõen. Nem tudom, mi lesz a vége, mert az még messzi van, de az biztos, hogy a jelenlegi helyzetben, LÁTVA A CSAPATOKAT több meccsen, ez nem reális. Biztosan állítom, hogy - jelenleg - 2 csapat egyértelmûen mögöttünk van.
Na nem nagy baj, csak kicsit fura a dolog. <#nemtudom>

Hosszabb távon és persze megfelelõen reklámozva jó döntés lenne, persze a sikerhez a rend rakás elengedhetetlen! Az pedig nem kérdés szerintem, hogy az MTV-nek lesz e rá pénze, vagy sem, mert ha állami támogatással megy akkor kap rá lóvét, ha nem akkor marad a 2 szenny csatorna.
kaloz174
ki közvetítsen...

Lehetõség? Jó lenne, ha az lenne, elsõre azt gondolom, fontos, hogy minél jobb reklámhordozó legyen a sportág. De nem tudom megítélni, mit jelenthet ez konkrét esetekben.

Breki33
jó utat !
Breki33
"Lehet, hogy elfeledtek, de nem bánom" - interjú Csík János vb-ezüstérmes kéziedzõvel

http://www.origo.hu/sport/kezilabda/20110814-interju-csik-janos-kezilabdaedzovel-a-vac-szakvezetojevel.html
Na ná, hogy ezt javasolta, ugyan mit javasolt volna mikor egyik kapitányt sem hagyták dolgozni. Én is csak reménykedek hogy tud hozni valami új szelet, én nem értek vele egyet, de remélem nem lesz igazam, hátha két új söprû duplán jól söpör...
Egyébként a lényeget Kaloz174 a #49493-ban leírta.
kaloz174
Köszi! Akkor a küldetést teljesítsd!<#kacsint>

Isthy
Mindenkinek jó szurkolást a hétvégi elsõ bajnoki fordulóra!

Én holnap el Montenegróba, jövõ szerdán újra találkozunk. Remélem sok érdekes meccsbeszámolót olvashatok majd <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
"A magyar edzõktõl olvasott megnyilatkozások amúgy nem szimpatikusak számomra. Nyilván a legfõbb hibás az MKSz volt az utóbbi években, de azért más szereplõk is kivették a történésekbõl a részüket"

Ezzel a véleménnyel egyet tudok érteni. Ezért írtam én is anno a közeget emlegetve, nem csak az MKSZ szerepét kiemelve.

"Meglátjuk, egyelõre türelmes leszek az elnök és a kapitány felé."

Ugyanezen cipõben járok én is. Az MKSZ esetében majd a tettek beszélnek, a szavak nem számítanak.

DUNAFERR FOREVER!!!

Korrigálnom magam

Kimaradt egy "kell".

A zárójeles utolsó mondatomhoz pedig még annyit, hogy erõsen remélem: nem csupán e látszat elkerüléséért hozták ezt a döntést, hanem tényleg az az üzenete mindennek, amire várunk.
Korrigálnom magam, korábban úgy tudtam, hogy a három jelölt eleve az edzõbizottság ajánlása volt, köztük kimondottan Bøhn is (mondjuk ezen csodálkoztam is), de most úgy tûnik, hogy már az õ felvetése is vetési partizánakciója volt, ahogy az elnökségen való átverése is.

A magyar edzõktõl olvasott megnyilatkozások amúgy nem szimpatikusak számomra. Nyilván a legfõbb hibás az MKSz volt az utóbbi években, de azért más szereplõk is kivették a történésekbõl a részüket, Bøhnnek pedig szerintem egyszerûen most nem volt alternatívája. Egyszerûen nem is értem Kovács Péter méltatását, felnõtt szinten semmiféle eredményt nem tud felmutatni (bár Gyurkával szemben vele szakmai szempontból kevesebb a fenntartásom, de éppen Mátéfi Eszter után elég szerencsétlen választás lett volna), az is kérdéses, hogy mennyire való nõi csapat mellé edzõnek, vagy akár újabb konfliktusforrás lehetne. Persze Bøhn is csak alternatíva, ha kap pénzt, fegyvert, paripát. Az alábbi Vetési-interjú azért már biztató, állítólag a szeptemberi tisztújítás folyamán is lesznek személyi változások. Meglátjuk, egyelõre türelmes leszek az elnök és a kapitány felé. (A másik két jelölt esetén is megadnám az esélyt, de mindkettõ tipikus biztonsági, mutyifolytatós döntésnek tûnt volna.)
kaloz174
Ez így rendben van. A bizalmatlanság jelenleg, ennek ellenére, bennem él, köszönhetõen a közelmúlt történéseinek. Majd meglátjuk, ténylegesen mi fog történni, én is azt gondolom.

Isthy
Elõre a zavarosban

Nem szoktam ezt az oldalt olvasni, de most felhívták rá a figyelmem. Úgy látszik az új elnöknek is vannak jó tervei a szövetségben. Ha sikerülne végigvinnie akkor élhetne a remény egy sikeresebb sportág megteremtésére. Az már biztató, hogy elég keményen megemlít dolgokat, amiket mi már egy jó ideje feszegetünk itt. Remélem sikerül neki a terveit végigvinni. Meglátjuk.

DUNAFERR FOREVER!!!

hát azért is tettem idézõjelbe! De ez is egy közeg, a kibiceké! S õk is sokat ronthatnak a levegõn, ha letámadják egy-egy meccsen az új kapitányt! S ez ki is telik tõlük!
Isthy
Na errõl beszéltem én is, hogy elsõsorban a körülmények lesznek a meghatározóak. Ha azok segítik megfelelõen akiknek ez a dolguk, akkor eredményes lehet a munkája.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A közegen én a szakmai közeget értettem (elsõsorban a szövetségben és a kluboknál dolgozókat). Mert õk azok akiknek a támogatásán és munkájuk milyenségén múlik az új kapitány sorsa és eredményessége.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Látva a reakciókat, szembetûnõ, hogy mindenki abból indul ki, hogy ki, melyik személy, lett (lehetett vona) a következõ kapitány.
Miközben egy dolog, hogy legyen egy megbízott szakvezetõ, de egy sokkal lényegesebb kérdés, hogy milyen körülmények között fog dolgozni.
Egy új kapitány kinevezése önmagában csak tüneti kezelés.

(Azt hiszem, utólag megállapíthatjuk, zsákutca volt a Mocsai-éra után mûködtetett rendszer a válogatott mellett. Ideje volt váltani. Sõt, ideje lett volna már jóval régebben. Talán máshogy alakul a nemzeti csapat sorsa.)

Úgy hírlik, hogy a magyar szakemberek krémje (edzõbizottság) is egyértelmûen ezt a felállást javasolta. Ettõl persze még szomorú, hogy korábban nem akart az MKSz fõállású kapitányt, és lehet háborogni azon, hogy most éppen egy külföldi kap nagyobb esélyt, de jelen körülmények között ez az elképzelhetõ legjobb hír, pláne a segítõ személyének ismeretében. A szövetségünk bûnei miatt nem kéne átmennünk ennyire negatívba, jobb lenne különbnek lenni. Vagy nemcsak a sportvezetõink, de a szurkolóink (?) hozzáállása is jó ok lesz arra, hogy Bøhn sikítva meneküljön el innen.