Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Isthy
Hehe, ezen nem kicsit mosolyogtam. Viborgból mindig hallani "érdekes" megállapításokat...

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
"Mintha Messit elvesztené a Barcelona" - viborgi sztárok maradhatnak távol a kézi-vb-rõl

http://www.origo.hu/sport/kezilabda/20111006-mintha-messit-elvesztene-a-barcelona-viborgi-sztarok-maradhatnak-tavol.html
kaloz174
Ez jogos, de én még mostanában addig sem jutok el néha, idõben és így figyelemben sem.
A Loki meccset viszont, ha valaki szeretné, ma megnézheti felvételrõl, az Alföld TV-n. <#kacsint>

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Isthy
Sinka a csarnok dologról

A semmitmondás magasiskolája...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Igazából úgy tûnik, hogy a végjátékokkal gyûlik meg mindig a bajuk.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Elég ha megnézed a naptárukat és már tudod is, hogy mikor van meccs <#wink> Én általában ezt szoktam tenni.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A címvédés a KEK-ben mostanában nem könnyen megy, hiszen a gyõztesek a következõ évben szinte mindig a BL-ben indulnak.
Mondjuk ez az utolsó dolog még várathat magára, mert a nõknél késõbb szûnik majd meg a KEK.

DUNAFERR FOREVER!!!

Azt hinné az ember, hogy az Érd az eddigi sok komoly csatából tanult már végre, de nem, mindig veszít, ha kompetens ellenféllel találkozik. A Loki a két komoly meccsébõl megnyert egyet, mindkettõ hazai volt, szóval nekik sem lesz innen könnyû dolguk, de az idõ a fiatal csapatuknak kedvez, szezonon belül is.
kaloz174
Végeredmény: 32-30
Sokáig nagyon necces volt a Lokinak. Az Érd megint a végjátékban veszített. Azt gondolom, az eredménykövetés alapján, hogy Triffa nagyon jól védett.
Grat. a Lokinak!

kaloz174
Az Érd megint jól húz idegenben.

Talán õket is meglepte. Most néztem, hogy a félidõben 17-17 az állás.
kaloz174
Viktor írt face-n. Nem könnyû. <#schmoll2>
Nagyon szorítok neki!

kaloz174
A köv.héten lesz egy változás<#felkialtas>
Íme:

A fehérvári csapatoldalról

kaloz174
Ma meccs van?😊 Nem nagyon volt idõm követni minden infót, sajnos, handball.hu mostanában nem hoz le elõzeteseket, régen pedig nagyon jók voltak, akár hozott anyagból is.

Az Alföld TV mindenesetre felvételrõl le fogja vetíteni a meccset, úgy látom.

Nagy kár, hogy a mai meccset nem lehet élõben követni, hiszen gyakorlatilag most dõl el, hogy az Érd felsõházi reményeibõl marad-e még valami. Legalábbis nehéz elképzelni, hogy az összes közvetlen riválisuktól elszenvedett idegenbeli vereség után csodát tudnának tenni az idény hátralévõ részében. Minden nyerhetõ meccset nyerniük kéne,a riválisok közül pedig többnek is hibázni. A Loki pedig a két pont megszerzésével továbbra is tûzközelben maradhatna.
Azért az, hogy csak egyszer volt címvédés a KEK-ben, az csak akkor igaz, ha a kupára ráírt névsort nézzük (elmúlt 17 év), elõtte azt hiszem volt még rá három példa. Nem sokon múlott amúgy, hogy nem lettünk hajdanán az elsõk. De elsõk helyett lehetünk még utolsók, ha minden összejön 😊

Egyébként a BL-bõl érkezõ csapatokat nem feltétlen érzem erõsebbnek, mint tavaly, az elmúlt idényben a Viborg igen komoly ellenfélnek bizonyult, most erõsödtek is, de valószínûleg tovább is jutnak, ahogy a elvben a többi hasonló szintet képviselõ dán csapat is. papírforma alapján most is a tavalyi Zvezda/Hypo-szint érkezhet, talán egy hajszálnyival erõsebben. Illetve tavaly a jó a BL-szereplés után kissé harmatosabbnak bizonyult a Toulon - viszont a Byasen szerintem éppen az szint lehet idén. Szóval határeset, de szerintem most is hozzánk hasonló szintû ellenfelekkel kell számolnunk. Most úgy érzem, hogy a mi játékerõnk a pillanatnyi formaingadozások mellett a kapusaink hosszabb távú magára találásán, illetve Szani legalább 80%-ossá válásán múlik. Mondjuk október elõtt tavaly sem játszottunk igazán jól sikerült tétmeccset, szóval nem állunk rosszul, csak reméltem, hogy egy normális alapozás után eleve egy erõs Szanival kezdhetünk. Nem jött be.
kaloz174
Ha már Fradi, figyelmetekbe ajánlom a "Cunder Kézilabda" - témába vágó - riportját, szintén Elek Gáborral:

[url=http://www.cunder.hu/hu/hirek/hir-oldal/archive/2011/september/article/kek-kezdet-a-fradinal/?tx_ttnews Íme [/url]

(Köszi Anikó!😊)

Fradi kézi a Hír TV-n

Nem tudom, hogy a linken megtekinthetõ az adás, nálam középen csak üresség jön be, de mivel tudtam, hogy ez lesz a téma, megnéztem élõben az adást. Szerintem korrekt összeállítás volt, egyedül a két szabadkártya emlegetésével kavarhatták össze azt, aki nincs otthon a témában. (Ugye a Larvik BL-gyõzelméért járóra célozva.)

Én nem tudom, hogy magyar részrõl pontosan kinek, milyen testületeben és mit kötöttek az orrára, mennyire szokás a nemzeti szövetségek részérõl ennek utána menni, így az õ szerepüket nehéz megítélni, de szerintem igenis lehetnének ennél proaktívabbak. A plusz nemzetközi hely a szövetség ügye is, a nevezés pedig eleve rajtuk keresztül megy, eleve küldhettek volna a Fradin kívül mást is a KEK-be - ha botrányt akarnak 😊

Kökéék hibáztak, mert az ilyesmit jobban figyelni kell, hiszen azt sem lehetett 100%-ra tudni, hogy vállalja-e a norvég alapszakasz harmadikja, és az ukrán bajnok sem elõször lép vissza. Jó kérdés, hogy a németek kinek köszönhetõen voltak képben. Mindenesetre a viborgi nevezésrõl magam is olvastam cikket még hónapokkal a nevezési határidõk lejárta elõtt... Most szerintem KEK-gyõztesként nem illett volna pályázni, éppen ebben a helyzetben szerencsétlen hivatkozni arra, hogy úgyis az általunk kiejtett Viborg kapta volna, akkor is, ha ez valószínûleg tényleg így lett volna. Mindenesetre az új vezetésnek én is elnézem, és ez jó tanulópénz volt, legközelebb hasonló helyzetben, ha kisebb presztízsû csapatok csapat vagy csapatok jelentik a többi aspiránst, és így esélyesebbek is lehetünk, akkor már élünk a kiskapuval. De szeretném, ha a BL-indulásunk nem lenne kérdés a közeljövõben.

A fõbûnös szerintem viszont egyértelmûen az EHF, a saját sorozatukról van szó, mindent meg kellene tenniük az átláthatóságért, sportszerûségért, szóval még látszatát sem szabadna hagyni, hogy mutyi volt. Jár nekik az elégtelen ezúttal is. A Viborgot nem tudom megítélni, nem szívesen vádaskodom látatlanban, és õk voltak a legjobb jelölt, én is csak a tavaly történtek miatt vettem volna egyáltalán számba magunkat mellettük, amúgy nekik a BL-ben a helyük.

Jó kérdés az, hogy amúgy elegek lettünk volna-e a BL-hez, annak idején a sok távozó miatt nem bíztam ebben (nem is a BL-hez erõsítettünk, hanem a bajnoksághoz és a KEK-hez), a felkészülési meccseken viszont ígéretesen kétsorosak lettünk. Most ugye megint nem egyértelmû, és azt sem tudjuk, hogy Szani mikor lesz az igazi. Személy szerint azért nem bánnám, ha élõben tesztelhetnénk ezt a dilemmát. Pár pontot talán veszítenénk a magyar bajnokságban, de ezt illene visszahoznunk. A BL-ben legalább nem lennének +10-15 után motivációs problémák 😊 (Mondjuk egy meccs alapján eddig a KEK-ben sem nagyon volt.)
Isthy
Ezért is mondtam, hogy õk is csak azt kapták, amit érdemeltek.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Bár nem tõlem kérdezted, de van véleményem nekem is <#wink>

Ugyan már, a nemzetközi szövetséget hagyjuk. Nem hiszem, hogy a dánoknak külön szóltak volna. Sztem õk figyeltek és dolgoztak, végezték a munkájukat. Nálunk viszont a nemzetközi szövetségben dolgozó "fantasztikus sportdiplomata" MKSZ-es képviselõink vajon mit csináltak? Persze tudjuk, csak...
Igaz, Kökéék is tájékozódhattak volna jobban... De nekik volt azért mit csinálniuk a klub rendberakásánál. Mondjuk nekik, mint új vezetõknek sztem még valahol elnézhetõ a dolog.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Az általam ismert infók alapján viszont elég embertelenül járt el volt klubja, ami, sajnos, nem egyedi eset.

Isthy
Elolvastam és kissé "érdekes" a dolog. A szerzett infók alapján azt mondanám egyik fél sem vethet semmit a másik szemére.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
BL?
Ehhez mit szólsz? Hogy is volt? Már én nem emlékszem.

kaloz174
Hú, de kicsi volt nekem az az "itt"! <#circling><#smile>
Bocs!😊)

kaloz174

Egyetértek én, csak rossz volt látni. Na meg tényleg az a szint volt, ami nem többször nem csúszhat be ebben a szezonban. Nem mintha a csoportkörben nem férhetne még bele.
Talán azóta már megtaláltad, de ha valakinek nincs kedve vagy ideje keresgélni, akkor itt olvasható a hír.
Isthy
Nem is érdemes több szót vesztegetni rájuk.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ezt igazából nem tudom kommentálni, mert a link Sió TV oldalára mutat, ugyanoda, ahová 2 hozzászólással korábban <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Egy hír Valovics Nóriról
Alapból azt mondanám, sokat nyer vele a Halas, viszont azért vannak itt más szempontok is, mint olvasni lehet.

kaloz174
Ezt még, sajnos, fokozni is lehet. Bele lehet rúgni, pótcselekvésként, a hazai egykori és jelenlegi ellenfelek (igaz, már csak múlt idõ, de úgy látszik, vannak örök dolgok) drukkereibe is...Ettõl, igaz, nem lesz meg egy nk. kupagyõzelem sem, de úgy tûnik, van, akinek ennyi az igénye. Meg is érdemli!
(Nem gondoltam volna, de úgy tûnik, hogy még mindig van lejjebb...Igaz, ez is azt minõsíti, aki ezt megteszi.)
Errõl ennyit. <#confused>

kaloz174
Ha valakit érdekel, holnap levetíti felvételrõl a helyi TV a Siófok-Érd bajnokit.
Jó kis meccs volt. <#eljen>
Lehet nézni netenis. <#taps>

Ugyan már ne foglalkozz a sok paraszttal, sok emberen fejet kellene cserélni..., különben ha legalább 50% olyan lenne mint te, nem itt tartanánk.
Én nem láttam a meccset, de annyira nem is érdekel! Nem történt semmi különös kikaptak na bumm, majd szépen rendbe teszik a dolgokat, különben is nem most kell jól játszani!!
Nézzük meg a Barcelonát tavaly év elején, kis túlzással azt sem tudták mi a kézilabda, tavasszal meg ott voltak.
Isthy
A hétvégi BL eredmények:

Byasen-FCM 17-19
Thüringer-Buducnost 23-27

Úgy fest az elsõ kör után, hogy az FCM aspirálhat a csoport második továbbjutó helyére.

Viborg-Larvik 34-28
Podravka-Krim 23-24

A Viborg nagy lépést tett a továbbjutás felé. A Krimben Ibi állítólag egész jól játszott.

Metz-Hypo 30-21
Randers-ETO 29-23

Itt születtek a legmeglepõbb eredmények. A franciák ilyen arányú gyõzelme meglepetés. Persze, ha Nascimento játszik, lehet más lett volna. A másik meccsrõl már szóltam korábban.

Buxtehuder-Valcea 20-24
Volgograd-Itxako 25-27

Igazolódni látszik a jóslatom, hogy a Valcea és az Itxako lesz a két továbbjutó.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ne várj el túl sokat tõlük... Ugyanez ment tavaly és tavalyelõtt is, õk már csak ilyenek.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Akkor lehet csak neked akartak kedveskedni a gyõri lányok, hogy te se maradj le semmirõl <#wink><#vigyor>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Na igen, igazságod van, természetesen.
Az azonban, ahogy a sok divatdrukker most osztja az észt, még nekem is visszataszító, visszatetszõ, pedig nem az én kedvenc csapatomról van szó.
Talán lehetne a szurkolókban több tolerancia. Talán el kéne jutnia a tudatokig, hogy ez egy elsõ meccs volt sorozatban, ami ugyan nem várt vereséget hozott, azonban ez még nem tragédia. Elkeserítõ akkor lenne a dolog, ha a magyar bajnok nem tanulna mindebbõl. Ugyanis egyértelmû, hogy képes rá.

Borzalom volt a meccs, az elõzõ két évben lemaradtam a BL-nyitányról, szóval számomra mondhatni még újdonság is volt. Inkább ellenünk játszanának így, úgy máris érdekesebb lehetne a bajnokság 😊
Isthy
Köszi neked is a beszámolót!

A Fradi érvényesítette a papírformát, ahogy vártuk. Készülhetnek a köv. fordulóra.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Köszi a beszámolót! <#worship>

Ahogy hallom Veszprémben csak egy idõn túli büntetõ jelentette a hazai gyõzelmet. Közel volt a meglepetés. Engem is érdekelne Mse beszámolója, ha ott volt a meccsen.

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
<#eljen><#beka3>
Isthy
Ahogy olvasom közben jól sikerült a mûtét és majd várhatjuk a visszatérését.

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
valahogy nekem nem tûnt igazán csapatnak a Gyõr az ellenfél pedig pontcsapatként erõs volt
Isthy
Én sztereoban nyomtak a két meccset <#wink>

A Veszprémet a tv-ben, az ETO meccset meg netrõl a laptopon. Az MKB szépen kezdett és már az elején elléptek a lengyelektõl. 11-4 után pedig okosan és nyugodtan játszva meg is tartották az elõnyüket a végéig. Többen is hozzátettek a mai meccshez, csapatként is jól szerepeltek.

Gratulálok nekik ehhez a szép gyõzelemhez!

Az ETO úgy kezdte a BL-t, ahogy az utóbbi idõben szokta. Tavaly és tavalyelõtt is simán kikaptak a nyitómeccsen. Mondjuk most többet várhattunk, de most is maradt a régi klisé. A védekezés gyenge volt, elöl pedig sok volt a kimaradt helyzet és naggyá tették a brazil kapust. Nem tudom miért nem lehetett a dereka mellé lõni a ziccereket legalább párszor... Utána lehetett volna variálni. Mondjuk az egész támadójáték elég esetleges volt. Sok volt a kapkodva, fegyelmezetlenül ellõtt labda és szinte semmi figurát nem lehetett látni. Alig volt kidolgozott, hosszabb lefolyású támadás, ami könnyítette a védekezõ dánok dolgát.
Nem is lehet igazán kiemelni senkit a csapatból, talán Orbán dicsérhetõ és Kati védett még elfogadhatóan. Egyelõre nem mûködtek a játékosok még csapatként, van min dolgozni.
Egy dolog viszont nagyon feltûnt nekem: a dánok szinte végig büntetlenül védekezhettek a hatoson belül 1 m-el Löke ellen, néha ketten is. Na ilyen tavaly a Larvik meccsein és a norvég válogatottban nem volt. Mondjuk amúgy nem igazán a sporik miatt lett ilyen meccs, de nekem eléggé szemet szúrt a dolog.

A "szokásos" kezdés tehát megvolt, remélem a folytatás is az lesz egészen az elõdöntõig. Ott pedig már majd változik a helyzet és csapatként funkcionál majd az ETO.

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
még mindig játszhatna............
kaloz174
KIELCE-MKB VESZPRÉM 25-29 (10-17)
(Ebbõl nem láttam semmit.)

kaloz174
A vége +6 a dánoknak. Azt hiszem, ez nagy csalódás. Az ETO mélyen a felkészülési meccseken mutatott teljesítménye alatt játszott. De ez még csak az elsõ meccs.

kaloz174
A Veszprém kicsit jobban áll: 17-10-re vezetnek.