Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Persze az nagyon egyértelmû, hogy ideje lenne tényleg rendbe tenni az utánpótlást.
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
Valami területi elvet emlegettek eddig az "okosok". Akkor ez most hol van éppen? Lehet, hogy a "kis" csapatoknak egy élmény adott évben az adott továbbjutás, de egyrészt hol jött ennek meg a hozadéka (melyik kiscsapatnál indult meg ennek hatására a forradalmi fejlõdés, na és melyik kiscsapatra emlékszik egyáltalán valaki, a vájtfülûeket leszámítva, akik bekerültek mondjuk a legjobb 8 közé)?
Persze, lehet, hogy igazságtalan vagyok, és a sorsot kéne számon kérnem, hogy miért van az, hogy már évek óta esélytelek vagyunk ebben a sorozatban, mert szinte mindig kemény ellenfél állja utunkat ("sorminta": Loki, Eto, Loki, Eto, na és most az egyik újgazdag csapat, a Siófok. 😊)
("Szegény embert...". De legalább itt megírtam.😊 Bocs'!😊)
Mindenesetre ahogy elnézem, a legnagyobb csemege itt a Fõgáz-Kispest, a többi párharc papíron lefutottnak számít.
"Ifiválogatott: Szemerei - Lukács 2, Szekerczés 6 (2), Kurucz 3, Mészáros 2, Palotás 2, Korsós 4. Csere: Bíró, Nagy (kapusok), Csoknyai, Vékássy, Virág, Ács, Marincsák 1, Tóth 3 (1), Ertz 1. Szövetségi kapitány: Danyi Gábor. "
(Híreim szerint ugyan Róth is ott volt.)
"...A negyedik kör hivatalos játéknapja 2012. január 25-e, de pontos idõpontról egyelõre nem tudunk beszámolni, hiszen ez a két csapat közös megegyezését követõen válik hivatalossá és nyilvánossá..."
Valamint megemlítik, hogy döntetlen esetén a vendégek, vagyis a Siófok jut tovább... <#wink>#wink>
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
El sem hiszem, hogy nem az ETO-t vagy a DVSC-t kaptuk <#wink>#wink>
Persze a Siófok is nehéz ellenfél nekünk, de talán otthon van esélyünk továbbjutni. Volt már velük bajnoki és edzõmeccs is idén, most jön egy kupameccs is.
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
A "csak" kivételével ez sajnos igaz a Veszprém hazai meccseire is. Legalábbis engem borzasztó módon tud dühíteni a "vuvuzela", eleve érzékeny a fülem a háttérzörejekre, de így az igazi szurkolás is nehezebben jön át a tévén. Szóval nekem ez olyan, mint amikor a reklámoknál - vagy zenei CD-ken a minõség rovására - szépen felveszik a halkabb tartományokat is, hogy hangosabbnak hasson.
Na mindegy, nem károgni akarok, a saját szurkolóik dolga, csak ki akartam már sírni a régi fájdalmamat. Amellett természetesen, hogy: gratulálok a veszprémi csapatnak!
Perez változatlanul csodálatos! <#worship>#worship> Játéka még Vujint is felszabadította.
Jó volt látni, hallani a végén a magyar ünneplést.
Szép volt fiúk! <#eljen>#eljen>
Gratulálok a Veszprémnek ehhez a szép gyõzelemhez! <#taps>#taps><#worship>#worship>
A szünet után végig vezetve uralták a meccset. A kapuban továbbra is kiválóan védett Alilovics, elöl a beálló Perez is szépen hozta magát. A végén az addig gyalázatosan gyengén játszó Vujin is villant 3x és ez a végére sima gyõzelmet jelentett. Annak ellenére, hogy a sporiktól komoly "hazai pályát" kaptak a németek.
Gondolom Mse nem lesz önmegtartóztató a meccs utáni ünneplésben, váljék egészségére! <#wink>#wink><#pias>#pias><#vigyor>#vigyor> Grat a veszprémi szurkolóknak is, mert szépen hallatszott a hangjuk, simán leszurkolták a hazaiakat <#worship>#worship>
DUNAFERR FOREVER!!!
A kapusteljesítmény jó és azért az sokat elmond, hogy Vujin gyenge lövõformája ellenére nem kellett behozni Perezt a félidõ utolsó 10 percére. Mert Terzics és Feci jól megoldotta a posztot, még ellensúlyozva Vujin gyengeségét is.
Azt gondolom otthon a németek az esélyesebbek, de nyerhet az MKB is.
DUNAFERR FOREVER!!!
Hogy mi volt az ok, azt lehet sosem tudjuk meg, biztos nyomós érvek döntöttek. Egy dolgot azonban ne felejtsük el, ahhoz hogy BL-t nyerjen a Gyõr nem elég évi sok száz millát beletenni a csapatban, és még egy remek edzõ sem biztos, hogy elegendõ. Nagyon sok dolognak kell pont a végére összejönni és akkor még a diplomáciáról nem is beszéltünk...
Tévedés nem védem én Konkolyt, elvégre a sportban az edzõ viszi a balhét...
(Na, ez most kicsit kaján megjegyzés volt, de jellemzõ, hogy ezzel a hírrel nagyobb érdeklõdést lehet elérni, mint egy "normál" kézis eseménnyel.)
Vajon Mse jól fog ma szurkolni? Milyenek ma az MKB esélyei? Attól kérdezem, aki esetleg jobban képben van ffi kéziben is.
DUNAFERR FOREVER!!!
A kérdés az, hogy Danyi csak betanulni jött-e mellé (ennek Bakos elküldése ellentmond), vagy tényleg van valaki még a talonban.
Minden esetre a lépést megtették, kíváncsian várom az utódot.
DUNAFERR FOREVER!!!
DE hogy ki lesz az utód, a számomra talány! Szerencsére a Vb miatt lesz ideje rá, hogy a magyar csapattagokkal dolgozhasson. Haraldsen, Amorim, Löke meg a többi légiós beilleszkedése nem lesz probléma, csak ne sérüljenek le odakinn.
Mégiscsak meglépték. Mondjuk nem gondoltam volna, hogy év közben megteszik. Vajon mi vezethetett idáig, hogy vállalták a kockázatot? Kíváncsi vagyok, hogy megvan-e már az utód? Bár, ha tervszerûen dolgoznak, akkor valszeg már igen.
DUNAFERR FOREVER!!!
Konkoly Csaba távozik
Ez több szempontból is meglepõ, számomra.
Úgy tudom, ez pénzbe fog kerülni az ETO-nak. (Tehát még ennek árán is elküldték.)
A gyõriek a jelenlegi szakasznak megfelelõen teljesítenek, a vereségek ellenére.
Vele egyeztetve küldték szerzõdtették a másodedzõt, Bakos Nyuszi helyére.
Vajon ki az, aki most szabad és alkalmasabbnak tûnik?
Érdekes fordulat. Mi lehet a háttérben?
DKA
Ez a kulcsszó, és leginkább Tomorira volt igaz, aki hajlamos akkor is flegmának tûnik, ha nem az, most gyakorlatilag tökéletesen alibiszagú játékot produkált. Legalábbis én végig azt éreztem, hogy rutinból viszik a kezei és a lábai, az pedig majd elég lesz valamire. Végül is elég volt: kiosztott pár gólpasszt, tehát kevesebbet, mint szokott, 10-11 lövésébõl szerzett 1 gólt, de legalább a szokásos betöréseibõl kiharcolt 4 vagy 5 hetest. Zivkovic az ellentétje volt, õ nem aktívan alibizett, hanem sztrájkolt, a fordulóra fordulóra csökkenõ kapuralövései talán végre elérték a nullát, legalábbis egyre sem emlékszem. Szani sajnos ma sem volt jó formában, a Veszprém ellen jobban tetszett, de legalább 70-80%-ot teljesíteni talán a Toulon ellen láthattuk utoljára. Nem véletlenül pécéztem ki az átlövõinket, hiszen éppen az átlövéseink hiánya, gyengesége miatt lett viszonylag szoros a rangadó, még az amúgy remek Zizi is csak 3 akciógólt szerzett a mintegy 8 kísérletébõl (ha Tomori csak hasonló hatékonysággal céloz, szinte megvan a +10).
A többi játékos közül még Piros is Dajka Betti dicsérhetõ. Viszont az elõbbi is csak a támadójátéka miatt, hiszen remek volt falban, valóban remekül szedte össze a kiváló passzokat, sok gólt szerzett, sok hetest harcolt ki, de a lövõszázaléka átlagban ennél jobb szokott lenni. Betti jobb formája mindenképp örömteli volt, a betörései tetszetõsek voltak, ellenben a bejövetelével a szervezõmunka minõsége finoman szólva nem emelkedett. Összességében a meccs legjobbja címet csöppet túlzónak éreztem.
Boki búcsúmeccs újabb infók
Nem is rossz ez wellness-utalványos belépõjegy dolog <#eljen>#eljen> Mondjuk Sinka jelenlétérõl lemondtam volna...
DUNAFERR FOREVER!!!
A Loki még a könnyebb ellenfelek közül kapott, tehát nem panaszkodhat. Õk is itthon visszavágóznak ez is elõny. De úgy érzem nagyon kemény menet lesz.
Az Alcoa is tûrhetõ ellenfelet kapott, de a Zajecar idénre erõsített és így nehéznek ítélem meg a dolgukat. Ráadásul a visszavágó idegenben lesz.
A váciaknak jó ellenfél jutott, visszavágó itthon lesz. A törökökkel ugyan vigyázni kell, mert jönnek fel, de meg kell hogy oldják.
A Békéscsaba is itthon visszavágózik a tavalyi KEK döntõssel. Ez lehet elõny, de sztem ez is nagyon kemény menet lesz.
Az ETO meg csatlakozott a "spanyol napokhoz" így a nehezebb csoportba került. A két tavalyi döntõs ott van a csoportban. A Larvik ugyan gyengült tavaly óta, de így is erõsek. Fõleg, ha felgyógyulnak a sérültek (Nyberg, Mörk). Az Itxako is gyengébbnek tûnik, de a stílusuk meg nagyon nem fekszik az ETO-nak. Az FCM pedig lassan ismét teljes kerettel játszik és így már õk sem annyira lebecsülendõek. Azt mondom, hogy a legrosszabb variáció jött be a 3 közül. Kemény másfél hónap lesz ez február-márciusban. Persze sok minden függ attól is majd, hogy kinél hogyan változik a keret sérülések és egyebek miatt februárig.
DUNAFERR FOREVER!!!
Rosztov Don-FTC
Mar Sagunto-DVSC
Alcoa FKC-Zajecar
EHF Kupa:
Milli Pyango-Vác
Mar Alicante-Békéscsaba
BL:
Audi ETO
Larvik
Itxako
FCM
DUNAFERR FOREVER!!!
Jó utat és eredményes 3 napot Berlinben! Az eredményest a csapatra és a nedû pusztítására is értem <#wink>#wink><#nyes>#nyes>
DUNAFERR FOREVER!!!
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
Egyébként elég rövidlátó dolog lenne azt gondolni, hogy az itt már így is túl sokszor leírt név viselõje ellen lenne kifogásom, annyit nem ér õ. (szvsz)
A durvaság, amikor egyébként is nagy a játékosok terhelése, ami elfogadhatatlan számomra.
Egyébként biztosan rendben volt, mert igazad van, a bírók sem vették zokon.😊
Versenybaleset?😊 ok.
Természetesen a másik, általad leírt eset sem elfogadható egyébként.
DUNAFERR FOREVER!!!
Naja, nekünk nyerni kell majd Halason és akkor éltünk a lehetõséggel.
DUNAFERR FOREVER!!!
KEK:
Pot 1
BM. Mar Sagunto (ESP)
HC Leipzig (GER)
Alcoa FKC (HUN)
FTC-Rail Cargo Hungaria (HUN)
Byåsen (NOR) (third ranked in EHF Women’s Champions League Group 1)
Viborg HK (DEN) (third ranked in EHF Women’s Champions League Group 2)
Randers HK (DEN) (third ranked in EHF Women’s Champions League Group 3)
Dinamo Volgograd (RUS) (third ranked in EHF Women’s Champions League Group 4)
Pot 2
DVSC-Forum Debrecen (HUN)
WHC Metalurg (MKD)
KGHM Metraco Zaglebie Lubin (POL)
U Jolidon Cluj (ROU)
Rostov-Don (RUS)
Zvezda Zvenigorod (RUS)
RK Zajecar (SR😎
IK Sävehof(SWE)
EHF Kupa:
Pot 1
KIF Vejen (DEN)
Team Tvis Holstebro (DEN)
C.B. Mar Alicante (ESP)
HBC Nimes (FRA)
TSV Bayer 04 Leverkusen (GER)
Vaci NKSE (HUN)
CSM Bucuresti (ROU)
Lada Togliatti (RUS)
Pot 2
Team Esbjerg (DEN)
Mios Biganos Bassin D'Arcachon (FRA)
Frankfurter HC (GER)
Budapest Bank-Bekescsabai ENKSE (HUN)
Handball Club Zalau (ROU)
Astrakhanochka Astrakhan (RUS)
Maliye Milli Piyango SK (TUR)
Bera Bera Balonmano (ESP)
Nem lehet Fradi-Viborg nyolcaddöntõ mint tavaly. De így is vannak veszélyes csapatok a 2. kalapban. A Fradira talán a 2 orosz csapat lehet veszélyes, de sztem azoknál is jobbak. A Lokinak és a Corinak már nehezebb jó ellenfelet találni.
A Vác és a Békéscsaba is hasonló cipõben jár, kevés az olyan csapat akik ellen egyértelmûen esélyesek lennének.
Sorsolás holnap de. 11-tõl a BL csoportokkal együtt.
DUNAFERR FOREVER!!!
Viszont ami nekem nem volt szimpatikus, az az, ahogyan az egyik Hypo játékos "belenyúlt" a ziccerben felugró Radicevic szemébe.