61665
Vélemények egyik legsikeresebb
csapatsportunkról.
-
primavis #52168 A második félidőt már én is láttam. Kissé sokat voltak kiállitva a "hegyiek". Amúgy ha kevesebbet hibáznak, még így is nyerhettek volna. -
#52167 Izgalmas csatákat hoz a végjáték, női és ffi vonalon, egyaránt.
Sajnos, ha jól olvasom, Csaszi nem játszik a bronzmeccsen.
Ma voltam egy félidő erejéig a Siófok-Csaba felk.meccsen.
Végül is a Csaba nyert 2 góllal, de el kell mondani, hogy a Siófokban nem játszott egyáltalán kisebb sérülés miatt Bogdanovic Anna és Erdősi Ildi.
-
#52166 Néztem az elejétől a végéig. A norvégok nyertek, de egészen az utolsó 2 percig kétséges volt a győzelmük. A montenegróiakat a szünet után kapott sok kiállítás a végére felőrölte. A norvégok sok hibával játszottak, de sikerült behúzniuk. A nyerő emberük Sulland volt, akivel nem tudott mit kezdeni Sonja, a montenegróiak kapusa. Az átlövések ellen amúgyis nagyon gyenge volt - a ziccereket meg jól védte - és ezt kihasználták a norvégok. Nem volt eget verő színvonal, de izgalmas meccs volt. -
primavis #52165 ki tudja mi van a női döntőn? -
Zóanagyvarázsló #52164 Feltételezem Mocsai belemenésére gondolsz. Az valóban elég necces volt, a mi játékosunk látványosan nagy rössel érkezett, a svéd pedig rutinosan nagyot esett (tegyük hozzá, sajnos így kell, ha ennyit se játszik rá egy játékos, akkor egyes bírók az egyértelműt sem fújják be), a meccsen tapasztalt játékvezetői felfogás miatt várható ítélet született. Nem hiszem, hogy emiatt fair lenne róluk leszedni a keresztvizet, ha kikockázva valóban van rajta min vitatkozni.
Érdekesebb hiba volt viszont a szabaddobási vonalon belül elvégzett szabaddobás, melyből az első félidőben gólt szereztek (újranéztem többek között ezt a jelenetet is, ha már előjött a téma), de ha tolni akarnak egy csapatot, akkor a meccset amúgy remekül vezető játékvezetők aligha ilyen hibával próbálják eldönteni az első játékrészben. -
primavis #52163 ez nagyrészben igaz, csak éppen az utolsó percekben ellenünk jogtalanul megitélt támadásbeli fault döntően befolyásolta a végeredményt! Ha "szeretnek" akkor nem ezt itélik! -
Kevés az esély Császár játékára
Komoly fájdalmai vannak Császár Gábornak, a magyar férfiválogatott irányítójának, aki a Svédország elleni olimpiai elődöntőben szenvedett bokasérülést, és kevés az esélye, hogy pályára léphet vasárnap a Horvátország elleni bronzmérkőzésen.
- Fájdalmai vannak Császár Gábornak, folyamatos kezelést kap, ám kevés esélyt látok arra, hogy vasárnap pályára léphessen – mond
ta el dr. Erdélyi Gábor, a magyar válogatott orvosa. – Az effajta ugróizületi sérülések általában 6-8 hét alatt gyógyulnak. Mindent megteszünk természetesen a minél gyorsabb gyógyulás érdekében. A többi játékos állapota megfelelő, komolyabb sérülés nincs, a sorozatterhelés miatt természetesen szinte mindenkit kezelünk a megfelelő módszerekkel, hogy minél jobb állapotban lépjenek pályára a játékosok Horvátország ellen. -
#52161 "Különben pedig nekem már mindegy mit csinálnak, ez a szereplés mindenképp gyönyörű."
Ezen a véleményen vagyok én is. Ahogy írtam is a szerbek elleni győzelem után, onnan már minden csak hab a tortán. -
Zóanagyvarázsló #52160 Szerintem kimondottan magas szintű volt a játékvezetés, pedig a németek játékvezetői - akiktől a Bundesliga és a BL miatt sokan várna az ember - nem mindig hozzák a várt színvonalat. Pár belemenés volt véleményes, amihez hasonlót mintha egy-egy esetben nem egyenlően fújtak volna (ráadásul még az is bőven benne van, hogy én láttam rosszul), de nem láttam én ebben semmiféle ügyesen sunyi koncepciót.
Én csak azt sajnálom, hogy egy megnyerhető meccset veszítettünk el, talán az egyetlent, ami nem lett volna szuperbravúr a négy között. Az emberelőnyös játékos egyébként világversenyek óta katasztrofális (vagy eddig harmatgyenge volt és most jutottunk el katasztrofálisig), szóval ha szerintem is benne volt az Izland elleni maratoni összecsapás a hibákban, ezeket minden rosszmájúság nélkül is mondhatjuk magyaros stílusjegynek.
Különben pedig nekem már mindegy mit csinálnak, ez a szereplés mindenképp gyönyörű. Alilovictól pedig félek nagyon. Hátha a horvátoknak nagyon kellett az arany, és annyira maguk alatt játszanak, mint a vízilabdásaink Ausztrália ellen... -
#52159 Nem tudok szomorkodni miatta -
#52158 Talán a horvátok délben még nem lesznek nagyon felpörögve és a csalódottságuk is segíthet nekünk. De azért vérmes reményeket én sem táplálok, főleg ha Csaszi nem tud majd játszani. -
#52157 Sztem meg a sporikkal nem volt különösebb probléma és ahogy olvasom sokaknak ez a véleménye más portálokon is. -
primavis #52156 lám vizilabdában is kikaptak a nagy favorit szerbek az olaszoktól 9-7-re! -
#52155 Augusztus 12.
12:00 Magyarország-Horvátország (a 3. helyért)
16:00 Svédország-Franciaország (döntő)
(A női torna visszalevő meccsei:
Augusztus 11.
18:00 Dél-Korea-Spanyolország,a 3. helyért,
21:30 Norvégia-Montenegró, döntő) -
#52154 A horvátokkal játszik a bronzért a kéziválogatott:
A horvátok jönnek újra.
Jobban örültem volna a másik ellenfél jelöltnek.Bár mindegyik nehéz lett volna. -
#52153 Szerintem is kiemelkedő szerepe volt annak a megterhelésnek. Ez a csapat egyszerűen nem volt kész még arra, hogy ezt úgy tudja elviselni, kompenzálni, hogy kritikus helyzetekben ne legyen negatív hatása. Gondolok itt elég sok tényezőre; a támadások erőtlenségére, eredménytelenségére jobb oldalon, a kihagyott hetesekre, na és a végén a be nem lőtt gólhelyzetekre.
Annyival voltak jobbak a svédek, amennyivel könnyebb dolguk volt az előző meccseken, valamint talán annyival, hogy ők már most jobban csapat voltak. (Utóbbi feltételezés, mert igazából nem vagyok képben tökéletesen ezzel kapcsolatban.)
Utálom az 1 gólos vereségeket, mert abban az is benne van, hogy kis szerencsével fordítva is történhetett volna, mint ahogy most is. Azt azonban hozzá kell tenni a történethez mindenképpen, hogy nem először kísértettük a sorsot az olimpián. Most rosszul jöttünk ki belőle.
Bármi lesz is a vége, azt hiszem, kevesen gondoltuk, gondolták volna, hogy egy ilyen vereségen fogunk bosszankodni a mai estén...Mert azért, minden józan megfontolás ellenére, én ezt teszem. -
primavis #52152 http://www.nemzetisport.hu/london_2012/mocsai-tobb-onbizalom-kell-a-sikerhez-2162583
lám, nemcsak én látom ezt így..... -
primavis #52151 amúgy meg a németek sem igazán szerettek minket, nemde? -
primavis #52150 háát igen, a bravúr attól az ami, hogy nem igen szokott megismétlődni, pláne sorozatban is. Ha igen, akkor már nem bravúr, hanem természetes, mivel egy a megszokottnál magasabb színtre jutást jelent. -
#52149 Sajnos sztem ebben a mutatóban szerepet játszott az a csodálatos negyeddöntő is. Túl sok energiát - mentálist és fizikait egyaránt - emésztett az fel a csapatnál. A svédeknek nem volt plusz 20 perc totális fizikai és szellemi koncentráció, ez is dönthetett a javukra. -
primavis #52148 bocsi,k poló csapattól.-:)) -
primavis #52147 Jelenleg ugyanezt az emberelőny ki nem használást láthatjuk a popó csapattól is, ahol 4-1 után már vezetnek az auszik. -
primavis #52146 nos ez a mutató igazolja a legjobban azt amit az előbb írtam! Az emeberelőny normális esetben gólt kellene jelentsen az esetek többségében az illető csapat javára. Komoly védekezési hiba, ha gólt kap és gyenge támadójáték ha nem tudja értékesiteni. Persze, ehhez hideg fej kell(ene). -
#52145 Ez a meccs leginkább a gyalázatos emberelőnyös játékunkon ment el... Kaptunk 5 emberelőnyt, abból 3-at így hoztunk le: 0-0, 0-1, és 0-2. Tehát ebben a 3 előnyben egyetlen gólt sem!!!!!! lőttünk, miközben kaptunk 3-at... -
primavis #52144 A szokásos recept: bravúrokra képes a csapat, de a kötelezőt nagyon ritkán tudják hozni. Ez valahogy majdnem minden csapatunkra jellemző. -
#52143 Most kell egy olyan második félidő, mint a szerbek ellen! -
#52142 12-15 a félidőben a svédeknek
Az első 2/3-ad még rendben volt, de 20 perc után (8-8) rengeteg hibát követtünk el elöl és hátul is. Elöl lassúak és dinamikátlanok vagyunk még emberelőnyben is. Hátul egyenlő létszámnál jobbak vagyunk mint előnyben. Azért az egészen durva, hogy a 3 emberelőnyünkben 4 gólt kaptunk... Miközben elöl csak 2-t sikerült lőni. Ez az utolsó 10 perc nagyon gyenge volt...
Kapjátok össze magatokat fiúk! -
primavis #52141 mindenkit aki útba kerül! Bárki is legyen az! Ergo, képes legyen erre. -
#52140 A címért nem kell mindenkit megverni. Elég megnyerni két csoportmeccset, a negyeddöntőt, az elődöntőt és persze döntőt. -
primavis #52139 Csak azt mutatja egyrészt, hogy mennyire kiegyenlitettek az erőviszponyok, másrészt azt, hogy aki olimpiát akar nyerni, az jól be kell ossza az erejét s nem elpazarolni azt a csoportmérkőzéseken. Ez az Izland-Magyar esetében is látszott. Ugyanis a cimért mindenkit meg kell tudni verni. -
#52138 A montenegróiak lesznek az ellenfeleik a döntőben, mert 27-26-ra megverték a spanyolokat. Azért az nagyon durva, hogy a csoport 4. helyezettek játsszanak az olimpiai döntőben! Ezzel a fiúk esetében is kiegyeznék! -
primavis #52137 háát igen, tavaly nagyon megégette a száját, hogy az ausztrál szinészkedését megette egy hülye ecuadori biró és kiálitotta az élmezőnyből. s nemcsak érmet vesztet, hanem akkor a kvalifikációt is, amiért utólag izgulhatott! No ezért volt végig az első sorban! Biztos voltam benne hogy végig birja, még ha a farvizén is utaztak az ellenfelei. -
primavis #52136 no a norvégok csak oda jutottak, ahova vágytak: a döntőbe! most azután kapaszkodhat minden lehető ellenfelük, mert többé nem fognak bénázni, ahogy ma sem tették! -
#52135 Szép történet.
Azok közé tartoztam, akinek fogalma sem volt Risztov Éva esélyeiről, de valamiért voltam olyan szerencsés, hogy úszásának utolsó 15 percét láthattam, természetesen szájtátva néztem a meglepetéstől és szorítottam érte.
Nagyon boldog voltam, hogy láthattam ezt a győzelmet, mert én is emlékszem, hogy eddig pályafutása nem volt egyszerű, nem volt túl sikeres.
Gratulálok! -
#52134 Ha már szóba hoztad:
"Hétéves korom óta azért küzdök, hogy olimpiai bajnok legyek. Ez az egész úgy kezdődött, hogy 1991-ben Hódmezővásárhelyre érkezett Egerszegi Krisztina. Valahogy odakeveredtem hozzá, megfogtam a kezét, és mindenhova követtem. De a polgármesteri hivatalba már nem mehettem vele, akkor elkezdtem sírni, ő leguggolt hozzám, és azt mondta, ne sírjál, küldök majd ajándékot. Aztán a családdal mentünk haza, pityeregve megkérdeztem anyut, hogy tényleg küld-e csomagot. Édesanyám akkor annyit tudott reagálni, Egerszegi egy hatalmas ember, biztos nagyon sok dolga van. Aztán egy hónapra rá jött haza édesapám, és azt mondta csomagot kaptam Egerszegi Krisztinától. Volt benne egy plüssállat, egy fürdőruha meg egy levél. Gyorsan felkaptam a fürdőruhát, odaálltam anyukámék elé, és azt mondtam: én olimpiai bajnok leszek! Ez a találkozás, illetve a csomag meghatározta a további életemet. Olyannyira, hogy ha nehezebb napjaim vannak, akkor ez jut eszembe, és arra gondolok, hogy én ígéretet tettem"
Ezt az ígéretét most az édesanyja szeme láttára váltotta ma be. -
#52133 Azt hiszem a mai nap hőse egyértelműen RISZTOV ÉVA!!!! Nincs arra szó hogy lett OLIMPIAI BAJNOk!!!! Végig vezetve, eszméletlen nagyot küzdve megnyerte a 10 kilométeres hosszútávúszás fináléját!!! Nagyon Köszönjük Éva!
-
#52132 Már megint egy kicsivel én voltam a gyorsabb -
#52131 :) -
#52130 DO-hír -
#52129 Az új kapus
Nem árt ha a kapuban valaki olyan lesz, aki várhatóan sokat hozzá tud majd tenni