61665
Vélemények egyik legsikeresebb
csapatsportunkról.
-
#52048 Női válogatott: egy győzelem, egy döntetlen Németországban
Szombaton és vasárnap a németországi Wittlichben szerepel felkészülési tornán a magyar bői válogatott, amely német és dán klubcsapatok ellen lép pályára, kétszer 25 perces mérkőzéseken. Az együttes 16 tagú kerettel utazott el a Stelioplast Kupára, miután Kovacsicz Mónika és Zácsik Szandra sérülés miatt a két napos győri felkészülés elején kénytelen volt kiválni a csapatból, míg Horváth Bernadett és Planéta Szimonetta Németországba már nem tartott a válogatottal, amely szombaton a Trier és Leipzig ellen lépett pályára. A mieink a Trier elleni első mérkőzést huszonnégy góllal nyerték meg, a honosítás előtt álló Trishchuk Kristina három góllal mutatkozott be a magyar válogatottban. A Leipzig ellen a mieink döntetlent értek el, ám megnyerték a csoportot, és a vasárnapi elődöntőben a Bayer Leverkusennel találkoznak.
A Stelioplast Kupa, eredmények:
Augusztus 4.:
A-csoport:
Buxtehuder SV-Skive FH 29-21 (13-10)
Skive FH-Bayer Leverkusen 19-22 (8-7)
Bayer Leverkusen-Buxtehuder SV 25-26 (13-12)
B-csoport:
HC Leipzig-DJK/MJC Trier 24-18 (14-6)
DJK/MJC Trier-Magyarország 13-37 (7-17)
A magyar gólszerzők: Szucsánszki 5, Orbán A. 5, Szabó V. 5, Tomori 4, Cifra 4, Görbicz 3, Trishchuk 3, Vérten 2, Vincze 2, Rédei-Soós 2, Klivinyi 1, Szekeres 1.
Magyarország-HC Leipzig 24-24 (10-14)
A magyar gólszerzők: Tomori 7, Görbicz 5, Orbán A. 3, Szabó V. 2, Vérten 2, Kovacsics 1, Trishchuk 1, Szucsánszki 1, Vincze 1, Szekeres 1.
A-csoport: 1. Buxtehuder SV (német) 4 p, 2. Bayer Leverkusen (német) 2 p, 3. Skive FH (dán) 0 p
B-csoport: 1. Magyarország 3 p (61-37), 2. HC Leipzig (német) 3 p (48-42), 3. DJK/MJC Trier (német) 0 p
Augusztus 5.:
11:45 Buxtehuder SV-HC Leipzig (elődöntő)
13:15 Magyarország-Bayer Leverkusen (elődöntő)
14:45 Skive FH-DJK/MJC Trier (az 5. helyért)
16:20 a 3. helyért
17:45 döntő
A magyar női válogatott kerete:
Kapusok: Herr Orsolya (Győri Audi ETO), Kiss Éva (Siófok KC Galérius Fürdő)
Jobbszélső: Orbán Adrienn (Győri Audi ETO)
Jobbátlövők: Kovács Anna (ÉTV-Érd), Rédei-Soós Viktória (Győri Audi ETO), Tomori Zsuzsanna (FTC Rail Cargo Hungaria)
Irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO), Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO), Szucsánszki Zita (FTC Rail Cargo Hungaria), Trishchuk Kristina (Fehérvár KC)
Beállók: Cifra Anita (FTC Rail Cargo Hungaria), Szabó Valéria (Zvezda Zvenyigorod, orosz)
Balátlövők: Klivinyi Kinga (Vác), Szekeres Klára (ÉTV-Érd)
Balszélsők: Vérten Orsolya (FTC Rail Cargo Hungaria), Vincze Melinda (ÉTV-Érd)
Szövetségi kapitány: Karl Erik Böhn -
#52047 Tudod az a baj, hogy őt cserélni kell, mert védekezni nem tud ezen a szinten. Ezzel már két cserére fogunk szorulni támadás-védekezésben vagy majd kapjuk onnan a gólokat... Kornél sokkal jobban védekezik és elöl is jelent veszélyt még ha nem is akkora nagy darab klasszikus átlövő. Továbbra is azt mondom, hogy nem értek egyet ezzel. Bár cáfolna rám az élet... -
#52046 A horvátok durván elverték a dánokat 32-21-re...
Eddig minden meccsüket nagyon magabiztosan nyerték a horvátok, most esélyesnek tűnnek. Persze a nagy kérdés, hogy tudják-e ezt majd a végjátékban is nyújtani. -
Zóanagyvarázsló #52045 Szerintem Nagy Kornél sem az klasszikus átlövő, aki a gondjainkat megoldaná. Puticcsal pedig szerintem éppen azt csináljuk, mint Pérezzel: kockáztatunk, hogy a mérkőzés egyes időszakaiban bejönnek-e a megváltóként várt átlövései. (Csak hát Pérez nem is olyan régen legalább még rendszeresen elő tudott húzni világklasszis szintet a tarsolyból, és szükség esetén jól védekezni.)
Szóval nem mondom, hogy egyetértek vele, de bele tudok látni racionális mozgatórugót. Laluska helyét viszont régóta nem értem ezen a szinten, pláne egy 14-es keretnél. -
Gabess8 #52044 Mivel meccseket nem láttam így nem tudok róla ebből a szempontból hozzászólni, viszont Mocsaiban egy politikus veszett el ami nekem sosem volt szimpatikus. Mindig nehezen két értelműen vagy nem érthetően fogalmaz, ebből a szempontból nem tartom egyenes embernek.
Térdsérülés, na nekem azt nem mondja senki, hogy az orvosokkal nem konzultáltak előtte, mit bírhat ki az a térd, persze sérülést lehet szerezni hirtelen is, de a véleményeket olvasva itt erről szó sincs.
Én egyébként ilyen cserét nem is engednék... -
#52043 Nem vagyok róla meggyőződve... Ráadásul védekezni ezen a szinten nem tud, tehát egy újabb támadás-védekezés csere... -
primavis #52042 Nagy Kornél itthonhagyásán már kezdettől csodálkoztam, most meg pláne. Kérdés, hogy Putics támadásban pótolja -e az űrt a balátlövő posztján? -
#52041 Cserék a keretben
Perez és Gulyás helyére Putics és Laluska került a csapat keretébe. Perez térdpanaszokkal ment ki? Ez igen.... Persze sztem ez csak süket duma... Sajnos egyikük sem tett hozzá sokat az eddigi 3 meccsen.
Vajon Putics miért jobb mint Nagy Kornél? Laluska érkezésével meg jönnek a 2 percek amit a lassúsága miatt sorra fogunk kapni... -
#52040 Rossz volt nézni, komolyan, hogy ennyi kiváló játékos képes egy olimpián ilyen rosszul játszani.
Még mindig görcsben van a gyomrom. -
#52039 Ahogy sejtem és olvastam is, van most nagyobb gondjuk, viszont Tamás szerint tényleg készül az új oldal. Csak ne essenek abba a hibába, hogy túlbonyolítják, mert az elsődleges cél a megfelelő tájékoztatás, nem kellene túlragozni.
Nem beszélve arról, hogy már lehetne egy fb. oldalunk, legalább.
Reménykedjünk azonban, hogy előbb-utóbb helyére kerül minden. -
#52038 Horvátország-Magyarország 26-19 (11-9)
Egy öreguras, kényelmes meccsen a nagy néha kicsit felgyorsító horvátok nagyon simán nyertek. Kihagytunk töménytelen ziccert, nagyon gyengén és lassan játszottunk. -
#52037 Horvátország-Magyarország 11-9 (félidő)
A védekezés még viszonylag jó, a támadás viszont lassú és dinamikátlan. Ha ziccerbe kerülünk, azoknak meg a felét kihagyjuk. Tetézzük mindezt elöl buta hibákból eladott labdákkal. A kapusteljesítményünk sem valami acélos. Szerencsére a horvátok is elég gyengén muzsikálnak, nem úgy mint az eddigi két meccsükön. -
#52036 Erről a csapatvezetést kellene megkérdezned. Tomitól tudom, hogy rajtuk múlik leginkább... -
#52035 Ha elkészülne végre a csapatoldal, akkor ott már szerepelhetne ez a hír is... -
#52034 Ilyen "tévedést" bármikor elnézünk neked!
Na és természetesen itt is jó helye van ennek a nagyszerű hírnek. -
#52033 A női tornán tegnap a horvátok némi meglepetésre legyőzték az oroszokat. Ne feledjük, hogy az év végi EB-n egy csoportban leszünk velük.
Kezd kialakulni a "kiesők" névsora: Angola és a britek szinte biztosan nem jutnak tovább és a másik csoportban valszeg a dánok és a svédek búcsúzhatnak.
Közben a válogatottunk elkezdte a felkészülést a hétvégi németországi tornára. Sajnos Szani válláról nem jó híreket hallani... -
#52032 A lényeg, hogy készül és "edződik" a csapat -
#52031 +1 másik hír:
papírforma? ki tudja, jelenleg. -
#52030 Köszi a beszámolót! -
#52029 ja nem ide akartam
sorry:D:D -
#52028 Gyurta arany!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
Gabess8 #52027 -
#52026 Egy kis beszámoló:
Felkészülési meccs Siófokon a Fehérvár ellen
Az olimpia árnyékában lejátszotta első felkészülési meccsét a siófoki csapat is, a fehérváriak ellen.
Érdeklődve vártam, milyen benyomást tesznek rám az új csapattagok, mindkét oldalon.
Jó kis meccs kerekedett az összecsapásból. Azt szűrtem le, hogy mindkét csapat "labdaéhséggel" lépett pályára, ami kimondottan élvezetes játékot eredményezett. A csapatok gyorsan játszottak, nem lehetett érezni, hogy az összeszokottság hiánya miatt dadogott volna a labda.
Az érkező emberek jó lehetőséget adtak a szakvezetőknek arra, hogy több variációs lehetőséget tudjanak kipróbálni. Mindkét együttes nagyon jó benyomást tett rám, azt gondolom, jelentős eséllyel bele fognak szólni az érmes helyezésekbe.
A siófoki kapuba legalább egyenértékű váltás történt, Kiss Éva magabiztosan védett. Az Újvárosból igazolt Erdősi Ildikó és Léránt Vivien igazolták tehetségüket, amit természetesen vegyes érzésekkel állapítottam meg. A balkezes szerzeményben nem éreztem viszont még a nagy lehetőséget, de ez még csak az első meccs volt.
A fehérváriaknál kevesebb volt a változás a pályán, viszont a kispadon már a skandináv mester adta az utasításokat, nem magyarul, amiről aztán nem voltam meggyőződve, hogy el is jutnak a játékosokhoz. A vendégeknél nem lépett pályára Siti Eszti, kisebb sérülés miatt, de mint mondta, nincs nagyobb gond, edzésben van.
Az eredmény nem volt túl lényeges, de a győzelmet végül is a már érthetően egységesebb fehérvári csapat szerezte meg, bár nagyon sokáig döntetlen körüli állást láthattunk az eredményjelzőn. Trischuk nagy kedvvel játszott. Talán feldobta a válogatott kerettagság?
Ahhoz képest, hogy gyakorlatilag alig lehetett tudni a meccsről, szép számmal voltak jelen a szurkolók, még Fehérvárról is voltak érdeklődők.
A nézőtéren ott volt többek között Bloj Teo is, aki, mint mondta, Németországba igazolt. Szintén megjelent volt Kocsis Böbe, valamint Sári Barbi is, aki Svájcban folytatja, ma utazik ki.
Statisztika a Siófok KC facebook oldalról:
Siófok KC-Galerius Fürdő - Fehérvár KC: 29-33 (17-15)
Siófok: Kiss É. - Bódi 3, Ábrahám 5, Németh Cs., Mörtel 5 (2), Bogdanovic 4, Erdősi 4 Csere: Futaki, Nagy É. (kapusok), Léránt 3, Stevin 2, Szalai B. 2, Szabadfi 1, Polics, Schneider, Varga N.
Szakmai igazgató: Imre Vilmos
Fehérvár: Trimmel - Azari 4 (1), Horváth B. 4, Emberovics 4, Tilinger 3, Trishchuk 8 (2), Vaszari 5, Csere: Szikora (kapus), Németh K. 2, Kuhinkó 1, Lelkes 1, Rádl 1, Becséri, Németh N., Zsigmond V.
Vezetőedző: Pål Oldrup Jensen
-
#52025 Tegnap a dánok a spanyolokat is megverték, úgy fest most nem kezdik rosszul a világversenyt. Ennek fényében értékesnek tűnik az első napi meccsünk teljesítménye ellenük. -
#52024 Ez számomra nem volt kétséges. Viszont végre véget érhet a médiacirkusz -
#52023 Majdnem mint a szerbek elleni... Gyenge védekezés és végig mi futottunk az eredmény után. -
#52022 "Immár hivatalos, amit nemrég írtunk, az MKB Veszprém megerősítette, hogy megállapodtak Nagy László ügyében a Barcelonával, az átlövő az olimpiát követően a magyar bajnoknál folytatja pályafutását." -
Gabess8 #52021 Ne is legyél olyan mint a szarházi hazai sajtó, most tiltanám el 80% át a további cikkektől...
A pólósainkat látta valaki, milyen meccs volt? -
#52020 Na, ez már jobban tetszik! -
#52019 AG Kobenhavn csőd
Ugye ennek a csapatnak köszönhetően lett nekünk jövőre már csak 1 BL helyünk a férfiaknál... -
Zóanagyvarázsló #52018 Én bízom a továbbjutásban, sőt mivel egy meccsen bárkit meg tudunk verni... :) Egyszerűen csak azt mérlegeltem, hogy gyakorlatilag már megvan az az eredmény, ha úgy tetszik kötelező, ami miatt az olimpia után sem lenne miért szemrehányást tenni. Bár a szerbeket őszintén szólva csak néhány hajszálnyival tartom esélyesebbnek nálunk, tehát megverjük őket! :) -
#52017 Ejjj, mi ez a "csak" helytállunk szemlélet? Hiszen jó csapatunk van. Mert ugye az a jó csapat amelyik szar játékkal is tud nyerni -
Zóanagyvarázsló #52016 Kíváncsi lennék, hogy mennyit számított ma az inkább az ázsiaiknak kedvező korai időpont - mindazonáltal ez mindenképpen olyan akadály, amelyet le kell tudni gyűrni. Kellemetlen csapatot győztünk le, innen ha már "csak" helytállunk a maradék meccsen, akkor már nincs panaszra ok, de ma illett az eredményt is hozni. -
primavis #52015 Háát a montenegrói bírók sem igen szerettek minket. a fene tudja miért. Amúgy a másik három csapat legalább európai kézilabdát játszik, nem ezt a kergetőzést amit a koreaiak. -
#52014 Magyarország-Korea 22-19 (7-9)
Gyenge játékkal, de nyertek a fiúk. Mikler és Lékai hozta ezt a meccset. -
#52013 megvaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan -
#52012 Lékai jó
Még öt perc.........
4-el megyünk -
#52011 Magyarország-Korea 7-9 a félidőben
Az első 10 perc még csak elment, de utána... Egyedül Mikler Rolit tudom dicsérni. -
#52010 Sajnos, ez most nekem "kevés".:( -
#52009 élőben
http://www.hirado.hu/Olimpia/Elo.aspx