Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez már lassan elfogadhatatlanabb, mintha vereségek sorát szenvednénk el. Volt már azért egy párszor jó csapatunk a történelem során, de nem tudom, hogy futottunk-e már olyan szezont, hogy szinte az összes meccset feladjuk, ha eldõlt javunkra vagy ellenünk az összecsapás. Talán az NB IB-s szintû Korneuburg és az évadnyitó komolyabb hõfokú körülményke között fogadott roppant gyenge Békéscsabája elleni megmérettetés képez kivételt, minden más esetben sikerült szétesni. Ez motiváció, akarat kérdése, ezeknek hiány elfogadhatatlan a klubunknál, de szerintem alapvetõen a sportban is. Persze Szani visszahozása és a cserék játéka létfontosságú, de az eddig látottak alapján +10 körül csapat szinten vagyunk hajlamosak feladni.

Talán hiba volt alábecsülni a gyõri szégyenletes lélektelenségünk jelentõségét is. Egy idõ után mindennek törvényszerûen vissza kell ütnie eredményben és a csapatszellemet tekintve is, szóval remélem, hogy a Veszprém ellen kezdünk magunkkal valamit, és nem azért, mert végig szoros lesz a meccs, és így nem tudunk lazsálni.
Isthy
A BL eredményeket nézve - sajnos egyetlen meccset sem láttam tegnap (bajnokit sem) - azt látom, hogy a fiúk csak egy félidõt bírtak. Most már a Veszprém is, nem csak a Pick.
A nõknél történtek kisebb meglepetések, mondjuk Dániában és Spanyolországban. Vajon a dánoknak megint busz és öltözõproblémáik voltak? Már hazai pályán is? <#nyes> A Valcea gyõzelme akár csoport elsõséget is érhet.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Nekem az tûnik fel, hogy a Fradi már sokadszor ereszt le a meccsek 2. félidejében. Most nehezebb meccseik jönnek, kíváncsi vagyok mi lesz azokon.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ahogy olvasom az utolsó 6-8 percet rontották el nagyon.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Elõször majdnem azt olvastam, hogy Breki világbajnoki aranya <#vigyor>

Grat neki! <#eljen><#taps>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A végén feltett kérdéseddel kapcsolatban: én is emlékszem valami ilyen kijelentésére.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Veszprém-Barabás-DVSC-Fórum 29-26 (15-13)
Kiskunhalas-FTC-Rail Cargo Hungaria 27-31 (10-19)
ÉTV-Érd-Szekszárd 36-27 (17-12)

Meglepõ a Veszprém biztosnak tûnõ gyõzelme, a Halas viszonylag kis gólarányú veresége, bár itt a félidõben már nagyon vezetett a Fradi. Az Érdet pedig lehet, hogy feldobta a szerdai gyõzelem.😊

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

kaloz174
NBI, Alapszakasz, 6. forduló
Váci NKSE - Siófok KC-Galerius Fürdõ
29 - 28 ( 11 - 17 )

Siófoki részrõl érthetetlennek tartják a vereséget. Nem is csodálom, látva a félidõ eredményét.

kaloz174
Akkor most én is hozok egy hírt, egy másik sportágból:

Berki világbajnoki aranya 😊
Grat. neki! <#worship>

Akárhogy is nézzük, a magyar bajnokságot minden szakember a legerõsebbek között tartja számon, minden rangsorban az élmezõnyben szerepelünk. Tavaly pedig végre újra voltak az ETO-n kívül is jó idényt futó csapataink a nemzetközi porondon, papíron ugyanannak a háromnak jó esélye van besétálni a nyolc közé idén is, pontosabban idén ugyanehhez valószínûleg nem kell bravúr.

Tavalyról idénre annyi történt, hogy az ETO mögötti élmezõny szétvált (a Fradi erõsödött, a többiek gyengültek), a szélesebb és erõsebb középmezõny csapatait pedig még azóta is építik.
Csak most néztem meg ezt az interjút. Egyelõre optimista és diplomatikus, de ez így van rendjén. Kemény kérdések különben sem hangzottak el, maximum a 2003-as francia válogatottal szembeni esélyeink túlértékelése vagy Zizi világklasszisnak minõsítése egy csöpp retorikai túlzás, de végül is az EB-n Hammerseng és Gulldén mellett a poszt legjobbja volt, illetve Lekic is jó volt a kevés meccsén.

Ha azt nézzük, hogy egy sérülésekkel sújtott, formán kívüli játékosok sorát felvonultató válogatott, egy tapasztalan edzõvel az élén, valamint gyenge felkészülés után majdnem négy közé jutott, de a hollandok legyõzésével amúgy is a legrosszabb esetben hatodik helyen végezhetett volna, akkor az érmes távlat nem tûnik túlzásnak. "Csak" rendbe kell tenni, amit rendbe kell, minden fronton. Persze akkor is lesz még 6-7 további éremesélyes csapat, akikrõl az aktuális új kapitány csupa szépet mondhatna, de mi is közéjük tartozhatnánk.

Egyébiránt a játékot tekintve olyan dolgokat kell megoldani, amelyet klubszinten többnyire sikerül: a beállósjátékot valamint az eredendõen balkezes posztokat, a szélek kihasználását, a visszafutásokat. Ehhez a játékosállományunk, ha vannak is hiányposztok, ha kevesebb is a nagy egyéniség, de papíron elegendõ. Inkább valóban ez erõnlét a kérdéses, ez legutóbb is látszott, de más csapatok kulcsjátékosai is küzdöttek vele: Popovic félholt lett a helyosztóra, Torstenson pedig egészen az a döntõre.

Mellessleg nem Bøhn az, aki a norvég válogatottat tekintve nem volt túl optimista a mostani sikergenerációjuk lecsengése okán?
Isthy
A hétvégi tv-s menü:

Pick Szeged - Reale Ademar Leon (spanyol)
Férfi Bajnokok Ligája, D csoport - Szeged
2011.10.15. szombat 16:15 DigiSport

Veszprém - DVSC
Nõi NB I. - Veszprém
2011.10.15. szombat 17:15 Sportklub

BM Atletico Madrid (spanyol) - MKB Veszprém KC
Férfi Bajnokok Ligája, B csoport - Madrid
2011.10.15. szombat 20:15 DigiSport

Tatabánya Carbonex KC - A.C. PAOK (görög)
Férfi EHF Kupa, 2. forduló, visszavágó - Tatabánya
2011.10.16. vasárnap 19:00 DigiSport

Az ETO ugye nem játszik, mert a Hypo braziljainak válogatott elfoglaltsága van és emiatt késõbbre halasztották a meccset.

DUNAFERR FOREVER!!!

Nekem érdekes ez az interjú, szerintem nem kellene ennyire agyon dicsérni a bajnokságot és a válogatottat, miközben az egész szépen lassan csúszik lefelé...
kaloz174
Jogos, természetesen én is. Ebbõl is látszik, hogy más a felk.meccs és más a tétre menõ.
A védekezés jelentõsen javult Kiss Szilárd visszatérésével. (Mint ahogy az "ifik" játéka is.) Sajnos, a változások (csapatszerkezet, új edzõ) hatására megint újra kellett kezdeni az építkezést.
Az azonban biztos, hogy olyan esetleges, mint a Rapatyi-érában volt, már nem lesz, na és számomra ez önmagában is jó hír.

Isthy
Én is gratulálok nekik! <#taps>

Iszonyúan közel voltak a bravúrhoz a hollandok elleni elõdöntõben (2-3). Egyetlen játszma hiányzott hozzá az ötödik egyesben, ahol a meccsen belül 2-1-re vezetett Gina, de nem sikerült nyernie. Persze azt tudni kell, hogy a hollandoknál két kínai "honosított" játszik és csak egyetlen holland.
A döntõben a hollandok simán 3-0-ra elintézték a románokat.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Nem baj, ezzel az eredménnyel is kiegyeztem volna a bajnokin <#wink>

A védekezés meg az utóbbi 2 évben mindig az "örök téma" maradt nálunk. Remélem idõvel végre jobban összeáll az is.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Újabb interjú az új kapitánnyal

Optimistán látja a jövõt.

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
Egy kis off

Bronzérmes a válogatott

SZÉP VOLT CSAJOK <#wave><#taps>

A lengyelországi Gdanskban rendezett Asztalitenisz Európa Bajnokságon bronzérmes lett a nõi válogatott! Akiknek gratulálni kell: Tóth Krisztina, Póta Georgina, Pergel Szandra, Lovas Petra, Madarász Dóra, és az edzõ Téglás Péter.

A magyar nõi csapat a 2008-as második helyezés után szerzett ismét érmet az Eb-n. A bronzérmes együttest erõsítette még Madarász Dóra és Pergel Szandra.

“Egyelõre nem tudom, hogy örüljek ennek a bronzéremnek vagy szomorkodjak, hiszen nagyon közel voltunk a gyõzelemhez” – mondta Téglás Péter a hollandokkal vívott utolsó mérkõzésrõl, amelyben lecsúsztunk a döntõrõl. “Fájó, hogy 1-0-ra, majd 2-1-re is vezettünk, végül mégis vereség lett a vége. A hollandok nem gyakran kapnak ki, mi pedig most megverhettük volna õket.”
Breki33
hm félidõben még vezettünk 😊
kaloz174
Téves (pedig csapat-közeli) infó volt, bár a különbség ugyanaz.

Dunaújváros - Szekszárd 39-34 (19-20)

A védekezést kifogásolta szakvezetõnk, amit meg is értek, mert nagy szükség lenne egy jobb teljesítményre ezen a téren is Fehérváron (na és term. minden meccsn😊) Azonban inkább leygen több a kapott gólok száma, minthogy egymás játékosainak egészségét veszélyeztessük, egy edzõmeccsen.

Ha mindhárom magyar csapat továbbjut, ahogy illik, akkor a következõ forduló már csak a Fradinak lesz könnyû. Az Alcoa valószuínûleg a nem kiemeltek közül válogathat hasonló erejû vagy kicsivel (vagy sokkal) erõsebb csapatok közül, a Lokinak pedig talán éppen a Fehérvár lehet majd az egyetlen "jó húzása". Persze korai még ebbe belemenni, de míg ez a kör kötelezõ, a következõ már szinte biztosan élethalálharc lesz legalább két csapatnak.
Isthy
Azért ha lehet most vasárnap ne legyenek annyira jók <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Én sem ismerem õket igazán (ha jól tudom van Pick Szeged elnökségi tag közöttük), de az utsó mondatodban leírtad a lényeget.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ja, hogy ott...

DUNAFERR FOREVER!!!

Vérzett a szívem a Fehérvárért, rossz lehet így pont nélkül maradni, de errõl nyilván tudna az Érd is mesélni. Jó kis középcsapat az Alcoa, és mintha kezdene állandósulni is a formájuk, bár az is igaz, hogy ma fõleg Triscsuk és Szikora villantott nagyot, de Tilinger is egyre jobban játszik. Mondjuk õk vasárnap is jók voltak, az orosz átlövõ pedig mindig az 😊
Isthy
Na ez az eredmény kellett volna a bajnokira...

DUNAFERR FOREVER!!!

Szerintem pont ez az, amit eddig is lehetett tudni 😊 Az új embereket nem igazán ismerem annyira, hogy véleményezzem, Borsos Attilánál pedig eddig is volt egy olyan érzésem, hogy mintha az utóbbi idõben õt építgették volna fel. Amúgy mint volt kézilabdázó kerül oda vagy mint Ágai delegáltja? Netán más áll mögötte. Mindegy, majd a munka minõsít.
Én biztos nagyon elfogult vagyok negatív értelemben, és ne legyen igazam, de egy mondat jut eszembe és Breki nyugodtan vedd ki, de leírom:
Kicserélik a szart a fosra...
kaloz174
Kézi.hu
Remélem, azért lehet hinni neki. <#vigyor2>

kaloz174
Felk. meccs du:
Újváros-Szekszárd: 35-31

Isthy
Nocsak, végjátékot nyert az Érd? <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Hol olvasható a hír?
Mondjuk jövõ hétvégén lesz a választó közgyûlés, ahol ha jól emlékszem új alapszabály is készül majd.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Azért még megvárom mely csapatok jutnak majd tovább <#wink><#vigyor>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
31-30 a vége, az Érdnek.
Nagy küzdelem volt, az utolsó pillanatig nem lehetett tudni, ki nyer.

kaloz174
Érd-Fehérvár: félidõ 14-13 (Cunder)

kaloz174
egy hírrészlet:
"Úgy tudjuk, csaknem mindegyik jelenlegi elnökségi tag lemondott, így távozik posztjáról Sinka László, Szántó András, Vanyus Attila és Vass Sándor alelnök, valamint Birta Sándor, Kocsis Erzsébet, Kökény Beatrix, Rév András és Varga Jenõ elnökségi tag."

Érdekes helyzet. Azért azt sem szeretném, ha nem maradnának többségben azok, akik láttak már kézilabdát is. Borsost meg egyszerûen karrieristának érzem.

kaloz174
Következõ forduló? <#vigyor2>

Szóval szerény ismereteim alapján én is azt gondolom, hogy nem szabadna egyik csapatunknak sem elvérezni ebben a körben. Élni kell a sors adta lehetõségekkel!

Isthy
Meglátjuk mire jutnak egymással KP és a játékosok.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Reményeim valóra váltak <#wink>

A Fradinak nem lehet gond a továbblépés. A másik 2 csapatunk is jóval esélyesebbnek tûnik ellenfelénél. Talán valóban az Alcoa és török ellenfelének a párharca lehet kicsit szorosabb.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
A csabai oldalról:
"Kovács Péter lett a Békéscsaba vezetõedzõje
2011. október 11.
Kovács Péter ma délután 2012. június 30-ig szóló szerzõdést írt alá a Budapest Bank-Békéscsabai Elõre NKSE csapatával, ennek értelmében a szezon végéig a kitûnõ szakember lesz a lila-fehérek vezetõedzõje."

Mindenkinek jobb ez így, ebben a helyzetben már. Remélem, Bohu talál magának egy hálásabb feladatot. A csapat meg: "ki mint vet, úgy arat".
Sajnálom, hogy így alakult.

Persze nem írok le senkit, az Üsküdarra nagyon kíváncsi leszek, és komoly ellenállást várok tõlük, nem lefutott ez a párharc, de jobban féltettem Triscsukékat a sorsolástól A Fram elleni párharc is izgalmasabb lehetett volna az elsõ félidõ nélkül, de hát ugye az izlandiak messzirõl jöttek, és tán összesen egy tétmeccset játszottak elõtte (a beállósuk nagyon jó volt, nem csupán a góljai miatt, a legtöbb NB I-es csapatban lenne helye).
KEK-sorsolás

Nem panaszkodhatunk, mindhárom csapatunknak jónak mondható az esélye a továbblépésre, ketten itthon játsszák a visszavágót (talán az Alcoa is le tudja szervezni a törököket egy hétvégére Fehérvárra), a Fradinak pedig kötelezõ. Akad egy-két pikánsabb párharc, de ez kódolva volt, alapvetõen "igazságos" a sorsolás képe az egész mezõnyt tekintve is.
kaloz174
Remélem, azért ahogy egyre nagyobb rálátása lesz a kapitánynak a magyar viszonyokra, lesznek forradalmibb változások is. Vagy esetleg azokat hozza "helyzetbe", akik ott vannak? Ezt is elfogadom, ha mûködni fog.
Meglátjuk...<#wink>

Isthy
Még annyit a kerethez, hogy sztem nyilvánvalóan azt is figyelembe vette, hogy a 2 mostani selejtezõs ellenfél lehetõséget ad több dologra is.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Idõt kell adni neki, hiszen most csöppent ide egy teljesen ismeretlen környezetbe. Én a 2012-es EB-n várok tõle elõször majd valami értékelhetõt. Akkor nyilatkoznék arról, hogy milyen munkát végez és jó-e az irány.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Nagyjából erre számítottam, egyedül Szekeres beválogatása lepett meg engem is. Meg Sopi hiánya, de lehet õ már nem is lesz válogatott... Egyébként megmondta világosan, hogy most nem bolygatja meg nagyon a keretet, mivel nem is ismeri még igazán a játékosokat. Örülök, hogy néhány fiatal is bekerült, kell a jövõre is gondolni és próbálgatni, terhelni õket. A koncepciója már gondolom nagyjából körvonalazódik és errõl majd igazán jövõre tudunk meg konkrétabb dolgokat.
Persze, hogy vannak és már osztják is észt. Annyira szánalmas és ugyanakkor jellemzõ is...

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Annyit elmondanék, hogy véleményem szerint Bogdanovics a Siófok legjobb igazolása az eddigi meccsek alapján. (Herr Orsi és Bódi sem rosszak ugyan.)

Bogdanovicot nem láttam még a Siófokban, szóval nehéz megítélnem a formáját. Viszont általánosságban Hornyák Dóra inkább a jövõ embere, és védekezésben már most is több van benne, nem is nagyon kéne cserélni, amíg õ kap játékperceket. Az elõbbi Bulath mellett tavaly az egyik legdurvább debreceni játékos volt, ez pedig nálam a támadójátéka ellenére a keretbõl kivezetõ utat jelenti. Röviden: én nemhogy értem ezt a döntést, de teljesen egyet is értek vele.
kaloz174
Elsõ ránézésre nem egészen értem, hogy került Bogdanovics elé Hornyák Dóra, bár be kell vallanom, hogy elõbbi játékosnak nyilván több meccsét láttam mostanában.
A másik, hogy vajon milyen szerepet szán Szekeresnek? Mert amit most láttam tõle, hát mit mondjak: támadásban egyszerûen gyenge. (Nagyon gondolkodtam, melyik kifejezés lenne a legmegfelelõbb.)

Úgy általában természetesen "puding ügy" van <#wink>, tehát a bizalom töretlen, majd az események eldöntik, meddig.

Cifrára kimondottan számítottam, de Szekeres meglepett, hiszen sérült volt, ráadásul hármas védõnek ott van Tomori, Cifra, Hornyák, Szabó (mondjuk én õt se tettem volna be a szûkítettbe, az biztos), valamint ott lehetne immár Szûcs is. Szabó viszont így külön érdekes, hiszen Piroson kívül nincsen támadásban igazán jó beállósunk, és annyira nem vagyunk eleresztve ezen a poszton, hogy védõjátékosokkal töltsük fel. Szóval nem igazán értem. Amúgy a többivel lehet vitatkozni, de szerintem képességeket és pillanatnyi formát tekintve megfelelnek egy aktuális kerethez.

Nyilván a kapitány jobban ért a kézilabdához nálam, és õ tudja, hogy milyen koncepció okán akarja most éppen ezeket a játékosokat élesben kipróbálni, de ha jól gondolom, már biztos vannak, akik dühöngenek.