Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Na ezektől a nézetektől áll úgy a sportág ahogyan áll, mondjuk ha végig nézed és utána a nyilatkozatokat is akkor lehet belőle tanulni!
Szerintem meg egyik sem hiányzik, a válogatottnál mind a kettőnek múltja van és nem jelenje!
Nekem egyik sem komoly csalódás. Vranjes most kezdte a munkát a kerettel, nem gondolhatta senki komolyan, hogy az évtizedes szart, amit a Mocsai bagázs felhalmozott, majd fél év alatt - alig pár közös edzéssel - arannyá változtatja. Nálam van ideje neki rendesen összerakni a kerete játékát, mint ahogy látok perspektívát több fiatal játékosban is. Ahogy az eb előtt is írtam, nekem csak annyi elvárásom volt, hogy lássak előremutató, biztató jeleket és láttam is. Van lehetőség bennük és az elkövetkezendő 1-2 év majd ítéleletet mond a játékosok és Vranjes felett is. A következő korosztályok terén viszont nagyon mélyen vagyunk a férfiaknál, sokkal lentebb mint a nőknél.
Az MKSZ megnyilvánulását nem minősítem, de annyit azért megjegyeznék, hogy az ő "szarukat" szépen Vranjes és a csapat nyakára öntötték...
Az MKSZ megnyilvánulását nem minősítem, de annyit azért megjegyeznék, hogy az ő "szarukat" szépen Vranjes és a csapat nyakára öntötték...
DUNAFERR FOREVER!!!
Nem teljesen értek veled egyet, a lányoknál is vannak tehetségek, akikre lehetne építeni, csak azokkal is megfelelően kellene bánni. Persze a jelenlegi hazai környezetben nem könnyű a feladat. Nem véletlenül nyilatkozta azt egyik fiatal férfi játékosunk azt amit, azzal kapcsolatban, hogy miért ment külföldre.
DUNAFERR FOREVER!!!
Jelenleg ez a realitás. Haladni kell tovább, nekem Nagy Laci nem hiányzott, el kell felejteni a múltat. Ő már nincs és nem is lesz, ahogyan Görbe sem.
DUNAFERR FOREVER!!!
Elvileg az, mert így könnyebb ellenfelet kaphatunk a vb selejtező sorsoláson. Ami jelen helyzetben nem mindegy.
DUNAFERR FOREVER!!!
Jogos. Azért én úgy érzem, ennek ellenére, hogy a fiúk jobb helyzetben vannak, mert van több fiatal, akire lehet építeni, hosszú távon. Sajnos, a lányoknál ezt nem látom.
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
Női vb után újra kijött a realitás.
A világ tényleg elment mellettünk, lásd a tegnapi meccs.
Nagy LAci legalább annyira hiányzik mint a női válogatottban Görbicz.
Ez van.
A világ tényleg elment mellettünk, lásd a tegnapi meccs.
Nagy LAci legalább annyira hiányzik mint a női válogatottban Görbicz.
Ez van.
Egy jó hír a mai napra. Legalábbis remélem, hogy valóban az.
Utoljára szerkesztette: kaloz174, 2018.01.18. 00:07:44
Utoljára szerkesztette: kaloz174, 2018.01.18. 00:07:44
legalább láthattam egy jó meccset: 25-25!
Néztem pár percig, de utána átmentem a német-macedonra! Nem vártam sokat a csapatunktól, de sikerült alúlmulniuk! A másik csalódás Vranjes.
Nem lett bravúr, a csehek simán tartották az előnyüket, sőt kicsit a végén még rá is tettek. 27-25-nél voltunk a legközelebb, amikor támadhattunk az 1 gólos hátrányért. De sikerült eszetlenül elrontani egy gyorsan és rosszul előredobott labdával. Ezután újra elmentek a csehek és simán behúzták a meccset.
Sajnos az egész meccsen nem volt sem normális védekezés, sem kapusteljesítmény, így nem lehetett mérkőzést nyerni.
Sajnos az egész meccsen nem volt sem normális védekezés, sem kapusteljesítmény, így nem lehetett mérkőzést nyerni.
DUNAFERR FOREVER!!!
Az első negyedórában még nagyjából rendben volt a játék. Ezután 8-8-nál Lékai fél percben belül kihagyott két hatalmas ziccert a hatosról középről és mindkettőből gyors lerohanás gólt kaptunk. Majd kimaradt megint egy helyzet elöl, újabb lerohanás gól és már 3 góllal mentek a csehek. A 19-28. perc között nem tudtunk gólt szerezni, ezzel a csehek jelentős előnyre tettek szert, amit szinte meg is tartottak a szünetig (közben még 7-est is rontottunk). A második negyedóra a szinte tökéletes homály kategória lett...
Ha ezt innen megfordítjuk, az komoly bravúr lesz.
Ha ezt innen megfordítjuk, az komoly bravúr lesz.
DUNAFERR FOREVER!!!
Becserélésre kerültek a szélsőink mindkét oldalra. Remélem használni is fogjuk őket.
DUNAFERR FOREVER!!!
Sajnos nincs ezen mit csodálkozni, régóta ismerjük Nacsevszki sporttársat...
DUNAFERR FOREVER!!!
A bíráskodás viszont katasztrófális. A románok a sunyi támogatás variációt választották: minden kétes esetben a spanyoloknak ítéltek, miután a macedón-szlovén meccsen nyíltan támogatták a testvéri machedónokat!
Mindezek után hab a tortán a litvánok ténykedése ma a szlovén-német meccsen!
Mindezek után hab a tortán a litvánok ténykedése ma a szlovén-német meccsen!
A szünet után Perez de Vargas beállásával megjött a kapusteljesítmény a spanyoloknál, de ennek ellenére végig meccsben tudtunk maradni. Többször is volt esélyünk vezetni vagy kritikus pillanatban egyenlíteni, de egyszer sem tudtunk élni vele. Mondjuk úgy nehéz is eredményesen támadni, hogy a szélsőink szinte nem léteznek a pályán. Így könnyebb a védekezés ellenünk, elég középre kell koncentrálni, mert szélről veszélytelenek vagyunk. Mindezeket figyelembe véve a mindössze 1 gólos vereség a spanyoloktól szép teljesítmény ettől az átalakuló félben levő csapattól.
DUNAFERR FOREVER!!!
Az első félidőben megint az eladott labdák a spanyolok ellen... Szerencsére a kapusteljesítmény és a védekezés majdnem kompenzálta a hibákat elöl, így csak 1 góllal vezetnek a spanyolok a szünetben.
DUNAFERR FOREVER!!!
Jól éreztem, hogy mikor lett meg a meccs a dánoknak. Ráadásul ezután fokozatosan összezuhantunk hátul és elöl meg nem tudtunk javulni. Így a dánok nem csak tartani tudták, hanem növelni is az előnyüket. A végén egy kicsit kozmetikázni tudtuk az eredményt, így nem lett nagyon nagy a különbség.
DUNAFERR FOREVER!!!
Azt hiszem most ment el a meccs. Hansen kiállításánál 20-17-nél emberelőnyben elszórtunk két labdát is, úgy hogy gólt nem kaptunk közben. Így nem lett 20-19, hanem a kiegészülő dánok lőttek gólt. Majd még egy labdát eladtunk elöl és újabb gólt kaptunk ezzel 22-17 lett a dánoknak. Nagyon leálltunk támadásban, újabb 6 perces gólcsend volt ez idő alatt. Ezzel nagy valószínűséggel kihúzzák a dánok előnyben a végéig.
DUNAFERR FOREVER!!!
Sajnos Csaszi és a cserék beállásával a támadójátékunk kicsit visszaesett, emiatt sikerült a dánoknak egy kicsit ellépniük. Az a 6 perces gólcsend eredményezi a 2 gólos dán vezetést a szünetben.
Boki ott van a meccsen, mutatták a lelátón, de a riporternek nem sikerült felismerni.
Utoljára szerkesztette: Isthy, 2018.01.13. 21:18:04
Boki ott van a meccsen, mutatták a lelátón, de a riporternek nem sikerült felismerni.
Utoljára szerkesztette: Isthy, 2018.01.13. 21:18:04
DUNAFERR FOREVER!!!
Innen gratulálok a Győrnek akik elnyerték az év női csapata díját, tegnap este a Nemzeti Színházban!
Ahogy olvasom voltak összeállítási variációk, megy a kísérletezés és a formáció keresés. Gyanítom ez így lesz az eb alatt is, de nem is baj, össze kell érnie a társaságnak. Ezért nem is várok semmi különöset, csak annyit, hogy lássunk előrelépést a játékelemekben és szerezzen sok tapasztalatot a csapat tagjai és a stáb is.
DUNAFERR FOREVER!!!
A mai meccs már haotikusabb volt és a szombatival ellentétben, végig a svédek vezettek. Amúgy sok újat nem lehet mondani. Szélső játék továbbra sincs, védelem gyengus, ma még az irányitók is gyengébben működtek. (29-31 az eredmény).
No akkor nem láttad a ferencvárosi "horror" meccset sem! 9-3 Fradi vezetés után 17-12 debreceni, majd 27-22 FTC! Végül 28-24.
Na igen, a védekezés összecsiszolásához sok idő kell, de reméljük kialakul. A meccset nem láttam, a mi meccsünkön voltam Újvárosban. Nagyot küzdött a csapat a Kisvárda ellen, megint sok ziccert kihagyva, sajnos ez mostanában már a védjegyünkké vált. Szerencsére a záró 5 percben mi voltunk a koncentráltabbak és belőttük őket, míg a vendégek kevésbé, így sikerült a győzelem.
DUNAFERR FOREVER!!!
Vége az első svéd-magyarnak, 29-29. Biztató, hogy a belső négyes támadásban szépen muzsikál s sok variánsban is. Kevésbé az, hogy hiányzik a szélsők megjátszása s ha mégis sikerül, gyengén hasznosul. A védekezésen még bőven lehetne dolgozni s javítani, de ez nem a következő hét feladata lesz. Az EB-n tapasztalatot kell szereznie ennek a fiatal, de még összeszokatlan csapatnak.Ha sikerül, akkor Tokióra jó csapat kovácsolódhat össze.
Igen, jobbat talán most nem is lehetne összeállítani. Persze megint csak egy igazi balszélső van a keretben.
DUNAFERR FOREVER!!!
B.U.É.K. mindenkinek.
Nagy Laci szerintem hiányzik majd annyira mint Görbicz is fog majd a női válogatottból.
Nagy Laci szerintem hiányzik majd annyira mint Görbicz is fog majd a női válogatottból.
BUÉK 2018!
Ez már jobban néz ki.
A MAGYAR FÉRFIVÁLOGATOTT 18 FŐS KERETE
KAPUSOK: BORBÉLY Ádám (Wisla Plock – Lengyelország), MIKLER Roland (Telekom Veszprém)
JOBBSZÉLSŐK: HORNYÁK Péter (Balatonfüredi KSE), ORSZÁGH Ádám (Dabas KC VSE)
JOBBÁTLÖVŐK: ANCSIN Gábor (Telekom Veszprém), BALOGH Zsolt (MOL-Pick Szeged), BARTÓK Donát (TBV Lemgo – Németország)
IRÁNYÍTÓK: CSÁSZÁR Gábor (Kadetten Schaffhausen – Svájc), JUHÁSZ Ádám (Grundfos Tatabánya), LÉKAI Máté (Telekom Veszprém)
BEÁLLÓK: BÁNHIDI Bence (MOL-Pick Szeged), SCHUCH Timuzsin (Telekom Veszprém), SZÖLLŐSI Szabolcs (Grundfos Tatabánya), VILOVSZKI Uros (Székelyudvarhelyi KC – Románia)
BALÁTLÖVŐK: BODÓ Richárd (MOL-Pick Szeged), DZSAMALI Iman (Telekom Veszprém), LIGETVÁRI Patrik (Telekom Veszprém)
BALSZÉLSŐK: FEKETE Dávid (CYEB Budakalász)
Szövetségi kapitány: Ljubomir VRANJES
KAPUSOK: BORBÉLY Ádám (Wisla Plock – Lengyelország), MIKLER Roland (Telekom Veszprém)
JOBBSZÉLSŐK: HORNYÁK Péter (Balatonfüredi KSE), ORSZÁGH Ádám (Dabas KC VSE)
JOBBÁTLÖVŐK: ANCSIN Gábor (Telekom Veszprém), BALOGH Zsolt (MOL-Pick Szeged), BARTÓK Donát (TBV Lemgo – Németország)
IRÁNYÍTÓK: CSÁSZÁR Gábor (Kadetten Schaffhausen – Svájc), JUHÁSZ Ádám (Grundfos Tatabánya), LÉKAI Máté (Telekom Veszprém)
BEÁLLÓK: BÁNHIDI Bence (MOL-Pick Szeged), SCHUCH Timuzsin (Telekom Veszprém), SZÖLLŐSI Szabolcs (Grundfos Tatabánya), VILOVSZKI Uros (Székelyudvarhelyi KC – Románia)
BALÁTLÖVŐK: BODÓ Richárd (MOL-Pick Szeged), DZSAMALI Iman (Telekom Veszprém), LIGETVÁRI Patrik (Telekom Veszprém)
BALSZÉLSŐK: FEKETE Dávid (CYEB Budakalász)
Szövetségi kapitány: Ljubomir VRANJES
Biztató volt ma a Fradi játéka, úgy is, hogy Pena és Mészáros nem lépett pályára. Háfra az eddigi legjobb bajnoksági játékát mutatta, de általában mindenki hozta az elvártat. .A Dunaújváros - volt fradistával a pályán +Tomasevics - időnként derekasan küzdött, de főleg a kapusteljesitménynek köszönheti, hogy csak 7 lett a különbség. Játékvezetés gyengus.
Ja, élni jól tudnak..., ebből kifolyólag valószínű számlázni is...
Nem semmi, paradicsomi élet van az MKSZ-nél.
A 2016-os költségvetésből is kapott a Fradi 10 milliárdot a Fradivárosra (elvileg az volt az első ütem). Nem sokat hallottunk róla, hogy azt mire költötték.
A 2016-os költségvetésből is kapott a Fradi 10 milliárdot a Fradivárosra (elvileg az volt az első ütem). Nem sokat hallottunk róla, hogy azt mire költötték.
DUNAFERR FOREVER!!!
Aki ezt a keretet látva, és ismerve a közös felkészülésre szánt időt, sokkal jobb eredményt várt, az egy menthetetlen idealista! Vigasztalásképpen, három elődöntőstől (köztük a két döntőstől) kaptunk csak ki, s nem tudhatjuk, hogy a többi 8-ba vagy 16 -ba kerülővel szemben mit értünk volna el! A csoportunkból ketten is az elődöntőbe kerültek + 1 a 8-ba, ugyebár. Ezért jobb a régi/új rendszer a VB lebonyolítására. Három + x s nem egy meccsen dől el, hogy ki hányadik lesz a végén.
Békés, boldog karácsonyt nektek! <#smile>#smile> Bár kéziben nem volt kedves az ajándék. <#nemtudom>#nemtudom>
Nem, ez egy realista hozzászólás volt! Egyetlen mai és minapi érvemet sem tudtad cáfolni.
Boldog ünnepeket mindenkinek!
Boldog ünnepeket mindenkinek!
Mivel mindjárt itt a Karácsony így Békés Boldog Karácsonyt és jó pihenést Kívánok mindenkinek!!!
Ez amolyan igaz Mocsais hozzászólás volt, ezek szerint semmit nem értesz abból amire én hivatkoztam, amit Isthy leírt.
Mivel teljesen másként látjuk a dolgokat, a magam részéről lezártnak tekintem a témát!
Mivel teljesen másként látjuk a dolgokat, a magam részéről lezártnak tekintem a témát!
No igen, de azzal kell főzni ami van!
1. Mocsaiékat nem tudod kizárni a kézilabdából
2. A utánpótlással nincs baj, illetve nem lenne, ha a játékosok tovább fejlődhetnének.
3. A felnőtt csapatok edzőivel és vezetőivel van probléma, s mivel a szövetség vezetőit is ők választják meg......
4. MKSZ-nek el kellene döntenie, hogy melyek a prioritások: a klubcsapatok vagy a válogatottak?
5. Légiós stoppra az ETO/Veszprém és FTC/Szeged kivételével szükség lenne s akkor a kecske és a káposzta is rendben lenne.
6. A magyar mentalitását nem lehet sem az északi halvérüekéhez sem a francia feketéékhez, de még a volt jugóbeliekéhez sem hasonlítani. Amikor jól ment a szekerünk, akkor magyarosan kézilabdáztunk, no ezt kellene visszahozni s nem másokat próbálni lemásolni.
1. Mocsaiékat nem tudod kizárni a kézilabdából
2. A utánpótlással nincs baj, illetve nem lenne, ha a játékosok tovább fejlődhetnének.
3. A felnőtt csapatok edzőivel és vezetőivel van probléma, s mivel a szövetség vezetőit is ők választják meg......
4. MKSZ-nek el kellene döntenie, hogy melyek a prioritások: a klubcsapatok vagy a válogatottak?
5. Légiós stoppra az ETO/Veszprém és FTC/Szeged kivételével szükség lenne s akkor a kecske és a káposzta is rendben lenne.
6. A magyar mentalitását nem lehet sem az északi halvérüekéhez sem a francia feketéékhez, de még a volt jugóbeliekéhez sem hasonlítani. Amikor jól ment a szekerünk, akkor magyarosan kézilabdáztunk, no ezt kellene visszahozni s nem másokat próbálni lemásolni.
Javaslom olvasd végig és értelmezd a megjelölt két hozzászólásom, azokban minden terület érintve van (a játékosok is).
DUNAFERR FOREVER!!!
A probléma csak az, hogy az utóbbi években egy sor magyar edző váltotta egymást a válogatottnál (Németh, Kovács, Máthé, Hajdu, Skaliczki, stb) , s ők nem tekinthetők mind Mocsai csapatának, az eredmények mégis elmaradtak. Szerintem a bírálatok túlságosan edzőcentrikusak, mintha a játékosoknak semmiféle felelősségük sem lenne az egészben. Kötve hiszem, hogy a technikai hibák, a gyenge visszarendezős, a védekezési hibák, a pontatlan lövések, a ziccerek kihagyása, stb. edzői utasításra történnének! Ez biza a játékosok sara. Az edzőre esetleg a rossz válogatás vagy a a rossz taktika, cserék, stb. kenhetők. A hiányposztokra nevelés pedig az utánpótlásedzőké és a klubedzőké.
Amúgy, egyrészt nem hiszem hogy sok olyan játékost lehetne említeni, aki nem volt a keretben, bár megérdemelte volna, másrészt az a három csapat aki megvert mind benn volt az elődöntőben, kettő meg a döntőben is! Ezt egyik más csapat sem tudja elmondani magáról azok közül akik előttünk végeztek az 5-helytől lefele.
Amúgy, egyrészt nem hiszem hogy sok olyan játékost lehetne említeni, aki nem volt a keretben, bár megérdemelte volna, másrészt az a három csapat aki megvert mind benn volt az elődöntőben, kettő meg a döntőben is! Ezt egyik más csapat sem tudja elmondani magáról azok közül akik előttünk végeztek az 5-helytől lefele.
Konkrétan, pontról pontra mi is a kifogásod?
Teljesen más véleményen vagyunk, amíg Mocsai és csapata a rendszer irányítója addig nem lesz változás. Teljes mértékben egyet értek #60468 és benne lévő két hivatkozással.
Na pont neki van mocskosul vastagon benne a keze, hogy lemaradtunk az elmúlt bő évtizedben és ide jutottunk...
A véleményemet már kifejtettem korábban (#60380 és #60385) ahhoz most sem tudok mit hozzátenni.
A véleményemet már kifejtettem korábban (#60380 és #60385) ahhoz most sem tudok mit hozzátenni.
DUNAFERR FOREVER!!!
Azért van benne valami!
1. Nem kellet volna 14-re felduzzasztani az NB1-et;
2. az utóbbi évek utánpótlás sikerei cáfolják azt, hogy ne lenne folyamatosan kinevelve megfelelő emberanyag
3. de ha nem kapnak rá lehetőséget, hogy fejlődjenek, akkor megrekednek (a holland, spanyol, svéd , sőt még a francia lányok sem az otthoni bajnokságban fejlődnek azzá amit láthattunk most is a VB-n);
4. kiesés ellen vergődő csapatban állandó a teljesítmény kényszer,ott nem lehet próbálgatni, kisérletezgetni. Ezért nem jött be az ETO versprémi és mosonmagyaróvári "óvoda- kísérlete" sem.
5. Amig a Siófok, Érd, Vác, Debrecen, Kisvárda délibábos álmokat szövöget és felhozza ránk az ellenfelek reménységeit, addig nem fognak a tehetségek helyet kapni.
6. A magyar lányokra nem jellemző, hogy külföldre menjenek s ha mégis, ott nem fejlődnek szinte semmit.Számtalan negatív példa van rá, ahogy a visszafejlődésre is.
7. Mivel kiemelkedő, húzó egyéniségek nem nevelődtek még ki, a régiek meg kikoptak, az új válogatott építésben az összeszokottság kell legyen a prioritás s ehhez szükséges aminél több összetartó edzés, mérkőzés.
8. Érthetetlen, hogy két évtized óta a két hiányposztra (jobbátlövő, beálló) miért nem sikerült egyetlen reménységet sem kinevelni.
1. Nem kellet volna 14-re felduzzasztani az NB1-et;
2. az utóbbi évek utánpótlás sikerei cáfolják azt, hogy ne lenne folyamatosan kinevelve megfelelő emberanyag
3. de ha nem kapnak rá lehetőséget, hogy fejlődjenek, akkor megrekednek (a holland, spanyol, svéd , sőt még a francia lányok sem az otthoni bajnokságban fejlődnek azzá amit láthattunk most is a VB-n);
4. kiesés ellen vergődő csapatban állandó a teljesítmény kényszer,ott nem lehet próbálgatni, kisérletezgetni. Ezért nem jött be az ETO versprémi és mosonmagyaróvári "óvoda- kísérlete" sem.
5. Amig a Siófok, Érd, Vác, Debrecen, Kisvárda délibábos álmokat szövöget és felhozza ránk az ellenfelek reménységeit, addig nem fognak a tehetségek helyet kapni.
6. A magyar lányokra nem jellemző, hogy külföldre menjenek s ha mégis, ott nem fejlődnek szinte semmit.Számtalan negatív példa van rá, ahogy a visszafejlődésre is.
7. Mivel kiemelkedő, húzó egyéniségek nem nevelődtek még ki, a régiek meg kikoptak, az új válogatott építésben az összeszokottság kell legyen a prioritás s ehhez szükséges aminél több összetartó edzés, mérkőzés.
8. Érthetetlen, hogy két évtized óta a két hiányposztra (jobbátlövő, beálló) miért nem sikerült egyetlen reménységet sem kinevelni.