Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Most akkor jöjjön egy kis helyszíni beszámoló - úgyis régen írtam már ilyet - mivel kb. 1 órája értem haza Csabáról. Az elsõ gólt még a hazaiak szerezték, utána azonban már csak néhány momentumuk volt a meccsen. Gyorsan fordított a csapat 4-1-re és onnan már nem volt megállás. Jó védekezést és jó kapusteljesítményt (Vivi) láthattunk. Szemi is megjegyezte a meccs után, hogy végre a védekezés is olyan volt, hogy lehetett mögötte teljesíteni. Igazából nem hittünk a szemünknek, hogy mi történik a pályán. Jó védekezésbõl szerzett labdák után lerohanásgólok sora következett és hazaiak csak vergõdtek a pályán. Azért az nagyon beszédes volt, amikor 13-3-nál a 21. percben a csabai B-közép számolt rá a csapatára. A szünetre maradt a 10 gólos elõny (17-7).
Kicsit aggódtunk, hogy mi lesz közvetlenül a szünet után, de nem változott a játék képe és még tovább nõtt az elõnyünk. A 42. percben 22-8-nál alakult ki a legnagyobb különbség. Ez az 51. percig (27-14) maradt is, majd a végére kicsit közelebb jöttek a hazaiak, de végül 11 gólos gyõzelem lett a vége (9-nél közelebb nem tudtak jönni a csabaiak). A 2. félidõ közepétõl már jöttek a cserék, akik szintén megállták a helyüket. Bár kicsit szellõsebb lett a védekezés, de elöl szerencsére õk is eredményesek voltak.
A meccs hõse Erdõsi volt, aki nagyon élt a sok lerohanás adta lehetõséggel, de felállt fal ellen is eredményes volt (volt egy "kínai" gólja is). Vivi is jól védett, igaz volt elõtte védekezés is, amivel a csabaiak nem tudtak érdemben mit kezdeni. Sztem meg is lepte õket a játékunk és nem tudtak reagálni rá. Detti jól irányította a csapatát és még pihenni is tudott közben. Még nincs teljesen rendben a lába, de ahogy a meccs után is beszéltük, most lesz 3 hét amikor teljesen rendbe jöhet. A csapat minden tagja kivette a részét a gyõzelembõl, de akiket még kiemelnék, az Nóri és Gera Szimonetta. Utóbbi csereként kiválóan teljesített, a most nem igazán remeklõ Bogi helyén.
A csapat nagy ünneplést rendezett a meccs vége után, mosolyogva jöttek oda hozzánk pacsizni. Fáradtak voltak, de nagyon boldogok. Kellett már ez a gyõzelem a lelküknek.
Azt gondolom eredményes volt az egész heti védekezés gyakorlás és az, hogy a csajok leültek egymással megbeszélni a dolgokat.
Szép volt lányok és nagyasszonyok! <#taps>#taps><#worship>#worship>
DUNAFERR FOREVER!!!
Majd a jövõ fog minõsíteni. Az, hogy mi fog történni valójában. Addig részemrõl marad a várakozás.
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
Csabán meg akkora széthúzásról árulkodik a csapatoldal, hogy az érthetetlen.
A Lokival kapcsolatban az említett sérülésveszély lett volna még necces az utazási költségek miatt. A várható vereségek (köztük több súlyos) valószínûleg nem tettek volna jót, de a helyükön kezelve õket nem is kellett volna õket tragédiának felfogni, ezt nálunk kissé túlmisztifikálják. De a lényeg, hogy a KEK így is ott van, és valóban megvan ennek a helyzetnek is az elõnye, a debreceni lányok pedig helytálltak a selejtezõn. Szóval végül is ez eddig rendben van így.
Nem értem, mi van Csabán. Látszólag minden rendben, mégis már a második edzõvel csinálja ezt az ottani csapat. Tényleg szomorú.
A Siófok egyértelmû, általam papírformának tartott, gyõzelmet aratott Fehérváron.
Nem éreztem túl magas színvonalú összecsapásnak azt a meccset. A Siófok gyakorlatilag végig vezetett. Igazolta várakozásomat.
Budapest Bank-Békéscsabai Elõre NKSE - Dunaújvárosi NKS: 22 - 33 <#smile>#smile><#vigyor2>#vigyor2><#nevetes1>#nevetes1>
DUNAFERR FOREVER!!!
Mondjuk pénteken este Békéscsabán <#wink>#wink>
DUNAFERR FOREVER!!!
Véleményem szerint is a felsorolt 5 csapatnak van a legnagyobb esélye. A sorrend? Hát az nálam más. Sztem az ETO és a Larvik a legesélyesebb, utána a Buducnost és a Valcea. Végül az Itxako. Hiába van már megint az egyik legerõsebb kerete a románoknak, sztem most sem tudnak átlépni az árnyékukon.
A Lokival kapcsolatban én azt mondom, hogy nem hiányzik a fiatal csapatnak a sok tönkreverés. Nem tenne jót a játékosoknak, még ha egy jobb kupában edzõdnének és tanulnának is annak minden elõnyével. A kemény BL csatákban komolyabb esélye van a sérüléseknek is a sorozat terhelés miatt. Nem biztos, hogy az elõnyök megérik a hátrányokat a csapatnak. Persze errõl a debreceni szurkolókat kellene leginkább megkérdezni. Én sem gondolom, hogy a végsõ elszámolásnál ott lesznek a KEK-ben, de talán a negyeddöntõt elérhetõnek érzem számukra. Az elõdöntõbe jutáshoz már valszeg egy BL csoport harmadikat kellene verni. Persze sok függ majd a sorsolástól.
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
A hétvégi meccsen ugyan már nem éreztem különösebb motívációt, így a játék is elmaradt az eddigiektõl, de messzi van még a BL sorozat számukra.
Szerintem ebben a szezonban kiemelkedõene esélyesek. Jobb csapatot nehéz lenne összerakni ebben az idõsávban, max. másik hasonlót, többekkel együtt én is így gondolom.😊
Tavaly sok góllal vertük õket, biztosan. Mivel most, igaz, egy más csapattal, közvetlenül a Loki-meccs utáni napon, kikaptunk tõlük 1 góllal, kicsit pöszén állt a szám.😊 (Az ember egy idõ után besokall az ilyen hajszálon múló dolgoktól.)
Most látom a többi eredményt. Sokat léphettek elõre a vendégek. Na és így már nem is olyan vészes az 1 gólos vereség ellenük, Detti nélkül.
Ettõl függetlenül jó lenne már inkább nyerni, ha csak 1 góllal is...
Amúgy a BL honlapja is sorra veszi a mezõny csapatait, íme ETO-val fogalkozó fejezet.
Érdekes, hogy Adzic és Németh a András a saját csapatuk felvonásában a gyõriektõl már-már elvárja a végsõ gyõzelmet, Voina és Gjekstad is csak a habitusuk miatt nem emeli ki õket (az elõbbi magukat kiáltja ki esélyesnek, az utóbbi pedig diplomatikusan több csapatot sorol fel, mondjuk hogy a Viborgot miért emlegeti esélyesként, az rejtély számomra, nekik mindenképpen bravúrok kellenének a legjobb négyhez is.)
Érdekes módon a Podravka edzõjének erõsorrendje tökéletesen egyezik az enyémmel:
Neven Hrupec: My favourites are in the order of chances: Györ, Valcea, Buduænost, Larvik and Itaxo (sic). All those teams have many good players.
Nem mondom, hogy a KEK-et nem várom jobban, de azért várom már nagyon a BL-t. Sajnálom, hogy a Loki nem jutott be, bár költséges és kemény csoport lett volna, és nyilván pontokat vesztettek volna miatta a bajnokságban, viszont tanulhattak volna belõle annyit, hogy akár már a rájátszásban megtérüljön. Szóval én semmiképp nem mondanám, hogy jobb nekik a KEK. Ha debreceni lennék, nem repesnék az örömtõl, hogy így lemaradok jó kis BL-csatákról, de így sem mindegy, hiszen a BL-t közvetítik, a KEK-et pedig úgy ahogy. Azért nem bánnám, ha ezt a helyzetet egy jó szereplésre váltanák a második számú kupában, de bravúr lenen messzire jutniuk.
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Ma 18.30-tól
A Siófok KC Galérius Fürdõ és a Gyõri Audi ETO szeptember 17-i nõi kézilabda mérkõzésének közvetítése a SIÓ TV-n. (Van netes változat is.)
Kézilabda BL: a dán Randerst kapta a Gyõr ellenfélként
A dán Randers jutott tovább a gyõriek csoportjába a nõi kézilabda Bajnokok Ligájában.
Az európai szövetség honlapja szerint a magyar elitcsapat október 1-jén vagy 2-án éppen a skandináv együttes otthonában kezdi meg szereplését a sorozatban.
A kvartettek elsõ két helyezettje jut a középdöntõbe, a harmadikok a KEK nyolcaddöntõjébe kerülnek át.
A másik magyar együttes, a DVSC-Fórum vasárnap a kvalifikáció zárásaként kikapott a német Buxtehudétõl, így átkerült a KEK harmadik fordulójába, a 24 közé.
A nõi BL fõtáblás csoportjai:
A csoport: Mydtjylland (dán), Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), Thüringer HC (német), Byasen (norvég)
B csoport: Larvik (norvég), Krim Ljubljana (szlovén), Podravka Koprivnica (horvát), Viborg (dán)
C csoport: GYÕRI AUDI ETO KC, Hypo NÖ (osztrák), Metz (francia), Randers (dán)
D csoport: Oltchim Valcea (román), Itxako Navarra (spanyol), Dinamo Volgograd (orosz), Buxtehude (német)
A Gyõr programja:
1. forduló (október 1/2.): Randers-Gyõr
2. forduló (október 9.): Gyõr-Metz
3. forduló (október 30.): Metz-Gyõr
4. forduló (november 5.): Gyõr-Randers
5. forduló (november 9.): Hypo NÖ-Gyõr
6. forduló (november 13.): Gyõr-Hypo NÖ
MTI "
(Összefoglaló olyanoknak, akik - hasonlóan hozzám - nem kézire figyeltek a hétvégén.😊)
Így a Loki nem jutott a BL fõtáblára, a KEK-ben fog szerepelni, ahol 3 magyar csapat lesz. Mindkét félidõben a végjátékban voltak jobbak a németek. Azért nem rossz ez az eredmény, figyelembe véve a nyári gyengülést és a problémákat.
DUNAFERR FOREVER!!!
Majd belejön a 2. sor is, amikorra igazán kell. Mondjuk majd tavaszra.
DUNAFERR FOREVER!!!
A második bekezdésben általad leírtakkal egyetértek.
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Az elsõ félidõben nem túl jó, pláne nem folyamatosan jó játékkal hozta az elsõ sor (a szokásos, csak ezúttal Szádvári helyett Szarka) az elvárhatót a tartalékos és harmatgyenge Fehérvár ellen. A második félidõben azonban a felforgatott csapat valami elképesztõen gyalázatosat produkált (sikerült több gólt kapni, mint amennyit mi lõttünk az elsõben!), három perccel a vége elõtt már háromgólosra apadt az elõny, és a sorozatos hibák miatt már-már veszélyben érezte az egyszeri szurkoló a gyõzelmet, ha ekkora képtelenség ellen az esze tiltakozott is (bár Tomori visszaállása nélkül bármi történhetett volna. Valódi hidegzuhany volt ez azok után, hogy eddig osztottam a közvélekedést, mely szerint végre két sorunk van. Nyilván egy meccs alapján kár leírni bárkit is, de a látottak mellett hiba lenne elmenni. Ugyanez elmondható Jelena heteseire is. A kapusok közül a rendre kiszolgáltatottba helyzetbe kerülõ Léna akár még dicsérhetõ is, mert legalább volt védése (amúgy egyáltalán nem védett jól), de Pasi éppen akkora homály volt, mint Érden. Jól esne most dicsérni az ellenfelet, de nehéz, mert mi közelíttetünk a második játékrészben rá az NB IB-s színvonalra, és nem õk a felsõházira. Mindenesetre a komoly meccsekig még van idõ, de a Vác ellen jóval nehezebb dolgunk lesz, remélhetõleg nem kell hatvanperceznie az elsõ sornak...
Ami még szót érdemel, az a csarnokbeli hangulat soványsága. Tavaly talán a Szekszárd vagy az Újbuda ellen volt rá példa, hogy még egy Fradi-induló sem csendült fel, de ebben nem vagyok biztos. Persze tavaly is elég langyos érdeklõdés övezte az FKC népligeti fellépését, de legalább a második félidõben próbáltak egyesek minimális szurkolást imitálni. Most sajnos kihagytam a juniorok találkozóját, de például a Csaba ellen már ott komolyabb volt a hangulat, noha szinte csak a bérletes oldal képviseltette ott magát. Szóval ez is szégyen. Mondjuk hiába jövünk azzal, hogy a kézilabda a második legnépszerûbb sportág idehaza, és hiába van gyakran jó hangulat, azért a csarnokok telítettsége kiábrándító tud lenni. (Fájó volt látni az elõzõ szezonban a Magyar Kupa négyesdöntõjét is, pedig maguk a mérkõzések tetszettek. Komolyan mondom, nekem már lassan mindegy, hogy hova viszik, de olyan hely legyen, ahol érdekel is valakit. Nyilván túlzok, de elszorul a szívem, ha erre gondolok.)
Ugyanakkor nem érzem tragikusnak az egycsapatosságról tett kijelentését. Nyilván nem jó, ha egy csapat ennyire kiemelkedik, õ sem azt mondja, hogy ez az optimális megoldás, de árnyaltabban, pozitívabban áll hozzá. Ez pedig inkább szimpatikus számomra, semmint felhúzzam rajta a szemöldökömet. Ha viszont már most - a szerintem fojtogató - magyaros kesergéssel közelíteni meg helyzetet, akkor nagyot csalódnék.
De nem is ez a lényeg. Az esélyt megkapja, mint minden eddigi kapitány.
A mi esélyünk meg az, hogy friss szemmel látja a helyzetet.
Reménykedem, reménykedjünk!<#eljen>#eljen>
Azért vannak benne a címnél érdekesebb, újszerûbb adalékok is, de akit érdekel, az olvassa csak el! 😉
Sok-sok szeretettel gratulálok Helinek és családjának! <#eljen>#eljen><#eljen>#eljen><#eljen>#eljen>
Ha esetleg lenne pár fotó, szerintem szivesen fogadnák.
A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.