Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Azután a végén a konklúzióban meg ez áll:
"A sportág számára a nemzeti válogatottak a legfontosabbak, így azok érdeke és szakmai elõmenetele független az egyes klubok érdekeitõl."
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
A "kapitánykérdésben" adott válaszuk viszont érdekes, hiszen ott szerintem annak kéne állnia, hogy Bøhn úr szerzõdése nem teszi lehetõvé a gyõri kispad elfoglalását, és természetesen a gyõri klub sem kereste meg õket. Ugye Kelecsényi az, aki megszavazta a fõállású kapitányt, egyszersmind hosszú távú megoldást keres klubjának kispadjára. Valószínûleg tudathasadásról van szó: a szövetségben a válogatott, a klubjánál az ETO érdekeit képviseli. Költõi a kérdés: vajon az egyeztetésen mely minõségében lesz jelen?
Itt az MKSZ reakciója a dologgal kapcsolatban.
DUNAFERR FOREVER!!!
Sztem igazából az egyetlen jogosnak tûnõ felvetés az 1. pontban olvasható, persze az is a záró bekezdés nélkül. Meg ahogy írtad, ez esetben is sokkal jobb lett volna, ha a többi klubbal összefogva, közösen mondják el ezt akár az MKSZ megfelelõ szerve elõtt.
DUNAFERR FOREVER!!!
Elõbb tisztázni kellene , hogy a gyõriek csak a Bl idejére vagy hosszú távra akarnák KEB-et edzõnek? Ha az elõbbi , akkor a magyar kézilabda érdeke, ha nem akkor már nem az! Véleményem szerint.
A második gyõri csapat illetve az utánpótlás vezetõ edzõk esetében már nem osztom az FTC véleményét. Reklamálni az igazságtalanságot kellene, ha volna/lenne, de a helyzeti elõny megteremtése ellen tiltakozni álságos. Nem a gyõriek tehetnek róla, hogy képesek még egy csapatot indítani s arról sem, hogy õk rendelkeznek megfelelõ edzõkkel az utánpótlás csapatokhoz. Kiváncsi vagyok az MKSZ állásfoglalására!
Viszont a felsoroltak többségét az ETO megérdemelten harcolta ki magának, a többiek pedig maguk, megérdemelten csúsztak le róla. Mi is. Szóval a közlemény ebben a formában több mint szerencsétlen. Ha mondjuk 7-8 csapat együtt adja ki, akkor legalább azt lehet mondani, hogy többségi vélemény, de így nehéz lemosni az önös érdekek vádját - viszont talán éppen nekik is szólt. Azt viszont kétlem, hogy a Gyõr a háttérben nem használja ki a maga lehetõségeit befolyása növelésére, hiszen mindenki így tenne. (Kelecsényi elnökségébe választását nem is venném jó néven, jobb lenne valaki konszenzusosabb, nem gyõri valaki. Hozzáteszem, Vanyust könnyebben elfogadtam, mert õ már X éve bizonyított ebben a sportágban. Na meg az is lehet, hogy a csapatok többsége elfogadja a gyõri vezetõt, akkor viszont nincs mirõl beszélni.)
A fiókcsapatról szólva, ha jogilag el van simítva, akkor nem lehet és nem is helyes azt megakadályozni, ha a rivális elõnye nyilván a többiek hátránya is. Személy szerint nem örülnék még egy gyõri csapatnak a bajnokságban, ha látnék olyan vidéki csapatot vagy patinás fõvárosi szakosztályt, melynek hosszú távon lenne jövõje az NB I-ben. De nem látok (bár véleményem nem mérvadó, mindenesetre például a Mohács legutóbb sem vállalta, Pécsett pedig van NB I-es férficsapat), így inkább, ha visszafogottan is, de drukkolok nekik.
A szövetségi kapitányt tekintve nincs kérdés: nem lenne helyes megosztani a figyelmét, és továbbszítani ezzel a klubok közötti vitákat, ráadásul azzal szerzõdtették, hogy fõállású lesz. Ezt akkor is tartom, ha csak pár hónapról lenne szó (Kelecsényi amúgy hosszú távú megoldásról beszélt, név nélkül). Még azzal is egyet tudok érteni, hogy Mocsai helyzete más. A zsarolás viszont nevetséges (pontosabban érthetõ, de elfogadhatatlan), hiszen a játékosok elengedésére a versenykiírás kötelez, ráadásul azt már láttuk, hogy más klubvezetõnek hogyan sikerült ennek a félig-meddig gyakorlati beváltásával közellenséget csinálnia magából.
Az utánpótlás válogatottak irányítóit már nehezebb megítélnem. Ha a szövetség szembe ment mindenkivel, esetleg elõtte létezett egy más alku, akkor a kritika érthetõ. Mindazonáltal én nem látom, hogy kik lehettek volna alkalmasabb szakemberek (mert amúgy a választások nekem jónak tûnnek, mi több, Róth kinevezését borítékoltam és elvártam), és szerencsés-e éppen nekünk követelõzni ennek kapcsán, hiszen Golovin Vlagyimir másodedzõsége nem volt egy sikertörténet. A saját utánpótláscsapatainknál még kevésbé tudom megítélni a saját embereinket, mert kevés korosztályos meccsre jutok el, de a látottak alapján a válogatottak nem biztos, hogy felmerülnének bennem.
Egyszóval: semmiképpen nem jó az, ha egy csapat minden téren túlsúlyra jut, és az MKSZ ezt megtámogatva még meg is kerüli a többieket. De amit konkrétan összehordtunk, annak a többsége nem néz ki túl jól, azzal önmagában nehéz egyetérteni, sõt nehéz nem határozottan ellenvéleményezni. Összességében azt hiányolom, amit a Gellén-féle eseteknél, hogy a klubok képtelenek összefogni, közös álláspontot kialakítani, és egyéni akciókra van (?) szükség, hogy ki legyen mondva, amit ki kell. (A hozzászólásokba egy pár perc erejéig belenéztem - hát, ma sem teszem be oda többé a lábam.)
Az 1. ponttal csak egyetérteni tudok. Bár az utolsó mondat a játékosok elengedésérõl elmaradhatott volna.
A 2. ponttal kapcsolatban azt gondolom, hogy fura dolog ez. Nem tudom mennyire lenne független és "elhatárolt" csapat a tervezett másik gyõri együttes. Mert a dolog elég érdekes. Ez egyértelmûen az MKSZ felelõssége, hogy miként dönt felõlük. Lehet ennek a csapatnak KCS lenne az edzõje? <#wink>#wink>
A 3. pont megint az MKSZ felelõssége annyiban mindenképp, hogy semmilyen szakmai egyeztetés nem elõzte meg a váltásokat. De elvileg lehetne a 2 utánpótlás csapatnál gyõri kötõdésû edzõ, ha õk vezetik legjobban a csapatokat. Ez sztem ne legyen kizáró ok a kinevezésüknél.
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Mivel egy meccset se láttam a hétvégén, így csak az olvasottakra tudok hagyatkozni. Az elsõ félidõ második felében fordítottak a szegediek és a szünet után végig vezetve nyertek. Ami nem kis szó, mert egy BL Final Four esélyes csapatot gyõztek le. Így még maradt halvány reményük a továbbjutásra.
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Íme
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
Egyébként még lehetnek ilyenek, akár ezen a tornán is. Remélem, lesznek is. Meglátjuk.
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Mondjuk ez is igaz, talán leginkább idõ kéne összeszoktatni a válogatott hármas védõit. Igazság szerint NB I-es szinten nem tartom rossznak a védekezését, csak annyira jónak azért nem, hogy a támadás gyengeségét ki tudná pótolni, és az összkép válogatott szintûnek tûnjön. De kívánom, hogy 10 év múlva a magyar Tonje Larsen néven emlegessük! 😊 Végül is az adottságai elvben megvannak hozzá. Egyelõre Tomorit, Szûcs Gabit, a két Hornyákot, Szabó Valit és Cifra Anitát is szerencsésebbnek tartom ebbõl a szempontból, de - mostanában már? 😊 - nem kapok hidegrázást, ah meglátom a keretben.
Engem sokkal jobban idegesített, hogy meg sem próbáltunk egy igazi jobbátlövõt játékba illeszteni. Ez nem feltétlenül Hornyák-bírálat, mert õ tette, ami tellett tõle, hol jobban, hol rosszabbul, de az a poszt így alibi-poszt maradt.
Ha Tomorinak nem sül így a keze, bizony megnézhettük volna a támadásainkat.
A románok mintha több lehetõséget adtak volna ismeretlenebb neveknek.
A nagy kritikusok egyébként jobb lenne, ha elõbb visszanéznék a meccset, mielõtt szubjektív alapon pálcát törnek.
Na de remélem, azért a csapatvezetõket ez nem befolyásolja.
Szép dolog ez a gyõzelem ténye, de semmi különös jelentõsége nincs a válogatott építkezése szempontjából.
Sokan szapulják Vincze Melit. Az egész meccsen 2 labdát kapott szélen, egyikbõl 7-es lett, a másikat kihagyta. Illetve középre befutva is harcolt ki két büntetõt. Hátul meg jól védekezett, sok labdát összeszedett és róla alig kaptunk gólt. Szekeres az elsõ félidõben borzasztóan gyengén teljesített, a szünet után már jobb volt õ is.
DUNAFERR FOREVER!!!
A másik oldalon - az elsõ félidõben - volt egy, amit értékesítettünk. Szinte ez jelentette a különbséget akkor a románok javára.
Tomori és Görbicz fantasztikus volt (elõbbi nem mentette át a Fradinál mutatott formáját, hál'Istennek), de Hornyák is egész jó volt, és Szamoránszky birkózása is hozott kellõ eredményt. Kovacsicz az átlövõnkkel ellentétben sajnos átmentette klubbeli formáját, az utóbbi két meccsen ugyanis kissé visszaesett. Szekeres sok lehetõséget kapott, de nekem õ még mindig kevés ehhez a szinthez. Kiss Éváról pedig nem illik megfeledkezni, õ mindenképp dicséretet érdemel.
A támadójátékunk mindenképpen szebb és eredményesebb volt az utóbbi években megszokottnál, de ez egy felkészülési meccs volt, éles helyzetben nehezebb dolgunk lesz, ráadásul most is kellett, hogy legyen egy játékos, akinek szinte minden bejön, valamint az irányítónk is jó formát hozott. Mindenesetre a torna többi csapta ellen már ettõl a mérkõzéstõl függetlenül is elvben esélyesként lépünk pályára (nem mintha a szerbektõl nem tartanék), de nyilván jobban fogjuk és jobban is kell majd forgatni a csapatot, ez még okozhat nehézséget.
Gratulálok a csapatnak, szép volt csajok! <#taps>#taps>
A szünet után már jobb volt a védekezés és Kiss Éva is jól teljesített. Elöl Tomori nagyon nagyot játszott, ez az õ meccse volt. Kevés cserét küldött pályára KEB, várhatóan a másik két meccsen több lesz a variáció a csapatban.
Bár ez csak egy felkészülési meccs volt, de akkor is szép eredmény. Az pedig, hogy Romániában nyertünk nekem külön öröm <#wink>#wink><#vigyor2>#vigyor2>
DUNAFERR FOREVER!!!
Az új megoldások még mindig hiányoznak.
Remélem, Görbével nincs nagy gond, jobbulást neki.
Félidõben a norvégok 14-9-re vezetnek a németek ellen.
DUNAFERR FOREVER!!!
A védekezésünk nagyon gyenge, rengeteg gólt kaptunk. Kapusteljesítmény Kiss Éva beállásával lett valamennyi, Herr Orsinak nem ment. Elöl nincs nagy gond, sok gólt szereztünk Tomori és Görbe révén. Bár elszórtunk 5 labdát amibõl mindbõl gólt kaptunk lerohanásból.
DUNAFERR FOREVER!!!
Az elsõ félidõben tetszett Tomori, Görbe, na és Kiss Éva. Vincze Meli, sajnos, kevés labdát kap.
DUNAFERR FOREVER!!!
Az esti meccset is adják a Möbelringen Kupáról 18:15-tõl. Sajnos a holnapi és holnaputáni meccseket a magyar ES2-n már nem láthatjuk a "bundásliga" foci miatt.
DUNAFERR FOREVER!!!
Mindenesetre jövõ szerdán este már okosabbak leszünk.
A mai románok elleni Kárpát Kupa meccset adja a DigiSport élõben 18:00-tól.
DUNAFERR FOREVER!!!
Ha csak az elsõéhez adják hozzá, akkor sokat nem ér a módszer 😊 Egyébként Róth is kicsit kettõs beszéddel él az utánpótlás kapcsán: hol arról beszél, hogy tehetségeink vannak, és máshol sem jobb a helyet, hol katasztrófát emleget. És az szép az egészben, hogy többé-kevésbé mindkét állításnál igaza van, csak egy kicsit õ is szeret túlozni, hazabeszélni.