Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

smith09
A Final four a Győrnek Nora Mörk nélkül is meglesz szerintem. A fradinak is talán. Bukarest se nyerhet mindig ez a hétvégén is kiderült. Azt hogy az Érdről érkező játékos mennyire tudja pótolni Norát azt nem tudom, mert a képességeit én nem ismerem. Soha nem is láttam játszani. Remélem a Győr már csak azért is megnyeri a BL - t, hogy ne maradjunk siker nélkül.
A Veszprém annyira szerintem nem erős mint ahogy azt itthon szerintem mi gondoljuk. A Pick Szegednek, pedig minden győzelme nekem kellemes csalódás!!

Isthy
Mivel egész hétvégén nem voltam itthon és csak nemrég értem haza, így semmit nem láttam a hétvégi BL meccsekből. Ahogy olvasom a Fradi és az ETO igazolta a papírformát. A szegedieknek pedig nagy gratuláció a Löwen elleni idegenbeli győzelemhez!

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ez így is fog maradni, amíg a játékosok meg nem szokják az új és gyorsabb játékstílust (meg a keret is ehhez alakul). Komolyabb idő kell az átálláshoz, ezért nálam nem számít majd meglepetésnek, ha a FF-ba be sem jutnak.

DUNAFERR FOREVER!!!

A francia q-ák ellenére is a Rostovnak sikerült döntetlenre mentenie a bukaresti meccset! 22-22.
A Metz sajna nyert a németeknél. A Fradi gondolkodhat azon, hogy melyik ellenfél fekszik neki jobban (?), a román vagy az orosz?
bocsi, Afentáler
Az ETO simán nyert s végre lehetett látni játszani a fiatalokat is (Afentaller, Fodor, Pál, Puhalák), sőt mindegyik lőtt gólt is.
Tomori vagy Groot jól tudja helyettesíteni Mörköt (természetesen, nem teljesen, sőt...), Hansen viszont kell fejlődjön, mert támadásban elég halvány.
Azt mindenki tudja szerintem hogy a debreceni tábor hajlamos a rasszista kijelentésekre, simán kinézem belőlük, de javítsatok ki ha tévedek és úgy tudom, (írás szerint te is) hogy a rendezőt terheli a felelősség a rendezvény időtartalma alatt.
Azt meg nyilván tudták ki az ellenfél, akkor miért nem készültek fel a lehetséges következményekre.
Egyébként a hazai kézilabdából 2-ik, 3-ik, két Edina "asszonyt" és Attila "urat" kellene páros lábbal kipenderíteni...
Isthy
Ezt Martinnak és Edina asszonynak címezd. Én csak leírtam a lehetőségeket.

Az érdieknél történtek és az eljárások tényleg elég szép képet festenek a dolgok állásáról. Náluk és az MKSZ-nél is.

DUNAFERR FOREVER!!!

Amúgy, Vranjes egyelőre igazolta múltkori borúlátásomat. A kerete ellenére a Veszprém egyre gyengébben játszik. Így még a FF sem biztos, nemhogy a megnyerése!
Na ja, a "valamelyik kölcsönadott fiataljuk" Kis Nikki megtáltosodott a Vác ellen, úgy támadásban mint védekezésben!
Amúgy Érd sikeresen kivívta a legunszimpatikusabb csapat címét, a debreceniekkel és váciakkal való cirkusz után rövid időn belül!
1. Nem lépnek közben amikor a debreceniek állítólag rasszista szavakat kiabálnak be a saját szektorukból. Erre fel a DVSC kap egy ötmilliós büntetést és saját pálya zártkapust (3 meccs?), miközben a szabályzat nem szól ilyen lehetőségről; az Érd mintha nem is ők lettek volna a rendezők, semmit!
2. Az elcsalt kupameccs után minősithetetlenül viselkednek a váci edzővel.
Vajon Gonzales kölcsönadásával minden alól fel lesznek mentve?
Isthy
Nem sok választásuk volt. Vagy valamelyik kölcsönadott fiataljuk vagy a spanyol. Más nem jöhetett eleve szóba a szigorú kritériumok miatt.

A Fradinál meg úgy tűnik nem lesz "paradicsomi állapot" J2-ben. Azt mondják eleve azért szerződtették a montenegrói átlövőt, mert a hollandot nem fogják megtartani.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Mert Tomorit akarták ott játszatni elöl és főleg hátul mellette-helyette. Zsuzsinak volt már tapasztalata bőven elöl is J2-ben. A másik oldalon az Amorim-Hansen páros szerepelt volna, középen a Groot-Oftedal duó. Minden poszton két klasszis játékos, minek még több? Meg gondolom azért a pénzkeretük sem határtalan, nem akartak feleslegesen felduzzasztott keretet, lásd román módszer. Nyilván ennyi sérülttel - főleg folyamatosan - nem számolhattak.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Van ismerősöm Győrben, aki ráadásul dolgozott az Audi Aréna építésénél. Igaz nem a padlóburkolaton, hanem más elemeknél, a cége profiljának megfelelően. Vele már többször beszéltünk erről és egyértelműen azt mondta, hogy az Aréna talaja kiváló és korszerű, megfelelően rétegelt. Nem ez az oka a sérülés hullámnak. A játékosok (nem) megfelelő terhelése inkább lehet a főbb oka, mint a talaj.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Itt szépen kihagytam a mondat felét...
Azt akartam írni, hogy miért nem igazolt már eleve +1 balkezest az Eto? Mörk mögé...Pl. a Siófoknak is sikerült.

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Meg van Mörk pótlása a szezon végéig: Gonzales Érdről kölcsönben. Érthető Ambros Martin döntése: spanyol, tapasztalt s kölcsön lehetett venni.Kiss Nikiben nem bízik, ahogy Planétában sem, Szekercés meg már játszott februárban.
Még be is jöhet!
kaloz174
Vajon miért igazolt +1 balkezest a Győr? Ennyire nem volt senki a piacon?

kaloz174
Ez a dolog, mármint a terhelés mértéke volt egyrészt, amiről nekem az jutott eszembe, hogy talán tudni kellene, jobban figyelembe kellene venni a mértéket. Különösen pl. Mörk és a hozzá hasonló adottságú játékosok esetében.
A másik, hogy sokat beszélnek a borításról. Vajon mennyire jogosan?

Isthy
Azért ez már tényleg durva. Keresztszalag szakadásról beszélnek, azzal pedig vége az idényének. Volt már baja mindkét térdével rendesen, most egy újabb.
Nyilván Tomori fog támadni Mörk helyén, Hansennek meg jóval több lehetősége lesz B2-ben beleszokni a csapatba.
Utoljára szerkesztette: Isthy, 2018.02.05. 22:18:46

DUNAFERR FOREVER!!!

Ideális helyzet! Hiszen tudnák váltani egymást, pláne, hogy a montenegrói leányzó látom a védekezésben is részt vesz.
Az ETO-ra rájár a rúd! Amorim és Althaus után Mörk! Kíváncsi vagyok, hogy oldják meg.
A fradi jól kezdett, majd elrontotta az első félidő utolsó m5 percét (3 gólos hátrányra szert téve ), majd ezt folytatta a második félidő első felében. Utána meg kínlódott, hogy visszajöhessen, de 23-22-es vezetésüknél a spori-nők (a két román fehérnép) beleszóltak és a franciák megint elhúztak, onnan meg nem tudtak már visszajönni. A bukarestiek meg megkapták a hazai pályát Dániában is!
Isthy
Ma délután a románok simán nyertek a dánoknál, a Fradi pedig 2 góllal kikapott Metzben. Egyik meccset sem láttam, aki látta a Fradiét írhatna róla. Ezzel bonyolódott a Fradi helyzete. Még az is előfordulhat, hogy a végén a Vardar mögött 3-as holtverseny lesz a 2-4. helyen, ha az utolsó fordulóban a macedónok beleszarnak a podgoricai meccsükbe és kikapnak, ahogyan tavaly tették Metzben. A Fradinak a lényeg, hogy a franciákat itthon legalább 3 góllal kell megverni és a Budtól idegenben max. 7 góllal szabad kikapniuk. Akkor mindkét csapat ellen pozitívban lesznek az összevetésben. Szerencsére a macedónok Metzben akkor játszanak, amikor még fontos lesz nekik a mérkőzés.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A pletykák valóban erről szólnak, hogy a Fradiba jöhet jövőre. A kérdés, hogy mi lesz van der Heijdennel (azonos poszt), mert az 1+1-es szerződése állítólag eddig még nem lett meghosszabbítva a +1-el. Miközben mindenki más aktuális már hosszabbított. Ha marad akkor olyan helyzet áll elő a Fradinál, ami időtlen idők óta nem volt, lesz két balkezes átlövőjük.

DUNAFERR FOREVER!!!

Nézem a Bud-Thür...meccset, Malovici egészen jól muzsikál, jó lesz a Fradinak!
Hát javasolnám neki hogy nevezze be magát Április 8.-ára, politikusnak jó lenne másnak nem. A NEKA "fantasztikus" eredményeit láthatjuk, ha ha ez a nemzetközi szervezeténél mintának szánják akkor arról is megvan a véleményem...
Lehet hogy egykor Fotex-es világsztárok dolgoznak ott (állítólag ott dolgoznak), attól hogy játékosnak kiválóak voltak, edzőknek nem biztos hogy jók. Mint ahogy az is lehet sőt biztos, hogy szar rendszerben kell dolgozniuk.
A riport egyébként meg van valahol?
Isthy
Nem érti

Kellett neked "megidézni", meg is szólalt.

DUNAFERR FOREVER!!!

Azért az igazi sikerek klub szinten sincsenek meg. Veszprém évek óta esélytelen a Bl trófeára, Szeged nagy ritkán elkapja a Veszprémet, Bl ben lehet talán közép csapatnak mondani. Szóval van egy egycsapatos bajnokságunk.
Ahogy írod is szakemberek sehol, akadémiákról átvezetést hagyjuk és amíg lassan egész isten és bandája ott van nem is lesz, márpedig szerintem Áprilisban sem lesz változás...
A kutyát nem érdekli a jelenlegi rendszerben hogy ki hagyj abba. Valóban ömlik a lové csak különböző ügyes trükkökkel nem oda megy ahova kéne...
Isthy
Nyilván nekik vannak a nehezebb ellenfeleik, mint az ETO ágáról érkezőknek. A dánoknál tavaly is kikaptak, igaz az ősszel volt, még októberben, nagyon kevéssé összeszokva. Ettől függetlenül tartom, hogy nem fognak mindhárom idegenbeli meccsükön kikapni (ami amúgy egy hatalmas blama lenne nekik).

DUNAFERR FOREVER!!!

smith09
A férfi kézilabdához csak annyit hogy itthon a kézilabda kicsit azért túl van hypolva. Klub szinten vannak sikerek hála a külföldi játékosoknak akik Mo.-n játszanak. Férfi válogatott 1997 óta nem volt a legjobb 4 között sem eb n sem vb n.
Az eb n van a sportág krémje ahol 10 - 12 egyforma erejű csapat indul.
3 meccs alatt 0 pontot szereztek, ez egy nagyon erős negatív tendencia. Pedig ömlik a pénz a sporttágba.
Nincsenek külföldön edzőink, nincs aki ott dolgozik, egy piac képes sincs köztük.
Nálunk nem egy 200 cm magas 108 kg os játékos van. Na szerintem a modern kézilabda pont nem ez. Letámadásokhoz nem ilyen játékosok kellenek, max. védelemben tudod őket hasznosítani. Van belőlük kb. 8 db.
Velük nem lehet lerohanást csinálni.
Nálunk se jobb és se bal szélső nincs.
Talán nem is dobtunk szélről gólt. Iváncsik, Gulyás, Nagy Laci előbb utóbb abba hagyják. erre senki nem számított ?
Csak a három ellenfél idegenben az ETO, Rostov és a Midj... S nem olyan biztos, sőt, hogy megtudják verni a Rostovot Bukarestben!
Eközben az ők csoporttársaik eléggé áldozatoknak tűnnek az ETO és Rostov számára!
Isthy
Nyilván semmi sem biztos, de nagy az esélyük, hogy legalább a két otthoni meccsüket hozzák. Sztem meg is fogják nyerni mindkettőt, persze még 12 ponttal is lehetnek harmadikok, ha mindhárom idegenbeli meccsüket elveszítik. Ez esetben az ETO és a Rosztov is megelőzheti őket. Azért én nem mernék fogadni rá, hogy idegenben egy pontot sem szereznek.

DUNAFERR FOREVER!!!

igazad van, de ettől még nem biztos hogy bejutnak az első 2 helyre, mert 2-nél többet nem biztos hogy szereznek még. .
Isthy
A bukarestieknek 8 pontjuk van most 5 forduló után.
Utoljára szerkesztette: Isthy, 2018.01.28. 19:46:05

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Az kellett, hogy ne nézhessem <#vigyor>
Csak az első félidőt láttam, utána el kellett menni névnapozni. Fontos 2 pont, ráadásul a győzelem aránya is biztató az esetleges egymás elleni összevetést tekintve.

DUNAFERR FOREVER!!!

A Midj...elrontotta az első meccsét s ezzel a sanszait is a 4. hely elkerülésére! 24-23 a Krimnek.
Sőt, ha a románok (??) nem verik meg Bukarestben a Rostovot nagy bajba kerülhetnek, mert a jelenlegi 6 pontjuk mellett csak a Mutyi bukaresti legyőzésére számithatnak biztosabban, s az csak 8 pont, mig a Mutyi akár 8 pontot is szerezhet a két másik csapat ellen s az 10!
Meg is van, mégpedig a második félidei játékkal simán! No de a másik csoportban a Rostov is simán nyert a Nykobinggel szemben s nem is olyan biztos, hogy nem ők lesznek a másik csoport 1-2 helyén!
Isthy
Kell a mai 2 pont a Fradinak mindenképpen. A franciákkal és a montenegróiakkal lesz harc a 2-4. helyért. Meg kellene csípni a 2. pozíciót, mert így szinte biztosan elkerülik a románokat és a győrieket a negyeddöntőben.

DUNAFERR FOREVER!!!

A Vardar és Thüringer nyert, holnap a Fradinak is kell, hogy ne maradjon le. A Metz szívós, de nem verhetetlen csapat, Grosst és Zaadit kell benne semlegesíteni. A Bietigheim nem szabad problémát jelentsen oda-vissza sem. A cél, hogy ne kerüljön össze az FTC a bukarestiekkel, ha ők 2. akkor szintén az kell lenni, ha 3. akkor meg 3-nak. De ez a helyzet az ETO esetében is. A Rostov/Mutyi/Nykö...jöhet, de egyik sem könnyű ellenfél.
Nagy meccs volt a svéd-dán! Rendes játékidőt elrontották a svédek s kaptak 3 gólt 2 perc alatt, de a hosszabbítást jobban bírták s egy góllal nyertek! A bronzéremért az olimpiai és a világbajnokok küzdhetnek!
Nem sokat láttam az egészből, de ehhez jó rendszer és persze jó szakemberek kellenek nem? Nálunk szerintem egyik sincs, (talán a mostani kapitány ha hagyják)...
Isthy
Az ő szereplésük sztem meglepetés szinte mindenkinek. Nekünk meg jó példa, hogy nagy sztárok nélkül is lehet eredményt elérni.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Alaposan lebecsültük a cseheket. Vagy rosszul gondolom?

Isthy
Elmondhatjuk, hogy a csoportunkból 2 csapat az elődöntőbe jutott (dánok, spanyolok), a harmadik pedig (csehek) az 5. helyért fog játszani.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ez a mai kiesés Békéscsabán az MK-ból sok(k) volt...

DUNAFERR FOREVER!!!

smith09
Jó.
Nagy Laci nélkül ez a csapat szerintem most gyengébb mint eddig volt.
Részemről a téma lezárva,
Isthy
Csak teljesen feleslegesnek gondolom, hogy olyan dolgokkal foglalkozzunk aminek már nincs létjogosultsága.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Mégsem az, mert a 2. kalapba került a csapat, így kaphatunk nagyon erős ellenfelet is a vb selejtezőn.

DUNAFERR FOREVER!!!

smith09
Szerinted nem hiányzik Nagy LAci a csapatból? nem voltunk jobbak vele? Azért ezt ne mond. Ő már nem játszik többet a válogatottban, de ha játszana az segítség lenne. Erre gondoltam.
Így van időt kell neki hagyni. Nem sokat szoktam várni a stúdiós "szakértőktől" de szerintem most az egykori játékosok jól össze foglalták a lényeget és a meccs utáni kapitány és kapus nyilatkozatok is reálisak voltak, szerintem előre mutató. Én láttam rajtuk a tenni akarást, mennyivel egyszerűbb lenne persze a félistent és bandáját kirúgnák...