61665

udrvcsn9.jpg

Vélemények egyik legsikeresebb

csapatsportunkról.

• Breki33
    11:00Vízilabda Férfi vízilabda MAGYARORSZÁG - Montenegró
    12:15Kézilabda Férfi kézilabda Dél-Korea - MAGYARORSZÁG
  • Isthy
    Egyébként meg nem értem mit izgultunk egész nap Áronért... Londonban, olimpián csak magyar nyerheti a kard aranyat

1908: Fuchs Jenő
    1948: Gerevich Aladár
    2012: Szilágyi Áron
  • Isthy
    Vajon a "drukkerzombivá" alakult fórumtársunk is fog írni a meccsről?
  • Breki33
    igen igazad van mondjuk én csak a második félidőtől láttam

Szurkolás tényleg nagy volt
  • Breki33

Ez a magyar vívósport 35. ötkarikás elsősége, Magyarország 161. aranyérme.
  • Isthy
    Laci nem a kedvencem, de ne hegyezzük már ki rá a vereséget. Egyébként 3 eladott labdája volt a meccsen. Az első félidőben - főleg az elején - ő vitte a csapatot. Igen, hibázott a végjátékban, amikor kétszer is (nem 4-5x) viszonylag tisztán betörhetett volna, ehelyett rossz passzokat adott és ebből lett eladott labda. Az egyikből kaptunk lerohanásgólt, a másikból semmi sem lett. Ha elolvasod amit a 2. félidőről írtam, akkor láthatod, hogy megemlékeztem erről benne. Utólag könnyű okoskodni, hogy lehet vissza se kellett volna hozni a záró 8 percre, de az első félidőben jól ment neki és változtatni is kellett már az alacsony szerkezeten, mert fáradtak.
    Ebben az eredményben legalább annyira benne van a NULLA balátlövő játék és a nem éppen acélos (30 %) kapusteljesítmény is. Vagy éppen az első félidei gyalázatos szélső védekezés (Gulyás)...

A szurkolóink előtt meg le a kalappal!
  • Isthy
    A balátlövő hiányt most is szépen megoldotta a szünet után az alacsonyabb és fürgébb belső hármas (Csaszi, Lékai és Mocsai). A dánok nem is tudtak érdemben mit kezdeni velük. Csak ugye ennek variációs lehetőségnek kellene lennie, nem megoldásnak egy komoly problémára. A balátlövőink mutatója 0/2 volt a meccsen...
  • Breki33
    Én vmi hasonlót akartam írni, csak azt hittem csak én láttam így.

"Péter Szilágyi
    a tegnapesti kézimeccs második félidejében Nagy Laci 20 percig a kispadon ült, majd bejött és eladott 4-5 tuti labdát!!! Hát ez nagy segítség volt, Laci!!! Csapatmunka meg minden, de ez a teljesítménye nagyon gyér volt!!! Ettől már csak az volt bosszantóbb amikor Gundel Takács Gábor, folyamatosan azt szajkózta, hogy egy X-re jók lehetünk!!! Miért is csak egy X-re??? Hiszen végig partiban voltunk - az emberelőnyeinket nem tudtuk kihasználni, a francia bírók pedig mocskosul fújtak-és semmivel nem volt jobb ez a dán csapat!! Igenis, reális esélyünk volt a győzelemre is!!! Így kell felmenni és hozzáállni minden meccshez!!!
    Titkon nagyon sokat várok tőlük, hiszem, hogy bárkit, BÁRKIT képesek vagyunk megverni és akkor.......!!!!"
  • Zóanagyvarázsló
    Most amellett, hogy nincsenek illúzióim, azért ez így ebben a formában elég erős hazabeszélés. Amennyire nem szabadna ezt így elismernie sportvezetőnek, annyira nyilvánvalóan ehhez hasonló önmosdatással kell előállnia egy doppingügynöknek.
  • Zóanagyvarázsló
    Viszont Gundi helyenként Gulyás Lászlót idézte nekem a részrehajlásával, mármint egyszer-kétszer a szabálykönyvet sutba dobva véleményezett. Persze inkább arra mozduljon középről, mint Egri Viktor felé. Szerintem jól látszott, hogy mit büntetnek keményen a játékvezetők, szóval az egyéb hibák mellett jó lett volna ezeknél is jobban észnél lenni.

Összességében első meccsnek bőven rendben az egyik legfőbb esélyes ellen, de nehéz azt figyelmen kívül hagyni, hogy a pontszerzés közel volt, és mennyire fontos lett volna a továbbjutást illetően. A balátlövő poszttal pedig nem tudom, hogy mi lesz, de akármilyen rizikós is így Pérezzel és Ilyéssel, sok alternatíva nem volt, nevetséges az olimpiai keret 14 főben való maximalizálása.
  • Isthy
    A szünet után 8 perc alatt kiegyenlítettünk bravúros játékkal. Azután 10 percig tartottuk a döntetlen körüli eredményt. Majd az 52. percre vezettünk 2 góllal (23-21). Sajnos a dán időkérés megint "betett" nekünk és a dánok ismét fordítottak. A hajrában volt esélyünk a döntetlenre, de sajnos volt 2 eladott labdánk és ezt a dánok kihasználták. Ezt a mérkőzést balátlövő nélkül hoztuk így le, ami nem kis bravúr a dánok ellen.

Gratulálok a fiúknak ehhez az eredményhez!
  • [HUN]FaTaL
    Magyarország Dánia 25-27

Jól játszottunk, kritikán aluli volt a játékvezetés.
  • Isthy
    Félidőben:
    Magyarország-Dánia 10-13

Jól kezdtük a meccset és az első negyedórában kiválóan játszott a csapat. Azután a dán időkérést (8-5-ös vezetésünknél) követően a 17. perctől teljesen meghaltunk támadásban. Hátul is lelassultunk és a dánok először egyenlítettek, majd meg is fordították az állást. Nagyon látszik az amitől tartottunk, a bal lövő posztunk veszélytelen és erre a félidő közepére rájöttek a dánok is...
  • [HUN]FaTaL
    Na mindjárt kezdődik a meccs. Hajrá fiúk, kezdésnek egy Európa bajnok verés nem is lenne rossz :D
  • [HUN]FaTaL
    Borzalmas volt a Himnusz :(
  • Isthy
    OFF:
    Gratulálok Szilágyi Áronnak az olimpiai aranyéremhez!

Az meg gyalázat, hogy milyen Himnuszt játszottak el neki Londonban...
  • Isthy
    További tegnapi meccsek:

Brazília-Horvátország 24-23
    Montenegró-Nagy Britannia 31-19
    Dánia-Svédország 21-18
    Franciaország-Norvégia 24-23

A franciák végig vezetve nyerték a meccset, a norvégok csak legvégére zárkóztak fel.
  • Isthy
    Oroszország-Angola 30-27
    Korea-Spanyolország 31-27

Az oroszok a szokásos világverseny kezdést hozták, döcögősebb játékkal nyertek. A koreaiak úgy fest megint jó csapatot hoztak az olimpiára, kérdés bírják-e végig.
  • Isthy
    Jó keret arra, hogy a fiatalabbak is szokják a csapatjátékot.
  • kaloz174
    Válogatott keret a németországi kirándulásra.
    Szimpatikus a fiatalabb korosztály beválogatása.
  • kaloz174
    Mai kézi választék, női meccsek

Jelenleg éppen megint Tefilov idegeivel játszanak az oroszok, na meg Angolával.
  • Gabess8
    Engem személy szerint nem nagyon lepett meg, talán a mértéke igen. Azt szerintem itt is mindnyájan gondoltuk, hogy a sportolok többsége, (természetesen Magyarok is) doppingolnak a lehetőségük szab csak határt...
  • Isthy
    Félreértések elkerülése végett kiegészítésül megjegyezném, hogy a MACS a WADA szerve, a magyar sportvezetéshez nincs köze. Mielőtt esetleg valakiben felmerülne a gyanú, hogy itthon nyomást gyakoroltak rájuk a felmentő ítélethez.
  • Isthy
    Magyar idő szerintiek.
  • [HUN]FaTaL
    Ezek itteni időpontok, vagy londoni?
  • kaloz174
    Na de a lényeg:

2012.07.29. 22:15
    Magyarország-Dánia
    Férfi olimpiai csoportmérkőzés

2012.07.31. 12:15
    Dél-Korea-Magyarország

2012.08.02. 15:30
    Horvátország-Magyarország

2012.08.04. 22:15
    Magyarország-Spanyolország

2012.08.06. 10:30
    Magyarország-Szerbia

• kaloz174
    Ha még a MACS is a sportoló mellett áll ki, az nekem bizonyító erejű.
    Sajnos, a bürokrácia, valamint az, hogy ezek nyilván "zsíros" állások, győzött.
  • primavis
    Tessék visszaemlékezni, annak idején Athén után szintén osztrák dopping ellenőrök "nem tudtak" találkozni Szombathelyen Annussal meg Fazekassal!
    A jelen esetben szerintem - hacsak nem kimondottan rosszindulatról van szó! - az osztrák elszúrt valamit az ellenőrzés bejelentésén s Kővágóra hárította a saját hibáját! Miért ő vigye el a balhét, amely esetleg állásvesztéssel járhatott volna. Így "csak" Kővágó szívja meg, de az miért fájna sógornak?
  • Isthy
    Na ő valszeg nem az "egyenlőbbek" közé tartozik... De a teljes igazságot valszeg ebben az ügyben sem fogjuk megtudni.
  • Isthy
    Nagyon úgy fest, hogy ez lehet a rideg valóság sok sportág esetében... Ugye ismerünk más hasonló személyiségeket is - pl. egy spanyol úriember - akik ugyanerről mesélnek. Ahová a pénz beteszi a lábát az szinte halálra van ítélve. A versenysport nagy része is az elmúlt 20-30 évben erre az útra tévedt... Lehet álomvilágban élni és nem venni tudomást a dolgok állásáról, attól még azok léteznek és működnek. Ne legyenek illúzióink...
    Persze, mint mindenütt itt is vannak egyenlőbbek.
  • kaloz174
    Adalék

Ez nekem magas, az biztos.
  • kaloz174
    Ez szinte teljesen off, de mi a véleményetek?

dopping téma
  • Isthy
    Akkor a kézilabda legalább nem lesz elrontva.
  • Isthy
  • kaloz174
    Az olimpia hangjai

(egy kis megkönnyebbülés:))
  • Zóanagyvarázsló
    A kupleráj már megvan, már csak az említett gondolkodásmód kell :)
  • Gabess8
    "Oroszország lehet, hogy egy kupleráj, de a miénk, én kiállok mellette a végsőkig, a külföldi meg nem fog kiállni."

Ej, ha nálunk is így gondolkodnának az emberek...de nem itt tartanánk...
  • Isthy
    Közben felkerült az említett interjú és ahogy látom már olvastad is

Kíváncsi leszek az erősítésekre, különösen a kapusra
  • kaloz174
    Köszi!:)
    A helyzet az, hogy biztosan arra a számra küldted, amelyik nincs bekaps.:) Bocsi!:)
  • Isthy
    Nemsokára a DO-ra is felkerül délután egy szintén edzői interjú

Off:
    Küldtem sms-t de még csak visszajelzés sem jött a kézbesítésről... Így beírtam ide