Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Breki33
ja igen a videó mindjárt felér csak vmiért most megállt 95%-nál

Breki33
Készítettem több videót, majd lehet fel is rakom õket csak most majd lehet megyünk inni és ünnepelni a borudvarra, de ezt fel kellett tennem.

A mecs végefelé egyik szekszárdi játékos eléggé komolynak tûnõ sérülést szenvedett, nekiesett a kapufának percekig nem is tudott felkelni aztán a gyúró segítségével felállt, de aztán visszaesett az orvos csak akkor kapcsolt és futott oda, többen mentõt kiabáltak aztán hosszúnak tûnõ percek után feltámogatták és a közönség állva tapsolt míg a kispadhoz ért és aztán percekig zúgott neki és a közönségnek is a vastaps.

Innen is kívánok neki mielõbbi gyógyulást remélem hamar helyrejön.
Breki33
Jelentek kiütöttük a Békéscsabát. :-)

Nemsemmi meccs nemsemmi hangulat volt ilyet én Szekszárdon még nem láttam.
Valahogy megéreztem senki sem ért rá itt szüreti fesztivál van és senki se tudott eljönni negyed órával a meccs kezdete után jöttem haza, de mondom csak azért is elmegyek egyedül vhogy volt olyan érzésem, hogy el kell mennem.

Épp odaértem kezdésre és onnantól kezdõdött a varázslat a viharsarkiak az elején vezettek 3-1-re de onnantól fordítottunk és végig biztosan vezettünk a b-közép többször rászámolt az ellenfélre, pedig a bírók enyhén szólva nem voltak velünk. Ígyis biztosan vezettünk már a félidõben és aztán rátettünk még egy lapáttal.

Az új igazolások nagyon jónak tûntek, a fele csapatot nem is ismerem igazán még. És hát volt egy fantasztikus kapusteljesítmény így még nem láttam Szekszárdi kapust védeni szerintem a százaléka Pálinger nagy meccseit idézte õis lett a meccs embere hihetetlen sok ziccert fogott.

Lassan elkezdem nézni a tabellát :-)))))))))
kaloz174
Kicsit meglepõ eredmény született ma:
Szekszárd-Csaba
31-20 (15-9)
Most sajnálom csak igazán, hogy elkönnyelmûsködtük a szekszárdiak elleni meccset.
(mert ma is úgy gondolom, hogy így volt)

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

kaloz174
Megnéztem a meccset. A játékunk hullámzó volt, de ez nem meglepõ.
Voltak kimondottan biztató idõszakok. Egyéni teljesítményekben is ezt lehet elmondani.
Mindkét kapusunk jó teljesítményt nyújtott, bravúrokra, hetes-védésre is futotta.
G.Reninek voltak kimondottan szemfüles gólpasszai, ami nagyon tetszett.
Szélsõink változatlanul megbízhatóan teljesítenek, érdekes, most Berta Niki jobb, mint Erdõsi Ildi. Balkezeseinkre sem lehet panasz. Hosszú Bogi nálunk jobb, mint tavalyi csapatában. Megérte neki váltani.
Gabó felvállalta a vezér szerepét, még átlövéseket is bemutatott. Takács Dusi egészen tûrhetõ volt beállósban. Fruzsi pedig talán végre visszanyer valamit sérülés elõtti formájából.
A gond az, hogy nem egyenletes még a teljesítmény, tehát azt sem tudjuk teljes egészében a javunkra fordítani, amit tudunk. Ez azonban következetes munkával javítható, úgy gondolom. Ettõl függetlenül változatlanul ott a veszély, hogy nem sok sikerélményben lesz részünk ebben az õszi idõszakban.
Következik egy újabb idegenbeli meccs, Csabán...De majd csak köv. pénteken.

Isthy
A krónikus átlövõ hiány állandó problémánk mostanában, ez már sajnos tény. Meg nem is azt írtam, hogy az volt az egyedüli ok, amit említettem. Viszont amiatt végig rohanni kellett az eredmény után.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Lesz több ismétlés - állítólag, ugyanott.😊

Híreim szerint azért voltak ennek a dolognak más összetevõi is. Mégpedig a krónikus átlövõ hiány, bár Takács Fruzsi végre jól játszott.

kaloz174
Nem akarom bántani Ivettet (ma sem értem, miért váltott, igazán, na de ez az õ dolga), most (valószínûleg valamivel több pénzért) - ül a padon. Igaz, nem tudhatta, hogy mit hoz a jövõ, amikor eligazolt.

Breki33
Az elsõ gyõzelemért hajtunk

A Veszprém Barabás KC játékosa, Nagy Ivett bemutatkozó blogjában beilleszkedésérõl, a csapat felkészülésérõl és az elsõ két forduló tapasztalatairól is ír.

http://vehir.hu/cikk/2011-09-14/az_elso_gyozelemert_hajtunk.html
Egyelõre ez arról szólt, hogy a múltkori fiaskó után legalább fontos pontokat szereztünk. Meggyõzõdésem, hogy a játékunk minõsége nem sokat változott, ugyanazzal a hitehagyottsággal ezúttal sem kaptunk volna ki kevésbé Gyõrben, sõt ha fennmarad az elsõ soruk, akkor a -15 garantálható lett volna. Az ETO-hoz képest minden más kategória itthon, de valószínûleg ez a KEK-re is igaz lesz. Érden amúgy kedvezett nekünk a játékvezetõi felfogás, mert én biztos nem adom meg egy pár gólunkat, de úgy éreztem, hogy ezt a meccset ezúttal csak mi nyerhetjük meg. A mostani ellenfélnek talán még kell idõ az összeállásra, de úgy érzem, hogy egyéni képességeket tekintve bennünk is sokkal-sokkal több van, ha ehhez hozzávesszük Szanit, valamint annak a reményét, hogy egyszer lesz védekezésünk is, van hova elõrelépni. Azért támadásban is elgondolkodtató, hogy csak "felkészülési védelmek" (a csabai bõven ideértendõ) ellen tudtunk igazán eredményesek lenni, ellenük viszont annál inkább, azóta szenvednek a lövõink, talán a szokásosnál nagyobb a kontraszt az elõszezonhoz képest. Persze ilyen kevés meccs alapján kár megijedni, a Fehérvár ellen felszabadult játékot, 10 gólnál nagyobb különbséget várok.

Jelenleg Tomori aggaszt a legjobban, a felkészülési meccseken végig jó formát futott, de a hozzáállása nem feltétlen a javára alakult, és ez tétmeccsen már különösen nem fest jól. Ugye érte a múltja miatt különösen aggódik az ember.
Isthy
Sajnos nem tudom nézni, de a csapatoldalon és máshol is elolvastam a tudósítást. Alapvetõen a rossz kezdésnek ittuk a levét az egész meccsen.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A szünet után szinte végig a fiatalok játszottak, kiegészülve 1-2 idõsebbel. Így a 2. félidei részeredmény (21-10) kicsit tényleg meglepõ. Bár nem figyeltem, hogy a hazaiak milyen felállásokban játszottak a szünet után.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Végül a Fradi begyûrte az Érdet. Grat. nekik. Igazából erre számítottam.

A fehérvári eredmény azért engem kicsit meglepett. Pedig inkább a fiatalok játszottak az ETO-ban, szemben pl. a mi meccsünkkel.
Nagyon megy most a Gyõr. Érdeklõdve várom, mi lesz a BL-ben. (Ugyanis eddig az volt a menetrend náluk, hogy õsszel még inkább alapoznak...Bár lehet, hogy most is, és örülnek, ha labdát láthatnak.😊)

kaloz174
Holnap megnézhetjük felvételrõl:
20:30 DVSC-Fórum - Dunaújvárosi NKSE
Alföld TV

Isthy
Érd-FTC 32-36

Gratulálok a Fradinak a gyõzelemhez!

A szünet után a Fradi nagyjából tartotta az 1 gólos elõnyét a félidõ közepéig. Azután egy jó 6 perccel 4 gólosra növelték az elõnyüket az 51. percre. Majd a meccs végéig meg is maradt ez a különbség. Úgy tûnt az érdiek elfáradtak a végére.
A Fradinál Zizi feljavult, Piros és Zsivkovics továbbra is eredményes volt, Szarka beállása a bal szélre pedig jó húzásnak bizonyult. Õ pótolta Móni góljait a másik szélen.
Az érdieknél Sopi feljavult a 2. félidõre, nagyrészt õ tartotta a csapatát versenyben. Ami nagyon kontrasztos volt a mérkõzésen a beállós játék hiánya az Érdnél.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ez Detti nélkül nem is rossz eredmény Debrecenben. Jó lenne valamiféle beszámolót olvasni valahol a meccsrõl.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
A Loki ellen: 31-26. (Detti nem tudott játszani, sajnos. mielõbbi gyógyulást neki!)
(Vegyes érzéseim vannak...)

Isthy
Az ETO 10 perc alatt 10-et tett közé (13-3). Erõdemonstrációt tartottak, sok lerohanásgóllal. Löke 20 perc után lejött és Amorimot is Lekics váltotta. Ahogy most nézem a szünet után már a 2. sor játszik a fiatalokkal.

Félidõben: Érd-FTC 18-19

Az elején az Érd vezetett folyamatosan (4-1, 6-3, 8-5) a Fradi kicsit álmosabban kezdett illetve a jobb kapusteljesítmény miatt (Oguntoye 2 büntetõt is védett). Azután "felébredt" és felzárkózott a Fradi 8-7-re a félidõ közepére, majd a 20. percben 13-13-nál utol is érték a hazaiakat. Majd átvették a vezetést és megtartották a félidõ végéig. A Fradinál Móni, Piros és Zsivkovics emelhetõ ki, az Érdnél Tamás Kriszta él nagyon.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Azt hittem, mi nagyon kikaptunk a gyõriektõl. Fehérváron a félidõ 11-28!
Ha bent marad a kezdõ, akkor érdekes eredmény lehet.
(Nálunk elég sokat voltak bent - sajnos.😊)

Isthy
Mai mûsor:

A Cunderen 17:50-tõl: Alcoa FKC-Gyõri Audi ETO
A Sportklubon 18:00-tól: Érd-FTC

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Elhiszem, hogy aggódsz és minden okod meg is van rá. Jelenleg nem úgy tûnik, hogy az általad is megjelölt problémákra lenne megoldás. Új játékosokra nincs pénz, tehát ezzel kell operálnunk. Ha pedig abba belegondolok, hogy Nóri bármikor elmehet szülni... Talán az átlövõnk játszatása lehet az amit meg lehetne oldani. Nem rózsás a jövõnk, de dolgozni kell tovább és remélni, hogy legalább a sérülések elkerülik majd a csapatot. Nagyon nehéz év elé nézünk ez nem kétséges.

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
Igen így sokkal informatívabb <#eljen>
Breki33
Kézilabda magazin
2011.09.12.

Sportklub | Magyar komm. | 720x540 | avi

http://www.multiupload.com/69OJZL28M8
kaloz174
Végiggondolva a dolgokat, belenézve a versenynaptárba, az az igazság, hogy - bár szomorú vagyok azért, mert BB, Boki és Kiss Szilárd nem tudott egy teljes évet legalább együtt dolgozni - jelenleg inkább az aggaszt, mi lesz ebben a bajnokságban.
Nem csak azért, mert papírforma szerint bukjuk a következõ meccsek zömét, hanem azért is, mert nagyon aggódom, hogy milyen módon sikerül tartani a társaságban, na és különösen a fiatalokban, a lelket. Arra ugyanis nagy szükség lenne, hogy õk felnõjjenek a feladathoz. Ne csak epizódistaként.
Azt gondolom, mindenképpen szükség lenne még olyan játékosra, aki besegít Dettinek. Akik vannak mellette középen, nem igazán tudják állandósítani azt a formát, ami ehhez kellene. Volt mesterünk állítólag azt is mondta, hogy kellene egy valamire való beállós a csapatba. Ez is beigazolódni látszik, sajnos.
Kérdés, hogy minderrõl hogyan vélekedik a jelenlegi csv., amelyik erõsen felelõs a kialakult helyzetért, benyomásaim szerint. (Akár a Mester távozását, akár a szerdára bevállalt meccset nézem.)
Van a keretben egyébként egy fiatal átlövõnk. Hitet és bizalmat kellene neki adni, na és sok játéklehetõséget a következõ, gyakorlásnak számító meccseken.
Szóval most kicsit aggódós vagyok. Váratlanul ért ez a vereség. (Sem a felk.meccsek, sem a Siófok ellen mutatott játék nem utalt erre.) Nehéz szezonunk lesz, az már látszik. Nem tudok másba kapaszkodni, mint abba, hogy messzi még a vége.

Isthy
Ugyanez a video némi olvasnivalóval kiegészítve

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Van némi igazságod ebben is...

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
Böhn ezeken változtatna a válogatottnál

http://www.pixter.hu/video?id=29945
kaloz174
Azért én ebben a konkrét esetben nagyon hibás döntésnek tartom a szerdára bevállalt meccset is. Már elõtte tartottam tõle, de utólag különösen így gondolom. Sajnos, a sokadik rossz csapatvezetõi döntés felénk...

kaloz174
Igen, arra én is felfigyeltem. Evidens és mégsem, sajnos.

Isthy
Érdekes az utolsó 3-4 mondata a válogatott munkája kapcsán az edzõ utasításainak végrehajtásával kapcsolatban...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Köszi! <#worship>

Közben ebéd után elolvastam már mindkettõt. Ahogy látom megint a "védekezésünk" volt a vereség egyik fontos elõidézõje. Meg persze a hátrány, amit a nyáron szedtünk össze a csapat körüli "kavalkáddal".

Lesz még jobb is, Hajrá Újváros!

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
A számomra is meglepõ arányú Fradi-vereséghez:
Kökény Bea véleménye

kaloz174
megelékszem=megelégszem

kaloz174
Köszi a bemásolt beszámolót. Tipikusan elfogult, ahogy kell.😊 (Én inkább megelékszem azzal, hogy belinkelek kettõ másikat.)
A szekszárdi drukkerekrõl: kevesen voltak, de nagy dobjuk volt...Csatlakozva azokhoz a b-közepekhez, akik számomra eléggé unszimpatikus módon zajkeltéssel pótolják a szurkolást.

A beszámolóban az van, hogy a mérkõzés legjobbja Szekerczés Luca volt. Igen, a szekszárdi csapatból.
Az is szerepel, hogy Fausz Évát elhamarkodottan állították ki. 5 méterrõl látva ezt a történetet, én ebben semmi kivetni valót nem látok. Abban sokkal inkább, hogy az újvárosi kötõdésû játékos ezt a kíméletlen, balesetveszélyes megmozdulást megengedte magának. Nem volt szép látvány.

A két ígért link:
A csapatoldalon megjelent írás
Saját gondolataim, közvetlenül meccs után

Ez utóbbit még éjszaka írtam. Be kell vallanom, hogy 1 mondat mindenképpen lemaradt, amit a sportszerûség feltétlenül megkövetel:
Gratulálok a Szekszárdnak a gyõzelemhez. (Számukra ez korszakos jelentõségû lehet. Kár, hogy mi láttuk kárát.)

Breki33
2011.09.11. – NB I bajnoki mérkõzés. Dunaújvárosi Regale Klíma - UKSE Szekszárd 21:32 (17:18).

Dunaújváros, Dunaferr Sportcsarnok, 500 nézõ.
Vezette: Ács, Báder.
Hétméteresek: 10/9, illetve 2/0.
Kiállítások: 12 perc, illetve 10 perc+ Fauszt piros lap.

Dunaújváros: Vígh – Erdõsi 1, Ferling 11(6), Gáspár 3, Takács D. 3, Jókai 6(3), Hosszu 3. Csere: Pisák (kapus) – Berta 4, Gera, Vadász, Takács L., Takács F., Sánta, Sári, Gerstmár.

UKSE Szekszárd: Mészáros (kapus) – Burai 5, Kopecz 3, Jenõfi 4, Gulya 2, Borbás 3, Szekerczés 8. Csere: Kurucz (kapus) - Fauszt 4, Weigel 3, Vasas, Kaló. Edzõ:Kovács Jenõ

Maroknyi szekszárdi drukker fergeteges buzdítása mellett a hazaiak kezdték a találkozót, amelynek elsõ perceiben egyáltalán ne illetõdtek meg a vandégek. Határozott védekezéssel, ügyes támadásvezetéssel, pillanatokon belül elõnyt szereztek. (7.perc 1:4). Nem igazán találta a ritmust a vendéglátó az elkövetkezõ idõben sem, tulajdonképpen csak Ferling góljainak köszönhette, hogy ne lett nagyobb a küölönbség. A sokszoros válogatott játékos azonban megérezte, hogy Jenõfi, és Gulya nem vállalja az ütközéseket vele, és ezt könyörtelenül ki is használta. Még szerencse, hogy támadásban mindig akadt biztos kezû szekszárdi, így sokáig maradt a háromgólos vendég elõny. (18.perc 7:10). Nem volt túl magas színvonalú a mérkõzés, és az iram sem volt átlag feletti. Egy egy kiállítás borzolta csupán a kedélyeket, mígy 5-5 ellen Fauszt hibázott ziccerben. Két gyors góllal közelebb jöttek Jókaiék (23.perc 11:12), és ekkor kért idõt Gulyás edzõ. Vesztére, hisz a szusszanásnyi szünetbõl a Szekszárd jött ki jobban. (27.perc 13:16). 14:16-nál Kovács Jenõ is lerakta a zöld lapot, de az utolsó másodpercekben a gól után lassan visszazárkózó kék-sárga védõk mellett a hazaiak szerzetek gólt.
A második félidõ elsõ perceiben Pisák parádézott, és elsõsorban az õ teljesítményének köszönhetõen elõbb egyenlíteni (31.perc 18:18), majd fordítani tudott a Dunaújváros, sõt úgy tûnt, Ferlingék végleg el akarják dönteni a mérkõzést. (33.perc 20:18). Szerencsére ekkor a szünetben lecserélt Mészáros is megmutatta, van olyan hálóõr mint Pisák, segítségével ismét fordult a kocka. (41.perc 22:23). A szoros eredmény egyre több feszültséget hozott, ráadásul a játékvezetõk meglehetõsen elhamarkodottan piros lappal kiállították Fausztot. A lélektani elõnyt kihasználva fordított az „Újváros”. Igaz ebben benne volt Jenõfi és Szekerczés elhibázott büntetõje is. (45.perc 26:24). Kovács Jenõ lányai azonban nem adták fel, és szurkolóik bíztatása mellett tartották magukat, Mészáros remek
védését követõen Kopecz gólja ismét az õ vezetésüket hozta. (50.perc 27:28). A következõ percekben még inkább a küzdelem dominált, mindkét csapat becsülettel küzdött, és ezúttal Kopeczék bírták jobban idegekkel. Meglepõ, de megérdemelt vendéggyõzelem született.

Szekerczés volt a mezõny legjobbja.

Kovács Jenõ: Nagyon nagy taktikai csata volt, amelyben csapatom küzdõszelleme dominált, ennek köszönhetõ a nagyon fontos idegenbeli két pont.
Gulyás István: Nyeretlen kétévesek módjára kézilabdáztunk, hazai pályán így nem lehet mérkõzést nyerni.
Isthy
Na én is meglepõdtem mikor megláttam az eredményt... Az ETO-Fradi után indultam haza öcséméktõl Debrecenbõl, nem ilyen hírre akartam hazaérni. Nagyon kíváncsi vagyok a helyszíni beszámolóra, hogy miként történt. Ez most valóban lépéshátránynak tûnik, remélem sikerül késõbb kompenzálni.

DUNAFERR FOREVER!!!

Bár a Újváros alsóházi "kiemeltsége" mellé nálam társult is az gondolat, hogy itt lehetnek meglepetések, a Szekszárd újvárosi gyõzelme azért nem semmi. És igazam volt, mert valóban alaposan meglepõdtem 😊 Most még semmi nem dõlt el, de a hazaiak így lépéshátrányba kerültek.

Nálunk legfeljebb Móni és Léna nézhet ma tükörbe.

A félreértések elkerülése végett: nem azt kívánom ebbõl kihozni, hogy Léna jól védett, hanem hogy rajta kevéssé múlt, az övénél szinte csak rosszabb teljesítmények voltak, és annyira kiszolgáltatott helyzetben volt, hogy a bemutatott néhány bravúrja miatt még akár joggal dicsérhetõ is ebben a helyzetben. Az õ formája legalább javuló tendenciát mutat, igaz, elég mélyrõl indult.
Azért pár kérdésre is választ kaptunk ma. Például láttunk egy kimondottan jó teljesítményt az új ETO-védelemtõl (ennek hiányától azért lehetett kissé tartani), mi a védekezés és visszafutás mellett szinte támadni is teljesen elfelejtettünk (Zsuzsinak ezúttal nem ment, Jelenának megint nem, Szani nem volt, Zizi pedig számtalan labdát adott el), még az ellenfél figyelembevétele mellett is, továbbá visszatért a gyõri kapuba Kati is, aki sokkal jobb volt, mint Lunde az utóbbi idõben. Az a vicc, hogy nagy különbség kialakulásához még így is kellett, hogy az akarat csírája nélkül kezdjünk el játszani 8amíg a hozzáállásunk rendben volt, addig átlövések nélkül is tartottuk az eredményt, bár sokáig nem lett volna már így), ez a szégyen, nem a ránk nézve hízelgõ végeredmény vagy a gyenge játék. Nálunk legfeljebb Móni és Léna nézhet ma tükörbe. Persze ez egy tervezett 0 pont volt, és úgy terveztem, hogy 10-en belül maradni milyen jó is lenne, de azért mégis... Szóval elõre az Érd ellen, nagyon nehéz meccs vár ránk szerdán!

A hazai fiataloktól azért többet vártam. Nem mintha reálisan nézve növelniük kellett volna ellenünk az eredményt, nyilván nem is egyszerû +20 körül beszállva felpörögni, de az egyéni teljesítményeik szerintem a tudásuk alatt volt.
Isthy
Gyõri Audi ETO-FTC 37-20 (22-9)

Mit is írhatnék... Edzõmeccs lett belõle...
Talán 15 percig (10-7) volt partiban a Fradi, utána az "ETO vihar" elsöpörte õket. Bár elõtte is volt 7-2 a hazaiaknak... Ahogy egyre jobban ellépett a második negyedórában a Gyõr, úgy adták fel egyre inkább a Fradi játékosai. A szünet után még tovább nõtt a különbség és 40. percre már 20 volt közte (31-11). Ezután a záró 20 percet szinte már a teljes fiatal csapat játszotta le Katival a kapuban és ennek köszönhetõ, hogy nem lett még csúnyább a vége. A fiatalok most sokat rontottak, nem tudtak annyira élni a lehetõséggel, mint szerdán ellenünk.
Elek Gábornak lesz feladata bõven, hogy felrázza a csapatát szerdáig, mert Érden kemény menet várható.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Sztem a 10. hely a realitás jelenleg. De ezt már jóval korábban leírtam itt is. Ha ennél elõrébb végzünk azt már bravúrnak fogom értékelni.

DUNAFERR FOREVER!!!

A fehérvári döntetlen szerintem csak akkor meglepetés, ha azt nézzük, hogy ritka az iksz a kézilabdában, vagy az elõzõ forduló eredményeibõl indulunk ki. Az Alcoa kerete egyáltalán nem tûnik rossznak, csak még be kell építeni az új játékosokat, akik ráadásul külföldiek is.

A Debrecentõl pedig nagyon is várható még egy jó darabig a hullámzó teljesítmény, fiatal játékosoknak és a kézilabda formáját elfelejtõ Szûcs Gabinak kellene húznia a szekeret. Viszont ügyes játékosokról van szó, Köstner vezérletével tavasszal küzdhetnek a felsõházi helyekért.

Összességében az utolsó három csapat lemaradása jóval vaskosabb, ha közülük az Újváros egy kicsivel kiemelkedni is látszik - legalábbis Dettivel. Egyébként tavaly én csak a Sportklub magazinmûsorában hallottam egyszer dobogóért való küzdelmes elvárást (mely rossz fogalmazásból is eredhet, inkább a múltbeli hagyományokra és a játékosok renoméjára gondolva), nem tudom, hogy mi másra gondolhatsz, de nyilván több szurkolóval beszéltél vagy több fórumot olvastál - így több butaságot is hall az ember. Ha azt nézzük, Bokival a 6. hely alighanem meglett volna, sõt az ötödik helyért is lehetett volna küzdeni, a legjobb tavalyi formájukkal pedig idén esély lehetne akár a felsõházra is (hiszen két erõs, megbízható csapat meggyengült, nagy volt a jövés-menés, bizonytalan, ki érhet oda a felsõházba), ha lennének valószínûbb aspiránsok is.
kaloz174
Természetesen reális, amit mondasz. El is fogadom. Némi elfogult berzenkedés azért van bennem, mert tavaly úgy éreztem, sokan túlértékelik az Újváros esélyeit, most pedig olyan véleményeket olvasok, amelyek egyenesen leszólják a csapatot.
Biztos, hogy a szerdai meccs nem mondott volna semmit. Több okból sem. Legfontosabb oka az lett volna, hogy csapatunk legfontosabb tagja, Ferling Detti úgy a 10. perctõl kezdve nem tudott játszani, sérülés miatt.
(Ráadásul ez egy elõrehozott találkozó volt, ráadásul mi még a normál menetrendhez is lemaradásban vagyunk, a nyári káosz miatt. Pedig elég lett volna azzal is megküzdeni, hogy nem akármilyen egyéniségek távoztak tõlünk.)

Igen, a papírforma 1 dolog. De pontosan a mai napi eredmények (Váci gyõzelem Debrecenben, döntetlen - Veszprém-Alcoa - Fehérváron.) mutatják, hogy lehetnek meglepetések.

Elsõsorban arra gondoltam, hogy nem nagyon van kit megelõzni, a minimális elérendõ 10. hely - optimista felhang nélkül - egyben maximálisan elérhetõnek is tûnik. Ugyanakkor mivel másoktól nagyon nehéz lesz pontokat szerezni, a lopott pontok és az egymás elleni eredmények lesznek a döntõk, történhetnek még meglepetések. Varga Józsit csak azért említettem, hogy ha a keret nem is, a szakmai vezetés erõsebbnek tûnik. Majd elválik, már alig várom, hogy láthassam a hátsó fertályt is élesben, az Újváros-Gyõr meccsrõl sajnos lemaradtam, de aligha az alapján kaptam volna reális képet a házigazdákról.
kaloz174
Nem mindegy, hogy hol a probléma, ha az elkövetett vétség pontlevonást kíván?
Nem tudom, egyébként, de az az eset, szóval ne is ragozzuk, mert nagyon méltatlan volt mindenkihez, aki abban benne volt, és annak haszonélvezõje lett.

Lelkük rajta...<#shakehead>
R.I.P. Kulcsi!

Isthy
Akkor tõlünk elvették a pontokat, most ilyesmi nem történt, mert a vesztes csapatban volt a probléma.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Érdekes történet

Hogyan is volt annakidején, 2005-ben?

kaloz174
Meglátjuk. Amikor én láttam a halasi csapatot, nem ezt igazolták. Egyáltalán nem. Varga Józsi személye ellenére sem. Azt remélem, hogy a csapatok között van annyi különbség, ami kiegyenlíti edzõnk tapasztalatlanságát. (Nekem eddig elég jók a benyomásaim róla, remélem, ez meg nem változik.)
Nem mennék jóslásokba, viszont - annak alapján, amit eddig láttam - nem vagyok annyira pesszimista sem.
Nyilván nagyon fontos lesz, hogy ne csak bennünket érjenek balesetek, sérülések...
(Még akkor is, ha a sors igazságtalan, sajnos, a sérülések pedig benne vannak ebben a sportágban.)

Mint írtam, hosszú még a bajnokság. Koncentrájunk a következõ feladatra.
Az sem lesz egyszerû, mert Detti, sajnos, nem biztos, hogy játszani tud.

A jelek szerint sem programra, sem a társaságra nem lehetett panasz 😊
Minimum a 10. hely? Reálisan (már amennyire pusztán keretek alapján meg lehet ítélni) nézve legfeljebb a Békéscsaba vagy az FKC tûnik sebezhetõnek, de õk is lesznek még jobbak, ha beépülnek a külföldiek. A 9. hely már nagy bravúr lenne. Ráadásul a fehérvári - vagy hátrafelé tekintve a halasi - kispad erõsebbnek tûnik, már ami az edzõ személyét illeti, legalábbis Gulyás sötét ló nekem, ha akár lehet is belõle jó szakember.
kaloz174
Szép helyen volt a lagzi, az biztos.
Gabca már biztosan tud, de Te és Pumi tudtok-e már kólózni?