Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Úgy látom, a végére alakult ki a legnagyobb különbség, Voltak jó teljesítmények, sajnos, a kapusok megint nem fogtak ki jó napot. Nem tudom, miért nem játszott Gera Szimi, aki a Fehérvár ellen kimondottan jó teljesítményt nyújtott.
Jó lenne, ha a csapat most nem az eredménnyel foglalkozna, hanem azzal, hogy minél többet profitáljon ezekbõl a meccsekbõl. Elég nehéz dolgunk van, zaklatott ez a bajnokság, sokat játszunk idegenben.
Tavasszal mindez megfordul...
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
Sokáig az ellenfél vezetett. A vége: 24-22.
Vác-Újváros: 37-31 (18-19)
Biztosan jól elõkészítették, mert gyorsan lezajlott...
Miért is kellett ez a "tiszteletbeli" titulus???
A névsor nekem elég idegen. Remélem, legalább hasznuk lesz az új tagoknak. (Érdekes, 1 nõi munkatárs sincs közöttük, pl. <#csodalk>#csodalk>)
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
igen, igazad van majd akkor lesz igazán mérhetõ a változás (fejlõdés- reméljük az lesz 😊)
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
MKB Veszprém-Chekhovskie Medvedi
Férfi BL csoportmeccs - Veszprém
2011.10.22. szombat 15:55 DigiSport
Fehéroroszország-Magyarország
Nõi EB selejtezõ - Mogiljev
2011.10.23. vasárnap 16:30 DigiSport
Partizan Beograd-Pick Szeged
Férfi BL csoportmeccs - Belgrád
2011.10.23. vasárnap 18:45 DigiSport
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
persze optimista vagyok, eddig még egy egyeneset sem tudtak egyesek lõni, de mióta trükközni meg imprózni lehet már ez is megy 😄
DUNAFERR FOREVER!!!
Én ezeket a lehetséges helyeket ismerem, jelenleg: http://lsh.lshunter.tv/index.php?option=com_lsh&view=lsh&event_id=66652&tid=214602&channel=0&tmpl=component&layout=popup
http://www.webtv-online.net/handball.html
http://webstream.do.am/blog/sport_klub/2011-09-28-127
http://onlinetvkeresre.info/index.php
Valamint a Digi TV-nek szokott lenni szintén netes adása, reg. után.
Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Érdemes végignézni, mert ebben hangzott el pár új információ. Pont arról is amit megjegyeztem a bizottságokkal kapcsolatban tegnap. Átalakul a struktúra és a mostani 15 helyett csak 8 bizottság lesz és racionalizálják a szervezetek munkáját is. Egy dologgal egy bizottság fog foglalkozni - akihez egyértelmûen tartozik - és nem úgy mint eddig, hogy párhuzamosan többen "okoskodtak". Valamint világosan megmondta, hogy az elnökség nem szakmai szervezet, nekik a feltételek biztosítása a feladatuk minden téren. Tehát ne keressünk benne szakmai embereket. Szét akarja választani a dolgokat: a szakemberek csak a szakmai dolgokkal foglalkozzanak, az elnökség és a menedzsment pedig az õ és a csapatok munkafeltételeinek minél jobb biztosításával. Sztem ez jó elképzelés, remélem végig tudják majd vinni a gyakorlatban is. Anno pl. Németh A. is mindig arra panaszkodott, hogy nálunk sokszor az edzõknek a klubjaiknál (neki a Fradi és a Vác) a csapat menedzselésével és ügyeivel is kellett foglalkoznia, nem csak a csapat szakmai munkájával. Így sok energia és idõ veszett el az igazi munkájából.
Ami nekem még új volt, hogy kijelentette az elnök úr: a 2014-es hazai EB-re van komoly konkrét elvárás a KEB által vezetett csapatnak és ez a 4 közé jutás.
Ha már az elnökség, a tisztújítással kapcsolatban itt vannak a jelöltek:
MKSZ elnökségi jelöltek
Azért vannak köztük kézilabdás kötõdésûek is.
DUNAFERR FOREVER!!!
Ideális meccs volt, az új szakvezetés szempontjából.
Az történt, amit vártunk, a válogatott magabiztos gyõzelmet aratott a szerény képességû ellenféllel szemben.
A legnagyobb izgalmat az jelentette, tudom-e nézni az összecsapást. <#smile>#smile>
Németország-Fehéroroszország 27-19 (15-10)
A vártnál szorosabb félidõ és végeredmény. Elég érdekesen alakult a 2. félidõ, mert elõször nagyon elmentek a németek (26-12), de utána nagyon elkényelmesedtek és szépen feljöttek a fehéroroszok. Azt gondolom idegenben a németeknek és nekünk sem lesz könnyû meccs velük.
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Olyan sima volt, mint amit várni lehetett. Az elején még kicsit lyukas volt a védekezés kb. 7-8 percig, utána ott sem volt akkora gond. Persze az azeri csapat nem állított komoly feladat elé minket. Voltak szép támadások és rengeteg lerohanás. Talán a több kihagyott ziccer volt egyedül bosszantó, de ez most belefért. A fehéroroszok ellen már erre is figyelni kell jobban.
Kezdetnek jó volt, várjuk a folytatást.
DUNAFERR FOREVER!!!
NESZE SEMMI FOGD MEG JÓL!!!, ha tévednék nyugodtan javíts ki!!!
Mi a fa..omnak kell ennyi semmit nem érõ albizottság,meg bizottság és Zonál kiverem a biztosítékot, de egy ilyen folyamatos gyengülõ bajnokságban, tök értelmetlen!! Ahogy írtad is kellettek a helyek a haveroknak...<#violent>#violent><#violent>#violent><#boxer>#boxer><#boxer>#boxer>
A kérdéseidre pedig - már amennyiben nem költõi kérdések voltak - az illetékesek tudnák csak a választ. Talán most mások a prioritások és nem elsõsorban a "zsebredolgozás" és "mutyizás" a fõ szempont. De ez csak feltételezés részemrõl...
DUNAFERR FOREVER!!!
"...A válogatott játékosok nyitottak voltak Karl Erik Böhn edzésmódszereire, arra, hogy már a tréningeket is egy Norvégiából érkezett technikus veszi videóra és vágja a felvételeket olyan anyaggá, amit másnap már elemezni tud a játékosokkal a kapitány, valamint hogy Tord Ellingsen erõnléti edzõvel tovább bõvült az északi kontingens..."
Vajon a 2 említett segéderõre most van pénz? Vagy õk most a kapitány kedvéért um.társadalmi munkában vállalják ezeket a feladatokat???
(A hétvégén mesélte elõdje, hogy hiába kérte még a legegyszerûbb dolgokat, az volt a válasz, hogy nincs rá keret...)
Ha lesz stream, nézem, ha nem, majd elmesélitek...
Mindenesetre szép kilátások!😞
Magyarország-Azerbajdzsán
Nõi EB selejtezõ, Szombathely
Sportklub 17:45
DUNAFERR FOREVER!!!
"28. § (1) A Régióigazgatóságok a Szövetség nem önálló jogi személyiséggel rendelkezõ szervezeti egységei. A Régióigazgatóságok a területükön lévõ megyei kézilabda szövetségek munkáját összehangoló, segítõ és egyes ügyekben centralizáló feladatokat látnak el."
Nem vagyok annyira oda a 8 új régióigazgatóság létrehozásától...
"A szakmai munka legfontosabb színtere az új struktúra alapján mûködõ bizottsági és albizottsági rendszer lesz. A fõbb területek megerõsítésével hatékonyabb mûködést szerettünk volna biztosítani – úgy, hogy valamennyi területet a bizottsági vezetõkön kívül még egy-egy elnökségi tag is felügyel. Ezáltal biztosítható a hatékonyabb mûködés, és a megfelelõ elõkészítõ, illetve operatív munka. Az albizottságok, amelyek lényegében megegyeznek majd a jelenlegi bizottsági renddel, saját hatáskörükben továbbra is önállóan és befolyásmentesen járnak el, a bizottságok a kereteiken belül mûködõ albizottságokkal kapcsolatban legfeljebb elvi, illetve koordinatív tevékenységet látnak el, a konkrét albizottsági mûködésre közvetlen ráhatásuk nincs."
Van 7 bizottság ami elvi és koordinatív tevékenységet lát el. Hmmm...
Már megint helyek kellettek valakiknek? Nem arról volt szó, hogy csökkentik az apparátust?
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
hivatalos játéknap: nov. 2.
Összekerültek megint az "õsi" ellenfelek, vagyis a Szekszárd és a Siófok. <#wink>#wink>
Na ennek az eredményére kíváncsi leszek. Persze azért olyan óriási elvárásaim nincsenek, de talán elindulhat valami.
DUNAFERR FOREVER!!!
Bár annak is voltak elõnyei, hogy én még elég sokáig élvezhettem a hazai csapat vendéglátását.😊
Például láthattam, hogy a juniorok, hogy javítva a napi összképen, milyen szépen, megfordítva az állást, verik meg a hazai csapatot, híven a hagyományokhoz. (Ráadásul ennek a meccsnek a második félidejét csapatunk szakvezetõjével volt módom nézni, ami igen tanulságos volt.)
Valamint azt is tapasztalhattam, hogy egy jól szervezett csapatnál a lelkiismeretes technikai vezetõ már közvetlenül meccs után naprakészen tájékoztatja az érdeklõdöket arról, hogy mi és hogyan történt, még akkor is, ha jelenleg Viktor (aki elmondása szerint nagyon hiányzik, mert nagyon sokat segít, ha ott van), nem tudja ezt megoldani...
Ennek fejében nem láttam több meccset, igaz, ahogy láttam és átéltem ezt a fehérvári délutánt, annyira lefoglalta gondolataimat, hogy nem is vágytam másra.
Ma viszont du. talán megnézem a Veszprém-Lokit, mert ismétli a Sportklub:
"17:45 Veszprém-DVSC
Nõi kézilabda NB I, ism."
3-an utaztunk tegnap hazafelé együtt. Ebbõl kettõnknek inkább a fordított eredmény tûnt papírformának...
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
A hazaiaknál gyenge kapusteljesítmény, haloványabb védekezés. Azután a 43. perctõl jött Woltering, aki már jobban védett. Támadásban rengeteg kihagyott ziccer és 3 db 7 m-es. Bulatovics megmutatta milyen egy klasszis jobbátlövõ. Egy kiválóan védõ Englertnek lõtt 9 gólt, ebbõl 7-et átlövésbõl. Rajta kívül a többiek nem nagyon alkottak maradandót. Az FCM elég jó csapat, Möller kivételével már mindenki visszatért és játszik. Ma Englert, Troelsen és Kviesgaard vitte a csapatát és tette ilyen szorossá a meccset.
DUNAFERR FOREVER!!!
Volt szerencsém a helyszínen megtekinteni a meccset. Az eredménybõl úgy tûnhet, hogy esélyünk sem volt. Pedig lehetett volna... Az elsõ negyedórában egyenlõ felek küzdelme folyt a pályán, 15 perc után 7-7 állt az eredményjelzõn. Azután elöl elkezdtünk kapkodva hibázgatni és hátul sem értünk vissza védekezésre illetve nem ütköztünk az érkezõ lövõkkel. Ezt kihasználva elmentek a hazaiak 4 góllal (12-8). Azután az utolsó harmadban kaptunk zsinórban két kiállítást és ez a 4 perc emberhátrány nem tett jót nekünk. Mert ekkor ugyan a hátrány nem nõtt, de a végére ebben elfáradt a csapat és 6 gólosra nõtt a hazaiak elõnye.
A szünet után egy pazar 2 perc következett 3-0-ás eredménnyel (19-16). Ekkor felcsillant a remény, de sajnos megint jöttek a hibák, nagyon siettettük a játékot, nagyon akart a csapat és sok hiba csúszott a játékba. Így ismét elhúzott a Fehérvár 5-6 góllal. Azután a középsõ szakaszban megint sikerült javítanunk és feljöttünk 29-27-re, lendületbe jött a csapat. Ekkor kétszer is támadhattunk egymás után, de mindkettõbe belehibáztunk. Ez volt a kulcspillanat sztem, ha itt sikerül egyenlítenünk teljesen más lett volna a végjáték a fáradó hazaiakkal szemben. A rontásokat újabbak követték a görcsös erõlködésben és sietségben, ezt kihasználva az Alcoa újra 5 gólra növelte az elõnyét. Ezzel tulajdonképpen meg is nyerte a meccset, a végjátékban már csak a gyõzelmük aránya volt kérdéses.
Összességében azt kell mondjam, hogy a hazaiak jobbak voltak és megérdemelték a gyõzelmet. Bár volt esélyünk a 2. félidõben kérdésessé tenni a végkimenetelt, de nem tudtunk élni vele. Persze ilyen "védekezéssel" és "kapusteljesítménnyel" ez roppant nehéz feladat lett volna. Reméljük lesz jobb!
DUNAFERR FOREVER!!!
Néztem amúgy a Veszprém-Lokit is, a házigazdák jó benyomást tettek rám, de ha a kapusokat felcseréltük volna, akkor legalábbis fordított eredmény születik, akkor is, ha a házigazdák játéka volt, illetve maradt tovább összeszedett. Amúgy Triffa is jól védett, de Kiss bizonyos szakaszokban lenullázta egykori csapattársait, így egy idõ után - mikor már Kudornak és Sopronyinak sem ment úgy, mint a találkozó elején - már csak Hornyáktól érkeztek feléje épkézláb lövések. Az a statisztikákból is látszik, hogy lényegében a hazaiak szélsõi voltak eredményesebbek.
Pár válogatott körüli játékossal külön is foglalkoznék. Kazait most is követelték egyesek a válogatottba, nem is rtem, hogy miért, hiszen eddig elég nem túl acélos formát mutat idén, ezúttal egy közvetlen rivális ellen teljesített gyengén. Lesz õ még jobb is. Szûcs Gabit magam is el tudtam képzelni a válogatottban,de egyre kiábrándítóbb. Eddig sem volt jó õsszel támadásban, de most végképp kiütközött, hogy amennyiben közte és a hatosvonal között van védõjátékos, akkor tehetetlen. Talán Szekeres többet ér támadásban... Hornyák viszont továbbra is tetszik, rá nagy szükségünk van, õ tényleg az a játékos, aki ha szükség van rá tud átlõni, tud irányítani, tud védekezni. Tud csereként beállva juniorként kulcsjátékossá válni rangadón, vagy mint most, képes arra, hogy egy gyengébb elsõ félidõ után õ tartsa életben a csapata reményeit.